|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Karolca ja tez biore Magnez na takie bole 3 razy dziennie i czasem gdzies jajnik mnie poboli a ciagniec brzucha nie mam, jesli ciagnie bardzo i przypomina skurcz to trzeba lekarza spytac najlepiej bo takie lekkie to norma
![]() balbinka rybka to wy w Angli macie niesamowicie , jabym zwariowala jesli musialabym czekac do 13 TC
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez
ale mozesz brac nospe, no i warto brac magnez bo pomaga na mikroskurcze, tzn na ich brak hihi uciekam polezec :jupi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
magnez mam więc będę brała. na pewno nie zaszkodzi
![]() a nospy nie biorę w ogóle, bo po niech chce mi się baaardzo spać
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze ale się rozpisałyście! Zmęczyłam się samym czytaniem
więc podrawiam wszystkie mamusie i idę poodpoczywać
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam cały dzień mdłości, po jedzeniu, przed jedzeniem, przez to nawet nie mam ochoty nic jeść
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Tez tak wlaśnie słyszałam,że tu są tylko dwa usg... Ale nie wydaje mi się to prawdą,bo mieszkam z koleżanką która jest w 7 mc i ona już conajmnej 5usg miała (tak mi bynajmniej mowila)... Nie chce jej podpytywać co i jak,bo może się domyślić.
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Heloo
Ja po pierwszej wizycie. Serduszku bije , wszystko jest OK Lekarz wyliczył mi inaczej niż kalkulatory internetowe- 7t6d a ja myślałam że to już końcówka 8 W każdym razie termin porodu 9 marca.Mój lekarz ma podejście jak ja..mam o siebie dbać, odżywiać się zdrowo i czekać do 12 tygodnia. Jak to powiedział "ciąża jest żywa..ale czy zdrowa nie wiadomo. Jak jest zdrowa dotrwa do 12 tygodnia i wtedy na pewno urodzę zdrowego dzidziusia" No to jeszcze 4 tygodnie .Dostałam wykaz badań do zrobienia- morfologia, mocz, potwierdzenie grupy krwi, toxoplazmoza, glukoza, WR. Następna wizyta 22 sierpnia.
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo może miała jakieś problemy? A jak nie to nie wiem
|
|
|
|
|
#761 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra co za dziewczyna...Cytat:
ehh dobrze wiedziec ale i tak jest to stresujacy bol...Cytat:
|
|||
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie frytki
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
szaleństwo.
A ja zjadłam gar lecza i teraz brzuch mi pęka z przejedzenia. Co nie znaczy że nie mam ochoty na bułkę z serkiem białym i miodem
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czeka na mnie jeszcze bułka dyniowa, ale zostawię ją na śniadanko
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja zostawię swoją bułkę na rano![]() JA dziś zrobiłam ten błąd że cały dzień mało co zjadłam..więc jak weszłam do domu od lekarza rzuciłam się na leczo i przesadziłam z ilością i to mocno. Strasznie mnie rozsadziło
|
|
#766 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Cytat:
niemniej, życzę oby to nie była angina...Cytat:
Cytat:
za kolejne 4tc karolca - tez dalej miewam ostre i dosyc nieprzyjemne bole w podbrzuszu...., a pediatry zazdroszczę, moj był genialny, ale niestety jak bylam dzieckiem, to on byl juz po 50-siatce, i nie ma go juz wsrod żywych. Słabo sie dzis czułam wyjątkowo, mam wrażenie, ze mdłości mi sie nasilaja, zamiast byc chociaż constans ![]() Ja dalej sama, mąż wraca z Wrocławia, pewnie bedzie kolo północy, ehh... ide młodą usypiać ![]() Trzymajcie się, spokojnej nocy. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- ![]() ![]() :sli na:![]() och Ty, takiego smaka mi narobiłaś , ze nie wiem, czy jak mloda padnie to jeszcze sie nie zakrece w kuchni :P
|
|||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Hepe, o dźwiganiu wspominasz.
Dziś byłam z mężem na zakupach. Jedyną rzeczą, którą dostałam do niesienia był papier toaletowy i paragon Przejmuje się i stara, abym nie musiała niczego cięższego nosić Miłe to.
|
#768 | ||
|
Rozeznanie
|
JEST SERDUCHO
Już po wizycie. Wszystko gra. Moje wyliczenia idealnie się zgodziły z USG. 6t5d Mój też powiedział to samo : "żywa ale czy zdrowa się przekonamy w 12 tyg" Także idę w tym 12tyg już na koszt angielskiego NHS (czyli odpowiednika ZUS) Jak ja wytrzymam 5 tygodni ![]() ![]() Cytat:
czyli mnie też czeka ten "przyjemny" wywiad. No cóż chociaż jestem przygotowanaCytat:
Ja dlatego zapisałam się do polskiego gina prywatnie. Bo 2 USG to zdecydowanie za mało. Np. w 16-18 tyg powinno się zrobić na ocenę szyjki itd. a w UK du***a Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-07-22 o 22:59 |
||
|
|
|
#769 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
My również ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Czekam na usg. Mam na 03.08. Już jedno miałam w szpitalu ponieważ pojawiło się plamienie, niestety doktorka stwierdziła iż dzidziuś jest jeszcze zbyt mały aby cokolwiek stwierdzić. Wszystko wygląda na razie ok, serduszko bije ale i tak się martwię. |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam dzis rozmowe ostrzegawcza z kibelkiem
|
#771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż często wyjeżdża?? dzięki A wy na wakacjach?? Cytat:
Cytat:
![]() ups. Współczuję
|
|
#772 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zafasolkowane!
![]() hania811, Zariah -gratuluje pierwszych pozytywnch wizyt!! Wczoraj ogladalam katalog h&m z moda dla ciezarnych-mozna sie naprawde zakochac A tak w ogole, kiedy sie informuje pracodawce o ciazy, po 12 tygodniu chyba najpewniej, prawda? Bo moj nie bedzie zachwycony, ale co tam... Najwazniejsze jest teraz nasze dobro! Moj Maz juz czasami mowi o mnie w liczbie mnogie, hihi ![]() Milego weekendu bez niespodzianek zycze! Dla mnie jeszcze 2h pracy i weekend
|
#773 |
|
MBZ♥
|
hej
![]() dziś deszczowo, ale mam nadzieję, że do wieczora przejdzie bo idziemy na kabaret pod chmurką ![]() ja biorę duphx2 i nospę, no i falvit mama -->strasznie duża tabletka jak dla mnie![]() Rybko, a nie możesz pójść prwatnie żeby się uspokoić? ![]() Natkulec też mam takie dni.ale mam nadzieję, że u Ciebie dziś lepiej ![]() Karo uduszam za frytki ![]() Balbinko spytaj w aptece, ale lepsza szałwia i nie dźwigaj. Też nie lubię bezczynności ale na pewno możesz inaczej spożytkować czas w pracy ![]() Hepe mam nadziieję, że Mąż wrócił i utulił? spełnilaś zachciewajkę ?Karo fajowo mieć Prywatnego Kochanego "Tragarza" ![]() Zariah super wiadomość trzymam kciuki![]() kurcze tak myślę o tym mało przyjemnym wywiadzie i o ile to dla nas szok to dla nich to obowiązek i muszą o to zapytać bo tak przewiduje ich prawo. ciężkie to dla nas bo ciąże wymarzone i wyczekane, a do tego hormony buzują. mam nadzieję, że przebrniecie przez to i szybko zapomnicie ![]() Ankhnike myśl pozytywnie to nasze hasło przewodnie![]() Karo współczuję Ci ![]() ja wczoraj w nocy wypiłam kefir-chodził za mną 2 dni i niestety kiepsko się skończyło. Haniu jesteśmy nad naszym morzem pogoda taka sobie, ale najważniejsze że z Mężem![]() i mam ochotę na leczo przez Ciebie ![]() ms będąc w ciązy jesteś chroniona praktycznie od 1 dnia. nie mam jako takiego obowiązku powiadamiania pracodawcy o ciąży. musisz jednak rozważyć czy twoja praca może w jakiś sposób Ci-Wam zaszkodzić i wtedy szefostwo musi przenieść zmienić warunki pracy-nie może jednak dać Ci niższego wynagrodzenia.
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-07-23 o 11:23 |
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz przepisał femibion i absolutnie zakazał brać cokolwiek innego bez konsultacji z nim ![]() Ważne że z mężem, poza tym nawdychasz się jodu, pospacerujesz- dobrze Wam to zrobi. Mi właśnie męża bardzo brakuje bo wyjechał wczoraj z rana i wraca jutro w nocy Nie mogę się doczekać aż zobaczy zdjęcie z USG.
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem już, że wczorajsze bóle brzucha nie były związane z macicą moją kochaną
![]() dziś mnie skręciło, że zgięłam się w pół, poszłam do WC i porządnie się załatwiłam i przeszło ale jest mi strasznie niedobrze dziś.
|
#776 |
|
MBZ♥
|
Haniu nospę przepisał mi lekarz i kazał brać jak będę czuć potrzebę. nie biorę codziennie
![]() femibion dostałam od mojego lekarza, ale wzmagał moje mdłości i wróciłam do falvitu ![]() masz rację spacerki, budowle z piasku i szukanie muszelek-których nie ma to jest to![]() uuu zostałaś sama na weekend? ale zleci i już niedługo będziecie świętować razem pierwsze zdjęcie Dzidziolka ![]() ja niedawno przeżywałam najdłuższą rozłąkę i choć dałam radę to za nic w świecie nie chcę tego przeżywać nigdy więcej. teraz tęsknię za Nim nawet jak jest w kuchni ![]() _________________________ ___________-- Karo, a jadłaś coś?choćby sucharka czy herbatnika? |
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz... obudziłam się, poleżałam chwilkę i poszłam siusiu. Nie zdążyłam nic zjeść do czasu rozmowy z kibelkiem.
Staram się zjeść cokolwiek. Jak leżę, to jest ok. Ale jak usiądę, to lekko zakręci się w głowie i pojawiaja się mdłości. Chociaż jak mnie tak lekko muli to jeszcze da się żyć, gorzej jak od razu pogna mnie do łazienki
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że mi femibion podpasuje ![]() No ja niestety często zostaję sama na weekend. Z tym że najczęściej na jedną noc. Tym razem mąż poleciał daleko więc troszkę dłużej to trwa ![]() Jak długa ta rozłąka? Ja najdłużej wytrzymuję tydzień ![]() Cytat:
Trzymaj się
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

ale mozesz brac nospe, no i warto brac magnez bo pomaga na mikroskurcze, tzn na ich brak hihi
więc podrawiam wszystkie mamusie i idę poodpoczywać 

.

niemniej, życzę oby to nie była angina...
za kolejne 4tc 

czyli mnie też czeka ten "przyjemny" wywiad. No cóż chociaż jestem przygotowana