|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ja, On i jego dziecko... z Nią .
to ja jeszcze dorzucę, że w San Gdańsku jest takie jedno przedszkole do którego pociechę trzeba zapisywać, zaraz po urodzeniu. ale czad, nie?
![]() a te emocje, dostanie się czy się nie dostanie. będzie wolne miejsce czy nie? nadprodukcja adrenaliny zapewniona do końca życia
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzięki temu NIE MIAŁAM rozwalonego dzieciństwa. a ja uważam, że jeśli kogoś stać na 1000zł, to to nie jest ZA dużo; ba, jak kogoś stać, to i te omawiane 3000zł to nie jest ZA dużo. ale nie można patrzeć na to w sposób, że jak człowiek daje 200zł alimentów, BO NA TYLE TYLKO GO STAĆ, to dziecko będzie miało niedorozwój, bo nie chodzi na języki, basen, tenis, balet i milion innych zajęć; i w ogóle będzie miało bardzo smutne dzieciństwo, bo nie będzie wyjeżdżało rok w rok do ciepłych krajów i nie będzie miało tony zabawek i pokoju zasypanego sprzętem elektronicznym. to wszystko nie jest niezbędne. fajnie jak jest, ale krzywda się nie dzieje jak nie ma. edt: o, proszę bardzo, odpowiedź nade mną. jesteście niepoważne, jak można z wami dyskutować normalnie? Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2011-07-19 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#153 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Przeliczysz to na pieniądze? Chyba nie. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-07-19 o 16:00 |
|||
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to już inna inszość
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wyglada zycie z mężyzną dzieciatym i odwiedzającym swoje dziecko. choć sama mam swoje dziecko z eksem to nie wyobrazam sobie mieć partnera z dzieckiem i wcale nie uważam się za mniej dojrzałą.
Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2011-07-19 o 16:08 |
|
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak wiadomo, jestem dziwna. |
||
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko zależy. Mam znajomych co mają i po 20 tyś(z reguły własna firma) ale większość takich co zarabia 1500 i takie są realia w Polsce niestety.
Przepraszam, ale ile maja takie kasjerki w supermarketach? 1200 zł Niektóre to zapewne samotne matki więc 1000zł alimentów to i tak mało Oczywiście mogą ojawić się argumenty,że mąż może więcej zarabiać, ale sorry, wg mnie nawet w najmniej "prestiżowej "pracy bez wykształcenia powinno sie zarabiać tyle,żeby wystarczyło na zycie (nie mówię o luksusie) Ja po studiach zarabialam 1500 i nijak nie mogłam z tego wyzyć w Gdańsku. Mieszkałam sama |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tak off-topowo pozwolę sobię wtrącić, że 1000zł to przy dzisiejszych cenach i potrzebach dzieci to smieszne pieniądze. Oczywiście można i za 1000zł wychować dziecko -- przecież na wakacje może pojechać do wieś do dziadków, angielski - jest w szkole przecież, książek nie kupować - są biblioteki i tak można dużo substytutów wymieniać.
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I ja uważam , że dziecku nie potrzebne wypasione gadżety żeby było szczęśliwe. ale kurde coś mnie ściska jak widzę rodziny, gdzie tatuś na rzecz nowej rodziny ,wylicza każdy grosz swojemu dziecku , nie ma na tyle by łożyć na dwójkę to niech drugiego nie robi , jakieś konsekwencję posiadania dzieci muszą być . Facet autorki ( bo to wątek tego dotyczy) zarabia tyle , że te 1000 zł może dać na dziecko + dodatki extra. a już nie jedna udzieliła super rady by te OGROMNE alimenty obniżyć wg. mnie nie sprawiedliwe dla dziecka byłoby gdyby dał mniej, bo ma wydatki związane z nową kobietą i swoim nowym życiem. Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2011-07-19 o 16:16 |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
tak off topowo.
alimenty sa dostosowane do zarobków i nie moga przekraczac 60%. ja dostaję uwaga0300 zł i cieszę się,że od 3 lat w ogóle je dostaję,bo wywalczyłam je od dziadków. TAK,jego rodzice musza płacić,bo on pracuje na czarno,trochę za granica,a resztę to kombinuje.nie płacze,że mam 300 zł,a czytając o tysiącach tu na forum to dla mnie jakas magia. żadko zdarza się,żeby "tatuś" doborowlnie płacił tak duże alimenty,a na sprawie sądowej to zawsze jakoś zaniża swoje zarobki. |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytuję artykuł, można se w gugle wkleić skąd:
"Według naszych obliczeń, podręczniki, przybory, tornister i strój sportowy dla ucznia pierwszej klasy szkoły podstawowej to koszt ponad 460 zł. " No nie wiem, bo na Wizażu pisali, że dziecko najlepiej bawi się starym garnkiem i patykiem i niepotrzebne mu wypasione zabawki. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2011-07-19 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dzieciak ma obecnie jakieś...6 lat? Dostawała na niego 200 coś... Rok temu wywalczyła w sądzie podwyżkę o 100 zł. Abstrakcja nie?
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#169 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie abstrakcją nie są te alimenty, tylko fakt zrobienia sobie dziecka z żonatym facetem... to trzeba mieć, sorry, trociny zamiast mózgu.
|
|
|
#171 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak na serio, to nie było mi mało 200zł, bo nigdy tego nie odczułam, nigdy niczego mi nie brakowało, mimo że luksusów nie było.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mam na drugie imię
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ojciec jest niepracujący to sąd sprawdza wykształcenie powoda,sprawdza,jakie są zarobki w danej pracy na rynku pracy i tak zasadza alimenty. pracujacy ojciec-podlicza wszystko ,dodatki,premie,czy składki na fundusz socjalny.oblicza i 60 % zasadza na poczet alimentów. nikt nie bierze z kosmusu danej kwoty,musi byc realna |
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu bym na takie cos nie poszła |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez szugarbejb Czas edycji: 2011-07-19 o 16:31 |
|||
|
|
|
|
#177 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Naprawdę, to że ja, Ty czy inna wielce mądra wizażanka byśmy tak nie zrobiły nie ma tu nic do rzeczy.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2011-07-19 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Zrobienie sobie dziecka z odpowiedzialnym człowiekiem ja zaliczam do normalnych decyzji życiowych normalnie rozgarniętej osoby, a nie ideałów. Wliczam też w to odpowiednie dobranie sobie partnera do seksu i wybranie odpowiedniej metody antykoncepcji. Szugar gdzieś napisała że dziwna jest. No to ja też jestem dziwna i wiele innych osób. |
|
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#180 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do reszty, moim zdaniem popełniacie gruby błąd dawać rządzić póki co małemu dziecku z lęku przed zapędami mamusi, za kilka lat sobie z nim nie poradzicie, po prostu. Gorzej, że krzywdzisz przy tym swoje dziecko własne, bo przecież widzi tamtego na uprzywilejowanej pozycji i z wiekiem też Wam (Tobie konkretnie) zacznie się ostro stawiać, no i technicznie biorąc, będzie miał mega rację. A na temat to ja bym się nie pchała w relację z ojcem 13miesięcznego dziecka, który widuje się z małym co 2gi dzień. Oczywiście, to ładnie i prawidłowo, że się tata potomkiem opiekuje i nie spycha go na drugi plan. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

dzięki temu NIE MIAŁAM rozwalonego dzieciństwa. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W życiu bym na takie cos nie poszła