|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
pierwszy raz czuje ze mała na czkawke
|
|
#1562 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ancia ja też mam zgagę od niedawna. Ostatnie miesiące właśnie sa najgorsze jesli chodzi o zgagę. Naprawdę rennie mozna brac bez obaw. Pomaga Cytat:
no i sie dziwisz że masz zgagę teraz Cytat:
![]() co to to nie, nigdy w życiu ![]() :b rzydal:Cytat:
![]() ![]() ![]() wolę akurat nie wspominać tego czas który powinien być najpiękniejszy na świecie u mnie niestety taki nie był. Za to teraz jestem szczęśliwa![]() Cytat:
po pierwsze - to moje marzenie ![]() po drugie wlaśnie miałam dziś pytać na forum Archintę czy shar pei są trudne w pielęgnacji po trzecie - my tez z małzem kochamy psy i chcemy wkrótce kupić dwa szczeniaczki :brz ydal: ku rozpaczy całej rodziny i znajomych
Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-07-20 o 11:55 |
|||||
|
|
|
#1563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko w Entliczku kupiliśmy. Przy ul Dobrego Pasterza ![]() Pewnie taniej by się gdzieś kupiło, ale ja nie za bardzo nadaję się na długie chodzenie po sklepach, bo nie lubię za bardzo. Chciałam wejsć w jedno miejsce i mieć wszystko ![]() Cytat:
za to teraz nadrabiam
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
a ja sobie siedze w biurze i jem słodką bułeczkę z marmoladą
u nas dziś deszczowo, ale cieplutko ![]() Też pamietam tą chwilę...test robiłam o 7.00 rano przed wyjazdem do szkoły na wykład, oj i były dwie kreski...a TŻ jaki w szoku i szczesliwy
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
No to fotelik jest już mój, szwagieerka ma go zarezerwować , po 1 sierpnia odbiór, chyba po nocach będzie mi się śnił
![]() aa i coś jeszcze sobie wziełam hihi jak nie u nas to u mamy na dole będzie stało, ale mamy słabość do wilkiny za 75zeta to się skusiliśmy ![]() aaaa wpadłam w szał zakupowy, wciągnełyście mnie
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
tusia już nie mam mdłosci ale pisąłam jakis miesiąc temu własnie ze mnie strasznie męczyły - i to o regularnych porach, dokładnie jak w I trym.
chyba jestem nienormalna - Konradek u mojej mamy od 7:30 a ja już tęsknię. Mialam odpoczywac a mysle czy do niego nie jechać |
|
|
|
#1567 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez lubię takie klimaty, możen ie koniecznie wiklinowe ale jakieś takie kołyski retro z ciężkiego jakiegoś dębowego drewna
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() widze ze wspoinałyscie testy ![]() ja zrobiłam 3 dni przed tym jak miała byc@ bo na sutkach pojawiły mi sie takie małe zgrubienia jak miałam w 1 ciązy no i wstawialismy łożko do sypialni i chcielismy to opic-zrobiłam test a tam jedna krecha wiec sie zdziwiłam bo myslałam ze piersi to juz niezły znak wypilismy po dwa piwka a 5 dni póxniej małpy jak nie było tak nie było wiec zakupiłam test z myslaze zrobie go rano po drodze jak wracalismy do domu to odebrałam z poczty ksiązke którą wysłała mi kolezanka" jak szybko i skutecznie zajsc w ciaze" przyszlismy do domu i nei wytrzymałam -siknełam i dwie piekne krechy sie pokazały![]() książka juz nie była potrzebna |
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Tusia, Aga wy bierzecie wózek mikado aston? To prawda, że gondola tam jest niż w bostonie? Ja opieram się tylko na necie bo w okolicy tych wozków nie ma
|
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też schudłam ... ta cholerna nietolerancja cukrzycy!! a kołyska przepiękna i cena super Cytat:
pierwszy raz wizyta z mężem?? pierwszy raz nie zabezpieczaliśmy się w wigilię - myślę sobie 15 dc byłoby super jaky się udało, to byłby normalnie cud! I wierzyłam, że się udało, by było jakoś ... inaczej?? Robiłam test 11/01 w pracy, powinnam mieć już @, a mąż miał wtedy urodziny... A tam I krecha. Łzy mi stanęły w oczach, bo tak wierzyłam i czułam, że sie udało a tu nic no ale ok. Podłamałam sie trochę, ale to dopiero była pierwsza próba - myślę sobie - spoko. Pogodziłam się z tym, ale @ nadal nie ma... Pomyślałam, że to po ostawieniu anty takie cyrki i czekałam. 25/01 mieliśmy jechać na badania dla kobiet STARAJĄCYCH się zajsć w ciąże. Dzień wcześniej z czystej głupoty dla pewności przed tymi badaniami zrobiłam test - też w pracy - a tam II krechy.... Więc szybko do apteki po drugi test i znowu II krechy. Byłam tak zdziwniona, że masakra!!! Zadzwoniłam najpierw do siostry się pochwalić Kupiłam komplet dziecięcy, ksiąze o ciaży i tygodniach ... i kolejny test bo uwierzyć nie mogłam, że jednak.... Mąż jak zobaczył prezent - powiedziałam, ze to spóźniony urodzinowy - wyściskał mnie i powiedział: Cześć kochanie - do brzuszka. Cudowny dzień i wspomnienia ale walnęłam opowieść ... Indygo, danika, Malgosia za wizytylausanne odpocznij sobie z nami, zrelaksuj sie, K. nic nie będzie |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubię te nasze historie ![]() A ja się już mogę oficjalnie pochwalić: kupiliśmy wózek roan marita 3w1 Taki o stąd http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyc...ta-IDcMsB.html Cieszę się jak glupia
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
gerda aston to lepsza wesja bostona. Ma lepszą amortyzację i to nowość firmy mikado. Wielu znajomych ma ten wózek i sobie chwali, a i cenowo wychodzi ok. Gondola z tego co czytałam to 80 cm wewnątrz, ale moze Tusia ma już ten wózek to moze spr czy to prawda??
ancia sprzedawca cotki i mój to TEN ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie racja-chyba była szczesliwa ![]() wysłałam ta ksiązke do kolezanki i ona tak sobie teraz wedruje i powiem wam ze wszystkie juz w ciązy ![]() Cytat:
![]() a napisze wam jeszcze ze łózko które wtedy wstawilismy do dnia dzisiejszego nie zostało poswiecone i wytestowane kurde jak ja mam wyjsc sobei gdzies to oczywiscie sie rozpadało
|
||
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lou oglądałam ostatnio w sklepie ten wózek i mi się podobał, ale jak wróciłam do domu przeczytałam opinie i z nich wyszło, że koła maja za duży rozstaw i ze ciężko się w drzwi zmieścić i coś o dnie gondoli, że w główkę jakoś sie wbija
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko pamiętam jak szłam z ubikacji z testem i półpłacząć powtarzałam "tato mnie zabije"
![]() Posprzątałam ale dumna z siebie jestem ha ha
|
|
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dziś sprzątam, odpuściłam sobie robote i sprzatam ![]() pamiętacie niecheć mojego męża do zakupów ? to chyba właśnie można unać za "mit" nie dość że chce pojechac po fotelik przed 1 sierpnia, to jeszcze chce kupić wózek i pomacać co by dobry wybrać nie poznaję go ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Asia
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie musiał do tego dojrzeć ![]() Cotka z tym "tata mnie zabije" to ja tak miałam jak w liceum, przed maturą zaraz myślałam, ze jestem w ciąży...o nie było to miłe ale teraz wiem, ze by nie zabił a z TZ i nadal jestem wiec moze nie byłoby to wtedy takie złe jakbysmy jednak wpadli
|
|
|
|
|
#1585 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Tak myślę, że jak mój gin nie pozwala magnezu, to o wapno też strach pytać. Jakoś będę musiała wytrzymać do wizyty. Cytat:
. Zakazałam jej gadać głupoty i powtarzać zabobony w mojej obecności. .Kaileight - gratuluję ogromnych zakupów! I czekamy na zdjęcia. Cytat:
, bo jak to tak przy dziecku. Jeszcze zanim w ciążę zaszłam, to babcia kazała się pozbyć, bo podobno mają taką złą moc, że się w ciążę przy zwierzętach nie zajdzie .Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Małgosia, bo u Ciebie ten szał był długo powstrzymywany i dlatego teraz wybuchł ze zdwojoną siłą .Cytat:
.Farby zakupione, młody w brzuchu szaleje. Zaraz obiad i spadamy do Gdańska.
|
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pytaj
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Piękne są te Wasze opowieści o początkach ciąży
A u mnie totalne zaskoczenie, nałożyły się różne problemy i przez to ten pierwszy czas ciąży nie był tak piękny jak mógłby być ![]() Alee.. teraz jakie to ma znaczenie... Już niedługo zobaczymy nasze maleństwa, strasznie szybko to zleciało
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-20 o 13:02 |
|
|
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ze się gondolka wbija w główkę :confused :
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
dzień dybry wszystkim
Mam nadzieję że wszystkie w komplecie i nic się nie wydarzyło ![]() 4 dni nie mogłam się nagadać z siostrą, dziś pojechali do domku a my z brzuszkiem znów sami ale jestem tam wymęczona że chwilowo się cieszę że cisza i nikogo wokół chciałam podczytywać wieczorkiem co tam się dzieje na bieżąco ale chrześniak okupował lapka i nie można go było odgonić.moczę właśnie nogi w lodowatej wodzie, nie puchną ale rano popłakałam się z bólu, 10 min przy zlewie a kolana mi wykręciło, bolą was stawy może??? łydki i kurcze to swoją drogą ale jakoś do wytrzymania i radzę sobie ale te stawy w kolanach i kostkach to masakra jakaś naskładałam się z siorką mebelków brakujących do kuchni i kilku innych co czekały w kartonach od miesiąca i może sobie coś nadwyrężyłam kurcze nie wiem sama, w sumie dokręcałam śruby i pilnowałam instrukcji tylko wbiłam troszkę gwoździków nadgrastki mnie nie bolą a kolana koszmarnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

.
W nocy co prawda spac nie mogłam bo mi małz chrapie. Chciałam go wygonić do salonu az czegos z tym chrapaniem nie zrobi, ale to glupi pomysl bo to on wstaje w nocy do K. który ząbkuje i sie mi budzi. A tak by nie słyszał i poop.a
.
. Nie wiem co ma jedno z drugim (jak któraś z Was jest ruda, to przepraszam za babcię
)

za to teraz nadrabiam

no ale ok. Podłamałam sie trochę, ale to dopiero była pierwsza próba - myślę sobie - spoko. Pogodziłam się z tym, ale @ nadal nie ma... Pomyślałam, że to po ostawieniu anty takie cyrki i czekałam. 25/01 mieliśmy jechać na badania dla kobiet STARAJĄCYCH się zajsć w ciąże. Dzień wcześniej z czystej głupoty dla pewności przed tymi badaniami zrobiłam test - też w pracy - a tam II krechy.... Więc szybko do apteki po drugi test i znowu II krechy. Byłam tak zdziwniona, że masakra!!! Zadzwoniłam najpierw do siostry się pochwalić
za wizyty

. Zakazałam jej gadać głupoty i powtarzać zabobony w mojej obecności.