|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() mój ma 13 kg ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- a mnie sie ten filmik nie otwiera ![]()
![]() |
#3542 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pogodę mam straszną ![]() ![]() A ja jakaś bez życia.Jeść mi się tylko chce jak nie wiem co. ![]()
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
chetnie, problem tylko w tym, ze nie siedze sama w biurze, do tego co rusz wlazi nam tu szef, takze przechlapane
![]() ![]()
#3545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
O to to to dokładnie tak
![]() Ja nie moge znów sie chmura i za chwile lunie jak nie wiem ![]() ![]()
#3547 |
Zakorzenienie
|
nie byloby zle, gdyby szef byl w porzadku... ale z takim to tylko mozna
![]()
#3548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super fotki!! Ale ci corcia wyrosla!! ![]() Cytat:
Dobrze, ze jestes wytrwala...wielu osobom brakuje tego "zaciecia"...zwlaszcz a w miejscach publicznych - moj malz czesto wymieka, kiedy André robi cyrki miedzy ludzmi a mnie to w ogole nie rusza - wychodze z zalozenia, ze jak raz sie mu pokaze, ze poza domem sa inne - bardziej miekkie - warunki dyscypliny to dopiero bede miala jazde... ![]() Czasami wydaje mi sie, ze André jest dosc rozpuszczony, ale to chyba nieprawda, bo ostatnio dowiedzialam sie, ze uchodze za dosc surowa mame...co widze u malego to to, ze jest podobny z charakteu do malza - baaardzo uparty ![]() Widze tez, ze ma problemy z emocjami i czasami potrzebuje, zebym mu pomogla sie uspokoic...no i do tego dochodzi jeszcze frustracja tym, ze nie potrafi wyrazic tego, co czuje, co by chcial itp. Hmmm...zobaczymy jak uda mi sie wychowac mojego malucha...sama jestem ciekawa... ![]() Twoj Wiki musi byc dosc wysoki, bo piszesz, ze taki patyczka a André wazy tez cos kolo 11,5 - 11,8 kg a wcale nie wyglada na chudego tylko tak normalnie, jest szczuply, ale nie patyczek... ![]() Cytat:
![]() Hej ![]() To lepiej spi niz André... ![]() Maria, Jo@ska dzisiaj postaram sie wstawic Wam te swatche cieni, ok? ![]() Dzien doberek ![]() cos mnie wzielo na porzadki ostatnio i smigam po calym domu i reorganizuje wszystko... W koncu swoje kosmetyki jakos chce po ludzku zebrac, bo tyle ich juz sie nagromadzilo, ze ciezko cos znalezc...no i lakiery do paznokci... ![]() Kupilam malemu fajne naklejki na okna, jak juz przykleje to wstawie ![]() Poza tym André nie spi po nocach wiec chodze troche snieta... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-07-21 o 12:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Rozeznanie
|
Hej
Jestem, podczytuję ale jakoś nie daję rady odpisać więc tak ogólnie tylko. Dziś u nas jest kolega Leona i szaleją. Ogólnie od rana ruch - kolega, mama kolegi, kuzynka przyszła, żeby kępki jej przykleić, potem znów obiad, usypianie Millki i teraz sobie usiadłam i piję pierwszą kawę a zwykle o tej porze już trzecią. Zabawkę z Biedrony mamy taką jak na zdjęciu - tę przebijankę mamy jeszcze po Leonie z Ikei. Fajna zabawa. Książki dla Millki też kupiłam i będziemy działać. Mam jeszcze kilka wcześniej kupionych więc jest co robić. Wkurzam się, że pada, bo niedaleko nas jest taki dwór Kossaków i tam jest coroczna impreza artystyczna. Teraz akurat warsztaty plastyczne dla dzieci i kicha... Mam nadzieję, ze choć sobota będzie ładna, bo są warsztaty muzyczne i koncert jazzowy dla dzieci http://www.zofiakossak.pl/?aktualnosci,79. No i to chyba tyle. Chciałabym kiedyś nagrać Millkę jak gada albo jak szaleje i Wam pokazać ale nie wiem jak to z telefonu ściągnąć. Muszę znaleźć kabelek najpierw... |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Wtajemniczenie
|
Byłyśmy dzisiaj u lekarza (dla spokoju ducha pzred wyjazdem). na szczęście oskrzela czyste więc tylko czekamy aż katar się na dobre skończy.
przy okazji zważyłam Nilę i waży 11,5 kg. a mnie się wydawało, że więcej. Nila uwielbia to oglądać. tego jest aż 17 odcinków jak Masza daje czadu z miśkiem ![]() Cytat:
![]() a propos, dzisiaj znowu dawała popisy na spacerze. czy to testowanie mnie kiedyś się skończy?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
świetne bajeczki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() katarek napewno szybciutko minie a moja jakoś 10kg nie może zbytnio minąć, dobije do dziesiątki i koniec, chociaż ostatnio jej dawno nie ważyłam to może wkońcu coś przybrała ![]() wstawie zdjęcie łobuziary ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
Kachula kuzyn Kini jest o Tydzień starszy a waży 16kg choć właśnie po nim aż tak tego nie widać, ale jest wyższy od Kini o pół głowy i bardziej zbity
![]() Aniulka śliczna Agusia ![]() Karenina po mojej też nie widać, żeby chuda była raczej taka normalna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie, kamilka juz zdrowa nie ma potrzeby dawac wiecej zastrzyków ale dostała jeszcze antybiotyk doustny na 5 dni bo mowila ze angine leczy sie sie przez 10 dni zeby sie nie wrocił.
I mam pytanie Dicoflor to jest tez osłonowe na żoładek przy antybiotyku tak??
#3554 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu
![]() Aniulka łobuziara śliczna ![]() Tarasia fajowa ta bajeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
bajka fajna, wreszcie obejrzałąm
![]() ![]()
#3556 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Ciężko mi się jakoś z tym moim tżtem dogadać, zastanawiam się czy naprawdę nie będzie lepiej iść od poniedziałku do pracy i wziąść urlop kiedy tżt będzie chodził do pracy..... będę mieć i pogodę i święty spokój... Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-21 o 20:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja cały dzień w aucie - wczoraj przeszłą traba po powiecie i kilka budynków uszkodzonych - obłęd
Grzes mówi "baba" - i ma przy tym radochę - mówi to tak specyficznie, ze my z Izą w smiech TŻ w katowicach - sama z nimi siedze to i w domu mam mało czasu Cytat:
mnie testuja cały czas - czym starsze tym lepsze pomysły jak podejść Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja dzieciakom na osłonę daję misie zdrowisie - w czekoladkach - zdrowo i słodko dobre myślę że wszystkie się zastanawiamy jak i co robić aby dzieci były wychowane - cięzko jest byc konsekwentnym zwłaszcza jak dzieciaki starsze i maja swoje minki itp - moja Iza jest perfekcyjna w rozczulaniu mnie ale się nie daje, Grześ narazie probuje krzykiem - ale mu powtarzam, ze ja sie jego krzyku nie boję i mam czas, poczekam aż się uspokoi faktem jest, ze wiele razy uspakaja się u mnie na rękach - tyle tylko, ze musi sam chciec przyjśc, w napadzie nerwów to nie ma szans go wziąść Kareninka dobrze piszesz - na siłe nic się nie da - nie wiem czy to cecha tylko upartych, generalnie dzieci dobrze jest sposobem podchodzić Kachula ładną wagę ma młody a my dziś byliśmy u fryzjera - koleżanka go obcieła - był cyrk jak zwykle - więc i fryz jest na zapałkę - pozniej poszliśmy do niej do domu - jej córka chodzi z Izą do przedszkola i mały spoglądał na nią - pewnie się zastanawiał kiedy go dopadnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zadomowienie
|
kate no to wypad był super
![]() ![]() może faktycznie jak Ci ma tak tz marudzić to wejź sobie sama urlop. Chyba, że się dogadacie ![]() pietrusia fajnie ze już zdrowa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
a tu co taka martwa cisza?
pogoda beznadziejna a was brak? Oli spi ![]() ![]() ![]() Chyba sobie dziś poleję ![]() ![]() ![]() ![]()
#3560 |
Zakorzenienie
|
Martus mi tez sie wydaje ze to raczej powinna isc do szpitala i byc pod opieka i obserwacja lekarzy bo przeciez w takiej sytuacji to nie wiadomo co sie moze stac
![]() Kamilka tez juz smacznie spi ide konczyc obiadek bo Tz wroci z pracy to zje szybko wykapie sie i idzie na pogrzeb, bo zmarł jego wujek miał 97 lat. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- ![]() ![]() ![]()
#3561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
pięknego wieku dorzył wujek a to mój mały leniuszek z wczoraj, oglądający Barneya ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us
![]() |
#3562 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sadze.... ![]() Super! ![]() Cytat:
Super, ze nie potrzeba juz zastrzykow!! ![]() Tak, Dicoflor jest oslonowy takze w trakcie terapii antybiotykowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmmm...jakkolwiek to zabrzmi ja bym zaczela od wychowania...twojego tz'ta... ![]() Cytat:
Hmm...ja tez nie wiem, ale mysle, ze trzeba jakos to wywazyc - np. sposobem mozna przekonac dziecko, zeby np. bylo spokojne przy stole - dajac mu zabawke czy pozwalajac ogladac tv w trakcie jedzenia...I efekt jest niby osigniety...,ale czy nie powinno sie je raczej nauczyc, ze po prostu takie sa zasady wspolzycia spolecznego, ze przy stole spokojnie sie siedzi? Bez podstepow tylko dyscyplina... ![]() Cytat:
Martus twoja siostra...nie moge czytac o niej, bo mi sie cisnienie podnosi no... ![]() Dzien doberek ![]() ale u nas pogoda - glowy urywa tak wieje i jeszcze pada co chwile... ![]() Co do tego jak André kocha mamusie - wczoraj byla u nas jego ulubiona 6-letnia sasiadka ![]() ![]() Wczoraj jeszcze byla u mnie kolezanka i zabrala dla synka czesc zabawek André - calkiem sporo czesc, popatrzcie... ![]()
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wszelkie zabawki i ciuchy pożyczyłam mojej najlepszej kumpeli bo tez ma córeczke juz ma 8 miesiecy ![]()
![]() |
#3564 |
Zadomowienie
|
Gochaa-oj z Oli super by wygladali
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karenino-siostra-żal po prostu ![]()
#3565 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a nam zalało piwnicę ![]() ![]() piec z centralnego stoi w wodzie jakieś 15cm, tż był kupić pompe żeby wypompować tą wodę a śmierdzi teraz z tej piwnicy w całym domu ![]() ![]() ![]() co sie to dzieje szok, żeby już takie pogody sie robiły w Polsce i trąby i wichury i te deszcze, wogóle co sie to dzieje z tą pogodą na tym swiecie, to chyba sie zbliża wszystko ku końcowi Cytat:
ja też bym sobie coś łyknęła ale niestety biore dalej leki i nie wolno przy nich pić alkoholu ani prowadzić i obsługiwać jakichś urządzen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mój synuś dziś po raz kolejny jak każdego dnia o 5.00 rano sie obudził i marudził strasznie, zmieniliśmy już mleko na isomil te co Agusia piła na nietolerancje bo spinał sie nawet przy piciu mleka i ciut lepiej jest ale to jeszcze nie to i męczy się biedny z bólami brzuszka ale to chyba nie kolki bo jako tako go idzie uspokoić a przy kolce dzieci strasznie płaczą podobno, prawda ![]() nie wiem co już tu z nim robić, dziś masowałam już brzuszek pare razy ale nie słyszę żeby bączki puszczał, choć jest troche lepszy
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zadomowienie
|
oli w bardzo modnym kapeluszu
![]() W sukience-taka jestem piękna ![]() I pięknie jem ![]() i śpimy sobie ![]()
#3567 | |
Wtajemniczenie
|
kupiłam juz nawet Pawełkowi nowe butelki do picia mleczka i do herbatki,
miał z tommy tippy takie jak Agusia bo byłam z nich zadowolona, z Agusią nie było większych problemów brzuszkowych, pare razy sie zdarzyło wiadomo jak u noworodków, kupiłam też z tommy tippy ale z innymi jakimiś odpowietrznikami antykolkowymi najgorsze jest to że ma smoczki z najmnieszymi dziurkami a herbatki nie umie pić mleko normalnie pije bo jest troche gęstsze a przy herbatce strasznie sie nerwuje i ciągle sie zachłyśnie ![]() mam nadzieje że te butelki coś pomogą kupiłam takie http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...708416894.html ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() jejku ta moja Aga to daleko za murzinami z tym jedzeniem samodzielnym,
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Staś jakoś ostatnio też wygrzeczniał, raczej bym powiedziała teraz ze się słucha ![]() ![]() A jak jest naprawdę niegrzeczny to robię groźną minę i mowie, ze pojdzie do kąta... Na razie jeszcze tam nie był, ani nie wie co to dokladnie oznacza, ale chyba wizja działa.... ;-D A wiecie co robi dalej? Przekrzywia głowkę, robi 'minkę" i najniewinniej w świecie pyta "kąta??" To tak komicznie wygląda że naprawdę musze włożyć sporo wysiłku żeby nie wybuchnąć śmiechem... i zazwyczaj mówię ze przeciez będzie już grzeczny, a grzeczne dzieci do kąta nie chodzą... Na razie działa... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czy Wasze dzieci mają jeszcze garnuszek na klocuszek? Ja się zastanawiam czy go już nie popchnąć dalej, bo mój synek nie za bardzo z nim... Tarasia - Maszka bardzo mi sie podobała. Dobrze ze się bierzesz do pracy, a w ogole szczęśliwego lotu. U nas drugi dzień LEJE jak z cebra... Jest jednak jeden tego plusik ![]() ![]() ![]() Potrzebuje rady... ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-07-22 o 13:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja małemu przy stole daję drugi komplet sztucców i mam z głowy ale faktem jest, ze dziecko każde ma swoje widzimisie i trzeba dostosowac sposoby do niego Grzes nie tylko ja ![]() Grześ też Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slicznie! A jak pieknie je ![]() Kapelusz wymiata ![]() To ewentualne , ale to bardzo ewentualne "kiedys" bedzie nie wczesniej niz za 1,5 roku - 2 lata i gdybym miala do tego czasu skladowac wszystkie rzeczy i zabawki André to sama musialabym zamieszkac w piwnicy... ![]() Cytat:
Ja bym zostawila go w domu...wydaje mi sie zdecydowanie mniej inwazyjne... Ale pytanie brzmi tez czy Stas spal juz w tym lozeczku, w ktorym by spal u dziadkow?? Zna juz to lozeczko? Lubi je?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.