Studentki 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 23:35   #121
just92
Zakorzenienie

Dot.: Studentki 2011

Witam wszystkie wizażanki widzę że dużo z was bedzie studiowalo finanse i rachunkowosc ja tez od jakiegos czasu sie uczepilam tego kierunku jednak moje wyniki z matur nie byly wystarczajace zeby dostac sie do warszawy na dzienne dlatego w ostatecznosci wybralam ekonomię na UWM. Szczerze Olsztyna wogóle nie znam byłam raz w życiu i przede mną decyzja czy wybrać akademik czy wynająć pokój, niestety wszyscy znajomi wyruszyli do Wwy Gratuluję wszystkim dostania się na to co chciały bo ja akurat nie miałam takiego szczęścia, no ale ekonomia ma podobne przedmioty dlatego zawsze potem można kierunek trochę zmienić ciekawa jestem czy znajdzie się tu ktoś, kto też wybiera się na to co ja:P

there are far, far better things ahead
than any we leave behind

just92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 08:23   #122
narkotyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sugarcane Pokaż wiadomość
dzięki ale miałam proste matury, dwie moje ulubione, więc nie musiałam się uczyć czy coś

ja mieszkanie z koleżanką na pół - 800 zł na głowę plus opłaty, także nie jest tragicznie. No i 10 minut spacerkiem do Krakowskiego Przedmieścia, a zajęcia będę miała na Oboźnej i Browarnej, niedaleko głównego gmachu. I iber mi się buduje koło BUWu nowy, więc, cacy

Mam zamiar przewieźć sobie rowerek przez te 400 km chyba PKP niestety.

Szukaj koniecznie mieszkania - jeśli nie dostałabyś akademika, to ciężko będzie ci znaleźć we wrześniu. Ja miałam dość ciężko, a umowę podpisałam zaraz po dostarczeniu dokumentów, 12 czy coś.
Zeszłoroczny akademik UW dostawały osoby, które nie przekraczały 800zł/osobę w rodzinie, tak?

A jak nastawienie do Wawy? Różni ludzie różnie mają dlatego pytam. Mój TŻ na informatykę na PW idzie i nienawidzi stolicy, wolałby Krk. Ja kocham to miasto <3 i w miarę je znam, także tego ; ) szczęśliwa jestem
800zł ? Dobrze wiedzieć jeśli to tyle. Przekraczam tą kwotę. Co do nastawienia to mam takie średnie, nie znam Warszawy, czuję się w niej taka mała, poza tym słabo ogarniam się w przestrzeni. Ogólnie to ja mam chyba jakiś kompleks dziewczyny z prowincji także nie specjalnie mnie to jara, że taka pseudo warszawianka ze mnie będzie. Będę musiała to przeżyć jakoś. Mój chłopak nie lubi za bardzo Warszawy, ale uważa że daje duże możliwości rozwoju, dlatego tu się uczy i pracuje.
narkotyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 09:39   #123
malutka1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez just92 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażanki widzę że dużo z was bedzie studiowalo finanse i rachunkowosc ja tez od jakiegos czasu sie uczepilam tego kierunku jednak moje wyniki z matur nie byly wystarczajace zeby dostac sie do warszawy na dzienne dlatego w ostatecznosci wybralam ekonomię na UWM. Szczerze Olsztyna wogóle nie znam byłam raz w życiu i przede mną decyzja czy wybrać akademik czy wynająć pokój, niestety wszyscy znajomi wyruszyli do Wwy Gratuluję wszystkim dostania się na to co chciały bo ja akurat nie miałam takiego szczęścia, no ale ekonomia ma podobne przedmioty dlatego zawsze potem można kierunek trochę zmienić ciekawa jestem czy znajdzie się tu ktoś, kto też wybiera się na to co ja:P
Ja jestem w podobnej sytuacji tez sie uczepilam tego kierunku ale na tyle ze nie dostajac sie na dzienne walcze o zaoczne na konkretnej uczelni i wlasnie ten konkretny kierunek nie zmienilam go na ekonomie czy cos jestem wytrwala i zatrzymalam sie przy nim
malutka1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 11:19   #124
Nadya
Rozeznanie

Ja się bardzo cieszę, że w końcu wyrwę się z tego mojego małego miasteczka gdzie każdy każdego zna i plotkom nie ma końca...
Warszawa mi się podoba, szczególnie nocą Mam nadzieję, że poznam wielu ciekawych ludzi i moje życie ruszy trochę z kopyta, bo jak na razie wieje nudą...

Nadya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 11:23   #125
narkotyna
Raczkowanie

Ja nie liczę aż tak bardzo na poznanie ludzi i tak dalej, bo ja to chyba nudna strasznie jestem.
Stary 2011-07-21, 11:36   #126
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez narkotyna Pokaż wiadomość
800zł ? Dobrze wiedzieć jeśli to tyle. Przekraczam tą kwotę. Co do nastawienia to mam takie średnie, nie znam Warszawy, czuję się w niej taka mała, poza tym słabo ogarniam się w przestrzeni. Ogólnie to ja mam chyba jakiś kompleks dziewczyny z prowincji także nie specjalnie mnie to jara, że taka pseudo warszawianka ze mnie będzie. Będę musiała to przeżyć jakoś. Mój chłopak nie lubi za bardzo Warszawy, ale uważa że daje duże możliwości rozwoju, dlatego tu się uczy i pracuje.
nie chciałabym wprowadzać Cię w błąd, dlatego poobczajaj tam na stronie UW
ja właśnie to lubię. Żadne miasto w Polsce oprócz Waw nie ma cech dużego miasta a ja chcę pomieszkać przynajmniej te 5 lat w dużym mieście. Nie miej kompleksu laski z prowincji, no DAJ SPOKÓJ. Warszawa to największe miasto, ale największa wieś. Mało znam rodzimych warszawiaków, a ja jestem np. dumna, że każdy mi zwraca uwagę, że "zaciągam" i że na pewno jestem z południa Polski . I jakoś nie mam zamiaru udawać, że jestem z Wawy, ja czuję jakbym miała podwójne obywatelstwo, bieszczadzko-warszawskie, od urodzenia
A poruszać się jest mega łatwo, ja się gubię w rodzinnym, a w stolicy znam nazwę przystanku i jadymy

Cytat:
Napisane przez Nadya Pokaż wiadomość
Ja się bardzo cieszę, że w końcu wyrwę się z tego mojego małego miasteczka gdzie każdy każdego zna i plotkom nie ma końca...
Warszawa mi się podoba, szczególnie nocą Mam nadzieję, że poznam wielu ciekawych ludzi i moje życie ruszy trochę z kopyta, bo jak na razie wieje nudą...
Ja też! Z tym miasteczkiem. Kocham anonimowość i to miasto mi ją zapewnia. Najbardziej liczę na tanie studenckie wejściówki do teatrów (już czekam na Rocky Horror Show w Och-Teatrze i Hair w PKiN ), studenckie imprezy i dużo możliwości, do wyboru, do koloru .

Cytat:
Ja nie liczę aż tak bardzo na poznanie ludzi i tak dalej, bo ja to chyba nudna strasznie jestem.
to akurat też, ale nie dlatego żem ja nudna, tylko inni to było półserio, a całkiem serio: jadę z TŻ, moją najlepszą przyjaciółką i 3 innych bardzo bliskich znajomych także sama przynajmniej początkowo nie będę. a jak składałam dokumenty w instytucie iber poznałam mega fajne i miłe dziewczyny no i jednego kolegę z Pragi Południe także jestem pełna nadziei!
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 11:47   #127
narkotyna
Raczkowanie

Sugarcane, nie mogłam właśnie znaleźć tego progu, nie wiem czy nie jest to tak, że każdy wydział/instytut ma inny. Nie wiesz, czy to podanie można wysłać (nie wiem do kogo?) elektronicznie czy trzeba jechać? ; >
Stary 2011-07-21, 12:00   #128
alice333
Rozeznanie

Witam, też się dołączę
Od października rozpoczynam studia na AGH na kierunku fizyka medyczna.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 12:59   #129
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Sugarcane, nie mogłam właśnie znaleźć tego progu, nie wiem czy nie jest to tak, że każdy wydział/instytut ma inny. Nie wiesz, czy to podanie można wysłać (nie wiem do kogo?) elektronicznie czy trzeba jechać? ; >
ja to znalazłam daaaawno temu, oni co roku na podstawie listy kandydatów wyznaczają próg tak jak z progiem na studia, tylko ostatnia osoba, która ma najwyższy dochód jest progiem ja mam ponad 100o sporo, ale mniej niż 2tys. i jestem 100% pewna, że nie dostanę. ale ja nie chciałam i mam mieszkanie wynajęte, tzn. od września się wprowadzam.
to się drukuje ze strony i można też dostać dofinansowanie z tytułu mieszkania w akademiku, ok. 150-200zł miesięcznie, ale doręczyć trzeba osobiście. Najlepiej zadzwoń i się dowiesz

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
Witam, też się dołączę
Od października rozpoczynam studia na AGH na kierunku fizyka medyczna.
gratki!
Stary 2011-07-21, 13:15   #130
narkotyna
Raczkowanie

Cytat:
ja to znalazłam daaaawno temu, oni co roku na podstawie listy kandydatów wyznaczają próg tak jak z progiem na studia, tylko ostatnia osoba, która ma najwyższy dochód jest progiem ja mam ponad 100o sporo, ale mniej niż 2tys. i jestem 100% pewna, że nie dostanę. ale ja nie chciałam i mam mieszkanie wynajęte, tzn. od września się wprowadzam.
to się drukuje ze strony i można też dostać dofinansowanie z tytułu mieszkania w akademiku, ok. 150-200zł miesięcznie, ale doręczyć trzeba osobiście. Najlepiej zadzwoń i się dowiesz
Jak Ty jesteś z taką kasą pewna że nie dostaniesz, to ja tym bardziej Tak na wszelki wypadek pytam, bo mało jest ogłoszeń, w których pokój ktoś chce wynająć parze, czuję że będę musiała sobie koleżankę jakąś skołować ; p
Stary 2011-07-21, 15:02   #131
Charlotte1103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Dziewczyny... czy jest jeszcze gdzieś otwarta rekrutacja na biotechnologię oprócz UJ?
sprawdz na PWr

a tak ogolnie to wybiera sie ktoras na PWr? ;>

Edytowane przez Charlotte1103
Czas edycji: 2011-07-21 o 15:08
Charlotte1103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 20:41   #132
Quietly92
Raczkowanie

Dziennikarstwo i komunikacja społeczna na UMCS w Lublinie
Quietly92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 21:25   #133
tanizaki
Wtajemniczenie

Ja też już mogę o sobie powiedziec jestem studentką Od października Logistyka na UE w Katowicach na mnie czeka
Teraz pozostaje mi tylko znaleźc jakieś lokum. Może ktoś Was szuka współlokatorki i przygarnie zagubioną owieczkę?

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 21:52   #134
just92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka1992 Pokaż wiadomość
Ja jestem w podobnej sytuacji tez sie uczepilam tego kierunku ale na tyle ze nie dostajac sie na dzienne walcze o zaoczne na konkretnej uczelni i wlasnie ten konkretny kierunek nie zmienilam go na ekonomie czy cos jestem wytrwala i zatrzymalam sie przy nim
to dobrze, trzeba dążyć do tego czego sie chce) ja jednak nie chce rezygnować z życia studenckiego, chce coś przeżyc kurde ! ) no a na zaocznych to już co innego, dlatego teraz ekonomia a za 3 lata zmienię troszkę kierunek na cos z bankowością, bo głównie o to mi chodziło jednak będę czekac z niecierpliwoscią na relacje w roku akademickim!

than any we leave behind

Stary 2011-07-21, 21:58   #135
allie08
Raczkowanie

Hej wszystkim!
Mam mega problem ;( mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ;D
Dostałam się na 2 uczelnie, a mianowicie na pedagogikę na Akademii Jana Długosza w Częstochowie i na germanistykę na Uniwersytecie Zielonogórskim, nie wiem gdzie mam iść i co robić ;(
mój tata twierdzi, ża Akademia ma strasznie niski poziom i lepiej iść na Uni? Co Wy na to?
Dzięki za każdą pomoc ;*

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 22:03   #136
allie08
Raczkowanie

Hej, wszystkim!
Mam mały problem i mam nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże...
A mianowicie, chodzi o wybór uczelni.
Zostałam przyjęta na 2 uczelnie, tj. Uniwersytet oraz Akademię.
Mój tata uważa, ze powinnam iść na Uni, bo ma wyższy poziom i potem będą na to inaczej patrzeć.
Jak myślicie, czy to prawda?
A co Wy byście wybrali?
Jest to Akademia Jana Długosza w Częstochowie kierunek pedagogika i Uniwersytet Zielonogórski kierunek germanistyka ;P
Za bardzo się nie orientuję o tych uczelniach ;(
Stary 2011-07-21, 22:06   #137
_Ewela_19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zakochana19 Pokaż wiadomość
Witaj, ja wybieram się na Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie, kierunek praca socjalna. I szukam dziewczyn, które również wybierają się do Krakowa na UP.

No niestety kierunek u mnie się zgadza lecz miasto nie te.....wybrał mnie Olsztyn .
Kraków...piękne miasto Życzę powodzenia ;]
_Ewela_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 23:11   #138
studentkaop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinciunka Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o radę!!!

Nie chciałem zakładać specjalnie konta, więc piszę z konta siostry, bo widzę że wszystko o UŁ przeniosło się tutaj

Otóż dostałem się na kilka kierunków studiów i teraz mam dylemat co wybrać !? Zależy mi na waszym zdaniu na temat tych kierunków. Czy są po nich dobre perspektywy i jakaś przyszłość... Co uważacie?
Dusza artystyczna we mnie drzemie i to na tych kierunkach czuję, że się spełnię, ale jak mam po nich nie mieć pracy to nie dziękuję...Ale po kolei!

Pierwszy kierunek to politologia (co myślicie o nim- wydaje się nieprzyszłościowy? ale jest łatwy pewnie), administracja ( to znowu strasznie nudne, ale może perspektywy lepsze...?), socjologia ( to chyba najlepsze, szczególnie specjalizacja hr, ale znowu dużoo matematyki a chciałem od niej uciec, z tym że perspektywy nie są po tym złe! No i jest specjalność właśnie hr a na uniwersytecie wrocławskim jej nie ma, ale to zaraz ) Te kierunki podpowiada rozum...

Z kolei serce od zawsze mówiło: filmoznawstwo i czuję, że to jest to, że będzie mnie to pochłaniać. Tylko gorzej z pracą, co można po tym robić?
I jeszcze jeden kierunek: kulturoznawstwo z dziennikarstwem (ciekawy jest, bo łączy zajęcia z tych dwóch kierunków w jeden) , z tym że one póki co są tylko I stopnia, i pytanie moje: jak to później wygląda, przenoszą mnie na inny wydział, czy będę musiał przechodzić rozmowę kwalifikacyjną na inny kierunek? A według was jak wygląda przyszłość po tym kierunku?

I teraz na domiar złego Wybralibyście Uniwersytet Wrocławski ( wiem że lepszy i wgl... no i poza tym jestem spod Wrocławia), a dostałem się na politologie i socjologie i wybrałem to drugie, czy Łódzki ( mam daleko, uczelnia chyba gorsza no i ta Łódź... wszyscy odradzają, że taka brzydka...)

uff, dużo tego wyszło/

Ale bardzo proszę o pomoc, napiszcie co uważacie.

Chociaż krótko, patrząc na perspektywy zawodowe (wiadomo,że najlepsze są po polibudzie, ale cóż, nie każdy to lubi i ma predyspozycje haha) to co wybrać:

UWr- socjologia/ politologia
czy UŁ- politologia, administracja, socjologia, filmoznawstwo, kulturoznawstwo z dziennikarstwem.

Dobranoc.
U nas na uczelni politologia jest szalenie trudna. Po socjologii czekaj na zasiłek dla bezrobotnych. Po administracji bywa różnie. A filmoznawstwo i kluturoznawstwo? Dobra praca, ale tylko dla pasjonatów.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tigiii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny czy ktos w ogole wybiera się do szkoły prywatnej ? :P czy Ci z prywatnych szkół są uważani przez was za ostatnich tumanów? heeellloooł :P
Owszem, uważam że to tumany.
studentkaop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 00:10   #139
sylvia_doll
CORELIPS

Psychologia, Lublin

Teraz tylko tak... jeszcze jest biotechnologia na Uniwer.Rzeszowskim, na którą się dostałam Nie wiem co robić aghrrr.Taka inżynieria biomedyczna, fajnie to się przedstawia... Zrozumiałam po fakcie, jak zwykle, po rekrutacji.

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2011-07-22 o 00:18
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 00:30   #140
just92
Zakorzenienie

Cytat:
Psychologia, Lublin

Teraz tylko tak... jeszcze jest biotechnologia na Uniwer.Rzeszowskim, na którą się dostałam Nie wiem co robić aghrrr.Taka inżynieria biomedyczna, fajnie to się przedstawia... Zrozumiałam po fakcie, jak zwykle, po rekrutacji.
na którą się dostałaś czy nie dostałaś ? : ) bo jeśli dostałaś to wybrałabym biotechnologie

than any we leave behind

Stary 2011-07-22, 01:21   #141
myCocaine
Zadomowienie

UO, filo rosyjska

+ szukam chętnych do do wynajęcia pokoju/mieszkanka/stancji w Opolu : )
- PARTY HARDER!
myCocaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 08:29   #142
Magola92
Przyczajenie

filologia angielska na UG
Magola92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 09:37   #143
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez just92 Pokaż wiadomość
na którą się dostałaś czy nie dostałaś ? : ) bo jeśli dostałaś to wybrałabym biotechnologie
Dostałam się na obie.
I w tym leży problem

Ranyyyyyyyyyyyyyyyyy pomocy ! Nie ma mi kto radzić .. a interesują mnie oba kierunki , w obu miastach nie mam znajomości by się wypytać
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 10:05   #144
Styczniowa93
Raczkowanie

Cytat:
Dostałam się na obie.
I w tym leży problem

Ranyyyyyyyyyyyyyyyyy pomocy ! Nie ma mi kto radzić .. a interesują mnie oba kierunki , w obu miastach nie mam znajomości by się wypytać
A Ty nie wybierałaś się na filologię angielską? :P

happiness is easy!

Styczniowa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 10:37   #145
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostałam się na obie.
I w tym leży problem

Biotechnologia czy inżynieria biomedyczna? Bo już się pogubiłam. Jeśli tak, to zdecydowanie to drugie.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 11:01   #146
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Styczniowa93 Pokaż wiadomość
A Ty nie wybierałaś się na filologię angielską? :P
i na wiele innych jeszcze kierunków
Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Biotechnologia czy inżynieria biomedyczna? Bo już się pogubiłam. Jeśli tak, to zdecydowanie to drugie.
nie, tu chodzi o wybór między psychologią a biotechnologią.
Stary 2011-07-22, 11:05   #147
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
nie, tu chodzi o wybór między psychologią a biotechnologią.
Ojej, ja już nie nadążam
To są całkiem inne kierunki i nikt za Ciebie nie zdecyduje. Musisz sama pomyśleć co byś chciała w przyszłości robić. Chociaż mam jakieś dziwne przeczucia, że w końcu wybierzesz i tak coś innego
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 11:13   #148
sugarcane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez studentkaop Pokaż wiadomość
U nas na uczelni politologia jest szalenie trudna. Po socjologii czekaj na zasiłek dla bezrobotnych. Po administracji bywa różnie. A filmoznawstwo i kluturoznawstwo? Dobra praca, ale tylko dla pasjonatów.
Politologia, administracja, europeistyka, dziennikarstwo, socjologia = bezrobocie. Tak na ogół, bo zawsze się ktoś wybije Ja wybrałabym filmoznawstwo )

Co do uczelni prywatnych: ja mam swoje głębokie przekonanie, że uczelnia uczelni nierówna. I taki Koźmiński w Waw cz SWPS w Waw/Wro jest pierdyliard razy lepszy od wielu uniwerków dziennych, utworzonych nie wiadomo po co.
Stary 2011-07-22, 11:36   #149
narkotyna
Raczkowanie

Cytat:
Politologia, administracja, europeistyka, dziennikarstwo, socjologia = bezrobocie. Tak na ogół, bo zawsze się ktoś wybije Ja wybrałabym filmoznawstwo )
Dzięki, że kuluroznawstwa nie wymieniłaś, dałaś mi nadzieję

Cytat:
Co do uczelni prywatnych: ja mam swoje głębokie przekonanie, że uczelnia uczelni nierówna. I taki Koźmiński w Waw cz SWPS w Waw/Wro jest pierdyliard razy lepszy od wielu uniwerków dziennych, utworzonych nie wiadomo po co.
W dodatku głównym zarzutem co do uczelni prywatnych jest to, że się płaci, bo "jest się za głupim żeby iść na państwowe", a ja widzę osoby, które skończyły moją szkołę, kojarzę ich wyniki (trzydzieści parę procent ze wszystkiego) i widzę, że studiują na UWM (bez urazy dla osób, które tam się uczą, większość osób z mojego miasteczka się tam wybiera.) czyli oceniając po wynikach matury to również można by ocenić je jako "głąby". Czy dostanie się na uczelnię państwową to już poziom i mądrość? Pomijając dosłownie parę kierunków na kilku uczelniach, raczej nie.
Faktem jednak jest, że są uczelnie prywatne, których nazwę usłyszałabym i powiedziała: "jaka?" albo "gdzie?"
Stary 2011-07-22, 11:39   #150
Nadya
Rozeznanie

Cytat:
yy a po filmoznastwie bezrobocia nie ma ?
po np. prawie też mało kto idzie na prawnika, znam faceta, który po prawie kopie kanalizacje..

Nadya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości