Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 14:51   #2281
anciaahk
kosmitka

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
miałam sam namalowac al eto co malowałam na kartce to wychodzi mi jakoś bardziej jak pies a nie zyrafka hihi
Wow masz takie talenty???
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
wiesz co salon mamy pomalowany na raz, kuchnie już gotową, a reszty jeszcze nie, ale po prostu mieliśmy termin już od dłuższego czasu zarezerwowany na montaż paneli, z resztą już kilka razy przekładany przez te problemy z kredytem i nie chcieliśmy już więcej kombinować
A listwy macie założone? Jak się zabezpieczy dobrze panele, to w sumie nie ma problemu.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:52   #2282
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a dziś jak samopoczucie????
dziękuje, że pytasz

teoretycznie powinnam się cieszyć - byłam w mieście, kupiłam sobie spodnie i bluzkę, odebrałam firany i zasłony do pokoju małej, obżarłam się arbuzem i zaraz idę smażyć rybkę ... a humor mam kiepski, chyba przez tę pogodę..

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
a który kolor wybrałaś? bo ja sie zdecydować nie mogę
no ja właśnie też nie mam pojęcia jaki wybrać, ale w sieprniu pojadę do producenta i mam nadzieję, że na żywo któryś mnie kolor powali

[QUOTE=indygo79;28285072]
dziewczyny leżące mam pytanko - jaką pozycje przyjmujecie?[QUOTE]

na prawym boku, twarda poducha między nogami, głowa wyżej
a z tv super

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
i takie pytanie do wyprawki jeszcze ile kupujecie pieluch
ja mam chyba 15 i na początek więcej nie planuje

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam, wyszorowałam na kolanach podłogę w pokoiku małej i padam na twarz.
Czy to oby nie przesada????

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:54   #2283
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

A listwy macie założone? Jak się zabezpieczy dobrze panele, to w sumie nie ma problemu.
tak też mamy założone, ale o zabezpieczenie jestem spokojna, bo mój mąż swego czasu zajmował się zakładaniem paneli, robieniem szaf także on z typu budowlańca, więc na pewno wszystkiego dopilnuje

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:54   #2284
anciaahk
kosmitka

Aga - to i pogoda, i hormony, i wszystko . Trzeba to przetrwać.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:56   #2285
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

teoretycznie powinnam się cieszyć - byłam w mieście, kupiłam sobie spodnie i bluzkę, odebrałam firany i zasłony do pokoju małej, obżarłam się arbuzem i zaraz idę smażyć rybkę ... a humor mam kiepski, chyba przez tę pogodę..

no ja właśnie też nie mam pojęcia jaki wybrać, ale w sieprniu pojadę do producenta i mam nadzieję, że na żywo któryś mnie kolor powali
kochana głowa do góry a humorek pewnie kiepski przez tą pogodę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:58   #2286
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Aa2 fajna ta żyrafka , kolor faktycznie ciężko wybrać do fioletu i zieleni - może pomarańcz? taki właśnie jak na zdjęciu, sama nie wiem.
A zieleń mamy taką jak ta n388, ale chyba ton jaśniejszą. Ale wkleję wieczorem fotki jak będzie pomalowane, to będzie lepiej widać.
no i super ten zielony to czekam teraz jak wyjdzie u Ciebie na scianie a wieczorem pokaze mezulkowi

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:

no własnei ten mój talent to taki ze troche nie wyszło kiedys jak na coś patrzyłam to nawet udało mi sie fajni eto namalować a teraz jakos nie bardzo
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:00   #2287
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a jeśli mogę zapytać to czemu taka decyzja że mieszkacie na wsi z dala od rodziny?? mąż z tych stron pochodzi?
żeby było śmieszniej to nie obydwoje z Wrocławia, mąż ma taki specyficzny zawód że sensowną firmę i pracę znalazł we Włocławku, przez prawie 2 lata tak kursował weekendowo aż miał dość życia na walizkach i znalazł miejsce na domek, a ja miałam wybór albo być z facetem którego kocham 300 km od domu albo się rozstać i zostać w mieście które kocham, no cóż to długa historia ale ostatecznie facet wygrał jak na razie nie żałuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:10   #2288
stokrotka_
Zadomowienie

hej Kobietki....

powoli nadrabiam dzień dzisiejszy... ale ciężko idzie

dziękuję Wam za wszystkie dobre słowa i na temat córci i pocieszenia na temat tego cholerstwa paciorkowatego...
powoli dochodzę do ładu sama ze sobą.. ale już mnie serducho boli,że małej podadzą kroplowę po porodzie... takie maleństwo..a już będzie kłóte..ale jeśli to ma pomóc..to lepiej tak... chociaż wiadomo.najlepiej jakby wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Stokrotka gratuluję dziewczynki

Przypomniało mi się. Odnośnie paciorkowca, to nam położna mówiła w szkole rodzenia, że po to warto zrobić sobie przed porodem badania w tym kierunku, bo jak wyjdzie że go mamy. To wtedy w szpitalu od razu po porodzie dziecko też dostaje antybiotyk, bo jest możliwość zarażenia dziecka przez matkę. Mówiła że paciorkowiec to nic strasznego, tyle tylko, że personel musi o tym wiedzieć wcześniej, to wszystko będzie ok
no niby nic strasznego..ale dzieciolka groźne może być. dobrze,że wykryli u mnie .
WAM TEŻ KOCHANE POLECAM TO BADANIE... MI ZROBIONO PRZYPADKIEM..TEŻ NA TO.. NIE WIEM JAKBY TO BYŁO JAKBY NIE WYKRYLI

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tutaj piszą o tym paciorkowcu myslę, że warto poczytać...
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?...27D2CE37AD1643

Ja to nawet nie wiedziałam, że są takie badania...
Stokrotka za walkę z tym paskudztwem

A. I trzymajcie kciuki za moją koleżankę. 20 miała termin i bedna czeka przeterminowana. Jak jej nie zlapie przez weekend to w poniedziałek jedzie do szpitala na wywolanie...
Kciuki za kumpele

a ten artykuł...po połowie zrezygnowałam.bo się nakręcać zaczęłam..

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Stokrotka i Madzia-Lbn gratuluję duuuuzych dziewczynek ja we wtorek mam wizytę i tez sie zastanawiam ile moja niunia ma bo ostatnio jak była ważona na połówkowym to miała ponad poł kg A poza tym po Twojej wiadomości (Stokrotka) o tych znajomych tez sobie jakies glupoty wkręcam i tez poprosze lekarza zeby sprawdził stópki i rączki bo z tego już nie pamietam czy było to sprawdzane
Kochana..napewno z córeczką wszystko dobrze... też wczoraj lekarz mi wszystko sprawdzał... na szczęście to tylko moje wkręcanie niepotrzebne

Cytat:

Co TY gadasz? przy takim mdlejesz?? Moja norma to 100/60 , na ostatniej wizycie wyjątkowo miałam 120/60 ale byłam cała w emocjach opowiadając o rekontroli bad. usg połówkowego.
moja norma to ok 130/90... a to jak dla mnie niskie.jeszcze nieraz poniże 100 schodziło.. a tętno rosło do 140 najwięcej.. może razem ciśnienie i tętno to taki mix dla mnie... nie mdleje .. ale słabo mi jest bardzo

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

kochana u mnie wszystko już poprasowane, mama wczoraj raz dwa uwinęła się z wszystkim tż był niepocieszony bo to przecież on miał zrobić no ale jeszcze przywieziemy ciuszki od bratowej to sie będzie mógł wykazać
super,że już gotowe... a kołomnie stoi suszarka z ciuszkami i się uśmiecha do prasowania.. chyba się za to wezmę w końcu..

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
bezior w piurka obrośnie i właścicielka tez za te wszystkie komplementy
trzeba będzie poświęcić dużo czasu żeby psiura przyjęła do swojego stada malutką i traktowała tak jak nas bo jednak to pies i ma swoje w głowie, ale dało rade z 2 psami i kotami to i dziecko zaakceptuje mam nadzieję w miarę szybko
fajnie się siedzi ale jednak muszę zacząć ogarniać dom bo sił coraz mniej i czasu też, wklejam jeszcze moje wczorajsze łupy z reala bo wczoraj obiecałam i idę jak na ścięcie sprzątać buuuu boziu nawet łóżka nie pościeliłam ...to przez was
śliczne te łupy a psinka przesłodka

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Stokrotko, u mnie leczy się paciorkowca przed porodem, dlatego trzeba to badanie zrobić odpowiednio wcześnie. Jak szłam do labolat. z wymazem, to gin kazal mi przyjechać po receptę, gdyby bakteria się wyhodowała. Być może jeżeli badanie jest zrobione zbyt późno i nie ma czasu na antybiotykoterapię, to wtedy leki podaje się w trakcie porodu. Koniecznie zapytaj lekarza i nic się nie martw na zapas, bo paciorkowiec jest groźny jak sie go nie wykryje. A tak to można z nim walczyć.
A dla dużej córci brawa
nie mam pojęcia jak to tu jest.. 11 sierpnia mam wizytę szpitalną dopiero.. pójdę w przyszły czwartek jak dam radę do tej przychodni,może ktoś mi coś powie więcej.. ale mi się wydaje-z tego co napisali,że to już tylko do porodu podadzą leki..tak to by może kazali się skontaktować pilnie..

idę nadrabiać dalej..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:11   #2289
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Archinta pisałam 5000zl bo ja chcę kupić dwa psiaki

wybaczcie że piszę tak wyrywkowo, ale jestem w trakcie zabawy z K.
to bedzie zwierzyniec a kawalierki są słodkie i lubią dzieci.
A jak sie czujecie? ciebie grypsko nie bierze?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205

a ktoś w ogóle bierze pod uwagę taki przewijak?
ja chce taki podobny z Klupsia, mają też biały i ma kółka więc mogłabym go zabierać do łazienki do kąpania. O taki: http://www.ceneo.pl/595835

Cytat:
Asia mój dziadek miał z 10 lat temu (lub więcej) ogromnego pająka w umywalce. Nazywał go Henio junior i mówił że jest bardzo pożyteczny, bo mu wnuki nie chlapią woda na podłogę (nikt nie chciał rzecz jasna z umywalki korzystać). Nie wiem co się z nim stało w koncu, moze dziadek postanowił się sam wreszcie umyć i się go pozbył?
o mamo- ja bym nawet do łazienki nie weszła

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ale mam ina dobra wiadomość - popsuł nam się tv lcd samsung 27 cali, na gwarnacji choć to końcowka gwarancji. okazało sie, że to przestarzały modelnie produkują takich ani części zamiennych i dostaniemy nowy 32 calekocham te firmę
tez mam samsunga - dobrze wiedziec fajny prezencik macie

Cytat:
Ja też nei znoszę, ale jakoś mi szkoda zabijać i proszę biednego Tż żeby je za okno wyrzucał
ja krzyczę ""Tomek pająk!!!" a co on z nim zrobi to juz mnie nie interesuje, jak nie musze go oglądać

wczesniej jak mieszkałam z rodzicami to wołałam "Tato, pająk!!"

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
ja miałam wybór albo być z facetem którego kocham 300 km od domu albo się rozstać i zostać w mieście które kocham, no cóż to długa historia ale ostatecznie facet wygrał jak na razie nie żałuję
grunt, ze jesteście szczęśliwi

Ancia to widzę, że wizyta owocna zazdroszczę, ze masz juz tak duzo rzeczy...zmobilizowałaś mnie

Aguś zakopuj doła
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:25   #2290
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nie no nie będzie tak źle, to było tylko wycieranie po malowaniu a na kolanach bo mop by sobie nie poradził. Czuję się dobrze więc jest ok, a jutro na poprawkę siostra przyjeżdża więc ją wykorzystam. Leżeć nie zamierzam z nakazu, wystarczy mi że prawie całe dni leżę z wyboru
Do wszystkiego trzeba podchodzić ostrożnie, ciąża to nie choroba ale odpowiada się za 2 osoby Także bez szaleństw już proszę

Cytat:

dziękuje, że pytasz

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:27   #2291
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Aa2 fajna ta żyrafka , kolor faktycznie ciężko wybrać do fioletu i zieleni - może pomarańcz? taki właśnie jak na zdjęciu, sama nie wiem.
A zieleń mamy taką jak ta n388, ale chyba ton jaśniejszą. Ale wkleję wieczorem fotki jak będzie pomalowane, to będzie lepiej widać.
No mi też się wydaje, że na zielonym tle ładnie będzie wyglądać pomarańczowa żyrafka. Ancia jakiś czas temu wklejała zdjęcia pokoju w paski i tam było pokazane połączenie zieleni z pomarańczą
Albo jak pójdziesz do drukarni, to ci może grafik pokazać tło i żyrafę w różnych kolorach

Rabarbar ja też za mężczyzną wyjechałam z kochanego miasta 350km. Niestety w moim przypadku nie było warto. A może i było. W końcu mam super pracę, dom i nowego mężczyznę
Ale wiem jak to ciężko nowych przyjaciół znaleźć... Zwłaszcza jak się mieszka w domu, bo sąsiadów się spotyka tylko przy pracach w ogródku
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:29   #2292
aa2
Zakorzenienie

matko tam cały czas leje a ja chciałam na poczte i po jakies ciacha, no ale nie chce mi sie w taka pogode be
Stary 2011-07-22, 15:32   #2293
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205

a ktoś w ogóle bierze pod uwagę taki przewijak?
ja mam taki miękki usztywniony od dołu na łóżeczko...dla mnie taki to trochę zbędny mebel.. ale jak pisałaś potem..jak nie masz miejsca,to rzeczywiście może się potem sprawdzić jako fajny stelaż -półki na pierdoły..czy takie koszyczki wiklinowe itd..

Cytat:
Asia mój dziadek miał z 10 lat temu (lub więcej) ogromnego pająka w umywalce. Nazywał go Henio junior i mówił że jest bardzo pożyteczny, bo mu wnuki nie chlapią woda na podłogę (nikt nie chciał rzecz jasna z umywalki korzystać). Nie wiem co się z nim stało w koncu, moze dziadek postanowił się sam wreszcie umyć i się go pozbył?
ja się drę na całe mieszkanie...i biedny mąż robi za mordercę... nie cierpię pająków

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

U nas niestety nie ciekawie..
Alan o 5 rano przyszedl do nas do lozka i mowi ze chce siku..
Ok ..poszlam z nim do kibelka a potem go przytulilam a on taki goracy
Zmierzylam tempke i 38,5 stopnia... Poszedl oczywiscie paracetamol..
Potem zasnal i wstal o 10 i dalej ma ponad 38....
Chyba zaraz pojdziemy do lekarza po jakis antybiotyk w razie W..
Bo na wieczor sie zazwyczaj rozkreca choroba a tz pracuje i co ja zrobie

Pisalyscie jak to z kladzeniem dzieciatka po porodzie..

A no koszule podczas porodu ma sie praktycznie podwinieta do piersi caly czas
i mi dzieciatko dali na brzuch a nie na klate, czyli nawet koszuli nie ruszali..
Potem jak mnie juz zszyli to zaslonili caly teatrzyk i dali mi malego do karmienia
dużo zdrówka dla Alanka

ehhh..nie mogę doczekać się tej chwili

Cytat:

dziewczyny leżące mam pytanko - jaką pozycje przyjmujecie?dla mnie najgorsze jest to, że od tego leżenia brzuch tak mnie ciągnie, ciąży i jest twardy ze szok. nie miałam tak dotąd rano prawie z płaczem wstałam przez ten brzuch, boje się że źle leżę... kurnaczy można źle leżeć??????
ja np. teraz leże na prawym boku na sofie..a głowa na poduszcze na opaciu..trochę wyżej.. jak mnie brzuch zaczyna cioągnąć to sobie nieraz podkładam poduszkę dużą pod brzucho i jest ok czasem też sobie siedzę na sofie oparta o bok..

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
i takie pytanie do wyprawki jeszcze ile kupujecie pieluch tetrowych jak narazie kupiłam 10 i nie wiem czy dokupic teraz czy pozniej
Cytat:

no wlasnie u nas tez niestety choróbsko się rozwija
dużo zdrówka dla synalka

Cytat:
A co do programów pralek. To też na to nie wpadłam, że one się mogą różnić ilością płukań i zawsze prałam na tym samym programie tylko dobierałam inną temp. i wirowanie
to ja jestem kolejna ciemna w tej kwestiii

rany...dajcie mi kopa w dupę... bo ciuszki już na wiór suche...a mi się nie chce prasować... wogóle niewiele mi się dziś chce.. zjadłam pakę laysów.. zjadłabym jeszcze jedną jakby była .. ale poza jedzeniem.. to niewiele.

i dziś znów mam te skurcze gupie...

rabarbar... ja za moim wyjechałam do Irlandowa.. mimo,że zawsze mówiłam,że ja z pl nie wyjade... idzie się przyzwyczaić do zmian.. a bycie razem wynagradza inne braki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-07-22 o 15:34
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:34   #2294
archinta
Zakorzenienie

Byłam na zakupkach, a tu tyle naprodukowane.
Ciekawe ile cytatów mi nie wlazło

Cytat:
aha, a po wczorajszym dniu leżenia i męczeniu się z wyborem pozycji w dien i w nocy, małż stwierdził, że przez całą ciążę tak źle nie wyglądałam jak dziś rano, mam tak oczy podkrążone, że szok....
hihi- popracowałaś ciężko to i oczęta podkrążone
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
U nas dobrze.... Spanikowałam z ta cesarka troszke ale juz mi przeszło.... I teraz wiem ze Lenke głaszcze po główce Staram sie nie myslec o tych moich skurczach, tabletkach i problemach..... Juz tak duzo przeszłysmy wszystkie ze musi byc dobrze... Trzymam za wszystkie kciuki

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
O to ja mam takie samo A dzisiaj miałam 96/58
To widzę,że nie ja jedna taka zdechlaczka
Cytat:
Rabarbar ja też mogłabym o swoich psiakach mówić godzinami Więc też się nimi pochwalę
słodziaki!!!
Cytat:
Archinta pisałam 5000zl bo ja chcę kupić dwa psiaki

wybaczcie że piszę tak wyrywkowo, ale jestem w trakcie zabawy z K.
aaaaaaaa- to juz kumam Fajnie mieć 2 psiaki

A K. już lepiej? 3mam kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A co Ty taka bez życia? Faktycznie tylko pogoda, remonty czy ogólny dołek? Jak by co, to podeślę łopatkę.

Ja się pojawiłam, to Ty zniknęłaś. Niedobrze
A to tak chyba pogodowo mi się zrobiło
Az zaczęłam słodycze wsuwać by mi cukier skoczył i mnie ożywił

Hilda i Henio junior

Cytat:
Ciśnienie też mam niskie - 100/60 to już mocno wysokie, mam nawet 80/50 i żyję. Przy 120/80 czuję się podekscytowana.
ooo i kolejna niskocisnieniówka

A tę zieleń co wkleiłaś- mam taki narożnik i będzie zabawa by w nowym mieszkaniu dopasować go do pokoju
Cytat:
dziękuje, że pytasz

Na mnie i nasze zwierzaki ta pogoda tez kiepściawo wpływa
Przytulam- będzie nam raźniej
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:39   #2295
malamutka
Rozeznanie

Ja idę poczytać książkę. Mała ciągle kopie. Chyba ma już dosyć Internetu
Stokrotko proszę wklej swój przewijak Bo ja już zgłupiałam jaki powinnam kupić...
Stary 2011-07-22, 15:42   #2296
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
rabarbar... ja za moim wyjechałam do Irlandowa.. mimo,że zawsze mówiłam,że ja z pl nie wyjade... idzie się przyzwyczaić do zmian.. a bycie razem wynagradza inne braki
dokładnie
też się zapierałam że nie wyjadę ale mam jedno życie i moja decyzja jak i z kim je spędzę, i jak powiedziała anciaakh innym nic do tego, choć to czasem przykre ze najbliższe osoby nie potrafią tego zrozumieć i uszanować
Stary 2011-07-22, 15:43   #2297
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

rany...dajcie mi kopa w dupę... bo ciuszki już na wiór suche...a mi się nie chce prasować... wogóle niewiele mi się dziś chce.. zjadłam pakę laysów.. zjadłabym jeszcze jedną jakby była .. ale poza jedzeniem.. to niewiele.

i dziś znów mam te skurcze gupie...
No wiesz przy skurczach mam Cię kopać jeszcze???????? łodpoczywaj kobito

kellysss- dla Alanka

Obżarłam się dziś u teściowej obiadem, a teraz jeszcze dobiłam się mleczkiem w tubce już mi lekko nie dobrze
Stary 2011-07-22, 15:44   #2298
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz przy skurczach mam Cię kopać jeszcze???????? łodpoczywaj kobito

kellysss- dla Alanka

Obżarłam się dziś u teściowej obiadem, a teraz jeszcze dobiłam się mleczkiem w tubce już mi lekko nie dobrze
o nie!!!! deszcz ni edesz ide , biore parasol i naginam na poczte i przy okazji kupie sobei mleczko w tubie, jak sie przziebie to przez to ze narobilas smaka
Stary 2011-07-22, 15:46   #2299
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
o nie!!!! deszcz ni edesz ide , biore parasol i naginam na poczte i przy okazji kupie sobei mleczko w tubie, jak sie przziebie to przez to ze narobilas smaka
To poczekaj- mam jeszcze 2 w lodówce i trzecie małża- ale kakaowe, które chcesz??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:47   #2300
rabarbar83
Rozeznanie

i ciuszki zostaw w spokoju jak cię coś łapie, jeszcze niech sobie powiszą bo to taki słodki widok
Stary 2011-07-22, 15:47   #2301
malamutka
Rozeznanie

I jeszcze jedno. Wy pierzecie ochraniacz na szczebelki razem z wypełnieniem? Nie macie zdejmowanej powłoki?

Mleczko w tubce Lecę jeszcze do sklepu
Stary 2011-07-22, 15:50   #2302
rabarbar83
Rozeznanie

idę się przytulić do mojego malarza pokojowego co by równo malował
bo to zawsze moja działka była a teraz mi nie pozwoli
Stary 2011-07-22, 15:51   #2303
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

czyżby zaraźliwy temat
Stary 2011-07-22, 15:52   #2304
danika
Zakorzenienie

a ja ide sie przytulic do kocury bo mężula nie ma jeszcze i chyba się zdrzemniemy chwilke

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

kota tez ma humor zwieszony od tej pogody i nawet z domu nosa nie wychyla dzis
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:52   #2305
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
To widzę,że nie ja jedna taka zdechlaczka
jest nas 3, ale się przespałam i chyba jest lepiej

Cytat:
I jeszcze jedno. Wy pierzecie ochraniacz na szczebelki razem z wypełnieniem? Nie macie zdejmowanej powłoki?

No niestety u mnie powłoka się nie zdejmuje

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:53   #2306
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To poczekaj- mam jeszcze 2 w lodówce i trzecie małża- ale kakaowe, które chcesz??
te Twoje
jak na złośc zaczeło mocniej padac
Stary 2011-07-22, 15:54   #2307
archinta
Zakorzenienie

Czy w końcu przestanie lać??? Jakaś masakra.

Pozapalałam sobie świeczki zwykłe i zapachowe- co by mi się nastrój rozpogodził

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:56   #2308
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
te Twoje
jak na złośc zaczeło mocniej padac
Proszę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mleczko.jpg (45,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mleczko2.jpg (24,6 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-07-22, 15:57   #2309
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
1.Słodka mała...Macierzyństwo musi być cudowne..
Co do snów, to mnie się też śnią takie głupoty, że nawet wstyd to powtarzać... 2.A kim był ten drugi?
1.Tja... słodka mała...11-latka
2.mam nadzieję, że nie czyta tego ktoś znajomy: szef malża

Cytat:
Brak miejsca. Ale tak się zastanawiam nad jednym. Wszystkie przewijaki na komode i na łóżeczko mają obudowane 3 boki, a ten wszystkie 4. Czy to nie powoduje dyskomfortu dla osoby przewijającej

Nie martw się Leoś ma jeszcze czas na obrót do góry nogami Podobno ćwiczenia typu koci grzbiet pomagają w odpowiednim ułożeniu dziecka. I ogólnie podobno kiedyś, jak kobiety robiły w polu i się dużo schylały, to mniej było ułożeń pośladkowych Więc część lekarzy jest zdania, że przy schylaniu się działa siła grawitacji i dziecko układa się odpowiednio
Też o tym samym pomyślałam, jak go zobaczyłam. Jestem niska, więc dla mnie to byłby z pewnością kłopot. Ale jak któraś wysoka, to może problemu nie ma

Dzięki, kochana za pocieszenie. Niestety o ćwiczeniach mogę zapomnieć, ja z tych kurczących się i łykających prochy chroniące przed wcześniejszym rozpakowaniem.

Cytat:
A swoją wyprawkę mam już następującą:
- wanienka i stelaż
- rożek
- kocyk
- materac do łóżeczka
- nakładka na materacyk
- szczoteczka do włosów
- cążki i nożyczki
- wkładki laktacyjne jednorazowe
- ręcznik z kapturkiem
- prześcieradło,
i chyba tyle.
Z większych rzeczy kupiliśmy fotelik maxi -cosi cabrio fix, kolor brązowy. Taki sobie, ale mężowi się podobał, to już mi się nie chciało z nim w sklepie dyskutować.
Resztę zamówię na allegro.
Aaaa i kupiłam trochę ciuszków wyjściowych na przecenach w reserved i 5-10-15 . Za 3 pary rajstopek w promocji 3 za 2 zapłaciłam 14 zł .

Takie ćwiczenia mamy na SR - właśnie koci grzbiet połączony z oddychaniem. Robi się koci grzbiet podciągajac brodę do klatki piersiowej i wtedy jest wdech. Potem się grzbiet opuszcza wyrzucając głowę do tyłu i wydech. Nie wiedziałam, że to pomaga na ułożenie.

Leo chłopaku, przekręcaj się jak mama każe .
Ancia, szalejesz.
Powtórzyłam młodemu, może cioci usłucha.

Cytat:
A co tym razem Ci się urodzi? Bo jak synek, to może już ci się śni ta wielka miłość do dziecka No i małżonek pójdzie w odstawkę
Tym razem urodzę Leosia

Cytat:
A podkład na materacyk to coś niby lepszego niż ceratka, wzięłam z motherhooda, można to prać, przepuszcza powietrze i pupka się dziecku nie zaparza. Ktoś tutaj go polecał.
Też mam, też mam. Wreszcie mogę zapomnieć o ceratkach pod prześcieradłem, to była moja zmora. Wiecznie poskręcane i szeleściły w nocy.
Ancia a pierzesz go przed pierwszym użyciem? Wydaje mi się, że może by się obeszło, bo przecież idzie pod prześcieradło, ale po wyjęciu z folii ma nieładny workowy zapach.

Cytat:
dziś ta pogoda jest naprawdę nie do zniesienia. Właśnie ochrzaniłam moją Masię, bo tupnęła na mnie nogą. Przepraszając stwierdziła, że ona też się zdenerwowała. Już mam dość dnia dzisiejszego
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 16:01   #2310
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

chyba i ja świeczusie sobie zapodam

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości