Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 11:36   #421
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Daria ślicznie wyglądasz!! Bardzo daleko Ci do wieloryba!! Musisz chyba pooglądać national geographic bo nie wiesz jak ten zwierz wygląda Olinek cudowna z tymi kiteczkami

Apropo aut to zarówno ja jak i mój tż jesteśmy absolutnymi miłośnikami audi. Q7 cudo, ale P0P kiedyś pisała że w środku taka sobie... Za to takie audi RS6 (teraz już chyba nie produkują...) Zapierd*** jak tralala, a do tego boskie! Ano i oczywiście ubóstwiam porshe cayenne turbo <3 ale tego to ja nigdy nie dożyję

Lind a Misiek miał już 3 dniówkę?? Całuski dla Niego

Chciałam Wam jeszcze pojęczeć że jak widzę pogodę za oknem to mam chęć się zabić! Pranie mi nie schnie tylko kiśnie, a cała sterta wysypująca się z kosza na bieliznę czeka na swoją kolej Cały lipiec leje deszcz!! Niedaleko domu mam plaże, na niej plac zabaw dla dzieci i kino letnie - byłam tam AŻ raz przez pół h bo stale wciąż i ciągle LEJE
KUR** !!!!!
Ja jeździłam q7 po torze i jakoś z nóg mnie nie zwalił . volvo też jeździłam terenowym i tym się super jeździło . prosiak do mnie nie przemawia

No właśnie pogoda bez komentarza a my mamy pklany malowac dach w sierpiu ciekawe co z tego wyjdzie bo jak tak będzie lało to napewno tego nie zrobimy . odechciało już mi się wszelkich wyjazdów w tym roku przez tą pogodę , a gdzieś daleko to już nie pojedziemy bo to już by przeginka była
Stary 2011-07-23, 11:39   #422
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

daria - "słoniu" widzę, że Oliwka taka sama psiara jak mój Kubuś

My byliśmy z rana w mieście, kupiłam dla córki koleżanki śliczny sweterek i dla koleżanki ramę na zdjęcia taką dużą do powieszenia (jutro jedziemy w odwiedziny), potem poszliśmy z małym pod fontannę i kazał się wokół niej prowadzać po murku, aż mi się we łbie zakręciło. Oczywiście znowy musiałam poznać jaką starszą miłą osobę - co ja mam w sobie że zawsze do mnie się jakaś starsza babcia "przyczepi", uzachwyca się nad Kubusiem i przy okazji opowie cały swój życiorys ja chyba już połowę babć w busku znam a ta dzisiaj - nieciekawe ma teraz życie - dzieci powyjeżdżały, wnuki mają ją w dupie (a wychowywała je do 6 roku życia) ehhh smutna ta starość

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 11:41   #423
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania ja nie miała tej przyjemności jeździć żadnym z wymienionych przeze mnie aut - mówie jedynie o wyglądzie Pewnie jakby miała tak zasobny portfel że byłoby mnie na któreś stać komfort jazdy by o kupnie zdecydował Volviaki są rewelacyjne nie ma co! Ale takie RS6

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:10   #424
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a propo kupy moj tez sie sfajdal i wyszlo mu pod udkiem tak ze spodnie upapral.... przepralam go spodnie na ziemie rzucilam bo do prania, lata juz w nowych dresikach, a ja zanioslam tamte do przeprania z tej kupy.....pozniej wrocilam do pokoju a po drodze mijalam grodke myslsam ze to kamyk...... a babel polecial do swojego pokoju i widze ze przy stoliku cos robi..... za chwile leci do mnie cos mamrodze i raczke o spodnie wyciera i w wyciaga do mnie....patrze a ona cala w kupie...przylecial zeby mu umyc.... spodnie znowu do prania, a grudki juz nie ma - myslam ze to kamyk a mi kawalek kupy ze spodenek wylecial.....wchodze do pokoju a tam caly stoik w tej kupie wysmarowany, dobrze ze stolik a nie wykladzina....ehh
ale "fajne" te kupowe historie-znaczy się fajne dla czytającego o nich , nie dla sprzątającego rzecz jasna

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Pewnie Ci o mojego Michałka chodziło
Mamy dawać dalej, bo to tak jak antybiotyk trzeba dawać 7dni... Do tego nurofen w małej dawce (lub czopki w przypadku dużej gorączki), prospan, lacidofil, tantum verde i marimer.

Evitka na dicoflorze jest napisane że dla dzieci powyżej 3roku życia. Pytałam dziś dr mówiła że może być ale że lacidofil coś tam jeszcze działa a dicoflor tylko osłonowo
dicoflory 30 są trzy-w saszetkach dla niemowląt, w kapsułkach dla niemowląt i w kapsułkach dla dzieci pow.3 r.ż. I też jak pierwszy raz to się zdziwiłam, że ten pow.3 r.ż. Ale miałam jeszcze opakowanie od tego dla niemowląt i się okazało że skład mają IDENTYCZNY, więc nie wiem czemu takie rozróżnienie mają.

Nie wiem w sumie o co chodzi, z tym pogrubionym-"że jeszcze działa", w obu są tylko bakterie kwasu mlekowego (w lacidofilu dwa rodz szczepów, ale chyba w mniejszej ilości, w dicoflorze jeden, ale za to ten niby oznaczony, działający dobrze przy/po antybiotykach).

Bardzo mi przykro z powodu tego choróbska. Ja bym z tą gorączką do lekarza poszła. Najpierw do tego co ma dyżur weekendowo-świąteczny.
Dla mnie to jest niepokojące jak podajesz ciągle przeciwgorączkowe a gorączka spada albo nie. I jeszcze jak masz takie obserwacje co do tego bactrimu....

A jak lenka miała ta anginę i zapalenie uszu, to lekarka u nas w przychodni ( nie nasza) tego nie rozpoznała, a babka na izbie przyjęć za 2-3h już tak, więc może warto by było, żeby go jeszcze lekarz obejrzał....
U nas też ta gorączka była taka duża długo dość i właśnie nie chciała spadać mimo podawanych leków.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
zmieniając temat-nie macie może pomysłu na jakąś szafkę na buty do korytarza? mam miejsca mniej więcej 55x100cm, ale nie musi być tak wysoka aż.
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
od wczoraj rana kolezanka na porodowce jest biedna jeszcze nie urodzila...robia jej testy na oksytocyne i jak jutro nie urodzi to w niedziele cc
ale ją długo męczą...biedna....mi po 12h zrobili CC, też mi różne oksy-"cuda" podawali....
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a ja wczoraj miałam przygodę życia Tż nas uratował po prawie 1,5 godzinie
spadła gałąź przed nami jak jechałyśmy od babci do domu za nami stał wielki traktor wiec nie miałam jak zawrócić droga wąska drąca się Julka w aucie < zapomniałyśmy smoka > lejący deszcz tak że nie można było wyjść z auta przeciekający szyberdach tak że wyglądałam jakbym stała na deszczu i korek aut za nami masakra przezylam koszmar w dodatku rozładował mi się telefon i gdyby nie to że Tż jechał do sklepu po materiały do remontu to byśmy tam kwitły do rana
ty masz przygód za małe miasteczko. Na na nudę nie narzekasz.....dobrze, że dobrze się skończyło, ale wystraszyć się musiałaś i wkurzać nieźle....

a u nas w końcu dzień bez deszczu, ale na placyku o 9 byłam sama, w ogóle w całym parku byłam sama z młodą....teraz jest już słoneczko i po obiadku na drugą turę...

a wczoraj stała się rzecz niesłychana-moje dziecko podbiło swój życiowy rekord w spaniu w dzień od urodzenia-spała 2h 45min!!! nawet za noworoda tyle nie spała!
i dziwo wieczorem całkiem o swoje porze zasnęła....
Lało cały dzień i widać jej się dobrze spało (normalnie na ogół ledwo do 1h dobija...)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 12:25   #425
lindsley
Zakorzenienie

evitka gorączka spada po podaniu leków, tylko trwa to trochę... Teraz już ma 37.2 obudził sie i humor dopisuje... Będę mu podawać leki na gorączkę regularnie teraz. Coraz bardziej obstawiam też 3dniówkę. Zobaczymy w nocy jak nie podam bactrimu jak będzie...

U nas zimno wietrznie i mżawka jest. Nosa się nie chce wystawić za drzwi...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 13:30   #426
sara 85
Zakorzenienie

Darusia- śliczny brzuszek, kolejna ściemiara która mówi że wygląda jak wieloryb;/
super kiteczki ma Oliwka

Majeczka też prześliczna, jak ja bym chciała żeby Zosia cały czas była taka maleńka

My dzisiaj na osiemnastke idziemy, zimno jak cholera, nie wiem w co się ubrać wogóle. Zosi uszykowałam sukieneczke na ramiączkach i lipa musze jej coś innego założyc.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Lindsley biedny Michaś, my to jak coś to na pogotowie jeździmy albo prywatnie do lekarza. Może lepiej jedzcie sprawdzić co się dzieje.

Evitka mierzyłaś te kalosze? bo nie wiem czy pisałaś czy ja przegapiłam.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 14:56   #427
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ja nie miała tej przyjemności jeździć żadnym z wymienionych przeze mnie aut - mówie jedynie o wyglądzie Pewnie jakby miała tak zasobny portfel że byłoby mnie na któreś stać komfort jazdy by o kupnie zdecydował Volviaki są rewelacyjne nie ma co! Ale takie RS6

Jak wygram w totka to Ci takie kupię a co .
Mojej sąsiadki mąż ma A6 czasem nim jexdzimy do Janek na shoping . fajne to i też w automacie .
zobacz drugą fotę chciałam sobie go wygooglować bo nie do końca wiedziałam jak wyglada a tu
http://forum.autodoradca.pl/index.php?showtopic=1109
he he
choć wyglada na to żekierowca przeżył

U nas masakra w miescie ✂✂✂.. obwodnicy jak nie ma tak nie było teraz są jakieś protesty bo u nas jest piuszcza , pół roku temu zginęły dwie dziewczyny potrącone przez tira wczoraj rowerzysta , a im się protestów zachciewa . współczuje ludziom którzy przez tą główną u nas muszą przechodzić

Ta pogoda super nie ma co u mnie aż 18 stopni nic tylko się pociąć .
Kupiliśmy grila tydzień temu nowego i nie wiem kiedy go wytestuję a tak bym zjadła takiego kurczaczka z grila
Koleżanka u siebie w spożywczaku ma te z rożna chyba się musze takim zadowolić

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-07-23 o 14:59
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 15:07   #428
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Doszło do 38.5 podałam paracetamol w czopkach + zimne okłady. Misiek zasnął. Poczytałam więcej o bactrimie, już więcej nie podam... Już wolałam przewlekły kaszel...
Tez czytam o tych skutkach ubocznych, i że w innych krajach wycofany ze sprzedaży
A z jakiego powodu on ma ten kaszel?przeziębieniowy czy taki bardziej na astme?Bo mój Eryk kaszlał non stop na astme oskrzelową na tle alergicznym, i jak coś w powietrzu to kaszel taki suchy, u niego zawsze rano, a cały dzien w miare spokojnie, po 4 roku życia ma tylko sporadycznie raz na rok wziewy.
Idź z małym do pumnologa innego A gorączka mam nadzieje że szybko minie.

Ide dalej krokiety smażyć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 15:11   #429
sara 85
Zakorzenienie

Dziewczyny używałyście kiedyś rojstop w sprayu??

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-07-23, 15:21   #430
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

No tak lato mamy ale na gołe nogi za zimno he he
Nic tylko kurtki poszukać
Stary 2011-07-23, 15:50   #431
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja używałam rajstop w spayu, ale tylko raz bo uczulenie dostałam

Dzisiaj byłam w Pepco to maja fajne kaloszki za 19,99. Mój kochany tz wczoraj dał małemu te kaloszki co dla niego kupiłdał za nie 28 zł ale jakbyście widziały jak mały w nich wyglądamój tz miał do wyboru niebieskie, różowe i czarne, to kupił czarne bo ten niebieski taki brzydki był podobno. Ale jest taki myk że te czarne są w kolorowe kwiatkiz przewagą różowych. Nie dość że mój chłopczyk brany za dziewczynkę bo ma loczki za ramiona, i te bursztynowe koraliki, to jeszcze kalosze w kwiatkiAle pasują do spodni moro

Ja sobie na urodziny zażyczyłam od moich rodzicow kalosze takie dla mnie, żebym mogła z chłopcami po kałużach łazić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 15:58   #432
sidorcia
Rozeznanie

Sara ja używałam, i używam nadal czasem polecam tylko trzeba poczekać aż DOKŁADNIE wyschną

dodaję zdjęcia z moją przytulanką
moje oczy wyglądają jak podbite, ale odkąd urodziłam to niestety takie mam, i za nic nie mogę się opalić ! ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5509.jpg (96,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF54902.jpg (88,7 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-07-23 o 16:09
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 16:14   #433
ania p
Zakorzenienie

olmadzia ja sobie kupiłam fajne kalosze w deichmanie kolorowe za 59 zeta .

sidorcia śliczna Twoja mała a śladu po rozszczepie już nie ma wogóle
Stary 2011-07-23, 18:39   #434
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania jaka Ty kochana jesteś, dzięki

Sara ja rajstop nie używałam ale koleżanka mówiła że strasznie widać że one jakieś nie teges są

sido Nati jest super! I faktycznie śladu już nie ma po rozszczepie. Ja sobie przypomniałam, że miała jak Ania o tym napisała i aż wróciłam do zdjęć i wnikliwie się przyglądałam Zero śladu! Za to Ty taka młooooodziutka I masz piękne włosy - zazdroszczę Ci ich Jak spojrzałam na Twoje zdjęcie to od razu przypomniałam sobie swoje z Hanią. Też byłam taka młodziutka wtedy Jak Jej niewiele starsza siostra wyglądałam zresztą nadal wyglądam

ana where are you?? Dzięki Ci za polecenie sklepu esotiq (czy jakoś tak) Laski rewelacyjnie dobrały mi stanik i UWAGA mam cycki!! Jeden rozmiar 65C drugi 65D - tam oczywiście jakaś inna rozmiarówka jest bo to przecież aż niemożliwe do tego takie przeceny że niewiele zapłaciłam

Stary 2011-07-23, 19:01   #435
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

Evitka mierzyłaś te kalosze? bo nie wiem czy pisałaś czy ja przegapiłam.
a widzisz, zapomniałam napisać-najpierw zapomniałam o tym zmierzeniu, a potem założyłam jej jeszcze raz i dała się namówić i jednak w nich chodzi

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ta pogoda super nie ma co u mnie aż 18 stopni nic tylko się pociąć .
toż to dla mnie ideał pogodowy niemal-dziś było super-ok.20 stopni leciuteńkie słoneczko czasem-dla nas bomba

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Tez czytam o tych skutkach ubocznych, i że w innych krajach wycofany ze sprzedaży
A z jakiego powodu on ma ten kaszel?przeziębieniowy czy taki bardziej na astme?Bo mój Eryk kaszlał non stop na astme oskrzelową na tle alergicznym, i jak coś w powietrzu to kaszel taki suchy, u niego zawsze rano, a cały dzien w miare spokojnie, po 4 roku życia ma tylko sporadycznie raz na rok wziewy.
właśnie mojej koleżanki synek miał taki niewyjaśniony kaszel przed bardzo długi czas i dopiero jak inna lekarka mu zyrtec przepisała to mu przeszło, czyli jakby właśnie alergiczny był

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
moje oczy wyglądają jak podbite, ale odkąd urodziłam to niestety takie mam, i za nic nie mogę się opalić ! ;/
śliczne z was kobietki i żadnych podkrążonych oczu nie widzę

A my jak dziś na placyk poszłyśmy razno to nikogo nie było i lenka była bardzo zdziwiona-patrzy na mnie i mówi "dzidzie" i takie swoje "uym" +gest rękami [no nie ma , no]

I bardzo mam ubaw ostatnio bo zaczęła "dokarmiać" nie tylko nas, ale i swoje pluszaki i zabawki-daje im jeść i pić (ze swojej butelki) i mówi "am".
I w książeczce jak widzi np. pieska z miseczką obok też pokazuje i mówi tak fajnie "am".

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

gmyrciu, gratuluję odnalezienia zaginionych cycuchów

Stary 2011-07-23, 19:15   #436
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Kurcze te Wasze dzieci takie mądre Lenka z "am" słodkości Mój Marci mało mówi, chyba że po swojemu, jak to Hania mówi "po dzicku". Z rzeczy zrozumiałych "tata", "da" i ostatnio "da mniam mniam", "miju miju" Ciekawe czy ja się kiedyś doczekam świadomego "mama"

Stary 2011-07-23, 19:45   #437
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

toż to dla mnie ideał pogodowy niemal-dziś było super-ok.20 stopni leciuteńkie słoneczko czasem-dla nas bomba

Ta a ja w bluzie chodzę .

MOja też karmi tego swojego pieska i przez to jest wiecznie upaprany lalki też karmi . ni raz nakarmić jej normalnie nie można bo najpierw stado maskotek trzeba
Stary 2011-07-23, 20:33   #438
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam.
ja tylko na chwilę, bo u mnie wielkiego pakowania ciąg dalszy... Matko kochana, nie myslałam, że tyle tego się zbierze. mamy juz spakowaną jedną taką duuuużą walizkę na kólkach, jedną taką duuuuzą zwykłą podrózną i jedna ciut mniejszą... a jeszcze pół stołu zawalona rzeczami które jutro trzeba będzie popakować. masakra jakaś...
A wszystko przez pogodę jaką zapowiadają- musiałam popakować sporo ciepłych rzeczy, szczególnie dla małej.

Mam pytanie do posiadaczek forumowego fotelika espiro. ja dopiero przelożylam go przodem do kierunku jazdy. czy on u Was też nie jest taki super stabilny? Tzn u mnie jest jakby tylko mocowany na dole, gorą tylko z jednej strony od strony pasów i przy skręcie lekko sie przegina. Leciutko ale jednak. Tak ma być??

Moje dziecko od kilku dni przechodzi sama siebie- jest mega grzeczna. Mam nadzieje, że jej nie przechwalę i nie nadrobi nad morzem

evitka- moja tez wszystkich i wszystko dokarmia. Nawet misie i inne stworki w książeczkach. Gada "am" jak tylko zobaczy cos do jedzenia, czy cos co sie znim kojarzy- np. talerz, łyzeczka itp.

Dzis nauczyła się naśladować osła. Chodzi i kwiczy "Iaaaaa...."

lind- wspołczuję przejść gorączkowych. Całuski dla was

darusia i sidorcia- dzieciaczki przesłodziaszne

Oki, zmykam poprasowac kilka rzeczy, papa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:36   #439
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Kaszel nie wiem dokładnie z jakiego powodu... Najpierw myślałam że się przeziębił jak byliśmy nad morzem ale przechodziło...

Dzwoniłam do szpitala, podali mi nr do dyżurującej przychodni a tam mi powiedzieli żeby podjechać. No i byliśmy. Nic niepokojącego dr nie widziała, ma lekko zaczerwienione gardełko. Zaczął też kaszleć w gabinecie Mamy dalej wg planu podawać bactrim i niezależnie (tzn nie tak jak nasza dr że trzeba odczekać 3-4h po bactrimie) nurofen i paracetamol... Poradziła też zrobić badania moczu.
Wgl naszło mnie że chyba zmienimy przychodnię. Nie to że mi dr nie pasuje (póki co było ok) tyle że u nas pediatra jest 3 dni w tyg przez kilka godz. W tej przychodni gdzie byliśmy można przyjechać zawsze. Pediatrów jest 4 do wyboru. Minus taki że jest dalej o 5km i cała droga w korkach a do naszej nie ma korków nigdy. Muszę podpytać bratową tz-ta co i jak bo ona z dziećmi tam zapisana jest

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Asiulek to Wy już wyjeżdżacie? Kiedy wracacie? Oby Misiek już wyzdrowiał żebyśmy się mogły spotkać

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

U nas znów wesele

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 22:00   #440
P0P70
Zakorzenienie

Sidorcia - obydwie wyglądacie prześlicznie. I tak jak Grymelka zazdroszczę Ci włosów.

Lind- dużo zdrowia dla Misia.

I zapomniałam dodać że u nas dzisiaj było ciepło. Oliwka latała po dworze z krótkim rękawie. A ja robiłam pranie za praniem i jak następne rozwieszałam to to poprzednie było już suche.
No i my dzisiaj zrobiliśmy sobie grilla.

Mnie dzisiaj zaskoczył nasz sąsiad - przyniósł nam wielką torbę papierówek i do tego jeszcze pomidorki i ogórki. Wszystko z własnej działki.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-07-23 o 22:05
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:12   #441
ania p
Zakorzenienie

Po fajnie mieć takiego sąsiada .

MIłego dnia .

Asiulek ja nawet nie wiem jak z tym fotelikiem bo ja go nie montuje a z tyłu też nie siedzę muszę zobaczyć
Stary 2011-07-24, 08:17   #442
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

asia u mnie ten fotelik tez nie jest super sztywno.

U nas pogoda fajna, juz wczoraj bylysmy 3/4 dnia na dworze
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:55   #443
ania p
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze recaro i tez nie jest sztywno ale przy gwałtownycm hamowaniu pasy się przecież napinają .
recaro się dużo lepiej montuje niż ten espiro , bo tego to ja nie umiem zamontować sama .

Mamy zamiar zrobić grila oby nie lało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 10:00   #444
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ehh poczytałam i nie pamiętam wszystkiego co komu odpisać
Sidorcia - Natalka super wygląda - zero śladów i bujna fryzurka
a Ty - taka młodziutka i śliczniutka
Asiulek - moja siostra ma ten fotelik i też tak lata ja mam Coneco i stoi sztywno - jestem z niego super zadowolona

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:14   #445
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Jak ja nienawidzę tego neta play,co chce Wam odpisac to mnie wywala
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
toś ślepa

Ireneusz Dębski
tel 501-00-99-57
Mielenko ul. Sosnowa7
76-032 Mielno
ślepa jednak starość nie radość
Cytat:
ja nie ale słyszałam o nich

Cytat:
Kurcze te Wasze dzieci takie mądre Lenka z "am" słodkości Mój Marci mało mówi, chyba że po swojemu, jak to Hania mówi "po dzicku". Z rzeczy zrozumiałych "tata", "da" i ostatnio "da mniam mniam", "miju miju" Ciekawe czy ja się kiedyś doczekam świadomego "mama"
doczekasz się nidłuo ja też czekałam a teraz nawet na kochanego tatę woła mama czasami

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam.
ja tylko na chwilę, bo u mnie wielkiego pakowania ciąg dalszy... Matko kochana, nie myslałam, że tyle tego się zbierze. mamy juz spakowaną jedną taką duuuużą walizkę na kólkach, jedną taką duuuuzą zwykłą podrózną i jedna ciut mniejszą... a jeszcze pół stołu zawalona rzeczami które jutro trzeba będzie popakować. masakra jakaś...
A wszystko przez pogodę jaką zapowiadają- musiałam popakować sporo ciepłych rzeczy, szczególnie dla małej.

Mam pytanie do posiadaczek forumowego fotelika espiro. ja dopiero przelożylam go przodem do kierunku jazdy. czy on u Was też nie jest taki super stabilny? Tzn u mnie jest jakby tylko mocowany na dole, gorą tylko z jednej strony od strony pasów i przy skręcie lekko sie przegina. Leciutko ale jednak. Tak ma być??

Moje dziecko od kilku dni przechodzi sama siebie- jest mega grzeczna. Mam nadzieje, że jej nie przechwalę i nie nadrobi nad morzem

evitka- moja tez wszystkich i wszystko dokarmia. Nawet misie i inne stworki w książeczkach. Gada "am" jak tylko zobaczy cos do jedzenia, czy cos co sie znim kojarzy- np. talerz, łyzeczka itp.

Dzis nauczyła się naśladować osła. Chodzi i kwiczy "Iaaaaa...."

lind- wspołczuję przejść gorączkowych. Całuski dla was

darusia i sidorcia- dzieciaczki przesłodziaszne

Oki, zmykam poprasowac kilka rzeczy, papa
Ja mam espiro i mi tez jest taki mało stabilny,ale chyba to normalne wkońcu nie jest przymocowany podstawą tylko pasem

Cytat:
Kaszel nie wiem dokładnie z jakiego powodu... Najpierw myślałam że się przeziębił jak byliśmy nad morzem ale przechodziło...

Dzwoniłam do szpitala, podali mi nr do dyżurującej przychodni a tam mi powiedzieli żeby podjechać. No i byliśmy. Nic niepokojącego dr nie widziała, ma lekko zaczerwienione gardełko. Zaczął też kaszleć w gabinecie Mamy dalej wg planu podawać bactrim i niezależnie (tzn nie tak jak nasza dr że trzeba odczekać 3-4h po bactrimie) nurofen i paracetamol... Poradziła też zrobić badania moczu.
Wgl naszło mnie że chyba zmienimy przychodnię. Nie to że mi dr nie pasuje (póki co było ok) tyle że u nas pediatra jest 3 dni w tyg przez kilka godz. W tej przychodni gdzie byliśmy można przyjechać zawsze. Pediatrów jest 4 do wyboru. Minus taki że jest dalej o 5km i cała droga w korkach a do naszej nie ma korków nigdy. Muszę podpytać bratową tz-ta co i jak bo ona z dziećmi tam zapisana jest

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Asiulek to Wy już wyjeżdżacie? Kiedy wracacie? Oby Misiek już wyzdrowiał żebyśmy się mogły spotkać

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

U nas znów wesele
Kurcze co lekarz to pewnie inaczej ja im jakoś nie ufam oglądałam kilka dni temu program gdzie dziewczynka miała ataki padaczki dostała leki kilka dni później pojawiły się bąble,lekarza twierdzili,ze to odmiana ospy wietrznej,dziecko było juz pokryte całe bąblami,zlewało się w jedno jak poparzenie,nie dawało się jej rozpoznać,już prawie umierała i wkoncu jedna z pielengniarek wstawila sie za matką ktora twierdzila ze to nie ospa i zeby zrobic dodatkowe badania,wtedy zrobili i sie okazalo ze to alergia na lek przeciw padaczce,niewiadomo juz bylo czy dziewczynce uratuja wzrok...na szczescie przezyla ale stracila wzrok w 1 oku,jeszcze chwila i by sie skonczylo inaczej

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Sara ja używałam, i używam nadal czasem polecam tylko trzeba poczekać aż DOKŁADNIE wyschną

Sidorcia ślicznie wyglądacie razem

Justys i Daria piękne dzieciaczki.

i znowu nie mam netu......

PoP witaj
To fajnie,że się udało a nas straszą Chorwacją,że tak tam drogo.

miksowałam Danielkowi jogurt i mi wywaliło korki,które sa wysoko na korytarzu,tż nie ma a ja telefon zostawiłam w samochodzie

Drcron współczuję dobrze,że tż jechal
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:19   #446
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
olmadzia ja sobie kupiłam fajne kalosze w deichmanie kolorowe za 59 zeta .
no ja musze moimi rodzicami odpowiednio pokierować żeby mi nie kupili takich w ogrodniczym, ani różowychAle już zapowiedziałam że zanim kupią niech mi przyślą mmsa żebym zaakceptowała
Cytat:
ana where are you?? Dzięki Ci za polecenie sklepu esotiq (czy jakoś tak) Laski rewelacyjnie dobrały mi stanik i UWAGA mam cycki!! Jeden rozmiar 65C drugi 65D - tam oczywiście jakaś inna rozmiarówka jest bo to przecież aż niemożliwe do tego takie przeceny że niewiele zapłaciłam
A czy ten sklep wysyłkowo, czy tylko tak że trzeba tam iść, bo ja muszę bieliznę wymienić, a nie mam jak iść, tylko wysyłka wchodzi w gre
Cytat:
Mój mama zawsze ladnie mówi jak wchodzi na parapet, wtedy tak czule mnie woła, bo wie że tym włażeniem na parapety mnie wkurza
Cytat:
mój też się lekko rusza, ale już mieliśmy sytuacje ryzykowne, i fotelik małego bardzo dobrze trzymałZa to Erykowi spowrotem domontowaliśmy drugą część fotelika(bo miał taki dzielony na sam poddupek) i właśnie w czasie wypadku bardzo mocno uderzył glową w szybę, a jednak góra fotelika dobrze głowę trzyma

Sidorcia ślicznie na zdjęciach wyszłyście, jak siostrzyczki

Darusia a twój brzusio okazały, choć jest to fotka w stylu P0P, mało co widać

Stary 2011-07-24, 10:23   #447
P0P70
Zakorzenienie

Wstawię Wam parę zdjęć Chorwacji.
Tak na początek.

Oliwka Chorwacja nie jest droga.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0315.jpg (109,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0400.jpg (116,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0567.jpg (186,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0574.jpg (179,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0831.jpg (135,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0863.jpg (138,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0910.jpg (164,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1024.jpg (144,0 KB, 26 załadowań)

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:32   #448
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

pop zdjecia fajne chociaz was bym wolala poogladac i oliwunie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:33   #449
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
No tak lato mamy ale na gołe nogi za zimno he he
Nic tylko kurtki poszukać
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a widzisz, zapomniałam napisać-najpierw zapomniałam o tym zmierzeniu, a potem założyłam jej jeszcze raz i dała się namówić i jednak w nich chodzi
a myślalam że ja przegapiłam

Cytat:
jak pasy są dobrze naciągniete to stoi w stabilnie, ja jestem super zadowolona z tego fotelika.

Sidorcia- sliczne z Was kobietki, a Natalka super ma fryzurke

my po imprezie wróciliśmy po 1, osiemnastka jak wesele. Mój chrzestny ma swoją firme cateringową, organizuje dancingi to nawet zespól grał. Tak się wytanczyliśmy, po 2,5 roku przerwy, żałoby już nie mamy. Zosia usneła w tym hałasie o 20 to spała do 24 nic jej nie przeszkadzało.

kilka zdjęc Zosi przed wyjściem na impreze
mała była taka zła bo niechciała tej sukienki, szarpała ją i kiwała głową nieee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04562.jpg (102,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04569.jpg (102,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04573.jpg (81,0 KB, 27 załadowań)

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-07-24, 11:49   #450
evitka21
Zakorzenienie

Z tym wołaniem "mama" to moja aż nadto świadomie-jak ma dzień to cały czas mnie woła. Tate, babę i dziadzia też świadomie woła.

I ma świadomość że coś jest czyjeś-przynosi mi spodenki (czy cokolwiek innego mariusza)i mówi "tata", czy widzi w gazecie zdjęcie okularów, pokazuje na nie i mówi "mama", po czym łapie za nosek moich okularów czy tam moje rzeczy.
Ostatnio "pomagała" mi wieszać pranie i jak podawała skarpetki M. to też mówiła "tata" jak każdą podawała.

Trochę fotek, taki mix ostatniego miesiąca

Genaralnie kmentarza nie wymagają (jaki koń jest każdy widzi ), ale dodam, że na kulce lenka pokazuje "jak się odpoczywa", a to z dziubkiem na półeczce "jak karetka robi". A na zjeżdżalni to z babą ukochaną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 013.jpg (69,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 019.jpg (54,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 027.jpg (87,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 031.jpg (110,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 041.jpg (60,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 044.jpg (60,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0354.jpg (219,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0359.jpg (95,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0367.jpg (85,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0372.jpg (75,4 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-07-24 o 11:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości