Krakowianki - wybiła część XII! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 14:16   #2821
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
W sumie miałam ostatnio ciekawą rozmowę na temat jak osoby z widocznymi ozdobami na ciele i różnymi udziwnieniami są odbierane przez pracodawców/klientów, no i wyszło że mimo dużej tolerancji to jednak... gorzej
polska zaściankowość i zacofanie
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:23   #2822
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny tekst dla właścicieli kotów
http://www.eioba.pl/a/25kg/dlaczego-...trudne-pytania

Lenka - też miałam takie fazy. No ale potem w miarę dojrzewania dotarło do mnie że to co mi się u kogoś może podobać, u mnie samej niezbyt (zwłaszcza jeśli coś jest na stałe ). Więc ani kolczyków, ani tatuaży.

W sumie miałam ostatnio ciekawą rozmowę na temat jak osoby z widocznymi ozdobami na ciele i różnymi udziwnieniami są odbierane przez pracodawców/klientów, no i wyszło że mimo dużej tolerancji to jednak... gorzej
Uwieeeeeeeelbiam koty nieskończenie

Ostatnio był taki demot składający się z dwóch zdjęć - po lewej stał lekarz, po prawej facet z całą klatą w tatuażach. Oba zdjęcia przedstawiały tą samą osobę, a komentarz był taki, by nie oceniać po pozorach czy coś w tym stylu. Znana to prawda, by nie sugerować się pierwszym wrażeniem (często mylnym), ale z drugiej strony.... nie wiem, czy bym się poczuła komfortowo/bezpiecznie, gdyby nade mną leżącą na sali operacyjnej pochylił się "okolczykowany" facet z dziarami. Pierwsza myśl i tak byłaby odruchowa - lęk.

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:29
Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:24   #2823
blair witch
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28245870]polska zaściankowość i zacofanie[/QUOTE]

Nie uważam się ani za osobę zaściankową, ani za zacofaną.Po prostu nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy np. idę do eleganckiej restauracji, wszystko full wypas, pełna kultura, a podchodzi do mnie kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach. Podobnie zresztą w hotelach, albo - nie brałabym na poważnie doradcy finansowego który tak wygląda, prawnika, bankiera, nauczyciela/wychowawcy. Czułabym się tak jak gdyby miała mnie ostrzyc fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach, albo pomalować kosmetyczka na twarzy której są wszystkie błędy popełniane w makijażu. Po prostu - dziwnie.

Lenka - też widziałam tego demota, i mam podobne odczucia Czułabym się jak u dietetyczki z 50kg nadwagą

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:25
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:34   #2824
Konto usunięte

Cytat:
Fajny tekst dla właścicieli kotów
http://www.eioba.pl/a/25kg/dlaczego-...trudne-pytania
Bardzo mądry artykuł.

Cytat:
Nie uważam się ani za osobę zaściankową, ani za zacofaną.Po prostu nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy np. idę do eleganckiej restauracji, wszystko full wypas, pełna kultura, a podchodzi do mnie kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach. Podobnie zresztą w hotelach, albo - nie brałabym na poważnie doradcy finansowego który tak wygląda, prawnika, bankiera, nauczyciela/wychowawcy. Czułabym się tak jak gdyby miała mnie ostrzyc fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach, albo pomalować kosmetyczka na twarzy której są wszystkie błędy popełniane w makijażu. Po prostu - dziwnie.
Po pierwsze Ty już mówisz o skarajności "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach". A ja mówię o osobie, która ma np. jeden tatuaż na nadgarstku. Jest różnica. We wszystkim trzeba znaleźć jakiś umiar. To, że takich ludzi nie brałabyś na poważanie to własnie jest lekkie zacofanie wynikające z wychowania. Czym ta osoba się różni od eleganckiego gościa z wyżelowanymi włosami? Nie wiesz... Może być znacznie lepszym specjalistą w swojej dziedzinie niż grzeczny laluś. Oceniasz po wyglądzie. A to nie świadczy o Tobie dobrze...
Po drugie co ma "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach" wspólnego z "fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach"? Masz na myśli, że ludzie chcący wyrózniać się na tle masy są zaniedbani? Brudni? Obleśni? Uważam, że to porównanie jest co najmniej nieadekwatne i właśnie zaściankowe...

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:38
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:36   #2825
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Też mi się podobało!
Wolę taką pogodę niż upały ;p
Ja też Chyba że jestem wtedy na zewnątrz albo planuję wyjazd...
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Ooooo rany.... gdzie ja to robiłam...... toż to było chyba w 1946 jakoś ....
Taaa, jeszcze powiedz, że na obozie
Stary 2011-07-20, 14:43   #2826
Lenkapuma
Zakorzenienie

Mall, ten Twój specyficzny humor...

O, jestem trendi zupełnie przypadkiem. Wczoraj kupiłam sobie eyeliner w kolorze z ostatniego zdjęcia https://wizaz.pl/Makijaz/Trendy-w-ma...olorowa-kreska

Stary 2011-07-20, 14:46   #2827
Konto usunięte

Cytat:
Mall, ten Twój specyficzny humor...

O, jestem trendi zupełnie przypadkiem. Wczoraj kupiłam sobie eyeliner w kolorze z ostatniego zdjęcia https://wizaz.pl/Makijaz/Trendy-w-ma...olorowa-kreska
Będziesz tap madl z okładki kurde no!
Stary 2011-07-20, 14:48   #2828
gg22
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28245296]Gwarantuję Ci, że jest to ból do wytrzymania.
O WIELE bardziej bolało mnie wyrywanie na żywca wrośniętych szwów po operacji...[/QUOTE]

to zależy gdzie się ma granicę bólu

Cytat:
Cytat:
polska zaściankowość i zacofanie
nie wydaje mi się żeby to była polska zaściankowość i zacofanie.
Po prostu są pewne normy, zasady i granice, które zostały stworzone i jesteśmy do nich przyzwyczajeni. Młodzieńcza fantazja ok, ale to co pasuje tzw młodym gniewnym nie bardzo pasuje do obrazu statecznej, odpowiedzialnej osoby. I tak jak pisała Blair- większe zaufanie wzbudza człowiek ogolony, ubrany w garnitur itp. niż z dredami, kolczykami lub tatuażami (lub wszystkim naraz).
tak jest bo to jest instynktowne? wyuczone? dlatego np. stosuje się jednolity, spokojny strój w bankach czy porządnych hotelach- ma wzbudzać zaufanie i komfort. i to nie chodzi o to kto jest specjalistą a kto nie. Niestety nie da się uniknąć pierwszego wrażenia które w 90% opiera się na wyglądzie zewnętrznym

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
to już się nie łapie
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:50   #2829
blair witch
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246161]
Po pierwsze Ty już mówisz o skarajności "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach". A ja mówię o osobie, która ma np. jeden tatuaż na nadgarstku. Jest różnica. We wszystkim trzeba znaleźć jakiś umiar. To, że takich ludzi nie brałabyś na poważanie to własnie jest lekkie zacofanie wynikające z wychowania. Czym ta osoba się różni od eleganckiego gościa z wyżelowanymi włosami? Nie wiesz... Może być znacznie lepszym specjalistą w swojej dziedzinie niż grzeczny laluś. Oceniasz po wyglądzie. A to nie świadczy o Tobie dobrze...
Po drugie co ma "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach" wspólnego z "fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach"? Masz na myśli, że ludzie chcący wyrózniać się na tle masy są zaniedbani? Brudni? Obleśni? Uważam, że to porównanie jest co najmniej nieadekwatne i właśnie zaściankowe...[/QUOTE]

Chodziło mi raczej o brak kompetencji, nienadawanie się do pewnych zawodów.
A czym się różni? Kulturą osobistą. Ktoś kto ma Ciebie potraktować poważnie, powinien i siebie poważnie traktować Jak dla mnie tatuaże są niepoważne. Kolczyki - ujdą, bo zawsze można ściągnąć i zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle'.

Od mojego wychowania się odstosunkuj, uważam że jestem na tyle dobrze wychowana że nie robię z siebie i swojego ciała chodzącej szopki i nie zmuszam nikogo do oglądania tej szopki. No ale to kwestia kultury osobistej.

Powiem tak - wolę być w Twoim mniemaniu zaściankowa i zacofana, niż sobie sprawiać pamiątkę której potem w dojrzalszym wieku będę żałować, i przez którą ludzie będą mnie odbierać jak młodą gniewną która nie wyszła z młodzieńczego buntu.

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:52
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:58   #2830
Tindomerel
Zadomowienie

cześć już wyspana po nocce, roboty troszkę było, ale jakoś dałam rade, jutro powtórka z rozrywki

Co do kolczyków to ja jestem nudna i mam tylko po jednym w obu uszach, ale mam ochotę zrobić sobie tam jeszcze z trzy dziurki Na twarzy czy w innych częściach ciałą nie zdecydowałabym się na to, ale nie odrzuca mnie to u innych O tatuażu też zawsze marzyłam i jestem na etapie zbierania kasy i wybierania motywu wybiorę jednak takie miejsce, które mogłabym bez problemu zakryć, żebym w przyszłości nie musiała się martwić, że będę miała problem ze znalezieniem pracy

a jeśli chodzi o te zdjęcia to nie potrafię tak kredki "wyciągnąć" żeby tak fajnie to wyglądało
Tindomerel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:05   #2831
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
nie wydaje mi się żeby to była polska zaściankowość i zacofanie.
Po prostu są pewne normy, zasady i granice, które zostały stworzone i jesteśmy do nich przyzwyczajeni. Młodzieńcza fantazja ok, ale to co pasuje tzw młodym gniewnym nie bardzo pasuje do obrazu statecznej, odpowiedzialnej osoby. I tak jak pisała Blair- większe zaufanie wzbudza człowiek ogolony, ubrany w garnitur itp. niż z dredami, kolczykami lub tatuażami (lub wszystkim naraz).
tak jest bo to jest instynktowne? wyuczone? dlatego np. stosuje się jednolity, spokojny strój w bankach czy porządnych hotelach- ma wzbudzać zaufanie i komfort. i to nie chodzi o to kto jest specjalistą a kto nie. Niestety nie da się uniknąć pierwszego wrażenia które w 90% opiera się na wyglądzie zewnętrznym
A ja nadal podtrzymuję, że jest to kwestia zacofania. Już tłumaczę dlaczego.
Tatuaże są, były i będą. Postrzeganie ich ewoluuje wraz z czasem. Patrząc pod katem historycznym w czasach prehistorycznych mało kto w ogóle mógł sobie sprawić tatuaż, ponieważ były one dopuszczalne jedynie dla wojowników, zasłużonych w walce, symbolizowały siłę, odwagę, itd. Ludzie wytatuowani byli postrzegani jako nie bojący się niczego, wojownicy, niesamowicie silni. Czyli odbiór osoby wytutuowanej był bardzo pozytywny.
Później z czasem tatuaże nieco zmieniły kontekst, zaczęły się kojarzyć z więzieniami, odsiatkami, karami, bandytami, itd. I tak, nam Polakom zostało do dziś. A czasy idą dalej zmieniły sie. Gdzie nie pojedziesz - zachód, Europa ludzie mają już do tego zupełnie inne podejście. I tam jest normą, że facet pracujący w banku ma tatuaż. A u nas zadal "ojej, nie mogę mu zaufać, ponieważ ma tatuaż"... Wtf? To znaczy, że jest bandziorem?
A to, że wrażenie opiera się w 90% na wyglądzie jest 100% prawdą. Zmienia się tylko własnie negatywny odbiór tego wyglądu ludzi posiadających tatuaże. A my, Polacy tkwimy nadal w zacofaniu...

Cytat:
Chodziło mi raczej o brak kompetencji, nienadawanie się do pewnych zawodów.
A czym się różni? Kulturą osobistą. Ktoś kto ma Ciebie potraktować poważnie, powinien i siebie poważnie traktować Jak dla mnie tatuaże są niepoważne. Kolczyki - ujdą, bo zawsze można ściągnąć i zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle'.

Od mojego wychowania się odstosunkuj, uważam że jestem na tyle dobrze wychowana że nie robię z siebie i swojego ciała chodzącej szopki i nie zmuszam nikogo do oglądania tej szopki. No ale to kwestia kultury osobistej.

Powiem tak - wolę być w Twoim mniemaniu zaściankowa i zacofana, niż sobie sprawiać pamiątkę której potem w dojrzalszym wieku będę żałować
Co do kultury osobistej - jest to pojęcie bardzo względne. Uważam, że nie jesteś osobą kompetentna na tyle, żeby wydawać takie osądy. Kto powiedział, że tatuaże od razu trzeba robić w widocznych miejscach? Czy jak zrobię tatuaż w widocznym miejscu to oznacza, że nie posiadam osobistej kultury? To jest dopiero zaściankowe podejście...
Tak samo jak Twoja wypowiedź " zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle" - czyli tatuaże robią tylko nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci? Dziewczyno, w jakim Ty żyjesz świecie?

Teraz temat wychowania... bardzo osobiście widzę odebrałaś moją ogólnikową wypowiedź... Czyżby jakiś kompleks?
Nie wjechałam na Twoje wychowanie, za to Ty na moje owszem... Ani to grzeczne, ani wychowane właśnie.
Ja mówię co mi sie podoba, szanuję zdanie osób którym się nie podoba i przede wszystkim nie krytykuję kogoś za to, że mu się nie podoba... Za to Ty cały czas krytykujesz ludzi posiadających tatuaże, zwolenników, itd... To jest dobre wychowanie?

Kiedy dla Ciebie będzie ten dojrzalszy wiek? Dlaczego zakładasz, że kiedykolwiek ktoś będzie żałował? Nie patrz na wszystkich przez pryzmat siebie...

I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna...
Stary 2011-07-20, 15:07   #2832
lalaith
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28244229]Mnie chrząstka goiła się ponad pół roku. To była istna masakra. Nie moglam w ogóle spać na tej stronie głowy![/QUOTE]

Mnie się tak uszy goiły, miałam sobie zrobić więcej dziurek, poprzestałam na po jednej w każdym uchu, bo się bałam

Cytat:
Też mi się podobało!
Wolę taką pogodę niż upały ;p
Swojego czasu wychodziłyśmy z koleżankami w burzę w nocy półnago do ogrodu, czułyśmy się jak kobiety pierwotne, niespętane żadnymi ograniczeniami, nawet strojem Eh, były z nas wariatki...

Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Ooooo rany.... gdzie ja to robiłam...... toż to było chyba w 1946 jakoś .... a chyba wiem - tam gdzie potem tatuaż, w studio na Grodzkiej, za filarkami brama. Bardzo dobre studio, swego czasu chyba najlepsze (nie wiem czy dalej sie tam mieszczą) i jestem przekonana, że to nie była kwestia ich winy tylko moje ciało odrzucało przeszczep . Z dziurką w uchu mam na przykład tak, że w prawym jest spoko a lewa (nie nosze na codzień kolczyków) jak tylko wyciagnę kolczyk to za dwa dni już zarasta i trzeba ją przebijać na nowo!!! Dziwna jestem....

Pracowałam kiedyś po sąsiedzku, panowie przychodzili na rauszu do pracy, nigdy bym tam sobie nic nie zrobiła, chociaż też słyszałam dobre opinie.

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246161]
Po drugie co ma "kelner z dredami, kolorowym irokezem, z zakolczykowanym każdym miejscem na twarzy i ciele, z całymi rękami w tatuażach" wspólnego z "fryzjerka z tłustymi zaniedbanymi włosami o kilometrowych odrostach"? Masz na myśli, że ludzie chcący wyrózniać się na tle masy są zaniedbani? Brudni? Obleśni? Uważam, że to porównanie jest co najmniej nieadekwatne i właśnie zaściankowe...[/QUOTE]

Jedyne co mi przychodzi do głowy to Lisbeth Salander.

Co do reszty się zgadzam, ale ja jestem specyficzna - nie mam w sobie ani krzty wewnętrznego rodzica, moja analiza transakcyjna jest niezwykła A to właśnie ten wewnętrzny rodzic budzi w nas tego rodzaju obiekcje.

Dziewczyny wyluzujcie! Jasne że każdy ma swoją, odmienną opinię na ten temat i ma do tego prawo, ale po co od razu sobie skakać do gardeł

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2011-07-20 o 15:10
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:15   #2833
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Swojego czasu wychodziłyśmy z koleżankami w burzę w nocy półnago do ogrodu, czułyśmy się jak kobiety pierwotne, niespętane żadnymi ograniczeniami, nawet strojem Eh, były z nas wariatki...
Ale świetna faza... sama chciałabym kiedyś tak spróbować, ale brak mi odwagi... i warunków
Stary 2011-07-20, 15:16   #2834
lalaith
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246986]
I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna...[/QUOTE]

Toś pojechała

Każda szanująca się Wizażanka wie, że blair to najpoczciwsze, najkulturalniejsze i najżyczliwsze stworzenie na tym forum, całkowite przeciwieństwo tego co napisałaś... więc za karę
Stary 2011-07-20, 15:18   #2835
blair witch
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246986]

Co do kultury osobistej - jest to pojęcie bardzo względne. Uważam, że nie jesteś osobą kompetentna na tyle, żeby wydawać takie osądy. Kto powiedział, że tatuaże od razu trzeba robić w widocznych miejscach? Czy jak zrobię tatuaż w widocznym miejscu to oznacza, że nie posiadam osobistej kultury? To jest dopiero zaściankowe podejście...
Tak samo jak Twoja wypowiedź " zapomnieć że się było 'młodym zbuntowanym i w ogóle" - czyli tatuaże robią tylko nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci? Dziewczyno, w jakim Ty żyjesz świecie?

Teraz temat wychowania... bardzo osobiście widzę odebrałaś moją ogólnikową wypowiedź... Czyżby jakiś kompleks?
Nie wjechałam na Twoje wychowanie, za to Ty na moje owszem... Ani to grzeczne, ani wychowane właśnie.
Ja mówię co mi sie podoba, szanuję zdanie osób którym się nie podoba i przede wszystkim nie krytykuję kogoś za to, że mu się nie podoba... Za to Ty cały czas krytykujesz ludzi posiadających tatuaże, zwolenników, itd... To jest dobre wychowanie?

Kiedy dla Ciebie będzie ten dojrzalszy wiek? Dlaczego zakładasz, że kiedykolwiek ktoś będzie żałował? Nie patrz na wszystkich przez pryzmat siebie...

I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna...[/QUOTE]

Już któryś raz z rzędu wmawiasz mi kompleksy... Nie będę nawet próbować dochodzić dlaczego
I tak, uważam że trwałe ozdoby na ciele robią sobie osoby nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci, duże dzieci, niedojrzali dorośli. Mam do tego pełne prawo.

A Ty jak widzę co chcesz w moich postach wyczytać to wyczytasz, resztę sobie dopowiesz, nadinterpretujesz... Jałowa dyskusja w której nie mam zamiaru więcej brać udziału.
Stary 2011-07-20, 15:24   #2836
Konto usunięte

Cytat:
Toś pojechała

Każda szanująca się Wizażanka wie, że blair to najpoczciwsze, najkulturalniejsze i najżyczliwsze stworzenie na tym forum, całkowite przeciwieństwo tego co napisałaś... więc za karę
A ja się niestety z tym nie zgodzę na podstawie doświadczenia. Uważam, że jest osobą konfliktową, która nie umie pohamować się ze zlośliwymi uwagami, jesli ktoś podiada odmienne zdanie.

Cytat:
Już któryś raz z rzędu wmawiasz mi kompleksy... Nie będę nawet próbować dochodzić dlaczego
I tak, uważam że trwałe ozdoby na ciele robią sobie osoby nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci, duże dzieci, niedojrzali dorośli. Mam do tego pełne prawo.

A Ty jak widzę co chcesz w moich postach wyczytać to wyczytasz, resztę sobie dopowiesz, nadinterpretujesz... Jałowa dyskusja w której nie mam zamiaru więcej brać udziału.
Skoro któryś raz z rzędu (ja nie pamietam) to może faktycznie coś w tym jest.
Co do tatuaży i osób tatujących się - myśl co chcesz. Ale nie krytykuj, ponieważ jest to niegrzeczne. O gustach po prostu się nie dyskutuje.
Więc przestań się zachwowywać jak rozkapryszone dziecko...
A tak btw ile Ty masz lat?
Stary 2011-07-20, 15:29   #2837
blair witch
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28247316]A ja się niestety z tym nie zgodzę na podstawie doświadczenia. Uważam, że jest osobą konfliktową, która nie umie pohamować się ze zlośliwymi uwagami, jesli ktoś podiada odmienne zdanie.

Skoro któryś raz z rzędu (ja nie pamietam) to może faktycznie coś w tym jest.
Co do tatuaży i osób tatujących się - myśl co chcesz. Ale nie krytykuj, ponieważ jest to niegrzeczne. O gustach po prostu się nie dyskutuje.
Więc przestań się zachwowywać jak rozkapryszone dziecko...
A tak btw ile Ty masz lat? [/QUOTE]

No tak, jestem konfliktowa i zakompleksiona... Dziwne tylko że jakiekolwiek konflikty na wątku i w klubie mają miejsce po każdym Twoim kolejnym cudownym powrocie Intrygujące.

Nie mam zamiaru więcej Ci odpowiadać, więc nie sil się na więcej ukrytych uszczypliwości
Stary 2011-07-20, 15:35   #2838
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nie wiem czy któraś zauważy, ale gdyby ludzie nie mówili o gustach, to przez większą część czasu by milczeli.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

PS. Po obserwacji znajomych tez uważam, że większość tatuująca się czy tez ozdabiająca ciało ozdobami "ponad standardowymi" ma dużo z dziecka w sobie, buntu, choć może nie stricte niedojrzałości
Stary 2011-07-20, 15:40   #2839
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Otto dzisiaj ładnie szalał na moim terenie. W pewnym momencie myślałam, że to już koniec świata

Co do kolczyka w pępku, miałam - ale zaczął mi migrować i gdybym go nie wyciągnęła to przerwałabym całą skórę. Teraz została dziura (nie zarosła po tych latach).

I mnie się marzy tatuaż, taki malutki na bocznej stronie nadgarstka, ale wiem, że nie będzie traktowany dobrze w pracy, więc nie robię.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:47   #2840
Malla
Nie depcze krokusów

Człowiek idzie na rozmowę z szefem i kłótnię w wątku zastaje

Hiper, Blair jest starą dupą, zaledwie rok młodsza ode mnie. Jej wiek nie ma tu nic do rzeczy. U jednych tatuaż wzbudza zaufanie, u innych nie. Jeden lubi brukselkę, drugi nie. Ja na przykład nie chciałabym mieć faceta w stylu hiphopowym i nie czuję się z tego powodu zaściankowa, to po prostu nie mój klimat.
Cytat:
O jaaaa, chcę wszystkie!!!
Cytat:
Ale klimat
Stary 2011-07-20, 16:23   #2841
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Ja chcę różowy

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:43   #2842
Konto usunięte

Cytat:
No tak, jestem konfliktowa i zakompleksiona... Dziwne tylko że jakiekolwiek konflikty na wątku i w klubie mają miejsce po każdym Twoim kolejnym cudownym powrocie Intrygujące.

Nie mam zamiaru więcej Ci odpowiadać, więc nie sil się na więcej ukrytych uszczypliwości
Dziwne jest to, że zanim się pojawiłaś na wątku nie było żadnych konfliktów... a jestem tu znacznie znacznie dłużej niż Ty

Po prostu Cię nie lubię, podpadłaś mi na samym początku i nie planuję starać się Cię polubić... Wręcz przeciwnie, z każdą Twoją wypowiedzią mam o Tobie coraz gorsze zdanie i czuję coraz większą niechęć do Ciebie... Tyle w tamacie

Cytat:
Hiper, Blair jest starą dupą, zaledwie rok młodsza ode mnie. Jej wiek nie ma tu nic do rzeczy. U jednych tatuaż wzbudza zaufanie, u innych nie. Jeden lubi brukselkę, drugi nie. Ja na przykład nie chciałabym mieć faceta w stylu hiphopowym i nie czuję się z tego powodu zaściankowa, to po prostu nie mój klimat.
O wiek pytałam z czystej ciekawości, nie ma nic do tematu
Co do wypowiedzi o hiphopowcu masz zupełną rację, nie możesz się czuć zaściankowo dlatego, że nie chcesz mieć takiego faceta. Natomiast zaściankowością byłoby mówienie, że jesteś nienormalna i upośledzona, ponieważ hiphopowcy są super.
Nie chodzi o pogląd, a o krytykowanie kogoś z racji jego poglądów. Ja mogę nie lubić brukselki, ale to nie powód, żeby ktoś mi mówił jaka to jestem beznadziejna ponieważ jej nie lubię...

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2011-07-20 o 16:45
Stary 2011-07-20, 17:01   #2843
Malla
Nie depcze krokusów

Brukselka brukselką, idę się całować
Stary 2011-07-20, 18:36   #2844
Lenkapuma
Zakorzenienie

Blair, jak mogłaś demona nazwać ludzkim imieniem? Za cholerę nie pasuje Nazwijmy go inaczej... jakoś mrocznie, złowieszczo. Może Tamlin?

Stary 2011-07-20, 18:45   #2845
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Blair, jak mogłaś demona nazwać ludzkim imieniem? Za cholerę nie pasuje Nazwijmy go inaczej... jakoś mrocznie, złowieszczo. Może Tamlin?
Chciałam specjalnie tak
Dobra, już zmieniam
Stary 2011-07-20, 18:51   #2846
Lenkapuma
Zakorzenienie

Właśnie pocę się nad dalszą częścią

Stary 2011-07-20, 18:54   #2847
blair witch
Zakorzenienie

Włącz goblina spływającego w toalecie znalezionej za pomocą węchu i sprowadzającego ze sobą Roberta
Stary 2011-07-20, 19:00   #2848
Lenkapuma
Zakorzenienie

Na razie główkuję nad misją Anny, bo do licha ciężkiego pasowałoby wiedzieć, co jest osią główną historii Na razie dużo się dzieje, a nie wiadomo po co

Stary 2011-07-20, 19:04   #2849
granatowo
Zadomowienie

Czy jest jeszcze ktoś, kto nie przeczytał nawet jednego zdania powieści?

Spałam w nocy 8,5 godziny, ale byłam cały dzień tak śpiąca, że musiałam zrobić sobie drzemkę... 2,5 godziny Nie podoba mi się to

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2011-07-20 o 19:05
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 19:15   #2850
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

1. nie wyłączam
2. ja też bym chciała ale to działa w dwie strony- on jest ok, to i ja jestem i oboje sobie pomagamy i się kryjemy
3. też się zastanawiam. o takich wynalazkach nie słyszałam
ad.2 - a czyli to nie jest szef wszystkich szefów

Cytat:
hahahahaha

Cytat:

Powiem tak - wolę być w Twoim mniemaniu zaściankowa i zacofana, niż sobie sprawiać pamiątkę której potem w dojrzalszym wieku będę żałować, i przez którą ludzie będą mnie odbierać jak młodą gniewną która nie wyszła z młodzieńczego buntu.
Mam tatuaż już 10 lat, nigdy nie żałowałam, bardzo go lubię, co więcej ponieważ z czasem mi bardzo wyblakł, planuję go odnowić i może nieco nawet rozbudować. Tak mają ludzie, którzy nie robią sobie takich rzeczy tylko dlatego, że jest moda albo, że chcą coś komuś udowodnić, ewentualnie kogoś wkurzyć, tylko po prostu dlatego, że lubią takie ozdoby, taki styl i podejmują taką decyzję odpowiedzialnie. Nie sadzę aby kiedykolwiek miało mi się to zmienić.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Nie wiem czy któraś zauważy, ale gdyby ludzie nie mówili o gustach, to przez większą część czasu by milczeli.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

PS. Po obserwacji znajomych tez uważam, że większość tatuująca się czy tez ozdabiająca ciało ozdobami "ponad standardowymi" ma dużo z dziecka w sobie, buntu, choć może nie stricte niedojrzałości
Nie będę uderzać w Wasze tony bo szczerze to mnie to rybka z góry na dół, co ktoś na ten temat myśli ale powiem Wam dziewczyny, że pierwsze wrażenie jak się czyta takie rzeczy, jakby nie było o sobie (chociaż się nie znamy), jest bardzo nieprzyjemne, ale to pierwsze wrażenie.... potem już tylko .
nicRu
- rozmowa o gustach byłaby, gdybyśmy się ograniczyli do opini typu - mi się nie podoba, ja bym sobie nie zrobiła. Pisanie, że ktoś kto ma tatuaż/kolczyki/irokezy jest mentalnym gówniarzem nie ma nic wspólnego z dyskusją o gustach.

Lalaith - na rauszu hmm możliwe ale mnie kolczykowała kobieta - właścicielka a Pan od tatuażu był wtedy najlepszy w Krakowie, a cała akcja była bardzo po koleżeńsku, więc nie miałam obaw. Rauszu podczas mojej roboty nie czułam w każdym razie

Edytowane przez noicojamamtuwpisac
Czas edycji: 2011-07-20 o 19:21
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości