|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Moja znawczynio kochana
wizualnie podobają mi się takie modele Czy mogę poprosić o zaopiniowanie![]() Nokia: 2700, 2730, 6700, 7020, C3 T&T
|
|
|
|
#4952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Moj brat jest teraz u nas , ale przyjechal autobusem , Bo w jedna strone billet 950 zl, Ryanair oszalal , za takie miejsca niewygodne tyle sobie zycza ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Za 2 minty 12 .00 uciekam. Zajrze pozniej papa |
|
|
|
|
#4953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nokia 2730- jego ładniejsza wersja, ale nie miałam do czynienia Nokia 6700 - Nokia 7020- głośnik umiejscowiony tak, że nie usłyszysz go w torebce. Poza tym w miarę Nokia C3 T&T - Ewentualnie looknij jeszcze na Nokię 6600 fold. Też już starszy model , ale ładny
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
eee.. to ja tylko mam tylko podkręcać temp na wątku dzis ?
na razie wypiłam sobie gorąca czekoladę z mlekiem a co - niedługo sobie tak dogadzać nie będę mogła więc co dziś użyję - to moje ![]() byłam w wc i dalej wyłazi szopowate z nitkami krwi... nawet sporo tych niteczek było... jak dotrwam do 15.30 jak tż z pracy wróci to chyba jednak dam za wygraną i pojedziemy na IP - w razie czego zrobią ktg - ocenią skurcze, obadają jeszcze co z ta torbielą bo jeszcze powinno być na tyle czasu żeby coś z nią robić a jak mnie tam w środku rozruszają badaniami to może coś ruszy więcej ze skurczami - bo ciągle są tak co 11-12 minut i nic nie przyspieszają Cytat:
więc przypuszczam że Agulaabar też będzie zadowolona z Twoich podpowiedzi ośmielam się powiedzieć że te skurcze zaczynają być upierdliwie bolesne... ale dalej co 12 minut
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-21 o 13:22 |
|
|
|
|
#4955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja Was wszystkie traktuje teraz jak dobre znajome właśnie ![]() Beatko dasz radę
|
|
#4956 |
|
Zadomowienie
|
witam i nadarabiam zaleglosci
KMAT - wielkie GRATULACJE!!! witamy Synusia!!!mam nadzieje, ze juz wszystko sie unormowalo i dzidzius calkowicie zdrowy - po tych przejsciach ciazowych juz naprawde nie trzeba Ci wiecej stresow.. Beatka - noo wszystko wyglada na to, ze to TO. Kciukasy! ![]() jacieee i Monia - oj ale tym Waszym dzieciaczkom dobrze w brzuszkach no no... ale wcale sie nie dziwie - cieplo, bezpiecznie.. przypomina mi sie piosenka Wolnej Grupy Bukowiny "Ocean" A gdy ludzie wypełnieni Nienawiścią w jednej chwili Zniszczą wszystko, co stworzyli Wielkim ogniem z wnętrza ziemi Znikną lądy, zniknie morze Nie wie nikt, co będzie potem W białych światach ja z powrotem W łonie matki się ułożę Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-07-21 o 13:37 |
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
marzy mi się że pojadę na IP, zbadają mnie i powiedzą "ma Pani 6cm rozwarcia" ech.. marzenia...
|
|
#4958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego Ci życzę
|
|
#4959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawno już nadrabianie postów nie trzymało tak w napięciu jak dzisiaj Trzymam i czekam na dalsze wieści Kurcze, powiem Wam że ja też sie martwię, że nie ma wiadomości od Kmat - tez pamiętam - bo już wtedy czytałam - jak czekała na wyniki dodatkowych badań i dokładnie tak jak Babonik mam nadzieję że wszystko jest ok i wszystkie te ciążowe jazdy zostały wynagrodzone. |
|
|
|
|
#4960 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj był tu taki ruch, a dzisiaj cisza
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziesz tam gwiazdą na porodówce ![]() No, bo jak nie ma nikogo innego to na Twoich barkach dziś wszystko spoczywa
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-21 o 14:34 |
|
|
|
|
#4963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U żadnej nic się nie dzieje, więc dzisiaj wypadło na Ciebie .
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
o Lence to zawsze pamiętam ile ma bo ona dzień przed Lilką ![]() Moja księżniczka coś się popsuła wisiałaby tylko na cycu, noc pięknie przesypia ale rano to praktycznie od godz 8 do 11.30 wisiała mi na cycku.![]() Co ją odłożyłam to bek.. Teraz śpi ale powinna się już budzić na na jedzonko. W ogóle widzę że Lilka to babka z charakterkiem kąpać się uwielbia, bo w wodzie taka spokojna i tylko wybałusza na nas swoje wielkie oczy ale jak ją wyjmiemy z wanny to ryk w niebogłosy jakbyśmy ją ze skóry obdzierali i tak krzyczy dopóki cycka nie dostanie jak ją odłożę a ona chce cycka to też darcie na pół wsi ![]() Filip nie był taki rozdarciuch Powiem Wam też że teraz inaczej podchodzę do takiego płaczu, jakoś spokojniej... przy Filipie była straszna panik co się dzieje, a tu mimo tego że się drze to wiem że krzywda jej się nie dzieje i jakoś spokojniej reaguję.. Z drugim dzieckiem zupełnie inne podejście ![]() Cytat:
trzymam kciuki !!
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-21 o 14:10 |
|
|
|
|
#4965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to tykająca ![]() mały wreszcie przespał jak należy, 3 godziny...a ile się napierdział za ten czas to byście nie uwierzyły..... ![]() a ja zrobiłam pizzę na obiad ![]()
|
|
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj rano zauwazylam na bieliznie slady brunatnej krwi - i mam zgryza, bo nie wiem co to moglo byc
. Mam jednak nadzieje, ze to nie czop bo kurcze NIE ZAKLADAM rodzenia przed 24.08, no zesz!
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
polecam jeśli chcecie sobie humorek poprawić
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...st_Of.html?s=0o, mój 2000 post na wizazu ![]()
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spała twardo i tylko słyszałam jęki a zaraz potem prykanie ![]() Co do linka to czytałam to kiedyś i jest bombowe!
|
|
#4969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie dlatego mam takie marzenie ![]() Cytat:
![]() kurcze - taka odpowiedzialność na moje barki spadła że aż się czuje zaszczycona Cytat:
![]() a Ty z tymi 10cm rozwarcia to już inna bajka - Ty jesteś wyścigówka porodowa więc gdzie mi tam do Ciebie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-21 o 14:28 |
|||
|
|
|
#4970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że ma kobiecy charakterek, jak wspomniałaś, to nie da się zbyć byle czym i jasno domaga się swoich potrzeb. Byle jej tak w dorosłym życiu zostało! ![]() Cytat:
A kobiety, niby wykształcone, świadome, oczytane, wierzą w nie ślepo...
|
|
#4971 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wpadłam tylko żeby wstawić za Beatkę![]() Poczytuję offline, pisać mi się nie chce, duchota niesamowita, miałam zaparcie, potem brzuch mnie bolał, więc jakiś d.pny dzień. Bye! |
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4973 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
tak to wypluwa i wgole nie umie go ssac bo wypada jej z buzi
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
o kurcze to może jakiś dziwny dzień jest, bo Zuzka się o 4 obudziła i widać że ją coś męczyło w brzuchu bo prężyła się i i bąki puszczała. Myślałam że to może makaron ze szpinakiem co wczoraj zjadłam bo taki ciężkawy był.
. Zasnęła o 12 ale nie mam sumienia jej budzić, niech śpi. Przynajmniej wlazłam pod prysznic i obiad gotuję.Mam nadzieję, że z synkiem Kmat wszystko ok. Beata trzymam kciuki, żeby się rozwinęło. Jak mnie zaczął boleć brzuch to od razu co 5 min skurcze były a potem co 2-3 więc u mnie poszło z grubej rury. |
|
|
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Hej moje kochane ja tylko na chwile korzystajac z okazji ze jestem u cioci wiec korzystam z neta......
u mnie coz trwa oczekiwanie na porod czop po kawalku wylatuje a pozatym czuje sie dobrze ![]() tylko nei moge spac w nocy bo mi ciezko z tym brzuszyskiem netu nei mamy do tej pory okazalo sie ze router jest zepsuty ![]() pozatym przechodze z mezem kryzys..... zastanawiamy sie nad rozstaniem..... ![]() nie wraca na noc do domu mowi ze baluje z kolegami bo mu sie tez cos od zycia nalezy wogole mi nie pomaga ja tylko siedze i zastanawiam sie czy dzis wroci czy nie a jak nie wraca to nawet tel nei odbiera ale siwecie twierdzi ze mne inie zdradza tylko ze chce spedzi troche czasu z kumplami i nie potrzebuje zadnych bab (tylko czy mu wierzyc ) jak nei wiem gdzie ani z kim jest i nawet nie chce mi powiedziec ![]() jego koledzy tez ze mna nie chca rozmawiac ani ode mnie odbierac...... ostatnio uslyszlama po jeo 2 dniowej nieobecnosci ze nie musi mi sie tlumaczyc i nie ma zamiaru ze jestem glupia bo sprowadzam wszystko do zdrady i plytko mysle ![]() nie iwem co mam robic czy kazac mu odejsc czy nie odzywac sie i zaczekac do porodu moze ie zmieni???? nie wiem ![]() ![]() |
|
|
|
#4977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj sweet to nieciekawą masz sytuację coś te niektóre chłopy małpiego rozumu dostają przed finiszem zachowanie męża karygodne dla mnie - nie wracanie na noc, nie odbieranie telefonów... Szczerze, to nie wiem nawet, co Ci poradzić to są bardzo delikatne kwestie...
|
|
|
|
|
#4978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po drugie 2-dniowe nieobecnośc??? a jakby coś się działo to co? gdzie masz go szukać jak nawet tel nie odbiera?? i gwarantuje Ci że po porodzie się nie zmieni a bynajmnije na lepsze na pewno nie skoro już teraz tak się zachowuje jakby mu kompletnie nie zależało - bo pokazuje swoją 100% nieodpowiedzialność... po prostu brak słów na takie zachowanie.. Cytat:
|
|
|
#4979 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie rzuciłam prasowanie i przybiegłam zobaczyć czy coś nowego się dzieje. No, przybiegłam to może za dużo powiedziane ![]() Cytat:
Trzymaj się, mam nadzieję że się wszystko ułoży
|
||
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
beatko masz racje zero odpowiedzialnosci
ale on nigdy taki nie byl znamy sie 7 lat i nigy przenigdy sie tak nei zachowywal .........przeciez nie wzielabym slubu z taki "niebieskim ptakiem" nie weim co sie nagle stalo i nie iwem jak sobie z tym poradzic lada dzien urodze a on hula tu i tam............ nie jestem zla raczej zawiedziona...rozczarowan a jest mi smutno i przykro........ gratulacje dla wszystkich mamuś............... szczesliwych mamuś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

wizualnie podobają mi się takie modele

Zakończone: 2

a co - niedługo sobie tak dogadzać nie będę mogła więc co dziś użyję - to moje ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A ja Was wszystkie traktuje teraz jak dobre znajome właśnie 
witamy Synusia!!!

kąpać się uwielbia, bo w wodzie taka spokojna i tylko wybałusza na nas swoje wielkie oczy ale jak ją wyjmiemy z wanny to ryk w niebogłosy jakbyśmy ją ze skóry obdzierali i tak krzyczy dopóki cycka nie dostanie
. Mam jednak nadzieje, ze to nie czop
bo kurcze NIE ZAKLADAM rodzenia przed 24.08, no zesz!
A kobiety, niby wykształcone, świadome, oczytane, wierzą w nie ślepo...
klask i: