Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 13:28   #271
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mam koleżankę po archeologii, praca faktycznie mało lukratwna, ale jaka pasjonująca! Prawo, faktycznie ciężko i mozolnie, ale w sumie w rodzinie prawniczej byłoby Ci łatwiej, bo tak bez tradycji to ciężko... A transport - to takie logistyczne bardziej? W sumie fajne, mnie by sie podobało... Te wózki widłowe to kurcze niezły pomysł, ale by Cię koledzy w pracy na rękach nosili
I właśnie to mnie też zniechęciło.. od dziecka słyszałam, ze jak wybiore prawo, to otrzymam wszelkie niezbędne wsparcie od rodziny. I bynajmniej nie chodziło im o wsparcie duchowe.. raczej o to, ze nie mam co się martwić, oni widzą z kim kiedy i na jaki temat rozmawiać. A ja się napatrzyłam, głównie na ciotke. Sędzina, poświeciła całe życie karierze. W międzyczasie przeszła dwa zawały, poszła na emeryture.. Kase całe życie miała, ale nie ma teraz ani dzieci, ani męża a pieniądze ładuje w mieszkanie, którego nawet nie bedzie miała komu zostawic
Transport jak najbardziej logistyczny. A dokładnie Logistyka transportu zintegrowanego Kierunek fajny, ale jak sie idzie na niego z założeniem 'lubie i umiem matme wiec jakos to bedzie' to od poczatku jest to skazane na porazke
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:28   #272
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Słodki skrzatek!!!!

oczywiście że prywatnie u nas na fundusz nawet nie rejestruja

Znajdz cos predzej prywatnie, ale z terminu 30 sierpnia nie rezygnuj! To nie jest inwazyjne badanie, uważam że warto zrobic jeszcze raz, jeśli masz taka okazje!
Kochana a ile płaciłaś?

Jaciee najlepszego

pisze lewa reka, bo Pszczoła przy prwym cycu wisi, w dodatku cos mi a szwnkuje w lapku

Ja zawsze chciałam zostać pisarka i ciagle chce, tylko wciaz brakuje mi odwagii...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:35   #273
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Tak zaczęłyście temat o studiach i sobie przypomniałam, jakie ja miałam marzenia jeszcze w liceum Pierwsze i największe, archeologia.. nie poszłam, bo na zdrowy rozsądek, to się bardziej na pasje a nie na zawód nadaje, rodziny za to nie utrzymasz. Ale postanowiłam sobie że pójde i skończe, nawet jakbym miała to zrobić w wieku 50 lat, tak sama dla siebie. Drugi pomysł, prawo, bo rodzinna tradycja, praca, pieniądze, prestiż.. ale później otrzeźwienie, bardzo cięzki kirunek, a magisterka z prawa nic nie daje, trzeba sie uczyć dalej a jak sie ma 18 lat to perspektywa 7-8 lat studiów przeraża. Trzeci pomysł na siebie-dziennikarstwo.UWIELBIAM pisać! w zasadzie o wszystkim, po prostu sam fakt pisania sprawia mi ogromna przyjemność.. nawet jeśli to pismo urzędowe Ale jakbym miała sobie siebie wyobrazić w tym zawodzie, to najbardziej odpowiadałyby mi tematy gospodarcze i ekonomiczne Ale to mi wybiła z głowy mama, że o prace ciężko, że tyle ludzi to studiuje.. I skończyło się na tym, że wylądowałam na Akademii Morskiej na transporcie. Niby fajnie, ale to nie to i skończyło się na tym, że po roku skończyłam naukę
A teraz mam swoje 'nowe' prywatne wielkie i bardzo dziwne marzenie.. Chce zrobić pozwolenie na wózki widłowe I wszyscy sie ze mnie smieja jak o tym mówie..
Co do archeologii, to w swojej pracy mam z nią dużo do czynienia (wbrew pozorom). I potwierdzam, że ludzie ją uprawiający to Pasjonaci przez duże "P" To sposób na życie. Ciągłe wyprawy, poszukiwania, wyjazdy, wykopki Praca superciekawa, rozwijająca pod każdym względem, ale fakt, że jako naukowcy nie zarabiają dużo.
Ja z wykształcenia nie jestem dziennikarzem, tylko ... biotechnologiem Studia tez były absolutnie fascynujące, ale tak się złożyło, że wylądowałam ostatecznie w dziennikarstwie. Ale dziennikarstwie naukowym. Ja główniej piszę o biologii, biotechnologii, medycynie, bo to moje "koniki". Trochę też o nowych technologiach i fizyce.
I tu, gdzie pracuję, prawie nikt nie ma dziennikarskiego wykształcenia. Mój szef mówi nawet, że studia dziennikarskie nic nie dają. Bo pisać się umie albo nie, a oprócz pisania do tej pracy potrzeba wiedzy z jakiejś konkretnej dziedziny. Dlatego oni preferują taki model - studia jakieś + ewentualnie podyplomowe dziennikarstwo.

A wózki widłowe - super marzenie Lubię takie oryginalne pomysły na siebie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Oryginalnie wiesz, najważniejsze, żeby Tobie pasowało, a inni niech się śmieją jak chcą
Dokładnie!
Stary 2011-07-22, 13:47   #274
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co do archeologii, to w swojej pracy mam z nią dużo do czynienia (wbrew pozorom). I potwierdzam, że ludzie ją uprawiający to Pasjonaci przez duże "P" To sposób na życie. Ciągłe wyprawy, poszukiwania, wyjazdy, wykopki Praca superciekawa, rozwijająca pod każdym względem, ale fakt, że jako naukowcy nie zarabiają dużo.
Ja z wykształcenia nie jestem dziennikarzem, tylko ... biotechnologiem Studia tez były absolutnie fascynujące, ale tak się złożyło, że wylądowałam ostatecznie w dziennikarstwie. Ale dziennikarstwie naukowym. Ja główniej piszę o biologii, biotechnologii, medycynie, bo to moje "koniki". Trochę też o nowych technologiach i fizyce.
I tu, gdzie pracuję, prawie nikt nie ma dziennikarskiego wykształcenia. Mój szef mówi nawet, że studia dziennikarskie nic nie dają. Bo pisać się umie albo nie, a oprócz pisania do tej pracy potrzeba wiedzy z jakiejś konkretnej dziedziny. Dlatego oni preferują taki model - studia jakieś + ewentualnie podyplomowe dziennikarstwo.

Dokładnie!
Wyrazu podziwu! Ty to musisz mieć głowe! W sensie , że musisz być mądra Ja sobie nie wyobrażam, jak można pojąć taką dziedzinę! W liceum byłam na bio-chemii i szczerze mówiąc moim największym marzeniem było przebrnąć przez bilogie, chemie i fizyke chociaz na trójach a bilogie zwłaszcza.. mi tylko genetyka do głowy JAKOŚ wchodziła
Stary 2011-07-22, 13:54   #275
pieleszka
Wtajemniczenie

cookie a ja się właśnie do tej pory zastanawiam co takiego jest w biologii, że ludziom problemy stwarza i nie lubią się jej uczyć??? mi zawsze właśnie bio wchodziła do łba bez żadnego wysiłku i też byłam na profilu bio-chem w ogólniaku a studia też poniekąd z biologią związane skończyłam ...

mimo deszczu wybyłam z domu na chwilę bo już mnie nosiło - i byłam w bibliotece...teraz trzeba szybko się za czytanie zabrać bo nie wiem czy później Haneczka pozwoli mamie na lekturę

ale zanim wyląduję z książką na kanapie to idę wstawić fasolkę szparagową na obiad - żanetka tak pisała o tej fasolce, że mi smaka narobiła

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:10   #276
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
I właśnie to mnie też zniechęciło.. od dziecka słyszałam, ze jak wybiore prawo, to otrzymam wszelkie niezbędne wsparcie od rodziny. I bynajmniej nie chodziło im o wsparcie duchowe.. raczej o to, ze nie mam co się martwić, oni widzą z kim kiedy i na jaki temat rozmawiać. A ja się napatrzyłam, głównie na ciotke. Sędzina, poświeciła całe życie karierze. W międzyczasie przeszła dwa zawały, poszła na emeryture.. Kase całe życie miała, ale nie ma teraz ani dzieci, ani męża a pieniądze ładuje w mieszkanie, którego nawet nie bedzie miała komu zostawic
Transport jak najbardziej logistyczny. A dokładnie Logistyka transportu zintegrowanego Kierunek fajny, ale jak sie idzie na niego z założeniem 'lubie i umiem matme wiec jakos to bedzie' to od poczatku jest to skazane na porazke
O widzisz, a my z mężem po tej drugiej stronie barykady, tzn. bez pleców i wesoło nie jest, ale powoli, powoli może do czegoś dojdziemy Wiadomo, że łatwiej byłoby z pomocą, ale nie ma od kogo jej otzrymać, więc trzeba ciężko pracować na dobre imię, żeby KIEDYŚ zaowocowało Cierpliwośc mamy
Jejku, matma, to nie dla mnie... Zawaliłabym na dzień dobry...

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:

Dokładnie!
O, miałam kolegę z czasów studenckich na biotechnologii i przez rysowanie jakichś tam paciorkowców i innych cudaków (z resztą rysowała mu je ta kolezanka z archeologii i pałę dostał, bo niby przekalkowane było) maił ksywę Lancetnik. A dla mnie - humanisty, studia jego były strasznie ciężkie, widziałam ile musiał siedzieć w książkach, przed kołami, przed laboratoriami, ale zawsze miał o czymś coś ciekawego do powiedzenia, naprawdę pasjonujące
Faktycznie, Twoja wiedza na tematy bilogiczno chemiczne jest o wiele większa niż moja (nie napiszę "nasza" bo może się któraś obrazi), kiedy się Ciebie czyta

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
mimo deszczu wybyłam z domu na chwilę bo już mnie nosiło - i byłam w bibliotece...teraz trzeba szybko się za czytanie zabrać bo nie wiem czy później Haneczka pozwoli mamie na lekturę
Ja też nadrabiam zaległośi jak szalona, mając w perspektywie brak czytania przez jakiś czas...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:11   #277
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam Wam obwieścić, że 3 dni temu wrócił mi okres...
(...)
Kolina jak ja nie lubię takich lekarzy...Też chodziłąm do podobnego typa na poczatku ciąży, ja trajkotałam jak katarynka, a on nic. Wsumie na tych wizytach sama sobie odpowiadałam na swoje pytania heh. A plamienia, to tak jak napisały dziewczyny, tez miałam takie, po drastycznym badaniu trzy dni przed porodem.
Jejj i już znasz datę cc!
o kurcze okres, zapomnialam o takim zjawisku
gratulowac, czy nie ma czego?
no bo kazdy moze miec inne odczucia..

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kolina współczuje badania, ja pmiętam, ze w szpitalu mnie tak badał lekarz, boleśnie i głęboko i jeszcze dyktował babce obok co tm wyczuwa. Jakby nie mógł pomacać i potem dyktować
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zdarzają się takie typki... Ja wcześniej chodziłam do lekarza, który kompletnie nic nie mówił. Prowadził moja pierwszą ciążę w ubiegłym roku (poroniłam w 9tc ) Jak zaszłam w drugą ciążę to dzidzia miała około trzech tygodni róznicy w"wieku, wielkości" ? co do tego jak obliczyła pielęgniarka. Przez to moje wcześniejsze poronienie strasznie się bałam, że może być i teraz jakiś problem... A ten niby lekarz, skoczył do mnie podniesionym głosem : " A co pani tak niecierpliwa, dwa tygodnie w tą czy w tamtą to żadna róznica!". To mu odpowiedziałam, "ze ja jestem już po jednym poronieniu i dla mnie to ogromna różnica! "
Więcej do niego nie poszłam. A moja ciocia, która z nim pracuje powiedziała, że do niego trzeba przychodzić jak zaczyna dyżur w poradni a nie jak kończy bo on już jest zmęczony. No rany! A czasem to też był niedelikatny przy badaniu. Znajome narzekały, że bada jakby krowe badał.
ja chodzilam rownolegle do dwoch lekarzy, byli bardzo delikatni, jeden nawet uprzedzal ze wklada palce, przepraszam jesli czuje dyskomfort itp
oczywiscie badanie nie bylo nieprzyjemne i nie mial za co przepraszac
az tu trafilam na tego wczoraj, no masakra, wlozyl mi lape gleboko i cos tam kombinowal, normalnie bolalo
potem powiedzial ze moze byc chwilowe krwawienie i mam si enie przejmowac, a co to znaczy chwilowe, jesli ja dzisiaj tez mam wkladke przybrudzona? troszke ale jeszcze mam
aha, zapomnialam napisac w poprzednim poscie, ze powiedzial ze mam 1cm rozwarcia

Cytat:
Fotki mojej foczki
krolewna-smieszka

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ale to zmieniłaś lekarza, czy co?
Ja też mam termin na 12.08
to moze nadze dzieci beda miec urodziny w ten sam dzien?
pisalam pare dni temu cala historie jak to sie stalo ze na porod zmienilam miejsce pobytu - bo z tym to sie wiaze
po krotce: moj tz pracuje w warszawie i tam cala ciaze mialam swietnego lekarza, ale rodzic przyjechalam w rodzinne strony, gdzie mamy dom, jest moja mama itp
dom mamy wlasciwie wykonczony, stoi juz dosc dlugo, szkoda nam go bo nie uzywany niszczeje a wkrotce ogrzewac i tak go bedzie trzeba
dzidzius przyspieszyl decyzje o przeprowadzce
no ale minus tego wszystkiego jest taki, ze moj tz nadal bedzie mieszkal i pracowal w warszawie - a to odleglosc ok. 400km ode mnie
przez pierwsze tygodnie oczywiscie bedzie na urlopie, przy nas

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
wczoraj był dzien marudzenia a dzis spałysmy do 10. kupiłam Zuzce otulaczek z moherhood bo czytałam, ze niektore dzieci lubią być ciaśniej zamotane, i tak ładnie w nim spała może o to chodziło

nie macie wieści od Kmat? myślę o niej cały czas
wlasnie co z kmat?
tez mam ten otulaczek, jest lato i pomyslalam ze jest odpowiedni na takie temperatury, jest swietny, milutki itp
ciesze sie ze sie sprawdzil u ciebie

Cytat:

O matko, uwielbiam takich ludzi

Hm, to dziwne, bo w prywatnej klinice to powinni chyba bardziej życzliwie podchodzić do pacjentek, a nie mniej
Błąd pomiaru faktycznie spory, ale to chyba mało istotne. I tak dopiero przy porodzie okaże się, jak to jest naprawdę
Z tym CC, to chyba tak jak czułaś od początku, prawda? Cały czas podejrzewałaś że się na cesarce skończy...
Ale co ostatecznie postanowiłaś? Rodzisz właśnie tam?

U nas tak samo. Ja mam urodziny 19 sierpnia, a termin porodu na 20 WIęc bardzo blisko siebie wylądujemy... O ile nie tego samego dnia (choć wolałabym nie )
i ja tez nei chcialabym wspolnej daty urodzin z dzieckiem
niech kazdy ma swoj dzien

co do delikatnosci badania, to wlasnie tez mnie to zdziwilo i taka zniesmaczona wrocilam, za przyjecie placi sie prawie 500zl, natomiast porod i opieka sa juz na nfz, wiec wczoraj zaczelam miec watpliwosci czy dobrze wybralam, ze zaplacilam a tu taka "obsluga"
no ale to juz musztarda po obiedzie, decyzja zapadla
kolezanka tam rodzila i jest bardzo zadowolna z opieki, stad moj wybor, musze miec pozytywne nastawienie bo jak sie zaczne nakrecac to siade psychiczne przez te 3tygodnie

Cytat:
Nie martw się cc - może faktycznie będzie to najlepsze rozwiązanie dla Ciebie przede wszystkim, ale i dla dziecka. A co masz z kręgosłupem, jeśli można zapytać, bo jakoś chyba przeoczyłam, jeśli pisałaś?
3lata temu tuz przed slubem wyladowalam na podlodze po omdleniu z powodu naglego okropnego bolu w ledzwiach - w tk wyszla dyskopatia praktycznie w calych odcinku ledzwiowym, wysuniecie krazkow do 4,5mm, przez ten czas objawy minely, ale tez nauczylam sie dbac o kregoslup i bardzo go oszczedzam

Cytat:
...
A teraz mam swoje 'nowe' prywatne wielkie i bardzo dziwne marzenie.. Chce zrobić pozwolenie na wózki widłowe I wszyscy sie ze mnie smieja jak o tym mówie..
No to Wam nasmęciłam, wybaczcie Ale chociaż lepiej mi się zrobiło
hihi to obecnie masz zblizone upodobania do mojego, w moim przypadku trudno to nazwac marzeniem, ale mnie z kolei fascynuja duze samochody - TIRy i to we wszelakich wersjach, nawet cysterny
kiedys u znajomego zajrzalam do takiej wypasionej kabiny, jeju jaki oni tam maja komfort, ile przyciskow, wskaznikow etc, przerysowujac opis mozna napisac ze prawie samolot uwielbiam taka technike
a co do wozkow widlowych, moj tata m.in. taki sprzet sprzedawal

kurcze swedzi mnie prawy sutek okropnie, sama koncowka, normalnie jak po ukaszeniu komara, nie ma zadnego zaczerwienia, obrzeku czy cos, po prostu swedzi franca
nie chce go drapac, ale zaraz zdrowy rozsadek przegra i wyszoruje go szczoteszka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 14:11   #278
Stapelka
Rozeznanie

zgadzam sie, sama jestem po Dziennikarstwie i komunikacji społecznej i zdecydowanie w życiu zawodowym ten drugi człon bardziej mi się przydaje dziennikarstwa nie można sie nauczyć. Lepiej być specjalistą nawet w najwęższej dziedzinie i pisać czy mówić o tym jako ekspert. Studia dziennikarskie bardzo poszerzają horyzonty ale fachu w ręce nie zostawiają
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:20   #279
kalinkap13
Rozeznanie

witam sie po chwilowej nieobecnosci

i to juz w nowym watku

pisalam Wam w ndz ze nie czuje ruchow Malego i ze twardnieje mi brzuch dosc regularnie. pojechalismy z tz na kontrole..a wrocilismy wczoraj juz Filipkiem!!!

tak wiec w niedziele o godzinie 22.35 przyszedl na swiat nasz kochany Filipek, 3000g i 53 cm

GRATULUJE TEZ WSZYSTKIM SWIEZO UPIECZONYM MAMUSIOM!!

teraz ide nadrabiac a widze ze jest co

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:21   #280
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
PRZEDSTAWIAM WAM MAŁA MODELECZKĘ

JULCIA

(Urodziła się o 2:00 i miała 8 pkt)
śliczniutka

Cytat:
Kto wymyślił tytuł wątku???

Fotki mojej foczki
oj cudna jest.
Cytat:
ja chcę się nauczyc prowadzic traktor. i nie widze w tym nic dziwnego. Ważne jest by miec zaporcie i zrealizowac swoje marzenie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:24   #281
agulaaabar
Zakorzenienie

Mi też nigdy biologia nie wchodziła do głowy... potrafiłam jedynie wykuć na pamięć i tyle, po czym od razu zapominałam... za to nad matematyka to mogłam zawsze godzinami siedzieć pamiętam jeszcze ze szkoły, że każdy kręcił nosem na matme, a ja się cieszyłam jak głupia jak miał być sprawdzian

Zamówiłam w końcu fotelik! jeszcze muszę znaleźć szkołę, telefon, huśtawkę i karuzelę

Mąż się zabrał za naprawianie pralki bo udało mu się kupić tą gumę która pękła, a ja idę robić knedle ze śliwkami

Kurcze zła jestem Mieliśmy dziś iść na ten koncert Gienka Loski i co? pogoda taka, że szkoda gadać nie wygląda na to, żeby miało przestac padać ;(

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
pisalam Wam w ndz ze nie czuje ruchow Malego i ze twardnieje mi brzuch dosc regularnie. pojechalismy z tz na kontrole..a wrocilismy wczoraj juz Filipkiem!!!

tak wiec w niedziele o godzinie 22.35 przyszedl na swiat nasz kochany Filipek, 3000g i 53 cm
I dopiero teraz nas informujesz?

Kochana ogromne gratulacje!! Filipku witaj!!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 14:24   #282
83monia
Zakorzenienie

no wiec bylam sobie dzis na ktg na izbie przyjec. mala ladnie pukala, jakie tam drobne skurcze nieliczace sie sa (taki odczuwaln juz dla mnie to w granicach 40-50% był). rozwarcie juz na 2-3 cm, wiec, cytuje "jest Pani dobrze przygotowana do porodu". wody przezroczyste. jak nie urodze to mam sie zglosic dopiero we wtorek ale juz na oddzial.

zaczelam przygode z IP o 9:30 a skończylam 13:40 - taka była kolejka. myslalam ze badanie wod bedzie jakies nieprzyjemne ale bardziej mnie denerwowal ten metalowy wziernik u mojego gina niz te ustrojstwo n IP.

tyle ze mam teraz problem bo nie wzielam zwolnienia i nie wiem czy nie bede musiala brac urlopu na te dwa dni (dzis i poniedzialek). niby tylko dwa dni ale zawsze. kombinuje ale nie wiem czy sie da. moze podjade jeszcze raz na IP i by mi jednak dali... w sumie co szkodzi...

kalinka - gratulacje!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:25   #283
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

i to juz w nowym watku

Gratuluję serdecznie witamy Filipka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:28   #284
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Kto wymyślił tytuł wątku???

Fotki mojej foczki
Sliczna foczka

Witam dziewczyny . Mieszkanie posprzatalam, cos mnie boli w prawym poldupku, a raczej kosc w srodku.czy to od ciezaru?

Beatka Twoja corcia cudna
Szczawiowa sie wlasnie gotuje I robie dzis rogaliki drozdzowe
Jacieeeee. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Ja sie nieskromnie przyznam ze tez mam imieniny dzis a za tydzien urodziny
Wlasnie dostalam piekny bukiet kwiatow
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:33   #285
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
i dopiero teraz nam dajesz znac?? o Ty niedobra Mamuska
a tak serio to WIELKIE GRATULACJE!!!: oklaski:
WITAMY FILIPKA!!!:ro za:
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:34   #286
agni82
Zadomowienie

Cytat:

i to juz w nowym watku

brawo!!!! a to dlaczego teraz nas informujesz. po pupie cię złoic
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:37   #287
madziaranew
Rozeznanie

Kalinko szczere gratulacjeklas ki:

Juz nie moge sie doczekac opisow porodow , ale troche sie boje, zebym sie nie wystraszyla
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:38   #288
kalinkap13
Rozeznanie

nadrabiam....

dziekuje za gratulacje

dopiero teraz bo oczywiscie w tym wszystkim nie zapisalam do nikogo nr tel a jechalam tylko na kontrol..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:41   #289
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrazu podziwu! Ty to musisz mieć głowe! W sensie , że musisz być mądra Ja sobie nie wyobrażam, jak można pojąć taką dziedzinę! W liceum byłam na bio-chemii i szczerze mówiąc moim największym marzeniem było przebrnąć przez bilogie, chemie i fizyke chociaz na trójach a bilogie zwłaszcza.. mi tylko genetyka do głowy JAKOŚ wchodziła
No coś Ty! Nie trzeba być strasznie mądrym, tylko po prostu lubić właśnie to
Dla mnie akurat biologia i chemia to były te superłątwe i zrozumiałe rzeczy. Gorzej było z fizyką, ale tez się jakoś dało. Polski kochałam całym sercem.
A to czego nie znosiłam i w podstawówce i w liceum to matma i ... geografia

Cytat:
a ja się właśnie do tej pory zastanawiam co takiego jest w biologii, że ludziom problemy stwarza i nie lubią się jej uczyć???
No własnie, mi też I znowu widać, że co człowiek, to inny smak, inny gust i talent do czegoś innego

Cytat:
O widzisz, a my z mężem po tej drugiej stronie barykady, tzn. bez pleców i wesoło nie jest, ale powoli, powoli może do czegoś dojdziemy Wiadomo, że łatwiej byłoby z pomocą, ale nie ma od kogo jej otzrymać, więc trzeba ciężko pracować na dobre imię, żeby KIEDYŚ zaowocowało

Faktycznie, Twoja wiedza na tematy bilogiczno chemiczne jest o wiele większa niż moja (nie napiszę "nasza" bo może się któraś obrazi), kiedy się Ciebie czyta
Dzięki za miłe słówko, kochana

My tez ŻADNYCH pleców w życiu nie mamy i nie mieliśmy. Tym większa satysfakcja, że każda praca, każda złotówka wypracowana jest wyłącznie przez samych siebie! Dla mnie to ogromnie ważne, mieć taką świadomość
Lepiej wtedy każdy sukcesik smakuje, bo jest zasłużony i SWÓJ WŁASNY

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
i ja tez nei chcialabym wspolnej daty urodzin z dzieckiem
niech kazdy ma swoj dzien
No właśnie, ja też tak uważam

Cytat:
kolezanka tam rodzila i jest bardzo zadowolna z opieki, stad moj wybor, musze miec pozytywne nastawienie bo jak sie zaczne nakrecac to siade psychiczne przez te 3tygodnie
Masz rację, pewnie dobre nastawienie, to z 70% sukcesu

Cytat:

Kalinko, brawo!!! Tak po cichutku, potajemnie to "załatwiłaś", że nic nie wiedziałyśmy Gratuluję serdecznie Śliczne ma wymiary synek
A jak poród? I jak Wam się żyje po powrocie do domku?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-07-22 o 14:42
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 14:43   #290
CookieMonsters
Rozeznanie

Wstawiłam w klubie kawałek swojego twarza żeby nie było, że Was tylko podglądam
Kalinko
Stary 2011-07-22, 14:43   #291
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Chwale się 5 tygodniową Pszczołą

Oglądam właśnie 4 sere True blood, bosh jki ten Eric w te serii przystojny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2536.jpg (37,2 KB, 91 załadowań)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:48   #292
marzena_S
Zadomowienie

Beata, ogromne gratulacje- byłaś naprawdę dzielna!!! ( ja bym sie strasznie bała porodu sn mając torbiel)
Witamy Julkę na świecie- jest śliczna.

Co do kmat to ja widziałam ją w szpitalu przed cc, a teraz utrzymujemy kontakt smsowy.
Synek jest już przy niej (na początku miał problemy z oddychaniem, a później jedzeniem)i teraz uczą się siebie na wzajem.
Maluszek ma lekką żółtaczkę, ale jeśli do jutra się nie zwiększy to wyjdą do domu.
Kmat jak wróci na pewno napisze coś więcej.

Ja się pochwalę, że skończyliśmy urządzanie pokoju Hani- jedynie literki trzeba przykleić.
Dzisiaj przyjechała sofa, muszę zrobić ostatnie pranie pościeli i kocyków i jesteśmy gotowi na przyjęcie malucha.
No i jeszcze torbę muszę spakować, bo tż zaczyna panikować.
Poniżej zamieszczam końcowy efekt pokoju i literki.

Kalinka gratulacje dla Ciebie i Filipka!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (58,1 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0575.jpg (68,9 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (56,0 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-07-22 o 14:51
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:52   #293
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wielka już jest Pani Pszczoła

Cytat:
Wstawiłam w klubie kawałek swojego twarza żeby nie było, że Was tylko podglądam
Lecę oglądać tego twarza

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do kmat to ja widziałam ją w szpitalu przed cc, a teraz utrzymujemy kontakt smsowy.
Synek jest już przy niej (na początku miał problemy z oddychaniem, a później jedzeniem)i teraz uczą się siebie na wzajem.

Poniżej zamieszczam końcowy efekt pokoju i literki.
O, ale najważniejsze, że może spokojnie być z nią i to nic groźnego Dzięki za info
A pokoik uroczy I piękne macie podłogi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 14:57   #294
Natka_
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Beatko, Patik GRATULACJE!!!

Mam pytanie do mamuś:
Czy Wasze dzieciaczki mają też problem z robieniem kupki? Jak mogę mu pomóc?
Dzisiejsza noc była tragiczna, prężył się, kwilił i nie mógł spać Tak mi go szkoda było!
Przyjechała moja mama i mi bardzo pomogła, bo ja już byłam taka padnięta, że szok... Spała z nami i wstawała mi do Dominika.
Pomóżcie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:04   #295
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
3lata temu tuz przed slubem wyladowalam na podlodze po omdleniu z powodu naglego okropnego bolu w ledzwiach - w tk wyszla dyskopatia praktycznie w calych odcinku ledzwiowym, wysuniecie krazkow do 4,5mm, przez ten czas objawy minely, ale tez nauczylam sie dbac o kregoslup i bardzo go oszczedzam
Oj kurcze, to niefajnie, najbardziej obciążony odcinek kręgosłupa, szczególnie w ciąży.
U mnie obok kręgosmyku też dyskopatia wyszła i przez te wszytkie lata też nauczyłam się oszczędzać, tylko na to co się dzieje w ciąży nie mamy już wpływu...

Cytat:

No wiesz! Dopiero to piszesz!!!! Tak właśnie w nd czekałam, czy się odezwiesz, a w pon już zapomniałam - przepraszam
Gratuluję serdecznie Filipa na świecie! Daj jakies parametry no i czekamy na opis - sn czy cc?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja chcę się nauczyc prowadzic traktor. i nie widze w tym nic dziwnego. Ważne jest by miec zaporcie i zrealizowac swoje marzenie.
Ja już jako nastolatka ciągnikiem jeździłam Żeby sprzęgło wcisnąć, musiałam o kierownicę się zapierać Ale dawałam radę... Potem jak poszłam na kurs prawa jazdy, to instruktor mówił że jeżdżę jak trakorzysta, a mi głupio było się przyznać, że pewne nawyki już mam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no wiec bylam sobie dzis na ktg na izbie przyjec. mala ladnie pukala, jakie tam drobne skurcze nieliczace sie sa (taki odczuwaln juz dla mnie to w granicach 40-50% był). rozwarcie juz na 2-3 cm, wiec, cytuje "jest Pani dobrze przygotowana do porodu". wody przezroczyste. jak nie urodze to mam sie zglosic dopiero we wtorek ale juz na oddzial.

zaczelam przygode z IP o 9:30 a skończylam 13:40 - taka była kolejka. myslalam ze badanie wod bedzie jakies nieprzyjemne ale bardziej mnie denerwowal ten metalowy wziernik u mojego gina niz te ustrojstwo n IP.

tyle ze mam teraz problem bo nie wzielam zwolnienia i nie wiem czy nie bede musiala brac urlopu na te dwa dni (dzis i poniedzialek). niby tylko dwa dni ale zawsze. kombinuje ale nie wiem czy sie da. moze podjade jeszcze raz na IP i by mi jednak dali... w sumie co szkodzi...

kalinka - gratulacje!!!!
A do rodzinnego może spróbuj...
Czyli póki co Kinga zostaje z Tobą Dobrze, że wszytsko dobrze w sumie Na coś widać Twoje sprzątania i spacery się zdały

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny . Mieszkanie posprzatalam, cos mnie boli w prawym poldupku, a raczej kosc w srodku.czy to od ciezaru?
Rwa kulszowa zapewne - w ciąży to normalne - mamy bardzo obciążone kręgosłupy i powstaje ucisk. Mam nadzieję, że ie będzie tak dolegliwe i długotrwałe jak u mnie. A zaradzić właściwie się nie da. Odpoczywaj.

Cytat:
My tez ŻADNYCH pleców w życiu nie mamy i nie mieliśmy. Tym większa satysfakcja, że każda praca, każda złotówka wypracowana jest wyłącznie przez samych siebie! Dla mnie to ogromnie ważne, mieć taką świadomość
Lepiej wtedy każdy sukcesik smakuje, bo jest zasłużony i SWÓJ WŁASNY
Święte słowa, smakuje jak czekolada

Duża Pszczoła

Marzena, dzięki za info od Kmat! Pozdrów ją od nas!
Pokoik super! Ładny delikatny kolor ścian

Natka, złotą masz mamę Żeby małemu przeszło
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:09   #296
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
mialam biotechnologie na studiach i biologie i mikrobiologie i geologie i geofizyke, moja ukochana chemie w we wszystkich mozliwych odmianach, fizyke i matematyke i podstawy konstrukcji maszyn tez
ja typowy umysl scisly jestem i do pisania raczej nie mam reki
czesto stosuje skroty myslowe i przez to czasami moje wypowiedzi sa inaczej interpretowane
matura z polskiego to byla makabra - bo zamiast wypracowania wolalam w punktach opisac temat

Cytat:

i to juz w nowym watku

Kalinka gratulujemy

Cytat:

Oglądam właśnie 4 sere True blood, bosh jki ten Eric w te serii przystojny
hehe, jaka fajna

marzena_S, dzieki za wiesci o kmat - fanie ze juz sa razem i ze wszystko w porzadku
pokoik bardzo przyjemny
Stary 2011-07-22, 15:12   #297
Natka_
Zakorzenienie

KALINKO GRATULACJE !!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:12   #298
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kochane moje, bardzo dziękuję za życzenia. Każdej z osobna jest mi ciężko bo normalnie nie spodziewałam się takiej fali życzliwości. Jesteście niezastąpione

Ja wróciłam jednak na weekend do domu. Na Izbie zrobili mi badania (tętno dziecka, badanie ginekologiczne) i bardzo miła pani doktor stwierdziła, że nic się nie dzieje i szkoda żebym na weekend leżała w szpitalu. Zasugerowała żeby przyjechać w poniedziałek to zaczniemy coś działać.
Zdziwił mnie tylko brak badania KTG czy USG No ale skoro powiedziała, że wszystko gra to chyba nie ma się na razie czym martwić.

Jedyne nad czym się zastanawiałam to to, że musiałam podpisać świstek, że nie wyrażam zgody na pozostanie w szpitalu. Przy czym ta sama pani doktor mnie uspokajała, że to formalność i że nie rzutuje na niczym, żeby spokojnie przyjechać w poniedziałek. Myślicie, że dobrze zrobiłam?

Rozwarcie na opuszek, szyjka miękka, nieznacznie skrócona - także szału nie ma

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:14   #299
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Sliczna foczka

Beatka Twoja corcia cudna
Szczawiowa sie wlasnie gotuje I robie dzis rogaliki drozdzowe
Jacieeeee. Wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
Ja sie nieskromnie przyznam ze tez mam imieniny dzis a za tydzien urodziny
Wlasnie dostalam piekny bukiet kwiatow
Wszystkiego najlepszego
Kochana, kiedy rodzimy? Wczoraj urodziła jakas dziewczyna z rodziny mojego M. i tez miała termin na 3 sierpnia
Stary 2011-07-22, 15:17   #300
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kalinka gratulacje
Carmela, Scio śliczności w tych Waszych (Naszych ) pociech
Madziaranew 100 lat

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości