![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Policjanci wywieźli Go, pobili i zostawili... Czy można coś z tym zrobić?
Słyszałam, że w ogóle w przypadku interwencji domowych, to osoba będąca pod wpływem alkoholu zawsze uznawana jest za agresora. Nawet jeżeli w obecności policjantów jest potulna jak baranek, a innych dowodów brak. Procenty automatycznie "obciążają". Może w tym kontekście alkohol = agresja.
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, dziewczyny. Jak Was czytam, to aż mi się śmiać chce. Tak sobie same doklejacie, że masakra.
Może dowiem się czegoś więcej? Nie chciałam go pijanego w domu, w ogóle do domu go nie zapraszałam. Także skoro sam nie chciał iść, to niby jak miałam go wsadzić do taksówki? Zwalić z 2 piętra ze schodów, żeby do niej wleciał? Nie zrobiłabym tego ja, to wezwał by go któryś z sąsiadów, który widział, że on koniecznie chce zostać, a ja go proszę, by sobie poszedł i przyszedł do mnie trzeźwy. Życzę Wam takiej samej sytuacji, wtedy będziecie inaczej śpiewać. No i oczywiście ja sobie również do Waszych historii dokleję pare rzeczy, które nie miały miejsca i zobaczycie jak to kolorowo ![]() I PO RAZ SETNY POWTARZAM, ŻE WCALE MNIE NIE BIŁ, ANI WTEDY, ANI KIEDY INDZIEJ! I WIEM, ŻE MNIE NIE UDERZY!
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać,że się chłopina nie op.........la ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() ![]() Autorce współczuję naiwności. Edytowane przez Cherry Blossom Girl Czas edycji: 2011-07-20 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle nie rozumiem tego wątku.
Autorka się przejmuje tym, że policja go spałowała i dostał 500zł mandatu, ale nie doczytałam nigdzie żeby widziała 'efekty' tego spotkania z policją. Może mi umknęło, bo nie czytałam calego wątku dokładnie, ale nie zauważyłam. Sorry, ale jak dla mnie to facet chce po prostu wzbudzić poczucie winy u autorki, a jednocześnie samemu wyplątać się z głupiej sytuacji, w jakiej sam się postawił - przyszedł nawalony do niej, nie chciał wyjść, musiała aż wezwać policję. No to żeby mu nie truła nad głową, że tak zrobił, to zrobił z siebie ofiarę przemocy policyjnej i teraz autorka będzie mu współczuła. A dowody jakiekolwiek ma? Mandat za co dostal? Ślady po pobiciu gdzie są? Obdukcja zrobiona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy ma ślady. Policja już spokojnie, umie umiejętnie bić.
Po za tym nie widziałam tych śladów, bo jak skoro czytałaś, to nie mam jak się z nim spotkać. I jeszcze jedno, nie bronie go, bo wiem, że zrobił źle, tylko chyba pomimo wszystko nie zasłużył na takie traktowanie, tymbardziej od służb mundurowych.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. Edytowane przez 0nasty0 Czas edycji: 2011-07-20 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
dziewczyno, to trzeba było go olać, zamknąć drzwi i poczekać aż któryś z sąsiadów wezwie policję. a kto wie, może prędzej by się eksiowi znudziło i by sobie poszedł? to naprawdę nie fizyka kwantowa.
a być pewną na 100% to możesz być jedynie tego, że kiedyś umrzesz i Ty i Twój eks i my wszyscy tutaj. that's all. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
A ja tu nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy. W domu był tata i brat. Autorka mówi, że u niej w domu się przemocy nie używa, dlatego Ci dwaj nie interweniowali. Czyli jednak Autorka uważa, że bez użycia przemocy nie dałoby się wyprowadzić eksa. Bo przecież faceta pijanego, który jest spokojny, można wziąć z dwóch stron pod mankiet i spokojnie wsadzić do taksówki, bez użycia przemocy lub chociaż wyprowadzić przed blok i niech się wietrzy. Nawet sąsiada można poprosić o pomoc, skoro już tak stoją i się gapią. Czyli eks musiał coś odwalać, skoro tata i brat obawiali się do niego podejść. Autorka jest zdenerwowana i płacze. Wzywa aż policję i wtedy eks nagle robi się tak spokojny, że grzecznie wychodzi? I ciężko mi uwierzyć, że ktoś płacze tylko dlatego, że przyszedł nawalony eks. Jak ktoś jest tak nawalony i nieagresywny, to w końcu sam zgadza się na to, aby wyjść. Pokłóciliście się? Pisałaś, że przyszedł za Tobą z jego mieszkania, czyli podejrzewam, że już w momencie jak od niego wychodziłaś musiałaś być czymś zdenerwowana.
I właśnie, jeszcze ta kwestia pałowania bez śladów... no nie da się kogoś mocno uderzyć, żeby choć siniak nie został. Więc on musi mieć jakieś ślady a Ty ich nawet nie widziałaś... Ja ogólnie to wierzę, że coś takiego mogło się wydarzyć, bo i w policji różni się zdarzają. Ale cała reszta jakoś mi nie pasuje.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-07-20 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko, spoko, świstak wciąż żywy. Jasne, że nie zasłużył na takie traktowanie, to ja przecież nie mówię, że mu się należało. Ale dziewczyno, czy do Ciebie dociera to, że prawdopodobnie facetowi NIC nie jest i bierze Cię na litość i jest zwyczajnym oszustem, który chce zagrać na Twoich uczuciach, odwrócić kota ogonem i zwalić winę z siebie na Ciebie? Blagam, jak można być tak nawiną i wierzyć w takie opowieści bez żadnych dowodów. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Konto usunięte
|
0nasty0 ogarnij się dziewczyno , przejmujesz się tak czymś co prawdopodobnie nie miało miejsca
![]() dałaś sobie wmówić jakąś bajeczkę , żałujesz chłopa na którego MUSIAŁAŚ wezwać policję .ostro tam musiało być , bo ot tak nikt po mundurowych nie dzwoni ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
ciekawe czy jemu Ciebie jest szkoda , co? zadzwonił do Ciebie , zapytał jak się czujesz ? przeprosił za swoje zachowanie ? pewnie jeszcze się z Ciebie śmieje. przejrzyj na oczy kobieto ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Cherry Blossom Girl Czas edycji: 2011-07-20 o 11:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
z tego co ja zrozumiałam, to oni awanturowali się na klatce, nawet nie w mieszkaniu... cytaty Autorki:
Cytat:
Cytat:
cyrk na kółkach panie, cyrk na kółkach... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
I w sumie jeszcze jedno pytanie - czy Ty Autorko byłaś całkowicie trzeźwa? Bo jeśli od Ciebie również alkohol był wyczuwalny, to już w ogóle nie będziesz dla nikogo wiarygodna.
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiesz jak się zachowywał, w dodatku był pod wpływem alkoholu, więc wszystko mogło się wydarzyć! Możliwe też, że Twój były wymyślił sobie tą całą bajeczke, by wzbudzić w Tobie litość... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
Typowe
![]() umniejsza jego winę , zaraz się okaże , że on tak naprawdę nic nie zrobił.Mogła na policję nie dzwonić, bo po co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Wytrzeźwiałka -250 zł
Za zakłucanie ciszy nocnej-200 zl pobicie ? jaki normalny czlowiek ryzykowałby prace za idiotę ? Nie wierzę w ani jedno słowo które powiedział ten koleś dla swojej dziewczyny(ex)
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
BAN stały
|
Przede wszystkim składaniem skarg, robieniem obdukcji i rabanu powinien być zainteresowany Twój, jak twierdzisz: byly, chłopak.'
I to byłoby sedno tej sprawy. Tymczasem Twój były chłopak, dziwnym trafem posiadający kartotekę, nie chce już mieć nic z nimi wspólnego, za to woli obrazić się na Ciebie, że przecież przez Ciebie miał kłopoty. Bo jak śmiałaś nie zaprosić go do domu, poczęstować kawką i tolerować zachowań w pijackim widzie. Do tego Tobie się awanturował, ale innym nie, bo to przecież niespotykanie spokojny człowiek jest. ![]() I tak dalej. Krótko mówiąc nie opowiadaj dziewczyno herezji, jeśli je opowiadasz, bo robisz sobie zabawę, a ktoś kto to przeczyta może się potem bać wezwać pomoc do awanturującego się członka rodziny. Bardzo mądre. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-07-20 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Oj niestety, znam takich, co przy byle pierdółce dzwonią zaraz na policję
![]() Ja nadal jestem zdania, że facet sobie historię nieźle przekoloryzował (Autorko droga ,mówisz, że chamsko go wepchnęli do radiowozu, no ale jak mieli go tam wsadzić, skoro sama mówisz, ze stawiał opór, pomyśl logicznie ), a Autorka nie wiedziec czemu tak starszliwie się całą sprawą przejmuje. Trudno też oczekiwac od policjantów, że będą elokwentni i przymilni w stosunku do kogoś, kogo inna osoba zgłasza jako agresywną, awanturującą się i opierającą się prośbom o opuszczenie mieszkania. Zamiast teraz analizować , proponuję wyciągnąć wnioski na przyszłość i umiejętnie korzystać z pomocy służb mundurowych ![]() Edytowane przez wisienka_na_torcie Czas edycji: 2011-07-20 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, już wszystko wiem, więc wypowiadać się już nie musicie.
Sprawa wyjaśniona. I kończę tą denną dyskusję. Pozdrawiam.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Policjanci przekroczyli swoje uprawnienia, ale faktem jest,że nie powinien się awanturować. A Ty już nie pisz,że tak łagodnie było, bo policji się od tak nie wzywa. Musiał się nieźle "rzucać". Dlaczego baby sa zawsze takie durne i po fakcie faceta wybielają ![]()
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o to to to to zobaczymy, ile jeszcze padnie rad mądrych wizażanek - detektywów z doświadczeniem monitor/zasłyszane.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Nieprawda, damski bokser nie musi mieć niczego wspólnego z gościem na rauszu, który nie jest pijany do tego stopnia, żeby go nieśli, ale jest na tyle, że brak elementarnego poszanowania godności go wpieni.
Tymbardziej, że policjanci byli mniej więcej w jego wieku i różniła ich jedynie pełniona funkcja społeczna (co nie musiało iść w parze z PRZESTRZEGANIEM ZASAD pełnionej funkcji, jeśli do pobicia rzeczywiście doszło) policjant to nie anioł, tak samo ksiądz nim nie jest, ani sędzia.
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
![]()
Zastanawiające jak można tak ślepo wierzyć komuś i to w dodatku w takie głupoty. Szczerze mówiąc nie zdziwiłabym się gdyby autorka założyła za tydzień nowy wątek w którym opowiedziałaby ,że znów pokłóciła się z eksiem ale tym razem gdy ona wyrzuciła go za drzwi ,to przed domem porwało by go ufo i robiło eksperymenty. I czy ufo miało do tego jakiekolwiek prawo.
![]() Więc cały wątek to albo naiwność autorki albo prowo. ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie widziałaś bo: a) nie masz czasu się z nim spotkać b) on nie chce z Tobą gadać Bo raz piszesz tak,a raz tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
dla mnie cala ta sytuacja to jakas bujda na resorach. facet ewidentnie chce wzbudzic w autorce poczucie winy. najbardziej prawdopodobne jest ze facet sie awanturowal, dziewczyna wezwala policje, odwiezli go do domu, a pijany koles i tak z niego wyszedl i pobil sie z kimstam a cala sytuacje wykorzystal zeby dopiec autorce za wezwanie policji i wzbudzic poczucie winy. a ona jeszcze w to wierzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
detektywi vol.2
przecież to istna rzeźnia. autorka nie prosi o detektywistyczne porady i wizję lokalną, cóż tam mogło się zdarzyć, liczyła na rady dotyczące postępowania, jeżeli facet rzeczywiście dostał od policjantów w łeb. jenny2805, dowcip z ufo wyjątkowo prześmieszny, szkoda tylko, że autorka nie pretenduje na forumowego trolla, wpadła po prostu z kiepskim tematem. ale zamiast pomóc,jeżeli wie się coś o postępowaniu w tym kierunku, albo siedzieć cicho, to trzeba bawić się w detektywa. i to marnego, skoro detektyw się nie spotkał do tej pory z przypadkami pobicia przez policjantów, wlepiania mandatu dla rozrywek czy innych tego typu ciekawostek. Chcecie wiedzieć,jak wyglądają zabawy klawiszy na izbie wytrzeźwień? i podkreślam - nie generalizuję, że policja taka czy owaka, usiłuję przemówić do rozsądku wszystkim wspaniałym krytykom, którzy w dupie byli i wiadomo co widzieli, amen. autorko, jeśli ex rzeczywiście Ci wkręcił bzdurę, to chyba zemdleję ![]()
Lecz i nie dupa. Też bym napisał 'Dziady', Gdybym się uparł. ![]() Edytowane przez Kiki van Goth Czas edycji: 2011-07-20 o 23:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie autorka jest nieco niestabilna psychicznie, bo wyjscia sa dwa, albo bez powodu wzywała policje, albo policje wezwała nie bez powodu, a teraz zwyczajnie kłamie. Jesli policje wezwała na chłopaka bez powodu, to nie dziwie sie, ze sie do niej nie odzywa, powinien olac taką histeryczkę, natomiast jesli wezwała nie bez powodu, to dziwie sie, ze tak zanim obstaje i robi z siebie posmiewisko. A swoja droga tez uwazam, ze chłopak wymyslił te historyjke, zeby wywołac w niej poczucie winy. Generalnie porazka, z której strony by nie spojrzec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.