|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
a tak wogole to dzien dobry ![]() wrocilam wczoraj do domu....... maz tez wrocil......... ale nadal jest zle............... zaciskam zeby i brne do przodu....... na wieczor bardzo zle sie czulam............ zjadlam normalna kolacje a cukeir mialam tak wysoki ze az sie wystraszylam! norma jest 120 a ja mialam 181!!!!!!! pewnie z nerwow bo od teg otez skacze cholerstwo.... wiec zaparzylam meliske i do lozia dzis rano juz bylo okej...narazie obserwuje w razie czego kierunek IP ![]() mam straszna ochote na szarlotke na cieplo z lodami narobilyscie mi ochoty ostatnio........... chyba za tydzien w sobote sie wybiore na takei ciacho..... sa moje imieniny we wtorek(pewnie maz zapomni) i zapowiedzialm lekarzowi ze palnuje male co nieco z tej okazji noi zgodzil sie na kawalek ciasta ale potem koniecznie spacer gratki dla JustPi ![]() P.S. kolejna nieprzespana noc |
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Mój wczoraj jakieś gumy wymieniał bo zaczynała cieknąć pralka.... PRACOHOLIK normalnie! nie posiedzi 5 min.... Hmm... chce coś namalować Lilce nad łóżeczkiem... i zastanawiam się co Dzisiaj to będę chyba do północy dom szorować
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki Brzuszki i Maluszki
![]() Nocka u nas tragiczna nawet mu powiedziałam żeby się zamknął bo mam go dość :/ , Mały nie dał mi pospać, na szczęście mama go koło 5 zabrała i mogłam się przespać 2 godzinki szaleństwo Marzenko zamówiłam sobie na allegro lampkę-księżyc Dzięki za inspirację I zamówiłam dzisiaj Małemu jeszcze termometr bezdotykowy, zobaczymy co to za wynalazek. U nas w szpitalu używają własnie tych na podczerwień i pielęgniarki mówiły że są zadowolone. http://allegro.pl/termometr-microlif...713996014.html o taki zamówiłam. Można też sprawdzać temp. wody, mleka, powietrza. Cooki ja bym dla własnego spokoju pojechała na IP. A ta położna niech się cmoknie w d****e. Na co dzień widzi porody więc się wymądrza wredna sucz :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-23 o 11:29 |
|
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zamiar kupić z tej samej firmy ale inny model: http://allegro.pl/microlife-ifr100-t...717536948.html One są bardzo podobne
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee oglądałam też Twój model
Ale jakoś 'bajer' bezdotykowości wygrał :P
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeeee... to ten "mój" nie jest bezdotykowy skoro na podczerwień działa Zgłupiałam...
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
Super!!! Uwielbiam takie zestawienie kolorów
A w tle małż sprząta po sobie ???
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, w tle tyłek tatusia zbierający worki po częściach wózka - zdjęcie z wczoraj, dzisiaj biedna kuchnia wygląda jak po wojnie
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jacy My jesteśmy zgodni ![]() ![]()
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstawiałas zdjęcia?![]() Aaa własnie pytanie do Scio! Doczytałam, że pisałas cos o tym drugim becikowym... że brali pod uwagę dochody z 2009r, byliście już wtedy małżeństwem czy jak? i zarówno za 2010r też brali pod uwage? jak to w ogóle załatwialiście? |
|
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wstawiałam raczej. Zrobiłam ze dwa telefonem, ale kolory wyszły zupełnie inne niż w rzeczywistości.
A teraz nie mam jak zrobić bo wózek jest u rodziców. Jakoś nie było jak się z nim zabrać przy przeprowadzce. Wstawię zdjęcia już z Dominikiem w środku
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Świetne zestawienie kolorków
. Śliczny.A ja mam zwykły termometr, z taką miękką końcówką dla dziecka. Jeśli jednak nie będzie się sprawdzał, to zakupię ten bezdotykowy. Oby nasza niunia nie chorowała - wtedy się nie przyda |
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze też się zastanawiam nad termometrem... kupiłam na allegro taki do czoła/ucha, ale jakis lipny jest... raz pokazuje 33st raz 39st! stwierdzilismy, że będziemy używać zwykłego elektronicznego z apteki, takiego do pupy... a teraz się zastanawiam nad tymi wrzuconymi przez Zmalowaną i Jacieee
|
||
|
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolor 185 No jeśli chodzi o termometr to ten co Zmalowana podała jest na prawdę super. Nasza Gwiazdka to się nawet razem z nim kąpała ale działa dalej.
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy bierze może któraś BROMERGON?
jeśli tak to w jakiej dawce? |
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super bryka i kolorki bomba, koleżanka ma ten wózek i jest zadowolona no i fajnie sie prowadzi
|
|
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomiar temperatury na skronii w ok. 3 sekundy"\ Na moje oko skoro W uchu to dotykowy, ale nie jestem pewna ? ![]() Cytat:
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#472 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze co dwa dni mozesz wstawiac , my jestesmy tylko we dwoje ale wiecznie zlew pelen garow, Bo do kazdego napoju Tz uzywa czystej szklankiCytat:
mam nadzieje ze jednak cos sie ruszy nam obu![]() Jestemzla Bo znow mi sie przytylo Ja teraz to jestem taki placzek, ogladalam Suzane I Trini ubieraly polki, no I ryczalam przez caly program, dobrze za sama w domu Bo wstyd ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Aga sliczny wuzek , Lila bedzie normalnie w nim gwiazda ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Wozek ale gafa
|
||
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
JustiPi, Beatka WIELKIE GRATULACJE!
:jupi :dziekuje kochane, kazdej z osobna ![]() ![]() ![]() jestescie wspaniale tak jak pisalam wczesniej-nie mialam niestety jak Was poinformowac..nie mialam do nikogo nr tel (glupia ja! zaczelo sie od tego-tak jak Wam w ndz pisalam-ze nie czulam od soboty wieczora ruchow malego. na dodatek brzuch mi sie spinal. w ndz poszlismy z tz do kosciola i po 20 minutach szlam do auta usiasc bo tak brzuch mi twardnial i ustac nie moglam. w domu to samo. w koncu spojrzalam na zegarek czy regularnie twardnieje (dodam ze nic nie bolalo i nie domyslilabym sie ze to skurcze ). no ale Maly caly czas sie nie ruszal.. zjadlam troche czekolady, wypilam puszke coli i nic. ruszam go z kazdej strony a Filipek nie odpowiadal.zaczelam sie martwic.. o 17 jechalismy do szpitala sprawdzic, w razie W wzielismy torbe. gin zrobil mi usg-serduszko bilo-ufff. wszystko posprawdzal, wymiary, lozysko etc. potem na fotel. i rozwarcie na 1,5 palca lekarz stwierdzil ze nie ma co mnie puszczac do domu i mnie zostawi-bo po co mam wracac w nocy czy kolejnego dnia. kazali sie przebrac i isc do gory na sale. tam jak doszlam juz rozwarcie na 2 palce, podlaczyli mnie pod ktg, za chwile rozwarcie na 3 palce, 4 ..zrobili zastrzyk i potem podali mi kroplowke.lezalam sobie z tz na sali i skurcze sie nasilaly, coraz czestsze (juz bolaly). od 21.30 bole mocnnnee,ale polozna mowila ze jak na pierwszy porod mega szybko sie posuwa i zaraz bedzie po wszystkim. poszlam jeszcze do wc zrobic siku i jak wrocilam to masaaakkraaa. chyba pobudzilam to wszystko skurcze mocne, czeste, pelne rozwarcie. kazali mi gleboko oddychac przy skurczach,a bolalllooo! podali mi w koncu tlen,no i ok 22.20 kazali mi przec. dziizas,jak bolalo! ale dostalam mega mobilizacje jak sama zobaczylam malenka glowke wtedy jeszcze raz i o 22.35 Filipek byl na swiecie. na koncu szlo troche ciezko bo Maly byl owiniety pepowina.. tz byl caly czas ze mna,wspieral mnie, podawal wode, chlodzil czolo..byl dzielny i baaardzo mi pomogl. obsluga tez super do domku wyszlismy w czwartek ![]() mezus cudowny zrobil nam wspaniale przywitanie-wszystko ladnie posprzątane, a pokoik (poki co nasza sypialnia) pieknie wystrojony, balony,serpentyny..bajecz ka! Az plakac mi się chcialo jak to wszystko zobaczylam.no i teraz kochany Filipek lezy sobie kolo mnie i slodko spi ![]() jest bardzo grzeczniutki potem wstawie Wam fotki ![]() mam pytanko a nawet dwa: 1) od kiedy wychodzicie z Malenstwami na dwor? chcialabym wyjsc ale nie wiem..narazie pogoda taka sobie..chyba poczekam do pon/wt na wizyte poloznej i sie spytam 2)biale pryszczyki to potowki…??robicie cos z nimi?? Cytat:
no i super!! sliczniutki synek! Dziubek ale elegancik z Twojego Szymusia!!! marzena_S sliczny pokoik!!! Scio piekna ta Twoja pszczolka ![]() editka wspaniale ze po wizycie wszystko w porzadku!! A kilogramami się nie przejmuj,potem zgubisz ![]() blondynkapoznan za opis!to się najeździłaś na to IP ![]() agulaaabar no to mezus zrobil Cie niespodzianke ![]() ladny wozeczek,sliczne kolorki nie spamietalam wszytskiego naraz..
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Kalinka dziękujemy za opis. Chyba każda z nas życzy sobie takiego ekspresowego porodu (ja na pewno
).
|
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje - byłaś b. dzielna Faktycznie, z tego co piszesz, to akcja ładnie i szybko Ci się rozwinęła - zazdroszczę Dla męża też należą się - piękny prezent powitalny Wam zrobił |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzielna z Ciebie mamuska, troche mnie przerazily slowa ze tak bardzo bolalo.
|
|
|
|
|
#479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wozek bardzo ładny! Cytat:
Cytat:
za opis!ad. 1 - byliśmy na spacerku chyba w 5 dobie ![]() ad. 2 - te kropeczki (takie drobne, i dużo ich?) to prosówki, nic z nimi się nie robi, same zejdą
|
|
|
#480 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kajool, Ania, Dziubeczku - ślicznie dziękuję za odpowiedzi
![]() Cytat:
No i wagę ma śliczną, idealną wręcz, a tak Cię straszyli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mają. Nie nazywają się "newborn", ale są dla dzieci 2-5 kg Cytat:
Oczywiście mogłoby Ci się udać i bez tego, ale wystarczy że ktoś "życzliwy" by doniósł (a na 90% tak by było ) i mogłabyś duże kary płacić...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

rano i wieczorem małego męczą chyba kolki... po nocno-rannym karmieniu moje dziecko uważa dzień za rozpoczęty i nie ma bata żeby zasnął

Zakończone: 2
Dzięki za inspirację 
Zgłupiałam...

wstawiałas zdjęcia?

a pierwszy raz probowalam i tak sobie mysle ze 8 rano to chyba pozno jak jest taka oferta - te z was ktore je maja, od ktorej pobieralyscie kody od polnocy trzeba zaczynac?