|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Transport jak najbardziej logistyczny. A dokładnie Logistyka transportu zintegrowanego Kierunek fajny, ale jak sie idzie na niego z założeniem 'lubie i umiem matme wiec jakos to bedzie' to od poczatku jest to skazane na porazke
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Jaciee najlepszego pisze lewa reka, bo Pszczoła przy prwym cycu wisi, w dodatku cos mi a szwnkuje w lapku ![]() Ja zawsze chciałam zostać pisarka i ciagle chce, tylko wciaz brakuje mi odwagii... |
|
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do archeologii, to w swojej pracy mam z nią dużo do czynienia (wbrew pozorom). I potwierdzam, że ludzie ją uprawiający to Pasjonaci przez duże "P" To sposób na życie. Ciągłe wyprawy, poszukiwania, wyjazdy, wykopki Praca superciekawa, rozwijająca pod każdym względem, ale fakt, że jako naukowcy nie zarabiają dużo.Ja z wykształcenia nie jestem dziennikarzem, tylko ... biotechnologiem Studia tez były absolutnie fascynujące, ale tak się złożyło, że wylądowałam ostatecznie w dziennikarstwie. Ale dziennikarstwie naukowym. Ja główniej piszę o biologii, biotechnologii, medycynie, bo to moje "koniki". Trochę też o nowych technologiach i fizyce.I tu, gdzie pracuję, prawie nikt nie ma dziennikarskiego wykształcenia. Mój szef mówi nawet, że studia dziennikarskie nic nie dają. Bo pisać się umie albo nie, a oprócz pisania do tej pracy potrzeba wiedzy z jakiejś konkretnej dziedziny. Dlatego oni preferują taki model - studia jakieś + ewentualnie podyplomowe dziennikarstwo. A wózki widłowe - super marzenie Lubię takie oryginalne pomysły na siebie ![]() Cytat:
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyrazu podziwu! Ty to musisz mieć głowe! W sensie , że musisz być mądra a bilogie zwłaszcza.. mi tylko genetyka do głowy JAKOŚ wchodziła
|
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
cookie a ja się właśnie do tej pory zastanawiam co takiego jest w biologii, że ludziom problemy stwarza i nie lubią się jej uczyć??? mi zawsze właśnie bio wchodziła do łba bez żadnego wysiłku
i też byłam na profilu bio-chem w ogólniaku a studia też poniekąd z biologią związane skończyłam ... mimo deszczu wybyłam z domu na chwilę bo już mnie nosiło - i byłam w bibliotece...teraz trzeba szybko się za czytanie zabrać bo nie wiem czy później Haneczka pozwoli mamie na lekturę ![]() ale zanim wyląduję z książką na kanapie to idę wstawić fasolkę szparagową na obiad - żanetka tak pisała o tej fasolce, że mi smaka narobiła |
|
|
|
#276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że łatwiej byłoby z pomocą, ale nie ma od kogo jej otzrymać, więc trzeba ciężko pracować na dobre imię, żeby KIEDYŚ zaowocowało Cierpliwośc mamy Jejku, matma, to nie dla mnie... Zawaliłabym na dzień dobry... ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
) maił ksywę Lancetnik. A dla mnie - humanisty, studia jego były strasznie ciężkie, widziałam ile musiał siedzieć w książkach, przed kołami, przed laboratoriami, ale zawsze miał o czymś coś ciekawego do powiedzenia, naprawdę pasjonujące Faktycznie, Twoja wiedza na tematy bilogiczno chemiczne jest o wiele większa niż moja (nie napiszę "nasza" bo może się któraś obrazi), kiedy się Ciebie czyta ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Ja też nadrabiam zaległośi jak szalona, mając w perspektywie brak czytania przez jakiś czas... |
||
|
|
|
#277 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulowac, czy nie ma czego? no bo kazdy moze miec inne odczucia.. Cytat:
Cytat:
oczywiscie badanie nie bylo nieprzyjemne i nie mial za co przepraszac az tu trafilam na tego wczoraj, no masakra, wlozyl mi lape gleboko i cos tam kombinowal, normalnie bolalo ![]() potem powiedzial ze moze byc chwilowe krwawienie i mam si enie przejmowac, a co to znaczy chwilowe, jesli ja dzisiaj tez mam wkladke przybrudzona? troszke ale jeszcze mam aha, zapomnialam napisac w poprzednim poscie, ze powiedzial ze mam 1cm rozwarcia krolewna-smieszka to moze nadze dzieci beda miec urodziny w ten sam dzien? ![]() pisalam pare dni temu cala historie jak to sie stalo ze na porod zmienilam miejsce pobytu - bo z tym to sie wiaze po krotce: moj tz pracuje w warszawie i tam cala ciaze mialam swietnego lekarza, ale rodzic przyjechalam w rodzinne strony, gdzie mamy dom, jest moja mama itp dom mamy wlasciwie wykonczony, stoi juz dosc dlugo, szkoda nam go bo nie uzywany niszczeje a wkrotce ogrzewac i tak go bedzie trzeba dzidzius przyspieszyl decyzje o przeprowadzce no ale minus tego wszystkiego jest taki, ze moj tz nadal bedzie mieszkal i pracowal w warszawie - a to odleglosc ok. 400km ode mnie ![]() przez pierwsze tygodnie oczywiscie bedzie na urlopie, przy nas Cytat:
tez mam ten otulaczek, jest lato i pomyslalam ze jest odpowiedni na takie temperatury, jest swietny, milutki itp ciesze sie ze sie sprawdzil u ciebie Cytat:
![]() niech kazdy ma swoj dzien co do delikatnosci badania, to wlasnie tez mnie to zdziwilo i taka zniesmaczona wrocilam, za przyjecie placi sie prawie 500zl, natomiast porod i opieka sa juz na nfz, wiec wczoraj zaczelam miec watpliwosci czy dobrze wybralam, ze zaplacilam a tu taka "obsluga" no ale to juz musztarda po obiedzie, decyzja zapadla kolezanka tam rodzila i jest bardzo zadowolna z opieki, stad moj wybor, musze miec pozytywne nastawienie bo jak sie zaczne nakrecac to siade psychiczne przez te 3tygodnie Cytat:
Cytat:
i to we wszelakich wersjach, nawet cysternykiedys u znajomego zajrzalam do takiej wypasionej kabiny, jeju jaki oni tam maja komfort, ile przyciskow, wskaznikow etc, przerysowujac opis mozna napisac ze prawie samolot uwielbiam taka technikea co do wozkow widlowych, moj tata m.in. taki sprzet sprzedawal ![]() kurcze swedzi mnie prawy sutek okropnie, sama koncowka, normalnie jak po ukaszeniu komara, nie ma zadnego zaczerwienia, obrzeku czy cos, po prostu swedzi francanie chce go drapac, ale zaraz zdrowy rozsadek przegra i wyszoruje go szczoteszka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie, sama jestem po Dziennikarstwie i komunikacji społecznej i zdecydowanie w życiu zawodowym ten drugi człon bardziej mi się przydaje
dziennikarstwa nie można sie nauczyć. Lepiej być specjalistą nawet w najwęższej dziedzinie i pisać czy mówić o tym jako ekspert. Studia dziennikarskie bardzo poszerzają horyzonty ale fachu w ręce nie zostawiają
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
witam sie po chwilowej nieobecnosci
i to juz w nowym watku ![]() pisalam Wam w ndz ze nie czuje ruchow Malego i ze twardnieje mi brzuch dosc regularnie. pojechalismy z tz na kontrole..a wrocilismy wczoraj juz Filipkiem!!! tak wiec w niedziele o godzinie 22.35 przyszedl na swiat nasz kochany Filipek, 3000g i 53 cm GRATULUJE TEZ WSZYSTKIM SWIEZO UPIECZONYM MAMUSIOM!! teraz ide nadrabiac a widze ze jest co
|
|
|
|
#280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj cudna jest. Cytat:
|
||
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nigdy biologia nie wchodziła do głowy... potrafiłam jedynie wykuć na pamięć i tyle, po czym od razu zapominałam... za to nad matematyka to mogłam zawsze godzinami siedzieć
![]() Zamówiłam w końcu fotelik! ![]() Mąż się zabrał za naprawianie pralki bo udało mu się kupić tą gumę która pękła, a ja idę robić knedle ze śliwkami ![]() Kurcze zła jestem Mieliśmy dziś iść na ten koncert Gienka Loski i co? pogoda taka, że szkoda gadać---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Kochana ogromne gratulacje!! Filipku witaj!!
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec bylam sobie dzis na ktg na izbie przyjec. mala ladnie pukala, jakie tam drobne skurcze nieliczace sie sa (taki odczuwaln juz dla mnie to w granicach 40-50% był). rozwarcie juz na 2-3 cm, wiec, cytuje "jest Pani dobrze przygotowana do porodu". wody przezroczyste. jak nie urodze to mam sie zglosic dopiero we wtorek ale juz na oddzial.
zaczelam przygode z IP o 9:30 a skończylam 13:40 - taka była kolejka. myslalam ze badanie wod bedzie jakies nieprzyjemne ale bardziej mnie denerwowal ten metalowy wziernik u mojego gina niz te ustrojstwo n IP. tyle ze mam teraz problem bo nie wzielam zwolnienia i nie wiem czy nie bede musiala brac urlopu na te dwa dni (dzis i poniedzialek). niby tylko dwa dni ale zawsze. kombinuje ale nie wiem czy sie da. moze podjade jeszcze raz na IP i by mi jednak dali... w sumie co szkodzi... kalinka - gratulacje!!!! |
|
|
|
#283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy Filipka
|
|
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
Sliczna foczka
Witam dziewczyny . Mieszkanie posprzatalam, cos mnie boli w prawym poldupku, a raczej kosc w srodku.czy to od ciezaru? Beatka Twoja corcia cudna Szczawiowa sie wlasnie gotuje I robie dzis rogaliki drozdzowe ![]() Jacieeeee. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Ja sie nieskromnie przyznam ze tez mam imieniny dzis a za tydzien urodziny ![]() Wlasnie dostalam piekny bukiet kwiatow |
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
Kalinko szczere gratulacje
![]() klas ki:Juz nie moge sie doczekac opisow porodow , ale troche sie boje , zebym sie nie wystraszyla
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
nadrabiam....
dziekuje za gratulacje dopiero teraz bo oczywiscie w tym wszystkim nie zapisalam do nikogo nr tel
|
|
|
|
#289 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba być strasznie mądrym, tylko po prostu lubić właśnie to Dla mnie akurat biologia i chemia to były te superłątwe i zrozumiałe rzeczy. Gorzej było z fizyką, ale tez się jakoś dało. Polski kochałam całym sercem. A to czego nie znosiłam i w podstawówce i w liceum to matma i ... geografia ![]() Cytat:
I znowu widać, że co człowiek, to inny smak, inny gust i talent do czegoś innego ![]() Cytat:
My tez ŻADNYCH pleców w życiu nie mamy i nie mieliśmy. Tym większa satysfakcja, że każda praca, każda złotówka wypracowana jest wyłącznie przez samych siebie! Dla mnie to ogromnie ważne, mieć taką świadomość Lepiej wtedy każdy sukcesik smakuje, bo jest zasłużony i SWÓJ WŁASNY ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję serdecznie Śliczne ma wymiary synek A jak poród? I jak Wam się żyje po powrocie do domku?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-22 o 14:42 |
||||||
|
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiłam w klubie kawałek swojego twarza
żeby nie było, że Was tylko podglądam ![]() Kalinko
|
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Chwale się 5 tygodniową Pszczołą
![]() Oglądam właśnie 4 sere True blood, bosh jki ten Eric w te serii przystojny |
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
Beata, ogromne gratulacje- byłaś naprawdę dzielna!!!
( ja bym sie strasznie bała porodu sn mając torbiel)Witamy Julkę na świecie- jest śliczna. Co do kmat to ja widziałam ją w szpitalu przed cc, a teraz utrzymujemy kontakt smsowy. Synek jest już przy niej (na początku miał problemy z oddychaniem, a później jedzeniem)i teraz uczą się siebie na wzajem. Maluszek ma lekką żółtaczkę, ale jeśli do jutra się nie zwiększy to wyjdą do domu. Kmat jak wróci na pewno napisze coś więcej. Ja się pochwalę, że skończyliśmy urządzanie pokoju Hani- jedynie literki trzeba przykleić. Dzisiaj przyjechała sofa, muszę zrobić ostatnie pranie pościeli i kocyków i jesteśmy gotowi na przyjęcie malucha. No i jeszcze torbę muszę spakować, bo tż zaczyna panikować. Poniżej zamieszczam końcowy efekt pokoju i literki. ![]() Kalinka gratulacje dla Ciebie i Filipka!!! ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-07-22 o 14:51 |
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wielka już jest Pani Pszczoła
Cytat:
![]() Cytat:
A pokoik uroczy I piękne macie podłogi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Beatko, Patik GRATULACJE!!! ![]() Mam pytanie do mamuś: Czy Wasze dzieciaczki mają też problem z robieniem kupki? Jak mogę mu pomóc? Dzisiejsza noc była tragiczna, prężył się, kwilił i nie mógł spać Tak mi go szkoda było!Przyjechała moja mama i mi bardzo pomogła, bo ja już byłam taka padnięta, że szok... Spała z nami i wstawała mi do Dominika. Pomóżcie
|
|
|
|
#295 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie obok kręgosmyku też dyskopatia wyszła i przez te wszytkie lata też nauczyłam się oszczędzać, tylko na to co się dzieje w ciąży nie mamy już wpływu... Cytat:
![]() Gratuluję serdecznie Filipa na świecie! Cytat:
Żeby sprzęgło wcisnąć, musiałam o kierownicę się zapierać Ale dawałam radę... Potem jak poszłam na kurs prawa jazdy, to instruktor mówił że jeżdżę jak trakorzysta, a mi głupio było się przyznać, że pewne nawyki już mamCytat:
Czyli póki co Kinga zostaje z Tobą Dobrze, że wszytsko dobrze w sumie Na coś widać Twoje sprzątania i spacery się zdały ![]() Cytat:
Cytat:
Duża Pszczoła Marzena, dzięki za info od Kmat! Pozdrów ją od nas! Pokoik super! Ładny delikatny kolor ścian ![]() Natka, złotą masz mamę Żeby małemu przeszło
|
||||||
|
|
|
#296 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja typowy umysl scisly jestem i do pisania raczej nie mam reki czesto stosuje skroty myslowe i przez to czasami moje wypowiedzi sa inaczej interpretowane ![]() matura z polskiego to byla makabra - bo zamiast wypracowania wolalam w punktach opisac temat Cytat:
![]() Cytat:
marzena_S, dzieki za wiesci o kmat - fanie ze juz sa razem i ze wszystko w porzadku ![]() pokoik bardzo przyjemny
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
KALINKO GRATULACJE !!!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje, bardzo dziękuję za życzenia. Każdej z osobna jest mi ciężko bo normalnie nie spodziewałam się takiej fali życzliwości. Jesteście niezastąpione
Ja wróciłam jednak na weekend do domu. Na Izbie zrobili mi badania (tętno dziecka, badanie ginekologiczne) i bardzo miła pani doktor stwierdziła, że nic się nie dzieje i szkoda żebym na weekend leżała w szpitalu. Zasugerowała żeby przyjechać w poniedziałek to zaczniemy coś działać. Zdziwił mnie tylko brak badania KTG czy USG No ale skoro powiedziała, że wszystko gra to chyba nie ma się na razie czym martwić.Jedyne nad czym się zastanawiałam to to, że musiałam podpisać świstek, że nie wyrażam zgody na pozostanie w szpitalu. Przy czym ta sama pani doktor mnie uspokajała, że to formalność i że nie rzutuje na niczym, żeby spokojnie przyjechać w poniedziałek. Myślicie, że dobrze zrobiłam? Rozwarcie na opuszek, szyjka miękka, nieznacznie skrócona - także szału nie ma
|
#299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kochana, kiedy rodzimy? Wczoraj urodziła jakas dziewczyna z rodziny mojego M. i tez miała termin na 3 sierpnia |
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalinka gratulacje
![]() Carmela, Scio śliczności w tych Waszych (Naszych ) pociech Madziaranew 100 lat
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

u nas na fundusz nawet nie rejestruja 

Pierwsze i największe, archeologia.. nie poszłam, bo na zdrowy rozsądek, to się bardziej na pasje a nie na zawód nadaje, rodziny za to nie utrzymasz. Ale postanowiłam sobie że pójde i skończe, nawet jakbym miała to zrobić w wieku 50 lat, tak sama dla siebie
I wszyscy sie ze mnie smieja jak o tym mówie..
Wyrazu podziwu! Ty to musisz mieć głowe! W sensie , że musisz być mądra
) Jak zaszłam w drugą ciążę to dzidzia miała około trzech tygodni róznicy w"wieku, wielkości" ? co do tego jak obliczyła pielęgniarka. Przez to moje wcześniejsze poronienie strasznie się bałam, że może być i teraz jakiś problem... A ten niby lekarz, skoczył do mnie podniesionym głosem : " A co pani tak niecierpliwa, dwa tygodnie w tą czy w tamtą to żadna róznica!". To mu odpowiedziałam, "ze ja jestem już po jednym poronieniu i dla mnie to ogromna różnica! "

Zakończone: 2
i dopiero teraz nam dajesz znac?? o Ty niedobra Mamuska
klas ki: