|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Ancia, my się zdecydowaliśmy w 75% na roana. Śmieszne to , bo w sumie tak go krytykowałam a teraz sama go biorę Najwazniejszym atutem niewątpliwie jest to że dziecku będzie wygodnie. Sprzedawca GR_AN |
|
|
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka ile mamuś i ile dzieci - ktore przeciez rozne są - tyle szkól. To i połozne maja rozne doswiadczenia i opinie.
Myslę ze nic maluchom nie zaszkodzi o ile będziemy robiły wszystko z głową, uwaznie obserwowaly nasze dzieciaczki i reagowaly szybko na ich potrzeby - ani mycie codzienne ani mycie rzadziej, ani psikanie pępuszka ani spirytus ani czekanie aż sam się zagoi, ani stosowanie roznych technik przewijania itd. W koncu będziemy ich mamami i kazda zrobi dla swojego dziecka to co wlasnie dla niego najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
dobrze ze nie mam wałka bo tez jestem furiat. Ale mojego małza uwielbiam i podziwiam i kocham tak samo od 8 lat, moze mi nie minie, oby |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1474 |
|
kosmitka
|
Cotka, no mnie samą zniechęciłaś do roana
. Muszę dokładnie obejrzeć te hamulce i już nie pamiętam co tam jeszcze krytykowałaś, ale obejrzę tak czy inaczej.Lausanne - masz rację, ale niedoświadczone mamusie chcą mieć jakieś wytyczne. Gdy one się wykluczają, to ciężko zdecydować co i jak robić .
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie narazie ok 4 lata, ale też mam nadzieję że nasze aktualne stosunki i miłość przetrwa |
|
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
rany idę się myć bo późno. Wczoraj sobie odpuściłam, dzis lepiej juz tego nie robic. Dla dobra wszystkich
|
|
|
|
#1477 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.Ale chyba tak jak piszesz - też będę kąpać codziennie. Moja siostra wiem, że kąpała co 2 dzień.
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz mi Ancia
|
|
|
|
|
#1479 |
|
kosmitka
|
U nas same no name. I jedno Jedo widziałam. Czasem jakiś x-lander wyskoczy.
Dzisiaj mąż widział, jak kobietka pod naszą górkę i zarąbiście nierównym chodniku pchała wózek, jak była wygięta i ewidentnie się mordowała. Sam przyznał rację co do wagi.
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam z tż ten model mutsy to oboje patrzyliśmy przerażeni jak ta gondolka się wykrzywiała |
|
|
|
|
#1481 |
|
kosmitka
|
Ten 4rider mutsy ma nawet niezłe opinie, lepsze od transportera. Jak się wyginał - na czym??
Nie wiem, co zrobimy. Znalazłam jeden lekki i dobrze amortyzowany, na dużych kołach ale piankowych. Jednak boli cena, bo jest o 1000 zł droższy od smarta emmaljungi.
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
kosmitka
|
Z tego co czytam, to ten roan ma na naszym wątku najlepsze wzięcie?
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta co myślicie o foteliku samochodowym o takich parametrach
"skórzana tapicerka, regulowany zagłówek, system wpinania do wózka, stan idealny " Używany, ale mam okazje kupić go za 200zł, warto ? Czy skóra nie będzie odparzać ? Przyznam się ze się zakochałam
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
A nawet nie wiedziałam. Widziałam że gosia brała bo widziałam na picassie, ale nie wiem kto jeszcze
|
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnei dlatego do mutsy nie błam przekonana jak widze wózki i jak te gondokle si etrzenasa to jakos tak dziwnie niestabilny mi sie wydaje, ze spacerówka wygląda fajnie al ez gondola jakby wisiała ledwo co hehe
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam zgagę
Do tego mały wepchnął tyłek w mój żołądek i nie ma zamiaru się ruszyć Co do tego, ze nasze dzieci się "trzęsą" to skoro tyle nas jest to nie ma się co martwić ![]() Aiszka22 może to kolka? Miałam coś podobnego, przez 4 dni okropny ból pod żebrami i niemożność normalnego nabrania oddechu Jeśli lekarze nic nie znaleźli to może to to![]() Cytat:
madzialena-lublin teraz wynik idealny A poprzednio podawałaś wynik po 2h? Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak wyniki? ![]() Cotka odnośnie koszul to widziałam właśnie takie fajne koszule z odpinanymi ramiączkami i chyba na taką zapoluję
|
|||
|
|
|
#1488 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Piszą, że dziecku jest niewygodnie jak urośnie, coś tam z ustawieniem wokół głowy, ale nie wiem co. W testach zderzeniowych jest wysoko (czyli dobrze). Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Aha Małgosia, on nowy kosztuje 658 zł, więc cena faktycznie dobra. A doczytałam co mamy o nim piszą - że otwiera się klapka i mało w nim miejsca. Że jak dziecko starsze, to siedzi w nim nienaturalnie, bo wygięcie na główkę jest słabe. I że ciężko opasać pasami. Ale cena okazyjna .
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
przyszłam powiedzieć dobranoc... mąż wrócił z pracy i mnie odciągnął od kompa
co do wózków..to nie mam pojęcia o żadnym.. my tu kupiliśmy ale to jakaś tutejsza firma chyba,bo w pl na allegro patrzyłam nie ma żadnego.. i candy w sumie nie jest bardzo ciężki.tak z 13 kg, stabiny, a gondolę ma dość dużą i spacerówka też taka głębsza.. a czy się sprawdzi...czas pokaże ![]() a fotelik maxi cosi... jakoś dużo dobrego o nich słyszałam.. i do wózka ten właśnie mamy.. mama się odezwała do siostry przed samym odlotem.. już tam zrobiła wywiad na lotnisku i dokoptowała się do jakiejś pary co do Singapuru lecą.. więc mogę iść spać spokojnie ![]() dobra spadamy... buziaki i do jutra
|
#1490 | ||
|
kosmitka
|
Nie śpię od 5 rano, masakra.
.Cytat:
Cytat:
. Ale dzidzia się nie trzęsie. Chyba że chodzi o czkawkę??![]() Stokrotko - widzisz jaką masz zaradną mamę , da sobie radę!Foteliki maxi cosi to jedne z lepszych, lepsze są chyba tylko romera- ale to w zależności od roku testów i wersji. My zdecydujemy się na maxi cosi. Zastanawiam się nad kolorkiem dla chłopaka - może brąz?? I dzień dobry!!
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za znalezienie opini, ale chyba i tak go wezmę wózek też chyba znalazłam hehe a miał być na samym końcu ![]() ale miałam skurcz w łydce z rana maż już wyszedł do pracy, a ja ani się zgiąć żeby wymasować, aż się spociłam cała tak walczyłam żeby rozmasować ... eh a magnez biorę cały czas
|
|
|
#1492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
rany, nic sie nie wyspałam dzisiaj, takie grzmoty odchodziły w nocy ze ne dało rady. Moj biedny TZ nie mógł wstac do pracy.... Cytat:
odpodczniesz troche to na pewno ze skurczami się poprawi Cytat:
Cytat:
mała się nawet obudziła, chyba się wystraszyła tych hukówCytat:
|
||||
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego ramię mnie tak boli jak pisze nawet na klawiaturze to odczuwam ból do tego ten świąd, wlazłam wczoraj do wanny z ciepłą wodą , to aż szczypało, całe dzieciństwo miałam świąd i zdrapane nogi , przeszło mi dopiero w okresie dojrzewania a teraz jakby wróciło wszystko Koniec marudzenia, trzeba się ogarnąć
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie jestem ciekawa czy jego waga tez pokaże, ze przytyłam poł kilo no i mamy miec dzis pierwsze ktg
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też przytyłam pół kilo ale jak wejdę dopiero koło 22-23 do niego to po całym dniu może pokazać wiecej ![]() a masz wrażenie że wizualnie przytyłaś więcej, ja widze siebie ostatnio jako wielką boję ,a przez 3 tyg przytyłam pół kilo
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczesniej 2 kilo schudłam. I to schudnięcie widzę, bo mi portki z tyłka lecą ![]() a tobie pewnie brzuszek urósł dużo i dlatego wydaje ci się, że dużo przytyłaś - mnie też własnie taką piłeczkę brzuchową wywaliło
|
|
|
|
|
#1497 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Pochwal się wózeczkiem .Cytat:
.Danika, Małgosia - trzymam kciuki za wasze wizyty!! ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cotka - nie znalazłam tego sprzedawcy, chyba ma inną nazwę ? Zastanawiałam się, czy Wam to opisać, ale chyba opiszę. Wczoraj musialam podjechac z mężem po auto na taką zabitą dechami wieś. On załatwial sprawę, ja wysiadlam z samochodu i bawiłam się z psiakami, których akurat tam sporo było. Przy domku stała stara kobieta i widząc jak się bawię - zawolała mnie. Powiedziała, że będąc w ciąży muszę uważać na zwierzęta, koty i psy, by z nimi się nie bawić, bo .... - uwaga - dziecko może urodzić się całe w sierści!!!! myślałam, że padnę. Opisała mi drobiazgowo taki przypadek w jej rodzinie, gdy dziecko urodziło się całe w sierści, nawet twarz miało jak pysk jakiegoś zwierzęcia i wszyscy się z tego dziecka śmieli .XXI wiek, Unia Europejska, bez komentarza.
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
schudnąć w zaawansowanej ciąży a ile w sumie na plusie masz ? ja mam 12,5 na teraz, ale jak pójdę do gina wieczorem to mi pokaże 13 pierwszy raz w życiu nie boję sie swojej wagi powiedzieć Cytat:
ale bedzie albo zielony albo niebieski ![]() nie dziękuję za wizytę, dziś raczej nie dam rady zrelacjonować , pewnie póżno wróce, ale jutro jak najbardziej
|
|
|
#1499 |
|
kosmitka
|
Te foteliki emmaljungi są piękne i mi się bardzo podobają, nie mialam okazji pomacać na żywo, więc nie wiem, jak to z tymi opiniami, czy słuszne
. Na pewno cena jest baaardzo okazyjna!Małgosia - a co ja mam powiedziec, jak przytyłam 2x tyle co Ty.
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toczę się hahaZdałam sobie sprawę że nie mam zdjęcia jakiegoś ładnego jak wyglądam w ciązy, musze męża poprosić ![]() a zrobiłam wam zdjęcie wypychania , zaraz zgram i wstawię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

.
.

Do tego mały wepchnął tyłek w mój żołądek i nie ma zamiaru się ruszyć

A poprzednio podawałaś wynik po 2h? 
I dalej się obserwuję