|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
ale wydaje mi się ze efekty odstawienia jakiego leku typu gripe water nie sa widoczne tak od razu... trzeba troszke poczekac. moze u Ciebie faktycznie mleko było winowajca i nie potrzebna byla woda koperkowa, ale zawsze trzeba dłuzej testowac tak samo z infacolem. Cytat:
![]() czerny humor mi sie trzyma ![]() no fakt nie ogladam w ogole trvn 24 nawet nie wiem na ktorym mam taki kanał ![]() a my z sebkiem juz po odwiedzinach Siasi i Nikosia mówie wam jakie Niko ma rzęsy!!! na pewno doklejane! ![]() A JAKIE JA PREZENTY DOSTAŁAM!!!od siasi mam chuste!! i nowiusi staniczek z alles dzięi kochana![]() myśle ze sebek sie w chustowaniu zakocha bo jak zobaczyłam rozkoszną minę Nikosia jak go siasiek opatuliła chustą to sie rozpłynełam ![]() siasiek wrzucisz zdjęcia dziewczynom?
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Hej popoludniowo
![]() Jakas niezywa jestem ech... wypilam druga kawe i troszke lepiej, ale do kitu mam dzien. Posprzatalam mieszkanie i prawie padlam na twarz. Tz zaraz jedzie na zakupy... mam taka ochote na lody, ze zaraz nie wytrzymam ![]() ![]() a mi nie wolno ![]() ![]() ![]() No i znam powod, bo.... dostalam okres a myslalam, ze to co innego ![]() Zamowilam sobie pedzelek M.A.C.a 217 za 10 funtow z przesylka oplacalo sie [Ewesko czy jeszcze jakis potrzebuje do wykonania makijazu oka czy ten wystarczy?]Camomile mialam zamawiac fluid Guerlain parure aqua [moj ulubiony. najlepszy z najlepszych] jednak zastanawiam sie czy nie wyprobowac jakiegos innego? wciaz sie zastanawiam ![]() martynka89, a wiesz ze Aptamil to polski Bebilon? ![]() Daisy tylko w google nie wchodz!!! :nonono: i napewno to zaden wezel! Prosze nie wmawiac chorob Gabulkowi! :nonono: A co do bujania to wiem, ze niedobrze, ale... jak odzwyczaic? ![]() Dziewczonka... ja czasem zaluje, ze Antek nie umie mowic Dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo!---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Grazin zazdroszcze Wam spotkania ![]() I czekam na foty
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez bym chciala miec ktoras z Was blisko mnie najblizsza jest Princiale to i tak prawie 500km
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Grazynko ja calkiem chyba GW nie odstawie bo jeszcze sie pierdki zdarzaja ale nie jest juz tak masakrycznie jak przy tamtym mleku. Jak jej dawalam zwykle MM to juz w trakcie picia polykala powietrze i bylo slychac banki w brzuszku a teraz juz tego powietrza nie polyka (bo to mleko ma inna konsystencje, wlasnie po to, zeby dziecko nie polykalo powietrza) i chociaz z tym jest lepiej. Jak chociaz raz przed karmieniem zwyklym MM nie dalam jej GW to byl wrzask. Mysle, ze teraz bede dawac GW 2 albo 3 razy dziennie a nie przed kazdym jedzonkiem tak jak wczesniej.
No i mala jeszcze wymiotowala po tamtym mleku, mam nadzieje, ze po tym nie bedzie. Mamy za soba 3 karmienia i na razie bez pawia. Paulizia no wlasnie widzialam, ze producent Aptamilu ten sam
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-23 o 17:53 |
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko się przywitam
![]() dzień dobry! matall ja bym chętnie przeczytała ten artykuł ![]() bo biorąc pod uwagę tyle lat ewolucji i dostosowywania się organizmów do życia wydaje mi się dziwna być ta teoria o zbyt krótkiej ciąży ludzkiej bo jakby dziecko potrzebowało być dłużej w brzuszku to po prostu by tak intensywnie nie przybierało na wadze w ostatnim trymestrze tylko by "dopieszczało" niewykształcone narządy...potem w tak zwanym 4 trymestrze(jakby istniał) nabierałby masy i kobieta i tak by rodziła 3-4kg dzieciaczka ![]() a ja od dzisiaj zaczynam -----> http://www.a6w.pl/ ![]() tylko ciiiii, żeby nie zapeszyć i bym wytrwała w postanowieniu
|
#2316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z siasiem mamy 30 gdzies jeszcze blisko eweska, daisulka, moniqac jaki masz kochany awatar ![]() Cytat:
ja daje 5 ml trzy razy dziennie a do innych karmien infacol i nie ma problemów ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() sebek taki wykonczony po spotkaniu ze zasnał jak tylko go połozylam i pieluszE przyłozyłam
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mnie też ze 30 ( chyba )
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ci Sebus szybko usnal ![]() Moja mala spi sobie z rekami podniesionymi do gory i otwarta buzia
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
ojeju
przepraszam moja kochana jak moglam zapomniej o Tobie i miejscu mojej pracy ![]() my to sie tez widziałysmy tylko ja nie byłam tego świadoma![]() Cytat:
mówią że jak do góry ręce ma dziecko jak spi to znaczy ze zdrowe ![]() tylko zeby jej mucha nie wpadła ![]() w ogole sebek caly dzien spi i nie marudzi, taki ogolnie niemrawy jest ale chyba sie znowu naprawił
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
witam
muszę się pochwalić że mój maluch juz drugi dzień z rzędu jak zasypia około 22 to następna przerwa na posiłek jest 4.30-5.00 , fakt że kręci się już wcześniej ale potrzymam za rączkę i jest spokój ![]() mnie niestety dopadło przeziębienie i dzisiaj musiałam poszukać jakiegoś lekarza który przepiszę mi antybiotyk, mój niestety w soboty nie przyjmuję i jak na złość prywatnie tez nie wchodziło w grę bo jest na wyjeździe do poniedziałku ![]() na szczęście się udało, tyle tylko że w gardło zaglądał mi ginekolog ![]() ale mam antybiotyk i to jest najważniejsze ![]() mam pytanie do mam karmiących mm, po jakim czasie wy dostałyście @?? bo ja juz jestem 6 tygodni na mm a u mnie cisza , nie to żebym jakoś tęskniła ale jak czytam że mamy na UU juz mają to trochę się zastanawiam czy u mnie wszystko w porządku ![]() Eweska śliczny avatar, no i makijaże MoniaK ja mleko mam Enfamil i nasza lekarka - wasza z resztą też powiedziała że wybrałam jedno z lepszych, ale ja nie zamierzam na nim długo pociągnąć bo bym zbankrutowała , wstępnie przyjęłam sobie że do końca 3 miesiąca a później zobaczymy Agus87 życzę miłej imprezki Dziewczonka , wiem co to znaczy jak dziecko się krztusi, ja mam teraz fizia na tym punkcie, nawet jak połyka ślinę to patrzę czy aby zaraz nie zacznie kaszleć monika z numerkami a myślałam że tylko ja tu nie mam albumu, może ja tez się w końcu zmobilizuje ![]() Ciuciola u nas też było ulewanie, teraz zagęszczamy mleko Nutritonem i jest o niebo lepiej Anulinka pokaż te szpile i albumik bardzo fajnyto tyle co pamiętam
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
zosia ja juz ze 3 tyg karmie mm i tez jeszcze nie mam okresu,choc juz kilka razy brzuch mnie bolał jak by miał przyjsc
![]() wczoraj byłam u gina,ale nawet mi nie zajrzał w piczke ,debil stary!!!!!! i nie wiem co sie tam dzieje , ale za to mąz tam zajrzał mowi ze wszystko oki![]() album nic trudnego, jakos nigdy nie miałam do tego głowy dla tych ktore uwazaja sie za gruuuube
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
właśnie bujam nogą, Hanex gada do muchy zwisającej z pałąka, a ja piszę do Was ![]() Ewesko, piękny awatar Mimbi, ja odkrywczych patentów nie mam. W czajniku też mam zawsze wodę, kupy lecą w paklanki, no i wszystkie rzeczy staram się mieć pod ręką, czyli np. zawsze przewijam w łazience, to mam tam pieluchy, chusteczki, etc. Ułatwiam sobie życie podawaniem MM na ostatni posiłek [nie licząc dotankowania do pełna z piersi], karmieniem w nocy piersią, podawaniem smoczka, a także konsekwentnym odkładaniem do łóżka na spanko ![]() Graża, Siasiek zazdroszczę spotkania i czekam na foteksy! Sobota nudna, pogoda pokrzyżowała plany A wczoraj wyszłam na trochę z zoo i zaliczyłam pierwsze porządne wyjście chyba od września motyw przewodni to RUSKA HEROINA Ogarnę klub i lecę piec ciasto śliwkowe na jutro. Zaraz też chyba goście wpadną na chwilę
|
|
|
|
#2324 |
|
Moderatoreska
|
Zaraz nadrobie co napisałyście jak mnie nie było
![]() ja już po sesji z przesympatyczną Anią panią doktor anestezjolog , która zgłosiła się do mnie po zobaczeniu wpisu na blogu. Nie zbyt urodziwa dziewczyna, ale bardzo sympatyczna ![]() Efekty na blogu. |
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Aha! Wrzucam zdjęcie brzucha, powiem Wam, że ogromnie dużo dają mi te moje ćwiczenia, jestem zmasakrowana po nich, ale widzę małe zmiany brzucha!
POLECAM! Antropia i chyba dołączę do Ciebie w a6w
|
|
|
|
#2326 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dziekuję dziewczyny za miłe komentarze dotyczące avatara. |
|
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewesko fotki z sesji widzialam. Zrobilas super laske z pani anestezjolog
Tez bym sie chetnie zglosila, ale niestety... w Tychach nie wiem kiedy bede ![]() a moglabys jakis polecic do tego blendowania? ![]() Mary ruska heroina? nie przesadzaj z lekami a propos heroiny to Amy Winehouse nie zyje ![]() Mezu pojechal po lody nie wytrzymalam... okres mam w koncu ![]() Ide zaraz kapac Antosia, ale najpierw cykne mu pare fotek
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, super metamorfoza!!! Pięknie wygląda
![]() Pauliziu, uważam na siebie, w końcu karmię o Amy słyszałam, masakra. Ilu wartościowych artystów w podobnym wieku i z podobnego powodu zmarło... ![]() Goście jednak nie wpadną, więc idę kąpać Hankę, a dopiero potem to ciasto
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
co do pędzelka to ja bardzo lubię Maestro 480 bardzo fajnie nim się rozciera cienie. No i nie są az tak drogie jak Mac.Cytat:
|
||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka pod UL984? Wow to jakiś szyfr?
Ale zazdroszczę super pasji i znajomości tematu. Mnie tez bardzo latanie inspiruje ale nie zgłębiałam tajników tak jak Wy No to ja Cię witam w klubie Jarka Kuźniara !! Uwielbiałam rano włączyc tvn24 o 6 gdy wstawałam do pracy i na niego patrzeć, od razu miałam lepszy humor za to gdy nie on prowadził było mi smutno TZ o tym nie wie Popatrz a myslałam, że tylko mnie tak on jakoś wpadł w oko, bo koleżanki mówią, że on wcale nie ciacho ![]() a może A 340 - chyba tak Uwielbiam szpilki a mój mąż jeszcze bardziej a album bomba - własnie nad jakimś takim myślę, szukałam w empiku ostatnio i nie znalazłam eweska; REWELKA makijaz Zrobiłaś z tej pani miss świata !! W tym kapeluszu naprawdę ładnie wygląda. A polecisz jakiś pędzel do blendowania? (nawet nie wiedziałam, że takowe są ) EDIT: doczytałam już który, dziekuje ![]() mary, antropia - szóstka robi cuda, ale nie mam zaparcia Zimą rok temu biegałam co dzień do fitness klubu bo tam kilkanaście osób nas ćwiczyło pod okiem trenera i naprawdę genialnie brzusio się wyszczuplił... Zyczę Wam wytrwałości
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-23 o 19:50 |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór dziewczynki i ich kruszynki
![]() Dzień poza domem ... odwiedzili nas wujkowie na rowerach ... Gabrysia padła po dniu wrażeń ![]() chleba nie mamy ![]() eweska makijaż i zdjęcia rewelacyjne !!! a jak ten wiatr we włosach robisz ??? a chłopaki Twoje to mieszczą się jeszcze w jednym łóżeczku ??? |
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Dejzulek, a6w właśnie podobno działa cuda. Ja robiłam kiedyś 3 dni
![]() Andziot, ja mam pół ciemnego, cho! Podzielę się
|
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma w Anglii pedzli Maestro
Daisy, Anulinka ja tez lubie Kuzniara! Dobrze prowadzi 'Wstajesz i JESZ' Andziot to co na kolacje? ![]() Mary... a tam... zaraz po karmieniu, mala dzialke nie zaszkodzi Monia z numerkami fotki super Slodki ten Wasz Stasiu I zazdroszcze podejscia Antos wykapany i mi zasnal w bujaczku a mial butle dostac i co ja mam z nim teraz zrobic jak niby nie jest glodny, a spi mi w bujaku??? Kutwa... musze cos wymyslec
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyciska poty że ho ho chyba podobnie wytrzymałam ![]() a nie wypije na śpiocha ??? |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Pauzlizia, Anulinka - mamy te same gusta hihi równie dobre
No własnie bodajże we wtorek wrócił i dostrzegłam błyszczącą obrączke na palcu jego.. Mary ja Ci to mówie - osoba mająca mega problem zawsze z brzuchem. Biodra, dupe miałam mała ale brzuch... Po szóstce zmienił się nie do poznania, aż go pokochałam, także ĆWICZ ! Eweska, miałam pytać o to samo co Andziotka - jak robisz wiatr ?? Suszarką ?? Oglądam ciągle Twoj blog - na tych dwóch zdjęciach wyglądasz rozbrajająco http://4.bp.blogspot.com/-_3AhwpsmE5...0/DSC_1524.jpg http://3.bp.blogspot.com/-kdjhkTz7dN...0/DSC_1497.jpg
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, u nas wreszcie słońca trochę weszło, bo lało od wt non stop! Mogliśmy iść na krótki spacerek, bo nadal zimno jak diabli.
wrzuciłam do albumu zdj Hani z Tatą może ktoś mi powie do kogo jest podobna bo spory są,ale większość mówi że do męża, a za mną włosy ma;p Faktycznie ze zdj jak mąż był mały to podobna,ale teraz?
|
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, pochwalę się nieskromnie, że ja też mam bloga ..
![]() www.annaklempka.wordpress.com
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem do kogo Hania podobna - poddaje sie.. Mam ten sam problem, pojęcia nie mam do kogo Gabiątko podobne a chciałabym wiedziec
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia, daisy - witam w klubie
Jarek wymiata daisy, to korytarz powietrzny, jeden z ważniejszych, przechodzący notabene zarówno nad Czechowicami i Krakowem album kupiliśmy ( przez przypadek ) w Carrefourze, polecam, bo naprawdę jest świetny eweska, chylę czoła dla talentu , szkoda, że mieszkasz te 50 km ode mnie, bo miałabyś za tydzień klientkę ( przed chrzcinami ), a tak musi mnie znajoma umalowaćspice, ![]() usypiam Pepe w łóżeczku... zobaczymy, kiedy padnie
|
|
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Andziot obudzil sie w koncu, dostal butle i lezy w lozeczku, patrzy sie w karuzele i slysze przez nianke, ze ma czkawke i oczywiscie nie spi Spice... chyba jest bardzo pomieszana. Bedzie sie jeszcze zmieniac i jej podobienstwo takze ![]() Jest ryk lece! O! nie ma ryku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

A wiesz, ze ja jestem uzależniona od tego programu 
jednak ważne, że pomaga! 

, nie to żebym jakoś tęskniła ale jak czytam że mamy na UU juz mają to trochę się zastanawiam czy u mnie wszystko w porządku
, wiem co to znaczy jak dziecko się krztusi, ja mam teraz fizia na tym punkcie, nawet jak połyka ślinę to patrzę czy aby zaraz nie zacznie kaszleć