|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Ja się cieszę, ze otulczka nie kupiłam (a myślałam o nim) ale moje nie lubi ciasnoty. Projektora nie kupowałam, w sumie moja ma 5 tygodni i jeszcze zbwek n karuzeli nie widzi, a co dopiero na suficie ![]() Zmalowana śliczny synek i sexy mamusia ![]() Moja Agata ma dzień marudy, spać nie, jak uśnie to usta w podkówke i żal. Chyba mamy skok rozwojowy. Załatwiłam wszytsko w Mops-ie i okzło się, ze dochody za 2009 sobie życzą, więc załapaliśmy się na rodzinne i dodatkowe becikowe ![]() Teraz szukm dla małej bujaczka
|
|
|
|
|
#362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Śliczne te Wasze dzieciaczki
![]() Jacieeee Wszystkiego najlepszego Kochana Cytat:
Cierpię razem z nim!Cytat:
Wziełabym to na siebie, żeby tylko nie cierpiał. Ale nie płacze, więc raczej go to nie boli tylko męczy.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróciłam z pracy zrobiłam zakupy i po powrocie postanowiłam upiec sernik chodzi za mną od kilku dnii własnie w calym domu pachnie migdałami i wanilią
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój się też uspokajał leżąc na piersi u mnie albo u taty. Teraz mi tak śpi - ulubiona pozycja
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
niunia boska ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
suuuuuper pszczółka
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
aaniu ostatnio czytałam "Katedra w Barcelonie", a teraz przytargałam sobie z biblioteki "Marinę" Zafona i "Drużynę pierścienia" Tolkiena... do tego odnawiam znajomość z panią Musierowicz i czytam (po raz setny chyba) jej Jeżycjadę (wiem, że to dla nastolatek, ale lubię
- lekkie to i przyjemne). "Władcę .." też zreszta będę czytała po raz 11 bodajże, ale to moja najukochańsza książka i lubię do niej wracac tak raz na jakiś czas (średnio co 1,5 roku ). mam jeszcze zamiar przebrnąć przez "Traktat o łuskaniu fasoli" . dzieciaczki "nasze" wątkowe są śliczne zmalowana aleś Ty zgrabna!!! blondynka, brunetka super, że już w domku jesteście |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
jeny tak się panicznie kolek boję, że pewnie je sobie wykracze
co do psów to jako właścicielka dwóch baaardzo ruchliwych i dużo biegających się wypowiem chodzimy normalnie w pola, polnymi drogami - jedo super daje radę my jedziemy drogą a psy szaleją. wczoraj też testowaliśmy nosidło - http://allegro.pl/2w1-nosidlo-chusta-baby-bag-premaxx-wyprzedaz-i1714294395.html i fajnie sobie spała w nim. |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ciągle to samo - wróciłam z pracy, zjadłam resztki pizzy i się schorowałam jak mały kotek
Boże, już nie wierzę, że to kiedyś minie
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Brumek,
|
|
|
|
#371 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rok temu groziło to samo ![]() teraz gdy sobie tak pada,pada i pada to aż ciary mnie przechodzą... Ja generalnie mieszkam na wyspie, z każdej strony rzeka! Buuu... Brumek dziękuje. Zaraz zmieniam na 1 stronie. CO słyszałaś o tych masażach? Ja oglądałam je na youtube i nie wiem co zrobić, bo jedna gada że je się robi jak najszybciej po odpadnięciu kikuta a druga, że po dwóch miesiącach chciałabym takie coś robić, jak ma to ulżyć mojej małejCzy to normalnie że mnie ZGAGA męczy ?! Nigdy z nią nie miałam problemów ![]() a teraz...cokolwiek zjem to zgaga aż płakać mi się chce z bezsilności ! |
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Carmela, Stapelka dzięki za odpowiedzi- wychodzi na to, że nie jest źle i można sobie poradzić- bardzo mnie pocieszyłyście.
Brumek, biedna jesteś z tymi wymiotami- ale już niedługo będziesz miała je za sobą. ![]() Dziewczyny jak to jest z tymi okazjami dnia w rossmannie. Jeden kupon upoważnia do kupienia 1sztuki w cenie promocyjnej, czy może to być też kilka sztuk? |
|
|
|
#374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech ktos zakreci deszcz, bo ja z malym na spacer nie moge iisc.Poza tym wylazly mu potowki potraktowalam je spirytusem salicylowym,. Trzeba je zasuszac, bo moga sie paprac. A wszystko przez te glupie witaminy, ktore zawsze musza mu pocieknac po brodzie.My na usg bioderek jestesmy zapisani na 25 sierpnia.
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam takie coś na temat masażu Shantala
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Scio proszę dla Twojej pszczółki |
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Dobrej nocy Kochane Mamuśki |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Lili83 a Ja nigdy nie miałam zgagi,
nawet nie męczyła mnie na początku ciąży, nic... a teraz Jem te śmieszne Rennie ale nic nie daję ! Pisały dziewczyny nie raz nie dwa różne sposoby na zgagę, ale ona nadal jest... Okropność ! |
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JustPi się od szóstej nie odzywała...myślicie że urodziła ?
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydawało mi się że Brunetka pisała przed porodem, że ma okropną zgagę, ale nie jestem pewna czy to ona pisała... więc może to jakiś znak |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale bez presji ... Nerolki też zapisałam
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetko bossskie
A co do zgagi to j tez miałam i nic nie działało, a potrafiłm miec zgge nawet po rennie po porodzie przeszło jak ręką odjął |
|
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzi karuzelke? łapie zabawki w rączki? u nas napewno nas rozpoznaje, zabawek jeszcze nie łapie, ale na bluzce czy naszych placach podczas karmienia zaciska łapki. czy wasze dzieci strzelaja zeza???
|
||
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę napisać coś brzydkiego... przegoniło mnie okropnie właśnie
Ale by były jaja jakbym jeszcze dziś wróciła na IP. Chyba by mi nie uwierzyli Ale skurczy brak, także looz
|
#386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a my po wizycie mala wazy 2300lekarz mowi ze do 3kg dobije,pozatym wszystko wporzadku,oprocz tego ze 3 kg przybylo to juz 14 bedzie masakra.....ale najwazniejsze ze z malutka wporzadku,dostalam leki na swedzenie i zelazo |
|
|
|
|
#387 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
WITAMY W DOMKU. Cytat:
Nawet się nie zastanawiaj z tym Mopsem Cytat:
Boże, żeby przeszło, bo nie dam rady. Jak się złoszczę, to rozważam jego oddanie, ale nie mam serca i wiem, że bardzo bym cierpiała.....Damy radę z naszymi pieskami![]() Cytat:
Cytat:
ja nie dostałam ani jednego.![]() Cytat:
może i Ty spróbuj.
|
|||||||||
|
|
|
#388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziweczynki
![]() Cytat:
Na większości stron piszą, że można go robić od pierwszych dni po urodzeniu, a na innych, żeby poczekać aż kikut odpadnie (choć nigdzie nie wyjaśniają czemu i jakoś to do mnie nie przemawia)... A że po drugim miesiącu dopiero to pierwszy raz słyszę ![]() Jedyne co mi przychodzi do głowy w tej kwestii to to, że niektórzy fizjoterapeuci radzą, żeby w ogóle z masowaniem dziecka poczekać do tej pierwszej wizyty u ortopedy (tej po 6 tyg. życia), żeby się upewnić, że na 100% wszystko jest z ciałkiem malucha ok. Cytat:
A okazje to 1 na 1. Nie więcej... Cytat:
A właśnie wczoraj gdzieś czytałam, że rodzice noworodków często się tym martwią, a to normalny etap rozwoju
|
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie tak tylko piszę, że może się coś dziać u mnie nawet czop nie odpada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Editka za wizytę
|
|||
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli Twoje dziecko też z tych niedużych będzie, jak nasze Dobrze, że wszystko tak ... dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

chodzi za mną od kilku dni
Boże, już nie wierzę, że to kiedyś minie 

chciałabym takie coś robić, jak ma to ulżyć mojej małej

zębole
Boże, żeby przeszło, bo nie dam rady. Jak się złoszczę, to rozważam jego oddanie, ale nie mam serca i wiem, że bardzo bym cierpiała.....Damy radę z naszymi pieskami