|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
u mnie prawdopodobnie będzie cc więc innej opcji nie ma nawet
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
problemy ze wzrokiem czy ulozenie?
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
wzrok. Mam bardzo dużą krótkowzroczność (w soczewkach -9,5 a w okularach -10,25) Ale to chyba bardziej chodzi o dno oka. Że może się odkleić siatkówka.
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale luz nic nie było wtedy Śpicie wszystkie ? Ja nie mam checi ani ochoty na spanie. Przed chwilką wróciłam od gina (no dobra jadłam jeszcze )Przepowiedział się najczarniejszy sen Jutro mam dzownić po 10-30 do mojego gina czy są wolne miejsca na oddziale i idę się kłaść ![]() Prognoza optymistyczna na kilka dni, napewno do poniedziałku a dalej to się zobaczy. A po kolei to : Szyjka 1,5cm, rozwarcie hm większe, szyjka zaczyna się otwierać, no i mam dostać leki na "wyciszenie " porodu chociaż na 3-4 tygodnie. Coś wspomniał gin o Kordafenie ? coś takiego i coś na A, ale nie pamiętam. Gin mój idzie na urlop za tydzień i powiedział mi że ma nadzieję że się spotkamy jednak dopiero po 15 sierpnia bo chce mnie dopilnować ![]() Dalej powtórzył to że to nie reguła, mogę urodzić i w terminie, a moge i nie. Mam chociaż rano czas się spakować sama ale spakuje się tak co by wrócić do domu. Przerażą mnie ten gorąc na oddziale , matko jak tam dziś byłam to strasznie było ja coś czułam dziś że pójdę do szpitala, wziełam się dziś za sprzątanie, pranie zaległe, bo nie chciałam męża w brudzie zostawić miałam przeczucieLaptoka pewnie jutro już na wieczór będę miałam na oddziale więc będę z wami na bieżąco ![]() Jakoś staram się nie łamać, ale łezki mi się polały ale dopiero w samochodzie u gina byłam twarda ![]() aaa i najważniejsze dzidzia tam żyję i ma się dobrze, ale nic konkretniejszego nie mówił, bo już usg i wszelkie inne badania to na odzdziale mi zrobi. Drapanie raczej na tle alergicznym mam, tak jak myślałam No to tyle na dziś, odezwę się pewnie jutro koło wieczorka jak już sobie umoszcze leżankę
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, Małgoś, ale informacje. Szok.
Ale to bez sensu, że na weekend idziesz bo wtedy niby najgorzej. Twój mały widać śpieszy się strasznie.3mam kciuki, żeby było ok i żebyś nie musiała tam długo siedzieć. Ja też nie śpię, jakoś mi się nie chce. Oglądam jakieś durnoty i czytam opisy porodów. Mam nadzieję, że później moje dziecko nie przejmie mojego aktualnego rytmu dnia bo bym padła chyba
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie weekendu nie boję a tego upału
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego, ale to takie przerażające że już powoli rusza ciąg Tzn już nawet perspektywa tych 3-4 tygodni twoich to jest tak blisko przecież
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci zazwyczaj mam w planach co będę robić za jakiś czas, a za 3-4 tygodnie wogóle nie mam planów , tak jakby właśnie miał być poród i mnie zaskoczyć głupio to brzmi ale wiele rzeczy mam zaplanowane, albo gdzieś tam w myślach sobie coś ubzduram
|
|
|
#1839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej laski mamuśki
witam się z rana normalnie szok, że o tej godzinie nie śpię postaram się Was trochę nadrobić, bo mam duuuuuuuże zaległości![]() A ja będę monotematyczna i pochwalę się, że panele już mamy położone dziś będą zakładać jeszcze do kibelka i wejściowe![]() A i szukam dobrej i sprawdzonej pralki, bo musimy sobie kupić.. Miłego dnia mamuśki i idę Was ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
szczerze współczuję, co on jeszcze wymyśli byliście w końcu u lekarza czy mu przeszło?Cytat:
Cytat:
kochana rozsądna decyzja![]() A miałam pytać Agnieszka0605 jak tam sprawy budowy domu?? Decyzja podjęta??
|
|
|
#1840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzień dobry wszystkim Ja jak zwykle od 6 już nie śpię. I wiecie co? Wczoraj wieczorem się przekręcałam z boku na bok i coś mi strzyknęło w żebrach u góry, a teraz boli cholernie I tak sobie myślę, że ten pierwszy ból to może właśnie z żebrami albo mięśniami jest związany? Bo od wczoraj autentycznie czuję jakbym miała pęknięte żebro
|
|
|
|
|
#1841 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
mi na zgagę ostatnio zimne mleko pomaga
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
teraz to już chyba tak będzie coraz częśćiej niestety![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- jak pięknie piszecie o tych II kreskach, tak milutko się zrobiło ![]() Ja robiłam test w Walentynki okres mi się spóźniał 6 dni, ale jakoś nie chciało mi się wierzyć, ze to już, tymbardziej, ze 2 miesiace wcześniej też mi się tyle spóźnił i dupa. Pojechaliśmy w te Walentynki na kolację do restauracji i po drodze wstąpiliśmy do apteki po test z myślą, ze zrobię na następnym dzień rano, bo niby z rana wiarygodniejszy wynik zjedliśmy tą kolację, wróciliśmy do domu i nie wytrzymaliśmy zrobiłam i wyszły 2 kreskiCytat:
![]() Cytat:
kołyska ślicznaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla męża wystarczy go tylko postraszyć i jak się szybko myślenie zmienia
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
MalgosiaM8
Trzymaj się Kochana Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy a Ty w szpitalu będziesz miała fachową opiekę. A skoro jeszcze będziesz miała laptopa, to już w ogóle szybko zleci ![]() A z tym "niespaniem" to chyba przez pogodę... Ja też wczoraj siedziałam do późna, a dzisiaj już po 7 się zerwałam .Dzisiaj wizyta u gina, idę sama bo mąż wyjechany, więc poproszę o wsparcie
Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-21 o 08:17 |
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Świdniku będzie leżeć ? Co do śluzu/wilgotności, to normalna jest zwiększona wydzielina im bliżej porodu, mi na każdej wizycie ginki mierzy PH pochwy i stąd wiadomo od razu czy nie sączą się wody płodowe ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() Gdzie chodzisz do gina i gdzie będzie rodziła ?
|
|
#1844 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
, dobrze, że cię kładzie do szpitala, przynajmniej leki ci dobrze ustawią, poleżysz spokojnie. Wiadomo, ze to nic miłęgo, szczególnie w taki upał... Ale ten miesiąc musicie jeszcze z młodym wytrzymać. A jemu sie tam w brzuchu na pewno żadna krzywda nie dzieje Trzymaj się i pisz do nas jak juz bedziesz mogła Cytat:
![]() ciekawe jak tam reszta dziewczyn po wczorajszych wizytach pisać pisać
|
|||
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Indygo widze cie
jak wizyta?
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Małgosia mam, nadzieje że szybko Was wypuszczą i mały posiedzi jeszcze trochę w brzuszku |
|
|
|
|
#1848 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a takie koszyczki to w pepco widziałamCytat:
super, ze wszystko w porządku i mała ładnie rośnieCytat:
a mały będzie caly czas monitorowany a wieczorem będziesz sobie z nami plotkować i szybciutko czas minieCytat:
![]() dobra nadrobiłam Was od przedwczoraj
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
witam po kolejnej nieprzespanej nocy
![]() dziś już nie wytrzymałam i chrapiący małż poleciał na kanapę do salonu. Ale Małgosi ktora się wierciła cała noc juz tam wyslac nie moglam więc i tak się nie wyspałam. Ja mam tylko nadzieję ze po porodzie moje dziecko zmieni jednak upodobania i będzie spać w nocy a szaleć w dzien. Wystarczy mi juz Konradek który jest ideałem dziecka z jedna ogromna wadą - nie znosi spać i nienawidzi być usypiany. Wczoraj walczyliśmy do 22 , a wstal o 5Małgosia szok Jak chcesz to Cię odwiedzimy, co nie lublinianki?
|
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Wstałam i wpadłam napisać ze w nocy było sucho (tzn żadnych wód czy czegoś tylko trochę śluzu ale to jak zawsze po globulkach które biorę na noc). Może to był mocz
, bo mam infekcje jakąś czy coś i mam antybiotyk na to, może dzidziuś kopnął i popuściłam. W każdym razie będę spadać do kuzynki, jak coś się będzie dziać to pojadę do szpitala albo gina Ja to się jeszcze zastanawiałam czy to może coś nie było z tego drugiego łożyska co niby mam wtedy mi leciała różowa woda (ale myślę że różowa dlatego ze może była trochę zmieszana z krwią która zaraz zaczęła lecieć)Małgoś trzymaj się |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie
![]() Apropo naszego spotkania to nie dam rady na razie, pogoda i ciśnienie źle wpływają na moje samopoczucie i nie mam na nic siły
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to spokojna jest w nocy i ja z kolei mam nadzieje ze jej tak zostanie
|
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi przepowiadającymi? Byłam w poniedziałek na wizycie i powiedzialam Gienkowi, że mialam tyko jeden raz taki wyraźny ból jak na miesiaczkę, powiedział mi że to juz tak będzie bo się przygotowuję do porodu. Powiedział, że jak mialam tylko jeden raz to mam się nie martwić. No i wczoraj rano zaczęlo mnie boleć wląsnie jak na miesiączkę, poleżałam koło 40 minut i przeszlo. Potem miałam wieczorem jak już połozyłam się spać. Nie wiem ile trwał ból bo usnęlam ale z 20 minut spokojnie... I dzisiaj rano też czuję taki nie ból ale napięcie..nie wiem jak to opisać...Po badaniu powiedział, że szyjka się nie skraca, nie przeciazylam się też niczym.... ![]() Cytat:
![]() Małgosiu Współczuję Ci tego leżenia w upale, ale wszystkie wiemy, że to dla dobra małego, także bądz dzielna Miałaś nosa z tym szpitalem nie powiem ![]() Cytat:
zaciśnięte
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
heloł, no jestem - wizyta jak zawsze miła bo lekarz super ale......leżenie plackiem przez tydzień, bo szyjka się skrocila , za tydzien usg i zobaczymy co dalej. powiedział, ze tragedii nie ma no ale trzeba leżeć bo jak coś to szpital.....czyli te moje bóle jak na @ nie były bez znaczenia....
poza tym wyniki okej, no i bez żadnych infekcji tu i ówdzie ![]() czyli mój wyjazd do taty póki co przepadł.....a tak chciałam z siostra posiedzieć i poplotkowac buuuuuuuuuuuuu. a jeszcze w niedziele 5 rocznica śmierci mamy i na cmentarz tez nie pojade juz mnie wszystko od lezenia boli, a to dopiero 9.... pisałyście o łożysko,. moj gin przy usg zawsze podaje ten stp rozwoju mam to nawet w opisie ale nie mogę wstac zeby przeczytac. MAŁGOSIA trzymam kciuki
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-21 o 09:25 |
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
indygo A miałaś często te bóle?
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
pojawiły sie z 2-1,5 tyg temu najpierw delikatnie raz na dzien, czasem cisza, ale w sobote bardziej, a ostatnie 3 dni to ranio i wieczorem i konkretnie jakbym @ już dostawała. gin powiedzial- za dużo chodzenia.
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Martusiaaa21 Cieszą takie postępy w remontach, co? ![]() Co do pralki to ja mogę polecić Boscha - mamy w domu dwie w tym jedną Maxx for Kids - jesteśmy bardzo zadwoleni Aiszka22 Aa tam łamaga Kobieta w ciąży A dalej Cię tak boli czy coś zelżało?madzialena-lublin za wizytę ![]() Malgosia1983 chodzi ci o częstotliwość tych skurczy? Chyba różnie, ja mam czasami tak ze dwa pod rząd, czasami jeden w ciągu dnia, a czasami kilka także chyba nie ma reguły - ważne, że nie są regularne Indygo no to witaj w gronie leżących |
|
|
|
|
#1858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizyta dopiero 12go sierpnia ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Natuśale masz takie miesiączkowe? Czy skurcz-ściśnie- i przechodzi? Bo te moje nawet nie skurcze tylko bóle, to tak jak pisałam trwają dłużej... Staram sie rozróżnić które są które Ale chyba każda z nas odczuwa inaczej...
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak ty nie mozesz jechac to moze tata z siostrą przyjadą do ciebie? albo sama siostra? przykro mi, ze nie bedziesz mogła pójsc na cmentarz do mamy...ale przeciez ona wie, ze o niej myslisz kurcze no to faktycznie sie oszczędzaj bardziej... |
|
|
|
|
#1860 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w sumie gdybym bardzo chciała to wystarczy że nie będe leżeć Cytat:
od 13 lat mam rente po tacie, cały czas mi zabierają z niej kase na składki i inne dziwne rzeczy a teraz jeszcze jak chce mieć dobrą opieke to mam zapłacić położnej, paranoja ![]() Cytat:
![]() ale żadnych opinii nie słyszałam, może poszukaj na necie ![]() Cytat:
Cytat:
w Pepco też są ale droższe ![]() Cytat:
![]() ale powiem szczerze że pomimo że leże mam wrażenie ze za 2 tygodnie jak pójde na wizyte to tez mnie to czeka ostatnio moje przeczucie ze będe musiała leżeć się sprawdziło, więc teraz zaczęłam je traktować powaznie ![]() Dobrze kochana, ze to tylko kilka dni, no i najważniejsze ze dzidzia zdrowusia ![]() Mnie lekarz właściwie powiedział, że jak urodziłabym w ciągu najbliższego miesiąca to z dzidzią byłoby ok, no ale będzie traktowany jako wcześniak a to się wiąża z dodatkowymi badaniami, wizytai u lekarzy itd. a po co to fundowac dzieciątku i sobie ![]() Tż wczoraj poskręcał szafe teraz mnie tylko kusi zeby prasować i układać ciuszki ale nie będe
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

normalnie szok, że o tej godzinie nie śpię

szczerze współczuję, co on jeszcze wymyśli
byliście w końcu u lekarza czy mu przeszło?
kochana rozsądna decyzja
Dzisiaj babka z mojej dalszej rodzinki urodziła maluszka, o miesiąc za wcześnie bo jej wody odchodziły, maluszek na 2200g i leży w inkubatorze, ale dostał 10pkt. 
.

pisać pisać