|
|
#1951 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja się strasznie stresuję tą spowiedzią... w ogole muszę karteczkę znaleźć... ![]() Cytat:
![]() jestem niepocieszona, krawcowa zadzwoniła żeby na przymiarkę kiecuszki poprawinowej w poniedziałek dopiero przyjechać
|
|||
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
a poza tym to na nic nie mam czasu doba jest dla mnie za krótka
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
dawno mnie nie było ale usprawiedliwiam się tym iż załatwiałam sprawy dotyczące studiów magisterskich i mogę się pochwalić iż zostałam przyjętaco do spraw ślubnych zostało już nie wiele..najbardziej dołujące jest dla mnie to iż niektórzy goście czekają z potwierdzeniem do samego końca i jeszcze kilku gości nam nic nie powiedziała bo nie wie jeszcze... ostatnio sobie tak pomyślałam że nie będzie miał kto u mnie łapać welonu na oczepinach nie mamy zbyt dużo młodych gości (prosiliśmy wujków i ciotki). Do załatwienia zostało nam:- zamówić kwiaty (bukiet i butonierkę i bukiety dla rodziców na podziękowania) - potwierdzić termin u kosmetyczki - wizyta przedślubna u księdza ( ok. 14. 08) - zamówić ok. 15 paczek ciastek na bramy - umówić się na ustalenie menu - spotkanie z orkiestrą , kamerzystą i drużbą ( w sprawie ostatecznych ustaleń) - potwierdzić rezerwację noclegów - zakupić bieliznę dla mojego K. i koszulę z krótkim rękawem na zmianę na pewno o czymś jeszcze zapomniałam ale z czasem to wyjdzie jak na spokojnie usiądę z listą i będę analizować ![]() za wszystkie załatwienia dla dziewczyn i za ostatnie dni do ślubu
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Już się robię głodna. My mamy tak:
Godzina 18:15 - 18:30 Powitanie Powitanie chlebem i solą – witają kelnerzy Toast szampanem – kieliszki połączone wstążką Owoce na stołach Godzina 18:35 - 18:50 Obiad (3 porcje na osobę) Rosół z makaronem podany w wazach (makaron ułożony na talerzach) - tradycyjnie, choć ostatnio na ślubie był krem ze szparagów i był pycha! Zrazy zawijane Rolada z indyka z sosem kaparowym Stek ze schabu z boczkiem i papryką Kaczka pieczona z jabłkami i sosem żurawinowym Polędwiczki wieprzowe nadziewane Krokiety ziemniaczane Ziemniaki z zieleniną Pyzy drożdżowe Brokuły z masłem i bułką Szparagi z masłem i bułką Fasolka szparagowa z masłem i bułką Marchewka juniorka (z masłem i bułką) Kapusta czerwona zasmażana Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty białej z ogórkiem Surówka z marchewki z jabłkiem 20 -30 min. po obiedzie Deser (bufet kawowy bez limitu) Desery lodowe z owocami i śmietaną Kawa, herbata w termosach Mleko, cukier, cytrynka Fontanna czekoladowa z owocami i ciasteczkami Ciasto - dostarczone przez gości w piątek Godzina 20:30 Zimne zakąski (2 porcje na osobę) Szynka ze szparagami Szynka z kremem chrzanowym Galaciki z kurczaka Schab w galarecie Pulpeciki w zalewie octowej Jajka z sosem tatarskim Zimna pieczeń z sałatką owocową Sałatka amerykańska z szynką, kukurydzą, jajkiem i majonezem Sałatka grecka Sałatka z pomidora z mozarellą, bazylią i oregano Godz. 22:00 Kolacja 1 Flaczki wołowe Żurek z jajkiem Udźce z racami – serwowane + sos tzatziki i pikantny Szaszłyki drobiowe Karkówka z grilla Kapusta z grzybkami Sos czosnkowy Sos tatarski Godzina 23:30 Tort Tort weselny z racami. Pierwszy kawałek kroją Państwo Młodzi, pozostałe kelnerzy. Godz. 1:30 – 2:00 Kolacja 2 Barszcz czerwony z krokietem Gołąbki w sosie pomidorowym Golonki pieczone w piwie Roladki z kurczaka Kapusta z grzybkami Papryczki panierowane z nadzieniem serowym Musztarda, chrzan Pieczywo, masło Nie mamy poprawin, tylko obiad już u mnie w domu z rodzicami i świadkami. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Mam już suknię w domu! Poprawka nie wygląda tak, jak sobie to wyobrażałam, ale inaczej się nie da. Rozsadziliśmy gości i mam już ostateczną ilość - 60 - pierwsza wersja to było 55 (o ile ktoś czegoś nagle nie wymyśli ).Dziewczyny, o czym zapomniałam? ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
na razie mam wypisane takie śmieszne nagrody:
- nagroda niespodzianka - jajko kinder niespodzianka - taśma z wesela - rolka papieru toaletowego - ekspres do kawy - gazeta super expres + paczka kawy - wycieczka do Finlandii - wódka Finlandia mała smakowa - auto polonez caro - wódka polonez + papierosy caro - odkurzacz bezprzewodowy - szufelka + zmiotka - deskorolka - deska do krojenia + rolka ręczników kuchennych - romantyczna kolacja we dwoje - zupka chińska, zapałki i podgrzewacz - piękna zastawa stołowa - talerzyki i sztućce jednorazowe - samochód sportowy - zabawka - ekskluzywna bielizna - np. stringi jadalne - niezbędnik energetyczny - pudełko zapałek, mała świeczka i prezerwatywa - najstarsza lokata bankowa - świnka skarbonka |
|
|
|
#1957 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do dziadka - to wolałabym chyba nie... Cytat:
Cytat:
![]() A poza tym mój dziadek już słuch nie ten ma i wiem jak by to wyglądało. Jego koledzy też już nie najmłodsi. Wypiliby trochę i by śpiewali żenujące przyśpiewki o "d*** maryny" itp itd... Nie było by to najmilsze doświadczenie mojego życia. Co innego, gdyby faktycznie ładnie śpiewali i grali. Sama bym ich poszła poprosić o pokaz, nawet dłuższy. Cytat:
Też to gdzieś znalazłam. Fajny pomysł na nagrody w konkursach. Może być wesoło, jak gość coś takiego dostanie
|
|||||
|
|
|
#1958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za suknię ![]() smakowo brzmi wasze menu ![]() uwielbiam gadać o jedzeniu ![]() Cytat:
fajne ![]() a wiecie, już martwiłam się ostatnio, że moja świadkowa nic nie wymyśli mi na panienski, ale byłysmy dziś razem się przejsc z moją siostrą i kumpelką i cos tak rozmawiałysmy o weselu, no i powiedziały, ze szykują panienski jupi |
||
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mamy z TZ oboja buty slubne ![]() cudneCytat:
Moze cos wykorzystam jak pozwolisz Ale musze przegladnac zabawy, czy sa takie gdzie sie nagrody wygrywa![]() Nadrobilam, ale uciekam spac. Jutro znowu do pracy Wyspijcie sie drogie wizazanki
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, ja tylko na chwilę, no jestem strasznie zmęczona.... Chciałam się tylko pochwalić, że moja suknia jest już w domu !
![]()
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Ifwka - a to muszą być "męskie"? http://moda.allegro.pl/skarpetki-bam...728544482.html takie coś nie będzie? duże ma kopytko twój TŻ?
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc nie wydawalo sie malo, dopoki nie zobaczylam waszych menu hehe.Tort tez planuje podac wczesniej, jak tylko zrobi sie ciemno na dworze. No i super, ze suknia juz w domu ![]() Cytat:
Cytat:
Kupilam wczoraj biale buty na plaskim, zeby na wszelki wypadek miec na zmiane ![]() Nic specjalnego, biale balerinki z cekinowymi kwiatkami - troche blysku musialo byc ![]() I mialam koszmar slubny brr, naprawde nieprzyjemny. Dziwny to byl sen, nie dosc ze nic mi sie nie podobalo -ani suknia, ani fryzura (mialam czarne wlosy ), to jeszcze wszystko bylo juz jakby po....np wychodzimy z kosciola a ja nie pamietam przysiegi,potem jestesmy na sali, a ja nie pamietam pierwszego tanca itp.Nie lubie takich snow, budze sie potem z takim nieprzyjemnym uczuciem
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym menu to jest tak, że różnorodność zależy od ilości gości. Gdyby u nas było ich więcej (będzie 60), to mogłoby być więcej rodzajów mięsa, bo każdy miałby do każdego rodzaju "dostęp". A tak przy 60 osobach właściciel właśnie radził 5 rodzajów. Całkiem zrezygnowaliśmy np. z ryb. Dziadek powiedział, że nie będzie za wiele jadł, bo będzie czekał na golonkę na końcu ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do koszmarów to nie miałam jeszcze żadnych, ale chyba dlatego że w tym tygodniu sypiam sama (Tż ma 3 zmianę ) i nie ma kto komarów wypędzać, i gryzą mnie i cały czas się budzę.
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, jak już pisałam suknia jest w domu i jest cudna
Okazało się, że prawie wszystko na drugiej przymiarce było już ok- suknia tylko troszkę odstawała pod jedną pachą, dosłownie pół cm, ale to już pani krawcowa poprawiła i wszystko jest idealnie Tak wisi ta suknia na mojej szafie, a ja nie mogę uwierzyć, że to MOJA ŚLUBNA sukienka jusztyska, jejuu ale smakowite to Twoje menu Na kuchni się za bardzo nie znam (tę kwestię pozostawiam przyszłemu małżonkowi) , ale brzmi naprawdę pysznie Ciekawi mnie, jaka to jest sałatka bydgoska? No i ta makaronowa brzmi świetnie, bo uwielbiam makaron pod każdą postacią. Nie martw się, czas do poniedziałku zleci bardzo szybko i już będziesz mierzyć swoją sukieneczkę poprawinowąTo pochwalisz się zdjęciami z panieńskiego, prawda ?magratka, pewnie że zdążymy ![]() gwiazdeczko, dziękuję Wiem, że nie ma co zazdrościć, a jednak żałuję w tym momencie, że jeszcze aż 5 tygodni zostało Koszmar ślubny straszny- mnie też często się śni, że nic nie pamiętam z tego dnia, także rozumiem Cię nynka, za spowiedź pati, gratulacje Już niedużo Wam zostało U nas jest więcej blueberry, w połowie czytania Twojego menu strasznie zgłodniałam- brzmi przepysznie !! Super, że Twoja suknia też już w domu ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Nam zostało jeszcze duuużo rzeczy: - dwie spowiedzi przedślubne - wizyta u księdza na tydzień przed ślubem - telefon do organisty - ostateczne ustalenia z kościelnym (tydzień przed) - zamówić kwiaty do kościoła i korony na drzwi u kwiaciarki nr 1 - zamówić bukiety i dekorację na samochód u kwiaciarki nr 2 - ustalić menu i wszystkie drobne sprawy związane z weselem - ostatecznie potwierdzić smak tortu, ilość ciast - kupić wódkę - kupić wino - sesja narzeczeńska/ filmik narzeczeński lub jedno i drugie - kupić bieliznę dla K. - ostateczne ustalenia z kamerzystą i fotografem, ostateczna decyzja w sprawie podkładów muzycznych na płytę - ostateczne ustalenia z zespołem - ostateczne ustalenia z kierowcą ślubnego samochodu - próbna fryzura - ozdobić kieliszki - dalej ćwiczyć taniec ![]() - wymyślić i kupić prezenty dla rodziców I chyba tyle Sporo tego ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Zmieniły nam się plany co do alkoholu. Pisałam Wam kiedyś, że chcemy Stocka, ale mój tato kupił go ostatnio i mówi, że już mu wcale nie smakuje, że przedtem był naprawdę dobry, a teraz nie... No i zdecydujemy się chyba na Stumbras- ja się cieszę, bo ładnie wygląda- to jest ta wódka, w której w butelce pływa kłos zboża i strasznie fajnie to wygląda
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-07-22 o 13:48 |
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
thea2, wcale nie tak dużo rzeczy Wam zostało!
Suknia była za krótka za tyłu, bo mój wystający *** nie został wzięty pod uwagę. Została doszyta więc na dole taka poprzeczna falbanka dookoła całej sukni. Nie mam zdjęć niestety. Wolałabym, żeby były tylko moje falbany, jak na początku... Może uda mi się coś pstryknąć, jak wisi na wieszaku. |
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki Gratuluje Sukienke w domu.
menu wyglada świetnie ja swoje też napisze ale w poniedzialek ponieważ za godzinę wyjeżdżam na panieński organizowany na działce 170 km od miejsca mojego zamieszkania. jedzie tak jak pisalam wczesniej 7 dziewczyn no i ja 8. najblizsze kolezanki, ktore sa zainteresowane weekendowym wypadem. Wiem że będą jakieś zabawy ponieważ świadkowo mi mowila ale nie powiedziala jakie. Wczoraj moj TŻ u niej byl i powiedzial ze odpowiadal na 40 pytan ale nie chcial powiedzieć jakie były. wiec ciekawe jak wypadnie mi test . wracamy dopiero w niedziele bardzo pozno więc w poniedzialek wszystko opisze.DZIEKI ZA ZAPROSZENIE DO KLUBU. po powrocie się nim zajmę do zobaczenie
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
anetka, dobrej zabawy!
Wstawiam zdjęcia, co myślicie? |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy Wyborową,chociaż ostatnio na weselu kuzynki była mało zmrożona i w ogóle nie wchodziła.
Pamiętajcie,żeby dobrze zmrozić! ![]() Thea gratuluję sukienki Ja mojej nawet jeszcze nie widziałam![]() Aneta zyczę udanej zabawy Ja pewnie będę mieć na tydzień przed ślubem![]() Blueberry ale czemu sam dół sukni?
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
gwiazdeczka
za butki a koszmar niefajny... thea - no własnie nie wiem co to za sałatka a makaronowe też bardzo lubię jasne, że się pochwalę fotkami :P tylko na razie nie wiem na kiedy one ten panieński planują ale powiedziałam im względem jakich osób mają ustawić datę (mam dwie kumpele pracujące w soboty, a chciałabym żeby były na panieńskim)ja w kwestii alkoholu też ufam tacie więc z pewnością wybór wódki bedzie dobry! ![]() blueberry - na pewno z tą dodatkwą falbaną suknia dobrze wygląda ![]() anetka - udanego panieńskiego ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- blueberry - jakbyś nie napisała, że jest doszywane, to żadna z nas i nikt inny nawet takiej opcji nie wziąłby pod uwagę
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suknia była za krótka za tyłu, więc doszyto falbanę na dole. Dlatego sam dół ![]() Dzięki Justyszka No właśnie muszę wiedzieć, czy ja mam świra, czy faktycznie jest coś nie tak. Normalnie nie mogłam przez to spać
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
anetka udanej zabawy!!
butterfly, dokładnie, zmrożenie to podstawa! Na weselu koleżanki była ciepła Wyborowa i nie wchodziła wcale. Ale zimna jest w porządku A wiesz już, kiedy masz przymiarkę? jusztyska, na pewno będzie super na panieńskim blueberry, wszystko jest w porządku, możesz spać spokojnie Falbanka wygląda tak jak pozostałe, naprawdę gdybyś nie powiedziała to by żadna z nas tego nie wyłapała Głowa do góry, bo suknia jest piękna i będziesz cudownie wyglądać!
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blueberry jak napisałam w klubie -ja nic nie widzę
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-07-22 o 14:48 |
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
To super! Dziękuję!
![]() Pamiętacie, kiedyś był problem odnośnie tego, jak zawieszki na wódkę zachowują się w zamrażalce - więc zamroziłam je i są tylko trochę zimne Można spokojnie nałożyć na wódkę i umieścić w zamrażalce.
|
|
|
|
#1979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma się czego bać, to sama przyjemność Na pewno będzie wszystko w porządku, mam nadzieję, że pochwalisz się fotkami fryzurki i sukni ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Bo nie przyszło mi do głowy, żeby to sprawdzać, nawet nie pomyślałam o tym, że mogłoby się coś z nimi stać
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mam grubszy, śliski papier i wstążkę. Thea jak w salonie pozwolą robić zdjęcia to pewnie.A jak będę brzydko wyglądać ,to wtedy będę się zapłakiwać do dnia ślubu i nawet nie wejdę na Wizaż,żeby przypadkiem nie zobaczyć jak pięknie wy wyglądacie w swoich sukniach :d
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-07-22 o 15:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

za wszystkie załatwienia dla dziewczyn i za ostatnie dni do ślubu
).
narazie moze ze 2 razy probowalismy i jakos to idzie, ale ja mam w planie taki specjalny obrot, ktory wypatrzylam na youtubie i koniecznie musze TZ go nauczyc
jakbym nie miała ślubu w ten sam dzien i o tej samej godzinie to bym była pod Twoim kościołem dziadka pooglądać 

22.05.2008