|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Za kasę od dziadka w końcu zamówiłam Oliwce Emanuela i słonika z Lamaze. Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie
![]()
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego dzis zaczynamy 17tydz.i juz sie boje ![]() ![]() mam nadzieje ze mu to przejdzie za chwile bo juz jest nie do wytrzymania a jak bedzie gorzej to zostawiam cycki tz-towi i sie wyprowadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja obok wizaż i kawka a teraz ![]() Cytat:
my teraz przechodzimy ![]()
![]() |
#3604 | ||
Wtajemniczenie
|
aja dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() madzik kochana najlepsze na te ciepłe dni ciacho to jak zrobisz zwykły biszkopt na kisielach zamiast mąki ( nada kolor) i zwykła bita śmietana (36%) dobrze schłodzona... na wierzch dość grubo sezonowe owoce... maliny, jagody polej smużkami czekolady ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jakbys mogla mi napisac konkretnie co, ile, czego ![]() chodzi mi glownie o ten biszkopt na kiesielach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
moja śpi od 21 do 10 (z 3 przerwami na jedzonko) i z dwa razy po 30 min w dzień.
Jak miała skok to zanim spokojnie zasnęła wieczorem to po 3 razy budziła się z wrzaskiem. Musiałam pogłaskać, ululać i spała dalej ![]()
#3607 |
Zakorzenienie
|
Castia a probowłas go rozłożyc i z lozyc...??? dla mnie to awykonalne... meza wczoraj poprosiłam zeby nam kupił ale my mamy kawe z mlekiem
bo od zielonego i zoltego sie odżegnuje mamy zielono grafitowy wozek i wszelkie robactwo do niego leci!!! ![]() no i rozozyc rozlozyłam ale złozyc nawert z instrukcja sie nie udało dopiero maz pokrecił pokrecił i poskladał oczywiscie z miną zwycięscy co najmniej jak by w totka wygrał ![]() co do mojej to ostatnio wcale nie chce jesc je po pol porcji.... a spi eh szkoda gadac zasypia o 21 30 wstaje o 2 5 7 10 a potem ze dwa razy w ciagu dnia moze po polgodzinki lub godzinke
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-07-19 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3608 | |||
Zadomowienie
|
jeżeli chodzi o słodycze to mam nową miłość - pryncypałki z biedronki
![]() Cytat:
![]() ![]() montii zaczął gorzkie żale bo mu się pałąka nie udało wyrwać ![]() coralady a czemu masz zakaz szczepienia ?? agus gratulujemy 3 miesiąca ![]() castia współczuje, a smarowałaś jakimś żelem dziąsła Malwince , ja właśnie będę szła bo dentinox no i zobaczymy czy będzie poprawa Cytat:
![]() Cytat:
![]() diatoma trzymam kciuki żeby krostka zeszła aja gratulujemy ![]() harrods gratulujemy ![]() tity ale Leonek już duży ![]() czyżby Idalia w marudera się zamieniła ?? u nas chyba już się kończy bo Nadia od paru dni mniej marudzi ![]() kurczele nie dokończyłam ale muszę spadać na szczepienie, Nadia pewnie nie będzie zadowolona bo właśnie zasnęła i pewnie nie obudzi mi się zanim tam dotrę ![]()
![]() |
#3609 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
jak zwykle pędzicie...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wanilka, ale to dobrze że nic nie wyhodowali przeciez ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mój czas jest równie cenny co twój ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja zawsze zdrapywałam ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3610 | ||||||||
Zakorzenienie
|
dziś miałam ciężką noc młody obudził się o 1 i tak do 2.10 gadał i płakał raz to raz to potem go nakarmiłam i do 3 nie spał... potem o 5 się obudził na dobre ciągle nogami wymachiwał... i do teraz kupy nie ma to chyba przez to nie wiem i śmierdzące bąki idą
![]() Trzyrazyi padłam czytając znów twój sen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
prawie zawsze ![]() ![]() ![]() różnie...ja robię notatki i tak wychodzi razem te 2-3godziny. on ma tak - rano to sobie drzemie po 20-30minut. a taką dłuższą drzemkę ucina po południu wtedy śpi 2 godziny czasem 3. w nocy to różnie zasypia o tej 21 - najczęściej i śpi do 2-3. czasem już o 1 się budzi (ale pomaga smok) czasem śpi do 3,40... jest nieprzewidywalny... Cytat:
Aguś87, Harrods gratulacje ![]() Cytat:
![]() ja wycieram wodą przegotowaną i potem na sucho wacikiem i smaruję albo sudocremem albo posypuję mąką ziemniaczaną. pomaga do tej pory Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Izabelaa oby Idalka szybko "Przeskoczyła" z tej gradowej chmurki na ładną bialutką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do zdrapywania ciemieniuchy u nas tylko to pomogło. oczywiście rączki umyłam posmarowałam kremem główkę i heja - pięknie zeszło wszystko no teraz znów widzę że się zaczyna pojawiać ale na ciemiączku to się boję ruszać...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-19 o 13:28 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
ja kładę przy górze
![]()
#3612 |
Zakorzenienie
|
Eirene bo to moze powodowac smierc lozeczkowa.w uk sa bardzo na to wyczuleni.w pl matki zadko sie stosuja do tych metod tymbardziej ze nie sa doinformowane bo malo ktora polozna czy pediatra o tym mowi.tutaj na kazdej wizycie o tym przypominaja.
niestety do tej pory nie wykryto co jest przyczyna smierci lozeczkowej u dzieci i dlatego stosuja takie metody zeby jej zapobiec |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze no wlasnie bo moje to juz zbielaly ...niektore tylko czerwone troche sa...i nie wiem czy ta metoda rollcitem cos mi da ![]()
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w jaki sposób to ma powodować śmierć łóżeczkową? skoro tam jesteście tak doinformowani ![]()
![]() |
#3615 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam sie 100% ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- dziecko ma dotykac przez sen podloza stopkami..... a jak to dokladnie jest ja nie wiem ........musze doczytac...dostalam pare ksiazek i tam jest napisane ze dziecko ma tak lezec bo zmniejsza yto ryzyko smierci lozeczkowej....
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie znaleziono dokladnej przyczyny wiec trudno mowic dlaczego jest tak a nie inaczej ale bardzo duzo sie teraz o tym mowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zadomowienie
|
izabello
http: //www.nhs.uk/Livewell/childhealth0-1/Pages/Cotdeath.aspx spacja po http ![]()
#3618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
madzik bardzo proszę prosta sprawa.. zalezy jaka tortownica ale taka średnia lub kwadratowa blacha 25/35 cm.. to 6 jajek ocywiście białko ubijamy na szcztywną pianę ze szczyptą soli (lepiej się ubije) jak już sztywna dodajemy stopniowo niecałą szklankę cukru... jak już się zrobi aksamitna masa to wlewamy pojedyńczo żółtka jaj ciągle miksując.. po połączeniu już ręcznie mieszając np łyżką(ja robię to ręką,wyczuwam lepiej ewentualne grudki pod palcami) wsypujemy około 3 kisiele (np truskawkowe) zależy od gramatury .. jeśli wydaje Ci się że jest zbyt lejące to dodaj pół szklanki mąki
![]() ![]() miedzy czasie ubij sobie śmietane 36% z cukrem pudrem ( do smaku) np maliny opucz i przed położeniem delikatnie osusz... możesz wymieszać z jagodami (pyszniejsze) ale ja najbardziej lubię z truskawkami pokrojone w krążki.. ![]() ![]() smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ja nie rozumie, albo tam nie ma dlaczego spanie w nogach ma zmniejszyć ryzyko śmierci łóżeczkowej ![]() za chwilkę dokładniej przeczytam muszę iść małą uśpić ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
to równie dobrze można powiedzieć kładźcie dzieci w poprzek, ale dlaczego to nie wiadomo bo nie znaleziono przyczyny ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ojj moje słońce coś nie chce spać, szampańsko się bawi pod karuzelą ... w końcu ![]()
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
http://kobieta.dziennik.pl/artykuly/...dzi-nagle.html
tutaj tez pisza o tej smierci.na sama mysl mi niedobrze ![]() Iza trudno mi mowic o czyms i dlaczego sie tak dzieje skoro nawet naukowcy nie potrafia tego wyjasnic.to ma zapobiec i tyle.wiec ja sie do tego stosuje.bo mnie to nie zaszkodzi,dziecku tez nie a moze go ustrzege ![]() Ada bardzo dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
eirene, współczuję nocki.
O tym kladzeniu to nie wiedziałam i zawsze kładłam u góry łóżeczka. Nie wiem, jak wy to robicie, ze wasze dzieci jedzą z łyżeczki, dziś kolejne podejście, tym razem kaszka ryżowa i ![]() ![]()
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tra może za dużo na raz jej dajesz?? ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Daj jej tyle ile dałabyś teściowej czekolady jakby Ci został ostatni kawałek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo skoro pozycja w łóżku ma mieć na wpływ, a naukowcy nic nie wiedzą, to skąd ty wiesz że mu nie szkodzisz kładąc go w nogach? zresztą koniec tematu, każdy robi jak uważa, tylko po co pisać, że matki w PL są nie doinformowane jak samemu się za dużo nie wie na dany temat ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-19 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |
Zakorzenienie
|
Eirene widze ze wiesz o czym mowie dla mnie to zbyt skomplikowane
![]() ja Natalie kłade tak w połowie ozeczka w nogach to ma karuzele zamontowaną co do jedzenia z łyzeczki to moja tez nie chce jabłka tartego jesc pluje krzywi sie jak tylko dotkne jej ust az ją trzepie za to sok jabłkowy wciaga duszkiem, tak samo jak jabłkowo-gruszkowy bardzo lubi ale zeby jabłka pojesc to juz nieeeee nie wiem czym ja przekonac sama jadłam i nawet ze smaczne myslalam ze jak popatrzy jak ja jem to ja przekona ale nieeeee nie i kuniec ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
ostatnio wciagneła poł butli tzn całe 150 a wczoraj ledwie 30ml i zasneła obudzic sie nei dała i spała do 2 rano
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałam dawać malutko, wkładałam łyżeczką a to przodem, a to bokiem i nic, a z butli te kasze wypiła w mig ![]()
![]() |
#3629 | ||||||
Zakorzenienie
|
bosheeeee, ale mam tu problemy z netem.....chciałam wczoraj Wam odpisać, ale nie dalo rady
![]() Cytat:
ja już zakupiłam kojec i chyba po powrocie go już wystawie. Cytat:
![]() kurcze, może faktycznie Malwince ząbki idą ![]() Cytat:
![]() ![]() choć oponka jakaś tam jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() m ój tż probuje uśpić Małą, przed chwilą padło stwierdzenie "ten szatan nie uśnie " ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
anik- ja specjalnie dawałam łyżeczka, żeby sie choć trochę nauczyła, ale nie
![]() iweczka- ![]() dobry tekst meza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.