|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
rozwarcia nie mam, mam skróconą szyjkę (ma niecałe 2 cm.). Miałam robione usg, wszystkie wymiary idealne, a główka 3 tygodnie do przodu =)
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- jedyny plus Mojego pobytu w szpitalu jest taki że narzeczony się przeraził i w tym tygodniu zrobi remont pokoju teściowej powiedzieliśmy że nie wiadomo czy będzie ślub (zobaczymy jak się będę czuć), a Ona zrobiła mega awanturę i powiedziała mnóstwo przykrych słów, aż szkoda o tym pisać =/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Zadomowienie
|
witam
![]() Cytat:
oj ale się porobiło... dużo zdrowia dla synka ![]() biedna się namęczyłaś pewnie nocnym zbijaniem gorączki, a synek pewnie gorączką... odpoczywajcie razem i oby szybko minęło... trzymaj się ![]() Cytat:
już druga co wylądowała w szpitalu... trzeba leżeć i odpoczywać ![]()
![]() |
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moj psinka odwdzięcza sie przytulakiem hihi
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do teściówki to ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | ||||
Zakorzenienie
|
hhAA, leż leż, mnie tu położne ganiają jak mnie nie ma w pokoju tylko biegam po pokojach z dzieciaczkami małymi
![]() jestem jestem, ale jak wczoraj jak padłam spać, tak całą noc spałam, dziś kimałam, a to obiad, wizyty, gadki szmatki z ciężarówkami, albo chodzenie do dzieciaczków i lulanie ślicznej małe kruszynkiiii ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skończyłam dziś sterydy, Cordafen dalej co 3 godzinki biorę, wyniki moczu , krwi super , także jestem happy, skurcze ustały , twardnienie też. Inny problem mam z wypróżnianiem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czy wy juz wszystkie macie powybierane imiona dla maluszków?? My wciąż mamy dylemat.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
No to się u mnie burza teraz rozpęta... Tata zadzwonił, niby tak, a w końcu pyta, czy jutro idę do kościoła. A potem mnie o chrzest pyta. Sam zaczął, to co miałam mówić... Powiem Wam tylko, jego rada dla mnie: ochrzcić, mimo że do kościoła nie zamierzam chodzić, bo dziecko skrzywdzę i nie dam mu wyboru
![]()
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Małgosia, weź bo pierwsza część posta jest taka że aż się chce iść do szpitala
![]() Bujanie kruszynki, świetne spanie, rozmowy z ciężarówkami... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Bo ja np. do kościoła samego w sobie mam swoje podejście. Chodzę bo ... no nieważne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle widzę, że dużo z nas spotka się z brakiem zainteresowania ze strony najbliższych.... ja, cotka, spa, acelinka ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. stanowczo za dużo tych kolorów, ale żaden mnie jakoś nie powalił na kolana. Raz podoba mi się ten, raz inny. Świetny kolor pokazywała cotka swojego wózka - taki fiolet, boski był ten kolorek ![]() martunia jaką miałaś sukienkę na poprawiny, że się jeszcze w nia mieścisz?? ja mieściłam się ledwo w swoją w styczniu ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-23 o 19:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
dziś pracowity dzień- bylam na naszym remoncie poszlifować framugi od drzwi (gł. na siedząco ![]() Kellysss, Lausanne, Katarzynko - zdrówka dla Waszych dzieciaczków ![]() Ty chytrusie- dopiero jak wszystkie poszły spać to za lody się bierzesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też mam problemy w nowym miejscu z WC ![]() ![]() Kiedy Cie wypuszczą??? Cytat:
![]() Szczerze współczuję ![]() Chyba coś mi pozżerało z cytatów... no nic, może sobie jeszcze przypomnę. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Agnieszka- a jak dziś u Ciebie??? Lustereczko mówi już kto jest najpiękniejszy na świecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- lau- dziś dopiero przeczytałam ten artykuł "gdyby mężczyźni rodzili dzieci" - już od dawna byłam tego samego zdania ![]() ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-23 o 19:29 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dużo osób z tego co słyszałam kupuje huggis z tym leżącym dzidziusiem na początek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i dużo zdrówka dla Alanka a lasania z Twojego przepisu...wyszła super... już jej prawie nie ma ... mąż zachwycony,ja przeżarta... a na przyszłość .. muszę tylko lepszą pasatę wynaleźć.. bo ta z romy szału nie robi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do zaparć.. mi bardzo pomogło świeże kiwi... albo świeży ananas.. jadłam i zadziałało jak trzeba. miałam problemy na początku ciąży i na innym wątku mi mamuśki doradziły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My ochrzcimy ale nie wiem jak z chodzeniem do kościoła itd. ale mimo wszystko chcę ochrzcić... mój kuzyn jest niewierzący... bynajmniej tak się określa.. i nie ochrzcił syna.. później w podstawówce dziecko poszło do szkoły..zaczęły się pytania itd.. w końcu zdecydowali się ochrzcić i posłać do komunii... Cytat:
ale przylecieć to chcieli zaraz po porodzie...ni hu hu... zabukowaliśmy im bilet dopiero na koniec września ![]() ![]() któraś ostatnio prosiła bym pokazała swój przwijak...znalazłam na ang. mothercare..mam dokładnie taki nakłada się na łózeczko go http://www.mothercare.com/richConten...pf_rd_s=left-2 a ja dziś byłam w pracy,potem zrobiłam lasagnię,, w międzyczasie 2 prania.. a teraz leże i odpoczywam.... ale mi coś dziś ciężko pozycję znależć dla siebie..
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-23 o 20:24 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziś wybitnie nudno, małż na zawody wędkarskie pojechał, przyjaciółka ma dziś rocznicę ślubu a mnie nie ma u niej ![]() Co do ploteczek to nie ma czego zazdrościć, każdy jest inny , mamy tu jedną mamusię buca na sali , która odwraca się do nas pupą, a że ma kusą koszulinę to cały czas widać jej eeee intymne miejsca ![]() Doszła dziś jedna do nas do sali, ze skurczami, wody jej już odeszły i chodzi z małżem, powiedzieli jej że dziś urodzi, w dzień terminu ![]() Co do śliwek niestety na mnie nie działają, jutro chyba zakupie sobie litrę mleczka i polecę po bandzie haha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To my musimy jeździć do niej (i Babci) a czasu przez remont za bardzo nie mamy. Z reszta co przyjedziemy to ona ciągle gdzieś wyjeżdża z pokazami swoich garów. Ech ... bez komentarza bo się nakręcam już ![]() Cytat:
![]() 2- hiihi- to uważaj po tym mleku ![]() 3- no dobra ![]() ![]() To kiedy wychodzisz?? Wiesz coś??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, mam ambitny plan nadrobienia uczciwie od 21 strony
![]() ![]()
#2566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
Archinta.... czyli kolejne do listy z dziwnie niezaiteresowanymi nami członkami rodziny...ale u Ciebie jeszcze gorzej-bo to mama i mieszka niedaleko... ehh
irmith... napisz co tam u Ciebie wcześniej... bo się obawiam,że czeka Cię dłuuuuga lektura ![]() ![]()
#2568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnyska w nerwach lepiej nawet nie zaczynać tematu z tatą, szkoda twojego zdrowia ![]() przeczytałam co i jak ![]() ze 2,5 godziny byliśmy na mieście dokupić farbę, kawałek wykładziny i takie tam i ledwo doszłam do samochodu, tż zły że mnie zabrał kazał się kłaść do łóżka i dopiero teraz wstałam. niby dobrze się czułam a tu nagle w sklepie agd prawie przestałam widzieć na prawe oko, mroczki jakieś takie i migotanie ostrości zero przestraszyłam się na maksa, dobrze że było gdzie usiąść a w domu musiałam ściągnąć obrączkę i pierścionek mimo że nic mi nie spuchło to 3 palce mi zdrętwiały i takie mrówki czułam jak by mi krew nie docierała ![]() kurcze ciśnienie normalne, dziś wręcz wzorcowe, głowa teraz dopiero mnie boli pewnie przez to spanie w dzień, nie wiem co to mogło być mam tylko nadzieję że to jakiś jednorazowy atak i się nie powtórzy tylko teraz chyba już sama nie będę prowadzić auta bo się boję ![]()
![]() |
#2569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy masz kolejną wizytę? |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() rabarbar...jak ci nie przejdzie całkiem to może idz na dyżur do szpitala.. a ja znów objedzona...tym razem arbuz ![]()
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zmykam do łóżka- po dzisiejszym szaleństwie remontowym padam z nóg. Kolorowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Wy kochana nie dajcie się zmanipulować, zróbcie wg siebie, jak uważacie a nie jak rodzina uważa ![]() Cytat:
Teściowa się nie interesuje ale uraczyła mnie super komplementem, powiedziała, że rzeczywiście będzie dziewczynka bo "zabrała mi urode" ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze ciśnienie Ci skoczyło, albo po prostu się przemęczyłaś, uważaj na siebie i jeśli nie musisz to najlepiej nie prowadź samochodu ![]() mi łapki drętwieją ale tylko jak jestem w pozycji leżacej ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() własnie wrócilismy od znajomych ![]() ![]() ale jakaś zmęczona jestem, ide zaraz spać, dobranoc mamuski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem jesli zdecydowaliscie, ze nie chodzicie do kosciola to nie powinniscie chrzcic dziecka i sami sobie zaprzeczać, nawet wbrew rodzinie. Trzeba byc konsekwentnym w swoich wyborach - takie jest moje zdanie poparte obserwacją ![]() do jutra |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | ||
Zakorzenienie
|
arbuz to jest myśl
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ładne imionka ![]() ![]() dobranoc pchełki na noc ![]() Kurcze Natalcia dzisiaj straszliwie sie wierci, a mnie brzuch jakoś bardziej pobolewa i jakoś częściej mnie kłuje tu i ówdzie ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-23 o 20:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
O mamo, moja nuda sięgnęła szczytu, siedzę i oglądam brzydulę betty od pierwszego odcinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
cotka, a myslałam ze to moja nuda osiągneła apogeum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dołączam i ja.... już nawet nie mam pomysłu co dalej.... nuda,leń,nuda... ![]()
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() Dzasta dobrze, że wszystko ok ![]() Rabarbar może faktycznie Ci ciśnienie spadło, jutro proszę odpoczywać ![]() Agnyska to musi być wasza decyzja ![]() ![]() A ja się przyszłam pochwalić ![]() ![]() Poza tym wykreśliłam z listy wyprawkowej kolejne rzeczy: wanienkę ze stelażem, przewijak na łóżeczko, pokrowiec na przewijak, matę nieprzemakalną na materac i podręczny przewijak (taki do torby do wózka) - jeden sklep + internet, zero chodzenia a jaki efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już od dawna się przymierzam a teraz jak już się nudzę to czemu nie ![]() zastanawiam się tylko czy nie zacząć bliżej odcinka z przemianą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak takie małe potrafi kupkę zrobić , szok, kilka chusteczek nawilżanych potrzeba naraz ![]() aaa i powiem wam, że jedna laseczka urodziła 3100 córeczke bez nacinania, a druga chłopczyka UWAGA UWAGA 4850! BEZ NACINANIA! Szacun nie ? Ale dzieciaczki masakrycznie się różnią wielkością ![]() ![]() jezu ja tu wariuje powoli, dobrze że jest z kim pogadać, cały czas coś jemy bez kitu, czy to 5-30 rano czy 3 w nocy haha, ale jak jedna zacznie to nie ma przeproś i mi ślina w buzi się zbiera ![]() Cytat:
![]() mi 106 stukneło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.