![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Policjanci wywieźli Go, pobili i zostawili... Czy można coś z tym zrobić?
Że go pobili i wywieźli do lasu to jak najbardziej wierzę,ale możecie sobie wszelkie działania odpuścić,ponieważ z miłymi panami nie wygracie.Może gdybyś miała nagrany filmik albo jakiegoś świadka no ale po co wywozi się delikwentów tam gdzie nikt nie widzi
![]() Wszystkim tym którzy uważają ,że wywożenie do lasu i bicie jakiegokolwiek człowieka(eksia ,nie eksia,pijanego czy trzeźwego) jest normalne i za takie zachowanie należą się jeszcze podziekowania życzę aby same znalazły sie w takiej sytuacj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Jako osoba otaczająca się w kręgu policjantów powiem tak.
Historia bardzo prawdopodobna ![]() A teraz przyczyny: (zazwyczaj powód klepanki w miejscu do tego przeznaczonym) 1. stawianie się, kozaczenie, obrażanie Policjantów, agresywność 2. przemoc domowa, wobec kobiet. Facet zazwyczaj się wywija - takie prawo.... i Policja zazwyczaj wie, że nic mu prawnie nie zrobi...więc woli chociaż oklepać łudząc się, że to pomoże w jakiś sposób tej bezbronnej kobiecie i gość się wystraszy i przestanie. Czy popieram? Nie da się określić stanowczo, że tak lub nie. I nikt ludzki nie potrafi. Ale rozmawiając na ten temat z wieloma policjantami jestem w stanie zrozumieć kilka ich argumentów. I taka dyskusja zawsze kończyła się stwierdzeniem, że nie wiem. Zależy od sytuacji. Autorko: Nie wiesz jak on się zachowywał w radiowozie, co mówił. Może był pijany i krzyczał np: "I tak mi gówno zrobicie, a jak stąd wyjdę to tę ku**** zabije". I jeśli tak powiedział to się nie dziwie, że trafił na klepanisko.
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o tą Twoją niby obrazę funkcjonariusza, to według mnie Wasza rozmowa się pod to nie kwalifikuje i raczej nie założą żadnej sprawy. Edytowane przez pierniczek_ Czas edycji: 2011-07-19 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
I weź Ty już się z tym Twoim ex nie spotykasz, nie masz przyjemniejszych znajomych, że z taka patologią się bujasz?
Rób tak dalej, w końcu Ci jakiś łomot lepszy spuści i dopiero se będziesz mogła płakac i histeryzować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie wcale nie awanturowałam, kurcze, nie znacie mnie ani jego, a dokładacie sobie same jakies z palca wyssane rzeczy.. No dziewczyny... Cytat:
Nie pomyslalam o taksowce, sory.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj może przeczytać to zdanie tak z boku, jakby napisał je ktoś drugi. Nie uderza Cię jego oksymoroniczność? Cytat:
Z drugiej strony, jeśli facet nie poleciał na obdukcję, to po mojemu nie macie sprawy, bo nie macie dowodów. Nie sądzę, by jego & Twoje zeznania w tej sytuacji do czegokolwiek wystarczyly...jesli nie było świadków. No i najważniejsze - jaki jest cel wątku? Jeśli chcesz dowiedzieć się, co z tym można zrobić, to chyba wiesz że nici z tego, skoro on nie pójdzie na obdukcję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A naiwna jesteś, że aż żal bierze, jak Ty masz sobie w życiu poradzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie świetny wątek, jakich to się można rzeczy dowiedzieć od osoby otaczającej się w kręgu policjantów, że policjanci spuszczają wpier**** w lesie mężczyznom bijącym kobiety, bo nic innego im zrobić nie można. Dżizas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I nikt nie ma prawa się skarzyc bo i tak nie uwierzą mu, tylko policji. Jak nie chcesz narobić sobie problemów to olej sprawę, taka moja rada... ewentualnie poszukaj mega dobrego (czytaj drogiego) adwokata, ale pozniej i tak bedziesz przez nich prześladowana... PISZE NA SERIO!!!
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nieraz policja zatrzymała w celu "pokozaczenia", bo w końcu młodą dziewczyne można postraszyc, a co ![]() Masa moich znajomych była zatrzymywana i nikt nigdy nie został nawet dotknięty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Wiesz co... jeśli sama przy tym nie byłaś, to możesz robić co najwyżej za świadka jego wyprowadzenia z mieszkania i powiedzieć, że był grzeczny. On na obdukcję nie pójdzie, doniesienia nie złoży, więc nic z tym nie zrobisz. Za niego sprawy nie przeprowadzisz, bo nie Ty jesteś oskarżycielem.
Nie czujesz się przypadkiem aż tak winna tej sytuacji, że kombinujesz, co by tu zrobić, aby on widział, że tego nie olałaś? Nie wpakuj się w kłopoty przez faceta, zwłaszcza takiego, który zagląda do kieliszka, jak sobie z problemami nie radzi.
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleś nie chciał wyjść z Twojego mieszkania ergo był agresywny. Był agresywny w stosunku do Ciebie, więc tym bardziej był agresywny w stosunku do policji, po którą zadzwoniłaś, żeby go zabrali. Więc go zabrali. W resztę nie wierzę, a jeśli rzeczywiście mieliby go sprać, to na pewno nie za to, że cichutko sobie płakał w suce.
![]() |
![]() |
#74 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za poparcie ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli się odezwie, to sama go namówię na obdukcję i chcę dowodów na to. Jeśli dowody będą, a nie będzie chciał iść, to już jego sprawa. Nie zadaję się z takimi, po prostu znam. To coś złego? Wiem jaka jest u nas policja. Nie robią nic z poważnymi rzeczami, tylko wyżywają się na innych za błachostki. Typowi gówniarze, którym wydaje się, że wszystko im wolno, bo mają wypisane 'policja'. Oczywiście przy nich tego nie użyłam.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
To dlaczego ich wzywałaś skoro teraz masz do nich pretensje za teoretyczne pobicie swojego byłego faceta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bronisz zazarcie eksa, zwalasz wszystko na policje, ale SAMA ICH WEZWALAS. musialas zglosic agresywne zachowanie, bo policja tak sobie chetnie nie przyjezdza do spokojnych choc pijanych ludzi.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i to jest to co w ewentualnej sprawie będzie się liczyć, fakty, a Twoje zapewnienia że to dobry człowiek (nawet prawdziwe - ja nie wiem, skąd miałabym) raczej nie zaważą. W sumie nie mam nic do dodania, jeśli faktycznie zawiniła władza - powodzenia w walce, bo będzie Wam potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
a moze byl agresywny w stosunku do policjantow... skoro musialas wzywac policje to aniolek to on nie jest
![]() a Tobie radze dac sobie spokoj z takim agresorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
niezależnie co by się stało, 'klepańsko' w lesie to poważne nadużycie.
ktokolwiek się tego dopuszcza, powinien być ukarany, zgodnie z prawem. współczuję serdecznie ludziom, którzy marzą o powrocie do czasów samosądów, bo przecież 'państwo im nic nie zrobi', więc wywieźmy wszystkich sukinsynów do lasu i pobijmy. a jak się trafi jakiś niewinny, to trudno. autorko, wołając policję na eksa, który się awanturował, też zrobiłaś poważny błąd. wydaje mi się, że w domu był brat i tata.
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, najlepsze co możesz zrobić, to olać całą sprawę. Raczej nie sądzę, ze dostaniesz jakiekolwiek wezwanie, więc po prostu daj sobie spokój. Cytat:
Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-19 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Widocznie pan był tak agresywny, że nie chcieli sami cokolwiek robić..?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
No ok, tylko, że nawet jeśli tak było, to wzywając policję, trzeba się przy tym jakoś zachować. Nie wiem po co jakiś histerie, płacze, itd. Oczywiście nie usprawiedliwiam zachowania policjantów, tak jak wcześniej pisałam, tylko, że skoro Autorka zdecydowała się na wezwanie bądź co bądź funkcjonariuszy publicznych, to wypadałoby do sprawy podejść poważnie, jak już sie zjawili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Krzyki podchodza bardziej pod utrudnianie pracy funkcjonariuszowi. Tak czy siak, choc eks zachowal sie jak totalny burak to wywiezienie Go i naklepanie mu uwazam za skandaliczne. Facet jest jakas dupa wolowa, bo powinien isc na obdukcje i zlozyc skarge na dzialanie policjantow. Burackosc eksa wzmaga fakt, ze ma jeszcze pretensje do autorki, ze zostal spalowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Autorko wątku, skąd ten Twój pociąg do patologii? Tak, patologii, bo wypić się człowiekowi zdarza, zdarza się nawet pokłócić z drugim człowiekiem, ale sytuacja w której facet jest w stosunku do Ciebie tak agresywny, że czujesz się zmuszona wezwać policję (pewnie teraz to umniejszasz i sama sobie tłumaczysz, że to było niepotrzebne, ale myślę, że właśnie wtedy zadziałał Twój zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy) to sytuacja patologiczna i żadna normalna dziewczyna by takiego faceta nie chciała znać. Ty lecisz jak ćma do ognia. Wklepali mu, czy nie (sorry, jest jego słowo przeciwko słowu kilku funkcjonariuszy policji), to największym problemem jest to, że Ty takie patologiczne zachowanie faceta tłumaczysz i to bardzo łatwo oraz masz pretensje do wszystkich, tylko nie do niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28228956]Krzyki raczej nie wystarcza. Ocena, czy dane zachowanie moze byc zakwalifikowane jako obraza funkcjonariusza na sluzbie jest bardzo uznaniowe. Dla jednego bedzie to "Ty debilu $%^&*$%" a dla drugiego "bujaj sie".[/QUOTE] To chyba trudno będzie udowodnić, że takie stwierdzenia nie padły ze strony eks....zresztą, można sobie wyobrazić, że mogły paść....
[/QUOTE] [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28228956] Tak czy siak, choc eks zachowal sie jak totalny burak to wywiezienie Go i naklepanie mu uwazam za skandaliczne. Facet jest jakas dupa wolowa, bo powinien isc na obdukcje i zlozyc skarge na dzialanie policjantow. .[/QUOTE] Może go jednak nie pobili. Może pobili, ale on jest zwolennikiem poglądu, że policja jest bezkarna. Z tego co pisze Autorka, to zdanie rozpowszechnione w jej otoczeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Nie zawsze policjant decyduje o tym, co stanie się z jedną ze stron interwencji. Zamiast do izby wytrzeźwień można odwieźć do domu, wystawić mandat itd. procedura nie jest prosta, bo człowieka jak się odwozi do domu, to ktoś trzeźwy musi go "za pokwitowaniem" przejąć. A może nie było takiej osoby wtedy? A może z polecenia dyżurnego nie odwieźli go do domu. Napisałaś, że sporo wypił - NIGDY nie spotkałam nietrzeźwego człowieka podczas interwencji, który byłby łagodny jak baranek. Łagodny pijak jest tylko wtedy, jak już leży i nie kontaktuje. Niestety pijany który widzi mundur, zaczyna szaleć. Wystarczy, że rzucił się do policjanta, bądź zaczął go szarpać. jeśli nie macie dowodów w postaci konkretnego nagrania, to dowodów nie macie. Ze swojej strony dodam, że nic z tym nie zrobicie. Ale jeśli macie ochotę, to idźcie do Komendanta w dniu składania skarg i przedstawcie sprawę, która później zostanie wyjaśniana. To już nie te czasy, że policjanci biją ludzi i uchodzi to im bezkarnie.
P.S. jakby dostał kilka razy pałką, to by miał przynajmniej rękę połamaną. To nie jakiś tam kij... Tak sobie pomyślałam...może on chce wzbudzić w Tobie jakieś poczucie winy? Sama wezwałaś Policję a oni ponoć źle go potraktowali...osobiście nie wierzę w pobicie. Edytowane przez mocna kawa Czas edycji: 2011-07-19 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.