Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 11:51   #1561
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

pierwszy raz czuje ze mała na czkawke

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:53   #1562
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie śpię od 5 rano, masakra. Podobno po urodzeniu wraca normalne spanie, tylko wtedy dzidzia nie pozwala .

ja się dziś wyspałam do 11:00 Mam wakacje - nie dosc ze spalam dlugo to jeszcze na sniadanie zjadlam biala czekoladę W nocy co prawda spac nie mogłam bo mi małz chrapie. Chciałam go wygonić do salonu az czegos z tym chrapaniem nie zrobi, ale to glupi pomysl bo to on wstaje w nocy do K. który ząbkuje i sie mi budzi. A tak by nie słyszał i poop.a

Ja testowałam ten wózek w sklepie, to w sumie nie miałam takiego wrażenia. W mieście nie widziałam. Podobno przez tą pojedynczą ramę są problemy z amortyzacją.
z wózkami Wam nie pomogę my mamy espiro atlantic, jestem bardzo zadowolona, testowałam go nad morzem, po piachu pieknie nawet dawal radę, nie zjechał się po tych dwóch latach (używany brałam) i mnie nie zawiódł jeszcze. Ale nigdy w życiu nie testowalam innych, więc nie wiem jak by wypadł w porównaniu z innymi. Miałam okazję to go kupilam

Ancia ja też mam zgagę od niedawna. Ostatnie miesiące właśnie sa najgorsze jesli chodzi o zgagę. Naprawdę rennie mozna brac bez obaw. Pomaga

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Zastanawiałam się, czy Wam to opisać, ale chyba opiszę. Wczoraj musialam podjechac z mężem po auto na taką zabitą dechami wieś. On załatwial sprawę, ja wysiadlam z samochodu i bawiłam się z psiakami, których akurat tam sporo było. Przy domku stała stara kobieta i widząc jak się bawię - zawolała mnie. Powiedziała, że będąc w ciąży muszę uważać na zwierzęta, koty i psy, by z nimi się nie bawić, bo .... - uwaga - dziecko może urodzić się całe w sierści!!!! myślałam, że padnę. Opisała mi drobiazgowo taki przypadek w jej rodzinie, gdy dziecko urodziło się całe w sierści, nawet twarz miało jak pysk jakiegoś zwierzęcia i wszyscy się z tego dziecka śmieli .
XXI wiek, Unia Europejska, bez komentarza.

no i sie dziwisz że masz zgagę teraz:hah aha:Jak dzieciątko nagle obroslo z sierść to i zgaga murowana

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

no ładne są te foteliki, ale jakoś mnie ta skóra nie przekonuje...chyba gorąco dziecku od tego, nie?
dziewczyny dzieciaczkom gorąco tak czy tak we wszystkich fotelikach. Pocą się jak myszki. Juz mam drugi fotelik przy K. i zawsze jest to samo. Ale materiały są tak dobrane zeby nie przemakały, zeby się łatwo spierały itd. Niestety chyba pocenia sie nie uniknie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
sama będzie przekwitać to nie będzie tak źle
co to to nie, nigdy w życiu:b rzydal:

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Mi moja babcia zakazała jeszcze patrzeć na brzydkich ludzi i na rudych . Nie wiem co ma jedno z drugim (jak któraś z Was jest ruda, to przepraszam za babcię )

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A pamiętacie ten moment jak się dowiedziałyście o ciąży?
wolę akurat nie wspominać tego czas który powinien być najpiękniejszy na świecie u mnie niestety taki nie był. Za to teraz jestem szczęśliwa i jest super

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
kochamy psy oboje, i tak w ogóle już mieliśy upatrzonego drugiego shar pei do zakupu, ale Agatka się pojawiła więc CHWILOWO odpuściliśmy nasze marzenie to rodowodowa hodowla psów i się spełni
nie mów!!!!
po pierwsze - to moje marzenie
po drugie wlaśnie miałam dziś pytać na forum Archintę czy shar pei są trudne w pielęgnacji
po trzecie - my tez z małzem kochamy psy i chcemy wkrótce kupić dwa szczeniaczki:brz ydal: ku rozpaczy całej rodziny i znajomych

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-07-20 o 11:55
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:54   #1563
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

no no, nieźle a gdzie kupowaliście? my na te większe pojechaliśmy do Semmy na Rybitwach bo było najtaniej, a ciekawi mnie czy te drobne gdzieś taniej się kupi?

Wszystko w Entliczku kupiliśmy. Przy ul Dobrego Pasterza
Pewnie taniej by się gdzieś kupiło, ale ja nie za bardzo nadaję się na długie chodzenie po sklepach, bo nie lubię za bardzo. Chciałam wejsć w jedno miejsce i mieć wszystko

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
cały czas podczytuje lipcówki i sobie mysle ze jak one bede konczyc sie rozpakowywac to my zaczniemy

dziewczyny macie mdłosci?? mnie dzis tak muli ze szok ostatnio tez jakos tak mi dziwnie I i II trymest ciazy spokojne miałam a teraz masakra jakas
Nie miałam takich mdłości nawet w 1 trymestrze za to teraz nadrabiam
Stary 2011-07-20, 11:55   #1564
anuska_s
Rozeznanie

a ja sobie siedze w biurze i jem słodką bułeczkę z marmoladą
u nas dziś deszczowo, ale cieplutko

Też pamietam tą chwilę...test robiłam o 7.00 rano przed wyjazdem do szkoły na wykład, oj i były dwie kreski...a TŻ jaki w szoku i szczesliwy
Stary 2011-07-20, 11:55   #1565
MalgosiaM8
Zakorzenienie

No to fotelik jest już mój, szwagieerka ma go zarezerwować , po 1 sierpnia odbiór, chyba po nocach będzie mi się śnił

aa i coś jeszcze sobie wziełam hihi

jak nie u nas to u mamy na dole będzie stało, ale mamy słabość do wilkiny za 75zeta to się skusiliśmy

aaaa wpadłam w szał zakupowy, wciągnełyście mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04460.jpg (51,8 KB, 38 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 11:57   #1566
lausanne
Wtajemniczenie

tusia już nie mam mdłosci ale pisąłam jakis miesiąc temu własnie ze mnie strasznie męczyły - i to o regularnych porach, dokładnie jak w I trym.

chyba jestem nienormalna - Konradek u mojej mamy od 7:30 a ja już tęsknię. Mialam odpoczywac a mysle czy do niego nie jechać:craz y:
Stary 2011-07-20, 12:07   #1567
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja byłam w takim szoku że nie wiedziałam czy 2 kreski to pozytywny wynik czy negatywny
hehehe

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

Ancia

no i sie dziwisz że masz zgagę teraz:hah aha:Jak dzieciątko nagle obroslo z sierść to i zgaga murowana

wolę akurat nie wspominać tego czas który powinien być najpiękniejszy na świecie u mnie niestety taki nie był. Za to teraz jestem szczęśliwa i jest super
Najwazniejsze, że teraz jesteś szczęśliwa !

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No to fotelik jest już mój, szwagieerka ma go zarezerwować , po 1 sierpnia odbiór, chyba po nocach będzie mi się śnił

jak nie u nas to u mamy na dole będzie stało, ale mamy słabość do wilkiny za 75zeta to się skusiliśmy

Fotelik faaaajnyy A kołyska jeszcze lepsza Ja tez lubię takie klimaty, możen ie koniecznie wiklinowe ale jakieś takie kołyski retro z ciężkiego jakiegoś dębowego drewna Ach gdybym miała więcej niz 36m2
Stary 2011-07-20, 12:17   #1568
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
widze ze wspoinałyscie testy
ja zrobiłam 3 dni przed tym jak miała byc@ bo na sutkach pojawiły mi sie takie małe zgrubienia jak miałam w 1 ciązy no i wstawialismy łożko do sypialni i chcielismy to opic-zrobiłam test a tam jedna krecha wiec sie zdziwiłam bo myslałam ze piersi to juz niezły znak wypilismy po dwa piwka a 5 dni póxniej małpy jak nie było tak nie było wiec zakupiłam test z myslaze zrobie go rano po drodze jak wracalismy do domu to odebrałam z poczty ksiązke którą wysłała mi kolezanka" jak szybko i skutecznie zajsc w ciaze" przyszlismy do domu i nei wytrzymałam -siknełam i dwie piekne krechy sie pokazały
książka juz nie była potrzebna
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:19   #1569
gerda
Zadomowienie

Tusia, Aga wy bierzecie wózek mikado aston? To prawda, że gondola tam jest niż w bostonie? Ja opieram się tylko na necie bo w okolicy tych wozków nie ma

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:22   #1570
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
jak to nie potrzebna? zobacz jaka skuteczna się okazała rekord szybkości pobilaś
Stary 2011-07-20, 12:25   #1571
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
wow to ty nie zła jesteś schudnąć w zaawansowanej ciąży
ja też schudłam ... ta cholerna nietolerancja cukrzycy!!
a kołyska przepiękna i cena super dobry zakup

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Właśnie nie czkawka Takie dziwne to jest, jakby mały tak szybko odpychał się nogami gdzieś i cały brzuch się trzęsie i trwa to bardzo krótko - ale jak widać więcej dzieci tak ma więc to chyba normalne
oooo! dokładnie tak to "trzepotanie" u mnie też wygląda

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ah i wiecie co..ja mam jutro wizyte u gin idziemy z TŻ
pierwszy raz wizyta z mężem??

Cytat:
A pamiętacie ten moment jak się dowiedziałyście o ciąży?
pierwszy raz nie zabezpieczaliśmy się w wigilię - myślę sobie 15 dc byłoby super jaky się udało, to byłby normalnie cud! I wierzyłam, że się udało, by było jakoś ... inaczej?? Robiłam test 11/01 w pracy, powinnam mieć już @, a mąż miał wtedy urodziny... A tam I krecha. Łzy mi stanęły w oczach, bo tak wierzyłam i czułam, że sie udało a tu nic no ale ok. Podłamałam sie trochę, ale to dopiero była pierwsza próba - myślę sobie - spoko. Pogodziłam się z tym, ale @ nadal nie ma... Pomyślałam, że to po ostawieniu anty takie cyrki i czekałam. 25/01 mieliśmy jechać na badania dla kobiet STARAJĄCYCH się zajsć w ciąże. Dzień wcześniej z czystej głupoty dla pewności przed tymi badaniami zrobiłam test - też w pracy - a tam II krechy.... Więc szybko do apteki po drugi test i znowu II krechy. Byłam tak zdziwniona, że masakra!!! Zadzwoniłam najpierw do siostry się pochwalić a mężowi powiedziałam przez tel, że coś dla niego mam Kupiłam komplet dziecięcy, ksiąze o ciaży i tygodniach ... i kolejny test bo uwierzyć nie mogłam, że jednak.... Mąż jak zobaczył prezent - powiedziałam, ze to spóźniony urodzinowy - wyściskał mnie i powiedział: Cześć kochanie - do brzuszka. Cudowny dzień i wspomnienia

ale walnęłam opowieść ...

Indygo, danika, Malgosia za wizyty

lausanne odpocznij sobie z nami, zrelaksuj sie, K. nic nie będzie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:29   #1572
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry
ja zrobiłam 3 dni przed tym jak miała byc@ bo na sutkach pojawiły mi sie takie małe zgrubienia jak miałam w 1 ciązy no i wstawialismy łożko do sypialni i chcielismy to opic-zrobiłam test a tam jedna krecha wiec sie zdziwiłam bo myslałam ze piersi to juz niezły znak wypilismy po dwa piwka a 5 dni póxniej małpy jak nie było tak nie było wiec zakupiłam test z myslaze zrobie go rano po drodze jak wracalismy do domu to odebrałam z poczty ksiązke którą wysłała mi kolezanka" jak szybko i skutecznie zajsc w ciaze" przyszlismy do domu i nei wytrzymałam -siknełam i dwie piekne krechy sie pokazały
Lubię te nasze historie

A ja się już mogę oficjalnie pochwalić: kupiliśmy wózek roan marita 3w1
Taki o stąd http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyc...ta-IDcMsB.html
Cieszę się jak glupia
Stary 2011-07-20, 12:31   #1573
agnieszka 0605
Zakorzenienie

gerda aston to lepsza wesja bostona. Ma lepszą amortyzację i to nowość firmy mikado. Wielu znajomych ma ten wózek i sobie chwali, a i cenowo wychodzi ok. Gondola z tego co czytałam to 80 cm wewnątrz, ale moze Tusia ma już ten wózek to moze spr czy to prawda??

ancia sprzedawca cotki i mój to TEN

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
jak to nie potrzebna? zobacz jaka skuteczna się okazała rekord szybkości pobilaś

Stary 2011-07-20, 12:32   #1574
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

pierwszy raz nie zabezpieczaliśmy się w wigilię - myślę sobie 15 dc byłoby super jaky się udało, to byłby normalnie cud! I wierzyłam, że się udało, by było jakoś ... inaczej?? Robiłam test 11/01 w pracy, powinnam mieć już @, a mąż miał wtedy urodziny... A tam I krecha. Łzy mi stanęły w oczach, bo tak wierzyłam i czułam, że sie udało a tu nic no ale ok. Podłamałam sie trochę, ale to dopiero była pierwsza próba - myślę sobie - spoko. Pogodziłam się z tym, ale @ nadal nie ma... Pomyślałam, że to po ostawieniu anty takie cyrki i czekałam. 25/01 mieliśmy jechać na badania dla kobiet STARAJĄCYCH się zajsć w ciąże. Dzień wcześniej z czystej głupoty dla pewności przed tymi badaniami zrobiłam test - też w pracy - a tam II krechy.... Więc szybko do apteki po drugi test i znowu II krechy. Byłam tak zdziwniona, że masakra!!! Zadzwoniłam najpierw do siostry się pochwalić a mężowi powiedziałam przez tel, że coś dla niego mam Kupiłam komplet dziecięcy, ksiąze o ciaży i tygodniach ... i kolejny test bo uwierzyć nie mogłam, że jednak.... Mąż jak zobaczył prezent - powiedziałam, ze to spóźniony urodzinowy - wyściskał mnie i powiedział: Cześć kochanie - do brzuszka. Cudowny dzień i wspomnienia
Ej normalnie mam łezki w oczach po tych naszych opowieściach... Już wystarczy co?
Stary 2011-07-20, 12:38   #1575
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ej normalnie mam łezki w oczach po tych naszych opowieściach... Już wystarczy co?
spoko - już się wygadałam

Stary 2011-07-20, 12:38   #1576
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
też se driknełaś , ja tak samo , bo pomyślałam że za pierwszy razem napewno nie zajdę

Cytat:
Lubię te nasze historie

Cieszę się jak glupia
gratulacje!!!

25.08.2011

Stary 2011-07-20, 12:39   #1577
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

no w sumie racja-chyba była szczesliwa
wysłałam ta ksiązke do kolezanki i ona tak sobie teraz wedruje i powiem wam ze wszystkie juz w ciązy
Cytat:
Lubię te nasze historie

Cieszę się jak glupia
gratuluje zakupu

a napisze wam jeszcze ze łózko które wtedy wstawilismy do dnia dzisiejszego nie zostało poswiecone i wytestowane

kurde jak ja mam wyjsc sobei gdzies to oczywiscie sie rozpadało
Stary 2011-07-20, 12:39   #1578
gerda
Zadomowienie

Cytat:

super zakup

Lou oglądałam ostatnio w sklepie ten wózek i mi się podobał, ale jak wróciłam do domu przeczytałam opinie i z nich wyszło, że koła maja za duży rozstaw i ze ciężko się w drzwi zmieścić i coś o dnie gondoli, że w główkę jakoś sie wbija

Stary 2011-07-20, 12:40   #1579
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja tylko pamiętam jak szłam z ubikacji z testem i półpłacząć powtarzałam "tato mnie zabije"

Posprzątałam ale dumna z siebie jestem ha ha

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:43   #1580
gerda
Zadomowienie

Cytat:
gerda aston to lepsza wesja bostona. Ma lepszą amortyzację i to nowość firmy mikado. Wielu znajomych ma ten wózek i sobie chwali, a i cenowo wychodzi ok. Gondola z tego co czytałam to 80 cm wewnątrz, ale moze Tusia ma już ten wózek to moze spr czy to prawda?
właśnie ja żadnego mikado na zywo nie widzialam

Cytat:
też se driknełaś , ja tak samo , bo pomyślałam że za pierwszy razem napewno nie zajdę
miałam identycznie

Stary 2011-07-20, 12:44   #1581
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tylko pamiętam jak szłam z ubikacji z testem i półpłacząć powtarzałam "tato mnie zabije"

hahah nie ma to jak opinia taty

też dziś sprzątam, odpuściłam sobie robote i sprzatam ale nie mogę mam syf na podłogach

pamiętacie niecheć mojego męża do zakupów ? to chyba właśnie można unać za "mit" nie dość że chce pojechac po fotelik przed 1 sierpnia, to jeszcze chce kupić wózek i pomacać co by dobry wybrać nie poznaję go ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie

25.08.2011

Stary 2011-07-20, 12:44   #1582
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

no i zyjesz
Stary 2011-07-20, 12:47   #1583
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

I żyjesz

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Asia
Stary 2011-07-20, 12:49   #1584
danika
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętacie niecheć mojego męża do zakupów ? to chyba właśnie można unać za "mit" nie dość że chce pojechac po fotelik przed 1 sierpnia, to jeszcze chce kupić wózek i pomacać co by dobry wybrać nie poznaję go ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie
no widzisz widocznie musiał do tego dojrzeć

Cotka z tym "tata mnie zabije" to ja tak miałam jak w liceum, przed maturą zaraz myślałam, ze jestem w ciąży...o nie było to miłe
ale teraz wiem, ze by nie zabił a z TZ i nadal jestem wiec moze nie byłoby to wtedy takie złe jakbysmy jednak wpadli
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:51   #1585
anciaahk
kosmitka

Cytat:
zdjęcia ciemne, ale cudem miałam przy sobie tel i udało mi się uchwycić
ale powinnyście dojrzeć to i owo.
1. wypchnięta kula z lewej strony
2. brzuch normalny
3. zapadniety pępek ( przerzucała się dzidzia na drugą stronę )
4. lekko po prawej widać wybrzuszenie

Zdjęcia robione jedno po drugim w przeciągu 2 minut

Ancia ja się dziś zapytam o wapno, zresztą na 4 zdjęciu widac jaka podrapana jestem po prawej stronie
Niezłe zdjęcia!!! Mój też się tak wybrzusza, dzisiaj to normalnie aż chyba wody płodowe czy co tam mam wydawało dźwięki przy jego harcach .
Tak myślę, że jak mój gin nie pozwala magnezu, to o wapno też strach pytać. Jakoś będę musiała wytrzymać do wizyty.
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Fantastyczne są takie historie. Ale jeszcze lepsze jest to, że nie którzy rzeczywiście w nie wierzą . Mi babcia moja parę dni temu opowiadała podobną historię- kobieta będąc w ciąży spojrzała do dołu w który wpadł cielaczek i ze zdziwienia za brzuch się złapała. I dziecko urodziło się z sierścią na brzuchu (identyczną jak ten cielak)
Wychodzi na to że moja Młoda będzie czarno-szara bo mój kiciuś wszędzie jest ze mną, włazi na mi na kolana i przytulać się chce.
Mi moja mama mówiła, że to źle się oparzyć, bo dziecko będzie miało znamię . Zakazałam jej gadać głupoty i powtarzać zabobony w mojej obecności. .
Kaileight - gratuluję ogromnych zakupów! I czekamy na zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Aha no i oczywiście kazała od razu kota wyrzucić, bo przecież same choróbska mogę od niego złapać i dziecko także
Aiszka ja też miałam nakazane wyrzucić kota i psa , bo jak to tak przy dziecku. Jeszcze zanim w ciążę zaszłam, to babcia kazała się pozbyć, bo podobno mają taką złą moc, że się w ciążę przy zwierzętach nie zajdzie .

Cytat:
A to ktg to jakiś standard? Jak tak to od kiedy- tzn jakiego tygodnia? Bo mi nie robiła. I wizyt też nie mam co 2 tygodnie tak jak ktoś z was mówił. Mam teraz za 3, czyli niby szybciej, ale jednak
Cotka - ja nie mam ktg, a wizyta też za 3 tygodnie. Potem 2 ostatnie już co 2.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
aa Ancia- tak wczoraj myślałam nad tą mustelą i tak na logikę biorąc- skoro tego można używać na skórę biustu podczas karmienia to chyba na brzuch w ciąży też można? Na brzuchu skóra jest grubsza niż na piersiach mimo wszystko. Idę z psiurem na spacer t od razu zaglądnę do apteki zapytać
Ja nie kumam skąd różnica, ale jest - w opisie i zdjęciu. Jestem ciekawa co Ci w aptece powiedzą. U nas nawet nie ma takich produktów, więc nie mam co pytać.
Cytat:
Ancia ja też mam zgagę od niedawna. Ostatnie miesiące właśnie sa najgorsze jesli chodzi o zgagę. Naprawdę rennie mozna brac bez obaw. Pomaga

Ot widzisz, nie pomyślałam .
Cytat:
Małgosia, bo u Ciebie ten szał był długo powstrzymywany i dlatego teraz wybuchł ze zdwojoną siłą .
Cytat:
ancia sprzedawca cotki i mój to TEN
Dzięki, bo Cotki się doprosić nie mogłam .

Farby zakupione, młody w brzuchu szaleje. Zaraz obiad i spadamy do Gdańska.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:52   #1586
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
nie mów!!!!
po pierwsze - to moje marzenie
po drugie wlaśnie miałam dziś pytać na forum Archintę czy shar pei są trudne w pielęgnacji
po trzecie - my tez z małzem kochamy psy i chcemy wkrótce kupić dwa szczeniaczki:brz ydal: ku rozpaczy całej rodziny i znajomych
w kwesti shar peiów polecam się w 100% - doświadczenie z moja Oksunią mam duże co do pielęgancji i nie tylko pytaj

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:52   #1587
kaileight
Zadomowienie

Piękne są te Wasze opowieści o początkach ciąży Szczególnie, że dzieciaczki były planowane i wyczekane.
A u mnie totalne zaskoczenie, nałożyły się różne problemy i przez to ten pierwszy czas ciąży nie był tak piękny jak mógłby być
Alee.. teraz jakie to ma znaczenie... Już niedługo zobaczymy nasze maleństwa, strasznie szybko to zleciało

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-07-20 o 13:02
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 12:52   #1588
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też w totalnej niewiedzy imieninowo

Cytat:
eee to Twój tata nie taki straszny jeszcze, bo żyjesz

Stary 2011-07-20, 12:52   #1589
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

Lou oglądałam ostatnio w sklepie ten wózek i mi się podobał, ale jak wróciłam do domu przeczytałam opinie i z nich wyszło, że koła maja za duży rozstaw i ze ciężko się w drzwi zmieścić i coś o dnie gondoli, że w główkę jakoś sie wbija
rozstaw tylnych koł jest duży, fakt plus to stabilność i latwość w prowadzeniu oraz to ze się w ogóle nie czuje wybojów. Minus to to ze czasem faktycznie mialam problem w drzwiach - np. sklepowych osiedlowych. Bywa to upierdliwe Pocieszające że standardowe drzwi sa duuużo szersze

ale ze się gondolka wbija w główkę:confused :
Stary 2011-07-20, 12:54   #1590
rabarbar83
Rozeznanie

dzień dybry wszystkim
czy coś mnie ominęło że tu aż tyle stron naprodukowane?
Mam nadzieję że wszystkie w komplecie i nic się nie wydarzyło
4 dni nie mogłam się nagadać z siostrą, dziś pojechali do domku a my z brzuszkiem znów sami ale jestem tam wymęczona że chwilowo się cieszę że cisza i nikogo wokół chciałam podczytywać wieczorkiem co tam się dzieje na bieżąco ale chrześniak okupował lapka i nie można go było odgonić.

moczę właśnie nogi w lodowatej wodzie, nie puchną ale rano popłakałam się z bólu, 10 min przy zlewie a kolana mi wykręciło, bolą was stawy może??? łydki i kurcze to swoją drogą ale jakoś do wytrzymania i radzę sobie ale te stawy w kolanach i kostkach to masakra jakaś

naskładałam się z siorką mebelków brakujących do kuchni i kilku innych co czekały w kartonach od miesiąca i może sobie coś nadwyrężyłam kurcze nie wiem sama, w sumie dokręcałam śruby i pilnowałam instrukcji tylko wbiłam troszkę gwoździków nadgrastki mnie nie bolą a kolana koszmarnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości