Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 20:10   #2011
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Co do tej laski co jest teraz już w 34 , miała normalnie okres i nawet schudła nie przytyła. Żadnych objawów ciąży, dopiero mąż przez przypadek poczuł ruchy
Normalnie historia jak z TV

Spa odpiszę Ci jutro na PW dziś mi się już nie chce....

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:11   #2012
rabarbar83
Rozeznanie

eh szukam dziury w całym właśnie znalazłam taką informację
"Tętno noworodka zaraz po urodzeniu jest zbliżone do rytmu płodowego serca, czyli bardzo szybkie: 170?180/minutę. Spada ono w pierwszej dobie do 120 uderzeń na minutę i na tym poziomie utrzymuje się w najbliższym okresie życia." i jeszcze
Prawidłowa częstość serca, tętno, u dzieci mieści się w zupełnie innych normach, niż u ludzi dorosłych. Noworodki i niemowlęta mogą w czasie wysiłku osiągać maksymalną częstość tętna przewidzianą przez układ bodźcoprzewodzący ludzkiego serca, to jest 220 uderzeń na minutę.

głupia jestem trzeba było poczytać a nie się nakręcać że coś się może zacząć dziać bo za dobrze idzie
Stary 2011-07-21, 20:12   #2013
thelilah
Zadomowienie

czytam czytam i z szoku wyjść nie mogę...

Małgorzatko trzymaj się tam
jesteś pod okiem lekarzy, więc na pewno będzie dobrze. trzymam mocno kciuki za Ciebie

aż mi się wierzyć nie chce...
laski trzymać nóżki razem! to już nie są żarty...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:16   #2014
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

a tak z dobrych wiadomości to zapomniałam napisać - 31 tc na plusie 6,5 kg

dziś boli okresowych nie miała, ale ze dwa razy kuło tak na dole brzucha, rzekłabym że tak tu gdzie łono, tudzież wloski rosną.nie wiem czy w środku szyjka jest na tej wysokosci?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-21 o 20:19
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:17   #2015
MalgosiaM8
Zakorzenienie

aa Natka pytała, wylądowałam na porodówce bo nie było miejsc na patologii, ale sie naoglądam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:17   #2016
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
eh szukam dziury w całym właśnie znalazłam taką informację
"Tętno noworodka zaraz po urodzeniu jest zbliżone do rytmu płodowego serca, czyli bardzo szybkie: 170?180/minutę. Spada ono w pierwszej dobie do 120 uderzeń na minutę i na tym poziomie utrzymuje się w najbliższym okresie życia." i jeszcze
Prawidłowa częstość serca, tętno, u dzieci mieści się w zupełnie innych normach, niż u ludzi dorosłych. Noworodki i niemowlęta mogą w czasie wysiłku osiągać maksymalną częstość tętna przewidzianą przez układ bodźcoprzewodzący ludzkiego serca, to jest 220 uderzeń na minutę.

głupia jestem trzeba było poczytać a nie się nakręcać że coś się może zacząć dziać bo za dobrze idzie
Rabarbarku, co Ty sobie wkręcasz? Tętno mojego mam na każdej wizycie ok. 140/min.

A to ja do Ciebie miałam pisać w wiadomej sprawie? Bo teraz znaleźć nie mogę, kto odpowiedział na mój odzew

Małgosiu, przynajmniej masz pożytek z tej porodówki, bo się dowiesz z pierwszej ręki co i jak tam u Was w szpitalu

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-21 o 20:18
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:19   #2017
spa82
Raczkowanie

Ale się smacznie objadła-uwielbiam ten stan
Anuska-to Ci Fabianek super rosnie
Rabarbar-mi wpisuje do karty ciąży bo mam taka rubryczkę-zerknełam własnie ze mam na poziomie 140-150 i lekarz zawsze mówi że w porządku

Cytat:
a lekarze mnie gonią jak głaskam brzuszek , mówią żeby nie głaskać ale czemu to się muszę zapytać
Ponoc pobudza to macice do skurczów czy jakos tak stawia się itp.dokładnie sie nie orientuje ale lekarz zwrócił mi uwage zeby przy balsamowaniu brzuszka też mieć to na względzie.
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:23   #2018
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Boskie aranżacje- zwłaszcza parka w strojach kąpielowych
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Indygo, Archinta a co myślicie o cavalier king charles spanielach? takie małe slodkie brzydactwa znacie tą rasę? może takie pieski przy dzieciach?
Piesek słodki- tylko czy nie za drobny dla takich małych dzieci??
A i trzeba pamiętać, ze mimo ,że zalicza się do psów ozdobnych to wywodzi się jednak z myśliwskich- także musi mieć odpowiednią dawkę ruchu by w domu nie szalał/szczekał itp.

A cena kosmiczna One tyle chodzą czy taka utytułowana hodowla?
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a moja mama zadzwoniła wlaśnie ze jest chora i jutro jestem sama z juniorem co oznacza umieranie wieczorem Zawsze tak się konczy jak za nim biegam cały dzien. Oby tylko się nie okazało że mama zaraziła małego

Cytat:
tak tak ci Najlepsze to nie leże na patologi ale na porodówce
Małgoś Ty się nie denerwuj, ze my się troskamy o Ciebie . Jesteś wiercipięta i koniec i sama przyznasz, ze czasem trzeba było na Ciebie jednak nakrzyczeć
Dobrze,że skurcze ustępują po lekach. Szybkiego powrotu do domu
A ten pobyt ma chociaż ten plus, ze już będziesz obeznana co i jak na porodówce, a nie w nerwach bo i poród i nowe miejsce.
Jeszcze raz ściskam

No a to laska co się dowiedziała w 7 mcu - szaleństwo!
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Heeeejka
Jak w przedostatnim wątku poszłam jeść śniadanie i Was nadrabiać tak właśnie teraz udało mi się to uczynić
Po drodze miałam 2 wakacyjne wyjazdy a jak wracałam to wiadomo 40stron murowane a ja mam taki głupi charakter że nie zacznę czegos jak czegoś nie skończę więc tak dziobałam i dziobałam aż wreszcie moge uroczyście oświadczyć że jestem na bierząco
Jesteś szalona!!!!!!
Ale dobrze , ze z powrotem z nami
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A w ogole jakby nie bylo-liczac od starego terminu jestem od dzisiaj w ponad 30 tygodniu

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
ja dziś miałam wizytę, maciczka wysoka podskoczyła przez ostatni miesiąc, coś się tam z ph zrobiło bo mam za wysokie i trzeba się bawić w globulki ale jak na razie to nic się nie dzieje jakiegoś poważnego na szczęście

mam pytanko: czy lekarz podaje wam tętno maluszków podczas badania- podsłuchu serduszka?
No to dobrze,ze ogólnie wizyta ok
Mi gineska zawsze podaje tętno synka -i praktycznie zawsze ma 144
Cytat:
aaaaaa sisela mowilas kiedys ze mialas ochote obejrzec "sex w wielkim miescie"-teraz na comedy central leci od pierwszego odc codziennie od 22:50 i leca po dwa odcinki
na problemy ze snem jak znalazł Tylko niestety w tym czasie małż okupuje TV bo akurat wraca, wiec mu nie odbieram tej przyjemności po całym dniu zapieprzania.
Musę sobie ściągnąć.
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za kciukasy
Wizyta udana, mały rośnie waży już prawie 1200, wszystko ładnie pracuje oczywiście kopał przy usg i nawet nóżki rozkraczył i TŻ zobaczył siusiorka w całej okazałości
a i gin mówił, że na skrurcze łydek to jesc makrele wedzoną, podobno ma dużo magnezu no i orzechy włoskie, za czym ja akurat nie przepadam, ale TŻ już mnie zaopatrzył, wredota
a i narazie mały ma główke pod moją wątrobą, czyli narazie jest to ułożenie pośladkowe mam nadzieje, że sie jeszcze przekreci skubaniec
i za wizytę
Mój tez ma główkę pod wątroba, a raczej w wątrobie aż czasem mnie piecze
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:25   #2019
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Też mam taką nadzieję że u mnie tak będzie

Co do tej laski co jest teraz już w 34 , miała normalnie okres i nawet schudła nie przytyła. Żadnych objawów ciąży, dopiero mąż przez przypadek poczuł ruchy
z tą babką to jakiś kosmos z jednej strony popatrzcie ile ją nerwów ominęło nie liczyła kolejnych tygodni, nie martwiła się bólami brzucha a teraz jest już z dzidzią prawie na mecie
Stary 2011-07-21, 20:28   #2020
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która kupuje zamiast wanienki Tummy Tube'a?
nam nawet na tych targach mother&baby odradzali na stoisku to wiaderko więc chyba nie jest takie fajne, jak wszędzie piszą Mówiła nam dziewczyna, że na krótko wystarcza, że na początek ciężko z główką jak maleństwo nie utrzymuje jej sam. A dla mnie osobiście wydaje się, że ciężko dziecko umyć całe w tym A wśród znajomych mam tylko 1 dziewczynę, która się zdecydowała.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hihih ja cośc czuje, że po moich plackach ziemniaczanych z cukrem też przesadzę, ale raz nie zawsze...
oooo kurka, Aga jesteś chyba pierwszą znaną mi osobą, która je placki ziemniaczane z cukrem Bo komukolwiek powiedziałam, że u mnie się tak jadło to patrzył na mnie jak na dziwaka

Cytat:
Do poniedziałku jak leki zaczną działać ale obstawiam że do środy napewno będę
a lekarze mnie gonią jak głaskam brzuszek , mówią żeby nie głaskać ale czemu to się muszę zapytać
bo głaskanie brzuszka może powodować skurcze macicy i Małgoś nie gniewaj się na nas bo my z troski o Ciebie. A wnioski wysnuwałyśmy tylko na podstawie tego co nam pisałaś Trzymaj się tam, niech leki dobrze i szybko działają

a ja mam spóźniony zapłon i u mnie placki ziemniaczane będą jutro dziś miałam cukinię a'la schabowe

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:28   #2021
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A ja jednak nie mogłam się skupić na książce, cały dzień jakaś podenerwowanajestem. Zamiast tego uprasowałam kolejne dwie porcje dziecięcych ciuszków Już mi tylko do wyprania zostały większe rzeczy: rożek, kocyki.
Ale coś sie stało cy tak po prostu??
Ja miałam wczoraj taki dzień wszystko i wszyscy mnie wkur... nawet pies i kot Ale czemu to
Cytat:
a tak z dobrych wiadomości to zapomniałam napisać - 31 tc na plusie 6,5 kg
Milcz szalona
Stary 2011-07-21, 20:32   #2022
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

oooo kurka, Aga jesteś chyba pierwszą znaną mi osobą, która je placki ziemniaczane z cukrem Bo komukolwiek powiedziałam, że u mnie się tak jadło to patrzył na mnie jak na dziwaka
ja jem tylko i wyłącznie z cukrem i ze śmietanką, żadnych innych a nalesniki tylko z dzemem, nie istnieja inne, a na ostro to ble

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-21, 20:34   #2023
thelilah
Zadomowienie

mooonik to chyba od regionu Polski zależy...
w wielkopolsce (a Aga z mojego regionu ) z tego co wiem normą jest jedzenie placków ziemniaczanych z cukrem... też je uwielbiam... pod każdą postacią

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
ja jem tylko i wyłącznie z cukrem i ze śmietanką, żadnych innych a nalesniki tylko z dzemem, nie istnieja inne, a na ostro to ble

prawda
nalesniki tylko na słodko
Stary 2011-07-21, 20:36   #2024
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Rabarbarku, co Ty sobie wkręcasz? Tętno mojego mam na każdej wizycie ok. 140/min.

A to ja do Ciebie miałam pisać w wiadomej sprawie? Bo teraz znaleźć nie mogę, kto odpowiedział na mój odzew

Małgosiu, przynajmniej masz pożytek z tej porodówki, bo się dowiesz z pierwszej ręki co i jak tam u Was w szpitalu
a bo ja taki wkręciołek jestem szukam problemów na siłę bo dobrze idzie, a według mojego nastawienia ostatnio jak dobrze idzie to coś się wydarzy beee bo za dobrze być nie może głupia filozofia trzeba nad tym popracować

a ja tak sobie czekam, czekam i nic... myślałam że już z kimś pogadałaś ale jak nie to ja nadal chętnie bo nic mi się w tym temacie nie zmieniło
Stary 2011-07-21, 20:37   #2025
spa82
Raczkowanie

Fenkju miss.hot czekam w takim razie

A propo miałam własnie wrócić do tematu który był wałkowany odnosnie kas pierwszeństwa puszczania itp. No wiec moje drogie te kasy są dla wszystkich tzn.każdy może przy niej robic zakupy ale te osoby musze sie liczyc z tym ze kobieta w ciąży czy inwalida wejda przed nich i wyłożą swoje rzeczy (czy ja to jasno napisałam??) i nie mogą fukać. Chodzi poprostu o to że wcale nie musza zerkac za siebie czy stoi jakas ciężarna czy inwalida. Ja zyłam w tej swiadomości do momentu jak wystałam swoje podeszłam do kasy a Pani do mnia" a Pani czemu stała i nie podeszła??" Ale mimo mojej teraźniejszej wiedzy nadal tak nie robie bo jakos mi dziwnie i niezręcznie
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:38   #2026
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

do jutra dziewuszki<papa>

Stary 2011-07-21, 20:41   #2027
lullaby_ml
Zakorzenienie

thelilah ja tez z wielkopolski a nie lubie- jem placki z kwasna smietana bo z cukrem nie ujem

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj taki dzień wszystko i wszyscy mnie wkur... nawet pies i kot Ale czemu to

Milcz szalona
No wlasnie indygo, zamilcz
Stary 2011-07-21, 20:43   #2028
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
thelilah ja tez z wielkopolski a nie lubie- jem placki z kwasna smietana bo z cukrem nie ujem
lulla, ale to już Twoja predyspozyja smakowa że tak powiem, że nie lubisz jeść z cukrem

ja nie napisałam, że wszyscy z wlkp muszą je lubić, tylko u nas to norma jest że tak się jada placki

a znam nawet takich co słodzą zupę pomidorową...

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2011-07-21 o 20:44
Stary 2011-07-21, 20:45   #2029
lullaby_ml
Zakorzenienie

archi kurcze jakbym mogla to bym Ci jakos przeslala filmy i seriale, najlepiej sie sciaga na torrentach i w formacie rmvb jest o wiele mniej bajtow

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
lulla, ale to już Twoja predyspozyja smakowa że tak powiem, że nie lubisz jeść z cukrem

ale moi znajomi tez jedza placki ze smietana a nie z cukrem.. łotewer
Stary 2011-07-21, 20:45   #2030
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

w moim domku rodzinnym tez się je placki z cukrem i dodatkowo ze śmietaną mniam
ale ja uwielbiam takie po węgiersku z gulaszem na ostro...teraz to chyba bym umarła po takim daniu na zgagę
Stary 2011-07-21, 20:45   #2031
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
W dzieciństwie jadłam na słodko, teraz już mi tak nie smakuje i jem jak lulla napisała albo w ogóle z jakimś fajnym sosikiem a`la po węgiersku
Stary 2011-07-21, 20:48   #2032
lullaby_ml
Zakorzenienie

sis powiedz jeszcze ze uwielbiasz gzik i ze kochasz wszystko co ziemniaczane
Stary 2011-07-21, 20:51   #2033
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Fenkju miss.hot czekam w takim razie

A propo miałam własnie wrócić do tematu który był wałkowany odnosnie kas pierwszeństwa puszczania itp. No wiec moje drogie te kasy są dla wszystkich tzn.każdy może przy niej robic zakupy ale te osoby musze sie liczyc z tym ze kobieta w ciąży czy inwalida wejda przed nich i wyłożą swoje rzeczy (czy ja to jasno napisałam??) i nie mogą fukać. Chodzi poprostu o to że wcale nie musza zerkac za siebie czy stoi jakas ciężarna czy inwalida. Ja zyłam w tej swiadomości do momentu jak wystałam swoje podeszłam do kasy a Pani do mnia" a Pani czemu stała i nie podeszła??" Ale mimo mojej teraźniejszej wiedzy nadal tak nie robie bo jakos mi dziwnie i niezręcznie
mi to tak niezręcznie że nawet nie patrzę gdzie taka kasa idę do pierwszej lepszej normalnej aaa dziś oczywiście po wizycie u lekarza podjechałam jeszcze do reala na drobne zakupy i oczywiście wygrzebałam coś dla niuńki, musiałam poczekać przy kasie chyba z 10 minut bo kod kreskowy był urwany ale warto było bo mam nowiutki śpiworek sztruksowy za 10 zł z wyprzedażowych końcówek i fioletowe sztruksy ogrodniczki rozpinane w kroku za 15 zł dziś za ciemno ale jutro się pochwalę fotką
Stary 2011-07-21, 20:52   #2034
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
W dzieciństwie jadłam na słodko, teraz już mi tak nie smakuje i jem jak lulla napisała albo w ogóle z jakimś fajnym sosikiem a`la po węgiersku
po węgiersku też lubię...
zresztą ja lubię pod każda postacią

lulla, ale ja sie nie upieram że każdy z wlkp MUSI lubić i MUSI jeść placki z cukrem nooo
to żaden wyznacznik, tylko tyle że dla nas to nie jest dziwne tak można je jeść jak o tym wspomniała mooonik

dobra koniec o plackach bo już mi się chce
Stary 2011-07-21, 20:53   #2035
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
sis powiedz jeszcze ze uwielbiasz gzik i ze kochasz wszystko co ziemniaczane
mowa
Stary 2011-07-21, 20:55   #2036
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
po węgiersku też lubię...
zresztą ja lubię pod każda postacią

lulla, ale ja sie nie upieram że każdy z wlkp MUSI lubić i MUSI jeść placki z cukrem nooo
to żaden wyznacznik, tylko tyle że dla nas to nie jest dziwne tak można je jeść jak o tym wspomniała mooonik

dobra koniec o plackach bo już mi się chce
ok, wypowiedzialam sie ale nie bylo tematu.
Stary 2011-07-21, 20:56   #2037
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak miałam dziś, dopóki się nie przespałam po 18 chwilkę. To pewnie przez to, że biomet niekorzystny

Cytat:
mooonik to chyba od regionu Polski zależy...
w wielkopolsce (a Aga z mojego regionu ) z tego co wiem normą jest jedzenie placków ziemniaczanych z cukrem... też je uwielbiam... pod każdą postacią
ja pochodzę ze świętokrzyskiego i u mnie to normalne, że tak się właśnie je. Za to jak w Krk komuś powiedziałam to robili wielkie oczy, bo jak tak można Mój mąż za to je ze śmietaną kwaśną, a ja teraz najczęściej z keczupem A najbardziej to lubię takie po węgiersku mniaaami, zwłaszcza w wykonaniu mojego męża
A naleśniki to na każdy sposób- na słodko, na ostro, w każdej postaci.
A jadłyście naleśniki a'la pieorgi ruskie- pyyyyyyychota

Julitka

Stary 2011-07-21, 20:59   #2038
lullaby_ml
Zakorzenienie

Monia ja bym sie dala pokroic za pierogi ruskie!!!!!!! kochaaaaaaaam
a przed chwila sie obkjadlam znowu jak bąk, no moze nie przed chwila ale jakies poltorej godz temu, tż zrobil kabaczka w sosie koperkowym
Stary 2011-07-21, 21:02   #2039
rabarbar83
Rozeznanie

pisałyście o koszykach wiklinowych, dziś były w realu moim na wagę ale już takie przebrane no i to może lokalna wyprzedaż była ale tanio wychodziło za spory prostokątny z bawełnianym wkładem koło 12 zł, za mały 6-8 zł
Stary 2011-07-21, 21:04   #2040
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Monia ja bym sie dala pokroic za pierogi ruskie!!!!!!! kochaaaaaaaam
a przed chwila sie obkjadlam znowu jak bąk, no moze nie przed chwila ale jakies poltorej godz temu, tż zrobil kabaczka w sosie koperkowym
ja też pierogi ruskie uwielbiam!
a takie naleśniki z farszem do ruskich to szybsza wersja i do tego jeszcze posypane serkiem i zapieczone chwilkę- nieeeebo w gębie

a ja właśnie otwieram puszkę masy czekoladowej- takiego kajmaku co to gotowe są np. do wafli, tyle że zjem samą bo mam ślinę po kolana już

Julitka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości