Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 09:56   #1861
Aiszka22
Raczkowanie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Natka boli nadal, szczególnie przy przekręcaniu i przy wdechu... Ale dam radę

Kurczę niektóre z Was naprawdę niedługo zaczną rodzić To już tak blisko! Ale wytrzymajcie jeszcze trochę

A co do skurczy - ja też mam czasami takie bóle miesiączkowe i czuję wtedy jakby taką narastającą falę i lekkie twardnienie brzucha. Ale odstawiłam leki tak jak lekarz zalecił i za tydzień się okaże czy trzyma ta moja szyjka.
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 09:58   #1862
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Hmmm bo bóle opisujesz tak jakbyś o moich pisala i częstotliwośc też bliźniaczo podobna... No nic... Będę się bardziej oszczędzać - o ile się da bardziej Wizyta dopiero 12go sierpnia

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Natuśale masz takie miesiączkowe? Czy skurcz-ściśnie- i przechodzi? Bo te moje nawet nie skurcze tylko bóle, to tak jak pisałam trwają dłużej...
Staram sie rozróżnić które są które Ale chyba każda z nas odczuwa inaczej...

oszczędzaj sie, unikaj schodów jak możesz bo to one mi sie przysłużyły.... ale jak się na 3 pietrze mieszka.

a właśnie maja do mnie na weekend przyjechac tata z siostra - będę mieli samoobslugę a mam wie na pewno, ale to moje poczucie obowiązkowości i pamiętania o wszystkim. ale najwazniejsze ze tata i siostra u mamy będą.

dziewczynki zaciskamy nóżki, oszczędzamy szyjki - wszystko dla dziecinki!

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:00   #1863
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Natuśale masz takie miesiączkowe? Czy skurcz-ściśnie- i przechodzi? Bo te moje nawet nie skurcze tylko bóle, to tak jak pisałam trwają dłużej...
Staram sie rozróżnić które są które Ale chyba każda z nas odczuwa inaczej...
Miesiączkowe czasami i wtedy tak ciśnie mnie w dole i rozchodzi się na pachwiny, ale brzuch jest miękki więc nie odbieram tego jak skurcz
A skurcze właśnie obejmują mi cały brzuch, jest jak kamień mały się wtedy nie rusza i czuję jakby mnie poty nachodziły - chociaż wczoraj do tego pojawił się mocniejszy ból. Ciężko to opisać

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
może ja?
w sumie gdybym bardzo chciała to wystarczy że nie będe leżeć

nie kombinuj koleżanko

Kochana ja właśnie kupowałam w Jysku w poniedziałek śliczne koszyczki przecenione o 50% także opłacały się bardzo w Pepco też są ale droższe

Będę się musiała wybrać za jakiś czas, ale to chyba po wizycie

ojejciu
ale powiem szczerze że pomimo że leże mam wrażenie ze za 2 tygodnie jak pójde na wizyte to tez mnie to czeka ostatnio moje przeczucie ze będe musiała leżeć się sprawdziło, więc teraz zaczęłam je traktować powaznie

Niezłe masz przeczucia - oby jednak się nie sprawdziły

Dobrze kochana, ze to tylko kilka dni, no i najważniejsze ze dzidzia zdrowusia
Mnie lekarz właściwie powiedział, że jak urodziłabym w ciągu najbliższego miesiąca to z dzidzią byłoby ok, no ale będzie traktowany jako wcześniak a to się wiąża z dodatkowymi badaniami, wizytai u lekarzy itd. a po co to fundowac dzieciątku i sobie

Tż wczoraj poskręcał szafe ale przeżyłam szok bo taka wielgachna szafa a miejsca w niej malusio, półeczki są wąskie i płytkie, a oprócz nich jest tylko drążek. No ale już wymyśliłam że kupie takie materiałowe półeczki do wieszania na drążku i na dół szafy takie plastikowe, łazienkowe jakby i powinno być miejsca w sam raz
teraz mnie tylko kusi zeby prasować i układać ciuszki ale nie będe
Ja wczoraj zrobiłam miejsce w szufladzie na drobiazgi małego i okropnie mnie kusiło żeby po te koszyczki jeszcze pojechać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:09   #1864
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry mamuski

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt

Malgosia - trzymam kciuki, zeby maluszek posiedzial jeszcze grzecznie w brzuszku i zeby dlugo Cie nie trzymali w szpitalu

indygo -

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Byłam dzis w swoim szpitalu u koleżanki, podobno wysyp porodów jest, na porodówce się nie mieszczą
Moża ta pełnia podziałała tak podobno jest przesąd że 2-3 dni po pełni jest fala porodów, by się zgadzało
Jak po pelni wysyp na porodowce to nastepna pelnia 13 sierpnia...

Mnie dopadl stres przedwyjazdowy, chyba dlatego zem ciezarna bo zwykle stresuje sie dopiero w dniu wylotu i to w sumie jedynie, zeby opoznien nie bylo, a teraz juz mam czesciowo spakowana walizke, zrobiona dosc szczegolowa liste rzeczy, ktore jeszcze trzeba zabrac, bo z ciazowym roztrzepaniem wole nie ryzykowac, ze czegos zapomne A wylot dopiero w niedziele. W sumie nie moge sie juz doczekac, bo odkad postanowilam, ze porod jednak tam, to juz chce sie znalezc tam jak najszybciej, nawet jakby sie cos mialo dziac (tfu tfu) to juz chce byc tam. Chyba te wszystkie niepokojace opisy tak na mnie dzialaja.

Moj szef sie w koncu obudzil, ze koniecznie musze sie w przyszlym tygodniu spotkac z laska, ktora bedzie mnie zastepowac od wrzesnia (kiedys u nas pracowala). Jak na razie to mieli luz blues i nikt nie myslal o tym, ze to zastepstwo trzeba przygotowa, a nie z dnia na dzien przekaze wszystkie sprawy. O tyle dobrze, ze chociaz ja o tym pomyslala i mam wszystko mniej wiecej przygotowane, pozniej tylko na biezaco uzupelnic i tyle.

No i mam nadzieje, ze nie bedzie za goraco, bo jednak sporo rzeczy trzeba zrobic przez ten tydzien kiedy malz ze mna bedzie. Mam nadzieje, ze bede na chodzie, bo jak na razie miewam lepsze i gorsze dni - czasem zdaza mi sie, ze nadaje sie tylko i wylacznie do zejscia na dol do samochodu i potem wyjscia z niego A w ES raczej nozki i autobus. Najwyzej bedzie sam latal po sklepach i urzedach, a ze wszystkimi bedziemy sie umawiac w kawiarni obok, zeby nigdzie nie lazic.
Stary 2011-07-21, 10:20   #1865
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No pewnie
Apropo naszego spotkania to nie dam rady na razie, pogoda i ciśnienie źle wpływają na moje samopoczucie i nie mam na nic siły
Monia nic na siłę. Spotkamy się jak damy radę, jak nie teraz to najwyżej juz z podwójnymi skarbami Przeciez nie przestaniemy pisac ze sobą po porodzie

Cytat:
może ja?
zapomniałam o Tobie, przepraszam ale Natka dobrze mówi - nie kombinuj tutaj jak nie będziesz leżeć to Cię nie weźmiemy pod uwagę jako tej pierwszej rozpakowanej:brz ydal:

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Sharifa to u Ciebie prawdziwe przygotowania do porodu. A ja się stresuję że chcę rodzić w Wa-wie Trzymaj się, na pewno wszystko pójdzie dobrze i szybko i ani się obejrzysz będziecie na miejscu
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:20   #1866
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Mnie dopadl stres przedwyjazdowy, chyba dlatego zem ciezarna bo zwykle stresuje sie dopiero w dniu wylotu i to w sumie jedynie, zeby opoznien nie bylo, a teraz juz mam czesciowo spakowana walizke, zrobiona dosc szczegolowa liste rzeczy, ktore jeszcze trzeba zabrac, bo z ciazowym roztrzepaniem wole nie ryzykowac, ze czegos zapomne A wylot dopiero w niedziele. W sumie nie moge sie juz doczekac, bo odkad postanowilam, ze porod jednak tam, to juz chce sie znalezc tam jak najszybciej, nawet jakby sie cos mialo dziac (tfu tfu) to juz chce byc tam. Chyba te wszystkie niepokojace opisy tak na mnie dzialaja.

Moj szef sie w koncu obudzil, ze koniecznie musze sie w przyszlym tygodniu spotkac z laska, ktora bedzie mnie zastepowac od wrzesnia (kiedys u nas pracowala). Jak na razie to mieli luz blues i nikt nie myslal o tym, ze to zastepstwo trzeba przygotowa, a nie z dnia na dzien przekaze wszystkie sprawy. O tyle dobrze, ze chociaz ja o tym pomyslala i mam wszystko mniej wiecej przygotowane, pozniej tylko na biezaco uzupelnic i tyle.

No i mam nadzieje, ze nie bedzie za goraco, bo jednak sporo rzeczy trzeba zrobic przez ten tydzien kiedy malz ze mna bedzie. Mam nadzieje, ze bede na chodzie, bo jak na razie miewam lepsze i gorsze dni - czasem zdaza mi sie, ze nadaje sie tylko i wylacznie do zejscia na dol do samochodu i potem wyjscia z niego A w ES raczej nozki i autobus. Najwyzej bedzie sam latal po sklepach i urzedach, a ze wszystkimi bedziemy sie umawiac w kawiarni obok, zeby nigdzie nie lazic.
dobrze że dopiero 13 ta pełnia

nie stresuj się kochana, wszystko powoluyku pozałatwiacie
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Miesiączkowe czasami i wtedy tak ciśnie mnie w dole i rozchodzi się na pachwiny, ale brzuch jest miękki więc nie odbieram tego jak skurcz
A skurcze właśnie obejmują mi cały brzuch, jest jak kamień mały się wtedy nie rusza i czuję jakby mnie poty nachodziły - chociaż wczoraj do tego pojawił się mocniejszy ból. Ciężko to opisać

Ja wczoraj zrobiłam miejsce w szufladzie na drobiazgi małego i okropnie mnie kusiło żeby po te koszyczki jeszcze pojechać
ja mam koszyczki i naprawioną półeczke postawioną tam gdzie ma być, no ale jak zaczne coś układac to znowu mi tż powie że jestem brzydal i niegrzeczna

też mam nadzieję, ze te przeczucia się nie sprawdzą
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

tak, zaciskajmy te nasze śliczne nóżki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:21   #1867
kaileight
Zadomowienie

MalgosiaM8

Biedna Dobrze że pojechaliście się upewnic co i jak Spakuj się na spokojnie i bąź dobrej myśli. Weź laptop albo jakieś książki żeby się nie zanudzić bo w szpitalu mało się dzieje, a w weekendy to już w ogóle. Sćiskamy Cię mocno

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

Spróbuj zjeść garśc migdałów. Mi czasem pomaga jak nie amm nic pod ręką
Mnie pomaga też mleko, jogurt naturalny. Stram się jeść małe porcje i nie schylać się, ani nie kłaść po jedzeniu. Zawsze po słodkim mam zgage. No i po tłustym. Więc unikam jak mogę

Wizazanka492

Zrób test z krwi

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ale się najadłam, chyba będę się toczyć idę do wanny, to zawsze pomaga
Ja wczoraj też się toczyłam- zjadłąm taką ilość leczo ze świeżych warzyw, że potem nawet kolacji już nie mogłam zjeść. A i jeszcze podebrałam mężowi chałwę A potem od 17 do teraz nic nie jadłam bo myślałam że pęknę

Cytat:
Narobiłyście mi smaka z pizzą chyba po nią pojade
Za mną też od wczoraj chodzi pizza. Przez WAS!!! Przed chwilą maż napisał smsa żebym nie gotowałą obiadu, to może pojdziemy gdzieś. Pierwsza moja myśl: pizza hawajska

Cytat:

Malgosia1983 chodzi ci o częstotliwość tych skurczy? Chyba różnie, ja mam czasami tak ze dwa pod rząd, czasami jeden w ciągu dnia, a czasami kilka także chyba nie ma reguły - ważne, że nie są regularne
Ja mam pod wieczór i po wysiłku. Niby to są te przygotowujące. Ale ja się do wrażliwców nie zaliczam, a jak mnie złapało ostatnio to tż musiał mi przypominać żebym oddychała, bo zapomniałam

Cytat:
witam po kolejnej nieprzespanej nocy
O kurcze, a czemu nie śpiśz ból kręgosłupa, skurcze, czy tak po prostu?

Cytat:
może ja?

Kochana ja właśnie kupowałam w Jysku w poniedziałek śliczne koszyczki przecenione o 50% także opłacały się bardzo

Tż wczoraj poskręcał szafe
Ja bym chciała 11.09.2011 rodzić Piękna data, po za tym mi tak wyliczyli. I na dodatek niedziela ale nie wiem czy aż tyle dotrwam W sumie jakbym zaczęła biegać po schodach, to pewnie mogłąbym rodzić już ( jak to lekarka powiedziała 3 razy s: supermarket, schody sex)

Już zapomniałąm kto pytał o te koszyczki w Jysku są dobrej jakości, duży wybór różnych wzorów i rozmiarów, kiedy remontowaliśmy nakupiliśmy w różnych rozmiarach, jestem bardzo zadowolona. Szczególnie ten w sypialni jest śliczny. Biały z beżową wyściółka i kokardką Często są na nie promocje

No jak już szafa jest to superGratulacje dla zdolnego Tżeta

madzialena-lublin za wizytę

Indygo kolejna leżąca Damy radę
Stary 2011-07-21, 10:28   #1868
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
oszczędzaj sie, unikaj schodów jak możesz bo to one mi sie przysłużyły.... ale jak się na 3 pietrze mieszka.

a właśnie maja do mnie na weekend przyjechac tata z siostra - będę mieli samoobslugę a mam wie na pewno, ale to moje poczucie obowiązkowości i pamiętania o wszystkim. ale najwazniejsze ze tata i siostra u mamy będą.

Chodzi o to, że ja nie "biegam". Do wczoraj rana było okej. W domu byłam cały dzień...Głównie leżałam...
Ty już tą obowiązkowość też przykuj do łóżka

Cytat:

No to inne niż ja miałam No nic, jak mi się to nasili czy cuś to będę interweniować

Cytat:
Dzien dobry mamuski

Gratuluje wczorajszych udanych wizyt

Malgosia - trzymam kciuki, zeby maluszek posiedzial jeszcze grzecznie w brzuszku i zeby dlugo Cie nie trzymali w szpitalu

indygo -

Lepiej zaplanowac za wczau niż potem mysleć czy się czegoś nie przeoczyło...
Uważaj tam na siebie dopóki małż nie dojedzie... Lepiej odłożyc niektóre porządki niż się forsować.. Poza tym daj mu też coś przygotować - niech się facet cieszy
Co do pracy, to chyba tak jest, że na ostanią chwilę. U mnie tęż tak było...Lekarz chciał mi dać L4 ale przedłużyłam prace o 2tygodnie żeby przygotowac nową osobę i pozamykac swoje sprawy... Oczywiście po 2 tygodniach okazało się, że "jeszcze to to i to" wiec w rezultacie chodzilam do pracy juz na L4... Samo życie.
Tylko że Ty Kochana to nie ja wtedy w 24tc. Tu już trzeba dmuchać i chuchac na siebie i brzuszek
Stary 2011-07-21, 10:33   #1869
lausanne
Wtajemniczenie

kaileight nie śpię bo moja córa akurat w nocy wyprawia najgorsze harce. A jak się położę na boku - wg zalecen lekarza - to ona od razu radośnie wskakuje na pęcherz. No i maż mi chrapie jak stara ciuchcia. Byl u lekarza, dostał leki i nic nie działa

a pizza mi jeszcze została, bo zamówiłam giganta. Własnie odgrzewam
Stary 2011-07-21, 10:38   #1870
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pracy, to chyba tak jest, że na ostanią chwilę. U mnie tęż tak było...Lekarz chciał mi dać L4 ale przedłużyłam prace o 2tygodnie żeby przygotowac nową osobę i pozamykac swoje sprawy... Oczywiście po 2 tygodniach okazało się, że "jeszcze to to i to" wiec w rezultacie chodzilam do pracy juz na L4... Samo życie.
ja do tej pory jak sie pojawie zaniesc L4 to jest "a pani Ewo a jeszcze to by pani pokazała panu X, a bo nikt nie umie zrobić jakiejs transakcji systemie, a nie wie pani gdzie moze byc opracowanie abc (którego w rękach nie miałam od roku " chociaz mieli 100 razy tłumaczone
O ciąży powiedziałam w 3 miesiacu, dawno pozamykałam wszystkie swoje zadania i projekty a tu ciągle cos

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
kaileight nie śpię bo moja córa akurat w nocy wyprawia najgorsze harce. A jak się położę na boku - wg zalecen lekarza - to ona od razu radośnie wskakuje na pęcherz. No i maż mi chrapie jak stara ciuchcia. Byl u lekarza, dostał leki i nic nie działa

ale bym zjadła pizze ale kanapka z żółtym serkiem i pomidorkiem tez dobra

a jakie leki twoj mąż dostał? bo mój tez czasem chrapie jak armata...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:39   #1871
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

Mnie dopadl stres przedwyjazdowy, chyba dlatego zem ciezarna .
13 sierpnia...hm.. na szczęście to jeszcze chwila

Nie stresuj się wyjazdem, bo jak widzę lista jest- wsyztsko perfekcyjnie zorganizowane A ponoc e Hiszpanii teraz pogoda zmienna. Znajomi byli w Barcelonie to im dwa tyg lało i zimno było

Cytat:

A mnie brzuch twardnieje, robi się słabo, pojawia się taki jakby lekki zacisk, on się nasila, osiąga punkt maksymalny i opada. Na szczycie wręcz nie da się oddychać

Przez tą rozmowę o koszyczkach mam ochotę jechać i kupić więcej Ostatnio w Jysku kupiłam koszyk do łazienki i porzepiękny śliwkowy koc

Cytat:
ja mam koszyczki i naprawioną półeczke postawioną tam gdzie ma być, no ale jak zaczne coś układac to znowu mi tż powie że jestem brzydal i niegrzeczna
Ja caly czas coś przekładam. Ale powolutku. Na siedząco, tak, żeby nie mieć wyrzutów sumienia że za dużo robię i sie przeciążam
Stary 2011-07-21, 10:45   #1872
danika
Zakorzenienie

ja sie zbieram na małe zakupy i wpadnę na chwilę do żonki kuzyna TZ, ma termin za 3 tygodnie bedzie kumpela dla mojej małej

do później nie piszcie za dużo
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:46   #1873
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a jakie leki twoj mąż dostał? bo mój tez czasem chrapie jak armata...
Datong w sprayu. Guzik działa. Chyba że Twój tż chrapie tylko z powodu wysuszenia śluzówki. Wtedy moze i cos by to dalo

Tak mnie teraz naszlo - że fajnie od Was słyszeć "ale bym zjadla to i to" a nie jak na początku o tym że od wszystkiego nas odrzuca i przytulamy kibelki
Stary 2011-07-21, 10:47   #1874
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

A to ruchliwa dzidzia Słyszałam, że na chrapanie najlepsza jest aspiryna- tak mówili lekarze starej daty, ale może teraz są jakieś lepsze środki. Nie lubię jak mi ktoś chrapiezazwyczaj budzę i urządzam scenyWiem, niedobra jestem

pizza na śniadanie- to mi się kojarzy z czasami studiów
Stary 2011-07-21, 10:49   #1875
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Z tą położną to faktycznie niby drogo, niby wkurzające, ale w sumie płaci się też za jej pełną dyspozycyjność, rady, czas, możliwość zadzwonienia w nocy z problemem, świadomość, że można po nią zadzwonić jak się rodzi ... że już się nie jest "obcym" w szpitalu itp. Myślę że to jest warte tych 600 zł chociaż nie powiem, wolałabym aby u nas też było 100-200 Jak narazie jednak nie mam upatrzonej żadnej, wiec możliwe że wbiję tam i wezmę co dadzą i później podziękuję bombonierką albo flachą ( mam nadzieję że będzie tak miło ifajnie że zasłużą ).

A o 12 jadę po kolejną część rzeczy z listy , jutro może tż po przewijak do ikei wyciągnę, zamówię pościele i inne takie i będzie już ogarnięta większa część Ciekawe czy w hipermarketach są piżamy do karmienia

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:50   #1876
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
13 sierpnia...hm.. na szczęście to jeszcze chwila

Nie stresuj się wyjazdem, bo jak widzę lista jest- wsyztsko perfekcyjnie zorganizowane A ponoc e Hiszpanii teraz pogoda zmienna. Znajomi byli w Barcelonie to im dwa tyg lało i zimno było
Wolalabym zimno niz goraco nooo moze bez deszczu Widzialam prognoze pogody, ale tylko do niedzieli to ma byc znosnie, w rejonie do ktorego jade tak kolo 27-28 stopni to dla mnie dobra temperatura, dopiero powyzej 30 jest nie do lazenia.

Pizza mowicie.... zastanawiam sie czy nie wyslac meza juz teraz tlumaczac sie ciazowa zachcianka
Stary 2011-07-21, 10:51   #1877
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Monia nic na siłę. Spotkamy się jak damy radę, jak nie teraz to najwyżej juz z podwójnymi skarbami Przeciez nie przestaniemy pisac ze sobą po porodzie
No racja

Cytat:

Za mną też od wczoraj chodzi pizza. Przez WAS!!! Przed chwilą maż napisał smsa żebym nie gotowałą obiadu, to może pojdziemy gdzieś. Pierwsza moja myśl: pizza hawajska
Ehhh też bym zjadła, ale muszę uważać na ciężko strawne rzeczy ze względu na wątrobę

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:52   #1878
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde a ja mam taki sen i tak dobrze śpię, że mnie chyba dużo omija. Mi też tż właśnie mówi że w nocy to masakra jak mały szaleje. Jak w ciągu dnia leżę na brzuchu to też takie mam skakanie i przesuwanie że często aż boli.
A kilka razy się obudziłam i zastanawiałam czy mi się śniło, że coś czułam czy faktycznie

Wymianka.
Stary 2011-07-21, 10:57   #1879
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
pizza na śniadanie- to mi się kojarzy z czasami studiów
nie rozśmieszaj mnie jeśli śniadanie to już trzecie

ale zabawne jakby ktoś nas tak ogarnął z gory w całości - tłumek plotkujących przed monitorami ciężarówek wcinających pizzę, bo jednej się zachciało

Sharifa - przypomniałam sobie, moja siostra cioteczna tez rodzi w Hiszpanii (mieszka tam). Termin ma za dwa tygodnie

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde a ja mam taki sen i tak dobrze śpię, że mnie chyba dużo omija. Mi też tż właśnie mówi że w nocy to masakra jak mały szaleje. Jak w ciągu dnia leżę na brzuchu to też takie mam skakanie i przesuwanie że często aż boli.
A kilka razy się obudziłam i zastanawiałam czy mi się śniło, że coś czułam czy faktycznie
cotka oby im tak nie zostało
Stary 2011-07-21, 11:17   #1880
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Natka boli nadal, szczególnie przy przekręcaniu i przy wdechu... Ale dam radę

Kurczę niektóre z Was naprawdę niedługo zaczną rodzić To już tak blisko! Ale wytrzymajcie jeszcze trochę

A co do skurczy - ja też mam czasami takie bóle miesiączkowe i czuję wtedy jakby taką narastającą falę i lekkie twardnienie brzucha. Ale odstawiłam leki tak jak lekarz zalecił i za tydzień się okaże czy trzyma ta moja szyjka.
Mnie też tak bolało przez 4 dni gdzieś w 5 mc ginek stwierdził, że to chyba kolka żebrowa czy coś koło tego

Sharifa a kiedy wyjeżdżasz? Też bym się stresowała

Cytat:

też mam nadzieję, ze te przeczucia się nie sprawdzą

tak, zaciskajmy te nasze śliczne nóżki
Ja mam zablokowaną możliwość układania bo tż śpi w sypialni a tam mam wszystko Ale chyba zarzucę pościel do pralki

Cytat:
Ja mam pod wieczór i po wysiłku. Niby to są te przygotowujące. Ale ja się do wrażliwców nie zaliczam, a jak mnie złapało ostatnio to tż musiał mi przypominać żebym oddychała, bo zapomniałam

Uu aż tak? Też się łapię na tym, że wstrzymuję oddech jak mam skurcz - źle czy dobrze

Już zapomniałąm kto pytał o te koszyczki w Jysku są dobrej jakości, duży wybór różnych wzorów i rozmiarów, kiedy remontowaliśmy nakupiliśmy w różnych rozmiarach, jestem bardzo zadowolona. Szczególnie ten w sypialni jest śliczny. Biały z beżową wyściółka i kokardką Często są na nie promocje
Ja pytałam I przez was nie mogę już wysiedzieć bo bym najchętniej pojechała po nie

Cytat:
No to inne niż ja miałam No nic, jak mi się to nasili czy cuś to będę interweniować
Każda inaczej to odczuwa Narazie proszę odpoczywać profilaktycznie

Cytat:
A mnie brzuch twardnieje, robi się słabo, pojawia się taki jakby lekki zacisk, on się nasila, osiąga punkt maksymalny i opada. Na szczycie wręcz nie da się oddychać

To masz podobnie jak ja

Przez tą rozmowę o koszyczkach mam ochotę jechać i kupić więcej Ostatnio w Jysku kupiłam koszyk do łazienki i porzepiękny śliwkowy koc
Oj kusicielki

Cytat:
A o 12 jadę po kolejną część rzeczy z listy , jutro może tż po przewijak do ikei wyciągnę, zamówię pościele i inne takie i będzie już ogarnięta większa część Ciekawe czy w hipermarketach są piżamy do karmienia
Widzę Cotuś, że ruszyłaś pełną parą

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-21, 11:21   #1881
acelinka
Zakorzenienie

a ja ide spać może mi dzień szybciej zleci
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:27   #1882
cotynato
Zakorzenienie

Bo mnie tu stresujecie. I jeszcze ta nasza Małgosia Chociaż torbę i proszek obym miała

Wymianka.
Stary 2011-07-21, 11:28   #1883
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej Wam, ja dopiero wstalam i juz zjadlam male sniadanie.......Moge sie pochwalic ze wczoraj z TZ zamowilismy lozeczko, wozek posciel, materac, posciel i inne rzeczy ,ktore sa potrzebne dla naszej kruszynki.... Jeszcze moze dokupie pare ubranek , niektore sa tak sliczne ze nie moge sie powstrzymac.....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:31   #1884
cotynato
Zakorzenienie

Idę kaloszki chyba zamówię. Przydadzą się na wspólne spacery z małym haha.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Hej Wam, ja dopiero wstalam i juz zjadlam male sniadanie.......Moge sie pochwalic ze wczoraj z TZ zamowilismy lozeczko, wozek posciel, materac, posciel i inne rzeczy ,ktore sa potrzebne dla naszej kruszynki.... Jeszcze moze dokupie pare ubranek , niektore sa tak sliczne ze nie moge sie powstrzymac.....
Wózek? Czy pościel do wózka ?
Jaki wózek bierzecie? Chyba pytałam , ale upewnić się nie zaszkodzi

Wymianka.
Stary 2011-07-21, 11:31   #1885
archinta
Zakorzenienie

Witajcie!

Ja dalej jestem zupełnie bez mocy i siły.
Upał źle- deszcz tez bo ciśn. niskie i żyć się odechciewa
Wczoraj byłam jak w letarg, dziś tez zapowiada się taki dzień
Troszkę Was nadrobiłam ale nei jestem w stanie tyle odp. ile bym chciała.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
popatrzył na wyniki cukrów, powiedział, że są ok i żeby insuliny nie zwiększać a szaloną panią diabetolog pozdrowić od niego
no i dobre podejscie!
Gratuluje udanej wizyty!
Cytat:
Śpicie wszystkie ?
Ja nie mam checi ani ochoty na spanie.
Przed chwilką wróciłam od gina (no dobra jadłam jeszcze)
Przepowiedział się najczarniejszy sen
Jutro mam dzownić po 10-30 do mojego gina czy są wolne miejsca na oddziale i idę się kłaść
Prognoza optymistyczna na kilka dni, napewno do poniedziałku a dalej to się zobaczy.
No to nie źle Mam ochotę i Cię przytulic i porządnie opierzyć za Twoją nadmierną ruchliwość A Ty jeszcze się przyznajesz ,ze sprzątałaś, bo takie miałaś przeczucia i męża tak nie chciałaś zostawić
Kobieto on nie ma 3 lat! Ty się masz oszczędzać- oj ciesz się , ze Lublin daleko- odwiedziłabym Cię na oddziale
Zaciskaj tam mocno nóżki- jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A ja będę monotematyczna i pochwalę się, że panele już mamy położonei większość drzwi dziś będą zakładać jeszcze do kibelka i wejścioweno i nasze mieszkanko w końcu zaczyna coś fajnego przypominać
Zazdroszczę - u nas ciągle gruzowisko

Caltea
- no widzę,że ładnie wróciłaś do nas, oby na dłużej za to ja coś teraz wypadam, ale serio jakoś brak mi sił do życia

Całusy dla wszystkich razem i dla każdej z osobna
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:32   #1886
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Zauwazylam ze piszecie o skurczach....czy uwierzycie ze nie mialam zadnych ...nawet przez chwilke..ja nie wiem jak ta moja macica sie przygotowuje do porodu ???.....czy to normalne....
Stary 2011-07-21, 11:34   #1887
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mnie tu stresujecie. I jeszcze ta nasza Małgosia Chociaż torbę i proszek obym miała
Mi na stres pomogło spakowanie torby Chociaż ostatnie wieści na wątku i tak mnie stresują

Cytat:
Gratulacje zakupów

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-21, 11:36   #1888
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Idę kaloszki chyba zamówię. Przydadzą się na wspólne spacery z małym haha.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Wózek? Czy pościel do wózka ?
Jaki wózek bierzecie? Chyba pytałam , ale upewnić się nie zaszkodzi
Nie bralam poscieli do wozka bo moja sis mowi ze nie warto....mozna malenstwo otulic w spiworek i do tego kocyk, a wozek DAREX FENIX 3 w 1.
Stary 2011-07-21, 11:43   #1889
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
witam po kolejnej nieprzespanej nocy dziś już nie wytrzymałam i chrapiący małż poleciał na kanapę do salonu. Ale Małgosi ktora się wierciła cała noc juz tam wyslac nie moglam więc i tak się nie wyspałam. Ja mam tylko nadzieję ze po porodzie moje dziecko zmieni jednak upodobania i będzie spać w nocy a szaleć w dzien. Wystarczy mi juz Konradek który jest ideałem dziecka z jedna ogromna wadą - nie znosi spać i nienawidzi być usypiany. Wczoraj walczyliśmy do 22 , a wstal o 5
oj biedna ja też dziś jakoś nie mogłam spać, zasnęłam grubo po północy i o 6tej już byłam wyspana i mały do tego kopał jak szalony a dziś wogóle ma dzień mega aktywności bo cały czas czuję jak się rusza
Cytat:
heloł, no jestem - wizyta jak zawsze miła bo lekarz super ale......leżenie plackiem przez tydzień, bo szyjka się skrocila , za tydzien usg i zobaczymy co dalej. powiedział, ze tragedii nie ma no ale trzeba leżeć bo jak coś to szpital.....czyli te moje bóle jak na @ nie były bez znaczenia....

czyli mój wyjazd do taty póki co przepadł.....a tak chciałam z siostra posiedzieć i poplotkowac buuuuuuuuuuuuu. a jeszcze w niedziele 5 rocznica śmierci mamy i na cmentarz tez nie pojade no dzidzia najważniejsza, bez dwóch zdań.ale mi tu smutno samej.

juz mnie wszystko od lezenia boli, a to dopiero 9....

pisałyście o łożysko,. moj gin przy usg zawsze podaje ten stp rozwoju mam to nawet w opisie ale nie mogę wstac zeby przeczytac.

MAŁGOSIA trzymam kciuki
kochana leż i odpoczywaj, żeby się szyjka jeszcze bardziej nie skracałaa rodzinka na pewno do Ciebie przyjedzie, jak Ty nie możesz do nich
Cytat:
Martusiaaa21 Cieszą takie postępy w remontach, co?
Co do pralki to ja mogę polecić Boscha - mamy w domu dwie w tym jedną Maxx for Kids - jesteśmy bardzo zadwoleni
oj tak, tymbardziej, że już bliżej przeprowadzki niż dalej
a z pralką to zobaczę i poczytam opinie na necie, dzięki
Cytat:
powodzenia na zakupach
Cytat:
pochwal się zakupami, co za wózek kupiliście?

Dobra zbieram się, muszę dziś jechać do urzędu miasta, urzędu skarbowego i spółdzielni, liczę na miłą obsługę

udanego dzionka mamuśki

Archinta

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-21 o 11:44
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:56   #1890
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Pojechałam profilaktycznie, ale nic niepokojącego nie było wtedy, a to było tak że spokojnie sobie siedziałam, a mąż zaczął się ze mnie nabijać że się zsikałam, a miałam majtki, spodnie przesiąknięte.
Ale luz nic nie było wtedy

Śpicie wszystkie ?
Ja nie mam checi ani ochoty na spanie.
Przed chwilką wróciłam od gina (no dobra jadłam jeszcze)
Przepowiedział się najczarniejszy sen
Jutro mam dzownić po 10-30 do mojego gina czy są wolne miejsca na oddziale i idę się kłaść
Prognoza optymistyczna na kilka dni, napewno do poniedziałku a dalej to się zobaczy.

A po kolei to :
Szyjka 1,5cm, rozwarcie hm większe, szyjka zaczyna się otwierać, no i mam dostać leki na "wyciszenie " porodu chociaż na 3-4 tygodnie.
Coś wspomniał gin o Kordafenie ? coś takiego i coś na A, ale nie pamiętam.
Gin mój idzie na urlop za tydzień i powiedział mi że ma nadzieję że się spotkamy jednak dopiero po 15 sierpnia bo chce mnie dopilnować
Dalej powtórzył to że to nie reguła, mogę urodzić i w terminie, a moge i nie.

Mam chociaż rano czas się spakować sama ale spakuje się tak co by wrócić do domu. Przerażą mnie ten gorąc na oddziale , matko jak tam dziś byłam to strasznie było

ja coś czułam dziś że pójdę do szpitala, wziełam się dziś za sprzątanie, pranie zaległe, bo nie chciałam męża w brudzie zostawić miałam przeczucie

Laptoka pewnie jutro już na wieczór będę miałam na oddziale więc będę z wami na bieżąco

Jakoś staram się nie łamać, ale łezki mi się polały ale dopiero w samochodzie u gina byłam twarda

aaa i najważniejsze dzidzia tam żyję i ma się dobrze, ale nic konkretniejszego nie mówił, bo już usg i wszelkie inne badania to na odzdziale mi zrobi.

Drapanie raczej na tle alergicznym mam, tak jak myślałam

No to tyle na dziś, odezwę się pewnie jutro koło wieczorka jak już sobie umoszcze leżankę
oj Małgoś to trzymaj się tam kochana zaciskaj mocno nóżi i nie wypuszczaj jeszcze malenstwa trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze i upały jakoś przetrzymasz

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

a moj telefon po alaniu padł, teraz jest w serwisie może go jeszcze uratują, ale bez niego mi ciezko kontakt mam tylko przez bramke sms orange cholerka

u nas dzis strasznie duszno, nie ma czym oddychac

teraz sobie odpoczywam, a o 16.20 wizyta u gin

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości