Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 13:28   #1621
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

pamiętacie niecheć mojego męża do zakupów ? to chyba właśnie można unać za "mit" nie dość że chce pojechac po fotelik przed 1 sierpnia, to jeszcze chce kupić wózek i pomacać co by dobry wybrać nie poznaję go ale to miłe zaskoczyć mnie jeszcze umie
mojemu też się coś odmieniło w kwestii zakupów, a najlepsze że od początku nie było mowy o szkole rodzenia, brak czasu przez budowę, dojazd daleko itd.
a teraz mi wyskoczył że on chce jednak iść na sr i że mnie samej nie zostawi w szpitalu tylko teraz to mi się już nie chce
Stary 2011-07-20, 13:32   #1622
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mojemu też się coś odmieniło w kwestii zakupów, a najlepsze że od początku nie było mowy o szkole rodzenia, brak czasu przez budowę, dojazd daleko itd.
a teraz mi wyskoczył że on chce jednak iść na sr i że mnie samej nie zostawi w szpitalu tylko teraz to mi się już nie chce
Idź idź, mówię Ci. Oni tam fajnie nastawiają faceta do tego, że wiele rzeczy to ich zajęcie. Mi się strasznie podobało to, że u nas do przebierania i mycia babka stawiała facetów i pokazywała że takie czyściutkie piękniutkie, niesiemy do mamysi na cycka Fajnie podkreślają jak bardzo potrzebny jest facet i jego wsparcie , jak wiele ma obowiązków, jak powinien być wyrozumiały bo to i tamto Niby banały, ale jednak zawsze inaczej działają na faceta kiedy padają z ust specjalistów. Poza tym mój tż już kilka razy wyszedł z SR zszokowany twierdząc- " to ja nie wiedziałem " .
Ale do porodu już go chcesz, co?

A mój dalej mnie odciąga od kupna łóżeczka, że jeszcze troszkę grrr
Fakt, ze jak łózeczko będzie to trzeba będzie wywalić stół, bo Magda sobie jeszcze ubzdurała przewijak z ikei, ale ja mogę na kolanach wszystko trzymać- łącznie z jakimś blatem haha oby tylko już było

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-20 o 13:34
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:32   #1623
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
i moja, i moja, i moja

eukanuba dermatosis sucha i puszki - polecam, na moja działa super. ale kupuje przez net bo taniej niżu weta. jak tylko chce zmienić na inną to drapanie, problemy z wypróżnianiem itp
no to trzymam kciuki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:34   #1624
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to trzymam kciuki
dziekuje

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:35   #1625
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Mnie bolą stawy w dłoniach...Lekarz powiedział że ot może być wynik obrzęku. Bylo gorąco ostatnio więc mogla Ci się woda zatrzymać. Na pocieszenie dodam, że mój gin nie ma na to sposobu.... Pić dużo wody.
:
oj boziu czyli to co lubię najbardziej ale spróbuję, choć teraz patrzę że mam pod kolanem wystające żyły może to jakieś początki żylaków niech już będzie październik
Stary 2011-07-20, 13:36   #1626
anciaahk
kosmitka

Cytat:
i moja, i moja, i moja

eukanuba dermatosis sucha i puszki - polecam, na moja działa super. ale kupuje przez net bo taniej niżu weta. jak tylko chce zmienić na inną to drapanie, problemy z wypróżnianiem itp

Ja jestem przy rc - sensivity skin i hypoallergenic. Eukanuby nigdy nie probowałam, ale skoro polecasz, to wypróbuję. Też kupuję w necie.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Mój na stawy i bóle w nogach też poleca dużo pić.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:37   #1627
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
polecam zakup psa rodowodowego, serio. lepiej dać kilkaset zł więcej ale uniknąć pewnych sytuacji.

no wiesz, mnie akurat nie musisz przekonywac do drogiej karmy lub psa z dobrej hodowli uważam że kupowanie psiakow z pseudohodowli tylko nakręca biznes, a traca na tym tylko pisaki.

pytałam o to czy uparte lub jak wolisz psy z charakterkiem bo wlaśnie przy dwójce dzieci moge nie mieć czasu na konsekwentne wychowywanie

no wiesz za dużo tego dobrego - dwójka dzieci, dwa auta i jeszcze dwa psy w planach
wiem ze to duzo ale tak by się chciało
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:44   #1628
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Ja jestem przy rc - sensivity skin i hypoallergenic. Eukanuby nigdy nie probowałam, ale skoro polecasz, to wypróbuję. Też kupuję w necie.
spróbuj zmienić na eukanube, po rc niby specjalistycznym wiele psów nadal ma problemy. moja dostaje takich kropek uczuleniowych, ze szok

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
wiem ze to duzo ale tak by się chciało
wiesz, ja myślę, ze każdego psa musisz na samo początku czegoś nauczyć i konsekwencja jest zawsze potrzebna. ale powiem ci, ze york mojej siostry wymaga 100 razy więcej uwagi niz moja sharpka. choć nie ukrywam, ze chodziłam trochę ją trenować, ale indywidualnie. to jest cichy i spokojny pies w domu, na dworze szaleje, aha mimo że wazy 20 kg jest baaardzo silna.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-20, 13:45   #1629
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

zgłaszam się w nowym wątku...

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:48   #1630
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Mój na stawy i bóle w nogach też poleca dużo pić.
Dużo wody pić i nie solić wcale

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
postanowiliśmy z mężem sprzedac jeden samochód. Chyba tego nie przeżyję - mialam taką swobodę, a teraz z jednym autem będę uwiązana w domu no ale chyba nas nie stac dłuzej na utrzymywanie dwóch
Ja bronię mojego jak lew, ale nieekonomiczne to

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ahaa
bylismy w entliczku ale przy Zakopiance i tam ceny były droższe niż w tej Semmie to chyba jednak tam się udamy po resztę zakupów
No ja też najlepiej, żeby w jednym miejscu załatwić wszystko
Ceny chyba faktycznie nie są najniższe, ale w miare ok. Ja byłam zadowolona bo wszystko w jednym miejscu
Stary 2011-07-20, 13:50   #1631
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Idź idź, mówię Ci. Oni tam fajnie nastawiają faceta do tego, że wiele rzeczy to ich zajęcie. Mi się strasznie podobało to, że u nas do przebierania i mycia babka stawiała facetów i pokazywała że takie czyściutkie piękniutkie, niesiemy do mamysi na cycka Fajnie podkreślają jak bardzo potrzebny jest facet i jego wsparcie , jak wiele ma obowiązków, jak powinien być wyrozumiały bo to i tamto Niby banały, ale jednak zawsze inaczej działają na faceta kiedy padają z ust specjalistów. Poza tym mój tż już kilka razy wyszedł z SR zszokowany twierdząc- " to ja nie wiedziałem " .
Ale do porodu już go chcesz, co?
no to to jest na plus bo mój to pojęcia nie ma żadnego i na pewno na pewne kwestie otwarli by mu oczy jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem...on raczej z tych co myślą że matka zajmie się najlepiej ale coś mu się pomału zaczyna odmieniać te parę miesięcy gadania coś jednak dały hehe

chciałam żeby był w tej I fazie jak trzeba pomasować, przytrzymać pomóc wyleźć z pod prysznica itd a przy samym porodzie to już nie ale teraz sama nie wiem, boję się że przy nim to zacznę ryczeć i ciężko mi będzie się skupić na tym co gada położna a jak będę sama to się skupię na współpracy z personelem zacisnę zęby i jakoś pójdzie
Stary 2011-07-20, 13:52   #1632
anciaahk
kosmitka

Cytat:
spróbuj zmienić na eukanube, po rc niby specjalistycznym wiele psów nadal ma problemy. moja dostaje takich kropek uczuleniowych, ze szok
Mój własnie ma atak łupieżu jak zmieniłam karmę na inną, pokornie wróciłam do RC. Następnym razem wypróbuję eukanubę - jeśli płacisz 100 zł za 5 kg, to jakoś nie jest drogo, ja tyle płaciłam za 3kg. Kupujesz na krakvecie?

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
zgłaszam się w nowym wątku...

Stary 2011-07-20, 13:54   #1633
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
[QUOTE

chciałam żeby był w tej I fazie jak trzeba pomasować, przytrzymać pomóc wyleźć z pod prysznica itd a przy samym porodzie to już nie ale teraz sama nie wiem, boję się że przy nim to zacznę ryczeć i ciężko mi będzie się skupić na tym co gada położna a jak będę sama to się skupię na współpracy z personelem zacisnę zęby i jakoś pójdzie
Ja oznajmilam mojemu ze chce zeby ze mna byl przez caly czas...nawet podczas porodu...zgodzil sie tylko pod jednym warunkiem..ze nie bedzie musial ze mna wchodzic do wanny . Chce zeby mnie masowal i uspokajal, z tym ze moj TZ jest dosc wrazliwy i na pewno sie poplacze.....no ale to sa emocje...
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:00   #1634
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Mój na stawy i bóle w nogach też poleca dużo pić.
buuu ja już więcej nie mogę w siebie wlewać pierwszy raz w życiu chce żeby lato się już skończyło i przyszła jesień

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dużo wody pić i nie solić wcale
zastrzelcie mnie idę po ogórki nawtykam się pół kilo to trochę wody wchłonę ...i nie posolę buuu
Stary 2011-07-20, 14:02   #1635
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Mój własnie ma atak łupieżu jak zmieniłam karmę na inną, pokornie wróciłam do RC. Następnym razem wypróbuję eukanubę - jeśli płacisz 100 zł za 5 kg, to jakoś nie jest drogo, ja tyle płaciłam za 3kg. Kupujesz na krakvecie?

swiatkarm.pl ostatnio promocja była, a to w ogóle gdzieś koło ciebie....

Stary 2011-07-20, 14:04   #1636
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
oj boziu czyli to co lubię najbardziej ale spróbuję, choć teraz patrzę że mam pod kolanem wystające żyły może to jakieś początki żylaków niech już będzie październik
Nogi jak najczęściej w górę, lekko zgięte w kolanach. No i masuj sobie podczas kąpieli lydki i uda od dołu do góry.... Dobry tez prysznic naprzemian ciepla-zimna.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja oznajmilam mojemu ze chce zeby ze mna byl przez caly czas...nawet podczas porodu...zgodzil sie tylko pod jednym warunkiem..ze nie bedzie musial ze mna wchodzic do wanny . Chce zeby mnie masowal i uspokajal, z tym ze moj TZ jest dosc wrazliwy i na pewno sie poplacze.....no ale to sa emocje...
Mój też będzie, ale zaznaczył, że nie obecuje, czy da radę i że może się zamykac oczy jakby co... Bo on nie może znieśc myśli, że mnie boli a on mi nie może pomóc...i szczerze wątpie żeby przeciął pępowinę - jesli wogóle mozna
Stary 2011-07-20, 14:05   #1637
acelinka
Zakorzenienie

hej kobitki
my odpoczywamy, leżymy, leniuchujemy - już mnie wszystkie kości bolą od tego leżenia

Wczoraj tż mnie delikatnie okrzyczał, bo wrzuciłam do pralki ostatnie natalciowe ciuszki i rozwiesiłam (na siedząco) a przecież mam leżeć przyjaciółka też mi ciągle marudzi, zaraz do mnie przyjedzie co by mnie "pilnować"
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Zestresowałam się Dzisiaj babka z mojej dalszej rodzinki urodziła maluszka, o miesiąc za wcześnie bo jej wody odchodziły, maluszek na 2200g i leży w inkubatorze, ale dostał 10pkt.

Ja się dowiedziałam w Wigilię
ojejciu jakie maleństwo. Ale dobrze ze zdrowusie

Ja też się dowiedziałam w Wigilie, miałam dostać okres ale pomyślałam ze zrobie test a nóż widelec bede miała fajny prezent dla tż na rodziny i świta, no i proszę
Tż nic nie mówiłam, złożyłam mu życzenia, dałam urodzinowy prezent, a potem test w pudełku, biedak był w takim szoku że w pierwszym momencie nie wiedział co to jest za papierek śmieszny z jakimiś kreskami a potem powiedział "no nie gadaj" i zrobił maślane oczka
Cytat:

Jejjju widziałyście ile dzisiaj lipcówek się rozpakowało. Matkoooo zaczynam mieć stresa
chyba jaki biometr korzystny do rozpakunków

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Stokrotka ma wysokie ceny pieluch
Od dziś jest promocja na Pampersy, różne rodzaje w Realu - Jumbo Pack za 84,99 - i to jest dobra cena, pójdę się zaopatrzyć
ja też ostatnio kupowałam w realu w fajnej cenie
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No to fotelik jest już mój, szwagieerka ma go zarezerwować , po 1 sierpnia odbiór, chyba po nocach będzie mi się śnił

aa i coś jeszcze sobie wziełam hihi

jak nie u nas to u mamy na dole będzie stało, ale mamy słabość do wilkiny za 75zeta to się skusiliśmy
jaka piękna kołyska
Cytat:
Lubię te nasze historie

A ja się już mogę oficjalnie pochwalić: kupiliśmy wózek roan marita 3w1
Taki o stąd http://tablica.pl/oferta/wozek-trzyc...ta-IDcMsB.html
Cieszę się jak glupia
suuuper
a ja dalej nie wiem czy Marita czy Ballila a moze cosik musielibyśmy powoli zamawiać
Cytat:
Ja tylko pamiętam jak szłam z ubikacji z testem i półpłacząć powtarzałam "tato mnie zabije"
widzisz, nie taki tata straszny jak sobie myślałaś

Cytat:

Mi moja mama mówiła, że to źle się oparzyć, bo dziecko będzie miało znamię . Zakazałam jej gadać głupoty i powtarzać zabobony w mojej obecności. .
.
Jasne jak sie oparzysz to będzie miało blizne, jak sie czegoś wystraszysz i sie dotkniesz gdzieś to będzie miało tma blizne, a jak sie wystraszysz myszy i gdzieś dotkniesz to w tym miejscu dziecko będzie miało "myszke"
a ja w niedziele sie oparzyłam żelazkiem w nadgarstek

u mnie leje niesamowicie, czasami grzmi, nic tylko spać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:07   #1638
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
mój to do wanny byłby pierwszy, a tak na serio to jak chciałam to on nie chciał a teraz mamy na odwrót
Stary 2011-07-20, 14:13   #1639
anciaahk
kosmitka

Cytat:
swiatkarm.pl ostatnio promocja była, a to w ogóle gdzieś koło ciebie....
Do mnie daleko , ale dzięki za linka.

Acelinka leż lez i odpoczywaj . Ja jutro muszę podjąć decyzję, co z tym wózkiem .

Małgosia1983- gratuluję wózeczka, ale już ogloszenie znikło i nie widać. Musisz się pochwalić fotkami!!! Ile zapłaciliście??

Stary 2011-07-20, 14:16   #1640
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez acelinka
Wczoraj tż mnie delikatnie okrzyczał, bo wrzuciłam do pralki ostatnie natalciowe ciuszki i rozwiesiłam (na siedząco) a przecież mam leżeć przyjaciółka też mi ciągle marudzi, zaraz do mnie przyjedzie co by mnie "pilnować"
A moj tez na mnie leko nakrzyczal wczoraj....za pajaka..nienawidze ich i wlasnie wczoraj zauwazylam go na schodach i sie przestraszylam no i sie przewrocilam....a niedawno kupilam taki spray na pajaki no i chyba nie dziala No i co ja moge ze sie ich boje
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:18   #1641
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
no to to jest na plus bo mój to pojęcia nie ma żadnego i na pewno na pewne kwestie otwarli by mu oczy jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem...on raczej z tych co myślą że matka zajmie się najlepiej ale coś mu się pomału zaczyna odmieniać te parę miesięcy gadania coś jednak dały hehe

Noo, mój to chyba nawet nie sądził, że poród może byc taki długi, że to aż tak boli itp

Wymianka.
Stary 2011-07-20, 14:19   #1642
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Jasne jak sie oparzysz to będzie miało blizne, jak sie czegoś wystraszysz i sie dotkniesz gdzieś to będzie miało tma blizne, a jak sie wystraszysz myszy i gdzieś dotkniesz to w tym miejscu dziecko będzie miało "myszke"
a ja w niedziele sie oparzyłam żelazkiem w nadgarstek
ałććć współczuję bliskiego kontaktu z żelazkiem
a co jak się przykurzyło młotkiem w palec
... jeśli to prawda że dzieci uspokaja dźwięk który słyszały w łonie matki to moja malutka będzie zasypiała przy dźwięku wkrętarki, młotka, szlifierki i innych głośnych maszynek a zamiast grzechotki dostanie zestaw majsterkowicza
Stary 2011-07-20, 14:19   #1643
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Acelinka Podobne modele. Cenowo chyba tako droższy. Oba mi isę bardzo podobają. A widziałaś te wersje ze "skóry"?
My chcieliśmy od początku używany więc cena nie byla aż taka istotna. Udało się kupić w bardzo dobrej cenie - bo jak pomyslę, że musielibyśmy wydać 1800 zł za 3w1 i po roku sprzedać za 500 to bym się zapłakala... Wiadomo co nowe to nowe, ale chyba wolimy zaoszczędzone pieniądze wydać na coś innego... No i nie mogę przy używce poszlaeć z kolorami - chciałam inny - granatowy taki jak wybrala wstępnie Ancia.
Stary 2011-07-20, 14:25   #1644
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Małgosia1983- gratuluję wózeczka, ale już ogloszenie znikło i nie widać. Musisz się pochwalić fotkami!!! Ile zapłaciliście??
Podziękuję jak przyjdzie i jak bedzie z nim wszystko okej Zapłacimy za pobraniem 500zł plus koszty przesyłki jakieś chyba 50zł
No i załączam fotki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek1.jpg (20,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacerowka.jpg (30,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw.jpg (29,8 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-07-20, 14:26   #1645
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Podziękuję jak przyjdzie i jak bedzie z nim wszystko okej Zapłacimy za pobraniem 500zł plus koszty przesyłki jakieś chyba 50zł
No i załączam fotki.
To tanio. Kurde ładne one są wizualnie. Daj znać jak tylko dojdzie.
Zrób jazdę testową i podziel się wrażeniami haha

Wymianka.
Stary 2011-07-20, 14:29   #1646
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
... jeśli to prawda że dzieci uspokaja dźwięk który słyszały w łonie matki to moja malutka będzie zasypiała przy dźwięku wkrętarki, młotka, szlifierki i innych głośnych maszynek a zamiast grzechotki dostanie zestaw majsterkowicza
Kobieta pracująca żadnej pracy się nie boi

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
To tanio. Kurde ładne one są wizualnie. Daj znać jak tylko dojdzie.
Zrób jazdę testową i podziel się wrażeniami haha
Będę testować po schodach Zwierzaka nie włoże bo nie mam.
Chciałabym mieć kota ale dostanę chyba rybkę
Stary 2011-07-20, 14:29   #1647
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Noo, mój to chyba nawet nie sądził, że poród może byc taki długi, że to aż tak boli itp
temat porodu to dla tż kosmos, według jego starej filozofii miał mnie zawieść do szpitala i za 3 dni odebrać z dzidzią

ostatnio doznał szoku jak zobaczył ile rzeczy mam poupychane dla małej cyt. "a po co takiemu maleństwu tak dużo tych bambetli?" a to nawet nie połowa z tego co potrzeba hehe na szczęście go edukują w pracy i zaczyna się interesować co i jak bo ja se mogłam pogadać...
Stary 2011-07-20, 14:30   #1648
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz, ja myślę, ze każdego psa musisz na samo początku czegoś nauczyć i konsekwencja jest zawsze potrzebna. ale powiem ci, ze york mojej siostry wymaga 100 razy więcej uwagi niz moja sharpka. choć nie ukrywam, ze chodziłam trochę ją trenować, ale indywidualnie. to jest cichy i spokojny pies w domu, na dworze szaleje, aha mimo że wazy 20 kg jest baaardzo silna.
no bo yorki to terrierki, co się dziwic

Indygo ja całe życie mialam psy, więc wiem ze kazdego czegoś trzeba nauczyc i do kazdego jest potrzebna konsekwencja. Tylko niektore są bardziej podatne na nauki a inne mniej A ja jestem niestety miękka
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:32   #1649
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcesz rodzić w wannie, czy tylko chodzi Ci o kąpiel przed ?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Kobieta pracująca żadnej pracy się nie boi

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Będę testować po schodach Zwierzaka nie włoże bo nie mam.
Chciałabym mieć kota ale dostanę chyba rybkę
Z pustym jedź łatwiej Ci będzie na schodach testować
A już wiesz mniej więcej kiedy dostaniesz go?
Cytat:
temat porodu to dla tż kosmos, według jego starej filozofii miał mnie zawieść do szpitala i za 3 dni odebrać z dzidzią

ostatnio doznał szoku jak zobaczył ile rzeczy mam poupychane dla małej cyt. "a po co takiemu maleństwu tak dużo tych bambetli?" a to nawet nie połowa z tego co potrzeba hehe na szczęście go edukują w pracy i zaczyna się interesować co i jak bo ja se mogłam pogadać...
hahah- faceciii

Wymianka.
Stary 2011-07-20, 14:36   #1650
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Acelinka leż lez i odpoczywaj . Ja jutro muszę podjąć decyzję, co z tym wózkiem .
odpoczywam
u mnie chyba zostanie przegłosowane Tako, ale mój głos jest najważniejsze jeżeli się upre na Marite to będzie ona najgorsze ze sama nie wiem
Cytat:
prawda tzn przynajmniej w przypadku chrześniaczki tż się sprawdziło, meli remont w domu jak była jeszcze w brzusiu i teraz bez problemu zasypia i śpi np. jak za ścianą ktoś wierci
Cytat:
Acelinka Podobne modele. Cenowo chyba tako droższy. Oba mi isę bardzo podobają. A widziałaś te wersje ze "skóry"?
My chcieliśmy od początku używany więc cena nie byla aż taka istotna. Udało się kupić w bardzo dobrej cenie - bo jak pomyslę, że musielibyśmy wydać 1800 zł za 3w1 i po roku sprzedać za 500 to bym się zapłakala... Wiadomo co nowe to nowe, ale chyba wolimy zaoszczędzone pieniądze wydać na coś innego... No i nie mogę przy używce poszlaeć z kolorami - chciałam inny - granatowy taki jak wybrala wstępnie Ancia.
u mnie cenowo Tako Ballila w full opcji wychodzi 1550 MArita z fotelikiem tak samo, z tym że ma mniej dodatkowych bajerów w zestawie Ale my chyba będziemy brac bez fotelika wiec będzie taniej, nie wiem o ile, pewnie jaieś 200-300 zł
Widzieliśmy tą wersje ze skórą i właśnie taką chcemy ja już byśmy się zdecydowali na ten wózek, kolorek kremowy teraz są już i te wózeczki całe materiałowe, ale jakoś bez szału te kolorki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości