|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zadomowienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
ruszyłam siedzenie, ostrugałam ziemniaki, włożyłam włoszczyznę z zamrażalki, brokuła, fasolę i zupa już się gotuje
![]() ta zupa to tak bardziej do popicia dla małej ![]() ![]() ja robię niezabielaną, bo prawdę mówiąc to taką jem od X lat i tak zostało ![]() (inne zabielam, ale brokułową, warzywną, kalafiorową nie) wprawdzie lepiej ze świeżo kupionych warzyw, ale zjadam zapasy do wypłaty, a dokupuję tylko to, co faktycznie muszę. Tak czy siak prawie 50 zł mi poszło ![]() ![]() Chodzę na zakupy i 50 zł to jest zwykle standard, nie wyobrażam sobie chyba tylko 600 na jedzenie wydać na miesiąc ![]() wiadomo, że pieluchy to nie jedzenie ![]() ![]() Zwykle mam samo jedzenie i tez jest 50 ![]() jutro pójdę na łatwiznę i oszczędność i też zrobię pizzę z cd dzisiejszych składników ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-23 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie dziś nawet ładnie, słonko przebija się zza chmur i dużo cieplej niż wczoraj.Za raz wyskoczę na jakiś spacer i zakup na obiad. Po południu idę na imprezkę urodzinową do ciotki Tż ![]() Ja zawsze robię paszteciki z barszczem. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w tym miesiącu na typowe jedzenie - napoje - słodycze - alkohole powinniśmy się zmieścić do 450 zł - ale nas jest tylko 2 ... i powiem Wam szczerze , że popełniłam kilka błędzików i na dobrą sprawę 30 - 50 zł mogłoby być mniej ...
![]() |
#3485 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczęście staram się już nie zapychać chipsami. Dość gładko idzie mi ta dieta ![]() Mam nadzieję, że będę się trzymać tak dalej. Teraz wcinam jogurt naturalny z musli, otrębami i naturalnym błonnikiem (wszystkie te pyszności zakupione Biedronce). Możecie przejrzeć sobie gazetkę http://gazetka.biedronka.pl/g38,zdrowe_zycie.html ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Ja mam podobnie - jak słodycze są w domu to niestety zdarza mi się coś skubnąć ... ![]() W pracy ostatnio kilka osób miało imieniny, starała się ograniczyć do jednego kawałka ciasta i cukierasa ![]() Sama gdy idę do sklepu to nie kupuję ![]() Ostatnio zaczęłam się zaopatrywać w Biedronce, szczególnie upodobałam sobie asortyment z gazetki Zdrowe życie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od 1 znów zbieram paragony, jestem niereformowalna ![]() mimo wszystko my chyba więcej jemy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() fajna ta gazetka, chyba po wypłacie coś z tego kupię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie, większa ilość snu to jest to co tygryski lubią najbardziej ![]() Ja miałam taką okazję do odespania w tym tyg. tylko dzisiejszej nocy, bo jutro wybieram się z Mamą do Centrum Handlowego Ptak, koło Łodzi. Będziemy polować na sukienki, na wesele mojego kuzyna. Czyli w ostatni weekend września znowu wizyta nad Bałtykiem ![]() Teraz patrząc na tą jakże letnią i upalną pogodę stwierdzam, że jednak może lepiej, że ten ślub jest we wrześniu ![]() Może okaże się, że będzie dużo cieplej i słoneczniej niż obecnie, oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i na prawdę lepiej jest rzadziej chodzić na zakupy ... bo jak chodzę często to zawsze jakaś pierdoła wpadnie ... ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() |
#3489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem zszokowała mnie ta temperatura ![]() Brrrrrr ... To już jesienią bywało przyjemniej ![]() Niedługo wyruszam na miasto i zastanawiam się czy nie warto założyć swetra i kurtki ![]() U mnie 15 stopni, po prostu bajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam już, że tak to nazwę mały szkic na przyszły miesiąc. najpierw konto mbank+wpłata 100 zł później pieluchy i mleko małej na cały miesiąc mięso tak za 100 zł. kupienie podstawowych produktów taniej(mleko,mąka,ser,itp ) warzywa chcę dokupować z dnia na dzień, bo pomidory mi się np. popsuły ![]() zobaczymy jak wyjdzie mi plan ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
To świetnie, że tak dobrze się czujesz ![]() Przynajmniej Ty nie musisz męczyć się z kacem ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ja jeszcze nigdy nie byłam na Ptaku ![]() Podobno poprawił się tam asortyment. Nie zaszkodzi, więc spróbować ![]() Dżemy, sosy, dania, mleko, śmietany, jogurty, serki, folklor - po prostu Łowicz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no słodyczy dużo nie kupilismy ( ale 2 serniki były w tym czasie ) , ale sporo chipsów było i to zjedzonych przeze mnie .. więc nie jest to dobry wynik ... a z mięs kupiłam w tym miesiacu 3 kurczaki , 1 kg fileta, 1,5 kg schabu ( trochę jeszcze zostało ![]()
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
nie mam almy w radomiu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wróciłam z rodzicami z poszukiwania leżako-łózka na plaże ale niestety nic nie kupiliśmy więc wieczorem czeka nas jeszcze wycieczka do selgrosa i obi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos mi mówił, ze w zeszłym roku w Jysku taki lezak kupił w promocji pod koniec sezonu ![]() moze gazetki przejrzyj ![]() takie cos jest z 200 na 80 http://www.jysk.pl/165/720/3717000/a/catalog
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-07-23 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Niniona - wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia ![]() ![]() ![]() Wstalam o 11.30 i jeszcze siedze bez sniadania, popijam tylko mocna kawe z mlekiem i cukrem ![]() Wczoraj czytalam do polnocy korzystajac z tego ze dzis moge sie wyspac ![]() Mialy byc dzis rowery ale jest tak pochmrno i zimno ze chyba zaraz luuuunie w wyniku czego zmiana planow - ogarniecie mieszkania, ja sobie robie male spa, potem idziemy na zakupy i pozniej obiado - kolacja z deserem i winkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
Niniona by Ten Dzień był Najpiękniejszym dniem w Waszym życiu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Lili bardzo dobry plan
![]() ![]() ![]() A ze mnie jest taka ![]() chata wysprzątana az miło. ![]() Nurek, ale ja Ci zazdroszczę wyjazdu... Tak już mi się marzy ruszyć tyłek stąd i wreszcie nie siedzieć sama... NINIONA - Wszystkiego naj naj! Wyśmienitej zabawy dziś i wiele radości na Nowej Drodze Zycia! ![]() Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2011-07-23 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Rozeznanie
|
Niniona - szczęścia, radości i miłości dla Was !!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Byłam na zakupach w Tesco. Kupiłam na obiad fryty ![]() ![]() Pogoda nareszcie jest ok. Słonecznie i ciepło, ale nie gorąco. ![]()
#3499 |
Zakorzenienie
|
Stówa więcej w portfelu ;-) (Bo wydana wcześniej:P)
Ja jestem jakaś nienormalna... Zawsze tak panikuję przed jakimkolwiek spotkaniem że masakra... Trzęsę się cała. Bleee nie cierpię siebie za to. ;/ Lilo ja tez już myslałam o kaloszach - to chyba jedyne sensowne buty na taką pogodę. ;/ Choć nie powiem, u mnie dziś poprawa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie byłam z TŻ na zakupach jedzeniowych , zabrałam go do ulubionego warzywniaka
![]() ![]() Byliśmy też w lidlu bo są pianki na grilla, a zawsze chciałam ich spróbować ![]()
#3501 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kończe robić nottaki dopiero z pierwszego tekstu dzis ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
zawsze mam racje
|
dla mnie 450 na 2 osoby przy obecnych cenach to b.dobry wynik
#3503 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ własnie umyl okna
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- do 450 zł zostało nam 120 zł , więc na bank nam starczy ...a mam wrażenie, że jeszcze zostanie ... 31 zrobię podsumowanie wszystkich wydatków i zobaczymy , czy jest jeszcze miejsce na oszczędności ![]()
#3504 |
Zakorzenienie
|
witajcie,
malo sie udzielam ale ciagle gdzies ganiam i na nic nie mam czasu. niona wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. lili dobry plan z tym oszczędzaniem.ja w tym miesiacu nic nie pilnowalam wydatkow,nie dalam ani grosza na oszczednosciowe i wydalam mnostwo na ciuchy.no i nie wiem jakim cudem ale jeszcze mi zostalo do kolejnej wyplaty 200zl, co jest jakims cudem.
#3505 |
Zakorzenienie
|
zrobilismy sobie z TŻ po 1 piance nad palnikiem
![]() ![]() ![]() a na obiad udka z patelni grillowej fasola dla tż a dla mnie surówka z marchwi i jabłka
#3506 | ||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kłopotliwe ale może grila jak jest ładna pogoda? nie wiem co jeszcze planujesz i gdzie czy w domu czy na zewnątrz, i tak mi przyszło do głowy ![]() Dodaja - właśnie, to ta sama teściowa czy kosmici ją zamienili ![]() ![]() Niniona - sto lat zdrowia, szczęścia i szóstki w totka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3507 |
kobieta za ladą
|
Ninonka
Tak wiele twarzy, tak wiele życzeń I emocji, i radości Lecz to nie dziś, lecz to nie tu Małżeństwo Wasze bieg ma mieć To lata całe, to dni wspaniałe Słońce, deszcz To już nie Wy, lecz rodzina Syn, córka, dzieci, wnuki Chrzciny, wesela, pogrzeby Już zawsze razem, nie zawsze ze sobą Na złe i dobre Na wspólnej drodze … gdzieś Aż po życia kres Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]()
#3508 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja koleżanka potrzebuje pomocy ...wypełnicie ankietę do pracy mgr. ?
https://spreadsheets.google.com/spre...MG05YklrVFE6MA
#3509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ninona wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Jakiś czas temu wróciłam z pracy, zasiadłam z kawką i nadrabiam. Wczoraj wieczorem to po wszystkich wizytach w sklepach i rozmowach to miałam gąbkę zamiast mózgu... Nie wiedziałam, że to wszystko takie skomplikowane. Ale najbardziej nas załamała babeczka od podłóg. My myślelismy o panelach, ale rodzice chcieli deskę barlinecką. Wyobrażacie sobie, że przy pokoju 21 m2 to koszt 6 500... Najgorsze jest to, że tata jest antypanelowy...ale ja nie dam sobie położyć kafelków na podłodze w pokoju. No bo przy takiej cenie deski to odpada zupełnie... Jak TŻ wróci z pracy to zrobię pizze z kurczakiem. Jutro rano jedziemy na imieniny taty i zostajemy u moich rodziców do poniedziałku. Potem jeszcze wtorek i środa może wolne ![]() A ja w mój urlop będę remontowala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
kobieta za ladą
|
kelpie polecam ci sklep brico deport świetne mają rzeczy(drzwi panele kafelki farby normalnie wszystko) my mamy stamtąd panele i drzwi jesteśmy super zadowoleni
![]() ale sobota dobrze ze sie już kończy bo mnie ta nuda wykończy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.