Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 21:16   #2101
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
spadam spać bo nadal jestem zła jak osa i zaraz zacznę gryźć!!!

dobrej nocki kochane
Nie gryź spij dobrze
Stary 2011-07-21, 21:18   #2102
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dziękuję ślicznie za wszystkie kciuki

Na dzisiejszej wizycie pan dr potwierdził Księżniczkę na 98% (powiedział, że na 100% to po porodzie powie )
Młoda rośnie zdrowo, waży już trochę ponad 760g.
Oczywiście w trakcie badania tradycyjnie już nie mogła spokojnie poleżeć, tylko musiała fikołki fikać - ciekawe, czy jej tak zostanie

A co do tych moich wyników cukru, to dr stwierdził, że widocznie za pierwszym razem jakiś błąd pomiaru był i że skoro za drugim razem wyniki wyszły dobre, to nie ma się co przejmować.
Kolejna wizyta 11 sierpnia.

To o tyle sprawozdania, lecę Was nadrabiać...
Stary 2011-07-21, 21:20   #2103
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Na dzisiejszej wizycie pan dr potwierdził Księżniczkę na 98% (powiedział, że na 100% to po porodzie powie )
Oczywiście w trakcie badania tradycyjnie już nie mogła spokojnie poleżeć, tylko musiała fikołki fikać - ciekawe, czy jej tak zostanie

A co do tych moich wyników cukru, to dr stwierdził, że widocznie za pierwszym razem jakiś błąd pomiaru był i że skoro za drugim razem wyniki wyszły dobre, to nie ma się co przejmować.

Stary 2011-07-21, 21:24   #2104
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

To super

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:25   #2105
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
podobno lepiej jak jest niższe niż wyższe ciśnienie...zapytaj lekarza
zapytam zapytam myślałam, że może wiesz coś więcej na ten temat... póki co ja mam obserwować czy nic mi nie puchnie za bardzo i czy z widzeniem ok. no i gp ma mi bardziej kontrolować ciśnienie...

co do paciorkowca to nie denerwuj się, wiem że łatwo mówić, ale myślę ze jakby to było naprawdę coś złego to wezwali by Cię do szpitala od razu... trzeba być dobrej myśli, córcia będzie zdrowa zobaczysz, nie ma się co martwić na zapas
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:29   #2106
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
zapytam zapytam myślałam, że może wiesz coś więcej na ten temat... póki co ja mam obserwować czy nic mi nie puchnie za bardzo i czy z widzeniem ok. no i gp ma mi bardziej kontrolować ciśnienie...

co do paciorkowca to nie denerwuj się, wiem że łatwo mówić, ale myślę ze jakby to było naprawdę coś złego to wezwali by Cię do szpitala od razu... trzeba być dobrej myśli, córcia będzie zdrowa zobaczysz, nie ma się co martwić na zapas

ja wiem tylko w drugą stronę.. ta moją niską ale napewno będzie ok

szpital wysłał pismo.. nie czekali do wizyty z informacją.. pisali ,że moge dzwonić by się dowiedzieć czegoś więcej.. a tak to więcej info na wizycie..
poczytałam trochę.. i to chodzi o to,że dziecko przechodząc przez kanał rodny może to załapać..a antybiotyki mają je chronić przed tym zarażeniem.. wcześniej nic małej nie grozi..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:37   #2107
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz pytanie związane z tematem...

na ile przed porodem obniża się brzuch?
z tego co ja kojarzę to 2-3tyg, tak?
Mi sie obnizyl z tydzien przed
Mojej kolezance chyba z 5 tyg. przed terminem a miala w kocu wywolywany
10 dni po terminie
Chyba tutaj tez nie ma reguly..

Cytat:
dzięki

kurcze zaraz zacznę się zastanawiać że poród przegapię
ani jednego skurczu przepowiadającego, cycki suche... myślałam, że może chociaż brzuch będzie jakimś objawem zapowiadającym a tu nici
oj nie przegapisz....nie przegapisz...

Cytat:
a więc...najpierw o wizycie u mojego polskiego gina...

córeczka potwierdzona na 100% pokazała wyraźnie co trzeba..
za to buźki nie chciała pokazać ale widać było uszko i włoski na głowie

Mała waży 2030 g.. ułożenie główkowe. mam ją nisko,podobnie jak brzuch,ale z tego co doktor patrzył na usg..to szyjka ok.mała jeszcze nie napiera na nią, i łożysko ok. więc pomimo tego że nisko i blisko...to nic póki co nie grozi.. a lekarz się śmiał,że za 4 tyg to będzie miała 3kg i mogę rodzić.

wszystko zostało posprawdzane..powiedziała m o swoich obawach w związku z kuzynki synalkiem, to lekarz badał i oglądał dokładnie.. nerki,pęcherz i serduszko ok. główka też . rączki i stópki ma prawidłowe..
i..podobno ma dłuugie nogi.. lekarz się smiał,że laska długonoga będzie

ogólnie wszystko było ok.

ale... po powrocie do domu w skrzynce znalazłam list ze szpitala... i niestety..te ostatnie badania nie wyszły prawidłowo.

wykryli u mnie paciorkowca z grupy b.... więc przy porodzie dostanę antybiotyki z penceliny więcej powiedzą na szpitalnej wizycie ...póki co dokształcam się na googlach.. i mam nadzieje,że dadzą radę i nie zarazi się moja kryszynka przy porodzie tym świństwem... bo o ile dla mnie to nie ma znaczenia..to dla dzieciolka jest niebezpieczne..i może prowadzić do zakażenia orgaznizmu,sepsy..itp.. ehhh... normalnie nie może być dobrze nigdy....
oj to widze ze juz super bejbik z tej twojej kruszynki...
Nie wiem nic na temat tego paciorkowca ale chyba Eve z irlandzkich mamusiek cos mowila ze miala........ (nie jestem pewna ale zapytaj jej)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 21:37   #2108
lullaby_ml
Zakorzenienie

co sie tak cicho zrobilo?
Stary 2011-07-21, 21:43   #2109
kellysss
Zakorzenienie

ej........ zjadlo mi chyba z 10 postow co cytowalam.........

Pisalam o tych skurczach....Ze do porodu (etap parcia) to mialam 160-170% i az mnie trzeslo takie byly silne .. czulam je nawet po epiduralu
No a jak przyszlam tylko do szpitala.. Po 6 godzinach zmagania sie ze skurczami w domu to mialam 70-80% i rozwarcie na 1 cm sie tylko zrobilo ..
aaa... jakos tydzien przed porodem twardnial mi przez caly dzien brzuch ..taka skala sie robila przez co nie moglam wyczuc czy maly sie rusza i tez pojechalam na IP i wtedy juz mialam skurcze na 50-60% ale w sumie one jeszcze nic nie robily bo wtedy rozwarcia nie mialam i szyjka tez cala byla...
Wiec z tymi skurczami to mi sie wydaje ze roznie bywa u roznych kobiet...

Cytat:
ja wiem tylko w drugą stronę.. ta moją niską ale napewno będzie ok

szpital wysłał pismo.. nie czekali do wizyty z informacją.. pisali ,że moge dzwonić by się dowiedzieć czegoś więcej.. a tak to więcej info na wizycie..
poczytałam trochę.. i to chodzi o to,że dziecko przechodząc przez kanał rodny może to załapać..a antybiotyki mają je chronić przed tym zarażeniem.. wcześniej nic małej nie grozi..
No to na pewno bedzie dobrze....

Stary 2011-07-21, 21:57   #2110
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
10 dni po terminie

oj to widze ze juz super bejbik z tej twojej kruszynki...
Nie wiem nic na temat tego paciorkowca ale chyba Eve z irlandzkich mamusiek cos mowila ze miala........ (nie jestem pewna ale zapytaj jej)
noo..już kawał kobietki Eve już zaczepiłam na Fb.. ale ona nie miała paciorkowca..tylko gronkowca. też od razu o niej pomyślalam..i się dobijałam po info.. no ale trzeba szukać innej paciorkowatej

musi być dobrze.. a jak mi małą zarażą to powybijam

a co do obniżania...mi się obniżył już ..zaczał ok tydzień temu.. gin nawet dziś mówił,że brzuch mam nisko i dzidzia głowkę ma b.nisko..
więc od 33 tyg lecę brzuchem w dół (z tego co zaobserwowałam)

aaaa.... Kellysss... lasagnie napewno zrobię dzięki za przepis ... tak myśle..bo ja robiłam bez folii może dlatego tak się zsychała...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-07-21 o 21:58
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:06   #2111
No air
Zakorzenienie

Cholera, nadrukowałam takiego długiego posta i mi go zżarło.

Może jutro to powtórzę.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:10   #2112
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Cholera, nadrukowałam takiego długiego posta i mi go zżarło.

Może jutro to powtórzę.
E, długich się nie chce czytać o tej porze. Lepiej krótko i zwięźle

Wymianka.
Stary 2011-07-21, 22:24   #2113
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
noo..już kawał kobietki Eve już zaczepiłam na Fb.. ale ona nie miała paciorkowca..tylko gronkowca. też od razu o niej pomyślalam..i się dobijałam po info.. no ale trzeba szukać innej paciorkowatej

musi być dobrze.. a jak mi małą zarażą to powybijam

a co do obniżania...mi się obniżył już ..zaczał ok tydzień temu.. gin nawet dziś mówił,że brzuch mam nisko i dzidzia głowkę ma b.nisko..
więc od 33 tyg lecę brzuchem w dół (z tego co zaobserwowałam)

aaaa.... Kellysss... lasagnie napewno zrobię dzięki za przepis ... tak myśle..bo ja robiłam bez folii może dlatego tak się zsychała...
No to jak juz Ci sie obnizyl to moze akurat tak w 38 tyg. malutka wyskoczy
Ja tak bym chciala wlasnie w 38 Bo to ani za szybko nie jest a tez
nie trzeba tyle czekac do 40

No i z ta lasagnia to mi tez wlasnie wysychala jak nie przykrywalam i tak se sama wymyslilam zeby ja przykryc i wychodzi teraz pycha aaa...jeszcze czasami jak mam parmesan to posypuje tartym parmesanem... Lubie tak mieszac kilka serow

Stary 2011-07-21, 22:27   #2114
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka mamuśki ja znowu wieczorową porą, kurcze osstatnio nie mam czasu, żeby posiedzieć z Wami wieczorami tylko później nadrabiam ale jeszcze trochę i się remont skończy to bedzie lepiej
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
tak tak ci Najlepsze to nie leże na patologi ale na porodówce
dwie przeterminowane, jedna dziś balonik ma mieć założony za kilka godzin wiec jutro już maleńśtwo bedzie trzymać swoje 3 dziecie w ramionach
druga 3 dni po terminie, czeka na rozwój sytuacji
3 dowiedziala się w 7mc ciazy że jest w ciązy jak mąż poczuł ruchy w trakcie no wiecie czego prawie jak ciąża z zaskoczenia

hhee jak chcecie to dawajcie, mam jeszcze koleżankę w ciązy także się odwiedzamy

Sluchajcie każdy uważa na mój temat co uważa, lekarzowi mówiłam że chodziłam, ruszałam się , wiadomo więcej niż zwykle odpoczywałam, ale nie umiem leżeć 24 h, on powiedział że nie koniecznie przez to moje chodzenie mogło się tak stać, poprostu może tak jestem zbudowana, tak miało być i koniec. A wydaje mi się przy tym tempie życia jakie prowadziłam 8 mc temu na 100% to teraz jadę na 15-20%
Jak czegoś mi sie nie chce to tego nie robię, albo mnie boli to idę poleżakować, miałam kilka dni takich gdzie dałam się wykorzystać jeszcze przez innych i się przemęczałam, ale to że wczoraj posprzątałam, czy wstawiłam pranie do pralki moje i małża to nie wysiłek
A pracę jaką wykonywałam teraz przy kompie po 4-5 godzin dziennie, na siedząco, jak chciałam to leżałam, nie męczyłam się.
Też nie można mnie oceniać po jendostkowych wypowiedziach :/

Mam mnóstwo leków atmosfera fajna na sali, dożylnie dostaje leki, KTG pierwsze miałam skurcz największy wyszedł na 60% potem się uspokoiło i było koło 1%-10%

Nie załamuje się bo nie można myśleć że będzie źle, będzie dobrze i koniec, jestem naprawdę dobrej myśli

Stasio wariuje mi w brzuchu

Dobra kończę przydługą wypowiedż
Małgosiu to trzymam kciuki, żeby się szybko wszystko unormowało i żebyś jeszcze na trochę do domku wróciła i niezła ta babka w 7 miesiącu
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
h

ja dziś miałam wizytę, maciczka wysoka podskoczyła przez ostatni miesiąc, coś się tam z ph zrobiło bo mam za wysokie i trzeba się bawić w globulki ale jak na razie to nic się nie dzieje jakiegoś poważnego na szczęście

mam pytanko: czy lekarz podaje wam tętno maluszków podczas badania- podsłuchu serduszka?
za wizytę, co do badania tętna to mi nie mówi ile wynosi
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
j
Dziekuje dziewczyny za kciukasy
Wizyta udana, mały rośnie waży już prawie 1200, wszystko ładnie pracuje oczywiście kopał przy usg i nawet nóżki rozkraczył i TŻ zobaczył siusiorka w całej okazałości
a i gin mówił, że na skrurcze łydek to jesc makrele wedzoną, podobno ma dużo magnezuno i orzechy włoskie, za czym ja akurat nie przepadam, ale TŻ już mnie zaopatrzył, wredota
a i narazie mały ma główke pod moją wątrobą, czyli narazie jest to ułożenie pośladkowe mam nadzieje, że sie jeszcze przekreci skubaniec
to super wiadomości
Cytat:
a lekarze mnie gonią jak głaskam brzuszek , mówią żeby nie głaskać ale czemu to się muszę zapytać

u mnie laski cały czas coś szamają i ja non stop głodna jestem

No laskom przeterminowanym obok pokazywało 10-15 % godzinę temu
a mi pól badania 40% , raz 60% a potem spadło już całkiem i rzeczywiscie mniej mi twardnieje brzuch

Zapytałyśmy położną czy można zwiedzić porodówkę właśnie wróćiłam, fajnie to wygląda, ale potem jak na nią trafię to już nie będę się przyglądać na pierdóły
głaskanie brzucha może powodować skurccze

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:41   #2115
cotynato
Zakorzenienie

A w ogóle zauważyłam że jak jestem w szkole rodzenia to mały wariuje. Dzisiaj mnie tak w żebra pogilał że aż podskakiwałam. Cały czas brzuch chodzi, chyba normalnie tam bede szła posiedzieć jak będę miała "ciche dni".
Dzisiaj było spotkanie z psychologiem, fajne bardzo, nawet nie sądziłam, że aż takie fajne są te rzeczy i informacje w szkole rodzenia.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 23:06   #2116
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A w ogóle zauważyłam że jak jestem w szkole rodzenia to mały wariuje. Dzisiaj mnie tak w żebra pogilał że aż podskakiwałam. Cały czas brzuch chodzi, chyba normalnie tam bede szła posiedzieć jak będę miała "ciche dni".
Dzisiaj było spotkanie z psychologiem, fajne bardzo, nawet nie sądziłam, że aż takie fajne są te rzeczy i informacje w szkole rodzenia.
Cotka pisz co Wam tam mowia...
Ja nie bylam na szkole rodzenia i teraz tez nawet jakbym chciala to juz nie pojde bo
nie mam z kim dziecka zostawic a poza tym tz pracuje ciagle...

Chetnie poslucham tych informacji ....
To ze juz rodzilam to wcale nie znaczy ze wszystko wiem..
Na pewno inne juz mamusie tez chcetnie przeczytaja...
No i te co tez nie moga pojsc tez beda na pewno wdzieczne za wszelkie info

Wogole wszystkie co chodza do szkolek piszcie co tam robicie i co Wam mowia

Stary 2011-07-21, 23:35   #2117
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Oj nie ma nikogo....chyba tylko ja mam problem ze spaniem . Marzy mi sie takie spanie jak przed ciaza.....ogolnie to nie mam ochoty na nic....jakas depresja czy co.....?Pogoda do bani....rodzina daleko.....Odliczam juz dni do spotkania z kruszynka..... Poki co musze jeszcze wytrzymac ta samotnosc.......
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 00:07   #2118
cotynato
Zakorzenienie

E tam depresja Nie doszukujmy się bo zwariujemy.

A co do szkoły rodzenia to ciężko mi by było powtórzyć. Ale ogólnie fajna, zabawana babka mówiła o związku, o dziecku w związku.

O tym, żeby broń boże nie kłócić się przy dziecku, bo ono wyczuwa.Od razu wyłapuje napięcie mamy i wtedy jest niespokojne, marudne itp.
Jak dziecko ma kolkę to też czasami może ją potęgować napięcie między rodzicami albo jakieś niepokoje. Więc jeżeli mama się stresuje i sama napina przez kolki to powinien przejąc na swoje męskie ramie dziecię, opanowany tatuś Właściwie to resztę przedstawiała podpierając się anegdotkami, więc najlepiej to usłuszeć.

Swoją drogą Filip własnie wypycha mi chyba nogę i suwa nią od żebra do biodra , więc doczekałam się gulki

Wymianka.
Stary 2011-07-22, 05:11   #2119
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
E tam depresja Nie doszukujmy się bo zwariujemy.

A co do szkoły rodzenia to ciężko mi by było powtórzyć. Ale ogólnie fajna, zabawana babka mówiła o związku, o dziecku w związku.

O tym, żeby broń boże nie kłócić się przy dziecku, bo ono wyczuwa.Od razu wyłapuje napięcie mamy i wtedy jest niespokojne, marudne itp.
Jak dziecko ma kolkę to też czasami może ją potęgować napięcie między rodzicami albo jakieś niepokoje. Więc jeżeli mama się stresuje i sama napina przez kolki to powinien przejąc na swoje męskie ramie dziecię, opanowany tatuś Właściwie to resztę przedstawiała podpierając się anegdotkami, więc najlepiej to usłuszeć.

Swoją drogą Filip własnie wypycha mi chyba nogę i suwa nią od żebra do biodra , więc doczekałam się gulki
fajnie, że Ci się podoba, pisz czasem co tam Ci mówią ciekawego, bo tak jak kellyss napisała z chęcią poczytamy

u mnie to by było na tyle spania...
takze dzień dobry już nie śpiącym
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 07:01   #2120
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

wykryli u mnie paciorkowca z grupy b.... więc przy porodzie dostanę antybiotyki z penceliny więcej powiedzą na szpitalnej wizycie ...póki co dokształcam się na googlach.. i mam nadzieje,że dadzą radę i nie zarazi się moja kryszynka przy porodzie tym świństwem... bo o ile dla mnie to nie ma znaczenia..to dla dzieciolka jest niebezpieczne..i może prowadzić do zakażenia orgaznizmu,sepsy..itp.. ehhh... normalnie nie może być dobrze nigdy....
Cytat:

Gratuluję udanych wizyt
Stokrotka moja koleżanka z klubu mamusiek wrz-paź 2009 wczoraj urodziła 2 synka i kilka tygodni przed porodem też się dowiedziała o tym cholernym paciorkowcu, ale wszystko jest ok, trzeba być dobrej myśli i nie czytać googli

____
Drugą ciążę znoszę o wiele gorzej, może jest to spowodowane dodatkowym obciążeniem w formie opieki nad Grzesiem.... nie wiem, ale masakra po prostu, od wczorajszego popołudnia bolą mnie nogi w kostkach, niby nie są spuchnięte, bardziej może nadwyrężone, ale ciągle bolą
Spać nie mogę, jestem ociężała,... ehhhh już bym chciała wrzesień

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 07:11   #2121
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

córeczka potwierdzona na 100% pokazała wyraźnie co trzeba..
za to buźki nie chciała pokazać ale widać było uszko i włoski na głowie

Mała waży 2030 g.. ułożenie główkowe. mam ją nisko,podobnie jak brzuch,ale z tego co doktor patrzył na usg..to szyjka ok.mała jeszcze nie napiera na nią, i łożysko ok. więc pomimo tego że nisko i blisko...to nic póki co nie grozi.. a lekarz się śmiał,że za 4 tyg to będzie miała 3kg i mogę rodzić.

wszystko zostało posprawdzane..powiedziała m o swoich obawach w związku z kuzynki synalkiem, to lekarz badał i oglądał dokładnie.. nerki,pęcherz i serduszko ok. główka też . rączki i stópki ma prawidłowe..
i..podobno ma dłuugie nogi.. lekarz się smiał,że laska długonoga będzie

ogólnie wszystko było ok.

ale... po powrocie do domu w skrzynce znalazłam list ze szpitala... i niestety..te ostatnie badania nie wyszły prawidłowo.

brawo za małą, ładnie rośnie a tym paciorkowcem nie zamartwij sie kochana, napewno bedzie dobrze i córeczki ta cholera nie ruszy
Cytat:

brawa za wizytę

Wogóle to dzien dobry maminki

Wyprawiłam swojego TŻ na służbę i zjadłam juz sniadanko, a teraz musze się wyszykowac i zaniesc L4 do pracy potem zakpuki, obiadek i odpoczynek hihi
Stary 2011-07-22, 07:14   #2122
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, ale rozczuliły mnie te spodnie http://allegro.pl/super-smieszne-spo...724723832.html
o matko padałam, dobre

Cytat:
A ty miałaś już to robione? U mnie dopiero za 2 tygodnie ide na pobieranie, boję się
No mi teraz pobrali

Jest już nowy przepis w pisztalu do 33 tygodnia są pobierane 3 posiewy : z szyjki, pochwy i odbytu to ostatnie to każda może sobie wyobrazić, nic przyjemnego

Cytat:

gratuluję dziewczynki!
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
10 dni po terminie
koleżance obok z łóżka dopiero dziś opadł, przed sammym porodem, a poszła dopiero dziś na kroplówke z oksy i dopiero rodzić także się kobieta nacierpi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 07:24   #2123
AgnesD
Rozeznanie

małgosiu trzymaj się tam w szpitalu i proszę nie rodzić, bo ja zacznę panikować

co do paciorkowca, to musze mojemu ginowi się przypomnieć, bo sie boję że zapomni - a wizyta dopiero 1 sierpnia.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 07:27   #2124
MAGiALENA
Zakorzenienie

MalgosiaM8 jesteś w szpitalu?
nie mam teraz nastroju do nadrabiania, dlatego pytam...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 07:53   #2125
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
małgosiu trzymaj się tam w szpitalu i proszę nie rodzić, bo ja zacznę panikować

co do paciorkowca, to musze mojemu ginowi się przypomnieć, bo sie boję że zapomni - a wizyta dopiero 1 sierpnia.
wycisza sie sporo, jeszcze 3 zastrzyki ze sterydów i zobaczymy jak tam sytuacja
co 3 godz mam tablete do połkniecia, co za tym idzie budzenie w nocy
ale co to za spanie w szpitalnym łozu

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
MalgosiaM8 jesteś w szpitalu?
nie mam teraz nastroju do nadrabiania, dlatego pytam...
jestem jestem

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 07:59   #2126
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
co 3 godz mam tablete do połkniecia, co za tym idzie budzenie w nocy
ale co to za spanie w szpitalnym łozu

jestem jestem
cieszę się, że się wycisza oj tego spania - a raczej "spania" w szpitalu to ci nie zazdroszczę ale mam nadzieje, ze juz niedługo wrócicie do domku, oczywiście w dwupaku
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 08:10   #2127
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
hihih ja cośc czuje, że po moich plackach ziemniaczanych z cukrem też przesadzę, ale raz nie zawsze...
placek ziemniaczany, placek po węgiersku...

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Może sobie jakieś karmi wypij albo bavarię z sokiem
To mi najbardziej piwa brakuje jak jest upał A na co dzień to najbardziej wina
Mi właśnie wina najbardziej brak. Carlo Rossi różowe smakuje jak kompot

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Indygo, Archinta a co myślicie o cavalier king charles spanielach? takie małe slodkie brzydactwa znacie tą rasę? może takie pieski przy dzieciach? juz kiedys o nich myslalam, potem zarzuciłam mysl i znów myslę
Bardzo dobry wybór pieska. Podobno istnieją dwie rasy psów, z którymi można zostawiać dziecko pod minimalnym nadzorem. Wśród ras małych cavalier king charles spaniel, a wśród dużych berneński pies pasterski. Nigdy nie miałam spaniela, więc z doświadczenia nie powiem, ale mój berneńczyk jest nieco zbyt żywy i radosny bym dziecko z nim zostawiła. Bo jak się ten mały cielak z radości rozpędzi, to zarzuca tyłkiem by go głaskać i wtedy ląduje ci na nogach 50kg Choć widziałam go w akcji z niemowlakiem - to pełna kultura, ale chyba jakby dziecko już biegało, to on z tym swoim cielskiem za nim

Cytat:

Nie no, ale gdyby np. odciągnąć na wieczór pokarm, i wypić pół piwa/zjeść coś ostrego , ciężkostrawnego/zapalić fajkę/itp, to ciekawe czy można rano karmić czy nie Glupie pytanie może , ale ja też w tej dziedzinie głupia.
Cotka myślę, że nie wszystko na raz. Ale moja przyjaciółka właśnie tak robiła. Czasem odciągała pokarm, a potem grill i pół piwka do grilla

Małgosiu trzymaj się tam w tym szpitalu i uspokój tego swojego brzdąca. Musisz mu wytlumaczyć, że jeszcze 4 tyg musi sobie spokojnie popływać w wodach płodowych

Stokrotka gratuluję dziewczynki

Ancia odezwij się i pochwal wózkiem

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Przypomniało mi się. Odnośnie paciorkowca, to nam położna mówiła w szkole rodzenia, że po to warto zrobić sobie przed porodem badania w tym kierunku, bo jak wyjdzie że go mamy. To wtedy w szpitalu od razu po porodzie dziecko też dostaje antybiotyk, bo jest możliwość zarażenia dziecka przez matkę. Mówiła że paciorkowiec to nic strasznego, tyle tylko, że personel musi o tym wiedzieć wcześniej, to wszystko będzie ok
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 08:14   #2128
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
co 3 godz mam tablete do połkniecia, co za tym idzie budzenie w nocy ale co to za spanie w szpitalnym łozu
Wszystko zniesiemy dla malenstwa - nawet niewygodne szpitalne łoże, jedzenie i wredne piguly
Świetnie, że są efekty...oby tak dalej
Stary 2011-07-22, 08:15   #2129
kapka
Zadomowienie

hello..nie było mnie na forum 1,5 tyg. a tu tyle się działo!!!

Widze,że coraz więcej leżących trzymam kciuki, byście wytrwały do końca
Przytulasy w szczególności dla Małgosi-trzymaj się z dwojga złego, jesteś w szpitalu i pod dobrą opieką więc musi być dobrze

Gratuluje udanych wizytcoraz większe te Wasze dzieciaczki

W środe byłam na wizycie, następna dopiero za miesiąc, wtedy mamy ustalić termin porodu-najprawdopodobnie 1 lub 5 wrzesnia- jesli nic się do tego czasu nie będzie dziać.
Mały rośnie, wszystko w normie, ma już 2 kg.Lekarz kazał pilnować sobie tętno by nie przekraczało 140/100 i w razie braku ruchów małego jechać do szpitala.
Oczywiście stwierdził,ze dużo przytyłamcóż poradzić,że mój organizm więcej zostawia maluchowi niż spala, achh..żeby faktycznie tak się człowiek opychał a tu nawet zachcianek nie mam

rabarbar- mi lekarz nie podaje tętna małego.
stokrotka- a nie mozna tego paciorkowca wcześniej zacząć leczyć?

Cytat:
Co do tej laski co jest teraz już w 34 , miała normalnie okres i nawet schudła nie przytyła. Żadnych objawów ciąży, dopiero mąż przez przypadek poczuł ruchy
był taki program:" ciąża z zaskoczenia"niektóre babki dowiadywa sie w szpitalu że właśnie rodzą dzieckoszok!matka natura potrafi zrobić psikusa

Cytat:
ja wczoraj mojego złapałam przez przypadek za stópke

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 08:18   #2130
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
placek ziemniaczany, placek po węgiersku...

Mi właśnie wina najbardziej brak. Carlo Rossi różowe smakuje jak kompot

Bardzo dobry wybór pieska. Podobno istnieją dwie rasy psów, z którymi można zostawiać dziecko pod minimalnym nadzorem. Wśród ras małych cavalier king charles spaniel, a wśród dużych berneński pies pasterski. Nigdy nie miałam spaniela, więc z doświadczenia nie powiem, ale mój berneńczyk jest nieco zbyt żywy i radosny bym dziecko z nim zostawiła. Bo jak się ten mały cielak z radości rozpędzi, to zarzuca tyłkiem by go głaskać i wtedy ląduje ci na nogach 50kg Choć widziałam go w akcji z niemowlakiem - to pełna kultura, ale chyba jakby dziecko już biegało, to on z tym swoim cielskiem za nim
mały 50 kilowy cielak dobre, ja mam owczarka podhalańskiego 44 kilo i też zarzuca tyłkiem tak że potrafi dorosłego faceta przewrócić mimo że spaceruje przy nodze spokojnie a tu nagle siup i facet pod psem leży bo się piesek zatrzymał do głaskania

dzień doberek
chłodniej się zrobiło i jakoś tak od razu lepiej dziś spałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości