|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)
BARDZO się cieszę, że operacja się udała Jak czytałam list Mamy MArtynki t omiałam łezki w oczach...No i wiedziałam, że na jednej operacji niestety się nie skończy, więc działamy dalej Przy najbliższej chwilce wystawiam moje przedmioty na aucję. Tylko muszę zrobić jeszcze raz zdjęcie dzbanka, bo go polakierowałam, zeby kolory uchronić![]() No i oczywiście jak będę się rozliczać z US to mój 1% przekazuję Martynce
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)
Także się cieszę, że wszystko się udało. Obiecuję, tak jak martini., że coś zrobię na poczet kolejnej operacji! Swoją drogą, można się pochlastać, jak się słyszy ceny tych operacji!!!
A z tym 1% to też różnie bywa. Ja w tym roku chciałam przekazać na Fundację im. Doktora Piotra Janaszka PODAJ DALEJ, ale z mojej renty rodzinnej to wyszła jakaś idiotyczna kwota. Wiadomo, każdy grosz się liczy, ale zdecydowałam się zrobić przelew zamiast tego odliczenia.
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo się cieszę, że wszystko poszło zgodnie z planem.Mam juz spakowaną paczuszkę dla Martnki z różnymi drobiazgami. Mam nadzieję, Ze na coś się przydadzą.
Pozdrowienia dla wszystkich. |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moich zarobków też dużego podatku nie będzie ,ale zawsze coś. Z resztą już dawno wyszłam z założenia,że grosz do grosza i uzbiera się sumka. ).
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, parę dni temu otrzymałyśmy z Mamą list od Jacka, dla którego właśnie zamiast 1% zrobiłyśmy przelewy. Załączam list tutaj, nie chcę robić Martynce konkurencji!!! Poprostu tak mi się miło i dobrze zrobiło jak to przeczytałam, że musiałam się tym z Wami podzielić
Więcej o Jacku tutaj: http://www.kazikk.sds.pl/KAZANIA/apel.htm
|
|
#276 |
|
Przyczajenie
|
Strasznie się miło czyta ten wątek
Na "moim" forum dietowym też mamy wątek Martysiowy Cudownie tą akcję rozwinęłyście! W ogóle to witajcie Bo tak weszłam bez zdania racji Znalazłam Was dzięki Adze. Nasze prace (moje i Maderki) też zasiliły swego czasu aukcje Martynki, no i oczywiście będzie tego więcej, bo potrzeby nie zmalały - niestety. Walczymy więc nadal Fajnie, że tyle serduszek bije w jednym rytmie Bardzo rozbudowane to forum, więc ciężko mi się tu jeszcze porusza. Skaczę po Waszych linkach w podpisach - bardzo pomocne! Mam nadzieję się tu zadomowić, zwłaszcza, że jest tu masa informacji o biżu, więc buziaki dla wszystkich, a szczególnie dla eklerki, bo to chyba dobry duch Martynkowy na tym forum Powiedzcie gdzie się przywitać lub czy mam się gdzieś wkupić, żeby się nie okazało, że weszłam na forum od kuchni i się rządzę
|
|
|
|
|
#277 |
|
Joanna d'Moder
|
Witaj na forum
![]() Aha tutaj zrobiłam małą ściągę dla nowych osób: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135604 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Przyczajenie
|
joanna_k, dzięki za powitanie i link
|
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
Iwiaczek oczywiście witamy Cię bardzo serdecznie
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Beaux, nikt przecież nie pomyśli, że Jacuś robi Martynce konkurencję. Wszystkich maluszków tak samo szkoda i jak pomagamy jednemu, to nie zaniedbujmy innych, choć wszystkim pomóc się chyba nie da
Iwiaczek, fajnie, że też działacie. A ja zablokowałam sobie wizaz na moim kompie, żeby ograniczyć czas w necie i teraz piszę z takiego "padalca", (innego kompa), że nawet nie mogę wstawić nowych zdjęć Martynki (do wątku w moim podpisie). Wkleję wieczorkiem, jak będę u TŻ-ta. Buziaki dla wszystkich
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.
|
|
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie się dołącze może być poduszka zrobiona na szydełku i bransoletki plecione dajcie znać jak przekazać. Jak zdąże to może coś wychafyuje.
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się na posterunku
Zapraszam wszystkie Wizażanki do współpracy i do promowania naszej akcji Mamy szansę zrobić coś naprawdę wielkiego! A więc Wizażanko nie czekaj |
|
|
|
|
#285 |
|
Joanna d'Moder
|
Podbijam do góry.Jakie piękne aniołki są na aukcji (inne przedmioty też).Dziewczyny i chłopaki niedługo Mikołajki,potem Święta licytujcie na prezenty
|
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny. Mała Martynka jest niezwykle szczęśliwa, jej rodzice jeszcze bardziej. I pomyśleć, że Wy również bierzecie w tym udział
. To dla Was również sposób na prezentację Waszych talentów szerszej publiczności, sposób na reklamę Waszych wyrobów. Przedstawiam Wam list od mamy Martynki p. Agnieszki i kilka zdjęć z jesiennych spacerów Kochane Wizażanki!! Martyśka od południa oszalała !!!W południe do drzwi zapukał pan,który przyniósł paczkę dla Martyski dwa razy większą od niej![]() Trzeba było widzieć to szaleństwo w oczach przy rozpakowywaniu i słyszeć okrzyki"hurra,wózieciek,l ala,śłonik,podusia,ublank a,hura".Mikołaj pod postacią Rodziny B.przysłał Martynki marzenia i pasje....Nowe filmiki z uwielbianym krecikiem,wymarzony wózeczek dla lali,mówiacą lalę Gadułkę i cała masę innych dobrodziejstw.Martynka szalała nie wiedziała za co sie chwycjc a ja jak na nia patrzyłam tak stałam i płakałam ze wzruszenia. Przy tym wszystkim oszalały moje fasolki w brzuchu ,które po prostu rozgrywały ze soba dzisiaj chyba jakis meczyk.Nie czuje zeber i innych takich co to je czuc powinnam ![]() Teraz włozyliśmy lali bateryjki i lala powiedziała mi ze jestem najlepszą mamą na świecie Jak miło chociaz milej jak Martyśka powie mi rano kocham cie mamuniu .Jednym słowem mielismy dziś albo październikowego Mikołaja albo przdwczesne urodzinki .Bo po południu Martynia dostała jeszcze od naszych przyjaciół książeczki i cały komplet naczynek kuchennych i zas było szaleństwo!!Teraz Niunia słodko spi a przez szczebelek w łóżeczku trzyma wózek,naprawdę!!Bliźniaki natomiast ropoczeły druga połowę meczyku.....a Jedrek siedzi obok mnie przy komputerze i gada z bliźniakami.Ach te wspaniałe dzieciaki..........pozdrawiam serdecznie Agnieszka |
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Tym razem ja wrzucam moją biżuterię podarowaną na aukcje
|
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze te
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Joanna d'Moder
|
piękne rzeczy
|
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam wystawić swoje rzeczy sama na Allegro, ale jakoś mi to nie wychodzi
Jak będę mieć kasę to wyślę je do Pani Agi. A muszę się pochwalić, że 8.12 w Olsztynie będzie koncert "W górach jest wszystko co kocham" i palnuję przeprowadzić akcję charytatywną dla Martynki. Już zbieram osoby, które zrobią coś na sprzedaż Sama też będę robić kartki świąteczne Już zamówiłam materiały
|
|
|
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
La-ra a rzeczy cudne zrobiłaś
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy w zorganizowaniu tej akcji to pisz. Na tym forum jest też wątek, w którym przygotowujemy m in. też kartki świateczne dla Martynyhttp://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154063 |
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) , a chcę uzbierać trochę kasy i w ten sposób pomóc Martynce Mogłybyście wysłać mi np kartki okolicznościowe - świąteczne i nie tylko albo jakieś prace z propozycjami cen. Koncert będzie 8.12. A to co się nie sprzeda będę wysyłać Mamie Martynki ( z podpisem kto robił). Jak coś to podam adres na PW. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.Organizuję osoby, które coś zrobią, ale dużo tego nie będzie. No i potrzebny mi jest plakat najlepiej ze zdjęciami Martysi i jakąś krótką informacją o Niej. Może być sam projekt to wywołam kilka. |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
W tamtym roku na koncercie zbierali kasę na chorego chłopca i to mi podsunęło ten pomysł, żeby w tym roku zrobić akcję dla Martynki, tym bardziej, że częściowo klub, w którym jestem organizuje ten koncert
|
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Ja robiłam dla Martysi szydełkowe maskotki i inne drobiazgi. Niestety na Allegro nie miały wzięcia, chociaż były naprawdę ładne. Jeśli podasz mi swój adres to coś przygotuję i wyślę Ci na ten koncert. Wiem z doświadczenia, że rzeczy, które można zobaczyć lepiej się sprzedają i czasem osiągają rewelacyjne ceny.Miałam tego przykłady na "żywych" aukcjach dla małej Helenki.
Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia a także gratuluję Ci pomysłu i zaangażowania. TAK TRZYMAĆ!!!!! |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dwa zdjecia ktore mysle nadawaly by sie na tapety czy do kalendarzy.
daje tu na forum mniejsze, ale mam je w bardzo duzej rozdzielczosci. Jakby ktos chcial je wykorzystac to wysle wieksze. Na razie wiecej nie pomoge
|
|
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
Viris właśnie przesłalam gotowy projekt rodzicom Martynki, ale właściwie nic nie stoi na przeszkodzie żeby im jeszcze coś dosłać
|
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Poprosze o maila, i przepraszam ze nie pomoglam. Mialam strasznie ciezkie chwile..
|
|
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
la-ra1@gazeta.pl
Co do cegiełki to dzięki kilku dziewczynom statystyka wygląda następująco :ponad 35 kartek 8 tapet 3 plany lekcji kalendarz 8 ramek na zdjęcia kilka innych kartek Myślę, że to całkiem nieźle jak na "pionierski" projekt ![]() Nie przejmuj się więc Viris, rozumiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Jak czytałam list Mamy MArtynki t omiałam łezki w oczach...

,ale zawsze coś.
).

Jak będę mieć kasę to wyślę je do Pani Agi. A muszę się pochwalić, że 8.12 w Olsztynie będzie koncert "W górach jest wszystko co kocham" i palnuję przeprowadzić akcję charytatywną dla Martynki. Już zbieram osoby, które zrobią coś na sprzedaż