Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 21:10   #2761
justkaaa89
Przyczajenie

Dot.: Dieta niełączenia i pogaduchy stosujących cz.II

Chyba już tu nikt nie zagląda. Szkoda
justkaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 14:14   #2762
Andziusiaech
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beatryczyk Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny widzę, że ładnie dietkujecie Ja po tygodniu mam już 1 kg mniej, tego co sobie ostatnio nadrobiłam przez własną głupotę
buziaczek20: Ja to zaliczam do węgli, nawet jak zobaczysz na skład jogurtu to przeważają tam węgle...jogurty są przetworzone, więc ja to zaliczam do węgli...a danio to już na pewno maślanka jest neutralna...no i jogurt naturalny to chyba białko. Bynajmniej ja to tak rozumuję
harlow0: Jeśli mowa o kakao neutralnym, to jest to grupa neutralna moim skromnym zdaniem.

Ps. A gdzie się podziała starsza gwardia? Rudzix, wracaj mi tutaj jako i ja wróciłam i mam nadzieję, że wytrwam
Czesc beatryczyk

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Postanowilam wpasc na forum i zobaczyc kto tu jeszcze zaglada... no i na 2 stronach wstecz tylko ciebie ze znajomych ujrzalam
Andziusiaech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 18:38   #2763
problematyczka000
Przyczajenie

czy mogę prosić o rozpisanie 7 dniowej kuracji przed rozpoczęciem diety? ewentualnie jakieś linki do sprawdzonych stron. będę bardzo wdzięczna
problematyczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-10, 19:23   #2764
harlow0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez problematyczka000 Pokaż wiadomość
czy mogę prosić o rozpisanie 7 dniowej kuracji przed rozpoczęciem diety? ewentualnie jakieś linki do sprawdzonych stron. będę bardzo wdzięczna
link: https://polki.pl/dieta_dietyodchudza...,10008364.html
harlow0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 17:39   #2765
harlow0
Raczkowanie

ej dziewczyny, weźcie mi wytłumaczcie dlaczego płatki kukurydziane jedzone z maślanką lub jogurtem naturalnym to złe połączenie? nadal nie mogę tego zrozumieć. bardzo lubię to połączenie, ale ze względu na zasady łączenia staram się go unikać. w końcu płatki kuku to węglę, a maślanka lub jogurt to neutrale, więc w czym problem?

a czy kawę zobożową np. inkę, anatola możemy pić?

Edytowane przez harlow0
Czas edycji: 2011-07-12 o 10:05
Stary 2011-07-12, 10:19   #2766
justkaaa89
Przyczajenie

Ja od wczoraj zaczęłąm dietę niełączenia. I tak wyglądał mój dzień:
Ś: grahamka z ogórkiem i rzodkiewką i pomidor
II Ś: grejfrut i pomarańcza
O: gotowane udko z kurczaka i kalafior
K: jogurt pitny z biedronki bez tłuszczu i cukru smak ananas i zielona hebata
Może tak być czy jest coś nie tak?
justkaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 10:43   #2767
harlow0
Raczkowanie

wg mnie bardzo dobre połączenia

ja dziś tak lecę:
śn: płatki kukurydziane z jogurtem naturalnym zmieszanym z maślanką i słodzikiem
II śn: arbuz
obiad: barszcz z jajkiem i kiełbasą
kolacja: jogurt naturalny zmieszany z maślanką, jagodami i słodzikiem

w między czasie wypita zielona herbata, kawa inka i woda

Edytowane przez harlow0
Czas edycji: 2011-07-12 o 18:43

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-19, 14:04   #2768
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

nie wiem czy juz przypadkiem nie pytałam ale:

brokuły to białko czy wegle? i co z piersią z kurczaka z brokułami i kalafiorem?

bo widuję przepisy z warzywami na parze (brokuły, marchew, fasolka)razem.
i tak samo mięso z brokułami np.

więc jak to jest?

wszędzie różnie piszą, czasem można dostać na głowe

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 07:00   #2769
Beatryczyk
Raczkowanie

Witajcie widzę, że trochę tu cicho... ja to przybywam, nadchodzę i mam nadzieję, że tym razem będę tu częściej zaglądać.
Czeeść Rudzix Co tam u Ciebie słychać kochana? Z tą makrelką, to różnie czasem zjem całą a czasem pół jak mi ktoś podkradnie Ale dawno już jej nie jadłam...hm w ogóle to się strasznie rozleniwiłam
Andziusiaech, harlow0: Jak tam Wam idzie?
harlowo: Ja tam pijam czasem kawę zbożową, na pewno zdrowsza niż normalna kawa a kiedyś wyczytałam, że kawa zbożowa wspomaga odchudzanie, zwłaszcza tak w której jest cykoria Nie wiem ile w tym prawdy, ale mam w domu jakąś kawę zbożową z cykorią i ją lubię pić. Płatki z maślanką, wydają mi się w porządku, bo maślanka niby neutralna, ale jogurt to już bodajże węglowodan i płatki - węglowodan. Dwóch węglowodanów ze sobą raczej nie powinno się łączyć, więc może o to chodzi. Ja jadłam kiedyś płatki owsiane z maślanką, ale że mi się znudziły to już ich nie tykam
Inspiracyjna: Hmm brokuły to grupa neutralna, tak samo kalafior, więc spokojnie możesz jeść mięso z tymi warzywami Ja tak bynajmniej jadałam i chudłam...i czas wrócić do tych przyzwyczajeń. Super sprawa warzywka na parze + filecik z kurczaka

U mnie to jakaś porażka, zamiast chudnąć to przytyłam
Ale czas się wziąć za siebie, nawet wrócił od poniedziałku do łask rowerek

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia nowym niełączkom

Ślub 13.07.2013 r.

Było - 64 kg
Jest - 53 kg
Cel - 48 kg
!!!

Edytowane przez Beatryczyk
Czas edycji: 2011-07-20 o 07:07
Beatryczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 12:31   #2770
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

ooo! dzięki za odp!

właśnie paruje mi się mięsko z brokułami i kalafiorem mniam!

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 06:47   #2771
Beatryczyk
Raczkowanie

Aż sama bym zjadła takie połączenie Hm odkąd zaczęłam tą dietę to uwielbiam warzywka )

Ale gdzie się wszyscy podziali, trzeba odnowić to forum, no już dziewczyny wracajcie

Ślub 13.07.2013 r.

Było - 64 kg
Jest - 53 kg
Cel - 48 kg
!!!
Beatryczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 18:14   #2772
tigerino
Raczkowanie

dziewczyny podczytuje was już od jakiegoś czasu i podoba mi się ta dieta na SB byłam głodna i miałam problem z wymyślaniem co na obiad
A dieta rozdzielna to sposób odżywiania a ja z tych co nie potrafią wytrwać w diecie bo są głodni.
dzis sie nie popisałam bo kolacja mi tylko chyba wyszła reszta nie za bardzo ale bede sie starać .Fajnie by było gdybyśmy mogły pisać co mamy zamiar zjeśc albo co zjadłysmy i bardziej doświadczone koleżanki mogły poprawić.
Moja słaboscią sa słodycze i uwielbiam owoce
Sniadanie płatki fit z mlekiem chyba lepiej by było gdyby były z jogurtem naturalnym tak
II sniadanie szkalnka soku warzywnego
obiad leniwe pierogi tu sie nie popisałam
podwieczorek /kolacje sałatka z makreli sałaty lkodowej słonecznika papryki czerwonej ogóka zielonego i konserwowego z olejem i sosem paprykowo ziołowym chyba mzoe być.

Nie jem tez od poniedziałku pieczywa i ziemniaków schudłam 700g dziś nawiedizła mnie @ i co mnie dizwi nie ciagnie mnie do słodkiego

dfziewczyny czy moge jeśc owoc ena 2 sniadanie??

a tak coś o mnie mam 30lat 2 dzieci 4,5 lat 5 lat w grudniu Mikołaj i Maja w sierpniu roczek.
Po każdej ciazy zostało mi wiecej w pasie i kilogramy nadprogramowe po 1szej 7 po drugiej 4 i przy wzroscie 164 ważyłam 98 teraz 67,3 moje marzenie do wazyc 60 bo nie wierze abym wróciła do 57 bo widze jak mój metabolizm sie pogorszył
tigerino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 18:36   #2773
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Puk puk ja tak nieśmiało...... czy można się dołączyć? Bo jeden wątek już umarł. Od 2,5 tygodnia jestem na diecie rozdzielnej..... wg tabel które otrzymałam od dietetyka 2 lata temu. Wtedy ze wspomagaczami zadziałało, teraz chcę to zrobić bez wspomagaczy..... bo mam końcówkę karmienia piersią.
Startowałam z wagą 74,4 kg, teraz mam 73kg

Niestety mam teraz przeprowadzkę i sporo błędów robię w tej diecie.

No i teraz moje pytanie: mam straszną ochotę na gołąbki z sosem pomidorowym. Jak mogę je przyrządzić aby to danie było zgodne z dietą - mam nadzieję, że jest taka możliwość.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 18:50   #2774
tigerino
Raczkowanie

lilijka ja jestem poczatkująca a wrecz zapoznajaca sie masz dłuzszy staż niż ja to nie pomoge a co amsz ciekawego w tych tabelach??masz moze skan moze podzieliłabyś sie z kolezanka
Stary 2011-07-22, 19:09   #2775
Felaa
Raczkowanie

Pozwolicie, że i ja się dołączę. Jestem na tej diecie jakieś 7-8 lat. Nie chcę schudnąć, wręcz odwrotnie, chcę przytyć, ale dietę stosuję dla zdrowia.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Puk puk ja tak nieśmiało...... czy można się dołączyć? Bo jeden wątek już umarł. Od 2,5 tygodnia jestem na diecie rozdzielnej..... wg tabel które otrzymałam od dietetyka 2 lata temu. Wtedy ze wspomagaczami zadziałało, teraz chcę to zrobić bez wspomagaczy..... bo mam końcówkę karmienia piersią.
Startowałam z wagą 74,4 kg, teraz mam 73kg

Niestety mam teraz przeprowadzkę i sporo błędów robię w tej diecie.

No i teraz moje pytanie: mam straszną ochotę na gołąbki z sosem pomidorowym. Jak mogę je przyrządzić aby to danie było zgodne z dietą - mam nadzieję, że jest taka możliwość.
Co do gołąbków to mięso można zastąpić pieczarkami. Nie wiem czy będą dobre, bo takich nie jadłam, ale gdzieś widziałam taki przepis.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Felaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 19:34   #2776
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Felaa bo nie dopowiedziała, wg moich tabel szpinak i pomidory GOTOWANE należą do grupy białkowej.....
a co do gołąbków to jak ryż z pieczarkami?? czy nie lepiej samo mięso z pieczarkami?
Stary 2011-07-22, 20:23   #2777
tigerino
Raczkowanie

a gotowana marchew jest neutralna??Bo mam ochotę do obiadu zjeść ugotowaną z brokułem na parze???.tylko myślę co za miąsko???szukam weny na obiad jutrzejszy ale pewnie zaraz coś wymyśle??Bo planuje jutrzejsze menu
Stary 2011-07-22, 20:39   #2778
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

tigerino spokojnie, można.... tylko gotowany szpinak i pomidor jest wyjątkiem nad czym bardzo ubolewam, bo kocham spaghetti
pisałam na tamtym wątku, że marchew w zestawie z rybą u mnie króluje
Stary 2011-07-22, 21:24   #2779
Felaa
Raczkowanie

Cytat:
Felaa bo nie dopowiedziała, wg moich tabel szpinak i pomidory GOTOWANE należą do grupy białkowej.....
a co do gołąbków to jak ryż z pieczarkami?? czy nie lepiej samo mięso z pieczarkami?
Tak, miałam na myśli ryż z pieczarkami, a można też mięso z pieczarkami.
Zajrzałam do książki Ursuli Summ "Dieta rozdzielna" i rzeczywiście gotowane pomidory to białko, ale o szpinaku nic nie jest wspomniane. A ja tak uwielbiam zupę pomidorową z ryżem albo makaronem i do tej pory nieświadoma, że pomidory gotowane to białko cały czas tak jadłam, myślałam, że wszystkie warzywa oprócz ziemniaków są neutralne.

A co jeszcze wyczytałam w tej książce, że białko to również niektóre owoce: truskawki, maliny, jeżyny, kwaśne jabłka, gruszki, morele, brzoskwinie, wiśnie, winogrona, mango, ananas, pomarańcze, cytryny, grejpfruty.

Edytowane przez Felaa
Czas edycji: 2011-07-22 o 21:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 10:18   #2780
tigerino
Raczkowanie

dzień dobry sobotnio
felaa oj głołabki w takiej kombinacji jak piszesz tez mogą być dobre
U mnie dziś na sniadanko 2 jajka z musztarda i sałatka z wczoraj
teraz siedze i popijam zielona herbate
a co myslicie chyba płatki fit z mlekiem na sniadanie to nie dobre połaczenie a z czym można jeśc płatki??
a weszłam na wage i spodziewąłam sie ze waga drgneła ale w góre bo @ 2 dzien a tu kolejne 3 dni i 0,700g mniej czyli w 6 dni 1,400kg w szoku pozytywnym jestem
Czuje sie najedzona uwielbiam warzywa do wieśniaka sie pzrekonałam ale ten z piatnicy lekki jest pyszny
na razie rezygnuje na stałe z ziemniaków i pieczywa później włacze pieczywo myśle ze nie zaszkodze sobie tym
a co z przyprawami mozna???np. sól czy raczej nie??a co z majonezem ??
udanego weekendu
Stary 2011-07-23, 22:20   #2781
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

tigerino no to pogratulować. Płatki z mlekiem to nie jest dobre połączenie. Płatki z jogurtem naturalnym, z maślanką jest lepszym zestawieniem
Stary 2011-07-24, 06:50   #2782
tigerino
Raczkowanie

lilijka planowałam płatki z mlekiem wiem ze niedozwolonone to zjem z jogurtem i bananem.Moze to nie dozwolone ale raz kiedyś mozna sobie pozwolic na ustepstwa.Nie dajmy sie tez zwariowac .Wazne ze waga ma tendecje spadkową a lepsze to niz jakas bomba kaloryczna .sa wiadomo zcasemmałe grzeszki sie zdarzą.Dla mnie najważniejs ejest nie jeść pieczywa i chleba i nie łaczyć ich bo ja od tego tyje
Stary 2011-07-24, 17:28   #2783
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

nie no ja rozumiem, pewne ustępstwa tak (np. moja wielka chęć na owsiankę z mlekiem) a akurat płatki z jogurtem i bananem uważam za dobą kombinację
Stary 2011-07-24, 20:25   #2784
tigerino
Raczkowanie

Jednak jogurt naturalny nie przeszeł mi pzrez gardło zjałam pół ale z jakim obrzydeniem jednak wole raz kiedyś zrobic ustepstwo w strone płaków z mlekiem .Ale zaznaczam raz kiedys
Co mi sie podoba byliśmy u teściuów i wogule nie miałam ochoty na ciasto z kremem ajerkoniakowyma normalnie pochłonełabym ło duzo co tylko skusiłam sie an kawke z mlekiem ale wypiłam kilka łyków i nie smakowała mi.jutro ważenie po tygodniu
i plan na jutro
Mozarella z pomidorkiem i ziołami nasniadanie
drugie jabłko lbo 2 uwielbiam a teraz takie psyzne są
obiad miasko z fasolka szparagowa i kalafiorem
przegryzka orzechy włoskie
kolacja wieśniak z rzodkiewka i ogórkiem zielonym dobrze???a co wy jecie przez cały dzień??
Stary 2011-07-24, 21:08   #2785
Felaa
Raczkowanie

Co do owsianki to mi z mlekiem nie smakuje, ja gotuję owsiankę na słono na wodzie i potem po zdjęciu z ognia dodaję masełka. Pychota. Może przekonacie się do takiej wersji, warto spróbować.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tigerino Pokaż wiadomość
Jednak jogurt naturalny nie przeszeł mi pzrez gardło zjałam pół ale z jakim obrzydeniem jednak wole raz kiedyś zrobic ustepstwo w strone płaków z mlekiem .Ale zaznaczam raz kiedys
Co mi sie podoba byliśmy u teściuów i wogule nie miałam ochoty na ciasto z kremem ajerkoniakowyma normalnie pochłonełabym ło duzo co tylko skusiłam sie an kawke z mlekiem ale wypiłam kilka łyków i nie smakowała mi.jutro ważenie po tygodniu
i plan na jutro
Mozarella z pomidorkiem i ziołami nasniadanie
drugie jabłko lbo 2 uwielbiam a teraz takie psyzne są
obiad miasko z fasolka szparagowa i kalafiorem
przegryzka orzechy włoskie
kolacja wieśniak z rzodkiewka i ogórkiem zielonym dobrze???a co wy jecie przez cały dzień??

Bardzo dobre połączenia. A co do braku ochoty na słodkie to normalne, po kilku dniach niejedzenia słodyczy ochota na nie mija.

Moje śniadania to owsianka albo kanapki z serem żółtym, pomidorem ogórkiem, papryką, sałatą, rzodkiewką, szczypiorkiem. Oczywiście nie z wszystkim naraz. Zimą, kiedy pomidory i ogórki w smaku ich nie przypominają, to jem kanapki z serem żółtym i ogórkiem kiszonym.

Drugie śniadanie to jakieś owoce, w zależności od sezonu są to jabłka, pomarańcze, banany, brzoskwinie, morele, maliny. Za jakieś pół godziny po zjedzeniu owoców jem jogurt naturalny lub kefir.

Na obiad bardzo często jem zupy. Przeglądając ten wątek kilka stron wstecz zauważyłam, że w opisach Waszych jadłospisów bardzo rzadko występują zupy. Ja gotuję zupy: brokułową, porową, jarzynową, szpinakową, pieczarkową, żurek.
Jak ktoś chce mogę podać przepisy na zupy.

Drugie dania to przede wszystkim kasza gryczana albo ziemniaki z warzywami, do tego jakieś surówki, kiszonki lub same warzywa z surówką.
Mięsa w mojej diecie nie ma z racji tego, że jestem wegetarianką.

Podwieczorek to głównie białko: jajecznica albo zupa krem z soczewicy, ciecierzycy, fasoli lub zielonego groszku.

Kolacja: kanapki takie jak rano.

Edytowane przez Felaa
Czas edycji: 2011-07-24 o 21:11
Stary 2011-07-24, 21:27   #2786
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Felaa Pokaż wiadomość

Na obiad bardzo często jem zupy. Przeglądając ten wątek kilka stron wstecz zauważyłam, że w opisach Waszych jadłospisów bardzo rzadko występują zupy. Ja gotuję zupy: brokułową, porową, jarzynową, szpinakową, pieczarkową, żurek.
Jak ktoś chce mogę podać przepisy na zupy.
ja poproszę o przepisy na zupy...... najlepiej na te wymienione

no i właśnie nie wiedziałam jak ująć żurek....... czy można, czy jednak nie
Stary 2011-07-24, 23:13   #2787
Felaa
Raczkowanie

Cytat:
ja poproszę o przepisy na zupy...... najlepiej na te wymienione

no i właśnie nie wiedziałam jak ująć żurek....... czy można, czy jednak nie
Mój żurek jest wegetariański, ale Wy możecie sobie dodać kiełbaskę. Myślę, że nie ma nic w nim niezgodnego z naszą dietą, a robię go tak: gotuję osoloną wodę, dodaję zmiażdżone kilka ząbków czosnku i majeranek, pod koniec dodaję żurek z butelki (na naturalnym zakwasie), zabielam śmietaną, podaję z pokrojonym na kawałki jajkiem, a raczej jajkami, bo żeby był bardziej treściwy to daję 2 jajka na talerz.

Przepisy na resztę zup podam jutro jak będę miała więcej wolnego czasu.

Stary 2011-07-25, 06:51   #2788
tigerino
Raczkowanie

Felaa
Poproszę o przepis na zupę z soczewicy i ciecierzycy bo brzmi ciekawie a nigdy nie gotowałam.i jałospis fajny
A co do zup u mnie żadko bo tylko ja lubie a do mnie samej nie chce mi sie gotować ale czasem na m. i starszaku wymusze ale jak widze jak kreca nosem i zwłaszcza starszak jak grymasi to.........
dziewczyny majonez mozna uzywc??? jak z grillem takie połaczenie kiełbaska plus sałatka??
A było ważenie i w tydzien -2,3kg ale jestem szczesliwa i zmotywowana bardziej moja waga to 65,7kg
Stary 2011-07-25, 07:01   #2789
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a ja namieszałam i klops....... waga powróciła
zaczynamy od nowa.....
tigerino zazdroszczę
Stary 2011-07-25, 07:57   #2790
tigerino
Raczkowanie

lilijka może to chwilowy powrót może w wc nie byłaś???A ważysz się zawsze o tej samej porze ja zawsze z rana jak wstanę bo wieczorem to już waga może odbiegać.
trzymam kciuki jesteśmy tu po to aby się wspierać i dodawać otuchy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości