|
|
#2851 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
Wysuwanie argumentów o "kompleksach&co" też nie mieści się w granicach czegoś takiego jak dyskusja, szczególnie o gustach
Tutaj obie strony poleciały w złe strony.
|
#2852 |
|
moderatorka też wizażanka
|
Wyszłam o 15 i dopiero wróciłam
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
Też chcę zobaczyć...
|
|
|
|
#2855 |
|
|
jojla,
Pokażę tylko sukienkę (na mnie), bo Pani mi w sklepie zrobiła, a ja muszę się pakować do domu na jutro Jak zdążę to później resztę. W klubie będzie fota
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie ktos niedlugo fajny robil zamowienie awanti ?
Ecrulo nie bij! - wiem ze musialas ostatnio domawiac na sile...
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Ecrulo woow
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Noico - przykro mi że uraziłam Cię moimi poglądami, że w kontaktach biznesowych lub na płaszczyźnie konsument - obsługa osoby z tatuażami i kolczykami nie są przeze mnie odbierane poważnie. Ale mam prawo do takiego poglądu, podobnie jak mam prawo nie zatrudnić u siebie osoby z takimi ozdobami z obawy o samopoczucie moich klientów i strach przed ich reakcją. Oczywiście zaznaczam że chodzi mi o widoczne i rzucające się w oczy ozdoby, co jasno można było wyczytać z moich postów
![]() Ecrulo -
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale się podziało.... fiu fiu
dyskusja poszła w bardzo niesmaczne tony. i to bynajmniej nie z powodu odmiennych zdań, a raczej osobistych niechęci i wycieczek. i po co to? [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246986] Gdzie nie pojedziesz - zachód, Europa ludzie mają już do tego zupełnie inne podejście. I tam jest normą, że facet pracujący w banku ma tatuaż. A u nas zadal "ojej, nie mogę mu zaufać, ponieważ ma tatuaż"... Wtf? To znaczy, że jest bandziorem? A to, że wrażenie opiera się w 90% na wyglądzie jest 100% prawdą. Zmienia się tylko własnie negatywny odbiór tego wyglądu ludzi posiadających tatuaże. A my, Polacy tkwimy nadal w zacofaniu...[/QUOTE] rys historyczny raczej nie ma tu nic do rzeczy, jak również nie rozumiem co ma do tego zachód i Europa? że niby oni tacy światli i obyci a my zaścianek tak? nigdy nie czułam się zaściankowa dlatego że jestem Polką... nie zauważyłam też żeby normą było że idąc Twoim przykładem facet w baku miał tatuaż. Wręcz przeciwnie. Obecnie w Polsce panuje bom na to co zachodnie, europejskie (jak dla mnie z powodów wyimaginowanych, wmówionych kompleksów), a więc i standardy pracy, obsługi klienta, wyglądu placówek np. bankowych stara się ujednolicać i upodabniać do tego co jest na zachodzie. Kiedyś Pani w okienku siedziała w byle jakiej bluzce, a teraz musi mieć mundurek w kolorach firmy. Czy nie tak jest na zachodzie? nie chodzi o to, że ktoś kto ma tatuaż= bandzior, ale raczej o to, że tatuaż w widocznym miejscu jest po prostu kojarzony z brakiem odpowiedzialności. Tak jest, nie każdemu to pasuje i tyle. Tyle ilu ludzi, tyle opinii. Tylko jakoś więcej jest tych negatywnych. Mnie osobiście to szczególnie nie przeszkadza, ale uważam, że jeśli chociażby co 10tego klienta ma to razić to wolałabym jako pracodawca takiej osoby nie zatrudniać lub nakazać mu zakrywanie go niż klienta stracić. [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246986] Co do kultury osobistej - jest to pojęcie bardzo względne. Uważam, że nie jesteś osobą kompetentna na tyle, żeby wydawać takie osądy. Ja mówię co mi sie podoba, szanuję zdanie osób którym się nie podoba i przede wszystkim nie krytykuję kogoś za to, że mu się nie podoba... Za to Ty cały czas krytykujesz ludzi posiadających tatuaże, zwolenników, itd... To jest dobre wychowanie? I tak, teraz po Twoich wypowiedziach jesteś w moich oczach zacofana, zaściankowa i niekultralna...[/QUOTE] Hiper trochę przegiełaś... dlaczego Blair nie jest osobą kompetentną do wypowiadania się w kwestii tatuaży, a Ty, ja czy ktokolwiek inny jest? jeśli szanujesz zdanie innych to uszanuj też i Blair, w końcu forum jest po to żeby dyskutować i wyrażać swoje opinie, które bardzo często różnią się od siebie. w tym cały urok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest dyrektorem oddziału, a nad nim jest jeszcze prezeska. Więc nie bardzo może sobie tak na wszystko pozwolić
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2864 |
|
|
![]() W sumie buty, marynarkę i bransoletki dobrałam idealnie, bo wyglądają super- teraz przymierzyłam. |
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszna szkoda, że jestem za blada na takie beże
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
|
Cytat:
![]() Panie w Martensie były zachwycone sukienką.
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest mdło, ze mną byłaby tragedia
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Ecrulo - sukienka super
|
#2869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28222777]Mieszkałam 2 lata na Ruczaju i bardzo dobrze mi sie mieszkalo. Wszystko pod nosem, w miarę spokojnie było na ulicach wieczorami. Mnóstwo osób wokół, przyjaciółka mieszkała naprzeciwko mnie... ehh... jakie czasy...[/QUOTE] Ja też pomieszkuję na Ruczaju i uwielbiam to miejsce .Cytat:
. Używaj wyszukiwarki Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28246161]Oceniasz po wyglądzie. A to nie świadczy o Tobie dobrze... [/QUOTE] Ja też oceniam po wyglądzie . Wydaje mi się, że zdecydowana większość ludzi ocenia po wyglądzie i nie widzę w tym nic strasznego, jeśli potem potrafią zweryfikować swój pogląd. A już na pewno nie widzę nic złego w ocenianiu po wyglądzie na płaszczyźnie biznesowej.Cytat:
.Dzisiaj też będzie burza? Mam nadzieję, bo mam tak gorąco w pokoju, że nie da się spać .
|
||||||
|
|
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast co do reszty to wydaje mi się, że właśnie w nerwach odbiegłyście od głównego tematu - tatuaże a eksponowane stanowiska pracy i poszłyscie w zbyt duże uogólnienia. Bo wybacz ale z ostatnich wypowiedzi jasno to można wyczytać, że "trwałe ozdoby na ciele robią sobie osoby nieodpowiedzialne, zbuntowane dzieci, duże dzieci, niedojrzali dorośli" a to ma się nijak do pierwotnych postulatów . No i ja się do tego odniosłam a nie do sprawy stanowisk pracy.a nie, to takim szefem bym nie chciała ;p Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2011-07-20 o 20:10 |
|
|
|
|
#2871 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poczułam się co najmniej urażona tymi wypowiedziami. Cytat:
Cytat:
Nie powiedziałam ani raz, że blair nie jest osobą kompetentną do wypowiadania się w kwestiach tatuaży, tylko do wypowiadania się w kwestii kultury osobistej człowieka. Coś źle musiałaś przeczytać. Wróc proszę raz jeszcze do tej mojej wypowiedzi A dlaczego nie jest osobą kompetentną do tego? Ponieważ po pierwsze jest niegrzeczna, po drugie wyraża opinie, które obrażają innych, a po trzecie nie ma podstaw do oceniania co nalezy do zachowań kultralnych (w kwestii posiadania tatuaży), a co nie... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ja też oceniam po wyglądzie, ale tylko z zakresu lubię/nie lubię, sympatyczna/niesympatyczna, /ładna/nieładna. Natomiast w sferze biznesowej właśnie skupiam się na tym co ktoś do mnie mówi, a nie to jak dokładnie wygląda. Ba! Nawet wolę jak ktoś wygląda oryginalnie i próbuje wybić się z tłumu. Jest to taki miły akcent. |
|||
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Był Hubertem
![]() Cytat:
Ja się zastanawiałam czemu moja kocina co rusz zostawiała mi na wycieraczce martwe ptaszki i myszki ![]() Cytat:
![]() Ale nie zmienia to faktu że gro, jak nie większość osób które fundują sobie takie ozdoby robi to pod wpływem - środowiska, grupy społecznej, itp Chęci identyfikowania się z pewnymi zjawiskami/nurtami i ich manifestacją, tak bym to nazwała.
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-07-20 o 20:17 |
||
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Też oceniam po wyglądzie. Większość ludzi to robi. Dzisiaj np. przyszedł na rozmowę o pracę chłopak w moim wieku (praca w eksporcie), w wytartych dżinsach i bluzie, a na szyi i poniżej miał ogromny tatuaż (nie mam nic do tatuażów, jeśli są dyskretne i można je schować). Nie wywarł dobrego wrażenia na otoczeniu i export managerze
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2011-07-20 o 20:17 |
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Hiper był kurier?
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zapakowałam fragment
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Aaaa.... ile popisałyście w czasie, gdy ja się pociłam nad książką. Nadrabiam
|
|
#2876 |
|
Konto usunięte
|
Owszem, spora część, ale nie wszyscy. A Ty ciągle uogólniasz... Ciągle...
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Natomiast w samej chęci identyfikowania się z różnymi grupami czy nurtami (subkulturami?) nie widzę osobiście nic złego.Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;28253336]Był
To gdybyś mi mogła napisać tu czy na PW kiedy będziesz na Lubiczu to byłabym wdzięczna ![]() Dlaczego kot przynosi Ci nieżywe lub umierające stworzenia? Jest co najmniej kilka różnych teorii takiego zachowania: - Twój kot przynosi Ci prezent, doceniając opiekę i karmienie, bądź jako znak miłości. - Twój kot uważa, że jesteś niekompetentnym łowcą i próbuje Cię nauczać. - Kot przynosi swoją zdobycz tam gdzie jest bezpiecznie i gdzie zazwyczaj jada. - Kot chce się upewnić, że masz świeże jedzenie.
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Tutaj obie strony poleciały w złe strony.

Jak zdążę to później resztę. W klubie będzie fota