|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Oliweczka piłam piłam mleko
![]() kiedyś dawały takie rady właśnie dziewczyny na forum ![]() póki co mam spokój (odpukać) Brumek widziałam tą stronę ![]() ![]() Czekam na męża, będzie pewnie ok 23 ![]() cały czas mówi, że mogłoby się coś dziać teraz na weekend, ale chyba nie jestem gotowa, nastawiłam się na przeterminowanie i jakoś mi się nie śpieszy... Przez weekend będę mnie pisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Beatko i Kalinko serdecznie gratuluję!!!!!!
Sms od JustPi: Hania expresem wyskoczyła o 16:05 prawie na IP ![]() 3500g 55 cm 10 pkt |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
I love you
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRATULUJEE !! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
Oliweczko, jeśli chodzi o biegunkę to daj psiakowi 1 tabletkę stoperanu.
U nas po jednej wszystko wraca do normy, nie ma nawrotów i pies się nie męczy- myślę, że i Twojemu przyniesie to ulgę i na pewno nie zaszkodzi bo jeśli chodzi o gabaryty to golden równy jest labradorowi. ![]() Brumek, dzięki za wyjaśnienie z tymi promocjami- tak myślałam, że to byłoby zbyt piękne gdyby nie było ograniczeń co do ilości. ![]() Przypominam wszystkim mamom, że to już jutro można pobrać kod na pieluszki Pampers Premium Care za 34,99 zł. JustPi Ogromne gratulacje dla Ciebie i Hani!! Tylko pozazdrościć expresowej akcji- czekamy na dokładny opis porodu. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-07-22 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie (na moją logikę) to trudno robić masaż brzuszka kiedy nie można masować całej powierzchni bo kikut nie odpadł, musiałabyś robić to palcami na około kikuta a to chyba nie da oczekiwanych efektów bo powinno się masować całą dłonią.Ale to moja teoria. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Wtajemniczenie
|
Chociaż raz jestem w czymś pierwsza...
Pierwsza Przeterminowana Na Liście ![]() ![]()
#398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję Just i witamy Hanię ![]() Z tego wynika, że błyskawiczne porody wcale nie są takie rzadkie ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tak myślę, czy do tego czasu jak jest kikut, można dzieciątko kłaść na brzuszek ?! ![]() Bo nie wiem ![]() Moja kuzynka jakąś maścią kminkową sparowała koło pępka, nie potrzebując przy tym całej dłoni ![]() Już jestem zielona ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
jeszcze moment i pójdziesz na sam koniec ![]() Listy mam rozpakowanych ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
BAN stały
|
Sygine z Natanielem dzis wyszli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
On ogólnie robi rzadkie kupy i czasem tylko ma biegunkę-wcześniej dawałam mu węgiel.Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Just. Brawa dla Ciebie, witamy Hanie.
Kolejna mama ekspresowa ![]() Dzis Tz zrobil niespodzianke I kupil lezaczek z fisher P ten co rosnie razem z dzieckiem , juz go zlozylismy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Madziaranew pokaż pokaż
![]() Brumek i to nic nie boli taką dzidzię? przecież to jest rana ? Mnie coś jajniki bolą, Buuuuu! Mąż będzie jednak po 23ciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku Ty bidulko dalej sie męczysz z tymi wymiotami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, spadam do łóżka. Jeszcze trochę poczytam i spanie.
Kolorowych snów ![]()
#407 | |
Zakorzenienie
|
Żanetko, na 100% go to nie boli, bo przecież ani kikut ani sam pępuszek nie są unerwione. Kikut to przeciez nawet nie jest żywa tkanka, tylko coś co już obumiera
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zadomowienie
|
Jestem z Wami na bieżąco dzisiaj, ale nie mam weny na odpisywanie. Sama nie wiem czemu mnie jakaś nostalgia łapie od kilku dni...A jutro znowu na wesele idę do kuzynki (ależ mi się nie chce, a le to najbliższa rodzina w sumie).
JustPi Gratuluję szybkiego porodu i zdrowej córeczki! Też mam nadzieję na szybki ![]() Cytat:
![]() Dobranoc wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stwierdzilam ze fajnie Bo mozna bedzie uzywac jak dziecko podrosnie I bedzie moglo sobie siedziec. Jest slodki ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Dobra uciekam , do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
To subskrybuję nowy wątek
![]() A tak na szybko to gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom ![]() My już w domciu ![]() ![]() I dzięki dziewczyny za wszystkie smsy ![]()
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie ![]() ![]() ![]() Czekamy w takim razie jak odpoczniesz i zdasz relację z porodu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#415 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Kochane Mamusie,
czy Wasze dzieci (te 3,4,5 tygodniowe) cały czas używają najmniejszych pieluszek? Tych 2-5 kg, zwanych newborn? Czy już się przesiadłyście na większe? Ile paczek tych najmniejszych zużyłyście mniej więcej?
#417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3x DADY (one po 23 sztuki pakowane) 1 paczka happy Belli 3x pampki zostala nam jeszcze jedna paczka pampkow, ktora zuzyjemy i przejdziemy chyba juz na dwojki. U nas pediatra mowila, ze nie ma co sie spieszyc z przejsciem na dwojki. No ale maly ma juz calkiem spore serdelki ![]() Kurcze Paczus calkiem sporo zuzywa pampersow ![]() Pobralam kody wiec moge isc spac. GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUS ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się zastanawiam, pobrałam 2 kody z rossmana - będę kupować. Pampersy premium care to w ogóle chyba nie mają opcji newborn ? Zastanawiam się czy kupić 2 paki 2-5, czy poza promocją te newborny a z premium care 1 i 2. Moje pierwsze pieluchy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Justi Pi, Kalinko Gratulacje
![]() ![]() opis porodu ![]() nie wiem czy pamiętacie ale we wtorek po raz drugi wylądowałam na IP z krwawieniami to była 6 rano odesłali do domu dzwoniłam do gina on mówi że to czop jak będę skrzepy jechać na IP.Ok 17 patrze lecą skrzepy dzwonię do gina on mówi że mam na IP jechać pojechałam z rodzicami bo M jeszcze był w pracy przez tel powiedział że chyba mam z głowa że 3 raz jadę ( w pon byliśmy na IP wieczorem przez ciśnienie).Gin zadz na izbę i lekarz wiedział że przyjadę szyjka była na 2,5 cm lekarz powiedział że coś się dzieje ale b.powoli.Przekazał to ginowi i pojechaliśmy do niego pogadać i na Ktg.Na Ktg skurczy zero wychodziłam jakoś ok 20 bo musiałam czekać na ktg.M tam po mnie przyjechał.A ja w aucie mówię że chyba czuję lekkie skurcze ![]() ![]() godz 21 boli mnie podbrzusze jak na @ mówię pewnie przez to krwawienie do tego lekkie skurcze.Godz 24 boli już mocniej biorę kąpieli i nic nie pomaga.2 boli już mocno nie mogę ani stać , leżeć, chodzić.Biorę 2 nospy i nic.Mama mówi że pewnie to przepowiadające ja mówię i tak bolą były co 6 min trwały ok 45sekund.4 rano budzę M boli b.mocno mam łzy w oczach że jedziemy na IP.Po 4 w szpitalu ten sam lekarz co popołudniu mnie bada mówi 3 cm rozwarcia brak szyjki ![]() ![]() Izba przyjęć ok 5 rozwarcie na 5cm ![]() ![]() ![]() Dali mi go na brzuch później jedno paracie i wyszło łożysko.Poźniej czyszczenie i szycie na żywa tylko 2 szwy obyło się bez nacinania. Panie mnie umyły przebrały w czystą piżamę ![]() W czasie porodu robili mi usg i wyszło że mały ma dużo mniej niż 3600gr jak się urodził to byliśmy w szoku że taki mały. ![]() Marzenko dziękujemy za odwiedziny.Po przemyśleniach chyba jednak polecam szpital na Polnej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A widzieć to widzi tylko z bliska, czasem mam wrażenie że na coś się zawzięcie przygląda (lampa, zasłony) ale nie sądzę że to dobrze widzi ![]() zanim będą zabawki łapać to pewnie jeszcze trochę minie.. ale palec mi ściska, a w ogóle jak trzymam na rękach to czasem tak sciśnie jakby się mocno przytulał ![]() rodziców te maluchy już na pewno rozpoznają... moja mama nie może z podziwu wyjść jak on to robi ![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE!!!!!! ![]() ![]() ![]() Kolejna szła na rekord szybkości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Blondynko, dzięki za opis ![]() niefajnie że Cię odesłali, ale w sumie zadowolona byłaś z tego gdzie trafiłaś?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.