Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 13:27   #3631
Mocny Akcent
Dolce vita

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Bitter..ile Ci zajęło dochodzenie do siebie?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:31   #3632
PastelowaKredka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Jeeeeju Akcencik strasznie mi Cię szkoda
Wiem co czujesz, nie mam pojęcia jak Cię pocieszyć... Faceci są beznadziejni, ja się o tym też przekonałam całkiem niedawno, z resztą wiecie wszystko. Tak zapewniał, że mu zależy, mówił nawet, że mnie kocha... i co? Ech
Jeeej... Jesteśmy z Wami, nie martwcie się... na pewno spotkacie kogoś kto jest warty takich świetnych Kobitek jak Wy

PastelowaKredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:35   #3633
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Bitter..ile Ci zajęło dochodzenie do siebie?
Niestety jeszcze nie doszłam do siebie, zwłaszcza, że on się ze mną kontaktuje i chce wrócić... W ogóle powiedział, że chciałby spędzić ze mną resztę życia i się zestarzeć u mojego boku I że jeszcze nigdy nie trafił na taką lojalną osobę jak ja... ech, wszystko do du.py.
Czasami mam lepsze dni (jak np. dziś) ale czasem jest ciężko... Niestety codziennie o nim myślę nadal Ale wiem, że nie mogę do niego wrócić po tym, co zrobił... Ba, ja nawet nie powinnam z nim rozmawiać... A tak go kochałam i wydaje mi się, że naprawdę byłam dla niego baaaardzo dobra (może właśnie za dobra...). Ale przecież jak nam na kimś zależy to chcemy mu to okazać...
i tak jak Wam pisałam tu- wydawało mi się, że to naprawdę moja bratnia dusza, nigdy się tak dobrze nie dogadywałam z żadnym facetem...
Ja wiem, że z boku łatwiej jest doradzac, a jak dotyczy to nas samych bezpośrednio już nie jest tak kolorowo... I u mnie przecież było podobnie... Jeszcze w niedzielę taki zadowolony był, czuły, opalaliśmy się razem na kocu A parę dni później...

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2011-07-21 o 13:47
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 18:05   #3634
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Akcencik wyganiam Cię na wątek rozstaniowy
ja co prawda już dawno się ogarnęłam, i za specjalnie nie cierpiałam, ale byłam w mega szoku, zresztą może pamiętacie... i wiele pomogło mi podczytywanie wątku, Malla i inne dziewczyny są naprawdę bardzo mądre, przytomne, pocieszą, ale i kopną w d... jak zaczynasz się za bardzo mazać . Zresztą główne motto wątku brzmi "nikt nie przestaje kochać z dnia na dzień", więc bardzo mi przykro, ale widocznie Twój Tż albo się całkiem pogubił i nie wie czego chce, albo zwyczajnie kłamał w wyznaniach nie wiem jak faceci potrafią to robić, mówić jedno, myśleć drugie, robić trzecie... dla mnie to kosmos mówić kogoś, że się kocha, a potem zrywać?? w życiu bym tak nie zrobiła, jak się kocha, to się nie zrywa!!!
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 20:25   #3635
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Niestety jeszcze nie doszłam do siebie, zwłaszcza, że on się ze mną kontaktuje i chce wrócić... W ogóle powiedział, że chciałby spędzić ze mną resztę życia i się zestarzeć u mojego boku I że jeszcze nigdy nie trafił na taką lojalną osobę jak ja... ech, wszystko do du.py.
Czasami mam lepsze dni (jak np. dziś) ale czasem jest ciężko... Niestety codziennie o nim myślę nadal Ale wiem, że nie mogę do niego wrócić po tym, co zrobił... Ba, ja nawet nie powinnam z nim rozmawiać... A tak go kochałam i wydaje mi się, że naprawdę byłam dla niego baaaardzo dobra (może właśnie za dobra...). Ale przecież jak nam na kimś zależy to chcemy mu to okazać...
i tak jak Wam pisałam tu- wydawało mi się, że to naprawdę moja bratnia dusza, nigdy się tak dobrze nie dogadywałam z żadnym facetem...
Ja wiem, że z boku łatwiej jest doradzac, a jak dotyczy to nas samych bezpośrednio już nie jest tak kolorowo... I u mnie przecież było podobnie... Jeszcze w niedzielę taki zadowolony był, czuły, opalaliśmy się razem na kocu A parę dni później...
Krew mnie zalewa jak czytam o tym co wyprawia ten typ. Nie daj się, nie daj się nabrać na jego słówka. Liczą się czyny. Wtłukłam to sobie do głowy dopiero po tym, gdy zostałam chamsko, bez słowa zostawiona, choć nawijał o wspólnych planach etc...
Dużo samozaparcia Ci życzę. I wiesz, zastanów się, czy nie lepiej byłoby zerwać z nim kontakt, nie odpowiadać na wiadomości.
Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Akcencik wyganiam Cię na wątek rozstaniowy
ja co prawda już dawno się ogarnęłam, i za specjalnie nie cierpiałam, ale byłam w mega szoku, zresztą może pamiętacie... i wiele pomogło mi podczytywanie wątku, Malla i inne dziewczyny są naprawdę bardzo mądre, przytomne, pocieszą, ale i kopną w d... jak zaczynasz się za bardzo mazać . Zresztą główne motto wątku brzmi "nikt nie przestaje kochać z dnia na dzień", więc bardzo mi przykro, ale widocznie Twój Tż albo się całkiem pogubił i nie wie czego chce, albo zwyczajnie kłamał w wyznaniach nie wiem jak faceci potrafią to robić, mówić jedno, myśleć drugie, robić trzecie... dla mnie to kosmos mówić kogoś, że się kocha, a potem zrywać?? w życiu bym tak nie zrobiła, jak się kocha, to się nie zrywa!!!
Kiedyś, kiedyś również siedziałam na rozstaniowym, teraz skład zmienił się diametralnie, ale sama idea wątku jest wspaniała, choć jego karty są pełne gorzkich i smutnych przeżyć. Bardzo dużo daje możliwość wygadania się i wymiany doświadczeń z innymi.

Akcencik

Nie ma czegoś takiego jak przestałem Cię kochać z dnia na dzień, z czwartku na poniedziałek. Od dłuższego czasu musiało mu się kotłować w głowie, może pogubił się jak zauważyła Kawa, albo bezczelnie okłamywał Cię, że kocha.

Znam ten ból, wiem jak mocno cierpisz. I niejedna z nas.

Czas leczy rany. Pewnie rzygać Ci się chce na samą myśl o tych słowach, ale zobaczysz, przekonasz się, że to prawda. Z czasem.
Bądź silna.
Jesteś fantastyczną babką
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:11   #3636
Celestia
Zakorzenienie

Akcencik, nie wiem, co więcej mogę dodać, dziewczynki wszystko napisały.
Ale wiedz, że Cię kocham głupolku Ty mój piekny i pewnie nie ja jedna na tym wątku

: cmok:
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:00   #3637
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Krew mnie zalewa jak czytam o tym co wyprawia ten typ. Nie daj się, nie daj się nabrać na jego słówka. Liczą się czyny. Wtłukłam to sobie do głowy dopiero po tym, gdy zostałam chamsko, bez słowa zostawiona, choć nawijał o wspólnych planach etc...
Dużo samozaparcia Ci życzę. I wiesz, zastanów się, czy nie lepiej byłoby zerwać z nim kontakt, nie odpowiadać na wiadomości.
Właśnie najgorsze jest to, że nie odpowiadałam w ogóle, nic się nie odzywałam, nie odbierałam tel, nie odpisywałam, nic... zero kontaktu z mojej strony. Nie powiem, żeby mi tymi swoimi wiadomościami nie mieszał w głowie, ale cóż- popłakałam troche (a mój płacz wynikał z tego, że jak on mógł mi to zrobic, przecież był dla mnie najważniejszą osobą, byłam dla niego taka dobra...) i mi przeszło, wiem, że teraz to sobie on może pisać... nie odpisywałam, ignorowałam wszystkie wiadomości. Pewnie za jakiś czas mu się znudzi. Tylko ostatnio go spotkałam przypadkiem i tak chwilę stanęliśmy, dowiedziałam się, że pewna osoba z jego rodziny jest bardzo, bardzo chora. Powiedziałam tylko, że mi przykro i żeby się nie martwił, bo będzie dobrze. Parę dni później napisał do mnie, że ta osoba zmarła i wtedy mu odpisałam dopiero, że mu współczuję i żeby się trzymał. Tyle... Jakoś nie potrafiłam nic nie odpowiedziec. Ale to taki chyba ludzki odruch
Myślę o nim (ale już coraz mniej na szczęście), bo po prostu był dla mnie ważny, ja się strasznie przywiązuję do ludzi i to jest mój błąd... Może jakby się jakiś fajny facet pojawił to byłoby inaczej Ale nie chciałabym, żeby to było na zasadzie klin klinem, czy żeby ktoś pojawił się w zastępstwie, bo to jest najgorsze... Po prostu najlepiej odciąć się od przeszłości i zacząć wszystko od początku z innym człowiekiem
Nie wiem... Mi się wydaje, że najgorsze, jak związek się kończy właśnie tak: jedna osoba żyje w przeświadczeniu, że wszystko jest przecież dobrze (tak jak np. ja i Akcent ), druga strona nas w tym utwierdza i nie daje żadnych powodów do niepokoju, a tu nagle pewnego dnia BUM... To jest straszne. Bo jak wcześniej coś zauważamy, są jakieś nieporozumienia itp. to mamy świadomość, że coś się dzieje złego i chyba podświadomie potrafimy sobie wyobrazić koniec, przynajmniej taka myśl przebiega przez naszą głowę, a tak to po prostu doznajemy wręcz szoku.
Akcent- czasem tak jest, że mimo iż my kochamy drugą osobę, to musimy zaakceptować i uszanować jej wybór, niestety nie da się nikogo zmusić do uczucia... Ech popiep.rzone to wszystko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 17:01   #3638
Mocny Akcent
Dolce vita

Boje sie isc na watek rozstaniowy.....

Dzieki za wsparcie, jesctescie kochane

Oj nie mam pojecia...on jest dobrym aktorem, niezle mnie klamal prosto w oczy...

No i u mnie koniec definitywny.On sie odcial ode mnie raz na zawsze.Nie bedzie smsow, ani prosb o powroty. Bo on jest pewien swojej decyzji.
Cierpie...moze gdybym widziala sygnaly....a tu niestety wszystko zalatwil w jednej chwili bez mrugniecia okiem.

Czuje sie brzydka, samotna, odrzucona, naiwna...pozbawiona wszelkiej godnosci,....wykorzystana i zrobionaw balona.... Najgorsze jest to, ze boje sie samotnosci....po tym, jak bylam z tym draniem szczesliwa....

Nie ma idealow.....po prostu nie ma. dystans musi byc zawsze....
Stary 2011-07-22, 17:41   #3639
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cytat:
Boje sie isc na watek rozstaniowy.....

Dzieki za wsparcie, jesctescie kochane

Oj nie mam pojecia...on jest dobrym aktorem, niezle mnie klamal prosto w oczy...

No i u mnie koniec definitywny.On sie odcial ode mnie raz na zawsze.Nie bedzie smsow, ani prosb o powroty. Bo on jest pewien swojej decyzji.
Cierpie...moze gdybym widziala sygnaly....a tu niestety wszystko zalatwil w jednej chwili bez mrugniecia okiem.

Czuje sie brzydka, samotna, odrzucona, naiwna...pozbawiona wszelkiej godnosci,....wykorzystana i zrobionaw balona.... Najgorsze jest to, ze boje sie samotnosci....po tym, jak bylam z tym draniem szczesliwa....

Nie ma idealow.....po prostu nie ma. dystans musi byc zawsze....
Kochana wiem, że to w tym momencie małe pocieszenie, ale naprawdę doskonale Cię rozumiem
I też się czułam wykorzystana itp, podobnie jak Ty... bo jeśli zdecydował o odejściu to coś musiało mu nie pasować- albo wygląd albo charakter... Oj ja nie rozumiem jak faceci tak mogą kłamać w żywe oczy... Ja bym chyba tak nie umiała... Wątek rozstaniowy był i nadal jest dla mnie dobrym lekarstwem Ale tak od razu też tam nie trafiłam, chyba po jakichś 2 tygodniach... a teraz często podczytuję i czasem wtrącę swoje "3 grosze".
Akcent- jeśli chcesz to pisz na priv jeśli Ci to ulży albo cokolwiek pomoże Ja zawsze chętnie wysłucham. Ściskam Cię moooocno i pamiętaj, że nie jesteś sama. Zobaczysz jeszcze będziemy szczęśliwe, może szybciej niż nam się wydaje
Stary 2011-07-22, 19:03   #3640
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Mój były w piątek jak chciałam z nim zerwać (pamiętam do dziś który to był dzień tygodnia...) bulwersował się dlaczego, że on chce przecież żeby mi było dobrze w związku i będzie podejmował takie działania żeby było lepiej, a w poniedziałek sam ze mną zerwał... Pamiętam w jakim byłam mega szoku, nie mogłam spać i łzy mi ciekły po twarzy, nie tyle z tęsknoty, czy jakiegoś złamanego serca, co po prostu z żalu, że tak mnie okłamał.
Więc rozumiem Cię Akcencik, wiesz że teraz trzeba przeczekać
Stary 2011-07-22, 19:19   #3641
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
Nawet tak nie myśl, jesteś wspaniała .

Ja nic mądrego nie napiszę, ale powiem jedno: na pewno wszystko dobrze się ułoży, tylko potrzeba czasu i jeszcze będziesz bardzo szczęśliwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 19:19   #3642
Celestia
Zakorzenienie

Akcenciku piękna, silna i mądra z Dziewuszka, nigdy nie waż się w to wątpić to taka reakcja niestety na rozstanie, ale nie wolno Ci wierzyć ani przypisać sobie żadnych negatywnych cech, cudowna jesteś przecież
Stary 2011-07-22, 19:48   #3643
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Będzie dobrze, a oni niech się bujają jak nas nie chcieli, o Ich wybór.
Ja uznałam, że się nie pcham tam, gdzie mnie nie chcą.
PS: U was też takie zimno? Brrr...
Stary 2011-07-22, 20:06   #3644
paula-zla
Zakorzenienie

Jest strasznie zimno, a ja dostałam kilka telefonów od koleżanek, czy idę na imprezę...
Z jednej przyczyny bardzo chcę iść, ale pogoda mocno zniechęca, i jutro idę do pracy, więc ciągle się waham. W sumie, myślę, że przez pogodę wiele osób rezygnuje dziś z imprezy. Wolałam iść jutro, ale musiałabym pójść sama, bo nikt się nie wybiera...

wymienię
Stary 2011-07-22, 20:08   #3645
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

też zimno u mnie...
paula: http://1.asset.soup.io/asset/1972/6513_7531.jpeg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 20:12   #3646
klaaa
Zadomowienie

U mnie również zimno, strasznie dziś zmarzłam.

A ja bym sobie poszła na imprezę, ale nie ma komu jej zorganizować
Stary 2011-07-22, 20:16   #3647
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

A ja jutro idę na urodziny koleżanki Tylko, że zimno, a ona planowała grilla zrobic. No nic, zobaczymy jak to będzie.
Kawa- fajny obrazek

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2011-07-22 o 21:24
Stary 2011-07-22, 20:17   #3648
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
No, właśnie to mnie przekonuje

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość

A czemu komuś organizować? Nie możesz pójść ze znajomymi do klubu, ot tak?
Szczerze Wam powiem, że albo nie doceniam domówek, bo nigdy nie byłam na dobrej imprezie, albo po prostu tak przywiązałam się do jednego, "mojego" klubu, że nie wyobrażam sobie imprezy w innym miejscu.

I kurde. Iść, czy nie iść?

wymienię
Stary 2011-07-22, 20:22   #3649
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Idź! w domu będziesz siedziała jak będziesz stara
Stary 2011-07-22, 20:25   #3650
paula-zla
Zakorzenienie

A co mi tam. Obym tylko do pracy nie przyszła skacowana Wypiję góra dwa drinki i zwijam żagle do domu.

Jakbym chciała, żeby ON tam był...

wymienię
Stary 2011-07-22, 20:32   #3651
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym Ci zorganizowała gdybym nie miała żałoby.
Stary 2011-07-22, 20:38   #3652
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
A czemu komuś organizować? Nie możesz pójść ze znajomymi do klubu, ot tak?
Szczerze Wam powiem, że albo nie doceniam domówek, bo nigdy nie byłam na dobrej imprezie, albo po prostu tak przywiązałam się do jednego, "mojego" klubu, że nie wyobrażam sobie imprezy w innym miejscu.

I kurde. Iść, czy nie iść?
Pewnie, że iść.

Może być i klub, tylko problem w tym, że nie ma z kim, bo albo wyjechali, albo są daleko.
Stary 2011-07-22, 20:42   #3653
paula-zla
Zakorzenienie

To zapraszam

wymienię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 20:46   #3654
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
To zapraszam
To ja już lecę, Wrocław, tak? Myślę, że jakieś 20 godzin i udałoby mi się dotrzeć .

Ale mam lepsze zajęcie, idę spać .
Stary 2011-07-22, 21:42   #3655
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Ja myślę nad Wrocławiem...
Stary 2011-07-22, 22:12   #3656
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Akcenciku piękna, silna i mądra z Dziewuszka, nigdy nie waż się w to wątpić to taka reakcja niestety na rozstanie, ale nie wolno Ci wierzyć ani przypisać sobie żadnych negatywnych cech, cudowna jesteś przecież
staram sie w to wierzyc
dziekuje za te slowa
Cytat:
Nawet tak nie myśl, jesteś wspaniała .

Ja nic mądrego nie napiszę, ale powiem jedno: na pewno wszystko dobrze się ułoży, tylko potrzeba czasu i jeszcze będziesz bardzo szczęśliwa
tak, wiem...potrzeba czasu...szkoda, ze on tak wolno leci;/

Cytat:
Więc rozumiem Cię Akcencik, wiesz że teraz trzeba przeczekać

dokladnie....to cholerne klamstwo

Nigdy nie bylam we Wroclawiu
Stary 2011-07-23, 00:50   #3657
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:

Nigdy nie bylam we Wroclawiu
to zapraszamy jeszcze sie nie przekonałam do tego miasta, bo w sercu wielkopolska...

znow nasunela mni sie mysl o PP. Mam tyle pracy, ze nie mam czasu na przeczytanie dobrej ksiazki, myslenie pozytywne. Ostatnio jakis zastoj u mnie, psychiczny i ogolnie..

mam takie parcie na impreze,. Jestem okropnie zmeczona praca, kolezanka na L4 i trzeba bylo przejac jej klientki.. Czekam z ogromna niecierpl;iwoscia az mama przeczyta ksiazke "jak przestac sie martwic..." i mi pozyczy
Stary 2011-07-23, 09:22   #3658
doriiska
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Też miałam iść wczoraj na imprezę, ale zniechęciła mnie pogoda i odległość klubu od mojego domu Zostałam i się chociaż wyspałam
Stary 2011-07-23, 11:18   #3659
Mocny Akcent
Dolce vita

trzymajcie za mnie kciuki....

mam ochote klnac.....
dzis sobota...bawcie sie dobrze
Stary 2011-07-23, 11:39   #3660
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie za mnie kciuki....

mam ochote klnac.....
dzis sobota...bawcie sie dobrze

dziś pewnie spędze wieczór przy książce lub tv

W ogóle mam dylemat, rekrutuje sie na studia i nie wiem co wybrać: dzienną socjologie w moim rodzinnym mieście czy
zaoczną administrację w miescie oddalonym o ok. 30km

Sen mi to z oczu spędza..

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości