|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Studentki 2011
Witam wszystkie wizażanki
widzę że dużo z was bedzie studiowalo finanse i rachunkowosc ja tez od jakiegos czasu sie uczepilam tego kierunku jednak moje wyniki z matur nie byly wystarczajace zeby dostac sie do warszawy na dzienne dlatego w ostatecznosci wybralam ekonomię na UWM. Szczerze Olsztyna wogóle nie znam byłam raz w życiu i przede mną decyzja czy wybrać akademik czy wynająć pokój, niestety wszyscy znajomi wyruszyli do Wwy ciekawa jestem czy znajdzie się tu ktoś, kto też wybiera się na to co ja:P
|
|
#122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zmienilam go na ekonomie czy cos jestem wytrwala i zatrzymalam sie przy nim
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Ja się bardzo cieszę, że w końcu wyrwę się z tego mojego małego miasteczka gdzie każdy każdego zna i plotkom nie ma końca...
Warszawa mi się podoba, szczególnie nocą Mam nadzieję, że poznam wielu ciekawych ludzi i moje życie ruszy trochę z kopyta, bo jak na razie wieje nudą...
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie liczę aż tak bardzo na poznanie ludzi i tak dalej, bo ja to chyba nudna strasznie jestem.
|
|
|
|
|
#126 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie to lubię. Żadne miasto w Polsce oprócz Waw nie ma cech dużego miasta a ja chcę pomieszkać przynajmniej te 5 lat w dużym mieście. Nie miej kompleksu laski z prowincji, no DAJ SPOKÓJ. Warszawa to największe miasto, ale największa wieś. Mało znam rodzimych warszawiaków, a ja jestem np. dumna, że każdy mi zwraca uwagę, że "zaciągam" i że na pewno jestem z południa Polski . I jakoś nie mam zamiaru udawać, że jestem z Wawy, ja czuję jakbym miała podwójne obywatelstwo, bieszczadzko-warszawskie, od urodzenia ![]() A poruszać się jest mega łatwo, ja się gubię w rodzinnym, a w stolicy znam nazwę przystanku i jadymy ![]() Cytat:
i to miasto mi ją zapewnia. Najbardziej liczę na tanie studenckie wejściówki do teatrów (już czekam na Rocky Horror Show w Och-Teatrze i Hair w PKiN ), studenckie imprezy .Cytat:
to było półserio, a całkiem serio: jadę z TŻ, moją najlepszą przyjaciółką i 3 innych bardzo bliskich znajomych także sama przynajmniej początkowo nie będę. a jak składałam dokumenty w instytucie iber poznałam mega fajne i miłe dziewczyny no i jednego kolegę z Pragi Południe także jestem pełna nadziei!
|
|||
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Sugarcane, nie mogłam właśnie znaleźć tego progu, nie wiem czy nie jest to tak, że każdy wydział/instytut ma inny. Nie wiesz, czy to podanie można wysłać (nie wiem do kogo?) elektronicznie czy trzeba jechać? ; >
|
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Witam, też się dołączę
![]() Od października rozpoczynam studia na AGH na kierunku fizyka medyczna. |
|
|
|
|
#129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak z progiem na studia, tylko ostatnia osoba, która ma najwyższy dochód jest progiem ja mam ponad 100o sporo, ale mniej niż 2tys. i jestem 100% pewna, że nie dostanę. ale ja nie chciałam i mam mieszkanie wynajęte, tzn. od września się wprowadzam.to się drukuje ze strony i można też dostać dofinansowanie z tytułu mieszkania w akademiku, ok. 150-200zł miesięcznie, ale doręczyć trzeba osobiście. Najlepiej zadzwoń i się dowiesz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak na wszelki wypadek pytam, bo mało jest ogłoszeń, w których pokój ktoś chce wynająć parze, czuję że będę musiała sobie koleżankę jakąś skołować ; p
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak ogolnie to wybiera sie ktoras na PWr? ;>
Edytowane przez Charlotte1103 Czas edycji: 2011-07-21 o 15:08 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Dziennikarstwo i komunikacja społeczna na UMCS w Lublinie
|
|
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już mogę o sobie powiedziec jestem studentką
Od października Logistyka na UE w Katowicach na mnie czeka![]() Teraz pozostaje mi tylko znaleźc jakieś lokum. Może ktoś Was szuka współlokatorki i przygarnie zagubioną owieczkę?
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja jednak nie chce rezygnować z życia studenckiego, chce coś przeżyc kurde ! ) no a na zaocznych to już co innego, dlatego teraz ekonomia a za 3 lata zmienię troszkę kierunek na cos z bankowością, bo głównie o to mi chodziło jednak będę czekac z niecierpliwoscią na relacje w roku akademickim!
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim!
![]() Mam mega problem ;( mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ;D Dostałam się na 2 uczelnie, a mianowicie na pedagogikę na Akademii Jana Długosza w Częstochowie i na germanistykę na Uniwersytecie Zielonogórskim, nie wiem gdzie mam iść i co robić ;( mój tata twierdzi, ża Akademia ma strasznie niski poziom i lepiej iść na Uni? Co Wy na to? ![]() Dzięki za każdą pomoc ;*
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Hej, wszystkim!
Mam mały problem i mam nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże... A mianowicie, chodzi o wybór uczelni. Zostałam przyjęta na 2 uczelnie, tj. Uniwersytet oraz Akademię. Mój tata uważa, ze powinnam iść na Uni, bo ma wyższy poziom i potem będą na to inaczej patrzeć. Jak myślicie, czy to prawda? A co Wy byście wybrali? Jest to Akademia Jana Długosza w Częstochowie kierunek pedagogika i Uniwersytet Zielonogórski kierunek germanistyka ;P Za bardzo się nie orientuję o tych uczelniach ;(
|
|
#137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
.Kraków...piękne miasto Życzę powodzenia ;]
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Owszem, uważam że to tumany. |
|
|
|
|
|
#139 |
|
CORELIPS
|
Psychologia, Lublin
Teraz tylko tak... jeszcze jest biotechnologia na Uniwer.Rzeszowskim, na którą się dostałam Nie wiem co robić aghrrr.Taka inżynieria biomedyczna, fajnie to się przedstawia... Zrozumiałam po fakcie, jak zwykle, po rekrutacji.
Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2011-07-22 o 00:18 |
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
UO, filo rosyjska
+ szukam chętnych do do wynajęcia pokoju/mieszkanka/stancji w Opolu : )
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
filologia angielska na UG
|
|
|
|
|
#143 |
|
CORELIPS
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
A Ty nie wybierałaś się na filologię angielską? :P
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Biotechnologia czy inżynieria biomedyczna? Bo już się pogubiłam. Jeśli tak, to zdecydowanie to drugie.
|
|
|
|
|
#146 |
|
na przekór do celu
|
i na wiele innych jeszcze kierunków
![]() nie, tu chodzi o wybór między psychologią a biotechnologią.
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej, ja już nie nadążam
To są całkiem inne kierunki i nikt za Ciebie nie zdecyduje. Musisz sama pomyśleć co byś chciała w przyszłości robić. Chociaż mam jakieś dziwne przeczucia, że w końcu wybierzesz i tak coś innego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wybrałabym filmoznawstwo )Co do uczelni prywatnych: ja mam swoje głębokie przekonanie, że uczelnia uczelni nierówna. I taki Koźmiński w Waw cz SWPS w Waw/Wro jest pierdyliard razy lepszy od wielu uniwerków dziennych, utworzonych nie wiadomo po co.
|
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Faktem jednak jest, że są uczelnie prywatne, których nazwę usłyszałabym i powiedziała: "jaka?" albo "gdzie?" |
||
|
|
|
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po np. prawie też mało kto idzie na prawnika, znam faceta, który po prawie kopie kanalizacje.. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

widzę że dużo z was bedzie studiowalo finanse i rachunkowosc

ale miałam proste matury, dwie moje ulubione, więc nie musiałam się uczyć czy coś