|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wakacje mamy więc o figurę dbamy! :)
A co się działo konkretnego?
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
mi miesiaczka zatrzymała się na 4 miesiące, ale to mi nie przeszkodziło w odchudzaniu w sumie.. do tej pory jestem 'ciagle na diecie' tyle, ze raz bardziej sie do niej przykładam a raz zdecydowanie mniej. Jejkuuu, chcialabym mieć więcej silnej woli, potrafić odstawić słodycze i jeść saame zdrowe rzeczy.. :c
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanik mi odstaje.. a to już C! Samych zdrowych rzeczy sie nie da, bo czasami musisz sięgnąć po coś złego - tak dla zaspokojenia swoich potrzeb, choćby psychicznych!
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
no generalnie nieciekawa historia
![]() ale powiedzmy, że tak dla przestrogi mogę opowiedzieć ![]() to było z 7 lat temu, zaczęłam się odchudzać, nie była to pierwsza próba, ale zawsze szybko się poddawałam, ale w końcu się zawzięłam i trwałam w tym. Najpierw rozsądnie do tego podeszłam, jadłam mniej, zdrowiej itd i chudłam. No ale ciągle było mi mało i w pewnym momencie już przesadziłam z tym i zaczęła się choroba, nic się nie liczyło, tylko to żeby dalej chudnąć, mimo że już wychudzona byłam. Potrafiłam po kilka dni nic nie jeść, jedzenie wyrzucać itd, okres mi się zatrzymał, omdlenia itd. Generalnie masakra. Na szczęście moi rodzice zareagowali w odpowiednim momencie bo inaczej to nie wiem co by dalej było ![]() Trochę przytyłam, wyszłam na prostą, trzymałam zdrową wagę itd i byłam zadowolona. Ale potem zaczął się taki lipny okres u mnie, zaczęłam zajadać stresy itd i znów tyłam no i stąd znów to wieczne próby odchudzania wiem, ze jakbym się zawzięła już dawno bym schudła, ale boję się trochę, żeby nie skończyło się tak jak wtedy, więc robię to powoli i mam nadzieję, że w końcu uda mi się dojść do wagi z której będę zadowolona
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie to bardzo dziwne, nie schudłam wcale aż tak duzo
może ze 4 kg? to chyba góra.. moze to tez spowodowane tym,ze ogolem z natury mam nieregularne miesiaczki i zmiana klimatyczna na jakies 2 tygodnie,bo bylam w grecji wtedy.. nie wiem sama
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie powoli teraz wchodzę w stan, który opisujesz.. No może nie robię tak, że kilka dni się głodzę, ale czasami oddaję psu jedzenie, bo skurczyłam żołądek i nie chce mi się tyle jeść, ale moi tego nie rozumieją. Najważniejsze, że wyszłaś na prostą i teraz rozumiesz co się może z Toba dziać!
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty to uważaj, bo tak się u mnie też zaczynało, oddawanie psu jedzenia, albo nie jedzenie jakiegoś posiłku, jak akurat nie było nikogo w domu i nikt nie widział itd ![]() lepiej na prawdę nie przesadzić, a Ty już na pewno super wyglądasz przy takim wzroście i takiej wadzę!
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciągle uważam, że mi nic nie grozi, bo waga teraz już leci powoli, a jak czegoś nie zjem to nic takiego się nie stanie. A leczyłaś się u psychologa czy sami daliście rade? Ubrałam treningową koszulkę TŻa i aż mi lżej na sercu!
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja cały czas miałam wrażenie, że jestem gruba mimo że byłam wychudzona.. chodziłam do lekarza, ale generalnie to była żenada, w ogóle szkoda gadać
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dole dam porównania z grudnia i z zeszłego tygodnia - w tej samej koszulce.
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
ptasie mleczko leży i patrzy na mnie z szafki kuchennej!
IDĘ SPAĆ, bo naprawdę zaraz zgrzeszę, a jak wezmę jedno, to na nim się nie skończy, tylko na całym opakowaniu (nie żartuję ) !! Dobranoc, dziewczyny ;*
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wzrostu mam 162, ważyłam na pewno poniżej 44kg, nie wiem dokładnie bo w tym najgorszym okresie już przestałam się ważyć, bo nie chciałam żeby rodzice wiedzieli ile ważę
|
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Teraz do jakiej wagi chcesz zejść? Rany jak za oknem leje..
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym tak 49/50kg bo w tej wadzę dobrze wyglądałam i dobrze się czułam ![]() a u mnie dzisiaj o dziwo bez deszczu i burzy, choć cały dzień się na to zanosiło
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Czyli co, zrzucamy to co zbędne? ))Tutaj leje już 4. godzinę, a tak to przez cały dzień była mżawka. Dobranoc
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
A więc dzien dobry! U mnie pogoda deszczowa, pff
No ale jakoś damy radę. Zawsze ona nastrajała mnie jakoś bardziej optymistycznie do diety (więcej czasu na kręcenie hula-hopem). Dziewczyny! Ja w tamtym roku także miałam kłopoty z odchudzaniem. Sytuacja zaczęła się podobnie jak dla jednej z Was. Jednak ja chciałam zatrzymać już wagę, którą osiągnęłam (45kg), bo było mi z nią na prawdę dobrze (157cm wzrostu).. No ale moja rodzinka się zawzięła i zaczęła podsuwać mi pod nos różne smakołyki: ciasteczka, ciasta, pączki, cukierki, batoniki, czekoladę Ale teraz postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce! A gdy dojdę do mojej wagi docelowej, już nigdy nikt jej nie zrujnuje, tak by skoczyła do góry. Buziaki i miłego dnia Wam życze
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
może Wafel ? Piernik? Albo Browar? Moi przyjaciele mają psa Krakersa
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Loriette masz już bardzo ładną figurę !
ktoś mnie pytał o musli, z biedronki oczywiście just fit się chyba nazywa. U mnie przez te burze wczoraj nie było prądu, a dziś co chwilę znika na 5 s i tak w kółko Ja na śniadanie zjadłam sałatkę z tuńczyka, a w radiu leci piosenka where is the love ? no właśnie, gdzie ta miłość... |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam JUST FIT, ale potem przeczytałam, że to cholerne świństwo i lepiej samemu zrobić sobie taką mieszankę. Jednak ja nic nie poradzę, że od czasu do czasu uwielbiam wyjadać te jogurtowe płatki ![]() Miłość sama się znajdzie.. Ja swoją znalazłam we Włoszech i to w momencie, gdy tak jak Ty stawiałam sobie to samo pytanie
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja dopiero co się zwlekłam z łóżka, ale w końcu się w miarę wyspałam ![]() niedługo idę do koleżanki, bo ur dzisiaj ma i pewnie jak zwykle przygotuję mase pyszności, a nie ma u niej wykrętów, że się odchudza czy coś, tylko trzeba jeść no ale na szczęście w ciągu dnia to wszystko, postaram się zjeść mało, jak wrócę to może poćwiczę i będzie ok![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no wyjście na imprezę do znajomych jest najgorszą ewentualnością podczas diety. Chociaż moja przyjaciółka robiła ostatnio grilla i ja miałam zrobione osobne menu I to jest w tym najlepsze, bo nigdy nie wiesz kiedy staniesz się szczęśliwa
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wszystkim
psu dałam na imię ajsik Loriette- oddaj mi swoje nogi,świetne są aniaa_89 - powiedz, że ząb Cię boli i nie możesz słodkiego hahaha ![]() na śniadanie zjadłam parówkę taka z obniżona zawartością tłuszczu i kromkę ciemnego chleba na weekend was opuszczam :< jadę do chłopaka i będzie ciężko z dieta zwłaszcza, że jego mama zawsze coś we mnie pcha ale pokonam przeciwności losu i nie tknę 'złych' rzeczy, a te dobre będę konsumować z umiarem i przed godzina 18, amen A więc uciekam, do poniedziałku
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu nie jadłabym parówek, to jedno wielkie świństwo. Kuzyn opowiedział mi co ląduje w parówkach, bo pracuje w masarni i od tamtego czasu ich nie jem.. A są takie dobre ![]() TŻowe mamy pod tym względem są BEZWZGLĘDNE
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile razy byłam u którejś z moich babć, jadłam dużo więcej niż normalne, a one ciągle, że nic nie zjadłaś itd |
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak upieką ciasta to jestem sprzedana, szczególnie za szarlotkę albo sernik. A tak w ogóle to wkurza mnie pogoda - ani wyjść do ogrodu, ani z psem na spacer, ani na basen. No czysty koszmar!! I w taką pogodę mam wyjść z domu i jechać na zakupy?
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz lipiec, wakacje i taka choć teraz może być brzydko w sumie, byleby tylko początek sierpnia był ładny, bo wtedy planuję wyjechać i chciałabym mieć pogodę
|
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak też liczę na pogodę w sierpniu, bo wyjeżdżam do Niemiec, a potem chyba jeszcze raz nad polskie morze. W domu już nikt nie potrafi ze mną wytrzymać, bo przez pogodę jestem podobno nie do życia!
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, witam Was tego burzowego dnia i mam ochotę płakać jak widzę tą pogodę. Mam nadzieje, że sierpień będzie cieplejszy, bo to będą stracone wakacje.
Na śniadanie zjadłam dzisiaj bułeczkę, z przeeeepyszną wiśniową konfiturą z biedronki (polecam, polecam )No właśnie wskoczyłam dzisiaj do biedronki i kupiłam sobie błonnik i nesvite Tymczasem spadam napisać notkę na moim blogu
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
lovestruck bądź dzielna !
![]() Ja jak jestem u znajomych to nigdy nie umiem się powstrzymać ![]() U mnie też marna pogoda, nic się nie chce, ale pokręciłam trochę hula hop Co do parówek to wystarczy poczytać ich skład na opakowaniu, jakieś skórki drobiowe, krowie wymiona, czego tam nie ładują, ale w smaku dobre...
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam jem i wole nawet nie wiedzieć, co tam może się znaleźć xD
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

ale teraz się zawzięłam i musi się w końcu udać
Piekarnik Laury

może ze 4 kg? to chyba góra.. moze to tez spowodowane tym,ze ogolem z natury mam nieregularne miesiaczki i zmiana klimatyczna na jakies 2 tygodnie,bo bylam w grecji wtedy.. nie wiem sama

Nie no wyjście na imprezę do znajomych jest najgorszą ewentualnością podczas diety. Chociaż moja przyjaciółka robiła ostatnio grilla i ja miałam zrobione osobne menu
psu dałam na imię ajsik