Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 11:03   #1981
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Hej dziewczyny,

U nas dzien marudki kolejny (chociaz juz nie ryk tak jak wczoraj, ale marudzenie dalej), wiec z dzis z Wami nie posiedze raczej...
Na szczescie Nadia spala dzis ladnie, od 22.30-4.40, zjadla, pospala do 8.30. Wiec przynajmniej mam sily do zmierzenia sie z rzeczywistoscia.

No i teraz ma drzemke poranna, ktora mam nadzieje troche potrwa

Aha, wczoraj zrobila taka dziwna kupke, zielonkawa ze sluzem. Dzwonilam dzis do pielegniarki srodowiskowej, powiedziala, ze jesli to jednorazowy wybryk to sie zdarza, ale zeby obserwowac, jesli nie ma temperatury i innych niepokojacych objawow to ok, Andziotku to prawda?
Bo sie niepokoje.

Siasku, sliczne kotki. Do nas taki ostatnio przychodzi do ogrodka, ale nie przygarniemy go raczej, bo juz mamy dwa kroliki na stanie...

Grazin za 2 m-ce Sebusia!

MoniaK, super, ze w koncu udalo Ci sie dluzej pospac

Anulinka, nie mam pojecia co Ci doradzic. Moze skontaktuj sie z lekarzem/polozna?

Anula, sukienke obejrzalam, ale ty masz fantastyczna figure i pieknie w niej wygladasz!! Co do dodatkow technicznych to tez doradzalabym szpilki czarne na wyzszym obcasie, z takimi nogami zrobisz fruore, torebka kazda mi pasuje, rajstopy ok, ale moze w ciemniejszym fiolecie bylyby jeszcze lepsze? co do szala, to tak nie bardzo, wydaje mi sie, ze tak przycmil troche ta sukienke... A jest naprawde przesliczna a Ty bardzo zgrabna!

Aha, jeszcze co do karmienia, dalas mi troche do myslenia, ze moze za bardzo wpycham tej mojej Nadii jedzonko. Zwazylismy ja wczoraj i w tydzien przybrala 300g czyli ok, wiec teraz sprobuje ja karmic krocej (10-15 min), jak zaczyna sie rzucanie/marudzenie to odbic, ponosic itp. zobaczymy jak pojdzie (za wyjatkiem wieczorow, kiedy wiem na pewno, ze jest glodna i tankuje na noc przed ta dluzsza przerwa).

Andziot, Matall, Anula oby to nasze karmienie sie unormowalo.

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-21 o 11:06
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:08   #1982
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dzień dobry!

adziot ładne te Twoje księżniczki
anula ty chudzielcze! super kiecka, świetnie wyglądasz! SZPILKI obowiązkowo!
matall gratuluje kolejnego zrzuconego kg ja w ogóle nie wiem z czego Ty się odchudzasz, no ale podziwiam
mimbi super, ze zajrzałaś

moje maleństwo urządziło sobie dzisiaj godzinę aktywności o 6 rano...strzelał uśmiechami na prawo i lewo, gadał do w pół śpiącej mamy, strzelił kupaka a potem chciał papu i poszedł w kimę...

ide dzisiaj na przegląd podwozia n a 18.40
nie mam odciągnietego mleka, więc musze iśc z małym.
a pogoda okropna...ciągle leje
tżta boli gardło i chyba będzie angina..
musi do lekarza iść!

obiadu nie mam
i jakoś boje się tej dzisiejszej wizyty...
kciuki za przegląd
Stary 2011-07-21, 11:11   #1983
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kciuki za przegląd
dziękuje przydadzą się
Stary 2011-07-21, 11:13   #1984
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja jutro ide na szczepienie z małym wybrałam 5w1 u nas 130zł bez rota
a po szczepieniu na przeglad, antropia w ciazy latałysmy co miesiac a teraz tez mam jakies obawy ,nie wiem czemu,ale boje sie tez szczepienia,pewnie bede wyc
byłam u ksiedza zaklepac chrzciny, mamy 6.08 ładna data, ale co z tego jak mam nie ma w co sie odziac ,30.07 siostra tz robi przyjecie (weselne)na 15 osob i tez nie ma sie w co odziac , a w odtatna sobote sierpnia idziemy na wesele do kuzyna ,ale tam to juz 200 osob, a mamuska nieogarnieta
Stary 2011-07-21, 11:17   #1985
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:

juz ja wysmryralam tym kremem
teraz spi na tzcie juz godzine hahaa
Stosuje ten krem od pn plus nawilzajacy 3x dziennie i skora piekna gladka miecutka taka jaka byla kiedys zero krostek itp
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:21   #1986
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry
(...)
Camomile no to my nie pobieralismy zadnych benefitow ever bede musiala jakos przyblizyc ten temat. Kiedy zaczynasz zalatwiac ten angielski paszport?
Jakos niedlugo, moze w przyszlym tygodniu (pani mnie wczoraj poinformowala, ze formularze sa na poczcie)

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Paulizia ja sie chce przerzucic na aptamil comfort- dla dzieci z kolkami i zaparciami. Wlasnie sprawdzilam czy mozna kupic w kartonie (bo kupowac cala puszke to faktycznie ryzyko jesli mleko znowu sie nie sprawdzi) ale nie widze kartonikowej opcji tego mleka. Bede musiala zaryzykowac i kupic cala puszke.
My dopajamy niunie Aptamilem Comfort (zeby bylo ciekawiej to jest dokladnie to samo mleko co Cow&Gate Comfort) i nie ma wersji kartonikowej, niestety.

Cytat:
dzien dobry
Dzien dobry Agus

Antropia, za wizyte, bedzie dobrze!

Uciekam cos porobic zanim sie mala przebudzi

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-07-21 o 11:24
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:30   #1987
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Hej mamusie i dzidziusie

Mało zagladam, bo u nas ładna pogoda, wiec sporo czasu spedzamy na świeżym powietrzu Emilka chodzi jeszcze do przedszkola, ale tylko do jutra, bo od poniedziałku wakacje!!!

Oliwia kończy dzisiaj 3 miesiące I chyba z tej okazji już od 4 dni ładnie spi (tfu, tfu, zeby nie zapeszyć). Zasypia około 20-20.30 i spi aż do 5, zje i zaraz usypia Wstajemy około 7. Ale tak mi pasuje, bo jak wrócę do pracy, to będę musiała ja karmić właśnie około 5.00, bo mam na 6.00.

Nadal karmie tylko UU. Tydzień temu byłyśmy na szczepieniu na rota. Olinka ważyła 5750g. Grzecznie wypiła Rotarix. Pani doktor pochwaliła Poza tym mamy ostatnio trochę problemów z kupką, bo nie robi codziennie, tak jak wcześniej, tylko co kilka dni. Najdłuzsza przerwa to 4 dni Ale walczymy....

W piątek bylismy na weselu. Było to moje pierwsze dłuzsze wyjscie z domu odkad Malutka się urodziła. Ale było OK Dziewczynki zostały z babcia i już o 20.30 spały obie. Miałam ściagnięte mleko, wiec babcia miała co podać Oliwce.

Myślałam, ze zdąże cos przeczytac, ale maruda juz wstała (po godzinnej drzemce) i krzyczy cos w łóżeczku Wiec musze lecieć...
Przesyłamy buziaki

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 11:43   #1988
listopadowa80
Zakorzenienie

Koło wróciło.
Kulki co prawda są, ale nadal wypada (a powinno się blokować po zatrzaśnięciu). Porównałam długości obu trzpieni - różnica 2 mm (koło naprawiane ma krótszy trzpień). Nie wiem czy to akurat ta długość ma tutaj znaczenie, ale wali mnie to bo mam dość, bo znowu zostanę bez wózka. Z kurierem spisaliśmy protokół. Dzisiaj będę dzwonić do Deltimu i chyba domagać się przysłania nowego koła (te wadliwe im odeślę). Mam nadzieję, że nie zechcą na siłę naprawiać. Bo za takie naprawy to ja dziękuję

No to mam humor do d..y
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:53   #1989
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry

Tak długo mnie u was nie było, że aż mi głupio po takiej przerwie pisać Od czasu do czasu podczytuje i widzę, że już kochane moje dziewczynki zaczęły się o mnie podpytywać, więc czas coś naskrobać..
Swoją drogą przemiło mi się zrobiło jak przeczytałam jak podpytywałyście o mnie

Ja i mój Antek byczymy się u rodziców.. no może nie dokładnie byczymy, bo ciągle coś się dzieje, coś robimy, gdzies jedziemy, ktoś przyjeżdża i tak w kółko Rzadko bywam w Tarnowie, moim mieście gdzie mieszkałam przez 25 lat, więc jak już tu jestem, to ciągle mnie gdzieś ciągnie i coś się dzieje.. a ja z chęcia to wykorzystuje, bo u mnie w zaświatach (w sensie, że w mieście z którym teraz z mężem mieszkam) jesteśmy praktycznie sami, bez rodziny i prawdziwych, starcyh przyjaciół..

Mam nadzieję, że bardzo się na mnie nie gniewacie za nieobecność

Mój Antonek ma się dobrze, rozpieszczany przez babcie i dziadków jest mega zadowolony..
Za tydzień, 31 lipca mamy chrzest Antona Wojciecha.. już wszystko mamy załatwione u księdza i w restauracji. Do siebie wracamy po chrzscie, czyli zaraz na początku sierpnia - wtedy będę na forum znacznie częście

Aaaa.. wczoraj byliśmy na ważeniu - mała kluska wazy już ponad 5 kg a ma 5 tygodni Ale najważniejsze, że zdrowy i uśmiećhnięty!
Stary 2011-07-21, 12:00   #1990
dorkabl
Zadomowienie

Haj dziewczynki

Byłam na kontroli u gina, dostałam Azalne (łyka któraś?)i cos na suchosc

Weredka! Za tydzien jade do rodziców do Bielska- Białej, jak byłysmy z siostra małe to z rodzicami nad zaporą łaziliśmy prawie co tydzień. Jak ja tęsknie za swoim miastem...

Tesciowa poszła z małym na spacerek...jutro wraca kobieta do pracy
Doczytuje dalej...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:04   #1991
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Jakos niedlugo, moze w przyszlym tygodniu (pani mnie wczoraj poinformowala, ze formularze sa na poczcie)

My dopajamy niunie Aptamilem Comfort (zeby bylo ciekawiej to jest dokladnie to samo mleko co Cow&Gate Comfort) i nie ma wersji kartonikowej, niestety.

Dzien dobry Agus

Antropia, za wizyte, bedzie dobrze!

Uciekam cos porobic zanim sie mala przebudzi
A jak u Was po tym mleku comfort? Nie ma zadnych problemow brzuszkowych?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:08   #1992
dorkabl
Zadomowienie

...taki teraz dylemat czy skorzystć z promo w realu czy rosmanie ihihih
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:25   #1993
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

daisy moja mam jest jaka jest... trzeba brać na nią poprawkę.. jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać...
wiem, że się za bardzo wtrąca, ale nie jakoś znoszę... i tak robię po swojemu..
a ona niech sobie gada
ogólnie to nam bardzo pomaga i jest dobra osoba, ale język jj pozostawia wiel do życzenia(czasem se jej wstydzę)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Camomile dziękuje
Stary 2011-07-21, 12:26   #1994
zosiaaa
Zadomowienie

witam

wczoraj cały dzień podczytywałam, zaznaczyłam milion pięćset postów do odp i nie miałam kiedy napisać bo mój marudek wczoraj krzyczał od 14 do 18
dzisiaj byliśmy na szczepieniach, miałam łzy w oczach, tak strasznie płakał że aż mu tchu brakowało
wzięliśmy 5w1 i na rotawirusy
no i mój maluszek waży dopiero 5 kg, jak tak czytam ile wasze dzieciaczki mają to mój to taki kurczaczek jest bo on już ma ponad 9 tygodni

dobra lecę poczytać co tam dzisiaj naskrobałyście

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:30   #1995
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No to troszkę niższa ode mnie jesteś, bo ja mam 167cm.
Ja od kilku lat jestem na granicy nadwagi

Byliśmy u pediatry i Edzik ładnie przybrał, w miesiąc 700g, waży 5730g
To elegancko za wagę

No i ma dziś 11 tygodni
Jak ten czas leeeeeeci...
To elegancko za wagę i 11 tygodni

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Oliwia kończy dzisiaj 3 miesiące I chyba z tej okazji już od 4 dni ładnie spi (tfu, tfu, zeby nie zapeszyć). Zasypia około 20-20.30 i spi aż do 5, zje i zaraz usypia Wstajemy około 7. Ale tak mi pasuje, bo jak wrócę do pracy, to będę musiała ja karmić właśnie około 5.00, bo mam na 6.00.
za 3 miesiące

Antropia za wizytkę

Lolka

Ale moja córa ma dzisiaj dzień Ciągle by jadła. I ja przez to też ciągle głodna

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:41   #1996
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Aha, wczoraj zrobila taka dziwna kupke, zielonkawa ze sluzem. Dzwonilam dzis do pielegniarki srodowiskowej, powiedziala, ze jesli to jednorazowy wybryk to sie zdarza, ale zeby obserwowac, jesli nie ma temperatury i innych niepokojacych objawow to ok, Andziotku to prawda?
Bo sie niepokoje.
Jak nie ma gorączki i biegunki, to może być to objaw kolki - tak było u nas.
Może też być od alergii na coś - karmisz UU? Zielonkawa może też być od żelaza.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:56   #1997
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
dzień doberek mamusie
Wczoraj miałam dzień pełen wrażeń i nawet nie miałam czasu Was podczytywac. Ale po kolei: z rana byłam z Hanią u lekarza, bo te krzyki stały się nie do zniesienia. Lekarka obejrzała ją z każdej strony i okazało się, że to brzuszek, wykluczyła kolki, ale stwierdziła, że prawdopodobnie jelitka się wykształcają i przez to problemy. Dostaliśmy Debridat, bobotic no i ma wciąż bio gaye brac. Dostała też skierowanie na badanie moczu. Dziewczyny złapac siki nawet do specjalnego pojemnika to zajęcie godne mistrza ale dałam radę. Później byliśmy na USG bioderek i wszystko jest w jak najlepszym porządku, mała ma wszystko na miejscu lekarz kazał na wszelki wypadek pieluszkowac, ale ja wolę częściej kłaśc ją na żabkę Czy Wam też lekarz kazał profilaktycznie pieluszkowac? Z USG mama biegiem do cipologa na przegląd, szyjka zgładzona, blizna po cc ładnie się goi, lekarz czeka na następne powiedział, że mogę już wykonywac lekkie cwiczenia więc muszę rowerek przytargac z garażu i wziąc się za siebie
Acha moje dziewczę waży już 4820g i lekarka mówi na nią słodki grubasek
Dzisiaj od rana ma przecudny humor, buźka jej się nie zamyka i ciągle robi guuuuuuu guuuuuu, tatuś nauczył ją przeciągac te dwa słowa i słychac tak jak by śpiewała Teraz usnęła mi na rękach i zaraz będę musiała ją odłożyc ale tak słodko śpi, że boję się ją odłożyc
A dzisiaj idziemy na szczepienie i pewnie mama będzie płakała razem z dzieckiem, chyba że dziecko będzie dzielniejsze
za wagę
i jak kto głośniej płakał??

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

matall Staś ma 7 tyg i 5300,ale wydaje mi sie drobniutki w pon była u nas jego kuzynka 5 tyg wazy 5600 a moj przy niej taki kurczaczek sie wydaje, tyle ze dłuzszy
no to mój juz wogóle, 9 tygodni i 5 kg

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ide dzisiaj do kumpeli, ktora ma termin na 1 sierpnia
Wczoraj urodzila inna moja kumpela
A sasiadka wywiesila na ogrod mnooostwo rozowych bodziakow, pajacykow, pieluszek
W Anglii jest wysyp polskich dzieci
No to twój maluszek będzie miał dużo rówieśników do zabawy

MoniaK a może te 120ml to za dużo było i dlatego nadmiar mu wyleciał

Bassienka i Matal za kolejne tygodnie waszych szkarbów

Gusia to wcinaj, bo ty taki szczuplaczek jesteś

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:58   #1998
Siasiek
Zadomowienie

Aaaaaaaa dzisiaj poszła kupa
To były chyba trzy dni bez takiej konkretnej- trzy dnie marudzenia i płaczu.

A teraz gdzie go położę tam poleży, popatrzy i sam zaśnie
I nawet obiad zrobiłam bez pośpiechu, kawę piję i ciastka pożeram

Zaraz do Was wracam hehe

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:32   #1999
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

gusia dziekuje
Stary 2011-07-21, 13:34   #2000
anula_81
Zakorzenienie

MoniaK widac na butli dziecko spi dluzej, choc Andziotki gabulka jest wyjatkiem, spi i spi w nocy moja ulewa po samej piersi koszmarnie wiec chyba nie ma roznicy..

grazinku gratuluje 2 miesiecy Sebusia!

andziotku ja tez po twardosci oceniam czy juz karmic czy jeszcze troche niech pospija tez sie boje por karmienia, ale dzisiaj mega spokojniutko do tego podeszlam i jakos poszlo, zobaczymy co to bedzie po poludniu, bo ostatnio moja cora w dzien robi sobie 4 godzinna przerwe na spanie..

agape dziekuje za komentarze sukienusi, szpilunie beda ale sie musza kupic najpierw

matall piekna waga edzika!!! no wiec tez tyje tak jak Zoska przepisowo, to o co kaman z tym rzucaniem co??

pauzlia ale mi slodzisz, nog golych nie bedzie bo mi cellulit bokami w udach wylazi i wstyd! plus mam straszne pajaczki i popekane naczynka i mowy nie ma....

antropia dziekuje za komplement a moja tez ma aktywnosc kolo 6 rano niestety.....lubi...a sprobuj sie z nia nie pobawic..
a u gina tez bylam z mala, nie mialam z kim zostawic...nikt sie nie zdziwil

siasiek eweska matall a wy nie pzresadzacie z tym narzekaniem? przeciez swietne z was sliczne laseczki, cos chyba przesadzacie z tym marudzeniem...

ide prasowac i pakowac sie dalej...jeju jak ja tego nie lubie, pakowanie stresuje mnie od zawsze!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:37   #2001
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

listopadowa, MOniaK, Gusia, andziotku, Paulizia, Camomile,

sebek
wam dziękuje pięknie ciocie klocie

mam dzisiaj jakis kryzys, zero energii chyba mi sie baterie wyczerpały
nawet odpisywac sił nie mam

w ogole zrobiłąmw czoraj ogromne pranie ciuchów sprzed ciazy zeby je odświezyc i chodzić w nich
i potem był okropny deszcz, normalnie nawałnica, moje pranie było na suszarce pod wiatą garażową i wylało szambo własdnie tam!!
tzn my juz szamba nie mamy tylko normalna kanalizację, ale dziura po szambie jest...
no i moje pranie w to wpadło!!!!!!!!!! taka śmierdząca kupą woda...
większość moich ciuchów

2 razy prałam na intensywnym... i dalej śmierdzi
ide to rozwiesic
jak wyschnie jeszcze raz wypiore moze troche sie wywietrzy

ogolnie B-O-S-K-O....
Stary 2011-07-21, 14:00   #2002
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Hej Mamuśki.
Długo nic nie pisałam, ale bardzo duzo u mnie się dzieje (między innymi przez TŻta)
Ale co u nas??
Adrianek wymiotuje po każdym jedzonku. Byliśmy z tym w piątek u pediatry. Dała skierowanie do chirurga, żeby wykluczyć coś tam z odźwiernikiem czy coś takiego. Poszliśmy z maluszkiem do chirurga. Byliśmy tam 12:15 a tamta baba mówi, że chirurg już skończył pracę już go nie ma .
To z powrotem polecieliśmy do pediatry i powiedziałam co jest i jak i pediatra kazała zagęszczać melczko kleikiem ryżowym. I tak zagęszczałam do poniedziałku. Niby mniej wymiotował, było troszkę lepiej. Przyszedł poniedziałek i na 10 wybralismy się do chirurga na 10. Powiedział, że wymioty są niepokojące i żeby nadal mleko zagęszczać i przyjść we wtorek na kontrolę(kazał dokładnie zliczyć ile razy zwymiotował i mocno ulał).
Poszłam znowu we wtorek i chirurg inny powiedział, że ten dzieciak jest zdrowy tylko lubi sobie pożygać i mam maleko dalej zagęszczać i podawać mu luminal...
Jak dowiedziałam się co to za lek to zdrętwiałam... Oczywiście wykupiłam te czopki.
Do tego byliśmy we wtorek na szczepieniu. Tak franca go ukłuła, że siniaka ma, a krew się lała strasznie
Dałam mu 1/4 czopka na noc i przestał wymiotować
Więc wychodzi, że to może na tle nerwowym .

Adrianek 24 skończy 3 miesiace,a waży dopiero 5630 gram i mierzy 61 cm.

Muszę Was troszkę nadrobić

p.s. dałam Aduniowi jabłuszko z bobovity, bo kupy robić nie może
I chyba zadziałało

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Kurde ja już nie patrzę co piszę
Sorry, za błędy stylistyczne i powtarzanie się
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:04   #2003
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki.
Długo nic nie pisałam, ale bardzo duzo u mnie się dzieje (między innymi przez TŻta)
Ale co u nas??
Adrianek wymiotuje po każdym jedzonku. Byliśmy z tym w piątek u pediatry. Dała skierowanie do chirurga, żeby wykluczyć coś tam z odźwiernikiem czy coś takiego. Poszliśmy z maluszkiem do chirurga. Byliśmy tam 12:15 a tamta baba mówi, że chirurg już skończył pracę już go nie ma .
To z powrotem polecieliśmy do pediatry i powiedziałam co jest i jak i pediatra kazała zagęszczać melczko kleikiem ryżowym. I tak zagęszczałam do poniedziałku. Niby mniej wymiotował, było troszkę lepiej. Przyszedł poniedziałek i na 10 wybralismy się do chirurga na 10. Powiedział, że wymioty są niepokojące i żeby nadal mleko zagęszczać i przyjść we wtorek na kontrolę(kazał dokładnie zliczyć ile razy zwymiotował i mocno ulał).
Poszłam znowu we wtorek i chirurg inny powiedział, że ten dzieciak jest zdrowy tylko lubi sobie pożygać i mam maleko dalej zagęszczać i podawać mu luminal...
Jak dowiedziałam się co to za lek to zdrętwiałam... Oczywiście wykupiłam te czopki.
Do tego byliśmy we wtorek na szczepieniu. Tak franca go ukłuła, że siniaka ma, a krew się lała strasznie
Dałam mu 1/4 czopka na noc i przestał wymiotować
Więc wychodzi, że to może na tle nerwowym .

Adrianek 24 skończy 3 miesiace,a waży dopiero 5630 gram i mierzy 61 cm.

Muszę Was troszkę nadrobić

p.s. dałam Aduniowi jabłuszko z bobovity, bo kupy robić nie może
I chyba zadziałało

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Kurde ja już nie patrzę co piszę
Sorry, za błędy stylistyczne i powtarzanie się
Witaj kochana.
Biedny Adrianek, ale dobrze, ze juz nie wymiotuje.
A TZ znowu robi ci problemy?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:14   #2004
MoniaK
Zakorzenienie

Zosia, mój Tymuś na szczepieniu dwa tygodnie temu ważył 4300 więc też nie należy do wielkich dzieci Jest dość długi ale jak widzę ile tutaj dzieciaczki ważą to czasami się niepokoję. Jednak staram się nie świrować, bo wiadomo że każde dziecko jest inne. Pani dr mówiła że dobrze przybiera więc chyba nie ma się czym martwić.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:17   #2005
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
MoniaK widac na butli dziecko spi dluzej, choc Andziotki gabulka jest wyjatkiem, spi i spi w nocy moja ulewa po samej piersi koszmarnie wiec chyba nie ma roznicy..

grazinku gratuluje 2 miesiecy Sebusia!

andziotku ja tez po twardosci oceniam czy juz karmic czy jeszcze troche niech pospija tez sie boje por karmienia, ale dzisiaj mega spokojniutko do tego podeszlam i jakos poszlo, zobaczymy co to bedzie po poludniu, bo ostatnio moja cora w dzien robi sobie 4 godzinna przerwe na spanie..

agape dziekuje za komentarze sukienusi, szpilunie beda ale sie musza kupic najpierw

matall piekna waga edzika!!! no wiec tez tyje tak jak Zoska przepisowo, to o co kaman z tym rzucaniem co??

pauzlia ale mi slodzisz, nog golych nie bedzie bo mi cellulit bokami w udach wylazi i wstyd! plus mam straszne pajaczki i popekane naczynka i mowy nie ma....

antropia dziekuje za komplement a moja tez ma aktywnosc kolo 6 rano niestety.....lubi...a sprobuj sie z nia nie pobawic..
a u gina tez bylam z mala, nie mialam z kim zostawic...nikt sie nie zdziwil

siasiek eweska matall a wy nie pzresadzacie z tym narzekaniem? przeciez swietne z was sliczne laseczki, cos chyba przesadzacie z tym marudzeniem...

ide prasowac i pakowac sie dalej...jeju jak ja tego nie lubie, pakowanie stresuje mnie od zawsze!
Raczej nie przesadzam, 76kg przy moim wzroście to mega duzo

Martulka
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:26   #2006
Ważka
Raczkowanie

Czesc dziewczyny mam takie pytanko: czy wasze dzieci leza w lozeczku na jakiejs poduszeczce czy jeszcze na plasko?Emilka ma 1o tygodni i sama nie wiem czy cos jej podkladac pod glowke,kazdy mi mowi co innegopozdrawia m
Ważka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:31   #2007
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki!

Za godzinę jedziemy na szczepienie, czizasss jaka spięta jestem. Nie dość, że boję się wkłucia i płaczu Małej, to coś czuję, że się z tą durną lekarką pokłócę. Ostatnio miała problem, żeby mi receptę na pepti wypisać, bo jak to powiedziała ona nie widzi podstaw do przepisania tego mleka bo zmian na skórze typowych dla skazy nie widzi Wiedźma paskudna No nic, najwyżej jej powiem co o niej myślę i zmienimy przychodnię coby mi się babsztyl na dziecku nie odgrywał

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja po obejrzeniu tych zdjęć Anuli od jutra chyba nic nie będę jadła.
Heheh, to samo sobie pomyślałam
Synuś i kociaki superrr! Młody już ma rzęsiska jak starszy

U nas też problem z kupkami gdy nie wychodzi ponad 2 dni to daję odrobinę czopka. Spróbuję może jeszcze ten dicoflor dawać, dziś kupimy w aptece.

listopadowa nie wiem czy pamiętasz ale ja też się kilka razy z Deltimem i ich serwisem użerałam. Za pierwszym razem nie naprawili mi koła tylko nasmarowali więc odesłałam, przysłali jeszcze raz i też nie było poprawy, dodatkowo przebili mi w dwóch miejscach rączkę od wózka więc wózek po raz trzeci powędrował do serwisu. Gdybym nie zamówiła wózka sporo wcześniej to moja wkur.wka sięgałaby zenitu a tak przynajmniej nie miałam stresu, że jestem z dzieckiem w domu uziemiona bo jeszcze z brzuchem siedziałam I zrób tak jak piszesz, niech Ci przyślą nowe koło a kurier odbierze to uszkodzone

monika z numerkami - ha! U mnie identycznie z wagą, tylko do porodu to jeszcze z dodatkowym kilogramem szłam

mimbi kurcze zazdroszczę Ci tego wypadu z córcią Ja 3 tygodnie szukałam jakiegoś domku w lesie do wynajęcia i nic nie znalazłam, no poza jednym, super działeczka w środku lasu ale w domku taki syf, że na sam widok zdjęcia łazienki miałam ochotę

martulka moja Iga pewnie waży podobnie a 3 miesiące kończy jutro

Grazin za Sebusia

Lolka fajnie, że się odezwałaś Trzymam kciuki za chrzest Antoniuszka

eweska nie mów, nie mów, bo wyglądasz ślicznie. Nie dość, że ogarniasz taką gromadkę w domu to jeszcze zawsze jesteś zadbana i pięknie umalowana a kg po ciąży to za bardzo u Ciebie nie widać No i Ty dwójkę donosiłaś i urodziłaś Ja po mojej Igusi 3100 mam dużo większy brzuchol niż Ty

andziotka, matall, anula ja Wam tylko będę bić, że mimo trudności dajecie radę karmić Ja się poddałam dużo szybciej, z tym że Iga się jeszcze między karmieniami darła I też miałam raz taką sytuację jak andziotka. Uryczana karmiłam potomkę a ona w przerwie na płacz strzeliła mi uśmiech caaałą buzią. Łzy w oczach ale się uśmiechnęła

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:32   #2008
anula_81
Zakorzenienie

a TZ dzwonil, ze mala ciagle spi i czy ma wracac czy dalej spacerowac? chyba ja na snie nakarmie bo potem mi chyba cyca urwie jak sie obudzi.... a ja sie dziwie ze w nocy nie spi jak w dzien ostatnio takie drzemki urzadza....

czy wasze dzieci tez tak maja??

spakowana prawie, resztka na jutro zostalai malej gatki sie jeszcze susza! ale ciuchow dla malej wzielam tone!! bo ma byc pogoda w kratke..glupia ze mnie matka nooo..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:32   #2009
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Zosia, mój Tymuś na szczepieniu dwa tygodnie temu ważył 4300 więc też nie należy do wielkich dzieci Jest dość długi ale jak widzę ile tutaj dzieciaczki ważą to czasami się niepokoję. Jednak staram się nie świrować, bo wiadomo że każde dziecko jest inne. Pani dr mówiła że dobrze przybiera więc chyba nie ma się czym martwić.
Monia nie martw sie bo moga Gabrysia podobnie wazy jak Twoj Tymus, przedwczoraj 4530 i też długa bo obecnie w 7 tygodniu mierzy 61cm
Wazne że dzieciątka przybierają i to się liczy !!

mamaoptymistka, wielkie dzięki za przepis

Ja tak teraz na moment, potem kuknę, bo Malutka sie budzi, spi już 5-tą godzinę a cycusie pełne

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 14:39   #2010
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny mam takie pytanko: czy wasze dzieci leza w lozeczku na jakiejs poduszeczce czy jeszcze na plasko?Emilka ma 1o tygodni i sama nie wiem czy cos jej podkladac pod glowke,kazdy mi mowi co innegopozdrawia m
Tak jak piszesz opinii jest wiele Jedni nie zalecają poduszki aż do skończenia przez dziecko roku inni podkładają podusię już noworodkom. Ja tak sobie myślę, że skoro dziecku na płaskim źle nie jest i nie ma jakiegoś innego powodu aby podkładać poduszkę, to lepiej tego nie robić. A jeśli już to może jakąś taką płaską, nie puchatą

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
.... a ja sie dziwie ze w nocy nie spi jak w dzien ostatnio takie drzemki urzadza....

czy wasze dzieci tez tak maja??
anula u nas to jest różnie, jednego dnia Iga śpi max. 4-5 razy po 30m, innego 3,5h ciurkiem i pewnie dłużej by pospała ale ją delikatnie wybudzam. Czasem zje i dalej śpi przez godzinę albo i dwie. Jak się to ma do nocek? No raczej nijak Czasem mało śpi w dzień i nie śpi w ogóle od godziny 16, zasypia o 21 i potrafi się po 4h wybudzić a innym razem, ma dzień śpiocha, zasypia o 20 i śpi ciurkiem 8h.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości