Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 10:53   #2521
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
. Niech sobie spojrzy w lustro i od razu będzie lepiej .
yyyy... wolę nie psuć sobie humorku przy sobocie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 10:57   #2522
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
danika co do mojego gina, że niby ugodowy. Kręcił nosem, ale się zgodził, bo dla niego najważniejszy jest wynik HbA1C - znów robiłam to badanie, wynik we wtorek przed samą wizytą
ja mam w poniedziałek diabetologa a we wtorek na poprawe nastroju ide do fryzjera

Cytat:

Cotka ja swoje maluję od 3 tygodni, poki co zdobyłam się tylko na stopy. Ręce czekają. Może dzisiaj się zmotywuję, bo idziemy na imieniny, ale nie jest to pewne.

Puchy tu dzisiaj.
my tez idziemy do znajomych i trzebaby coś ze sobą zrobic, ale tragicznie wprost mi sie nie chce....

Cytat:
oj tam oj tam

moj TZ własnie pojechał do kuzyna. Są w środku remontu, jego żonka ma termin porodu na 9 sierpnia wiec mysleli ze spoko zdążą. A tu była wczoraj u lekarza i na ktg i lekarka mowi ze na bank urodzi w tym tygodniu
takze cała rodzina w mobilizacji, zeby skonczyc lazienke i sypialnie no i biedak nawet obiadu nie zjadł, ale kazałam mu wrócic najpózniej o 16
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:07   #2523
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja tam u rąk nie maluję. Tylko się przy tym wkurzam ( zawsze w coś wsadzę zanim wyschną) a i tak do porodu niech już sobie będą suche i niemalowane w razie czego. Przynajmniej tż nie będzie latał za zmywaczem do paznokci
Ja muszę je podciąć, bo łamią się i każdy w innym kształcie i innej długości.

Uprzątnęłam trochę
Powrzucałam co nie co do moich toreb szpitalnych , chociaż sama już głupieję co do której i co potrzeba. Idę poczytam na innych co tam wrzucać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:15   #2524
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Soczkiem upijemy się wszystkie .
ja też, ja też albo piccoloo

ale mam lenia, posprzątałam umyłam podłogę, tak z większa kuchnię i łazienkę i już mi się nic nie chcejakoś nie mam motywacji, żeby dokładnie sprzątać, bo i tak niedługo przeprowadzka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:28   #2525
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Agnyska tez lubisz w domku podwijac bluzke i łazic z gołym brzuchem? bo ja tak czesto robie i zastanawiam sie czy to jakies moje zboczenie
Hehe tez tak robię

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego- też tak mam.
Lubię sobie wysadzić brzucholca i też czasami aż miałam wrażenie że to dziwne, ale jakoś tak przyjemniej i lepiej widać jak coś się dzieje...
O m.in.dlatego

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
wpadam na chwilke..
Moj maly chory...
Ojej mam nadzieję że szybko choróbsko ucieknie.
Katarzynka dla Twojej córci również zdrowka.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Słonkooo Mnie te sny wykończą kiedyś Dzisiaj mój sąsiad rąbał mi auto ciupagą
ale naprawde cos w tym jest ze w ciąży dopadaja dziwne i realistyczne sny...mi sie ostatnio sniło że do naszego samochodu włamał się facet i czekał w nim na mojego małza z takim karabinkiem maszynowym bo coś mu podpadł później ten facet więził mnie w domu i nie chciał się nademną zlitować a małż gdzieś zniknął

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Nasze ślepka dziś się nie miały lepiej - oba całe zaklejone No i
K. marudny i zapłakany od rana jak rzadko kiedy
Własnie doczytałam że jednak choróbko nie dalo za wygraną Zdlufka dla K.!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
MAdzialenko, mam to samo pytanie - gdzie zamawiałaś pieluszki? Dziewczyny mówiły ze w sklepie Myszka są ok, ale dzisiaj oglądałam i mają tylko te tańsze i cieńsze na aukcjach.
Jeszcze wczoraj były na aukcji tez te grube. Może sieskonczyła ale to pewnie lada moment wystawia znowu.

Cytat:
Wczoraj wieczorem jak się kładłam, miałam takie ambitne plany, że posprzątam, że wezmę się w końcu za swoje brwi i paznokcie... a dzisiaj najchętniej zakopałabym się w kołdrę i nigdzie nie wychodziła
Dobrze, że chociaż już nie pada.
Ja dzisiaj wstałam z ambitnym planem posprzątania kuchni ale mam to jednak gdzieś

Cytat:
spa ja to sama nie wiem jaki chce, za dużo tych kolorów z Twoich 2 typów bardziej podoba mi się ta fukcja, ale czy potem chłopca wrzucisz do takiego różu?? Ja jeszcze myślałam o zielonym, to też takie uniwersalne rozwiązanie gdyby co, bo nie wiem czy dla kolejnego malucha będziemy kupować włózek????
No tak ale w sumie ta fuksja to taki wyrazisty kolor a nie cukierkowy różowy słodki itp No mi sie tak osobiście wydaje...Co do zielonych to moja mama i siostra sugerowaly mi Gardeno nie znając moich typów ale gdzie nie spojrzę na wózki to wlasnie 95%ziolonych więc dla mnie odpada. Wogóle najchetniej wzięłabym czarny albo ew.czarno-biały ale protest był z każdej strony

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Pyszne żarełko mają w Sajgonie na Nadbystrzyckiej , ale do nich trzeba się wybrać, bo nie dowożą
Dzieki za przypomnienie Znajomy rzeczywiście ostatnio cos wspominał o tym miejscu ale jakos z głowy mi wylecialo.

Zezarło mi pare postów.
Lulla gratuluję dosłownie i w przenośni duzego/długiego facecika

Archinta, Ancia i ktoś tam jeszcze?...mi sie wydaje że mało komu podoba się imię dla mojej córy (Judytka). W sumie mam to gdzieś ale miło by było jakby ktoś powiedział ze ładne Najczęściej jest odpowiedz "aha" Ale ja juz do brzuszka od maja tak mówię więc teraz trudno byłoby mi się przestawić. zreszta nie wydaje mi się żeby to było jakies krzywdzące imię Imię napewno podoba sie mojemu lekarzowi Przyznał sie że sam tak chciał nazwac swoją córę (niestety ma 4synów) powiedział ze charakterna będzie-ponoć Judyta ze starego testamentu komus głowę ucieła

Ancia zaraz odnajdę ten przepis i Ci wysle-naprawdę niebo w gębie!
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:42   #2526
agnieszka 0605
Zakorzenienie

spa w zasadzie masz rację z tym cukierkowym różem
a co do imienia - nie przejmuj się! Moja Amelka też nie spotyka się z uzaniem. Teraz jest to imię b. popularne i każdy myśli, że ja tak pod woływem mody chce nazwać córkę (a my z M. "chorowaliśmy" na to imię odkąd się poznaliśmy, zawsze mówiłam, że jak córka to będzie Amelia). Ciotki w rodzinie kręcą nosem - jak do takiego dziecka mówić??? Aż jedną ciotką opieprzyłam, ze to moje dziecko i niech schowa komentarze dla siebie, bo nie mam zamiaru ich słuchać. Bo mnie tak wkur, że szok!!! Myślałam ostatnio jeszcze o Antosi, ale chrześniak (10 lat) stwierdził, że brzmi mało "laskowato"

Mój tata np. nawet chyba nie wie jak będzie jego wnuczka miała na imię... ale to już inna historia - tak się nami interesuje, a mieszkamy w jednym domu.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:44   #2527
spa82
Raczkowanie

ANCIA 4U (żeby Ci nie umknęło)

Przepis podany przez Calteę:
2 podwójne piersi z kurczaka lub z indyka (czyli ok. 1 kg)-ja dałam mielone mięso indycze
3 łyżki mąki
1-2 łyżki majonezu
20 dkg żółtego sera (zetrzeć)
1 jajko
1 ząbek czosnku-dałam chyba ze 3 ale ja za czosnkiem przepadam
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, ulubione ziółka
można dodać zieloną pietruszkę-też dodałam

Połączyć wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję, jak ta na placki ziemniaczane (jeżeli jest zbyt rzadka, do trzeba dosypać troszke mąki)-ja jeszcze tą całą masę wstawiłam do lodówki na jakieś 3godzinki żeby sie smaki przeszły
Formować kotleciki i piec na rozgrzanym tłuszczu (można obtaczać w bułce tartej, ale ja tego nie robię)-bułki tez już nie dodawałam tylko formowałam kotleciki i fruu na patelnie
Robi się je naprawdę szybciutko.
SMACZNEGO!

No nic ja na dzisiaj sie ewakuuję. Musze jeszcze skoczyc po prezencik wykapać się i dojechac na imprezkę 50km a jakos tak mi dobrze na tej kanapie
Paaaaaa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 11:47   #2528
cotynato
Zakorzenienie

Agnieszka, ja Cię rozumiem .
Mój się zainteresuje czasami, jak sama coś wspomnę.
Wczoraj jak mama mu coś mówiła o mnie i o ciąży to zaraz urywał temat bo chyba go nudził i zaczynał o swoim samopoczuciu i tabletkach. Rozumiem, że teraz akurat to dla niego ważne, ale przykre to jest kiedy tak bliska osoba tak szczątkowo albo w ogóle się interesuje- już nawet nie nami, ale maluszkami

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Idę robić zdjęcia ciuchów bo w końcu trzeba to opchnąć.

Swoją drogą zaczynam ostro myśleć o przerobieniu komody ikeowej. Tzn czy nie dodać do niej drzwiczek i nie przemalować na biało. Nie wiem co mi odawala z tymi białymi meblami ostatnio. Ciekawe ile może kosztować zrobienie drzwiczek samych.

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 11:55   #2529
spa82
Raczkowanie

Aguś nadrabiając Was nie raz rzuciło mi sie w oczy ze sytuacje z tata masz niekoniecznie fajną U mnie zero zainteresowania jest ze strony teściowej która tez mieszka z nami-nad nami (jak kto woli my z nią) ale wiadomo olewka ze strony własnego taty to co innego...smutne to-ale nie dołować się proszę Nasze córy będą nazywały się wyśmienicie
A Antosia też ładnie no ale jak mało "laskowato" to nie ma co...
Wracając na szybko do wózków to fajnie że producent taka game kolorystyczna wymyslił ale chyba nie zdawał sobie sprawy ze nie jednej ciężarnej narobił problemu:brzyda l:
Dobbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrr rrrraaaaaaaa uciekam bo juz 13 a grill na 16 a ja w czarnej d... Pa
Stary 2011-07-23, 12:08   #2530
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Archinta, Ancia i ktoś tam jeszcze?...mi sie wydaje że mało komu podoba się imię dla mojej córy (Judytka). W sumie mam to gdzieś ale miło by było jakby ktoś powiedział ze ładne Najczęściej jest odpowiedz "aha" Ale ja juz do brzuszka od maja tak mówię więc teraz trudno byłoby mi się przestawić. zreszta nie wydaje mi się żeby to było jakies krzywdzące imię Imię napewno podoba sie mojemu lekarzowi Przyznał sie że sam tak chciał nazwac swoją córę (niestety ma 4synów) powiedział ze charakterna będzie-ponoć Judyta ze starego testamentu komus głowę ucieła
ładne ładne
Judyty które znam to rzeczywiście specyficzne kobietki z charakterem

Ja już widze jakie by było poruszenie w rodzinie gdybyśmy mieli chłopca i byłby nasz Szczepcio no ale jeszcze może i z tym nadrobimy za pare latek

teściowa dzwoniła że za godzine przyjedzie ale aż głupio mi bo wczoraj tż do niej zadzwonił, wręcz zażądał maminych gołąbków bo on ma ochote i jeszcze powiedział, że mogłaby mama przyjechac Cysi okna umyć bo Cysie okna denerwują brudne a on nie ma czasu no i przyjedzie ale wsumie niech sie wykarze chociaż raz, ciążą się nie interesuje ani nami to niech przynajmniej okna skorzystają
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:34   #2531
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry
wpadła sie przywitac dzis mnie raczej nie bedzie bo na urodzinki do szwagra pedzimy
byłam za to na zakupach i zakupiłam Huggies-y 6 sztuk za 20,99 w realu
kolezanka poleciła powiedziałą ze nei sa tak mocno mokre jak pampersy i ze małemu sie nie robiły odparzenia(ja sie w sumei nei znam ale cena chyba nei jest złą a tak czy siak te chustki wykorzystam)

a powiedzcie mi chusteczki obojetni ejakie czy sa jakies dla noworodków specjalne? bo teraz sie tak zastanawiam czy dobrze zrobiłam ?

Spa ja widziałam łóżeczko na żywo i wglądało fajnie i solidnie widziałam w sklepie jaki u kolezanki(korzysta z nieg ojuz rok i sobie chwali)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 12:46   #2532
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

helol sobotnio, ja czekam na gości a chałupkę mąż wysprzatałobiad też robi

Cytat:
Ancia oczy przemywamy solą fizjologiczną i zapuszczamy tobrex
Acelinka - padlam. Ale chyba masz rację, trudniej z wózkiem niż z imieniem
bidulek, ale to ma zapalenie tych oczek?

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

indygo kanapowiec pełną gębą a mi się tak podobał twój avatarek poprzedni, normalnie "czy te oczy mogą kłamać"
a to inny avatarek w stylu czy te oczy...

Cytat:
pogoniłabym Cię Ancia ale ja też jeszcze brudna i w piżamie
a gdzie wyście się dziewczyny tak ubrudziły

Cytat:

Sajgonki A skąd zamawiacie? Ja to jakos tylko do Chinskiego muru sie przyzwyczaiłam ale może gdzieś sa lepszejsze
Shanghaipycha

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam sobotnio Szykuję się do teściów - znów będę miała co nadrabiać
Dziewczyny allle macie słodkie psiaki!

ja podobnie jak dziewczyny widziałam Jelenia w Tesco i w Stokrotce tyż
ktoś poczyta i powie, że my jakies z omamami wzrokowymi - widzimy białe jelenie to w tesco, to w rossmanie

Cytat:
dzien dobry
wpadła sie przywitac dzis mnie raczej nie bedzie bo na urodzinki do szwagra pedzimy
kolezanka poleciła powiedziałą ze nei sa tak mocno mokre jak pampersy i ze małemu sie nie robiły odparzenia(ja sie w sumei nei znam ale cena chyba nei jest złą a tak czy siak te chustki wykorzystam)
huggies new born? ale ile sztuk za te 20,99?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:48   #2533
aa2
Zakorzenienie

Indygo zapomniałam dodać ze chusteczki 6 paczeka za 20,99

a patrzcie co mają na stronie: internetowa szkoła rodzenia na razie obejrzałam kawałek , ale chce obejrzec całość moze sie przyda

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/...ies/cat_id/113
wystarczy sie zarejestrowac może bedzie przydatne dl atych co nei wybnieraja sie na szkołe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:57   #2534
cotynato
Zakorzenienie

Nooo rozprawiłam się z krzaczorami-brwiami i uprałam 3 pary śpioszków ręcznie- szkoda mi robić całego prania w pralce bo pewnie nie wyschnie tydzień przy tej pogodzie a teraz szybko wcinam ciastka zanim wróci tż i będzie mi marudził
Swoją drogą- jak ten płyn- mleczko loveli pachnie mam nadzieję że taki zapach utrzymuje się długo po praniu

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 13:04   #2535
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
spa w zasadzie masz rację z tym cukierkowym różem
a co do imienia - nie przejmuj się! Moja Amelka też nie spotyka się z uzaniem. Teraz jest to imię b. popularne i każdy myśli, że ja tak pod woływem mody chce nazwać córkę (a my z M. "chorowaliśmy" na to imię odkąd się poznaliśmy, zawsze mówiłam, że jak córka to będzie Amelia). Ciotki w rodzinie kręcą nosem - jak do takiego dziecka mówić??? Aż jedną ciotką opieprzyłam, ze to moje dziecko i niech schowa komentarze dla siebie, bo nie mam zamiaru ich słuchać. Bo mnie tak wkur, że szok!!! Myślałam ostatnio jeszcze o Antosi, ale chrześniak (10 lat) stwierdził, że brzmi mało "laskowato"

Mój tata np. nawet chyba nie wie jak będzie jego wnuczka miała na imię... ale to już inna historia - tak się nami interesuje, a mieszkamy w jednym domu.
Aguś nie przejmuj się, ważne że Wam się podoba i dobrze ciotce powiedziałaś
Cytat:
ładne ładne
Judyty które znam to rzeczywiście specyficzne kobietki z charakterem

Ja już widze jakie by było poruszenie w rodzinie gdybyśmy mieli chłopca i byłby nasz Szczepcio no ale jeszcze może i z tym nadrobimy za pare latek

teściowa dzwoniła że za godzine przyjedzie ale aż głupio mi bo wczoraj tż do niej zadzwonił, wręcz zażądał maminych gołąbków bo on ma ochote i jeszcze powiedział, że mogłaby mama przyjechac Cysi okna umyć bo Cysie okna denerwują brudne a on nie ma czasu no i przyjedzie ale wsumie niech sie wykarze chociaż raz, ciążą się nie interesuje ani nami to niech przynajmniej okna skorzystają
o teściowa w końcu się zainteresowała, masz rację niech sie trochę wykarze
Cytat:

a patrzcie co mają na stronie: internetowa szkoła rodzenia na razie obejrzałam kawałek , ale chce obejrzec całość moze sie przyda

wystarczy sie zarejestrowac może bedzie przydatne dl atych co nei wybnieraja sie na szkołe
Asiu mi się wydaje, ze to bardzo dobra cena. A z tą szkołą rodzenia to na pewno jak będę mieć chwilę czasu to obejrze

dobra zmykam, zaraz mąż wróci z pracy, obiadek i na "budowę"
miłego popołudnia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:12   #2536
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka - że sąsiad, że rąbał - ok - ale że ciupagą .
Niezła jesteś. Ja chyba zbyt krótko śpię, bo nic mi się nie śni.
U nas słonka brak, szaro, ponuro, ale chłodno .
lepsze to niż poród we własnym łóżku

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mam strasznie pokłute paluchy, ale co zrobić tez juz mierzyłam nie raz na parkingu albo na przystanku
Już niedługo A właśnie, czy twoja diabetolog mówiła coś zeby jeszcze kontrolować cukier po porodzie jeszcze? Bo ja mam tylko zrobić obciążenie glukozą 6-12 tygodni po porodzie.

Cytat:

tak? To muszę dopytać, bo nikt mnie nie uświadomił że w Ballili coś takiego jest

u mnie też dziś słonko w końcu
ja sie zdrzemnęłam na godzinke, ale tż zadzwonił no i pospane
Mi w sklepie od razu pokazali, ze się podnosi zagłówek

Cytat:

ale naprawde cos w tym jest ze w ciąży dopadaja dziwne i realistyczne sny...mi sie ostatnio sniło że do naszego samochodu włamał się facet i czekał w nim na mojego małza z takim karabinkiem maszynowym bo coś mu podpadł później ten facet więził mnie w domu i nie chciał się nademną zlitować a małż gdzieś zniknął
Mi się codziennie coś w tym stylu śni
A co do imienia Judyta to faktycznie charakterne osóbki Mi się podoba

Cytat:
dzien dobry

a powiedzcie mi chusteczki obojetni ejakie czy sa jakies dla noworodków specjalne? bo teraz sie tak zastanawiam czy dobrze zrobiłam ?

Spa ja widziałam łóżeczko na żywo i wglądało fajnie i solidnie widziałam w sklepie jaki u kolezanki(korzysta z nieg ojuz rok i sobie chwali)
Ja mam z pampersa i właśnie nic nie pisało, że od jakiegoś wieku albo coś

Grr nie potrafię tak bezczynnie siedzieć Tż lata koło mnie z odkurzaczem biedny po nocnej zmianie a mi aż głupio

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:19   #2537
cotynato
Zakorzenienie

Te chusteczki to chyba wszystkie można.
Ja mam jedne pampers chyba sensitive to tż od siostry dostał nowe opakowanie, jedne pampers niebieskie- uwielbiam ich zapach i jedne nivea kupione ze względu na fajny plastikowy pojemnik, który będę używała później na wszystkie już. Mam nadzieję że żadne nie zaszkodzą pupce Filipka

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 13:20   #2538
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

Swoją drogą zaczynam ostro myśleć o przerobieniu komody ikeowej. Tzn czy nie dodać do niej drzwiczek i nie przemalować na biało. Nie wiem co mi odawala z tymi białymi meblami ostatnio. Ciekawe ile może kosztować zrobienie drzwiczek samych.
nie martw się, mnie tez wzielo na białe mebelki...bede kupowac dla malego szafe i komode z ikeii, a łozeczko biale juz mam
Stary 2011-07-23, 13:25   #2539
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Czyli jednak .
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
my tez idziemy do znajomych i trzebaby coś ze sobą zrobic, ale tragicznie wprost mi sie nie chce....
Witaj w klubie. Na szczęście pewnie pójdziemy ok 18-19, więc jeszcze duuuuuuuużo czasu.
Cytat:
Ja tam u rąk nie maluję. Tylko się przy tym wkurzam ( zawsze w coś wsadzę zanim wyschną) a i tak do porodu niech już sobie będą suche i niemalowane w razie czego.
Eee tam, jeszcze mamy dużo czasu do tego "w razie czego". A tak dużo ładniej wyglądają .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja też, ja też albo piccoloo

ale mam lenia, posprzątałam umyłam podłogę, tak z większa kuchnię i łazienkę i już mi się nic nie chcejakoś nie mam motywacji, żeby dokładnie sprzątać, bo i tak niedługo przeprowadzka
Po piccolo piecze mnie zgaga.
Ja też posprzątałam, bo majstrzy uciekli. I nie wiem czy mi się kolor podoba .
Cytat:
Spa82 - najprościej jest to olać, moje imię krytykują też wszyscy, nawet nie ograniczają się do "aha" tylko wprost mówią - skąd Ty to wytrzasnęłaś.
I dziękuję za przepis, nie wygląda na zbyt skomplikowany .
Cytat:
Mój też nie wie , nie wiem czy kojarzy płeć, może tak.

Cytat:
Łaaał. Moja raczej by nie przyszła, zresztą starego bym zabiła, jakby ją przysłał . Jak mi pomaga mama, to ok, ale teściowej się jakoś wstydzę .
Cytat:
Ja kupiłam pampersa - sensitive, nie pomyślałam, czy muszą być jakieś specjalne. Zapłaciłam 6,99, nawet nie wiem, czy to dużo czy mało. Chwalą też chusteczki z Biedronki, że są mocno nawilżone, ale nie próbowałam - tak piszę o próbowaniu, bo takich chusteczek używam dla psa, ale zwykle kupuję najtańsze, pakowane po 3.
A co Ty kupiłaś za 20 zł z huggiesa ? Chyba nie pieluchy, bo 6 sztuk tylko?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Teraz doczytałam, to taniutko.
Cytat:
Swoją drogą- jak ten płyn- mleczko loveli pachnie mam nadzieję że taki zapach utrzymuje się długo po praniu
Pierzesz w płynie do prania czy chodzi o płyn do płukania? Można używać płynu do płukania??
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
lepsze to niż poród we własnym łóżku

Ja zdążyłam posprzątać i pokłócić się ze swoim okropnym mężem. Idę zrobię mu obiad. Niech ma.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 13:28   #2540
cotynato
Zakorzenienie

Ja zrozumiałam że aa2 kupiła 6 paczuszek chusteczek za ok 21zł.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Ancia mleczko do prania, nie płukania z tego co widziałam.
TAKIE
Ono dzieciowe więc wydawało mi się że mogę

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 13:35   #2541
kellysss
Zakorzenienie

hej mamusie...

U nas nocka nie przespana...
Maly obudzil sie o 1 z 40 stopniami goraczki.. Najpierw lecial czopek paracetamol ktory nie pomogl po 1,5 godziny wiec musialam robic malemu kapiel o 2 w nocy
do 3 zeszlo mu do 39 i do prawei 4 obkladalam go jeszcze reczniczkami i zeszlo mu
do 38..... o 6 znowu obudzil sie z 40 stopniami....
Dalam znowu czopka i tak zasnelismy wykonczeni i spalismy do 10
i znowu o 10 mial 39 i poszlismy do lekarza... ma zapalenie gardla i dostal antybiotyk i
jeszcze jeden na goraczke syropek zebym mogla uzywac na przepien z paracetamolem..
Teraz ma ok 38 goraczki ale w sumie biedaczek ladnie sie bawi... tylko taki glosik ma jak
piejacy kogut.... mam nadzieje ze szybko przejdzie i ze sie nie zaraze....
Tz dzis nie idzie do pracy (zalatwil sobie zeby mi pomoc ....

Cytat:
Jeju Kellysss tak mi przykro jak Mały dzisiaj? Przechodzil już trzydniówkę? Wtedy własnie gorączka jest taka bardzo wysoka....

Nasze ślepka dziś się nie miały lepiej - oba całe zaklejone No i
K. marudny i zapłakany od rana jak rzadko kiedy

Asia doczytałam o wyprawce - super
Trzydniowki raczej nie mielismy i tez wlasnie myslalam ze to to ale
gardlo czerwone i piejacy kaszel to od razu sobie pomyslalam ze zapalenie..

Biedny Konradek
Widze ze wszystkie forumowe dzieciaczki sie pochorowaly

Przelecialam na szybko co pisalyscie..

i Alanek dziekuje wizazowym cioteczka za buziaki i tez WAS WSZYSTKIE CALUJE

Pisalyscie cos o chusteczkach...

Ja kupilam dla mlodego na poczatek huggies bezzapachowe ale mi one nie podeszly bo jak sie wyciagalo z paczki to sie czesto rwaly..probowalam pozniej inne (juz pachnace) z serii huggies i wszystkie tak sie rwaly... Teraz kupuje ciagle pampers sensitive lub zwykle tescowe

ide konczyc obiadek...

Stary 2011-07-23, 13:40   #2542
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się śniło wczoraj

Cytat:
hej mamusie...

Maly obudzil sie o 1 z 40 stopniami goraczki.. Najpierw lecial czopek paracetamol ktory nie pomogl po 1,5 godziny wiec musialam robic malemu kapiel o 2 w nocy
do 3 zeszlo mu do 39 i do prawei 4 obkladalam go jeszcze reczniczkami i zeszlo mu
i znowu o 10 mial 39 i poszlismy do lekarza... ma zapalenie gardla i dostal antybiotyk i
jeszcze jeden na goraczke syropek zebym mogla uzywac na przepien z paracetamolem..
Teraz ma ok 38 goraczki ale w sumie biedaczek ladnie sie bawi... tylko taki glosik ma jak

Trzydniowki raczej nie mielismy i tez wlasnie myslalam ze to to ale
gardlo czerwone i piejacy kaszel to od razu sobie pomyslalam ze zapalenie..

Biedny Konradek
Widze ze wszystkie forumowe dzieciaczki sie pochorowaly

Przelecialam na szybko co pisalyscie..

i Alanek dziekuje wizazowym cioteczka za buziaki i tez WAS WSZYSTKIE CALUJE

Pisalyscie cos o chusteczkach...

Ja kupilam dla mlodego na poczatek huggies bezzapachowe ale mi one nie podeszly bo jak sie wyciagalo z paczki to sie czesto rwaly..probowalam pozniej inne (juz pachnace) z serii huggies i wszystkie tak sie rwaly... Teraz kupuje ciagle pampers sensitive lub zwykle tescowe

ide konczyc obiadek...
Biedne te nasze dziecinki forumowe

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:43   #2543
stokrotka_
Zadomowienie

hej Mamuśki

przyszłam się przywitać... ja już po pracy... a zaraz się zabieram za lasagnię z przepisu Kellysss Mam nadzieję,że będzie dobra

dużo zdrówka dla dzieciaczków chorowitków

i miłego dzionka dla Was Mamuśki jak się oragnę z obiadem to wpadnę potem

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:53   #2544
agnyska81
Zakorzenienie

Kellysss, Lausanne, Katarzynko - zdrowia dla Waszych dzieciaczków

Asiu, miłą Ci koleżanki zrobily niespodziankę

Cytat:
Agnyska tez lubisz w domku podwijac bluzke i łazic z gołym brzuchem? bo ja tak czesto robie i zastanawiam sie czy to jakies moje zboczenie?
Hihi, jak widać więcej nas tak ma

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
agnyska ten zestawik kupiłam w realu na stoisku z kosmetykami, tam gdzie leżą zawsze etui na mydło, kubeczki, lusterka łazienkowe itp.
w zał. fotka jak to wygląda
Szkoda, Real najbliższy w Bytomiu, całkiem nie po drodze. Chyba zakupię miniaturowe produkty w Rossmanie.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Zakupy (w tym pieluszki) zamówiłam u polecanego przez część dziewczyn r_p77. Zamówiłam zestaw 10 szt tetrowych+ 5 podwójnie tkanych (rzeczywiście grubsze i trochę jakby sztywniejsze) i 3 szt flanelowych. Te flanelowe nie wiem czy dobrej jakości bo porównania nie mam...
Myślicie że na początek taka ilość wystarczy?
Pooglądam co tam sprzedający fajnego ma A ilość nie wiem czy dobra, ja mam na razie tylko 9 tetrowych (było 10, ale jedna już poszła na szyby) i coś będę dokupować.

I coś specjalnie dla Spa, strach się bać

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:58   #2545
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś nastroje co najwyżej średnie, no to na poprawę - jak myślicie, czy Benek będzie mocno owłosiony?
Uważaj bo po porodzie usłyszysz pierwsze szczeknięcie
Słodziak z tego psiaka

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry wieczor dopiero wrocilam do domku, juz mowie jak maluszek:
wiec szyjka sie skraca przez te moje skurcze, dostalam luteine dowcipnie, duphaston, relanium i mam brac ten magnez
dobre wiadomosci-maluszek wazy ponad 1500 g, gin pow ze jest bardzo duzy i dlugi bo mierzy juz jakies 40 cm z wyprostowanymi nóżkami i sie smialismy bo zaczela ogladac jego siurka i powiedziala ze pierwszy raz w zyciu widzi tak duzego siska u plodu wyliczyla ze ma ponad 2 cm teraz z jego wzrostu i pomiarow glowki, raczek, nozek wychodzi na 33 tydz no i musze teraz bardziej odpoczywac; aaaa i dzidzi jst juz ulozone glowka w dol i tak juz zostanie wiec tylko czekac na porod
a reszty spraw w koncu nie zalatwilismy, wiec..
A powiedziała Ci ile ma szyjka?
Chłopak długaśny i...długaśny Gratuluję
Będzie postrach dziewic
Dobrze, że już się chłopinka ustawił prawidlowo przynajmniej o to się martwić nie musisz
Mój waży 17000, a wg Gina to początek 31tc.... tylko nie wiem jaki długi
Zresztą szczerze, to my nie wiemy w którym tc dokladnie jesteśmy Może 30, a może już 32

Asia, to może zaproś koleżanki do mnie Sama też wpadnij

[QUOTE=aa2;28299250]wszystkie ida spac?
to ja ide do lodówki po loda[/QUOTE

RabarbarTo nawet nie długo tam mieszkasz... Jeszcze chyba trochę czasu musi upłynać... Fajnie, że wybadalaś ten plac zabaw i napewno się znajdzie tam jakiś inny Muminek z dzidzią...
A co do przeprowadzki...Nikt nie przeżyje życia za nas więc uważam, że trzeba iśc za wlasnym wewnętrznym głosem. My tylko przeprowadziliśmy się z centrum do dalszej dzielnicy ok chyba gdzieś koło 10km i już jest problem Koleżanki nie mają po drodze chociaż ode mnie do centrum jest tyle samo km co w drugą stronę No ale....

Spa82 Juz pisałam o reakcjach na naszego Stefka. Tych bardzo przykrych jak reakcja mojej mamy...i tych niedowierzających - "poważnie???" "No nie żartuj" itp.
Ludzie sie przyzwyczają, zaakceptują. A jak nie to jest takie stare azerbejdzańskie przyslowie "nie chce to nie, niech spier...."

Cytat:
dzien dobry
Dobra cena, a co do wyboru rodzajów, to jak prawie ze wszystkim, kwestia preferencji Ja jak nie trafie to będe miala do wycierania tapicerki w aucie Fajna stronka ze szkolą. Dzieki bo nie chodze i się przyda

A teraz Dzień dobry Muminki
Za chwilę się zbieram na obiad z rodzicami, potem jade sobie potrzaskać trochę talerzy u koleżanki - na trzaskaniu - nie wiem czy znacie tą tradycje (trzaska się porcelanę na szczęscie, para młoda to zamiata, reszta pije, je i się bawi). Wyrzyję się trochę
A potem do domku...
A. Mam tą maritę bo przyszla wczoraj. Ale to jak wrócę to Wam opiszę ją dokładniej. Na teraz: wypralam całe obicie, budkę, wnętrze itp...

A i dzieciaczkom chorowitkom dużo zdrówka

A teraz lecę
Do wieczora
Stary 2011-07-23, 14:36   #2546
kaileight
Zadomowienie

Internet mi strasznie szwankuje, nie za bardzo mogę nawet Was nadrobić, bo co chwil.e mnie wyrzuca
Stary 2011-07-23, 15:11   #2547
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

chusteczki chyba jakie komu przypasują
ja też kupiłam te huggiesy, bo ostatnio były w promocji w tesco w tej samej cenie
Cytat:

o, muszę zajrzeć
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
o teściowa w końcu się zainteresowała, masz rację niech sie trochę wykarze
nom, wykazała się i pojechała
Cytat:
hej mamusie...

ojejciu, biedactwo małe
co te nasze forumowe brzdące tak chorują

ide cosik zszamać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:18   #2548
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Za chwilę się zbieram na obiad z rodzicami, potem jade sobie potrzaskać trochę talerzy u koleżanki - na trzaskaniu - nie wiem czy znacie tą tradycje (trzaska się porcelanę na szczęscie, para młoda to zamiata, reszta pije, je i się bawi).
Z Grecją mi się to kojarzy, nie wiedziałam że u nas też tak można full legal Super sprawa, szczególnie dla ciężarówek na wyładowanie się. A po weselu, u siebie też tak można?

Dzisiaj na obiadek pojechaliśmy na pstrąga z masełkiem czosnkowym -pycha
Stary 2011-07-23, 16:00   #2549
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
odrazu się przyznaje że nie nadrabiałam Was, zrobię to jutro =)
wylądowałam we wtorek w szpitalu, w piątek wyszłam. Powód: zasłabnięcie i Mój organizm nie wytrzymuje takjakby obciążenia ciążą =/

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

indygo zapomniałam napisać wcześniej, a teraz Mi się przypomniało: kocham Twojego psa =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:05   #2550
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
odrazu się przyznaje że nie nadrabiałam Was, zrobię to jutro =)
wylądowałam we wtorek w szpitalu, w piątek wyszłam. Powód: zasłabnięcie i Mój organizm nie wytrzymuje takjakby obciążenia ciążą =/

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

indygo zapomniałam napisać wcześniej, a teraz Mi się przypomniało: kocham Twojego psa =)))
A jak szyjki i rozwarcia? Bo pamiętam że niedawno groził ci dużo przedwczesny poród.

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości