|
|
#3541 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX
Cytat:
Cytat:
Tylko że w związku nie chodzi o to, by być z najwspanialszą osobą na świecie, tylko by być z taką, z którą utworzymy tę wyjątkową więź. Dzięki oślepieniu, jakie nakłada na ludzi miłość, każda potwora znajdzie swego amatora i osobiście bardzo mnie to cieszy ![]() W podstawówce podkochiwali się we mnie najbrzydsi chłopcy z klasy i strasznie mnie to wkurzało, bo myślałam, że jestem równie beznadziejna A oni widzieli we mnie coś innego niż cala reszta, nie patrzyli na mój wygląd, tylko na to, jaka byłam. Wyrośli na fajnych facetów, ale już mnie nie chcą ![]() Dasz sobie radę, jesteś mądrą dziewczyną ![]() Spacyfikowany potrafił więcej niż te większe
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że dam radę.
|
|
|
|
#3543 |
|
Rozeznanie
|
Nie pisałam tu dawno, bo jakoś mnie to przytłacza... a teraz jest taka pogoda, że chyba zaraz zwariuję. Leje i leje od kilku dni, a ja płacze i płacze od kilku dni. Żyję sobie swoim nudnym życiem, ale najgorsze jest to, że nie potrafię uporać się z uczuciem do eksa. Sama nie wiem dlaczego nadal coś do niego czuję, bo jak można czuć coś do kogoś, kto traktuje cie jak śmiecia?
Właśnie poczytałam sobie jego listy miłosne do mnie.. on był święcie przekonany, że ja bede jego żoną hehe Pisał tak pięknie, że będziemy w przyszłości cudowną rodziną... śmiać mi się chce z tego i płakać. Nie pojmuje jak można się tak bardzo zmienić. Kiedyś był taki kochany i każda moja łza go smuciła, a teraz ma moje uczucia gdzieś. Próbuje na wszelkie sposoby zapomnieć o tym co do niego czuje, ale najzwyczajniej w świecie nie potrafię. |
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
Muszę wam napisać, co czuję...
![]() Czuję się szczęśliwsza coraz bardziej i czuję, że go nie kocham!!!
|
|
|
|
#3545 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Ofkoz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, że w taki sposób nie zapomnę, ale i tak o nim myślę, więc na jedno wychodzi... zaczynam się zastanawiać czy to będzie kiedykolwiek możliwe żebym się odkochała, żebym go sobie wreszcie wyrzuciła z głowy i serca Ja to chyba jestem jakaś inna Mam do siebie pretensje, ale nie nie umiem przemówić sobie do rozsądku, to po prost nie skutkuje. Wiem, że powinnam wyrzucic go i wszystkie wspomnienia ze swojego życia, ale to jest niewykonalne i nie ma nic wspólnego z dobrymi checiami i postanowieniami. Mowic to ja sobie moge, i tak czuje cos innego, co dawno nie powinnam czuć.
|
|
|
|
|
#3547 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
A kto Ci każe ładować się w nowy układ damsko-męski??? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dokladnie tak jak u Ciebie Siala tez mowil i nawet napisal mi na drugi dzien to w sms, ze ma taka nadzieje i gleboko wierzy w to, ze kiedys bedziemy jeszcze razem gdy on dojrzeje, te same slowa uslyszalam. Tylko, ze on nie wiedzial, ze mowiac to robi mi wielka nadzieje, a ja przeciez musze zaczac zyc na nowo bez takich nadziei.
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-07-22 o 21:12 |
|
|
|
|
#3549 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Obyście nigdy nie musiały zmierzyć się z wygaśnięciem uczucia do kogoś naprawdę cudownego...obyście nigdy nie musiały tego pojąć.
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
tuliiipanek - musisz zacząć żyć na nowo tak jak i ja muszę zacząć. Może jeszcze kiedyś będziecie razem, może nie. Ale nie możesz pielęgnować w sobie uczuć miłości i tęsknoty, choć ja sama dobrze wiem, jakie to trudne. Ale im szerzej otwieram oczy, tym częściej zaczynam widzieć, że są inni ludzie na tym świecie. Nie dziś, nie jutro, ale kiedyś na pewno damy radę.
Myślisz, że to trudniejsze niż bycie porzuconą...? |
|
|
|
#3551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siala tak nie moge ale tak za nim tesknie przypominam sobie ciagle jakies sytuacje i tak mi zal, ze juz tego nie bedzie.
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-07-22 o 21:39 |
|
|
|
|
#3553 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dla mnie tak. Bo o ile osoba porzucona może sobie pozwolić na złość, żal, gorycz, tak osoba, która porzuca naprawdę cudowną osobę dlatego, że wypaliło się uczucie, musi się zmierzyć z potwornymi wyrzutami sumienia...
Jeśli nie można partnerowi zarzucić nic oprócz tego, że już go nie kochamy...jeśli musimy to tej drugiej stronie powiedzieć...jeśli ostatnie czego chcemy, to sprawić ból...jeśli musimy się zmierzyć z szokiem, niedowierzaniem...potworn e uczucie. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3554 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
zalozylam nowy watek o mojej sprawie, ale niestety sie nie pojawil, wiec pisze tutaj, poniewaz zalezy mi na czasie, a koniecznie potrzebuje rady. Witam Nie ma przy mnie osoby ktorej moglabym sie zwierzyc, wiec prosze Was o rade. Mam 20 lat, bylam z zwiazku przez rok-jak wiadomo byl to okres wzlotow i upadkow. Ostatnio miedzy mna i moim chlopakiem dochodzilo do wielu klotni i nieporozumien-zazwyczaj o drobne sprawy.Wczoraj przeszlismy apogeum: w czasie awantury, ktora przyznaje sie odrobine sprowokowalam- doszlo do przepychanek,efektem tego jest zniszczony moj ulubiony sweter, stanik, spodnie... On rozszarpal te ubrania na mnie, poniewaz podzas klotni chcialam wyjsc na spacer zeby ochlonac. Nastepnie uslyszalam od niego (juz nie po raz pierwszy w zyciu) , ze jestem idiotka, i ze zaluje dnia w klorym mnie poznal. Podjelismy wiec decyzje, ze konczymy nasz zwiazek. I w tym momencie potrzebuje rady?Co zrobic przeprosic go czy dalej stac przy swoim? Nadal go kocham, ale nie chce zeby myslal ze moze mna pomiatac. Co wiecej jestem teraz w obcym kraju, daleko od przyjaciol, rodziny i na dodatek mieszkam w jego mieszkaniu. Tu nie mam znajomych(bariera jezykowa) i bylam zdana tylko na niego-jesli chodzi o kontakty towarzyskie. Do Polski wracam na pewno za 2 miesiace, z powodu studiow. W czasie klotni bylam lekko pijana. To nie zmienia bardzo obrazu rzeczy.. |
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To straszne co czuje osoba,ktora przestaje kochac, dopiero Ty mi uswiadomilas to. Az sie poplakalam. Tak pamietam to, rzeczywiscie nie odczuwalam tesknoty, ale chyba bylo to po dluzszym czasie niz teraz. Nie wiem, modle sie, zeby tak sie czuc jak w czasie tej przerwy, naprawde wtedy mialam watpliwosci nawet co do tego czy go kocham. A teraz? teraz jest strasznie.
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-07-22 o 22:03 |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zresztą, jakie to ma znaczenie komu jest ciężej.. Edytowane przez siala Czas edycji: 2011-07-22 o 22:18 |
|
|
|
|
#3557 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że jest ciężko...bardzo, nie da się nazwać tego bólu, który się czuje...ale wiecie...wbrew pozorom te dziewczyny, które rozstały się właśnie tak jak Ty...mają szczęście w nieszczęściu. Z jednej strony szkoda, że chłop nie okazał się skuwysynem i nie można tak po prostu skupić się na nienawiści, bo wtedy jest łatwiej...ale z drugiej strony świadomość, że to niczyja wina, że tak po prostu się stało...siła wyższa, owszem, niesprawiedliwa, ale jednak...lepiej tak, niż podnosić się po strasznym poniżeniu...a niejedna tutaj ma za sobą taki start w nowe życie... Cytat:
Ale byłam po obu stronach tej barykady...i stwierdzam, że z nieodwzajemnioną miłością łatwiej żyć niż z wyrzutami sumienia. Zwłaszcza że kiedy opadają te najsilniejsze emocje po rozstaniu, w wielu przypadkach okazuje się, że wcale nie było tak słodko, wcale nie kochamy tak mocno, wcale nie jesteśmy tak zamknięte na dalsze życie bez niego...
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty elve dlugo leczylas sie po rozstaniu? bo akurat Twojej historii nie znam.
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-07-22 o 22:33 |
|
|
|
|
#3559 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Listy schowaj daleko, a najlepiej wyrzuć. Co z oczu, to z serca. Pisał je, gdy był zakochany, teraz to już nieważne, nieaktualne... Niestety, nie Masz typowe dla tego wątku objawy braku zajęcia. Jakbyś pojechała na wakacje do pracy za granicę, nie myślałabyś o żadnych listach.Nie zaczynaj. Samo się kiedyś zacznie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piękne, szalenie smutne.
|
|
|
#3560 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się do singielek
Nadszedł czas by wreszcie zatroszczyć się o siebie,przestać marzyć o rzeczach niemożliwych, zacząć żyć rzeczywistością, nie zaś w świecie iluzji przynoszącej tylko cierpienie. 22.07.2011 - Nowe życie.
|
|
|
|
#3561 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
i przyszłam tu nie mając nic z tym wątkiem wspólnego...Generalnie bardzo różne były moje historie miłosne, z jednej się leczyłam dwa lata, inna po prostu umarła z wyczerpania ciągłą walką o uczucie i po prostu niejako z marszu wlazłam w nowy związek, który niestety skończył się, bo uświadomiłam sobie, że nie jestem w stanie dać chłopakowi tego, na co zasługuje... Przeżyłam sporo, jeszcze więcej widziałam, czytałam...znam wiele historii rozstaniowych...żadna nie jest milutka i przyjemna, za to wszystkie bez wyjątku dają jeden wniosek - człowiek jest mocny, silniejszy niż mu się wydaje.
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jestes rownie wrazliwa jak ja ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- elve 2 lata to sporo, zebym tylko ja sie tak dlugo nie leczyla jejku nawet nie umiem sobie tego wyobrazic. ![]() I wlasnie ja sobie postanowilam, ze poki sie nie wylecze to w zaden zwiazek nie wchodze, nawet nie mam ochoty. Nie potrafilabym. Tak, to prawda nie uswiadamiamy sobie jacy jestesmy slini poki czegos nie doswiadczymy i wyjdziemy z tego jeszcze silniejsi.
|
|
#3563 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3564 |
|
Nie depcze krokusów
|
tuliiipanek - leczyłam się po pierwszym chłopaku 1,5 roku. Dosłownie. Na anoreksję
![]() Potem spotkałam go przypadkiem, spędziliśmy noc przytuleni na ławce. Wróciłam do domu rozanielona, byliśmy umówieni na następny dzień. Nie pojawił się. Kolejnego również. Odstawiłam się i poszłam zakomunikować mu, że nie chcę mieć z nim już nic wspólnego. Męczyłam się 1,5 roku, a przeszło mi w 2 dni
|
|
#3565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jasne, piszę o tej porządniejszej części rodzaju męskiego, do której można się przyczepić tylko o to, że się bezczelnie odkochali
![]() Cytat:
Zanim zostawiłam swojego "najnowszego" chłopaka, myślałam o sprawie prawie miesiąc...
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
elve pewnie masz rację, nawet kiedyś napisałm posta podobnego do twojego, tylko strasznie to irytujące.
zaraz, zaraz, czy ja dobrze zrozumiałam, że zostawiłaś"młodego"? Edytowane przez pika87 Czas edycji: 2011-07-22 o 23:31 |
|
|
|
#3568 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Tak, tym razem na dobre.
|
|
|
#3569 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Z nią się zakumplowałam, jemu niestety nie potrafiłam już zaufać...a i on nie za bardzo na to moje zaufanie pracował...Samopoczucie...dziwnie mi, brakuje mi codzienności z nim związanej - smsów na przykład...wiem, że będę miała chwilę słabości, że będę chciała paść mu w ramiona...ale wiem też, że do niczego to nie doprowadzi. Temu dość, finał i twardym trza być, nie mientkim. Będę żyć On też.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

wiem, że w taki sposób nie zapomnę, ale i tak o nim myślę, więc na jedno wychodzi... zaczynam się zastanawiać czy to będzie kiedykolwiek możliwe żebym się odkochała, żebym go sobie wreszcie wyrzuciła z głowy i serca
Ja to chyba jestem jakaś inna