|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Może nie do końca mnie rozwala, ale irytuje moda na zakolanówki. Noszę je dobre kilka lat praktycznie zawsze, taki mam styl, chyba, że mi nie pasują lub jest upał, mam jakieś 15 różnych par i zawsze słyszałam komentarze typu "jak dziecko", "w podstawówce się tak ubierają" itp. Nigdy raczej nie myślałam, że to kiedyś będzie modne
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
zakolanówki są modne już kilka lat więc pewnie kto miał zacząć w nich chodzić, ten chodzi. Sama też mam kilka par ale zakładam do butów za kolano, bo podoba mi się jeżeli lekko wystają, do żadnych butów jakoś mi nie pasują
Za to jestem fanką podkolanek w okresie zimowym (mam ich mnóstwo), też je noszę do lekko luźnych kozaków I nie czuję się wcale hipokrytką
|
|
|
|
#4743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Akurat co do tego sie nie czepiam..ale myślałam, że padne jak widzialam wczoraj Pania w eleganckiej białej princesce w kwiatki przed kolanko a do kolanka uwaga...beżowe podkolanówki |
|||
|
|
|
#4744 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a waleczki potrafia sie i mi robic, a szczupla calkiem jestem .
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
mi chodzilo o to, ze stanikow z niskimi obwodami prawie nie ma.
a to ze tanie firmy maja obwody z kosmosu to inna sprawa
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po prostu zastanawiałam się, jak to jest, że jedna osoba czuje zakurzenie, a druga nie. Ja przychodzę z miasta, samochody jeżdżą, wszędzie się kurzy, a ja nigdy nie czułam, że mam to np. na stopach... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
, ale muszę się przyznać, że nigdy w sklepach nie widziałam zakolanówek. Naprawdę! Fakt, że ja w ogóle za dużo po sklepach nie chodzę, bo nie lubię, ale tam, gdzie kupuję rajstopy i podkolanówki, są tylko rajstopy i podkolanówki.A za ten okres zimowy, to podziwiam. Nie znoszę zimna, więc w okresie zimowym zakładam zazwyczaj grube rajstopy i spodnie, a przy szczególnie dużym mrozie jeszcze getry. I wtedy mogę wytrzymać na przystanku i a autobusie... A w pracy się trochę przebieram.
|
||
|
|
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co mnie teraz najbardziej rozbraja ?
Brak jakielkolwiek kultury u ludzi.Szczególnie nad morzem. Ludzie w kostiumie kompielowym chodzi się tylko i wyłącznie plaży a nie co całym mieście lata z gołą dupą za przeproszeniem i szczególnie dorosłe kobity bo jakao tako nastolatka może sb jeszcze pozwolić. Byłam nad morzem i nie dawno wróciłam i musze powiedzieć że to jest naprawde przerażające kiedy do eleganckiego hotelu włazi kobity prosto z plaży w samym kostiumie a co gorsza w mieście jest to samo...
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
a odnosnie plazy to mnie denerwuja pary obmacujące i prawie "sekszące" się w wodzie w biały dzien przy setkach innych osob
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę zrozumieć dziewczyn, które pokazują swoje szanowne tyłeczki w leginsach. No Dżizas ile można tego oglądać. Idę sobie legalem w niedziele do Kościoła, słońce nieźle świeci, ale ze względu na to że ja szanuje Kościół to ubrałam się całkiem normalnie: długie jeansy, rzymianki i zwykły t-shirt. Przede mną idzie sobie parka, chłopak włos na żelu, hawajskie spodenki w kolanko jakiś t-shirt i japonki. Spoko, chłopaka jakoś przeżyłam ale dziewczyna z którą szedł była ubrana dość dziko : bluzka wiązana na szyi i cudowny kremowy stanik było jej widać, do tego leginsy do kolan z zamkiem z tyłu i japonki, mraał. Gdyby jeszcze oni sobie tak chodzili po wsi, okej spoko wolny kraj, ale oni sobie szli do Kościła, weszli do Kościoła i stali przede mną, a dziewczynie było widać przez leginsy piękne żółte majtochy
. Jakoś inni w ten upał potrafili się ubrać normalnie. Np widziałam też dziewczynę w sukience i leginsach, jakoś wyglądała całkiem normalnie i nie świeciła tyłkiem
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie widzę w tym nic złego, to są miejsca wczasowe, ludzie są na wakacjach, więc dlaczego tak nie chodzić? a czyjeś tyłki mnie nie interesują
co innego gdyby było tak w innych miejscowościach, a w nadmorskich... proszę bardzo...edit: odnośnie gołych tyłków poza plażą a co do obmacujących się par - o tak zgadzam się! Edytowane przez melissa89 Czas edycji: 2011-07-20 o 11:59 |
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zimę często chodzę w spódniczkach więc dzięki nim jest mi jeszcze cieplej Sama nigdy nie chodzę w rajstopach pod spodnie, nie znoszę takiego uczucia, jest mi w nich za gorąco.
Edytowane przez admirable Czas edycji: 2011-07-20 o 12:03 |
|
|
|
|
#4752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet w grubych rajstopach i spodniach przy mrozie nie jest mi za gorąco... Trochę zazdroszczę osobom, które dobrze znoszą zimno, ale ja z kolei odżywam przy upale, kiedy inni się męczą...
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio widziałam taki strój : czarne legginsy, potargane z przodu, czerwona bluzka z dżetami, czarny, wyświechtany sweter i glany
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze żeby chociaz w jakiejś narzutce ?-ale po co tak świecić golizną w miejscu publicznym ? żeby pokazac jakim sie jest wyluzowanym? Poza tym to troche dziwne biorac pod uwagę że sklepu czy hotele maja klimę i w lecie potrafi tam być 17 stopni.. |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi częściej nad morzem jest zimno niż ciepło, a co dopiero upalnie
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-07-20 o 15:05 |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#4757 |
|
lokalna gwiazda
|
Tak...ludzie na wczasach, wyluzowani, odpoczywają od formalnych ciuchów... Ale też zależy jaki hotel, kto w nim mieszka /może tylko wczasowicze/, jak daleko od plaży... I ktoś przecież pareo wymyślił w jakimś celu-chyba po to, by zasłonić część golizny w drodze na plażę/jeśli blisko jest/.
A w ogóle na wakacjach ma być luz! |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej męczy, jak dziewczyny w 25 stopniowy upał chodzą w legginsach. Ja nie wiem, ale w tym to się można ugotować chyba, nie wiem jak one wytrzymują.
|
|
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Mnie rozwaliło to :
http://lula.pl/lula/1,94042,9952596,...y_piekne_.html |
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
25 to juz upał ? Mi sie zdarzyło być w legginsach i na 30 stopni i jakoś mi nie bylo gorąco.One są z cienkiego materialu ,często sztucznego więc są chłodne Jedne mam takie że ich praktycznie nie czuć na nodze .Natomiast w dzinsach nie wytrzymuje ,od 20 stopni +
|
|
|
|
#4762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- niech sobie ludziska chodzą ubrane jak chcą i jak im wygodnie: czy to glany w upał, czy goły zad na mrozie, skarpetki + sandały, szpilko-trampki etc... to nie mój biznes. Czasem spojrzę zaciekawiona, uśmiechnę się może lekko do siebie, ale na dłuższą metę mało mnie to interesuje. Jedyna rzecz jaka mnie niezmiernie irytuje to niedopasowanie ubioru do sytuacji i miejsca, tak jak w wyżej cytowanym poście... ![]()
|
|
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
A propos dostosowania ubioru do sytuacji... Ostatnio byłam w obozie w Oświęcimiu (znaczy jako turystka oczywiście ;p), i rozwaliła mnie dziewczyna, na oko ok. 14 lat... szorty ledwo zakrywające tyłek, rozciągnięta koszulka PRZED pępek (w zasadzie ledwo zakrywająca stanik), a jej rękawki były tak mocno wycięte, że widać było cały bok stanika... Rozumiem na ulicy w upał -ok, ale w muzeum, i to o takiej tematyce...
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie. Np.w USA ciągle spotykałam zakaz wchodzenia w kostiumie kąpielowym do sklepów/instytucji(i to w różnych nadmorskich miasteczkach). Cytat:
Może po prostu,żeby odpocząć od codziennych sztywnych ''ram''? Sama uwielbiam chodzić boso będąc nad Bałtykiem i mam w nosie czy ktoś sobie pomyśli,że mnie na buty nie stać albo,że obrzydzają go moje stopy. ![]() Cytat:
Każdy ma inny próg gorąca-zimna,pamiętaj o tym.
|
|||
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czym ![]() A ludzie zawsze będą krytykować. Ja też mam, nosze zazwyczaj w zimę jak zimno. Marciamartyna, zgadza się, w stroju powinno się być tylko na plaży , ewentualnie w barze na plaży, a nie np na mieście nadmorskim nawet czy stołówce. To po prostu nietaktowne. Sama jak w kostiumie to tylko na plaży lub na basenie. Ubieranie się do Koscioła tak to też nietakt. Ramiona powinny być zakryte i w ogóle strój nie powinien być taki prowokacyjny. No, ale może ona chodzi tam, by poświecić tyłkiem , szuka kochanka, lol Ja to w ogóle nie ubieram się prowokacyjnie, a co dopiero do Koscioła, nie wyobrażam sobie tego. Legginsy kiedyś miałam, teraz raczej nie noszę. Wtedy było trochę ponad 20 stopni, miałam legginsy, spódnicę bombkę i tak sobie idę, jejciu, strasznie się zgrzałam Tak btw, znam facetów , którzy uważają, że legginsy są okropne, co oczywiście mają prawo, są gusta i guściki. Mnie się nawet podobają do niektórych strojów, choć sama obecnie nie noszę. Jeszcze z rzeczy modnych, modne niby jest malowanie paznokci na neonowe kolory, mnie osobiście to wcale nie podchodzi, lubię klasyczną czerwień. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-07-21 o 01:53 |
|
|
|
|
#4767 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Widzicie, jak muszę mieć zakryte nogi, to wolę legginsy niż dżinsy, bo spódniczek nie mam
A paznokcie jeśli komuś pasują to mi się podobają, jedyne co z pewnością do mnie osobiście nie przemawia to paznokcie matowe.
|
#4768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie twierdzę że jest to reguła ,ja slyszałam że w Brazylii i Australii podobno jest to powszechne.A jak w USA powstał taki zakaz to byc moze dlatego że ludzie tak robili ? Cytat:
|
||
|
|
|
#4769 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio w Kosciele widzialam dziewczyne w brazowych leginsach, sandalkach na obcasie, rozowej, skapej bluzce (wychodzilo jej sporo biustu) i kurteczce, takie leciutkiej. Do tego telnione blond wlosy, pelno zlotej biuzterii, spalona na pomaranczke skora i torebka lv (nie mowie, ze podrobka, bo tego nie rozpoznaje
). to dopiero widok...
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
A mnie rozwala u straszych kobiet (po 50 tce) taki outfit xD :
pół przezroczysta biała koszula z viskozy na wieeelkim ciele + stanik bez poduszek, bez czego kolwiek, zazwyczaj w koloze oblesnego ciemnego bezu i biust w rozmiarze F siegajacy do pepka.Aaaa no i te meliski. Pamietam, ze jak byłam mała to te gumiaki były najtanszymi butami, nikt ich nie kupował bo swieciły tandeta na kilometr i jeszcze były "zabronione" przez lekarzy. A teraz co 3cia w takich popyla, wyglada to ohydnie:Pkiedy dorosła ładna kobitka ma na nogach rozową gumę z jakims oczo✂✂✂nym dodatkiem, to juz lepiej wygladaja te w obcasach, nawet jak nie potrafia w tym chodzic
Edytowane przez majeczk_a Czas edycji: 2011-07-22 o 10:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Za to jestem fanką podkolanek w okresie zimowym (mam ich mnóstwo), też je noszę do lekko luźnych kozaków
I nie czuję się wcale hipokrytką
.
.
Zapraszam 

)