|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Hej dziewczyny,
U nas dzien marudki kolejny ![]() Na szczescie Nadia spala dzis ladnie, od 22.30-4.40, zjadla, pospala do 8.30. Wiec przynajmniej mam sily do zmierzenia sie z rzeczywistoscia ![]() No i teraz ma drzemke poranna, ktora mam nadzieje troche potrwa ![]() Aha, wczoraj zrobila taka dziwna kupke, zielonkawa ze sluzem. Dzwonilam dzis do pielegniarki srodowiskowej, powiedziala, ze jesli to jednorazowy wybryk to sie zdarza, ale zeby obserwowac, jesli nie ma temperatury i innych niepokojacych objawow to ok, Andziotku to prawda? Bo sie niepokoje ![]() Siasku, sliczne kotki ![]() Grazin ![]() MoniaK, super, ze w koncu udalo Ci sie dluzej pospac ![]() Anulinka, nie mam pojecia co Ci doradzic. Moze skontaktuj sie z lekarzem/polozna? Anula, sukienke obejrzalam, ale ty masz fantastyczna figure i pieknie w niej wygladasz!! Co do dodatkow technicznych to tez doradzalabym szpilki czarne na wyzszym obcasie, z takimi nogami zrobisz fruore ![]() ![]() Aha, jeszcze co do karmienia, dalas mi troche do myslenia, ze moze za bardzo wpycham tej mojej Nadii jedzonko ![]() Andziot, Matall, Anula ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-21 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Wtajemniczenie
|
#1984 |
Rozeznanie
|
ja jutro ide na szczepienie z małym wybrałam 5w1 u nas 130zł bez rota
a po szczepieniu na przeglad, antropia w ciazy latałysmy co miesiac a teraz tez mam jakies obawy ,nie wiem czemu,ale boje sie tez szczepienia,pewnie bede wyc byłam u ksiedza zaklepac chrzciny, mamy 6.08 ładna data, ale co z tego jak mam nie ma w co sie odziac ![]() ![]()
#1985 |
Raczkowanie
|
Stosuje ten krem od pn plus nawilzajacy 3x dziennie i skora piekna gladka miecutka taka jaka byla kiedys zero krostek itp
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry Agus ![]() Antropia, ![]() Uciekam cos porobic zanim sie mala przebudzi ![]() Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-21 o 11:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie i dzidziusie
![]() Mało zagladam, bo u nas ładna pogoda, wiec sporo czasu spedzamy na świeżym powietrzu ![]() ![]() Oliwia kończy dzisiaj 3 miesiące ![]() ![]() Nadal karmie tylko UU. Tydzień temu byłyśmy na szczepieniu na rota. Olinka ważyła 5750g. Grzecznie wypiła Rotarix. Pani doktor pochwaliła ![]() ![]() W piątek bylismy na weselu. Było to moje pierwsze dłuzsze wyjscie z domu odkad Malutka się urodziła. Ale było OK ![]() ![]() Myślałam, ze zdąże cos przeczytac, ale maruda juz wstała (po godzinnej drzemce) i krzyczy cos w łóżeczku ![]() Przesyłamy buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Koło wróciło.
Kulki co prawda są, ale nadal wypada ![]() ![]() ![]() ![]() No to mam humor do d..y ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tak długo mnie u was nie było, że aż mi głupio po takiej przerwie pisać ![]() ![]() Swoją drogą przemiło mi się zrobiło jak przeczytałam jak podpytywałyście o mnie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja i mój Antek byczymy się u rodziców.. no może nie dokładnie byczymy, bo ciągle coś się dzieje, coś robimy, gdzies jedziemy, ktoś przyjeżdża i tak w kółko ![]() ![]() Mam nadzieję, że bardzo się na mnie nie gniewacie za nieobecność ![]() ![]() Mój Antonek ma się dobrze, rozpieszczany przez babcie i dziadków jest mega zadowolony.. Za tydzień, 31 lipca mamy chrzest Antona Wojciecha.. już wszystko mamy załatwione u księdza i w restauracji. Do siebie wracamy po chrzscie, czyli zaraz na początku sierpnia - wtedy będę na forum znacznie częście ![]() ![]() Aaaa.. wczoraj byliśmy na ważeniu - mała kluska wazy już ponad 5 kg a ma 5 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
Haj dziewczynki
![]() Byłam na kontroli u gina, dostałam Azalne (łyka któraś?)i cos na suchosc ![]() Weredka! Za tydzien jade do rodziców do Bielska- Białej, jak byłysmy z siostra małe to z rodzicami nad zaporą łaziliśmy prawie co tydzień. Jak ja tęsknie za swoim miastem... ![]() Tesciowa poszła z małym na spacerek...jutro wraca kobieta do pracy ![]() Doczytuje dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
...taki teraz dylemat czy skorzystć z promo w realu czy rosmanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Wtajemniczenie
|
daisy moja mam jest jaka jest... trzeba brać na nią poprawkę.. jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać...
wiem, że się za bardzo wtrąca, ale nie jakoś znoszę... i tak robię po swojemu.. a ona niech sobie gada ogólnie to nam bardzo pomaga i jest dobra osoba, ale język jj pozostawia wiel do życzenia(czasem se jej wstydzę ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Camomile dziękuje ![]()
#1994 |
Zadomowienie
|
witam
wczoraj cały dzień podczytywałam, zaznaczyłam milion pięćset postów do odp i nie miałam kiedy napisać ![]() ![]() dzisiaj byliśmy na szczepieniach, miałam łzy w oczach, tak strasznie płakał że aż mu tchu brakowało ![]() wzięliśmy 5w1 i na rotawirusy no i mój maluszek waży dopiero 5 kg, jak tak czytam ile wasze dzieciaczki mają to mój to taki kurczaczek jest bo on już ma ponad 9 tygodni ![]() dobra lecę poczytać co tam dzisiaj naskrobałyście
#1995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Antropia ![]() Lolka ![]() Ale moja córa ma dzisiaj dzień ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też być od alergii na coś - karmisz UU? Zielonkawa może też być od żelaza.
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jak kto głośniej płakał?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() MoniaK a może te 120ml to za dużo było i dlatego nadmiar mu wyleciał ![]() Bassienka i Matal ![]() Gusia to wcinaj, bo ty taki szczuplaczek jesteś ![]()
![]() |
#1998 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaa dzisiaj poszła kupa
![]() ![]() ![]() To były chyba trzy dni bez takiej konkretnej- trzy dnie marudzenia i płaczu. A teraz gdzie go położę tam poleży, popatrzy i sam zaśnie ![]() I nawet obiad zrobiłam bez pośpiechu, kawę piję i ciastka pożeram ![]() Zaraz do Was wracam hehe
#1999 |
Wtajemniczenie
|
gusia dziekuje
![]()
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
MoniaK widac na butli dziecko spi dluzej, choc Andziotki gabulka jest wyjatkiem, spi i spi w nocy
![]() grazinku ![]() andziotku ja tez po twardosci oceniam czy juz karmic czy jeszcze troche niech pospi ![]() agape dziekuje za komentarze sukienusi, szpilunie beda ale sie musza kupic najpierw ![]() matall piekna waga edzika!!! no wiec tez tyje tak jak Zoska przepisowo, to o co kaman z tym rzucaniem co?? pauzlia ale mi slodzisz, nog golych nie bedzie bo mi cellulit bokami w udach wylazi i wstyd! plus mam straszne pajaczki i popekane naczynka i mowy nie ma.... antropia ![]() a u gina tez bylam z mala, nie mialam z kim zostawic...nikt sie nie zdziwil ![]() siasiek eweska matall a wy nie pzresadzacie z tym narzekaniem? przeciez swietne z was sliczne laseczki, cos chyba przesadzacie z tym marudzeniem... ide prasowac i pakowac sie dalej...jeju jak ja tego nie lubie, pakowanie stresuje mnie od zawsze! |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
listopadowa, MOniaK, Gusia, andziotku, Paulizia, Camomile,
sebek wam dziękuje pięknie ciocie klocie ![]() mam dzisiaj jakis kryzys, zero energii chyba mi sie baterie wyczerpały ![]() nawet odpisywac sił nie mam w ogole zrobiłąmw czoraj ogromne pranie ciuchów sprzed ciazy zeby je odświezyc i chodzić w nich ![]() i potem był okropny deszcz, normalnie nawałnica, moje pranie było na suszarce pod wiatą garażową i wylało szambo własdnie tam!! tzn my juz szamba nie mamy tylko normalna kanalizację, ale dziura po szambie jest... no i moje pranie w to wpadło!!!!!!!!!! taka śmierdząca kupą woda... większość moich ciuchów ![]() 2 razy prałam na intensywnym... i dalej śmierdzi ide to rozwiesic jak wyschnie jeszcze raz wypiore moze troche sie wywietrzy ogolnie B-O-S-K-O.... ![]()
#2002 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki.
Długo nic nie pisałam, ale bardzo duzo u mnie się dzieje (między innymi przez TŻta) Ale co u nas?? Adrianek wymiotuje po każdym jedzonku. Byliśmy z tym w piątek u pediatry. Dała skierowanie do chirurga, żeby wykluczyć coś tam z odźwiernikiem czy coś takiego. Poszliśmy z maluszkiem do chirurga. Byliśmy tam 12:15 a tamta baba mówi, że chirurg już skończył pracę już go nie ma ![]() To z powrotem polecieliśmy do pediatry i powiedziałam co jest i jak i pediatra kazała zagęszczać melczko kleikiem ryżowym. I tak zagęszczałam do poniedziałku. Niby mniej wymiotował, było troszkę lepiej. Przyszedł poniedziałek i na 10 wybralismy się do chirurga na 10. Powiedział, że wymioty są niepokojące i żeby nadal mleko zagęszczać i przyjść we wtorek na kontrolę(kazał dokładnie zliczyć ile razy zwymiotował i mocno ulał). Poszłam znowu we wtorek i chirurg inny powiedział, że ten dzieciak jest zdrowy tylko lubi sobie pożygać i mam maleko dalej zagęszczać i podawać mu luminal... Jak dowiedziałam się co to za lek to zdrętwiałam... Oczywiście wykupiłam te czopki. Do tego byliśmy we wtorek na szczepieniu. Tak franca go ukłuła, że siniaka ma, a krew się lała strasznie ![]() Dałam mu 1/4 czopka na noc i przestał wymiotować ![]() Więc wychodzi, że to może na tle nerwowym ![]() Adrianek 24 skończy 3 miesiace,a waży dopiero 5630 gram i mierzy 61 cm. Muszę Was troszkę nadrobić ![]() p.s. dałam Aduniowi jabłuszko z bobovity, bo kupy robić nie może ![]() I chyba zadziałało ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Kurde ja już nie patrzę co piszę ![]() Sorry, za błędy stylistyczne i powtarzanie się ![]()
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Adrianek, ale dobrze, ze juz nie wymiotuje. A TZ znowu robi ci problemy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Zosia, mój Tymuś na szczepieniu dwa tygodnie temu ważył 4300 więc też nie należy do wielkich dzieci
![]()
#2005 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Martulka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki!
Za godzinę jedziemy na szczepienie, czizasss jaka spięta jestem. Nie dość, że boję się wkłucia i płaczu Małej, to coś czuję, że się z tą durną lekarką pokłócę. Ostatnio miała problem, żeby mi receptę na pepti wypisać, bo jak to powiedziała ona nie widzi podstaw do przepisania tego mleka bo zmian na skórze typowych dla skazy nie widzi ![]() ![]() ![]() Heheh, to samo sobie pomyślałam ![]() ![]() Synuś i kociaki superrr! Młody już ma rzęsiska jak starszy ![]() U nas też problem z kupkami ![]() listopadowa nie wiem czy pamiętasz ale ja też się kilka razy z Deltimem i ich serwisem użerałam. Za pierwszym razem nie naprawili mi koła tylko nasmarowali więc odesłałam, przysłali jeszcze raz i też nie było poprawy, dodatkowo przebili mi w dwóch miejscach rączkę od wózka ![]() ![]() ![]() monika z numerkami - ha! U mnie identycznie z wagą, tylko do porodu to jeszcze z dodatkowym kilogramem szłam ![]() mimbi kurcze zazdroszczę Ci tego wypadu z córcią ![]() ![]() martulka moja Iga pewnie waży podobnie a 3 miesiące kończy jutro ![]() Grazin ![]() ![]() Lolka fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() eweska nie mów, nie mów, bo wyglądasz ślicznie. Nie dość, że ogarniasz taką gromadkę w domu to jeszcze zawsze jesteś zadbana i pięknie umalowana a kg po ciąży to za bardzo u Ciebie nie widać ![]() ![]() ![]() andziotka, matall, anula ja Wam tylko będę ![]() ![]() ![]() ![]()
#2008 |
Zakorzenienie
|
a TZ dzwonil, ze mala ciagle spi i czy ma wracac czy dalej spacerowac? chyba ja na snie nakarmie bo potem mi chyba cyca urwie jak sie obudzi.... a ja sie dziwie ze w nocy nie spi jak w dzien ostatnio takie drzemki urzadza....
czy wasze dzieci tez tak maja?? spakowana prawie, resztka na jutro zostalai malej gatki sie jeszcze susza! ale ciuchow dla malej wzielam tone!! bo ma byc pogoda w kratke..glupia ze mnie matka nooo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazne że dzieciątka przybierają i to się liczy !! mamaoptymistka, wielkie dzięki za przepis ![]() Ja tak teraz na moment, potem kuknę, bo Malutka sie budzi, spi już 5-tą godzinę a cycusie pełne
![]() |
#2010 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.