|
|
#2821 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio był taki demot składający się z dwóch zdjęć - po lewej stał lekarz, po prawej facet z całą klatą w tatuażach. Oba zdjęcia przedstawiały tą samą osobę, a komentarz był taki, by nie oceniać po pozorach czy coś w tym stylu. Znana to prawda, by nie sugerować się pierwszym wrażeniem (często mylnym), ale z drugiej strony.... nie wiem, czy bym się poczuła komfortowo/bezpiecznie, gdyby nade mną leżącą na sali operacyjnej pochylił się "okolczykowany" facet z dziarami. Pierwsza myśl i tak byłaby odruchowa - lęk.
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2011-07-20 o 14:29 |
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28245870]polska zaściankowość i zacofanie[/QUOTE]
Nie uważam się ani za osobę zaściankową, ani za zacofaną.Po prostu nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy np. idę do eleganckiej restauracji, wszystko full wypas, pełna kultura, a podchodzi do mnie kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach. Podobnie zresztą w hotelach, albo - nie brałabym na poważnie doradcy finansowego który tak wygląda, prawnika, bankiera, nauczyciela/wychowawcy. Czułabym się tak jak gdyby miała mnie ostrzyc fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach, albo pomalować kosmetyczka na twarzy której są wszystkie błędy popełniane w makijażu. Po prostu - dziwnie. Lenka - też widziałam tego demota, i mam podobne odczucia Czułabym się jak u dietetyczki z 50kg nadwagą
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-07-20 o 14:25 |
|
|
|
#2824 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie co ma "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach" wspólnego z "fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach"? Masz na myśli, że ludzie chcący wyrózniać się na tle masy są zaniedbani? Brudni? Obleśni? Uważam, że to porównanie jest co najmniej nieadekwatne i właśnie zaściankowe... Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2011-07-20 o 14:38 |
||
|
|
|
#2825 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja też
Chyba że jestem wtedy na zewnątrz albo planuję wyjazd...Cytat:
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Mall, ten Twój specyficzny humor...
![]() O, jestem trendi zupełnie przypadkiem. Wczoraj kupiłam sobie eyeliner w kolorze z ostatniego zdjęcia https://wizaz.pl/Makijaz/Trendy-w-ma...olorowa-kreska
|
|
#2827 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28245296]Gwarantuję Ci, że jest to ból do wytrzymania.
O WIELE bardziej bolało mnie wyrywanie na żywca wrośniętych szwów po operacji...[/QUOTE] to zależy gdzie się ma granicę bólu ![]() Cytat:
Cytat:
Po prostu są pewne normy, zasady i granice, które zostały stworzone i jesteśmy do nich przyzwyczajeni. Młodzieńcza fantazja ok, ale to co pasuje tzw młodym gniewnym nie bardzo pasuje do obrazu statecznej, odpowiedzialnej osoby. I tak jak pisała Blair- większe zaufanie wzbudza człowiek ogolony, ubrany w garnitur itp. niż z dredami, kolczykami lub tatuażami (lub wszystkim naraz). tak jest bo to jest instynktowne? wyuczone? dlatego np. stosuje się jednolity, spokojny strój w bankach czy porządnych hotelach- ma wzbudzać zaufanie i komfort. i to nie chodzi o to kto jest specjalistą a kto nie. Niestety nie da się uniknąć pierwszego wrażenia które w 90% opiera się na wyglądzie zewnętrznym to już się nie łapie
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246161]
Po pierwsze Ty już mówisz o skarajności "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach". A ja mówię o osobie, która ma np. jeden tatuaż na nadgarstku. Jest różnica. We wszystkim trzeba znaleźć jakiś umiar. To, że takich ludzi nie brałabyś na poważanie to własnie jest lekkie zacofanie wynikające z wychowania. Czym ta osoba się różni od eleganckiego gościa z wyżelowanymi włosami? Nie wiesz... Może być znacznie lepszym specjalistą w swojej dziedzinie niż grzeczny laluś. Oceniasz po wyglądzie. A to nie świadczy o Tobie dobrze... Po drugie co ma "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach" wspólnego z "fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach"? Masz na myśli, że ludzie chcący wyrózniać się na tle masy są zaniedbani? Brudni? Obleśni? Uważam, że to porównanie jest co najmniej nieadekwatne i właśnie zaściankowe...[/QUOTE] Chodziło mi raczej o brak kompetencji, nienadawanie się do pewnych zawodów. A czym się różni? Kulturą osobistą. Ktoś kto ma Ciebie potraktować poważnie, powinien i siebie poważnie traktować Jak dla mnie tatuaże są niepoważne. Kolczyki - ujdą, bo zawsze można ściągnąć i zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle'. Od mojego wychowania się odstosunkuj, uważam że jestem na tyle dobrze wychowana że nie robię z siebie i swojego ciała chodzącej szopki i nie zmuszam nikogo do oglądania tej szopki. No ale to kwestia kultury osobistej. Powiem tak - wolę być w Twoim mniemaniu zaściankowa i zacofana, niż sobie sprawiać pamiątkę której potem w dojrzalszym wieku będę żałować, i przez którą ludzie będą mnie odbierać jak młodą gniewną która nie wyszła z młodzieńczego buntu.
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-07-20 o 14:52 |
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Co do kolczyków to ja jestem nudna i mam tylko po jednym w obu uszach, ale mam ochotę zrobić sobie tam jeszcze z trzy dziurki O tatuażu też zawsze marzyłam i jestem na etapie zbierania kasy i wybierania motywu![]() a jeśli chodzi o te zdjęcia to nie potrafię tak kredki "wyciągnąć" żeby tak fajnie to wyglądało
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tatuaże są, były i będą. Postrzeganie ich ewoluuje wraz z czasem. Patrząc pod katem historycznym w czasach prehistorycznych mało kto w ogóle mógł sobie sprawić tatuaż, ponieważ były one dopuszczalne jedynie dla wojowników, zasłużonych w walce, symbolizowały siłę, odwagę, itd. Ludzie wytatuowani byli postrzegani jako nie bojący się niczego, wojownicy, niesamowicie silni. Czyli odbiór osoby wytutuowanej był bardzo pozytywny. Później z czasem tatuaże nieco zmieniły kontekst, zaczęły się kojarzyć z więzieniami, odsiatkami, karami, bandytami, itd. I tak, nam Polakom zostało do dziś. A czasy idą dalej zmieniły sie. Gdzie nie pojedziesz - zachód, Europa ludzie mają już do tego zupełnie inne podejście. I tam jest normą, że facet pracujący w banku ma tatuaż. A u nas zadal "ojej, nie mogę mu zaufać, ponieważ ma tatuaż"... Wtf? To znaczy, że jest bandziorem? A to, że wrażenie opiera się w 90% na wyglądzie jest 100% prawdą. Zmienia się tylko własnie negatywny odbiór tego wyglądu ludzi posiadających tatuaże. A my, Polacy tkwimy nadal w zacofaniu... Cytat:
Tak samo jak Twoja wypowiedź " zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle" - czyli tatuaże robią tylko nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci? Dziewczyno, w jakim Ty żyjesz świecie? Teraz temat wychowania... bardzo osobiście widzę odebrałaś moją ogólnikową wypowiedź... Czyżby jakiś kompleks? ![]() Nie wjechałam na Twoje wychowanie, za to Ty na moje owszem... Ani to grzeczne, ani wychowane właśnie. Ja mówię co mi sie podoba, szanuję zdanie osób którym się nie podoba i przede wszystkim nie krytykuję kogoś za to, że mu się nie podoba... Za to Ty cały czas krytykujesz ludzi posiadających tatuaże, zwolenników, itd... To jest dobre wychowanie? Kiedy dla Ciebie będzie ten dojrzalszy wiek? Dlaczego zakładasz, że kiedykolwiek ktoś będzie żałował? Nie patrz na wszystkich przez pryzmat siebie... I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna... |
||
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28244229]Mnie chrząstka goiła się ponad pół roku. To była istna masakra. Nie moglam w ogóle spać na tej stronie głowy![/QUOTE]
Mnie się tak uszy goiły, miałam sobie zrobić więcej dziurek, poprzestałam na po jednej w każdym uchu, bo się bałam ![]() Swojego czasu wychodziłyśmy z koleżankami w burzę w nocy półnago do ogrodu, czułyśmy się jak kobiety pierwotne, niespętane żadnymi ograniczeniami, nawet strojem Eh, były z nas wariatki...Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246161] Po pierwsze Ty już mówisz o skarajności "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach". A ja mówię o osobie, która ma np. jeden tatuaż na nadgarstku. Jest różnica. We wszystkim trzeba znaleźć jakiś umiar. To, że takich ludzi nie brałabyś na poważanie to własnie jest lekkie zacofanie wynikające z wychowania. Czym ta osoba się różni od eleganckiego gościa z wyżelowanymi włosami? Nie wiesz... Może być znacznie lepszym specjalistą w swojej dziedzinie niż grzeczny laluś. Oceniasz po wyglądzie. A to nie świadczy o Tobie dobrze... Po drugie co ma "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach" wspólnego z "fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach"? Masz na myśli, że ludzie chcący wyrózniać się na tle masy są zaniedbani? Brudni? Obleśni? Uważam, że to porównanie jest co najmniej nieadekwatne i właśnie zaściankowe...[/QUOTE] Jedyne co mi przychodzi do głowy to Lisbeth Salander. Co do reszty się zgadzam, ale ja jestem specyficzna - nie mam w sobie ani krzty wewnętrznego rodzica, moja analiza transakcyjna jest niezwykła A to właśnie ten wewnętrzny rodzic budzi w nas tego rodzaju obiekcje.Dziewczyny wyluzujcie! Jasne że każdy ma swoją, odmienną opinię na ten temat i ma do tego prawo, ale po co od razu sobie skakać do gardeł
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-07-20 o 15:10 |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246986]
I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna...[/QUOTE] Toś pojechała ![]() Każda szanująca się Wizażanka wie, że blair to najpoczciwsze, najkulturalniejsze i najżyczliwsze stworzenie na tym forum, całkowite przeciwieństwo tego co napisałaś... więc za karę
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246986]
Co do kultury osobistej - jest to pojęcie bardzo względne. Uważam, że nie jesteś osobą kompetentna na tyle, żeby wydawać takie osądy. Kto powiedział, że tatuaże od razu trzeba robić w widocznych miejscach? Czy jak zrobię tatuaż w widocznym miejscu to oznacza, że nie posiadam osobistej kultury? To jest dopiero zaściankowe podejście... Tak samo jak Twoja wypowiedź " zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle" - czyli tatuaże robią tylko nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci? Dziewczyno, w jakim Ty żyjesz świecie? Teraz temat wychowania... bardzo osobiście widzę odebrałaś moją ogólnikową wypowiedź... Czyżby jakiś kompleks? ![]() Nie wjechałam na Twoje wychowanie, za to Ty na moje owszem... Ani to grzeczne, ani wychowane właśnie. Ja mówię co mi sie podoba, szanuję zdanie osób którym się nie podoba i przede wszystkim nie krytykuję kogoś za to, że mu się nie podoba... Za to Ty cały czas krytykujesz ludzi posiadających tatuaże, zwolenników, itd... To jest dobre wychowanie? Kiedy dla Ciebie będzie ten dojrzalszy wiek? Dlaczego zakładasz, że kiedykolwiek ktoś będzie żałował? Nie patrz na wszystkich przez pryzmat siebie... I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna...[/QUOTE] Już któryś raz z rzędu wmawiasz mi kompleksy... Nie będę nawet próbować dochodzić dlaczego ![]() I tak, uważam że trwałe ozdoby na ciele robią sobie osoby nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci, duże dzieci, niedojrzali dorośli. Mam do tego pełne prawo. A Ty jak widzę co chcesz w moich postach wyczytać to wyczytasz, resztę sobie dopowiesz, nadinterpretujesz... Jałowa dyskusja w której nie mam zamiaru więcej brać udziału.
|
#2836 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do tatuaży i osób tatujących się - myśl co chcesz. Ale nie krytykuj, ponieważ jest to niegrzeczne. O gustach po prostu się nie dyskutuje. Więc przestań się zachwowywać jak rozkapryszone dziecko... A tak btw ile Ty masz lat?
|
||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28247316]A ja się niestety z tym nie zgodzę na podstawie doświadczenia. Uważam, że jest osobą konfliktową, która nie umie pohamować się ze zlośliwymi uwagami, jesli ktoś podiada odmienne zdanie.
Skoro któryś raz z rzędu (ja nie pamietam) to może faktycznie coś w tym jest. Co do tatuaży i osób tatujących się - myśl co chcesz. Ale nie krytykuj, ponieważ jest to niegrzeczne. O gustach po prostu się nie dyskutuje. Więc przestań się zachwowywać jak rozkapryszone dziecko... A tak btw ile Ty masz lat? [/QUOTE]No tak, jestem konfliktowa i zakompleksiona... Dziwne tylko że jakiekolwiek konflikty na wątku i w klubie mają miejsce po każdym Twoim kolejnym cudownym powrocie Intrygujące.Nie mam zamiaru więcej Ci odpowiadać, więc nie sil się na więcej ukrytych uszczypliwości
|
#2838 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie wiem czy któraś zauważy, ale gdyby ludzie nie mówili o gustach, to przez większą część czasu by milczeli.
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- PS. Po obserwacji znajomych tez uważam, że większość tatuująca się czy tez ozdabiająca ciało ozdobami "ponad standardowymi" ma dużo z dziecka w sobie, buntu, choć może nie stricte niedojrzałości
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Otto dzisiaj ładnie szalał na moim terenie. W pewnym momencie myślałam, że to już koniec świata
![]() Co do kolczyka w pępku, miałam - ale zaczął mi migrować i gdybym go nie wyciągnęła to przerwałabym całą skórę. Teraz została dziura (nie zarosła po tych latach). I mnie się marzy tatuaż, taki malutki na bocznej stronie nadgarstka, ale wiem, że nie będzie traktowany dobrze w pracy, więc nie robię.
|
#2840 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Człowiek idzie na rozmowę z szefem i kłótnię w wątku zastaje
![]() Hiper, Blair jest starą dupą, zaledwie rok młodsza ode mnie. Jej wiek nie ma tu nic do rzeczy. U jednych tatuaż wzbudza zaufanie, u innych nie. Jeden lubi brukselkę, drugi nie. Ja na przykład nie chciałabym mieć faceta w stylu hiphopowym i nie czuję się z tego powodu zaściankowa, to po prostu nie mój klimat. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę różowy
|
#2842 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po prostu Cię nie lubię, podpadłaś mi na samym początku i nie planuję starać się Cię polubić... Wręcz przeciwnie, z każdą Twoją wypowiedzią mam o Tobie coraz gorsze zdanie i czuję coraz większą niechęć do Ciebie... Tyle w tamacie Cytat:
![]() Co do wypowiedzi o hiphopowcu masz zupełną rację, nie możesz się czuć zaściankowo dlatego, że nie chcesz mieć takiego faceta. Natomiast zaściankowością byłoby mówienie, że jesteś nienormalna i upośledzona, ponieważ hiphopowcy są super. Nie chodzi o pogląd, a o krytykowanie kogoś z racji jego poglądów. Ja mogę nie lubić brukselki, ale to nie powód, żeby ktoś mi mówił jaka to jestem beznadziejna ponieważ jej nie lubię... Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2011-07-20 o 16:45 |
||
|
|
|
#2843 |
|
Nie depcze krokusów
|
Brukselka brukselką, idę się całować
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Blair, jak mogłaś demona nazwać ludzkim imieniem? Za cholerę nie pasuje
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, już zmieniam
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pocę się nad dalszą częścią
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Włącz goblina spływającego w toalecie znalezionej za pomocą węchu i sprowadzającego ze sobą Roberta
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie główkuję nad misją Anny, bo do licha ciężkiego pasowałoby wiedzieć, co jest osią główną historii
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Czy jest jeszcze ktoś, kto nie przeczytał nawet jednego zdania powieści?
![]() Spałam w nocy 8,5 godziny, ale byłam cały dzień tak śpiąca, że musiałam zrobić sobie drzemkę... 2,5 godziny Nie podoba mi się to
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-07-20 o 19:05 |
|
|
|
#2850 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hahahahaha Cytat:
Cytat:
Cytat:
nicRu - rozmowa o gustach byłaby, gdybyśmy się ograniczyli do opini typu - mi się nie podoba, ja bym sobie nie zrobiła. Pisanie, że ktoś kto ma tatuaż/kolczyki/irokezy jest mentalnym gówniarzem nie ma nic wspólnego z dyskusją o gustach. Lalaith - na rauszu hmm możliwe ale mnie kolczykowała kobieta - właścicielka a Pan od tatuażu był wtedy najlepszy w Krakowie, a cała akcja była bardzo po koleżeńsku, więc nie miałam obaw. Rauszu podczas mojej roboty nie czułam w każdym razie
Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2011-07-20 o 19:21 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

....

Dziwna jestem....