|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
hej wszystkim
w nocy mialam jakies pojedyncze skurcze i rano przed 7 jeden wiec jak zapewnil mie moj maz to napewno przepowiadajace jak wrocil z pracy to mowi "brzuch ci jakby sie obnizyl" pozniej pytal czy mi sie lepiej oddycha bo jak tak to dziecko sie nastawia na porod wogole pytal czy juz mi czop wyszedl i wiele innych pytan zaskoczyl mnie nie wiedzialam ze on tyle wie zostalo rowne dwa tygodnie do porodu wg suwaczka i lekarza ZACZYNAMY 39 TYDZIEN
|
#3992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i brawa dla cioteczki że Twoją teściową do pionu postawiła - może wreszcie przestanie Ci truć że jej się imię Zosia nie podoba ![]() Cytat:
![]() Baboniczku - a co się stało że piszesz o jakiś dolinach i kotlinach..? ![]() Cytat:
wszystkie już chcemy urodzić a tu no ale wizyty kolejne i 200zł co tydzień... ciężka sprawa.. no ale takie uroki chodzenia przez całą ciąże prywatnie do gina. żeby szybko i pozytywnie poszło Ci w US.a wiecie co, ja chyba przed chwila spojrzałam w oczy... szopowi ![]() poszłam na siku bo się zdrzemnęłam godzinkę i normalnie na pół wkładki miałam takie gęste przezroczyste a miejscami kremowe "coś" - ale to na pewno nie był typowy śluz bo ten zwykle jest bardziej wodnisty a to normalnie było konsystencji - jak obrzydzę kogoś to przepraszam - takiego kisielu ugotowanego w 1/3 zalecanej ilości wody
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-18 o 08:53 |
|||
|
|
|
#3993 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
Ale sama już też byłam, nawet nie było źle ![]() Cytat:
ja też mam takiego chrzestnego - mieszka niedaleko a widzę go może z raz w roku, ostatnio na swoim ślubie... pocieszam się że mały przynajmniej chrzestną będzie miał do rzeczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wkurza się tak samo jak ja, mówił mu już coś, no ale jak grochem o ścianę... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Beatko, i jakie szop ma oczy?
|
|
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Beatka- z tż mam dół...ale aż tak jest beznadziejnie,że nie chce mi sie pisac
to już moje drugie małżeństwo -tym bardziej dopada mnie dół...że znów nie jest tak jakbym chciała do końca....Aania- nie znam tych programów,jak znajdę chwile to musze looknąc ![]() a co do chrzestneg ,to może mąż zmieni zdanie... prblem,że już nie dużo czasu do chrzcin zostało... Beatka- oby to było to i po odejsciu szopa nieh rusza pełną parą!!!!
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam odckilku dni i pytalam gina co to a on mi ze mam miekka szyjke i cos sie zaczyna dziac wiec moze to toa dzidzia ci sie rusza normalnie bo moja jakos malo aktywna nawet po czekoladzie
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko- jak tam po ktg?
czuję się marnie... i już wiem dlaczego: super moja ciążowa dolegliwośc, mam ciśnienie 105/70 i tętno 126 w spoczynku jest mi słabo,jestem zmęczona ,siedzę a mam wrażenie,że przebiegłam maratonmuszę zaczekac aż leki na serducho zaczną działac |
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się kochana i nie daj smutkom - pomyśl że już niedługo będziesz tulić maleństwo i z tz-tem sie ułoży a w kwestii idealności małżenstw to chyba każda z nas może powiedzieć że nie zawsze jest idealnie i nie wszystko do końca tak jakbyśmy chciały.. ech.. trzymam kciuki kochana żeby szybko wróciło do normy
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zadomowienie
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzidziuś mniej się rusza faktycznie, tzn. raz czasem poczuje jakieś wypychanie ale z rana nawet czułam jak się zaczeła wiercić i dopominać żebym zjadła śniadanie. teraz może śpi bo czuje dupcie wypchnieta tam gdzie zawsze kiedy się przestaje wiercić.
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prześliczny ![]() Cytat:
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj kochana żeby serducho do normy wróciło ja ide nastawić pranie bo pogoda ładna się zanosi a przez weekend nazbierał mi się cały kosz - a że pralki swojej jeszcze nie mamy więc musze do mamy na parter zejść i już czuje że się zasapię jak przejdę na dół i z powrotem na górę.. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- halo halo co u nas tak cicho?? przyznawać się która rodzi bo kurcze po 9 już jest a tu raptem kilka nowych postów ruszyło..
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuch mnie na okres boli
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik, a dołki wyganiamy! jakbys chciała pogadać to pisz/dzwoń..
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Beatka uroczy ten Twój szop
tak w ogóle dzień dobry mamuski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)I tż powiedział że ma w nosie czy się ktoś na niego obrazi czy nie, bo ma to w d.. i na chrzestnego miał ten sam pomysł co ja czyli narzeczonego mojej drugiej siostry to kandydat idealny.Więc obydwoje chrzestni będą z mojej strony rodziny, bo tż skwitował że to teraz też jego rodzina i nikomu nic do tego jak wybieramy chrzestnych Cytat:
my chcieliśmy wziąć ale nam lekarze nie chcieli wypisać , bo opieka przysługuje tylko po CC, a po SN już nie
|
|
#4007 |
|
Raczkowanie
|
cześć grubcie
![]() widzę, że nadal cisza kurde a obstawiałam dzisiejszą noc jako początek szaleństwau mnie to samo co u reszty wczoraj zrobiłam po starówce i nad wisłą ponad 5km i pupa- jeden skurcz wieczorem (czopa nadal niet, brzuch na górze, Maja szaleje w brzuchu) a już mniej niż 2 tyg. zaczynam przeczuwać pfrzeterminowaniektóraś pisała (przepraszam, nie pamiętam która), że była na Inflanckiej na IP i trafiła na fajnego lekarza, pamiętasz może jak się nazywał? Laseczki doszłam do wniosku, że kupię jeszcze jeden stanik do karmiebnia1-2 rozmiary większy niż teraz.. rozmiar niestandardowy- miska h-i, a pod biustem 75. mogę wydać więcej. kogo z allegro lub jaki model polecacie? no i wolę usztywniane... może któraś kupowałą coś takiego? idę wstawić pranie- dzięki Beatka za przypomnienie )))no i trzymam kciukasy za wszystkie iwona |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki i reszta :d
my tradycyjnie nie śpimy bo mały głód już 3 butelkę wcina i nie ma dość wyobraźcie sobie że moje dziecię wczoraj na śpiąco przewrócił się z plecków na brzuszek SAM i zasnął snem kamiennym ale co najlepsze tego nie pamięta i jak ja go kładę na brzuszek to jest płac bo tego nie lubi aaa właśnie doświadczone mamusie, moje dziecko nie lubi herbatki i wody pić boję się że bycie na samym mleku mu zaszkodzi macie jakieś patenty ????a co do porodów to faktycznie zacznijcie się rozpakowywać bo czekam na kolejne szczęśliwe wiadomości a tu cisza ...
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zadomowienie
|
Taka cisza z rana, chyba wszystkie już na porodówce
.Tak właśnie myślę, że już coś się ruszyło .Cytat:
wodaqua za rozpoczęty tydzień i cieszę się, że rwa przeszła .![]() Cytat:
Hehe .
|
||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie!
Cisza w pisaniu, cisza w rodzeniu wszystkie się weekendowały![]() Beatko mojej siostrze wycinali te torbiele ostatnio z obydwu jajników - pisałam Wam, i na brzuchu ma może łącznie 5 szwów... a były naprawdę wielkie, ale tak jak mówię, jej wycinali, a jak to wygląda ze ściąganiem płynów z nich nie tłumaczył Ci lekarz jak to będzie wyglądało? A co do szopa.... taki hm.... włochaty!! Iwona ja ostatnio kupiłam z Alles - wstawiałam linki, jak dla mnie genialne, nawet w Triumpf'ie była kompletna beznadzieja.... zwykłe, białe mamciowate (idealne do zestawu: rozczłapane babsko z tłustymi włosami, odrostami, bez makijażu itd ) U mnie w sobotę jak wiecie była meeeega chandra... poleżałam w wyrku jak mąż wyszedł, a o 21.30 stwierdziliśmy że jedziemy na pizze więc wskoczyłam pod prysznic, wyszykowałam się i pojechaliśmy, w drodzę do pizzeri napotkalismy budkę z goframi, lodami włoskimi itd, nabrało mnie na rurkę z kremem a tam Pan mówi że własnie wyczyścił maszynę do śmietany.... ręce mi opadły.... musialam wyglądać na strasznie zawiedziona bo Pan mi dał za darmo pustą rurkę z hasłem "To dla maleństwa" dobre i co Wczoraj mąż mnie zabrał na dłuuugi spacer, upał 30 st a ja w długich jeansach - genialnie połazilismy po deptaku, zeszliśmy całą górę parkową, poszliśmy na pyszny obiad, później do babci tż i do domu![]() Rano się budzę - spałam jak kamień, nawet nie wiem kiedy mąż wyszedl do pracy.... budze się, patrzę a obok łóżka stolik, na stoliku kubek kawy, róża - zapierdzielona mamie z ogródka " I się pobeczałam w poduche hehe Dzisiaj o 18 mamy wizytę, skromie prosimy o kciuki ![]() Ale mi dziś nie dobrze od rana
|
|
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
witam my dzisiaj zaczynamy 40 tc ale jakoś dalej mam doła juz od wczoraj w ogóle wszystko do
muszę jeszcze posprzatać zrobie obiad i idę do córci bo jutro szpital tylko się pochlastać |
|
|
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
No i wróciłam z ktg - ani malusieńkiego skurczu nie było, ale tętno Małej w normie, uff
![]() Baboniku dziękuje za słowa otuchy Beata - szop jak nic - wiedz, że coś się dzieje (w dodatku przeuroczy hihi)Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
You ręce mi opadły na cały ten spęd i brak prezentów... Powinni się wstydzic, "Warszawka" w negatywnym tego słowa znaczeniu i pełną gębą...Cytat:
Nie płacz, tydzień szybko zleci! :kciuki za Wasze plany i ich realizację! Cytat:
Też czytałam, piękna książka, daje do myślenia i przede wszystkim pamięta się o niej! A filmu nie oglądałam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A brzuś pokaźny! Cytat:
Cytat:
Wierzę, że cierpisz, problemy kręgosłupowe to okropny ciężar. Widzę, że termin ten sam mamy Jednak mam nadzieję, że mój gin cc zrobi wcześniej ![]() O tak, tak Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opadł pięknie Cytat:
Marinko |
||
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
A że dzis zaczynamy dzis 39 tydzien pochwale sie bebzolkiem
ps.mam zboczony suwaczek
|
#4016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tak okresowo bolał w nocy - ale do tego skurcze jeszcze były, a teraz tylko ciut ciut w krzyżach ćmi jak zawsze przed okresem więc nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do ściągania płynu z niej to nie mówił jak ma to wygladać a ja głupia zapomniałam zapytać z tego wszystkiego.. ![]() poszukam na necie czy wujek google wie coś na ten temat.. ![]() a gest mezucia sama bym się pobeczała gdyby mój mi taką niespodziankę zrobił Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-18 o 10:56 |
|||||
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Agulaaabar dzięki za info dot staników- przyjżę im się bliżej
))a mąż pierwsza klasa podobny do mojego )))oj będzie się u Was dzisiaj działo wyganianie hihih ))))Beataka- szop pierwsza klasa Patik bez paniki ale niech to zobaczy lekarz- z węzłami/guzkami żartów nie ma, ale nie nakręcaj się. Ja zapisałam się na usg piersi (a to wkońcu obok) gdy okazało się, że jestem w ciązy. mimo tego poszłąm na badanie i tamn laseczka mi mówiła, że ciąza zmienia baaardzo tkankę gruczołów ...a to były pierwsze tygodnie! więc przed samym rozwiązaniem tym bardziej. niemniej jednak do lekarza! Babonik strzel sobie duuuuże lody albo ciacho i niech dół spada Brunetka jak tam? nadal cezkasz na mnie ?iwona |
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
SARA URODZIŁA SIĘ 4 TYGODNIE TEMU
![]() Cytat:
Ale wasze dzidziole duza zjadaja!!!! U nas nadal 60ml co 2-3 godziny, zauwazylam ze po mleku z cyca szybciej chce jesc niz po tej samej ilosci MM. |
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Mam już za sobą dzisiaj paczke ciastek a i tak jakos wolno mi sie myśli![]() Cytat:
Cytat:
M. za żadne pieniadze nie da sie namówić raz nawet obiecałam mu nowego laptopa a ostatnio nawet nie ma już tego tematu, bo i ja już nie jestem taka mobilna Ale nawet tak nie myśl! On Cie kocha i właśnie dlatego nie chce.. żeby nie zrobić Wam krzywdyRozstępów jeszcze nie mam, ale za to mam cellulit od kostek aż po tyłek! i monstrualne cycki Coś kojarze, że dużo mamuś poszło/idzie do szpitala Więc
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
dobra lece ...
zrobie sobie pediciur ![]() ![]() zaszaleje i pazury na niebiesko pomaluje (jesli dostane do nich) ![]() wszystkim za nowe tygodnie i wszystkim tym ktorym potrzebne ![]() Milego dnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

... Mam nadzieję, że to koniec przepychanek w tej materii)

może jednak się coś dziś rozkręci.Bardzo Wam tego życzę

bo ten zwykle jest bardziej wodnisty a to normalnie było konsystencji - jak obrzydzę kogoś to przepraszam - takiego kisielu ugotowanego w 1/3 zalecanej ilości wody 

mam odckilku dni i pytalam gina co to a on mi ze mam miekka szyjke i cos sie zaczyna dziac wiec moze to to

nie tłumaczył Ci lekarz jak to będzie wyglądało? 

Zakończone: 2
Powinni się wstydzic, "Warszawka" w negatywnym tego słowa znaczeniu i pełną gębą...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zębole