|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Wow! Ale fajnie butlę trzyma sobie ![]() Brzuch mnie boli...
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Paulizia; ooo to dziwne, że nie odpisała ?
miejmy nadzieje, że wszystko u nich w porządku mamaoptymistka ciasteczka owsiane? UWIELBIAM ![]() jak nie za dlugi przepis i masz chwilkę aby przepisać to poproszę !! Wizaz uzależnia MoniaK, powodzenia, zobaczysz Tymuś będzie happy, że mami go po nowemu nosi matall... na @ ? agnieszka_pe, warzywka sobie parowałas? Same pyszności i bomba witaminowa! Jaka u mnie buuuurza Gabonek śpi dalej ! Ona sie chyba w tatę wrodziła... albo hustawka tak na nią działa...
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
Matal a wiesz gdzie w wawie jest basen przystosowany dla dzieciaczkow?? Szukałam w necie ale bez rezultatow. U mnie @ chula na calego brzuch napiernicza jak nigdy juz 3 dzien
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Hey you
![]() ja tylko na sekundę, bo Hanutka usnęła, a ja muszę polatać na odkurzaczu i wrzucić coś do gara ![]() Byłyśmy dziś na szczepieniu, zniosła lepiej, niż poprzednio. Ale i tak mega stres dla mnie i dla Niej... a teraz uwaga: Hanka waży 6100! ![]() już wiem, czemu biceps mi się tak ładnie zaczyna pojawiać, po trzy kg na rękę ![]() resztę nadrobię potem ![]() BUZI! |
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
mary poziomkowa
za wage i za szczepienie gusiagatko ale szybko zlecialo ![]() agus87 ja tez mam krem zrobiony dla mojej Oli w pn odebralam. Widze ze nasze Aleksandry to maja problemy skorne ![]() Paulizia To kawal chlopa juz
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
chyba BioGaia ???
|
|
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Duzy, ale nie gruby [jak mama]
![]() ![]() Zytus Brawa dla Igorka!!!!! mary dla Hanexa za wage Wysylam zdjecia do wywolania ![]() ale ja kiedys bylam piekna i mloda [i szczupla
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te krople to tak zapobiegawczo czy jak już są jakieś problemy z brzuszkiem? Wcinam jagody mam nadzieję że małemu nic nie będzie. Wczoraj zjadłam sorbet magno (pamiętacie szał na sorbety na poczekalni ) i wszystko ok
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-20 o 16:03 |
|
|
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Bigaia to niemiecka wersja polskiej biogai.
|
|
|
|
#1872 | |||
|
Zakorzenienie
|
spróbuje
![]() Oby było lepiej!Paulizia dla Synusia klaskiCytat:
Cytat:
![]() ![]() dla Tż, pomysłowy, a co!Cytat:
dowiem się w aptece
|
|||
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry.
my po szczepionce , a raczej 3 szczepionkach.mam lęka . ostatnio miał w pierwszy wieczór po szczepionce gorączkę (pomógł czopek), mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. póki co jest niespokojny (płacze), ale śpi, a jak nie śpi to płacze, ale wtedy je (oczywiście nie z UU bo nie da rady - tak się rzuca), troszkę pomarudzi i zasypia. póki co.dziewczyny, mam dola........... kończy się okres karmienia piersią. ja wiem, że to nic strasznego karmić mm, że i tak karmię mm, ale karmienie piersią jak dla mnie jest maksymalnie cudownym przeżyciem. jak budzi się głodny i biore go na ręce a on już główką odwrócona w stronę piersi i usta w dziubek... to takie słodkie. ale niestety, ciagnie spokojnie max 3 min jeju, cięzko mi z tym. może jeszcze w nocy chociaż będzie jadł. ale tej nocy tez gorzej szło .my dzisiaj kończymy 12 tyg 9ale nie 3 miesiące jeszcze) .Grazin - to prawda, faceci są nienormlani, nie wiem jak mu wtłuc do głowy, że JESTEM zmęczona i WCALE sobie NIE zmyślam. szkoda moich sił na to. mam go gdzieś, a jaja mogą mi się przydac jak będę chciała "kucyki" (czyli dzoewczynkę ) więc póki co muszę mu je darować .Aga.M - już miałam pytać gdzie się podziewasz , super fotka Antosia, przystojniacha mały rośnie .anula - dzięki za kopniaka dla TZ , a podajesz Niuni butle? bo u mojego rzucanie się przy piersi oznacza, że chce butle. ale może ma skok, albo brzuszek pobolewa? może spróbuj zmienić pozycję karmienia piersią - na leżąco mój mniej się rzucał (ale więcej ulewał anula - moja "słynna" na caly Śląsk pediatra powiedziała, że dziecko ma przybierać 180g/ tydzień - cała reszta gr to po prostu tycie. MoniaK - kopne go , jak Tymek? lepiej? . nie przejumuj się, że podajesz mm - sprobuj po kapieli, po UU mu dać jeszcze mm - mój wtedy śpi troszkę dłużej, potem w nocy jadę tylko na UU, żeby go do butli nie przyzwyczajać - w sensie do nocnych karmień butlą.agus - mój pediatra dzisiaj polecił mi na buzię Szymka (tylo on ma bardzo łagodną wysypkę krostek póki co) atopra krem. będe próbowala i dam znac. andziot - przy dwójce dzieciaków masz czas na książkę? czas i siłę?! przyznaj się - sprzedałaś dziewczynki .zajrzę później. |
|
|
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabrać cyca ??? dziwna teoria ![]() za piękną wagę dzieciaczków !!!!!!!!aż się zastanawiam ile Gabrynia waży przez to rzucanie przy cycku
|
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm bo wyczytałam, że lepiej podpasek przez 2 cykle i tak mi też lekarz powiedział co mnie niezmiernie zasmuciło bo podpasek chyba z 7 lat nie używałam ![]() A co do karmienia robię tak samo jak TY, dziecię nie chce z UU bo się złości, wierzga, kopie więc laktator w ruch na godzinkę i podaję butlą Cytat:
ddaaiissyy dziękujemy, dziękujemy z Wikusiem solidaryzuję się z Tobą- zostało mi też 9 kg do zrzucenia i soki piję ale nie wszystkie, z czerwonych i białych grapefruitów, kiedyś wypiłam koncentrat nierozcieńczony z pomarańczek i maniuni miał lekką wysypkę; agnieszko_pe ja sobie ciśnienie zbijałam sokiem porzeczkowym i cytryną - u mnie działało ![]() anula_81 też jakoś mam doła, czuje się trochę jak zamknięta w klatce a mój TŻ chyba niczego nieświadomy dziś pyta mnie CIOTECZKI Mary poziomkowa, Agnieszka.M, M,oniqac,SilLee dziękujemy z Wiktorkiem za komentarz Drogie Cioteczki : 82anusia, grazin, mamaOptymistka,andziot,li stopadowa, zosiaaa hmmm Wam również dziękujemy pauliziu brawa za 7 tyg , dużaśny ten Twój synuś ja u swojego też skoku jakoś specjalnie nie zauważyłam;aniutka_85 mój syncio też od paru dni namiętnie zasysa piąstki albo przedramię, bynajmniej nie z głodu, ale jak weszłam z nim do sklepu, pani mi powiedziała żebym zwracała uwagę i wciskała wtedy smoka, bo jej córa ma już 7 lat i nadal kciuk w buzi - bo lubi ![]() andziot za 8 tygodni dla Gabi ![]() Aguś87 ![]() moniqac gratki z okazji 12 tygodni ![]() gusiaczku za 2 tyg. całkiem dorosła kobietka z Nadii ![]() anulinko za 10 tygodni;scio ja z lewej, tej bolącej U ściągam między 100 a 120 a z drugiej zdrowej ok 70 ml camomile trzymam kciuki za usg bioderek !!! zytuś no niezły patent, niezły ![]() A teraz napiszę skrótem co u nas, bo Rechot mi się budzi powoli, pogoda do bani - ściana deszczu niemal od rana, po szczepieniu nocka spokojna, musze Wam napisać, że moje dziecię na szczepieniu zachowało się jak prawdziwy facet, wkłucie phii pikuś nawet nie zauwazył Wikuś waży 4600 i niby zmalał wg lekarki hmm ale jakoś mi się to nie widzi bo bodziaki już są małe niektóre ; dostaliśmy ochrzan, że synek leniwy bo nie chciał wyprostowanych rąk podnosić pod buzię jak go pani doktor na br\uszku połozyła. Postraszyła, że jak następnym razem tego nie zrobi, pójdziemy na ćwiczenia hmmMamy rozkopaną kanalizację wzdłuż całej ulicy więc wychodząc na spacer czuję jakbym taczkę z cegłami pchała przed sobą po kamieniach Napiszcie mi proszę ile trwa podjęcie decyzji o przyznaniu beciikowego, bo pani mi nic nie chciała powiedziec, bo ja już te pieniądze prawie wydałam i dodam, że mamy zameldowanie w 2 różnych miastach, bo to ponoć wydłuża czas; Ściskam i uciekam coś zrobić, bo mięsko już przypaliłam |
||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
daisy z powodu @...
Xanthippe Jeszcze nie szukałam. Koło nas był, ale teraz chyba jest zamknięty. A Warszawianka nie jest przystosowana?
|
|
#1878 |
|
Rozeznanie
|
Witam, póki co Wam opiszę, co mi się dzisiaj przydarzyło, a później nadrobię i postaram się poodpisywać.
Andziot mój Antoś ma to samo przy piciu z butelki, co twoja Gabrysia i Gabrysia Anuli przy cycku, też wierzga i się denerwuje od 2 dni, widać że chce jeść, a tak jakby brzuch go bolał jak pije mleko. Widać, że chce jeść, a jak mu dam butelkę do buzi, to po paru łykach się rzuca. Niestety oprócz tego zrobił taką zielonkawo-szarą kupę z żółtymi przebłyskami (powiedziałabym, że miała konsystencję i wygląd cementu), więc wzięłam dzisiaj pieluchę z kupą i poszłam z małym do pediatry. Niestety nasza pani pediatra, na którą wcześniej narzekałam (już nie będę) jest na urlopie i trafiliśmy do innej - taka wredna sucz, że szok. Jak włożyła Antosiowi patyk do gardła, to aż się zadusił, a ona "ojej". Od razu ją opieprzyłam i powiedziałam, że mogłaby trochę uważać. Problemem kupy prawie w ogóle się nie zainteresowała. Powiedziała tylko, że mam kupić Dicoflor 30 (nie wiem, co robić, bo w Nan Pro 1 jest już probiotyk, ale ona powiedziała, że nie szkodzi i podawać) i jeśli po 3 dniach nie zauważę poprawy, to mam zmienić mleko na Bebilon Comfort. Bardzo ją za to zainteresowało, że Antoś jest wcześniakiem. Stwierdziła, że skoro się urodził w 35 tygodniu i był w inkubatorze, to pewnie jest ślepy i mam z nim iść do okulisty (poprzednia pediatra powiedziała, że nie ma potrzeby iść do okulisty, bo mały w inkubatorze był tylko podgrzewany, a nie miał podawanego tlenu. Ja nie mam nic przeciw badaniom i mogę iść, ale po co od razu wyskakuje z tekstem, że mam ślepe dziecko Myślicie, że mogę pójść na szczepienie tydzień później? ![]() Jutro zadzwonię do tej przychodni neurologicznej umówić się na wizytę i do rehabilitacyjnej na te ćwiczenia - ciekawe jakie będą terminy. |
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie się ręce naciągnęły....mam do samej podłogi, mogę chodzić i zamiatać
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje radewlasnie zaraz jade
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz ja wysmryralam tym kremem teraz spi na tzcie juz godzine hahaa |
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiu A gdzie Twój stary avatar?
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej Hanutkii piękna waga ![]() No rośnie, rośnie mała łobuziara ![]() Zdrzemnęliśmy się ponad godzinę: ja, niunia i Tż Idę coś zjeść
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam już jak BARDZO nienawidzę @
![]() RAAAAANY, jak mi się chce słodkiego ![]() Już zjadłam wafelka... Najgorzej, że mam CAŁĄ SZAFKĘ milki... Tzn. z 15 czekolad NIE WOLNO MI! Niech ktoś zabierze ode mnie te czekolady. Jak mam @, to mogłabym zjeść 3 tabliczki pod rząd
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Byłam przywiązana do tamtego, chyba przez to słowo cudne ale...ale może już czas coś zmienić.
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
poziomka
No nieźle Hanka waży... ![]() Jutro jadę z Edą do pediatry, m.in. na ważenie, z powodu tego rzucania się przy UU, ciekawe, jak przybrał...
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Eeee ja już wczoraj miałam owulację i dalej pociąg do słodkiego mi został. Możesz oddać te czekolady
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
co to dzis z tymi @ sie dzieje???
moniqac u mnie w identycznej sytuacji z problemem karmienia sprawe uratowaly silikonowe nakladki. nie chciala piersi za nic i wyla z głodu. dzieki nakladkom karmie dalej, choc uwielbia przy nich spac, ale mam dziecko przy piersi ![]() problem tylko taki, ze chcac gdzies z nia wyjsc musze sciagnac i dac w butli, bo inaczej wiecznie głodna |
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż miał je zjeść... Ale teraz nie może więc rozdaję rodzinie i znajomym królika
|
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M współczuje przeżyć z lekarką. My też w naszej przychodni taką wiedźmę mamy, jest tylko ona jedna więc mogłabym tylko przychodnię zmienić i jeśli na jutrzejszym szczepieniu ciągle będzie moim dzieckiem jak kawałkiem mięsa rzucać to wypiszę się stamtąd
I też na siłę tym patykiem w buzi ciśnie. Już dwa razy tak zrobiła i trzeciego nie zniosę Siaśku no żyrafa była bombowa matall czemu Ty masz tyle czekolad w domu? No przecież to tortura jest! Ja bym nie wytrzymała, na samą myśl się uśliniłam ![]() Piękna waga Antuana i Hanuty My jutro się zważymy ale myślę, że moje 3 miesięczne dziecię może ważyć max. tyle ile Antoś w 7 tygodniu delicadeza mój TŻ też lubił mi zadawać to pytanie Ale po 3 miesiącach chyba w końcu uświadomił sobie, że z Iguśką to za wiele zaplanować się nie da i już mnie nie dręczy ![]() Zytus super fotka Igorka! Igutka też tak czasem trzyma ale chyba bardziej z przypadku niż tak świadomie. Co dziwne, prawie zawsze trzyma butlę rączkami przy nocnym karmieniu więc ciężko mi fotkę cyknąć Ale dziś się udało w dzień, jak jedną łapka trzymała aga_pe u nas wzrost formy Iguśki odszedł razem z księżycem Dziś już się na brzuszku awanturowała
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

Wow! Ale fajnie butlę trzyma sobie 

miejmy nadzieje, że wszystko u nich w porządku 

za wage i za szczepienie 

klaski
, a raczej 3 szczepionkach.
. nie przejumuj się, że podajesz mm - sprobuj po kapieli, po UU mu dać jeszcze mm - mój wtedy śpi troszkę dłużej, potem w nocy jadę tylko na UU, żeby go do butli nie przyzwyczajać - w sensie do nocnych karmień butlą.

Piję kawę, jem ciasto i miło spędzam czas z Wami.
I też na siłę tym patykiem w buzi ciśnie. Już dwa razy tak zrobiła i trzeciego nie zniosę