|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
yyyy... wolę nie psuć sobie humorku przy sobocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oj tam oj tam ![]() moj TZ własnie pojechał do kuzyna. Są w środku remontu, jego żonka ma termin porodu na 9 sierpnia wiec mysleli ze spoko zdążą. A tu była wczoraj u lekarza i na ktg i lekarka mowi ze na bank urodzi w tym tygodniu ![]() takze cała rodzina w mobilizacji, zeby skonczyc lazienke i sypialnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Ja tam u rąk nie maluję. Tylko się przy tym wkurzam ( zawsze w coś wsadzę zanim wyschną) a i tak do porodu niech już sobie będą suche i niemalowane w razie czego. Przynajmniej tż nie będzie latał za zmywaczem do paznokci
![]() Ja muszę je podciąć, bo łamią się i każdy w innym kształcie i innej długości. Uprzątnęłam trochę ![]() Powrzucałam co nie co do moich toreb szpitalnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
ja też, ja też
![]() ![]() ale mam lenia, posprzątałam umyłam podłogę, tak z większa kuchnię i łazienkę i już mi się nic nie chce ![]() ![]()
![]() |
#2525 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej ![]() Katarzynka dla Twojej córci również zdrowka. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zezarło mi pare postów. Lulla gratuluję dosłownie i w przenośni duzego/długiego facecika ![]() ![]() Archinta, Ancia i ktoś tam jeszcze?...mi sie wydaje że mało komu podoba się imię dla mojej córy (Judytka). W sumie mam to gdzieś ale miło by było jakby ktoś powiedział ze ładne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancia zaraz odnajdę ten przepis i Ci wysle-naprawdę niebo w gębie! |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
spa w zasadzie masz rację z tym cukierkowym różem
![]() a co do imienia - nie przejmuj się! Moja Amelka też nie spotyka się z uzaniem. Teraz jest to imię b. popularne i każdy myśli, że ja tak pod woływem mody chce nazwać córkę (a my z M. "chorowaliśmy" na to imię odkąd się poznaliśmy, zawsze mówiłam, że jak córka to będzie Amelia). Ciotki w rodzinie kręcą nosem - jak do takiego dziecka mówić??? Aż jedną ciotką opieprzyłam, ze to moje dziecko i niech schowa komentarze dla siebie, bo nie mam zamiaru ich słuchać. Bo mnie tak wkur, że szok!!! Myślałam ostatnio jeszcze o Antosi, ale chrześniak (10 lat) stwierdził, że brzmi mało "laskowato" ![]() Mój tata np. nawet chyba nie wie jak będzie jego wnuczka miała na imię... ale to już inna historia - tak się nami interesuje, a mieszkamy w jednym domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
ANCIA 4U (żeby Ci nie umknęło)
Przepis podany przez Calteę: 2 podwójne piersi z kurczaka lub z indyka (czyli ok. 1 kg)-ja dałam mielone mięso indycze 3 łyżki mąki 1-2 łyżki majonezu 20 dkg żółtego sera (zetrzeć) 1 jajko 1 ząbek czosnku-dałam chyba ze 3 ale ja za czosnkiem przepadam 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, ulubione ziółka można dodać zieloną pietruszkę-też dodałam Połączyć wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję, jak ta na placki ziemniaczane (jeżeli jest zbyt rzadka, do trzeba dosypać troszke mąki)-ja jeszcze tą całą masę wstawiłam do lodówki na jakieś 3godzinki żeby sie smaki przeszły Formować kotleciki i piec na rozgrzanym tłuszczu (można obtaczać w bułce tartej, ale ja tego nie robię ![]() ![]() Robi się je naprawdę szybciutko. SMACZNEGO! ![]() No nic ja na dzisiaj sie ewakuuję. Musze jeszcze skoczyc po prezencik wykapać się i dojechac na imprezkę 50km a jakos tak mi dobrze na tej kanapie ![]() Paaaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka, ja Cię rozumiem
![]() Mój się zainteresuje czasami, jak sama coś wspomnę. Wczoraj jak mama mu coś mówiła o mnie i o ciąży to zaraz urywał temat bo chyba go nudził i zaczynał o swoim samopoczuciu i tabletkach. Rozumiem, że teraz akurat to dla niego ważne, ale przykre to jest kiedy tak bliska osoba tak szczątkowo albo w ogóle się interesuje- już nawet nie nami, ale maluszkami ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Idę robić zdjęcia ciuchów bo w końcu trzeba to opchnąć. Swoją drogą zaczynam ostro myśleć o przerobieniu komody ikeowej. Tzn czy nie dodać do niej drzwiczek i nie przemalować na biało. Nie wiem co mi odawala z tymi białymi meblami ostatnio. Ciekawe ile może kosztować zrobienie drzwiczek samych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Aguś nadrabiając Was nie raz rzuciło mi sie w oczy ze sytuacje z tata masz niekoniecznie fajną
![]() ![]() ![]() ![]() A Antosia też ładnie no ale jak mało "laskowato" to nie ma co... ![]() Wracając na szybko do wózków to fajnie że producent taka game kolorystyczna wymyslił ale chyba nie zdawał sobie sprawy ze nie jednej ciężarnej narobił problemu ![]() Dobbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrr rrrraaaaaaaa uciekam bo juz 13 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Judyty które znam to rzeczywiście specyficzne kobietki z charakterem ![]() Ja już widze jakie by było poruszenie w rodzinie gdybyśmy mieli chłopca i byłby nasz Szczepcio ![]() ![]() teściowa dzwoniła że za godzine przyjedzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wpadła sie przywitac ![]() ![]() byłam za to na zakupach i zakupiłam Huggies-y 6 sztuk za 20,99 w realu ![]() kolezanka poleciła powiedziałą ze nei sa tak mocno mokre jak pampersy i ze małemu sie nie robiły odparzenia(ja sie w sumei nei znam ale cena chyba nei jest złą a tak czy siak te chustki wykorzystam) a powiedzcie mi chusteczki obojetni ejakie czy sa jakies dla noworodków specjalne? bo teraz sie tak zastanawiam czy dobrze zrobiłam ? Spa ja widziałam łóżeczko na żywo i wglądało fajnie i solidnie widziałam w sklepie jaki u kolezanki(korzysta z nieg ojuz rok i sobie chwali) |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |||||
Zadomowienie
|
helol sobotnio, ja czekam na gości a chałupkę mąż wysprzatał
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a gdzie wyście się dziewczyny tak ubrudziły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Indygo zapomniałam dodać ze chusteczki
![]() ![]() a patrzcie co mają na stronie: internetowa szkoła rodzenia na razie obejrzałam kawałek , ale chce obejrzec całość moze sie przyda ![]() http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/...ies/cat_id/113 wystarczy sie zarejestrowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Nooo rozprawiłam się z krzaczorami-brwiami i uprałam 3 pary śpioszków ręcznie- szkoda mi robić całego prania w pralce bo pewnie nie wyschnie tydzień przy tej pogodzie
![]() ![]() Swoją drogą- jak ten płyn- mleczko loveli pachnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra zmykam, zaraz mąż wróci z pracy, obiadek i na "budowę" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do imienia Judyta to faktycznie charakterne osóbki ![]() ![]() Cytat:
![]() Grr nie potrafię tak bezczynnie siedzieć ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Te chusteczki to chyba wszystkie można.
Ja mam jedne pampers chyba sensitive to tż od siostry dostał nowe opakowanie, jedne pampers niebieskie- uwielbiam ich zapach i jedne nivea kupione ze względu na fajny plastikowy pojemnik, który będę używała później na wszystkie już. Mam nadzieję że żadne nie zaszkodzą pupce Filipka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2539 | ||||||||
kosmitka
|
Czyli jednak
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też posprzątałam, bo majstrzy uciekli. I nie wiem czy mi się kolor podoba ![]() Cytat:
![]() I dziękuję za przepis, nie wygląda na zbyt skomplikowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co Ty kupiłaś za 20 zł z huggiesa ? Chyba nie pieluchy, bo 6 sztuk tylko? ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Teraz doczytałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zdążyłam posprzątać i pokłócić się ze swoim okropnym mężem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Ja zrozumiałam że aa2 kupiła 6 paczuszek chusteczek za ok 21zł.
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Ancia mleczko do prania, nie płukania z tego co widziałam. TAKIE Ono dzieciowe więc wydawało mi się że mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
hej mamusie...
U nas nocka nie przespana... Maly obudzil sie o 1 z 40 stopniami goraczki.. Najpierw lecial czopek paracetamol ktory nie pomogl po 1,5 godziny wiec musialam robic malemu kapiel o 2 w nocy ![]() do 3 zeszlo mu do 39 ![]() do 38..... o 6 znowu obudzil sie z 40 stopniami.... ![]() Dalam znowu czopka i tak zasnelismy wykonczeni i spalismy do 10 ![]() i znowu o 10 mial 39 i poszlismy do lekarza... ma zapalenie gardla i dostal antybiotyk i jeszcze jeden na goraczke syropek zebym mogla uzywac na przepien z paracetamolem.. Teraz ma ok 38 goraczki ale w sumie biedaczek ladnie sie bawi... tylko taki glosik ma jak piejacy kogut.... mam nadzieje ze szybko przejdzie i ze sie nie zaraze.... Tz dzis nie idzie do pracy (zalatwil sobie zeby mi pomoc .... Cytat:
gardlo czerwone i piejacy kaszel to od razu sobie pomyslalam ze zapalenie.. Biedny Konradek ![]() Widze ze wszystkie forumowe dzieciaczki sie pochorowaly ![]() Przelecialam na szybko co pisalyscie.. i Alanek dziekuje wizazowym cioteczka za buziaki i tez WAS WSZYSTKIE CALUJE ![]() Pisalyscie cos o chusteczkach... Ja kupilam dla mlodego na poczatek huggies bezzapachowe ale mi one nie podeszly bo jak sie wyciagalo z paczki to sie czesto rwaly..probowalam pozniej inne (juz pachnace) z serii huggies i wszystkie tak sie rwaly... Teraz kupuje ciagle pampers sensitive lub zwykle tescowe ![]() ide konczyc obiadek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Tak mi się śniło wczoraj
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
![]() przyszłam się przywitać... ja już po pracy... a zaraz się zabieram za lasagnię z przepisu Kellysss ![]() ![]() ![]() dużo zdrówka dla dzieciaczków chorowitków i miłego dzionka dla Was Mamuśki ![]() ![]()
#2544 | |||
Zakorzenienie
|
Kellysss, Lausanne, Katarzynko - zdrowia dla Waszych dzieciaczków
![]() Asiu, miłą Ci koleżanki zrobily niespodziankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I coś specjalnie dla Spa, strach się bać ![]() ![]()
![]() |
#2545 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Słodziak z tego psiaka ![]() Cytat:
Chłopak długaśny i...długaśny ![]() ![]() Będzie postrach dziewic ![]() Dobrze, że już się chłopinka ustawił prawidlowo przynajmniej o to się martwić nie musisz ![]() Mój waży 17000, a wg Gina to początek 31tc.... tylko nie wiem jaki długi ![]() Zresztą szczerze, to my nie wiemy w którym tc dokladnie jesteśmy ![]() ![]() Asia, to może zaproś koleżanki do mnie ![]() ![]() [QUOTE=aa2;28299250]wszystkie ida spac? to ja ide do lodówki po loda ![]() ![]() RabarbarTo nawet nie długo tam mieszkasz... Jeszcze chyba trochę czasu musi upłynać... Fajnie, że wybadalaś ten plac zabaw i napewno się znajdzie tam jakiś inny Muminek z dzidzią... ![]() A co do przeprowadzki...Nikt nie przeżyje życia za nas więc uważam, że trzeba iśc za wlasnym wewnętrznym głosem. My tylko przeprowadziliśmy się z centrum do dalszej dzielnicy ok chyba gdzieś koło 10km i już jest problem ![]() ![]() ![]() Spa82 Juz pisałam o reakcjach na naszego Stefka. Tych bardzo przykrych jak reakcja mojej mamy...i tych niedowierzających - "poważnie???" "No nie żartuj" itp. Ludzie sie przyzwyczają, zaakceptują. A jak nie to jest takie stare azerbejdzańskie przyslowie "nie chce to nie, niech spier...." ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz Dzień dobry Muminki ![]() Za chwilę się zbieram na obiad z rodzicami, potem jade sobie potrzaskać trochę talerzy u koleżanki - na trzaskaniu - nie wiem czy znacie tą tradycje (trzaska się porcelanę na szczęscie, para młoda to zamiata, reszta pije, je i się bawi). Wyrzyję się trochę ![]() ![]() ![]() A potem do domku... A. Mam tą maritę bo przyszla wczoraj. Ale to jak wrócę to Wam opiszę ją dokładniej. Na teraz: wypralam całe obicie, budkę, wnętrze itp... A i dzieciaczkom chorowitkom dużo zdrówka ![]() A teraz lecę ![]() Do wieczora ![]()
![]() |
#2546 |
Zadomowienie
|
Internet mi strasznie szwankuje, nie za bardzo mogę nawet Was nadrobić, bo co chwil.e mnie wyrzuca
![]()
#2547 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też kupiłam te huggiesy, bo ostatnio były w promocji w tesco w tej samej cenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co te nasze forumowe brzdące tak chorują ![]() ide cosik zszamać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj na obiadek pojechaliśmy na pstrąga z masełkiem czosnkowym -pycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
Witam Was =)
odrazu się przyznaje że nie nadrabiałam Was, zrobię to jutro =) wylądowałam we wtorek w szpitalu, w piątek wyszłam. Powód: zasłabnięcie i Mój organizm nie wytrzymuje takjakby obciążenia ciążą =/ ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- indygo zapomniałam napisać wcześniej, a teraz Mi się przypomniało: kocham Twojego psa =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.