|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Julcia piękna! Śliczna modeleczka
![]() A mi przyszła wczoraj huśtawka i choć używana śmiga jak nowa. Mały już się wybujał na niej 2 godz dziś i śpi...uffff. Cieszę się, że ją kupiłam. A ja zapomniałam Wam obwieścić, że 3 dni temu wrócił mi okres...Jestem pewna, że to to, bo jak nie miałam już od ok 2 tyg. żadnych plamień po porodzie, to właśnie kilka dni temu zaczął mnie tak bolec brzuch, jak na okres własnie i podpaska była cała w czerwono-ostrej krwi. A więc wróciłam do poprzedniego stanu...ale dziwnie mieć okres, mówię Wam... A we środę idę na szycie do gina. Na te szwy. Powiem mu żeby mnie zaszył całkiem ( pamiętne słowa zmalowanej z porodówki ) bo i tak mi już dziurka nie potrzebna, bo dzieci pewnie nie będę więcej mieć, a i bzykać też się nie ma z kim i nie będzie...hehBartessa o kurde, współczuję przeżyć z tym pępkiem...Myślę, że szybko się wygoi, mi na tym O. raz dwa się zagoił. Ale podobno dzieci to nie boli, więc Karolek pewnie nawet nie wie o co kaman. jacieeee 100 lat 100 lat, niech zyje żyje nam!!! ![]() karoline i masz rację, spokój to podstawa! Super podejście! Bo tak czy siak dzidzia musi sie urodzić, tak czy inaczej ![]() Kolina jak ja nie lubię takich lekarzy...Też chodziłąm do podobnego typa na poczatku ciąży, ja trajkotałam jak katarynka, a on nic. Wsumie na tych wizytach sama sobie odpowiadałam na swoje pytania heh. A plamienia, to tak jak napisały dziewczyny, tez miałam takie, po drastycznym badaniu trzy dni przed porodem. Jejj i już znasz datę cc! |
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Więc szukam gdzies prywtnie.Julka śliczna Kolina współczuje badania, ja pmiętam, ze w szpitalu mnie tak badał lekarz, boleśnie i głęboko i jeszcze dyktował babce obok co tm wyczuwa. Jakby nie mógł pomacać i potem dyktować
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a niech zaszyje. Będziesz jak "nowa"
a tak mi było dobrze bez niej ![]() Robię gołąbeczki i zapiekankę jednocześnie, umyłam już sypialnie, jeszcze salon mnie czeka. |
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
jaciee wszystkiego najlepszego
83monia Tobie również powodzenia na IP na nie wiadomo czym ![]() Julcia śliczna a ja wstałam rano z mężem, zjadłam śniadanie, chwilkę Was poczytałam i dalej poszłam spać i wstałam o 10:30 i teraz zastanawiam się co robić...bo u nas nadal leje... nawet nie ma jak na spacer wyjść |
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Jak zaszłam w drugą ciążę to dzidzia miała około trzech tygodni róznicy w"wieku, wielkości" ? co do tego jak obliczyła pielęgniarka. Przez to moje wcześniejsze poronienie strasznie się bałam, że może być i teraz jakiś problem... A ten niby lekarz, skoczył do mnie podniesionym głosem : " A co pani tak niecierpliwa, dwa tygodnie w tą czy w tamtą to żadna róznica!". To mu odpowiedziałam, "ze ja jestem już po jednym poronieniu i dla mnie to ogromna różnica! "Więcej do niego nie poszłam. A moja ciocia, która z nim pracuje powiedziała, że do niego trzeba przychodzić jak zaczyna dyżur w poradni a nie jak kończy bo on już jest zmęczony. No rany! A czasem to też był niedelikatny przy badaniu. Znajome narzekały, że bada jakby krowe badał. |
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
BEATKA - GRATULACJE!!!
![]() k laski:![]() Witamy na swiecie sliczna JULECZKE |
|
|
|
#247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale pracowicie u Ciebie Cytat:
|
|
#248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już dawno o nim zapomniałam... Faktycznie, dziwnie będzie go mieć ![]() Co do zaszywania... Proszę mi tu bez takich! Dziurka na pewno się jeszcze przyda i nie myślę tu o rodzeniu kolejnych dzieci No! Cytat:
|
||
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas na fundusz nawet nie rejestruja ![]() Znajdz cos predzej prywatnie, ale z terminu 30 sierpnia nie rezygnuj! To nie jest inwazyjne badanie, uważam że warto zrobic jeszcze raz, jeśli masz taka okazje! |
||
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Witam i ja. Gratuluję rozpakowanym mamom.
Marina nie płeć głupstw! To że Wiecie myśmy z mężem próbowali co nie co,to czułam się jak dziewica. Ciasno i jakoś głupio było. Masakra. Miałyśmy przeboje,jak nie śluz w kupce to zapalenie spojówek to ja miałam grypę jelitowa. I skąd to dziadstwo złapałam... Dziewczyny leżą w lezaczkach z FP. I Lena jakby mogła to albo w leżaczku albo na naszym łóżku...
|
#251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Monia to rozkręcaj się tam z rodzeniem, przepuszczą Cię w kolejce ![]() Cytat:
Bryka dotarła już jest poskładana i smierdzi niemiłosiernie
|
|||
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was i ja
![]() dziekuje Wam kochana za wszystkie slowa otuchy..... nadal jestem w szoku i nie moge ogarnac co sie stalo z moim ukochanym mezem ![]() czuje smutek zal rozczarowanie i ciagle pytam siebie co sie dzieje : ![]() bardzo go kocham i strasznie boli gdy on tak mnie rani bylam dzs na wizycie u gina wkurzylam sie bo chcialam pokazac mu zaswiadczenie od pulmonologa ze powinnam rodzic przez cc bo mam astme oskrzelowa i nie moge miec duzego wysilku chcialam to przedyskutowac czy nie da rady sn itp. pozatym mial mi zrobic wymaz na paciorka a tu ani wymazu ani zalatwienia bo w moczu wyszly mi ciala ketonowe i leukocyty i ze dzidziusia zakwaszam i trzeba robic jaies dodatkowe badania itp. i gowno zalatwilam tylko odeslal mnie z kwitkiem do domu i zaprosil w srode mialam wracac do domu ale poszlam na przystanek wsiadlam w autobus i przyjechlaam do rodzicow jestem sama bo rodzice na dzialce i wreszcie mam swiety spokoj noi dostep do neta zastanawiam sie czy wogole wracac dzis do domu ![]() nie wiem czy moj maz wroci czy nie czy jest dla kogo i poco wracac nie mam nic na koncie wiec nie kusi mnie zeby dzownic do niego a i on pewnie sie nie szarpnie na telefon tak czy owak tu chociaz nikt ne chodzi za mna i nie pyta (dokladnie babka) gdzie rafalek? wroc na noc? co sie z nim dzieje? gdzie jest?dzwonil? poklociliscie sie? jak tka moznasie zachowywac ?szkoda mi ciebie ....... mialam juz tego doscyc!!!!!!!!!!! GRATULUJE KOLEJNYM MAMUSIOM no beatka Ty to himenka jestes ![]() ![]() klask i:Julcia jest boska ![]() ah i mialam sytac ile moze ten czop wypadac? to mozliwe ze wypada 1,5 tygodnia po kawaleczku ? nie codziennie tylko tak co 1-2 dni???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-07-22 o 11:54 |
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka boooooska
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet mi odchodził równo 2 tyg czop i na raty właśnie.
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Julcia piękna
![]() Monia-niech się coś ruszy na tej IP i w kolejce i z Twoim porodem ![]() Jacieeee- wszystkiego dobrego,spełnienia marzeń ![]() lecę do pracy
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Kto wymyślił tytuł wątku???
Fotki mojej foczki |
|
|
|
#259 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam z niecierpliwością na dokładny opis porodu ale z Ciebie mocna babkaŻanetka gratulacje wyboru studiów( bo to są studia??), ale w sumie to kiedy sie zapisałaś?dzisiaj rano? Podziwiam Cię za tą naukę niemiekciego-ja kiedys też mialam bardzo duzo samozaparcia, ale już nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też zaraz zabieram sie za porządki piątkowe , a z jedzonka, to flaki robię, a Ty co tak dużo żarcia? Na zapas?Cytat:
![]() Mnie w nocy bardzo bolał żołądek, ale to chyba nie po tej szarlotce ![]() Cytat:
Ja też mam termin na 12.08 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O tak, powiedz, że jeszcze ze skurczami?? Śliczna dziewczynka i chyba bardziej podobna do tatusia z tego co pamietam?> |
||||||||
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminko ja rodziłam w sieradzu a moje dziewczyny przewieźli do ICZMP na neonatologie bo urodziły się 30tc, z waga 1250 i 1380g.
Carmelko śluz miały bo musiałam zmienić mleko (były na bebilon nenatal premium) na początkowe,i to był objaw nietolerancji.
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Beatka - moje gratulacje!! Julka sliczna!!!!
Carmela - niezła foczka masz kocyk z ikei? ten w krateczke? Sweet przykro mi - ciężko sobie wyobrazić co przeżywasz ![]() wczoraj był dzien marudzenia a dzis spałysmy do 10. kupiłam Zuzce otulaczek z moherhood bo czytałam, ze niektore dzieci lubią być ciaśniej zamotane, i tak ładnie w nim spała nie macie wieści od Kmat? myślę o niej cały czas
|
|
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Śliczna jest
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo kochana! Gratuluję z całych sił ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
Tu się nie da NIE DAĆ RADY Maluch musi wyjść, taką czy inną metodą, więc ... jesteście skazane na sukces ![]() Cytat:
A to mnie zaskoczyłaś? A czemu? A w ogóle to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Błąd pomiaru faktycznie spory, ale to chyba mało istotne. I tak dopiero przy porodzie okaże się, jak to jest naprawdę ![]() Z tym CC, to chyba tak jak czułaś od początku, prawda? Cały czas podejrzewałaś że się na cesarce skończy... Ale co ostatecznie postanowiłaś? Rodzisz właśnie tam? Cytat:
WIęc bardzo blisko siebie wylądujemy... O ile nie tego samego dnia (choć wolałabym nie )Jak to nic wielkiego?!? To Twoje święto i jest wielkie!!! Sto lat kochana ![]() Cześć Juleczko Cudna, słodka, urocza ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- O, i takie podejście mi się podoba
|
|
#264 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę No to trzeba rodzić ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam robić sobie listy, potem wykreślać po wykonaniu i patzreć jak szybko się zmniejszają... A więc moja na dziś: - rozwiesić pranie - zgrać trochę muzyki na dysk - przygotować ogórki małosolne - ugotować zupę z fasolką szparagową - przebrać z mężem jego fatałaszki - zmyć naczynia (już dłuugo czekają) - przebrać chemię w łazience - wyskoczyć na cmentarz do cioci (wczoraj nas burza przegoniła) - przeczytać kilka rozdziałów W oczekiwaniu na dziecko - przeczytać kilka rozdziałów Fotografii cyfrowej dla bystrzaków - zapisać się do fryzjera - przygotować ostateczną listę do torby do szpitala - wybrać komodę dla Zosi Kurcze, chyba tyle... Zobaczymy co wieczorem z niej zostanie ![]() Cytat:
Brumek, w Fakcie czy SE nie pracujesz, co ? A tak serio, jak się Ciebie czyta, to widać, że pracujesz słowem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może trzeba zasymulować poród.... Może ktoś przepuści ![]() Cytat:
Julcia jaka ładna! Cytat:
![]() Jejku, dziwnie będzie jak ciotka znowu wróci... ![]() A to Ty dziewicą znowu chcesz zostać? Cytat:
![]() Sweet, szkoda słów na Twego pana... Odpocznij u rodziców, nie napraszaj się mu, niech sam się zainteresuje. Szkod że wiecznie cos z tym Twoim zdrowiem nie tak, ale porób badania, może ustabilizujesz się i wreszcie dzidziak się urodzi Carmela, to ostatnie zdjęcie jak w tańcu ![]() Dziękuję, że pamiętasz |
||||||||
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Beatka wielkie gratulacje!! Mojej małej tez skonczyla sie promocja wczoraj caly dzien wisiala na cycku, jak nie przy cycu to ryk..... po kapieli rzucala sie ze zloscia na niego a w cycach pustka. az w końu sie poddalm i zrobilam jej mleko zeby zobaczyc czy glodna i wytrąbiła 60ml! i w mig zasnela.... cos mi cycki szwankuja![]() Poza tym Lilianka skończyła dziś 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooooby sie cos na tyn IP rozkreciło :kciuki :
|
|
#266 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hej Bello miło cię czytać to na brzuszku jest boskie chyba też wrzucę jakieś mojego szerszenia ![]() Brumku przez ciebie mam stracha zmierzyć swój obwód w pasie
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że nie boli Ja też jestem maniaczką robienia list i spisów ![]() Cytat:
![]() Ty się boisz?!? Przecież Ty już masz brzuszek pusty!
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
Tak zaczęłyście temat o studiach i sobie przypomniałam, jakie ja miałam marzenia jeszcze w liceum
Pierwsze i największe, archeologia.. nie poszłam, bo na zdrowy rozsądek, to się bardziej na pasje a nie na zawód nadaje, rodziny za to nie utrzymasz. Ale postanowiłam sobie że pójde i skończe, nawet jakbym miała to zrobić w wieku 50 lat, tak sama dla siebie . Drugi pomysł, prawo, bo rodzinna tradycja, praca, pieniądze, prestiż.. ale później otrzeźwienie, bardzo cięzki kirunek, a magisterka z prawa nic nie daje, trzeba sie uczyć dalej a jak sie ma 18 lat to perspektywa 7-8 lat studiów przeraża. Trzeci pomysł na siebie-dziennikarstwo.UWIELBIAM pisać! w zasadzie o wszystkim, po prostu sam fakt pisania sprawia mi ogromna przyjemność.. nawet jeśli to pismo urzędowe Ale jakbym miała sobie siebie wyobrazić w tym zawodzie, to najbardziej odpowiadałyby mi tematy gospodarcze i ekonomiczne![]() A teraz mam swoje 'nowe' prywatne wielkie i bardzo dziwne marzenie.. Chce zrobić pozwolenie na wózki widłowe ![]() I wszyscy sie ze mnie smieja jak o tym mówie..No to Wam nasmęciłam, wybaczcie Ale chociaż lepiej mi się zrobiło
|
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
wiesz, najważniejsze, żeby Tobie pasowało, a inni niech się śmieją jak chcą |
|
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

) bo i tak mi już dziurka nie potrzebna, bo dzieci pewnie nie będę więcej mieć, a i bzykać też się nie ma z kim i nie będzie...heh

a tak mi było dobrze bez niej
) Jak zaszłam w drugą ciążę to dzidzia miała około trzech tygodni róznicy w"wieku, wielkości" ? co do tego jak obliczyła pielęgniarka. Przez to moje wcześniejsze poronienie strasznie się bałam, że może być i teraz jakiś problem... A ten niby lekarz, skoczył do mnie podniesionym głosem : " A co pani tak niecierpliwa, dwa tygodnie w tą czy w tamtą to żadna róznica!". To mu odpowiedziałam, "ze ja jestem już po jednym poronieniu i dla mnie to ogromna różnica! "
k laski:

Dziurka na pewno się jeszcze przyda i nie myślę tu o rodzeniu kolejnych dzieci
u nas na fundusz nawet nie rejestruja
zębole

Zakończone: 2

zaczynam sie bac ze nie dam rady albo ze z dzidziusiem bedzie cos nie tak
zmartwilo mnie to, bo to pierwszy taki objaw w ciazy... dzis rano jakby lepiej, ale nadal jest lekkie brudzenie, jak nie przejdzie zadzwonie zapytac czy to normalne
urodziłam w nocy ok 1.30 dokładnie napisze jak się dowiem bo nawet nie pamiętam, Julia ma 2900g i 54cm, mezus rodził dzielnie z nami cały czas, bez niego nie dałbym rady, zanetka dokładnie Wam opiszemy bo do 3.15smsowalysmy w nocy a mnie z kom powoli się pisze, aha rodzilam sn