|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Natka boli nadal, szczególnie przy przekręcaniu i przy wdechu... Ale dam radę
Kurczę niektóre z Was naprawdę niedługo zaczną rodzić To już tak blisko! Ale wytrzymajcie jeszcze trochę![]() A co do skurczy - ja też mam czasami takie bóle miesiączkowe i czuję wtedy jakby taką narastającą falę i lekkie twardnienie brzucha. Ale odstawiłam leki tak jak lekarz zalecił i za tydzień się okaże czy trzyma ta moja szyjka. |
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oszczędzaj sie, unikaj schodów jak możesz bo to one mi sie przysłużyły.... ale jak się na 3 pietrze mieszka. a właśnie maja do mnie na weekend przyjechac tata z siostra - będę mieli samoobslugę a mam wie na pewno, ale to moje poczucie obowiązkowości i pamiętania o wszystkim. ale najwazniejsze ze tata i siostra u mamy będą.dziewczynki zaciskamy nóżki, oszczędzamy szyjki - wszystko dla dziecinki!
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skurcze właśnie obejmują mi cały brzuch, jest jak kamień mały się wtedy nie rusza i czuję jakby mnie poty nachodziły - chociaż wczoraj do tego pojawił się mocniejszy ból. Ciężko to opisać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamuski
![]() Gratuluje wczorajszych udanych wizyt ![]() Malgosia - trzymam kciuki, zeby maluszek posiedzial jeszcze grzecznie w brzuszku i zeby dlugo Cie nie trzymali w szpitalu indygo - ![]() Cytat:
Mnie dopadl stres przedwyjazdowy, chyba dlatego zem ciezarna bo zwykle stresuje sie dopiero w dniu wylotu i to w sumie jedynie, zeby opoznien nie bylo, a teraz juz mam czesciowo spakowana walizke, zrobiona dosc szczegolowa liste rzeczy, ktore jeszcze trzeba zabrac, bo z ciazowym roztrzepaniem wole nie ryzykowac, ze czegos zapomne A wylot dopiero w niedziele. W sumie nie moge sie juz doczekac, bo odkad postanowilam, ze porod jednak tam, to juz chce sie znalezc tam jak najszybciej, nawet jakby sie cos mialo dziac (tfu tfu) to juz chce byc tam. Chyba te wszystkie niepokojace opisy tak na mnie dzialaja. Moj szef sie w koncu obudzil, ze koniecznie musze sie w przyszlym tygodniu spotkac z laska, ktora bedzie mnie zastepowac od wrzesnia (kiedys u nas pracowala). Jak na razie to mieli luz blues i nikt nie myslal o tym, ze to zastepstwo trzeba przygotowa, a nie z dnia na dzien przekaze wszystkie sprawy. O tyle dobrze, ze chociaz ja o tym pomyslala i mam wszystko mniej wiecej przygotowane, pozniej tylko na biezaco uzupelnic i tyle. No i mam nadzieje, ze nie bedzie za goraco, bo jednak sporo rzeczy trzeba zrobic przez ten tydzien kiedy malz ze mna bedzie. Mam nadzieje, ze bede na chodzie, bo jak na razie miewam lepsze i gorsze dni - czasem zdaza mi sie, ze nadaje sie tylko i wylacznie do zejscia na dol do samochodu i potem wyjscia z niego A w ES raczej nozki i autobus. Najwyzej bedzie sam latal po sklepach i urzedach, a ze wszystkimi bedziemy sie umawiac w kawiarni obok, zeby nigdzie nie lazic.
|
|
|
#1865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie będziesz leżeć to Cię nie weźmiemy pod uwagę jako tej pierwszej rozpakowanej :brz ydal:---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Sharifa to u Ciebie prawdziwe przygotowania do porodu. A ja się stresuję że chcę rodzić w Wa-wie |
||
|
|
|
#1866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj się kochana, wszystko powoluyku pozałatwiacie Cytat:
![]() też mam nadzieję, ze te przeczucia się nie sprawdzą Cytat:
|
|||
|
|
|
#1867 | ||||
|
Zadomowienie
|
MalgosiaM8
Biedna ![]() Cytat:
Wizazanka492 Zrób test z krwi Cytat:
A potem od 17 do teraz nic nie jadłam bo myślałam że pęknęZa mną też od wczoraj chodzi pizza. Przez WAS!!! ![]() Przed chwilą maż napisał smsa żebym nie gotowałą obiadu, to może pojdziemy gdzieś. Pierwsza moja myśl: pizza hawajska![]() ![]() Cytat:
![]() O kurcze, a czemu nie śpiśz ból kręgosłupa, skurcze, czy tak po prostu? Cytat:
Piękna data, po za tym mi tak wyliczyli. I na dodatek niedziela W sumie jakbym zaczęła biegać po schodach, to pewnie mogłąbym rodzić już ( jak to lekarka powiedziała 3 razy s: supermarket, schody sex )Już zapomniałąm kto pytał o te koszyczki w Jysku są dobrej jakości, duży wybór różnych wzorów i rozmiarów, kiedy remontowaliśmy nakupiliśmy w różnych rozmiarach, jestem bardzo zadowolona. Szczególnie ten w sypialni jest śliczny. Biały z beżową wyściółka i kokardką No jak już szafa jest to super ![]() madzialena-lublin za wizytę ![]() Indygo kolejna leżąca
|
|
#1868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty już tą obowiązkowość też przykuj do łóżka Cytat:
![]() Cytat:
Uważaj tam na siebie dopóki małż nie dojedzie... Lepiej odłożyc niektóre porządki niż się forsować.. Poza tym daj mu też coś przygotować - niech się facet cieszy ![]() Co do pracy, to chyba tak jest, że na ostanią chwilę. U mnie tęż tak było...Lekarz chciał mi dać L4 ale przedłużyłam prace o 2tygodnie żeby przygotowac nową osobę i pozamykac swoje sprawy... Oczywiście po 2 tygodniach okazało się, że "jeszcze to to i to" wiec w rezultacie chodzilam do pracy juz na L4... Samo życie. Tylko że Ty Kochana to nie ja wtedy w 24tc. Tu już trzeba dmuchać i chuchac na siebie i brzuszek
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
kaileight nie śpię bo moja córa akurat w nocy wyprawia najgorsze harce. A jak się położę na boku - wg zalecen lekarza - to ona od razu radośnie wskakuje na pęcherz. No i maż mi chrapie jak stara ciuchcia. Byl u lekarza, dostał leki i nic nie działa
![]() a pizza mi jeszcze została, bo zamówiłam giganta. Własnie odgrzewam
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O ciąży powiedziałam w 3 miesiacu, dawno pozamykałam wszystkie swoje zadania i projekty a tu ciągle cos ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
ale kanapka z żółtym serkiem i pomidorkiem tez dobra ![]() a jakie leki twoj mąż dostał? bo mój tez czasem chrapie jak armata... |
||
|
|
|
#1871 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie stresuj się wyjazdem, bo jak widzę lista jest- wsyztsko perfekcyjnie zorganizowane ![]() Cytat:
Przez tą rozmowę o koszyczkach mam ochotę jechać i kupić więcej Ostatnio w Jysku kupiłam koszyk do łazienki i porzepiękny śliwkowy kocCytat:
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zbieram na małe zakupy i wpadnę na chwilę do żonki kuzyna TZ, ma termin za 3 tygodnie
bedzie kumpela dla mojej małej ![]() do później nie piszcie za dużo
|
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Datong w sprayu. Guzik działa. Chyba że Twój tż chrapie tylko z powodu wysuszenia śluzówki. Wtedy moze i cos by to dalo
![]() Tak mnie teraz naszlo - że fajnie od Was słyszeć "ale bym zjadla to i to" a nie jak na początku o tym że od wszystkiego nas odrzuca i przytulamy kibelki
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam, że na chrapanie najlepsza jest aspiryna- tak mówili lekarze starej daty, ale może teraz są jakieś lepsze środki. Nie lubię jak mi ktoś chrapie Wiem, niedobra jestem![]() pizza na śniadanie- to mi się kojarzy z czasami studiów
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą położną to faktycznie niby drogo, niby wkurzające, ale w sumie płaci się też za jej pełną dyspozycyjność, rady, czas, możliwość zadzwonienia w nocy z problemem, świadomość, że można po nią zadzwonić jak się rodzi ... że już się nie jest "obcym" w szpitalu itp. Myślę że to jest warte tych 600 zł chociaż nie powiem, wolałabym aby u nas też było 100-200
ifajnie że zasłużą ![]() ).A o 12 jadę po kolejną część rzeczy z listy Ciekawe czy w hipermarketach są piżamy do karmienia
|
|
|
|
#1876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nooo moze bez deszczu Widzialam prognoze pogody, ale tylko do niedzieli to ma byc znosnie, w rejonie do ktorego jade tak kolo 27-28 stopni to dla mnie dobra temperatura, dopiero powyzej 30 jest nie do lazenia. Pizza mowicie.... zastanawiam sie czy nie wyslac meza juz teraz tlumaczac sie ciazowa zachcianka
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kilka razy się obudziłam i zastanawiałam czy mi się śniło, że coś czułam czy faktycznie
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie rozśmieszaj mnie
jeśli śniadanie to już trzecieale zabawne jakby ktoś nas tak ogarnął z gory w całości - tłumek plotkujących przed monitorami ciężarówek wcinających pizzę, bo jednej się zachciało ![]() ![]() Sharifa - przypomniałam sobie, moja siostra cioteczna tez rodzi w Hiszpanii (mieszka tam). Termin ma za dwa tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sharifa a kiedy wyjeżdżasz? Też bym się stresowała Cytat:
Ale chyba zarzucę pościel do pralki![]() Cytat:
I przez was nie mogę już wysiedzieć bo bym najchętniej pojechała po nie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ide spać
może mi dzień szybciej zleci
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mnie tu stresujecie. I jeszcze ta nasza Małgosia
Chociaż torbę i proszek obym miała
|
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam, ja dopiero wstalam i juz zjadlam male sniadanie.......Moge sie pochwalic ze wczoraj z TZ zamowilismy lozeczko, wozek posciel, materac, posciel i inne rzeczy ,ktore sa potrzebne dla naszej kruszynki...
. Jeszcze moze dokupie pare ubranek , niektore sa tak sliczne ze nie moge sie powstrzymac.....
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę kaloszki chyba zamówię. Przydadzą się na wspólne spacery z małym haha.
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
?Jaki wózek bierzecie? Chyba pytałam , ale upewnić się nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja dalej jestem zupełnie bez mocy i siły. Upał źle- deszcz tez bo ciśn. niskie i żyć się odechciewa Wczoraj byłam jak w letarg, dziś tez zapowiada się taki dzień ![]() Troszkę Was nadrobiłam ale nei jestem w stanie tyle odp. ile bym chciała. Cytat:
no i dobre podejscie!Gratuluje udanej wizyty! Cytat:
Mam ochotę i Cię przytulic i porządnie opierzyć za Twoją nadmierną ruchliwość ![]() Kobieto on nie ma 3 lat! Ty się masz oszczędzać- oj ciesz się , ze Lublin daleko- odwiedziłabym Cię na oddziale ![]() Zaciskaj tam mocno nóżki- jesteśmy z Tobą Cytat:
Caltea- no widzę,że ładnie wróciłaś do nas, oby na dłużej ![]() Całusy dla wszystkich razem i dla każdej z osobna |
|||
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauwazylam ze piszecie o skurczach....czy uwierzycie ze nie mialam zadnych ...nawet przez chwilke..ja nie wiem jak ta moja macica sie przygotowuje do porodu ???.....czy to normalne....
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnie wieści na wątku i tak mnie stresują![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1889 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też dziś jakoś nie mogłam spać, zasnęłam grubo po północy i o 6tej już byłam wyspana i mały do tego kopał jak szalony a dziś wogóle ma dzień mega aktywności bo cały czas czuję jak się rusza![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z pralką to zobaczę i poczytam opinie na necie, dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się zakupami, co za wózek kupiliście?Dobra zbieram się, muszę dziś jechać do urzędu miasta, urzędu skarbowego i spółdzielni, liczę na miłą obsługę ![]() udanego dzionka mamuśki ![]() Archinta
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-21 o 11:44 |
|||||
|
|
|
#1890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a moj telefon po alaniu padł, teraz jest w serwisie może go jeszcze uratują, ale bez niego mi ciezko kontakt mam tylko przez bramke sms orange cholerka![]() u nas dzis strasznie duszno, nie ma czym oddychac ![]() teraz sobie odpoczywam, a o 16.20 wizyta u gin
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

To już tak blisko! Ale wytrzymajcie jeszcze trochę

Wizyta dopiero 12go sierpnia 
Ale chyba każda z nas odczuwa inaczej...
a mam wie na pewno, ale to moje poczucie obowiązkowości i pamiętania o wszystkim. ale najwazniejsze ze tata i siostra u mamy będą.

w Pepco też są ale droższe 

jak nie będziesz leżeć to Cię nie weźmiemy pod uwagę jako tej pierwszej rozpakowanej
A potem od 17 do teraz nic nie jadłam bo myślałam że pęknę
chyba po nią pojade
W sumie jakbym zaczęła biegać po schodach, to pewnie mogłąbym rodzić już ( jak to lekarka powiedziała 3 razy s: supermarket, schody sex

Mam ochotę i Cię przytulic i porządnie opierzyć za Twoją nadmierną ruchliwość