Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 17:12   #4621
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Przepraszam za chwilowe odejście od tematu.

emeraldgreen, a nie mogłyście powiedzieć tego jej TŻ-owi?
Stary 2011-07-20, 19:24   #4622
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego niektórzy kupują syf w stylu cola, fanta, jak im się nagle zachce bardzo pić.

Może to ja jestem dziwna - zaspokaja wam pragnienie taki ulep? Mnie nie.
Mi tak. Za to woda nie, generalnie wodę piję tylko na treningach, bo wtedy nic innego nie pomaga. Za to normalnie, dajmy na to w pracy, mogę wypić szklankę wody i dalej chce mi się pić. Napojów gazowanych kiedyś piłam bardzo dużo (jakieś 2l dziennie), teraz znacznie ograniczyłam (wypijam sobie puszkę coli może z raz na tydzień, czasem trochę częściej a czasem rzadziej) i zamiast tego piję Nestea, Ice Tea albo jakieś soki, zwykłe albo takie przecierowe. Woda odpada w przedbiegach

A no i jak nie jest aż tak gorąco to z dziką radością opijam się herbatką oczywiście również bardzo słodką. W zasadzie jak coś nie jest słodkie to nie gasi mojego pragnienia w sposób zadowalający.

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Dziwią mnie opisy ludzi na gg typu : ,, Przytuli mnie ktoś? Potrzebuje tego..'' albo '' Pizza z moimi <33 ;** '' albo ,,NIE LUBIE CIE!!'' albo ,, Jesteś idiotą...zraniłeś mnie ;((('' lub też ,, Miasto z moimi koffanymi dziewczynkami <3 '' , chyba jestem nietolerancyjna
Oj tak. I to samo na FB, oprócz durnych opisów "lubienie" całego mnóstwa grup, stron czy jak to nazwać, o bardzo "życiowej", melancholijnej treści. Brrr.
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 19:38   #4623
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Albo: "gdzieś, z kimś, byle najdalej od rzeczywistości". Jak enigmatycznie
Łooo, patosem powiało
Albo krócej: "K ;*******************" ewentualnie "K. <3"

Cytat:
Napisane przez guglak Pokaż wiadomość
U mnie w bloku mieszka taka para z wpadki. Mają po 20-22 lata.Ich mieszkanie jest dwa piętra niżej od mojego i bardzo dobrze słychać jak się wydzierają na siebie albo dziewczyna płacze na balkonie. Ślub wzięli ze względu na ciążę, dzieciaka oddali i tak we dwoje w swoim piekiełku żyją. Dobrze,że chociaż dzieciaka oszczędzili.
Tez znam takich Wprowadzili się jakieś 5 lat temu i od tej pory spokoju nie ma. Dwie ulice słyszą jak się wyzywają od najgorszych A slub wzięli dwa lata temu, wcale nie z wpadki.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 19:45   #4624
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Łooo, patosem powiało
Albo krócej: "K ;*******************" ewentualnie "K. <3"

Tez znam takich Wprowadzili się jakieś 5 lat temu i od tej pory spokoju nie ma. Dwie ulice słyszą jak się wyzywają od najgorszych A slub wzięli dwa lata temu, wcale nie z wpadki.
Też mam takich sąsiadów, piętro wyżej. Sąsiadka tu mieszka od dziecka, a jej facet wprowadził się ładnych parę lat temu. I od tamtej pory wiecznie słychać na klatce, jak ona się na niego wydziera, że ma dosyć, że jest chamem, ma się natychmiast wynosić i w ogóle ona go nie chce więcej widzieć. No ale widać potem jej przechodzi skoro facet od kilku lat tu mieszka
A ja zachodzę w głowę po co komu taki związek że kilka razy w tygodniu jest awantura
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 22:13   #4625
muszynianka
Zakorzenienie

Todo sobre mis vecinos.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=471805

muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 22:32   #4626
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Zupełnie jak moi
Raz darli się niemiłosiernie, to się wkurzyłam i zadzwoniłam na policje, ci przyjechali, a tu suprise Oni się nie kłócili, tylko uprawiali seks

Oooo, teraz się kłócą... mam super efekty audio, bo mieszkamy okno w okno
Stary 2011-07-20, 22:40   #4627
muszynianka
Zakorzenienie

dotarłaś do ostatniego posta?
jakiś czas temu sąsiad chciał się zabić rzucając z okna (taaaaaaaaaaaa)
no ale kilka dni potem spacerowali już pod rękę
Stary 2011-07-20, 22:47   #4628
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Dobra sąsiedzi się rozstali i wie o tym cała kamienica, bo sąsiad w efektywny sposób chciał popełnić samobójstwo. Był pijany że ledwo stał na nogach i bełkotał rzeczy których nie przytoczę, był z nim nie wiem brat? kolega? Pytałam się czy wzywać policje czy sobie poradzi bo cyrk niezły. Kazał nie wzywać. No i poszedł spać.
Ciekawe co to dalej będzie... Jak coś to nie śpię i tym razem się nie zawaham.
Osiedlowy Big Brother

No u moich sąsiad co drugi, trzeci dzień przychodzi pijany, awantura na pół wsi, a następnego dnia buzi buzi i za rączkę do kościółka Skąd się tacy ludzie biorą?
Stary 2011-07-20, 22:51   #4629
muszynianka
Zakorzenienie

Nie mam pojęcia
Ta osiedlowy big brother, dozorca jest wielkim bratem, gdybym mogła powiedziałabym
-Wielki Bracie, w tym tygodniu eliminuję sąsiada spod czwórki
Stary 2011-07-20, 22:55   #4630
201607231707
Konto usunięte

To by było fajne
Sąsiadka z końca ulicy planowała kiedyś petycję zrobic o eksmisję i do urzędu miasta z tym, ale w końcu nic tego nie wyszło
Stary 2011-07-20, 23:06   #4631
muszynianka
Zakorzenienie

weź przestań ja z moimi sąsiadami to mam hity, psy srają gdzie popadnie i szczekają jak posrane, ale już dzieci nie mogą nigdzie chodzić bo ludziom przeszkadzają. mieliśmy na blokowisku duuuuuże boisko. dziady ze wspólnoty stwierdziły że im to nie pasuje i co? powbijali tam pale żeby dzieci nie grały w piłkę.
pomijam fakt że brakuje miejsc do parkowania dla samochodów i jak już trzeba to zmienić to proponuję parking albo miejsce gdzie można sobie usiąść.
ale nie nie, po co.
brakuje mi komentarza po prostu :P
Stary 2011-07-20, 23:27   #4632
_Pati_17
Raczkowanie

Ja też mogę się pochwalić takimi super sąsiadami Nawet przed chwilą była kolejna kłótnia. Cały czas tylko wyzwiska, trzaskanie drzwiami i nawet się biją. Na cały korytarz smród, bo leją gdzie popadnie. Nawet kiedyś podobno z siekierą latali... A oni podobno są po rozwodzie i to jest mieszkanie tego faceta. A ta baba tu przyłazi i takie cyrki się dzieją. Oczywiście policja była u nich już kilka razy. Skąd tacy ludzie się biorą to ja nie wiem.
_Pati_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 23:32   #4633
201712181913
Konto usunięte

Też mam ciekawych sąsiadów po drugiej stronie ulicy. Kobieta wychodzi w nocy na balkon i drze się na kogoś, kto jest w środku słychać ją na całą ulicę, darła się tak w nocy już kilka razy w ciągu ostatniego tygodnia. Aż mi przyszło teraz do głowy, czy jej ktoś może przypadkiem na tym balkonie nie zamyka i nie chce wpuścić
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 23:38   #4634
201604190949
Konto usunięte

Moja sąsiadka, starsza kobieta, wychodzi w nocy do ogrodu i woła swojego męża. Niestety, mąż od dobrych 5 lat już nie odpowiada bo nie żyje

Sąsiedzi przez ścianę drą na siebie ryje odkąd pamiętam. Ale od kiedy mój pokój sąsiaduje z ich pokojem to nie mam oporów żeby walnąć w ścianę i wydrzeć się, że albo spokój albo policja.

Inni sąsiedzi mają ciekawe wnuczki. Jedna, córka ich córki jest uprzejma, zawsze mówi moim rodzicom i mi 'dzień dobry'. Ale dwie córki ich syna? Jeżu... Są jakieś 10 lat ode mnie młodsze. Moja mama zawsze jak widzi sąsiadkę czy jej dzieci to mówi 'dzień dobry'. Sąsiadka odpowiada a obok niej stoją takie dwie (cztero/siedmio/jedenasto/czternastolatki - dowolnie bo nic się nie zmieniło) i patrzą jak cielęta, oczy jak spodki, buzia wiecznie niedomknięta i ani mru mru. Nie, nie są upośledzone.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 00:07   #4635
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
weź przestań ja z moimi sąsiadami to mam hity, psy srają gdzie popadnie i szczekają jak posrane, ale już dzieci nie mogą nigdzie chodzić bo ludziom przeszkadzają. mieliśmy na blokowisku duuuuuże boisko. dziady ze wspólnoty stwierdziły że im to nie pasuje i co? powbijali tam pale żeby dzieci nie grały w piłkę.
pomijam fakt że brakuje miejsc do parkowania dla samochodów i jak już trzeba to zmienić to proponuję parking albo miejsce gdzie można sobie usiąść.
ale nie nie, po co.
brakuje mi komentarza po prostu :P
Nie no takich sensacji to nie mam Zdarzają się kwiatki w stylu "Ło matko bosko Halina! Ktos nam pół bramy przemalował na zielono!" (sąsiad po pijaku malował i wyjechało mu się za daleko ), ale jest raczej smiesznie niż tragicznie
Pomijając tych obok Własnie się godzą (albo mordują)
Stary 2011-07-21, 00:18   #4636
Ivi 1988
Zakorzenienie

Mnie troche dziwi,ze jak idziemy z Tzem do sklepu, to on nigdy nie chce brac koszyka-ze niby duzo nie kupimy. Ale zawsze bierzemy albo mrozonki albo cos ciezkiego i wtedy z tym wszystkim w rekach szukamy koszykow Ja mu zawsze mowie a on nie chce sluchac

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 00:59   #4637
emeraldgreen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Przepraszam za chwilowe odejście od tematu.

emeraldgreen, a nie mogłyście powiedzieć tego jej TŻ-owi?
Nie mam z nim kontaktu. Poza tym już kiedyś poinformowałam koleżankę że jej facet za jej plecami umawiał się na kawki z jak się okazało moją znajomą i nawet wmawiał jej że jest singlem i naciskał na coś więcej niż tylko "przyjaźń", skończyło się awanturą i mimo że po zerwaniu koleżanka powinna być mi wdzięczną że dowiedziała się o notorycznych jego wyskokach (bo okazało się że ta moja znajoma to nie pierwsza i nie jedyna była) to oczywiście odczułam to tak że to wszystko moja wina ( ) i zerwałyśmy kontakt całkowicie.

Nie chcę się teraz mieszać w sprawy tych dwojga. Kto wie może są siebie warci... ? Tak jak pisałam jego za dobrze nie znam.

Do dziwnych rzeczy dopisze fakt jak to niektórzy wychowują (albo raczej nie wychowują) swoich dzieci:
zainspirowało mnie zachowanie wnuczki sąsiadki która akurat jest na wakacjach u babci, ale przykład będzie o mnie z przed kilkunastu dobrych lat. Mam kuzynkę której babcia oraz moja babcia to były siostry. Wiele razy spotykaliśmy się tak rodzinnie podczas wakacji. Jesteśmy z tą kuzynką w tym samym wieku. I tak przy wspólnych (naszą 4ką) zakupach itp wielokrotnie ta kuzynka dosłownie jęczała do swojej babci: kup mi to i tamto a jak słyszała nie to wielki foch, naburmuszona mina i wielki żal do całego świata że ona nie dostała tego czego chce. Kilka razy dla świętego spokoju jej babcia kupowała jej jakieś bzdety (a to bluzkę "na dyskotekę szkolną" a to złoty łąńcuszek! tak tak nawet to wyjęczała u babci). Za każdym razem moja babcia pytała czy też chce coś podobnego jak ta kuzynka ale za każdym razem mówiłam babciu nie trzeba. Nie chce przedstawiać siebie jako nie wiadomo kogo, ale odkąd pamiętam nauczona byłam żeby na nikim a zwłaszcza na rodzinie nie żerować, nie wypraszać, nie naciągać itp. I właśnie ta wnuczka sąsiadki zachowuje się tak jak ta moja kuzynka - potrafi nawet przyjść do nas (do obcych ludzi) i jęczeć że ona CHCE to czy tamto. Normalnie takie przypadki widzi się co raz częściej... Czy na prawdę ludzie nie wychowują teraz swoich dzieci?

Edytowane przez emeraldgreen
Czas edycji: 2011-07-21 o 01:13
emeraldgreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 01:16   #4638
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez guglak Pokaż wiadomość
Dziwi mnie przekonanie,że jak się ma drugą połowę to nie można się kolegować z płcią przeciwną.
Przykład: Byłam z koleżanką na festiwalu na polu namiotowym. Ona i ja mamy facetów którzy z nami nie pojechali. Miałyśmy problem z rozstawieniem namiotu (taki duży, ciężko w 2 osoby go rozstawić). Nasi sąsiedzi (płeć brzydka) zaoferowali się z pomocą. Ja chętnie na nią przystałam koleżanka niezbyt. Pomogli nam się rozstawić, w podziękowaniu kupiłam i 4pak piwa. Oni zaskoczeni,że coś dostali zaprosili nas na nie. Ja chętnie przystałam, koleżanka niezbyt. Spędziłam z nimi cały wieczór rozmawiając o muzyce, studiach itp. żadnych podtekstów. Później chodziliśmy czasem razem na koncerty itp. wymieniliśmy się numerami, pomogli zanieść bagaże na dworzec. Koleżanka powiedziała o tym swojemu misiowi. Ten się wściekł, zrobił jej awanturę,że pewnie pojechała się tam puszczać. Ja powiedziałam swojemu, ten zadowolony powiedział,że się cieszy że mi wyjazd się udał. Moja koleżanka stwierdziła,że pewnie nam się nie układa skoro nie zrobił mi awantury.

Jak idzie jakaś fajna dziewczyna to zawsze mówię mojemu facetowi żeby spojrzał jaka laska on mi wynajduje jakiś przystojnych facetów. Sama czasami się oglądam za ładną kobietą. Ja nie jestem miss a mój facet to nie Adonis. Nie wiem co złego. Ale widocznie ny nie jesteśmy normalni.
Też mnie dziwią takie motywy, zwłaszcza, że ze względu na specyfikę pracy TŻ nie widujemy się po 2,3 miesiące. Przecież nie będę udawać niemowy przy każdym facecie albo zbywać od razu przy pierwszej próbie kontaktu! Mam to szczęście w nieszczęściu, że z mężczyznami dogaduję się bardzo dobrze i cenię sobie ich towarzystwo, więc mieliśmy z TŻ niejedno spięcie na tej linii, ale da się takie sprawy omówić i przepracować.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 08:30   #4639
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

W jednym z bloków gdzie mieszkałam, przed mieszkaniem na parterze był drut. Kolega przechodząc zauważyła jak Pani, która sprzątała klatkę przekłada ciężkie wiadro nad tym drutem (on tak gdzieś na wysokości kolan był i odgradzał dostęp do tego mieszkania, na tym poziomie było jeszcze jedno mieszkanie), żeby umyć podłogę. I mówi do niej : co Pani robi, będzie Pani się tak męczyć przez jakiś kawał drutu, może by to zerwać, nie będzie Pani tak dźwigać. Na co ona: nie... bo tu w tym mieszkaniu (pokazuje to niezagrodzone) mieszka taka kobitka co w nocy wychodzi i im w drzwi metalowym kluczem stuka, a tak, to się przewraca i idzie do siebie spać.
Oj tak, były przeboje z ta babcią. Szczególnie lubiła walić kluczem francuskim w kraty, cały blok nie spał.

Teraz inna historia - mam koleżankę, która przez całe studia ciągnie podwójny związek - na jednego chłopaka, bardzo w niej zakochanego i niczego nieświadomego zawsze może liczyć itp itd. Drugi wie o wszystkim, jest tylko od seksu, ale ona nie chce spróbować być z nim normalnie w związku, bo już raz byli i ona wie, że ze sobą nie wytrzymają. CO ZA BZDURA. Nie mam słów na tę laskę, chłopakowi nie mam jak powiedzieć.

I ostatnie - moja koleżanka pobrała się po bardzo długim związku, ale w ciągu pół roku od ślubu mąż ją uderzył. Od razu złożyła papiery rozwodowe i nie dała się przekonać do pogodzenia się. Miała bardzo rozsądne podejście, wiele rzeczy zauważyła. Jak sama mówi, po tym jak uderzył to nagle wiele rzeczy z wcześniejszych momentów związku zaczęło jej się wydawać sygnałami, które zignorowała, ale których nie zauważyłaby, gdyby do niczego nie doszło. Ponadto mąż posprzątał po tym, jak ona wyszła przestraszona z mieszkania, tak, że jak wróciła z policją, to nie było śladów po rzeczach, którymi rzucał, więc nie można tu mówić o uderzeniu w afekcie, bo potem by zaraz zmyślnie śladów nie zacierał. I teraz zonk : przez cały proces rozwodowy i generalnie od samego początku byłam jedyną osobą, która otwarcie powiedziała, że powinna się rozwieść i to jedyne dobre wyjście. Nawet jeśli go kocha i chce z nim być, i da sobie radę, to jak ona sobie wyobraża mieć z takim gościem dzieci? Dużo osób mi mówiło, żebym się tak nie wypowiadała, bo jak się zejdą, to dziewczyna się już do mnie nie odezwie. No, ok, ja rozumiem ostrożne wypowiadanie się o facetach koleżanek, jak się pokłócą albo coś. Ale on uderzył! Ta dziewczyna potem powiedziała, że byłam bardzo wspierająca. Teraz jest już po rozwodzie i układa sobie życie na nowo.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:53   #4640
201801022117
Konto usunięte

O, ja mam sąsiadkę, babka 90 lat. Pewnego dnia, o 7 rano wychodzę z psem na ogród i słyszę tekst "Posiał mi chwastów, i zdechł", o moim wujku. Znów następnym razem, będąc z babcia w ogródku słyszymy " ty dziwko Hitlera". Do mojej babci. No ogólnie, wiązanki kobieta potrafi super tworzyć. Kiedy przedzie do niej rodzina, i się im powie, żeby coś z nią zrobili, to tylko wzruszają ramionami. Baba wylewa siki na mój ogród, i mi trawę zniszczyła, rzuca kamieniami kiedy koszę trawę. Policja nic z nią nie chce robić, bo jest stara.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:05   #4641
Suvia
Zakorzenienie

Koło domu mojej siostry, w Warszawie, zaczęli się budować jacyś ludzie. Przywieźli sobie tam babcię, ona chyba miała im tej budowy i robotników pilnować, bo siedziała przed budową, na chodniku, na składanym krzesełku całymi dniami.

I nienawidziła jak ktoś chodził po tym ("jej") chodniku. Krzyczała, wyzywała. Najgorsze jest to, że nienawidziła szczególnie psów. Babeczka chyba z jakiejś zapadłej wsi, bo darła się na pół ulicy, że pies to ma być koło domu uwiązany i tego "domostwa pilnować". Rzucała kamieniami w każdego, kto chodził z psem na spacer po tej stronie ulicy, na której ona urzędowała.

Wzywaliśmy policję, przyjeżdżali, spisywali i na tym się kończyło

Po wakacjach (i po skończonej budowie) babcia wróciła na swą wieś i ulica wreszcie odetchnęła. Ale co się wszyscy nadenerwowaliśmy to nasze. Ona naprawdę nie patrzyła w kogo rzuca i jak wielkimi kamieniami, czy kawałkami cegły, a miała tego wszystkiego w cholerę, jak to na budowie bywa...
Odsetek dzieciaków wypuszczanych na spacer ze swoimi psiakami gwałtownie zmalał tamtych wakacji....

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:06   #4642
BioIvO
Zakorzenienie

A moja koleżanka wychodzi za mąż, za chłopaka, który nigdy jej nie pasował na partnera, a znają sie już 10 lat i przez cały czas chłopak sie o nią starał. Ona zaś mówiła, ze lubi go jako człowieka, ale nie nadaje sie do czegoś wiecej. No i proszę, nagle ślub! Zdziwiona jestem, bo skoro przez tyle lat nic z jej strony nie było, a miało okazje być, to teraz jednak chyba z braku laku bierze sobie takiego męża.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:15   #4643
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
A moja koleżanka wychodzi za mąż, za chłopaka, który nigdy jej nie pasował na partnera, a znają sie już 10 lat i przez cały czas chłopak sie o nią starał. Ona zaś mówiła, ze lubi go jako człowieka, ale nie nadaje sie do czegoś wiecej. No i proszę, nagle ślub! Zdziwiona jestem, bo skoro przez tyle lat nic z jej strony nie było, a miało okazje być, to teraz jednak chyba z braku laku bierze sobie takiego męża.
Pewnie ogarnął ją paniczny strach przed staropanieństwem

Mnie z kolei przeraża ludzka zawiść. Bardzo dobrze układa mi się z TŻtem. Jednak pewne osoby mówiły mi prosto w twarz, że NA PEWNO mój związek zaraz się rozpadnie, bo jest ode mnie nieco starszy i jesteśmy na różnych studiach (co to ma do rzeczy ) No i tak byliśmy spisywani na straty, że jest nam ze sobą cudownie już trzy lata Z kolei druga moja znajoma usilnie mi tłumaczyła, że powinnam jeszcze "popróbować" z innymi facetami. Nieważne, że mój TŻ jest inteligentny, kochany i przystojny. Ja się pytam po co?
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:31   #4644
asioollka
Zakorzenienie

mojej koleżanki związek rozpadł się po 2,5 roku czasu, a wcześniej przez pół roku bardzo im się nie układało. gdy to się stało, powiedziała mi "Ty i Twój TŻ po 2 latach też NA PEWNO będziecie przechodzić kryzys, na pewno!". skąd ona to wie? albo jak się pokłócimy to komentarz "my przez pierwsze 2 lata w ogóle się nie kłóciliśmy!". no super, gratulacje, ale czy to znaczy że mój związek jest gorszy? albo że z nami będzie tak samo? bez sensu.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:00   #4645
Soral
Raczkowanie

Parę min. temu dzwoni wujek i pyta się czy mogę podjechać autem do nie może wyjechać z polnej drogi na asfalt (po burzach bardzo ciapowaty teren). Podjechałam, nawróciłam, wzięłam go na haka i ciągnęłam go za tył. Kiedy cofał wjechał w takie błoto, że mu koła obsunęło, złamał palik prowizorycznego płotu i się zakopał. Kiedy próbował wyjechać stałam obok i przyszedł właściciel płotu i na mnie 'Czy nie widać było, że płot stoi, że błoto jest?!'. Nosz się zdenerwowałam, że odrazu kobietę posądza Równie miło jak on opowiedziałam mu, że czemu się do mnie zwraca jak ja pomóc przyjechałam i niech następnym razem dowie się kto prowadził a nie odrazu na kobietę zwalać!
Seksista

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Soral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:00   #4646
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Mnie troche dziwi,ze jak idziemy z Tzem do sklepu, to on nigdy nie chce brac koszyka-ze niby duzo nie kupimy. Ale zawsze bierzemy albo mrozonki albo cos ciezkiego i wtedy z tym wszystkim w rekach szukamy koszykow Ja mu zawsze mowie a on nie chce sluchac
Ja też nie przepadałam kiedyś za koszykami I też potem nosiłam wszystko w rękach

Cytat:
Napisane przez emeraldgreen Pokaż wiadomość
Nie mam z nim kontaktu. Poza tym już kiedyś poinformowałam koleżankę że jej facet za jej plecami umawiał się na kawki z jak się okazało moją znajomą i nawet wmawiał jej że jest singlem i naciskał na coś więcej niż tylko "przyjaźń", skończyło się awanturą i mimo że po zerwaniu koleżanka powinna być mi wdzięczną że dowiedziała się o notorycznych jego wyskokach (bo okazało się że ta moja znajoma to nie pierwsza i nie jedyna była) to oczywiście odczułam to tak że to wszystko moja wina ( ) i zerwałyśmy kontakt całkowicie.
Dlatego o tego typu akcjach chyba lepiej powiadomić anonimowo... Chociaż wtedy rzadko kto uwierzy, jak dowodów nie ma.
Ale tak czy inaczej, ja sama bym w tego typu sytuacji zawsze mówiła. Albo przez maila albo nawet na żywo, gdyby się nie dało inaczej. Może i sto osób za coś takiego się obrazi, ale sto pierwszej może to kiedyś otworzyć oczy.

Inna sprawa, że wiele kobiet (bo to jednak chyba cecha głównie naszej płci) po prostu nie chce widzieć tego, co facet robi na boku Wiele kobiet godzi się na bylejakość związku, byle tylko był związek, byle tylko był obok jakiś facet... I wtedy oczywiście takie kobiety potrafią znieść wszystko, byle tylko Misio nie odszedł Zwłaszcza, że one "tak bardzo go kochają"

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Teraz inna historia - mam koleżankę, która przez całe studia ciągnie podwójny związek - na jednego chłopaka, bardzo w niej zakochanego i niczego nieświadomego zawsze może liczyć itp itd. Drugi wie o wszystkim, jest tylko od seksu, ale ona nie chce spróbować być z nim normalnie w związku, bo już raz byli i ona wie, że ze sobą nie wytrzymają. CO ZA BZDURA. Nie mam słów na tę laskę, chłopakowi nie mam jak powiedzieć.
Szkoda, że nie masz jak powiedzieć chłopakowi...
Ech, trzeba próbować jakoś koleżankę "naprostować"... Zanim życie nauczy ją jak często kończą się takie historie.

Cytat:
I ostatnie - moja koleżanka pobrała się po bardzo długim związku, ale w ciągu pół roku od ślubu mąż ją uderzył. Od razu złożyła papiery rozwodowe i nie dała się przekonać do pogodzenia się. Miała bardzo rozsądne podejście, wiele rzeczy zauważyła. Jak sama mówi, po tym jak uderzył to nagle wiele rzeczy z wcześniejszych momentów związku zaczęło jej się wydawać sygnałami, które zignorowała, ale których nie zauważyłaby, gdyby do niczego nie doszło. Ponadto mąż posprzątał po tym, jak ona wyszła przestraszona z mieszkania, tak, że jak wróciła z policją, to nie było śladów po rzeczach, którymi rzucał, więc nie można tu mówić o uderzeniu w afekcie, bo potem by zaraz zmyślnie śladów nie zacierał. I teraz zonk : przez cały proces rozwodowy i generalnie od samego początku byłam jedyną osobą, która otwarcie powiedziała, że powinna się rozwieść i to jedyne dobre wyjście. Nawet jeśli go kocha i chce z nim być, i da sobie radę, to jak ona sobie wyobraża mieć z takim gościem dzieci? Dużo osób mi mówiło, żebym się tak nie wypowiadała, bo jak się zejdą, to dziewczyna się już do mnie nie odezwie. No, ok, ja rozumiem ostrożne wypowiadanie się o facetach koleżanek, jak się pokłócą albo coś. Ale on uderzył! Ta dziewczyna potem powiedziała, że byłam bardzo wspierająca. Teraz jest już po rozwodzie i układa sobie życie na nowo.
Dobrze zrobiłaś I ta dziewczyna też. Przynajmniej rozstała się z damskim bokserem
A inni pewnie siedzieli cicho, bo myśleli, że ona na pewno mu wybaczy, a potem obrazi się na wszystkich, którzy jej Misia obrażali Sporo kobiet by wybaczyło to, że facet je uderzył

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Możliwe, że z braku laku bierze takiego... A możliwe, że ukrywała związek przed Wami. Albo facet jej się nagle bardzo spodobał. Chociaż dwie ostatnie wersje, mimo że prawdopodobne, nie wydają mi się możliwe. Aczkolwiek bywa, że między ludźmi zaczyna iskrzyć dopiero po jakimś czasie.
Stary 2011-07-21, 15:17   #4647
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
mojej koleżanki związek rozpadł się po 2,5 roku czasu, a wcześniej przez pół roku bardzo im się nie układało. gdy to się stało, powiedziała mi "Ty i Twój TŻ po 2 latach też NA PEWNO będziecie przechodzić kryzys, na pewno!". skąd ona to wie? albo jak się pokłócimy to komentarz "my przez pierwsze 2 lata w ogóle się nie kłóciliśmy!". no super, gratulacje, ale czy to znaczy że mój związek jest gorszy? albo że z nami będzie tak samo? bez sensu.

Coz za idiotyczne i dziecinne zachowania Spytaj ja nast razem,zeby Ci pozyczyla jej szklana kule. Tez bym chciala przyszlosc tak znac, jak Twoja kolezanka, heh.

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Pewnie ogarnął ją paniczny strach przed staropanieństwem

Mnie z kolei przeraża ludzka zawiść. Bardzo dobrze układa mi się z TŻtem. Jednak pewne osoby mówiły mi prosto w twarz, że NA PEWNO mój związek zaraz się rozpadnie, bo jest ode mnie nieco starszy i jesteśmy na różnych studiach (co to ma do rzeczy ) No i tak byliśmy spisywani na straty, że jest nam ze sobą cudownie już trzy lata Z kolei druga moja znajoma usilnie mi tłumaczyła, że powinnam jeszcze "popróbować" z innymi facetami. Nieważne, że mój TŻ jest inteligentny, kochany i przystojny. Ja się pytam po co?
Wlasnie- ludziska to zawistne bestie. Szczegolnie babska. Najlepiej nie miec kontaktu z takimi ludzmi

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
O, ja mam sąsiadkę, babka 90 lat. Pewnego dnia, o 7 rano wychodzę z psem na ogród i słyszę tekst "Posiał mi chwastów, i zdechł", o moim wujku. Znów następnym razem, będąc z babcia w ogródku słyszymy " ty dziwko Hitlera". Do mojej babci. No ogólnie, wiązanki kobieta potrafi super tworzyć. Kiedy przedzie do niej rodzina, i się im powie, żeby coś z nią zrobili, to tylko wzruszają ramionami. Baba wylewa siki na mój ogród, i mi trawę zniszczyła, rzuca kamieniami kiedy koszę trawę. Policja nic z nią nie chce robić, bo jest stara.

Zabij jej kota

Cytat:
Stary 2011-07-21, 15:54   #4648
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość

Zabij jej kota
On niestety nie ma kota.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 16:03   #4649
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
On niestety nie ma kota.

Puszczaj jej hard techno na full moze?

Cytat:
Stary 2011-07-21, 16:08   #4650
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
On niestety nie ma kota.
Chlaśnij ją wąsem!

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości