Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 08:13   #4741
MadSyndrome
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Może nie do końca mnie rozwala, ale irytuje moda na zakolanówki. Noszę je dobre kilka lat praktycznie zawsze, taki mam styl, chyba, że mi nie pasują lub jest upał, mam jakieś 15 różnych par i zawsze słyszałam komentarze typu "jak dziecko", "w podstawówce się tak ubierają" itp. Nigdy raczej nie myślałam, że to kiedyś będzie modne a teraz widze, że niestety coraz bardziej i teraz wszystkie hipokrytki zaczną w nich chodzić

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 08:25   #4742
admirable
Zakorzenienie

zakolanówki są modne już kilka lat więc pewnie kto miał zacząć w nich chodzić, ten chodzi. Sama też mam kilka par ale zakładam do butów za kolano, bo podoba mi się jeżeli lekko wystają, do żadnych butów jakoś mi nie pasują Za to jestem fanką podkolanek w okresie zimowym (mam ich mnóstwo), też je noszę do lekko luźnych kozaków I nie czuję się wcale hipokrytką
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:37   #4743
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
odnosnie do obcasow, to z kolei uwielbiam tekst - ktory slyszalam juz z kilku ust - ze "noga w obcasie 4 - 5 cm wyglada kaczkowato". i to nigdy nie odnosilo sie wylacznie do nog osoby wypowiadajacej te slowa, ale chodzilo o ogol.

na co dzien najczesciej nosze obcasy 4 - 5 cm. kwa kwa.

masz okolo 95 - 100 cm pod biustem i okolo 112 cm w biuscie?
pod biustem mam 92cm, w biuście ok 111cm

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
tylko znajdz dobry stanik z niższym obwodem i duza miska, ja mam polskie 70H (bryt 32FF) i w sklepach innych niż ze stanikami za ponad 60-70 zł ni chuhu nie znajdę nic. A co dopiero dziewczyny z 60/65.
mniejszego w obwodzie nie moge bo mi walki na plecach widac a wieksza miska czasem odstaje, dlatego ja MUSZĘ wszystkie mierzyć

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Może nie do końca mnie rozwala, ale irytuje moda na zakolanówki. Noszę je dobre kilka lat praktycznie zawsze, taki mam styl, chyba, że mi nie pasują lub jest upał, mam jakieś 15 różnych par i zawsze słyszałam komentarze typu "jak dziecko", "w podstawówce się tak ubierają" itp. Nigdy raczej nie myślałam, że to kiedyś będzie modne a teraz widze, że niestety coraz bardziej i teraz wszystkie hipokrytki zaczną w nich chodzić

Akurat co do tego sie nie czepiam..ale myślałam, że padne jak widzialam wczoraj Pania w eleganckiej białej princesce w kwiatki przed kolanko a do kolanka uwaga...beżowe podkolanówki się aż potknełam z wrażenia:cojest :
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:56   #4744
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
pod biustem mam 92cm, w biuście ok 111cm

(...)

mniejszego w obwodzie nie moge bo mi walki na plecach widac a wieksza miska czasem odstaje, dlatego ja MUSZĘ wszystkie mierzy
a do ilu sie rozciaga obwod w tej Twojej 90 - tce? bo rozumiem, ze masz troche "otulinki" pod biustem, zatem spokojnie, mysle, mozna byloby poprobowac z obwodem 85 albo i 80 (moja kolezanka ma 89 cm pod biustem i nosi 75 - tki^^). inaczej stanik raczej kiepsko trzyma, chyba, ze obwod w tej 90 - tce masz naprawde scisly.
a waleczki potrafia sie i mi robic, a szczupla calkiem jestem .
Stary 2011-07-20, 11:13   #4745
sabbatha
Zakorzenienie

mi chodzilo o to, ze stanikow z niskimi obwodami prawie nie ma.

a to ze tanie firmy maja obwody z kosmosu to inna sprawa

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:36   #4746
zmawona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
No raczej nikt nie pisał, że każdy ma tak samo...właśnie o to chodzi. Więc nie wiem po co ten lament, że osoby w zakrytych butach się meczą. Może wcale się nie męczą. Każdy jest inny, nie wiem po co czepiać się cudzych butów, absurd i już.
Ale ja się wcale nie czepiam, to tylko taka refleksja ogólna była.
Po prostu zastanawiałam się, jak to jest, że jedna osoba czuje zakurzenie, a druga nie. Ja przychodzę z miasta, samochody jeżdżą, wszędzie się kurzy, a ja nigdy nie czułam, że mam to np. na stopach...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
zakolanówki są modne już kilka lat więc pewnie kto miał zacząć w nich chodzić, ten chodzi. Sama też mam kilka par ale zakładam do butów za kolano, bo podoba mi się jeżeli lekko wystają, do żadnych butów jakoś mi nie pasują Za to jestem fanką podkolanek w okresie zimowym (mam ich mnóstwo), też je noszę do lekko luźnych kozaków I nie czuję się wcale hipokrytką
Może jestem z prowincji i dlatego, ale muszę się przyznać, że nigdy w sklepach nie widziałam zakolanówek. Naprawdę! Fakt, że ja w ogóle za dużo po sklepach nie chodzę, bo nie lubię, ale tam, gdzie kupuję rajstopy i podkolanówki, są tylko rajstopy i podkolanówki.
A za ten okres zimowy, to podziwiam. Nie znoszę zimna, więc w okresie zimowym zakładam zazwyczaj grube rajstopy i spodnie, a przy szczególnie dużym mrozie jeszcze getry. I wtedy mogę wytrzymać na przystanku i a autobusie... A w pracy się trochę przebieram.
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:47   #4747
Marciamartyna
Raczkowanie

Wiecie co mnie teraz najbardziej rozbraja ?
Brak jakielkolwiek kultury u ludzi.Szczególnie nad morzem.
Ludzie w kostiumie kompielowym chodzi się tylko i wyłącznie plaży a nie co całym mieście lata z gołą dupą za przeproszeniem i szczególnie dorosłe kobity bo jakao tako nastolatka może sb jeszcze pozwolić.
Byłam nad morzem i nie dawno wróciłam i musze powiedzieć że to jest naprawde przerażające kiedy do eleganckiego hotelu włazi kobity prosto z plaży w samym kostiumie a co gorsza w mieście jest to samo...
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:53   #4748
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

a odnosnie plazy to mnie denerwuja pary obmacujące i prawie "sekszące" się w wodzie w biały dzien przy setkach innych osob

disgusting

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:56   #4749
lipiec
Zadomowienie

Nie mogę zrozumieć dziewczyn, które pokazują swoje szanowne tyłeczki w leginsach. No Dżizas ile można tego oglądać. Idę sobie legalem w niedziele do Kościoła, słońce nieźle świeci, ale ze względu na to że ja szanuje Kościół to ubrałam się całkiem normalnie: długie jeansy, rzymianki i zwykły t-shirt. Przede mną idzie sobie parka, chłopak włos na żelu, hawajskie spodenki w kolanko jakiś t-shirt i japonki. Spoko, chłopaka jakoś przeżyłam ale dziewczyna z którą szedł była ubrana dość dziko : bluzka wiązana na szyi i cudowny kremowy stanik było jej widać, do tego leginsy do kolan z zamkiem z tyłu i japonki, mraał. Gdyby jeszcze oni sobie tak chodzili po wsi, okej spoko wolny kraj, ale oni sobie szli do Kościła, weszli do Kościoła i stali przede mną, a dziewczynie było widać przez leginsy piękne żółte majtochy .
Jakoś inni w ten upał potrafili się ubrać normalnie. Np widziałam też dziewczynę w sukience i leginsach, jakoś wyglądała całkiem normalnie i nie świeciła tyłkiem

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:57   #4750
melissa89
Wtajemniczenie

ja nie widzę w tym nic złego, to są miejsca wczasowe, ludzie są na wakacjach, więc dlaczego tak nie chodzić? a czyjeś tyłki mnie nie interesują co innego gdyby było tak w innych miejscowościach, a w nadmorskich... proszę bardzo...

edit: odnośnie gołych tyłków poza plażą

a co do obmacujących się par - o tak zgadzam się!

Edytowane przez melissa89
Czas edycji: 2011-07-20 o 11:59
melissa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:59   #4751
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmawona Pokaż wiadomość
Ale ja się wcale nie czepiam, to tylko taka refleksja ogólna była.
Po prostu zastanawiałam się, jak to jest, że jedna osoba czuje zakurzenie, a druga nie. Ja przychodzę z miasta, samochody jeżdżą, wszędzie się kurzy, a ja nigdy nie czułam, że mam to np. na stopach...

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Może jestem z prowincji i dlatego, ale muszę się przyznać, że nigdy w sklepach nie widziałam zakolanówek. Naprawdę! Fakt, że ja w ogóle za dużo po sklepach nie chodzę, bo nie lubię, ale tam, gdzie kupuję rajstopy i podkolanówki, są tylko rajstopy i podkolanówki.
A za ten okres zimowy, to podziwiam. Nie znoszę zimna, więc w okresie zimowym zakładam zazwyczaj grube rajstopy i spodnie, a przy szczególnie dużym mrozie jeszcze getry. I wtedy mogę wytrzymać na przystanku i a autobusie... A w pracy się trochę przebieram.
przecież nie noszę ich na gołe nogi, na rajstopy zazwyczaj W zimę często chodzę w spódniczkach więc dzięki nim jest mi jeszcze cieplej Sama nigdy nie chodzę w rajstopach pod spodnie, nie znoszę takiego uczucia, jest mi w nich za gorąco.

Edytowane przez admirable
Czas edycji: 2011-07-20 o 12:03
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:09   #4752
zmawona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
przecież nie noszę ich na gołe nogi, na rajstopy zazwyczaj W zimę często chodzę w spódniczkach więc dzięki nim jest mi jeszcze cieplej Sama nigdy nie chodzę w rajstopach pod spodnie, nie znoszę takiego uczucia, jest mi w nich za gorąco.
Podkolanówki na rajstopy? I tak podziwiam, bo mnie nic by to nie dało. Nawet w grubych rajstopach i spodniach przy mrozie nie jest mi za gorąco... Trochę zazdroszczę osobom, które dobrze znoszą zimno, ale ja z kolei odżywam przy upale, kiedy inni się męczą...
zmawona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:57   #4753
ekomonika
Zakorzenienie

ostatnio widziałam taki strój : czarne legginsy, potargane z przodu, czerwona bluzka z dżetami, czarny, wyświechtany sweter i glany
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:53   #4754
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marciamartyna Pokaż wiadomość
Ludzie w kostiumie kompielowym chodzi się tylko i wyłącznie plaży a nie co całym mieście lata z gołą dupą za przeproszeniem i szczególnie dorosłe kobity bo jakao tako nastolatka może sb jeszcze pozwolić.
Byłam nad morzem i nie dawno wróciłam i musze powiedzieć że to jest naprawde przerażające kiedy do eleganckiego hotelu włazi kobity prosto z plaży w samym kostiumie a co gorsza w mieście jest to samo...
podobno w krajach gdzie jest ciepło cały rok to wchodzenie do sklepu w stroju kąpielowym to normalka
jeszcze żeby chociaz w jakiejś narzutce ?-ale po co tak świecić golizną w miejscu publicznym ? żeby pokazac jakim sie jest wyluzowanym?

Poza tym to troche dziwne biorac pod uwagę że sklepu czy hotele maja klimę i w lecie potrafi tam być 17 stopni..
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:04   #4755
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
podobno w krajach gdzie jest ciepło cały rok to wchodzenie do sklepu w stroju kąpielowym to normalka
jeszcze żeby chociaz w jakiejś narzutce ?-ale po co tak świecić golizną w miejscu publicznym ? żeby pokazac jakim sie jest wyluzowanym?

Poza tym to troche dziwne biorac pod uwagę że sklepu czy hotele maja klimę i w lecie potrafi tam być 17 stopni..
poza tym nie przesadzajmy, Polska to nie plaże Malibu czy Saint Tropez mi częściej nad morzem jest zimno niż ciepło, a co dopiero upalnie

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2011-07-20 o 15:05
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:21   #4756
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
poza tym nie przesadzajmy, Polska to nie plaże Malibu czy Saint Tropez mi częściej nad morzem jest zimno niż ciepło, a co dopiero upalnie
Dokładnie. Dlatego nie lubię polskiego morza

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:00   #4757
I am Rock
lokalna gwiazda

Tak...ludzie na wczasach, wyluzowani, odpoczywają od formalnych ciuchów... Ale też zależy jaki hotel, kto w nim mieszka /może tylko wczasowicze/, jak daleko od plaży... I ktoś przecież pareo wymyślił w jakimś celu-chyba po to, by zasłonić część golizny w drodze na plażę/jeśli blisko jest/.
A w ogóle na wakacjach ma być luz!
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:08   #4758
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Tak...ludzie na wczasach, wyluzowani, odpoczywają od formalnych ciuchów... Ale też zależy jaki hotel, kto w nim mieszka /może tylko wczasowicze/, jak daleko od plaży... I ktoś przecież pareo wymyślił w jakimś celu-chyba po to, by zasłonić część golizny w drodze na plażę/jeśli blisko jest/.
A w ogóle na wakacjach ma być luz!
Prawda, byle nie w restauracji hotelowej/ barze/ pubie, gdzie jak widze panów +30 z owłosionym brzuchem, to mi się odechciewa wszystkiego...
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 18:34   #4759
Poznanska Lasica
Raczkowanie

Mnie najbardziej męczy, jak dziewczyny w 25 stopniowy upał chodzą w legginsach. Ja nie wiem, ale w tym to się można ugotować chyba, nie wiem jak one wytrzymują.
Poznanska Lasica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 18:51   #4760
Shikinata
Rozeznanie

Mnie rozwaliło to :

http://lula.pl/lula/1,94042,9952596,...y_piekne_.html
Shikinata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 20:16   #4761
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poznanska Lasica Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej męczy, jak dziewczyny w 25 stopniowy upał chodzą w legginsach. Ja nie wiem, ale w tym to się można ugotować chyba, nie wiem jak one wytrzymują.
25 to juz upał ? Mi sie zdarzyło być w legginsach i na 30 stopni i jakoś mi nie bylo gorąco.One są z cienkiego materialu ,często sztucznego więc są chłodne Jedne mam takie że ich praktycznie nie czuć na nodze .Natomiast w dzinsach nie wytrzymuje ,od 20 stopni +
Stary 2011-07-20, 20:19   #4762
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Nie mogę zrozumieć dziewczyn, które pokazują swoje szanowne tyłeczki w leginsach. No Dżizas ile można tego oglądać. Idę sobie legalem w niedziele do Kościoła, słońce nieźle świeci, ale ze względu na to że ja szanuje Kościół to ubrałam się całkiem normalnie: długie jeansy, rzymianki i zwykły t-shirt. Przede mną idzie sobie parka, chłopak włos na żelu, hawajskie spodenki w kolanko jakiś t-shirt i japonki. Spoko, chłopaka jakoś przeżyłam ale dziewczyna z którą szedł była ubrana dość dziko : bluzka wiązana na szyi i cudowny kremowy stanik było jej widać, do tego leginsy do kolan z zamkiem z tyłu i japonki, mraał. Gdyby jeszcze oni sobie tak chodzili po wsi, okej spoko wolny kraj, ale oni sobie szli do Kościła, weszli do Kościoła i stali przede mną, a dziewczynie było widać przez leginsy piękne żółte majtochy .
Jakoś inni w ten upał potrafili się ubrać normalnie. Np widziałam też dziewczynę w sukience i leginsach, jakoś wyglądała całkiem normalnie i nie świeciła tyłkiem
Też mnie drażni tego typu ubiór w takim miejscu jak kościół. Ogólnie jestem dosyć tolerancyjna dla cudzych gustów i upodobań i wiele zniosę - niech sobie ludziska chodzą ubrane jak chcą i jak im wygodnie: czy to glany w upał, czy goły zad na mrozie, skarpetki + sandały, szpilko-trampki etc... to nie mój biznes. Czasem spojrzę zaciekawiona, uśmiechnę się może lekko do siebie, ale na dłuższą metę mało mnie to interesuje. Jedyna rzecz jaka mnie niezmiernie irytuje to niedopasowanie ubioru do sytuacji i miejsca, tak jak w wyżej cytowanym poście...

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 20:46   #4763
olciiiaa
Raczkowanie

A propos dostosowania ubioru do sytuacji... Ostatnio byłam w obozie w Oświęcimiu (znaczy jako turystka oczywiście ;p), i rozwaliła mnie dziewczyna, na oko ok. 14 lat... szorty ledwo zakrywające tyłek, rozciągnięta koszulka PRZED pępek (w zasadzie ledwo zakrywająca stanik), a jej rękawki były tak mocno wycięte, że widać było cały bok stanika... Rozumiem na ulicy w upał -ok, ale w muzeum, i to o takiej tematyce...
olciiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 20:53   #4764
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olciiiaa Pokaż wiadomość
A propos dostosowania ubioru do sytuacji... Ostatnio byłam w obozie w Oświęcimiu (znaczy jako turystka oczywiście ;p), i rozwaliła mnie dziewczyna, na oko ok. 14 lat... szorty ledwo zakrywające tyłek, rozciągnięta koszulka PRZED pępek (w zasadzie ledwo zakrywająca stanik), a jej rękawki były tak mocno wycięte, że widać było cały bok stanika... Rozumiem na ulicy w upał -ok, ale w muzeum, i to o takiej tematyce...
przegięcie jak dla mnie, dla takich miejsc na prawdę powinno się mieć szacunek a ona swoim ubiorem jakoś go nie okazała .

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 23:41   #4765
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

Niekoniecznie.
Np.w USA ciągle spotykałam zakaz wchodzenia w kostiumie kąpielowym do sklepów/instytucji(i to w różnych nadmorskich miasteczkach).

Cytat:
.

Może po prostu,żeby odpocząć od codziennych sztywnych ''ram''?
Sama uwielbiam chodzić boso będąc nad Bałtykiem i mam w nosie czy ktoś sobie pomyśli,że mnie na buty nie stać albo,że obrzydzają go moje stopy.

Cytat:
Napisane przez Poznanska Lasica Pokaż wiadomość

Każdy ma inny próg gorąca-zimna,pamiętaj o tym.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 01:45   #4766
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się Nie ma czym
A ludzie zawsze będą krytykować.
Ja też mam, nosze zazwyczaj w zimę jak zimno.

Marciamartyna, zgadza się, w stroju powinno się być tylko na plaży , ewentualnie w barze na plaży, a nie np na mieście nadmorskim nawet czy stołówce. To po prostu nietaktowne. Sama jak w kostiumie to tylko na plaży lub na basenie.

Ubieranie się do Koscioła tak to też nietakt. Ramiona powinny być zakryte i w ogóle strój nie powinien być taki prowokacyjny. No, ale może ona chodzi tam, by poświecić tyłkiem , szuka kochanka, lol Ja to w ogóle nie ubieram się prowokacyjnie, a co dopiero do Koscioła, nie wyobrażam sobie tego.

Legginsy kiedyś miałam, teraz raczej nie noszę. Wtedy było trochę ponad 20 stopni, miałam legginsy, spódnicę bombkę i tak sobie idę, jejciu, strasznie się zgrzałam
Tak btw, znam facetów , którzy uważają, że legginsy są okropne, co oczywiście mają prawo, są gusta i guściki.
Mnie się nawet podobają do niektórych strojów, choć sama obecnie nie noszę.
Jeszcze z rzeczy modnych, modne niby jest malowanie paznokci na neonowe kolory, mnie osobiście to wcale nie podchodzi, lubię klasyczną czerwień.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-07-21 o 01:53
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:13   #4767
nicRu
maszyna, nie człowiek

Widzicie, jak muszę mieć zakryte nogi, to wolę legginsy niż dżinsy, bo spódniczek nie mam A paznokcie jeśli komuś pasują to mi się podobają, jedyne co z pewnością do mnie osobiście nie przemawia to paznokcie matowe.
Stary 2011-07-21, 17:08   #4768
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie. Np.w USA ciągle spotykałam zakaz wchodzenia w kostiumie kąpielowym do sklepów/instytucji(i to w różnych nadmorskich miasteczkach).

No nie twierdzę że jest to reguła ,ja slyszałam że w Brazylii i Australii podobno jest to powszechne.A jak w USA powstał taki zakaz to byc moze dlatego że ludzie tak robili ?
Cytat:
Może po prostu,żeby odpocząć od codziennych sztywnych ''ram''?
Sama uwielbiam chodzić boso będąc nad Bałtykiem i mam w nosie czy ktoś sobie pomyśli,że mnie na buty nie stać albo,że obrzydzają go moje stopy.
No plaży to oczywiste ale żeby świecić pośladkami i brzuchem na miescie w hotelu ?,mysle że poza miejscami kąpieli jakies minimum powinno obowiązywać no chociaz te 20% ciała powinno byc zakryte .
Stary 2011-07-21, 21:59   #4769
malinowydzemx3
Wtajemniczenie

Ja ostatnio w Kosciele widzialam dziewczyne w brazowych leginsach, sandalkach na obcasie, rozowej, skapej bluzce (wychodzilo jej sporo biustu) i kurteczce, takie leciutkiej. Do tego telnione blond wlosy, pelno zlotej biuzterii, spalona na pomaranczke skora i torebka lv (nie mowie, ze podrobka, bo tego nie rozpoznaje ). to dopiero widok...
Stary 2011-07-22, 09:53   #4770
majeczk_a
Raczkowanie

A mnie rozwala u straszych kobiet (po 50 tce) taki outfit xD :
pół przezroczysta biała koszula z viskozy na wieeelkim ciele + stanik bez poduszek, bez czego kolwiek, zazwyczaj w koloze oblesnego ciemnego bezu i biust w rozmiarze F siegajacy do pepka.

Aaaa no i te meliski. Pamietam, ze jak byłam mała to te gumiaki były najtanszymi butami, nikt ich nie kupował bo swieciły tandeta na kilometr i jeszcze były "zabronione" przez lekarzy. A teraz co 3cia w takich popyla, wyglada to ohydnie:Pkiedy dorosła ładna kobitka ma na nogach rozową gumę z jakims oczo✂✂✂nym dodatkiem, to juz lepiej wygladaja te w obcasach, nawet jak nie potrafia w tym chodzic

Edytowane przez majeczk_a
Czas edycji: 2011-07-22 o 10:07
majeczk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości