Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-23, 21:39   #2581
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a żebyś wiedziała że kosmos, a jak takie maleństwo przebrać a mamusie po 2 lub 3 dziecku a boją się jak jasna cholerka, to co mamy my powiedzieć
a jak takie małe potrafi kupkę zrobić , szok, kilka chusteczek nawilżanych potrzeba naraz

Kurcze fajnie tak to zobaczyć jeszcze na "sucho" Bo potem na swoim dziecku będzie się wiedziało chociaż trochę co i jak

aaa i powiem wam, że jedna laseczka urodziła 3100 córeczke bez nacinania, a druga chłopczyka UWAGA UWAGA 4850! BEZ NACINANIA! Szacun nie ?
Ale dzieciaczki masakrycznie się różnią wielkością ale priorytety te same, cycuś mamusi

Wow

jezu ja tu wariuje powoli, dobrze że jest z kim pogadać, cały czas coś jemy bez kitu, czy to 5-30 rano czy 3 w nocy haha, ale jak jedna zacznie to nie ma przeproś i mi ślina w buzi się zbiera

Udane jesteście

a ile w sumie masz
mi 106 stukneło
99 a jeszcze przedwczoraj było 97

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:41   #2582
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
99 a jeszcze przedwczoraj było 97
to jestem większa od ciebie
przez ten szpital jeszcze przytyje jak nic

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:43   #2583
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
to jestem większa od ciebie
przez ten szpital jeszcze przytyje jak nic
Nie ma to jak cieszyć się z takiego obwodu w talii
Na tym etapie ciąży kg w te czy we wte to już chyba żadna różnica

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-23, 21:51   #2584
acelinka
Zakorzenienie

u mnie 105
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:54   #2585
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

a TU mała dywagacja co by było gdyby to faceci rodzili dzieci...

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
wpadam na chwilke..

Moj maly chory...
Siedzialam z nim teraz 1,5 godziny i zbijalam mu goraczke (mial 39,5)
mokrymi reczniczkami bo nawet czopek paracetamolowy nie pomagal
Teraz biedaczek spi ..Ciekawa jestem jak to bedzie w nocy..

I wkurzylam sie bo bylam z nim u lekarza o 14 i doktorek powiedzial ze nic mu powaznego
nie jest i powiedzial ze starczy ten paracetamol na goraczke...
A ja tek czulam ze na wieczor sie rozkreci...
Jutro znowu do lekarza.....

Biedactwo. Całuski dla Twojego gorącego synka

i tak czytam jak pierzecie te ciuszki to tez juz bym wyprala ale
musze poczekac conajmniej miesiac..
U mnie dzis zaczynamy 28 tydz.

Dobranoc i milej nocki..
No ja też czekam. Specjalnie nie kupuję nic więcej do wyprawki, bo jak już teraz kupię (30 tydz) i wypiorę itd to co będę robić w ciągu tych 10 tygodni

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

moj TZ własnie pojechał do kuzyna. Są w środku remontu, jego żonka ma termin porodu na 9 sierpnia wiec mysleli ze spoko zdążą. A tu była wczoraj u lekarza i na ktg i lekarka mowi ze na bank urodzi w tym tygodniu
takze cała rodzina w mobilizacji, zeby skonczyc lazienke i sypialnie no i biedak nawet obiadu nie zjadł, ale kazałam mu wrócic najpózniej o 16
współczuję żonie kuzyna. Pewnie przez ten remont dodatkowe stresy ma... Ja teraz się stresuję, że tż jeszcze wózka nie zamówił Choć wiem, że nie miał czasu, bo w pracy od rana do wieczora plus sobota. Do terminu 10tyg i na wózek też tyle możliwe że będzie trzeba czekać...

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Za chwilę się zbieram na obiad z rodzicami, potem jade sobie potrzaskać trochę talerzy u koleżanki - na trzaskaniu - nie wiem czy znacie tą tradycje (trzaska się porcelanę na szczęscie, para młoda to zamiata, reszta pije, je i się bawi). Wyrzyję się trochę
A potem do domku...
A. Mam tą maritę bo przyszla wczoraj. Ale to jak wrócę to Wam opiszę ją dokładniej. Na teraz: wypralam całe obicie, budkę, wnętrze itp...
Ja słyszałam o tej tradycji, jak znajomy z Szamotuł opowiadał o swoim ślubie. Ale ani wcześniej ani później się z nią nie spotkałam. A też bym sobie z chęcią talerze potrzaskała - a najlepiej celując w kilka osób

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No to się u mnie burza teraz rozpęta... Tata zadzwonił, niby tak, a w końcu pyta, czy jutro idę do kościoła. A potem mnie o chrzest pyta. Sam zaczął, to co miałam mówić... Powiem Wam tylko, jego rada dla mnie: ochrzcić, mimo że do kościoła nie zamierzam chodzić, bo dziecko skrzywdzę i nie dam mu wyboru No i jak tu z takimi "argumantami" dyskutować? Jeszcze mnie na litość bierze i gra na emocjach. Cała chodzę, nie wiem co teraz...
Aga ja też znam taki przypadek jak Stokrotka. Mąż mojej przyjaciółki niewierzący (nawet nie ateista) i syna z pierwszego małżeństwa nie ochrzcił. Ale teraz jak młody był w wieku komunijnym to stwierdził, że trzeba go ochrzcić, bo jak do komunii nie pójdzie to jeszcze bardziej będzie wykluczony z grona dzieci. Bo ogólnie mają z nim problemy emocjonalne i nie jest akceptowany przez inne dzieci z klasy.
A moja przyjaciółka jako dziecko też nie była chrzczona (czasy komunizmu, a ona córka policjanta, więc nie było szans na chrzest). I miała lekki żal do rodziców, że jej tego nie zapewnili. W wieku 18 lat sama sobie zorganizowała chrzest, komunię i bierzmowanie
To oczywiście Twój wybór i jeśli nie masz zamiaru wychowywać dziecka w wierze, to ceremonia chrztu byłaby trochę przekłamana, ale z drugiej strony, to nie ogranicza późniejszych wyborów twojemu dziecku.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

któraś ostatnio prosiła bym pokazała swój przwijak...znalazłam na ang. mothercare..mam dokładnie taki nakłada się na łózeczko go
http://www.mothercare.com/richConten...pf_rd_s=left-2

Dziękuję

A ja pewnie w najbliższym czasie będę musiała was nieco zaniedbać. Rodzinka się zjechała, a do tego jeszcze na dniach brat przyjedzie, a strasznie się za nim stęskniłam. Teraz jak każde z nas mieszka daleko od domu, to fajnie się raz na jakiś czas zjechać i pogadać. A teraz to w końcu przyszłą bratową poznam Ale co wieczór będę kontrolować sytuację, czy żadna z Was nóg przypadkiem nie rozchyla Pamiętajcie - jeszcze kilka tygodniu musicie wytrzymać
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:55   #2586
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja tam lubię te wszystkie wersje brzyduli. Polską jeszcze pamiętam bo leciała niedawno, ale tej to nawet aż tak specjalnie nie oglądałam.
Już od dawna się przymierzam a teraz jak już się nudzę to czemu nie
zastanawiam się tylko czy nie zacząć bliżej odcinka z przemianą

a z jakiej stronki Ty oglądasz?? może i ja zacznę

właśnie wróciłam spod prysznica.... się wygimnastykowałam... normalnie jak za dawnych czasów na lekcji w-f no ale udało się dojść do ładu i składu ...

malamutka nie ma za co miłego czasu z rodzinka ..aż ciut zazdroszczę..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-07-23 o 21:58
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 21:58   #2587
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u mnie 105
Piękny wynik

Zmęczona jestem jakoś, kolorowych snów

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-23, 21:59   #2588
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
ja słyszałam,że na początek lepsze te takie czyste.. bez zapachów itd. ja kupiłam takie,co mają w skladzie 99% wody.. jakieś water wipes.. i na nich jest,że są od dnia narodzin..
ale dużo osób z tego co słyszałam kupuje huggis z tym leżącym dzidziusiem na początek

My się już chyba w końcu zdecydowaliśmy na Sarę ale.... nie zmienia to faktu,że Nasza Sara...może jeszcze zostać Laurą albo Olivią
też mam te chusteczki
śmiesznie to brzmi 99% wody, zobaczymy co to za cudo

Sara ładnie, Laura też... Olivia ostatnio bardzo popularne, kuzyna córa ma tak na imię

w ogóle co do imion to tez jestem zdania, że to nasze prawo jak nazwiemy dzieci swoje, nikomu nic do tego... a komentarze to wiecie gdzie kładźcie... nie ma się co przejmować, nasze życie nasze dzieci nasze decyzje i już!

Cytat:
O mamo, moja nuda sięgnęła szczytu, siedzę i oglądam brzydulę betty od pierwszego odcinka
ja nadrabiam maraton z jak poznałem waszą matkę...
24 odcinki 6sezonu jeden po drugim co tam, że większość widziałam

Cytat:
a żebyś wiedziała że kosmos, a jak takie maleństwo przebrać a mamusie po 2 lub 3 dziecku a boją się jak jasna cholerka, to co mamy my powiedzieć
a jak takie małe potrafi kupkę zrobić , szok, kilka chusteczek nawilżanych potrzeba naraz

aaa i powiem wam, że jedna laseczka urodziła 3100 córeczke bez nacinania, a druga chłopczyka UWAGA UWAGA 4850! BEZ NACINANIA! Szacun nie ?
Ale dzieciaczki masakrycznie się różnią wielkością ale priorytety te same, cycuś mamusi

jezu ja tu wariuje powoli, dobrze że jest z kim pogadać, cały czas coś jemy bez kitu, czy to 5-30 rano czy 3 w nocy haha, ale jak jedna zacznie to nie ma przeproś i mi ślina w buzi się zbiera

a ile w sumie masz
mi 106 stukneło
ehh jedyny plus chyba tego szpitala, co nie? ta możliwość poznania małych szkrabików, patrzenia na nie, oswajania się jak to będzie z własnym... zazdroszę... i nie wyobrażam sobie przebierania takiej małej kruszynki... będę miała stracha jak nic

szczęściary, że nie nacinane...

106 cm miłości
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 22:02   #2589
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
no to mnie teraz rozwaliłaś
Cytat:
irmith... napisz co tam u Ciebie wcześniej... bo się obawiam,że czeka Cię dłuuuuga lektura
O matko ale tęskniłam za wami niestety nie miałam netu bo nasz pokoik w remoncie totalnym, stan na dziś to wycekolowane i pomalowane ściany, odnowiona podłoga i uwaga: zdjęty stary kaloryfer , niby nic ale to był największy problem przed nami wybór zabudowy - przeraża mnie wydanie na to ponad 6 tysięcy

Poza tym jak na 30 tydzień i 1 dzień wyglądam bardzo ciążowo już choć przez miesiąc przytyłam tylko 1kg gorzej że puchną mi stopy mocno i rodzinka mnie straszy że to bardzo źle i wogóle...

MalgosiaM8 doczytałam że w szpitalu jesteś trzymaj kochana nóżki razem i tłumacz maleństwu żeby korzystało ze słodkiej laby bo jak wyjdzie to zaraz do szkoły pójdzie, może pomoże

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 22:03   #2590
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
a z jakiej stronki Ty oglądasz?? może i ja zacznę

właśnie wróciłam spod prysznica.... się wygimnastykowałam... normalnie jak za dawnych czasów na lekcji w-f no ale udało się dojść do ładu i składu ...

malamutka nie ma za co miłego czasu z rodzinka ..aż ciut zazdroszczę..
Ja tutaj oglądam.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 22:03   #2591
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
u mnie 105
U mnie 102cm, a jestem z terminem miesiąc za Wami

A dziś jak rodzinka przyjechała, to wyskoczyli mi z tekstem: "Ładnie wyglądasz, nie jesteś taka gruba, jak mówiła Twoja mama"
Nie ma to jak mieć wsparcie w najbliższych

Idę się położyć, bo mała szaleje jakbym z litr kawy wypiła. A cały dzień siedziała tak cichutko - wstydziła się

Dobranoc
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 22:04   #2592
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Agnieszka- a jak dziś u Ciebie??? Lustereczko mówi już kto jest najpiękniejszy na świecie

póki miałam gości (siostra z męzem i synem) - ok. Ale obejrzałam Tristana i Izoldę, poszłam się wykąpać i ... ryczałam.... Im bliżej porodu tym bardziej boję sie o małą... Ja jestem głupia, wiem - powinnam wierzyć, że wszystko będzie ok (bo przecież MUSI BYĆ OK), ale humory i hormony mnie wykończą. I nie bijcie, ja naprawdę sama siebie nie poznaje, nie wiem co się dzieje, skąd te łzy, płacze, czarne myśli

rabarbar uważaj na siebie

acelinka widzę, że Twoja teściowa to taka wypisz - wymaluj jak z kawałów, strasznie taktowana kobieta

Cytat:
Ja tam lubię te wszystkie wersje brzyduli. Polską jeszcze pamiętam bo leciała niedawno, ale tej to nawet aż tak specjalnie nie oglądałam.
polską wersję oglądałam przelotnie, tylko dla M. Sochy -> świetna rola, aktorka i teksty wymiękałam z pani Kubasieńskiej

Małgoś dbaj o siebie w tym szpitalu i jedz dużo, za mnie też możesz duuużo słooodkiego

zmykam spać buziaki maminki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 22:09   #2593
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
U mnie 102cm, a jestem z terminem miesiąc za Wami

A dziś jak rodzinka przyjechała, to wyskoczyli mi z tekstem: "Ładnie wyglądasz, nie jesteś taka gruba, jak mówiła Twoja mama"
Nie ma to jak mieć wsparcie w najbliższych

Idę się położyć, bo mała szaleje jakbym z litr kawy wypiła. A cały dzień siedziała tak cichutko - wstydziła się

Dobranoc
Pewnie to też dużo zależy od szerokości sprzed ciązy. U mnie ponad 100 ale ja to ogólnie szersza jestem.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

póki miałam gości (siostra z męzem i synem) - ok. Ale obejrzałam Tristana i Izoldę, poszłam się wykąpać i ... ryczałam.... Im bliżej porodu tym bardziej boję sie o małą... Ja jestem głupia, wiem - powinnam wierzyć, że wszystko będzie ok (bo przecież MUSI BYĆ OK), ale humory i hormony mnie wykończą. I nie bijcie, ja naprawdę sama siebie nie poznaje, nie wiem co się dzieje, skąd te łzy, płacze, czarne myśli

rabarbar uważaj na siebie

acelinka widzę, że Twoja teściowa to taka wypisz - wymaluj jak z kawałów, strasznie taktowana kobieta

polską wersję oglądałam przelotnie, tylko dla M. Sochy -> świetna rola, aktorka i teksty wymiękałam z pani Kubasieńskiej

Małgoś dbaj o siebie w tym szpitalu i jedz dużo, za mnie też możesz duuużo słooodkiego

O tak, Socha była boska.
Ja uwielbiałam brzudUlę polską Lubię takie proste romansidełka.A tymi przemianami to jak durnasię ciesze haha.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-23 o 22:12
Stary 2011-07-23, 22:11   #2594
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Trochę poczytałam ale też mam dość dziś był dłuuuuuugi dzień, więc również dobrej nocki, kto może to nawet stosunkowo dobrej u nas na kartonach niestety się nie da

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 22:15   #2595
madzialena-lublin
Rozeznanie

DzastaW
No to się porobiło... trzymaj się cieplutko, a głupim gadaniem się nie przejmuj- Twoje życie, Twoja dzidzia i rób po swojemu. A jakby co to . Wolno Ci, w końcu w ciąży jesteś

Cytat:
wogóle widzę, że dużo z nas spotka się z brakiem zainteresowania ze strony najbliższych.... ja, cotka, spa, acelinka damy radę dziewczynki
No to i ja się mogę do listy dopisać. Niby mama spyta raz na tydzień jak się czuję, ale na tym się kończy jej wkład. Jak słucham koleżanek, którym mamy pomagały wyprawki kompletować itp to tak jakoś dziwnie... No a o teściowej nawet pisać mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jesli zdecydowaliscie, ze nie chodzicie do kosciola to nie powinniscie chrzcic dziecka i sami sobie zaprzeczać, nawet wbrew rodzinie. Trzeba byc konsekwentnym w swoich wyborach - takie jest moje zdanie poparte obserwacją

Z ust mi to wyjęłaś. My też nie zamierzamy chrzcić (bo tak ) a reszta musi to uszanować.

Cytat:
a ja znów objedzona...tym razem arbuz
Ja wczoraj zjadłam pół, potem mąż przywiózł kolejne pół to miałam na dzisiaj Uwieeeeeelbiam arbuza . Tyle że sikam po nim jeszcze częściej

Cytat:
Poza tym wykreśliłam z listy wyprawkowej kolejne rzeczy: wanienkę ze stelażem, przewijak na łóżeczko, pokrowiec na przewijak, matę nieprzemakalną na materac i podręczny przewijak (taki do torby do wózka) - jeden sklep + internet, zero chodzenia a jaki efekt
za zakupy.
Powiesz gdzie kupowałaś? Pochwal się wanienką ze stelażem bo ja się właśnie zastanawiam jaką kupić.

Miłej nocki
Stary 2011-07-23, 22:21   #2596
acelinka
Zakorzenienie

Ja oglądałam polską wersje brzyduli, rola Sochy rzeczywiście boska, te jej przekręcanie przysłów mnie powalało
a inne wersje mnie już tak nie kręcą

ja też chyba pójdę w kimono jutro bardzo bym chciała żeby małż mnie zabrał do praktikera na malutki spacerek, żeby kupic lampke nocną taką coby jak najmniej światła dawała i dodatkowe półeczki do tej nieszczęsnej szafy. Ale zobacze co małż na to, pewnie powie "masz leżeć" okej, leżej cały tydzień już a właściwie to nie mam nakazu leżenia non stop

dobranoc
Stary 2011-07-23, 22:26   #2597
cotynato
Zakorzenienie

No własnie głupkowata ta Amerykańska

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 22:37   #2598
stokrotka_
Zadomowienie

poleżałam... zjadłam... nic ciekawego już nie wymyślę...bo nic mi się nie chce... więc chyba najlepiej jak się zwinę spać...

do jutra ,,, wpadnę wieczorkiem pewnie,bo u nas jutro są jakies pokazy lotnicze...więc się wybieram-jeśli pogoda dopisze na spacer nad morze pooglądać co nieco..i przy okazji spotkać się ze znajomymi..

dobrej nocy i miłej niedzieli

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 22:42   #2599
cotynato
Zakorzenienie

Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
I chyba sama mu pokażę kilka ładnych rzeczy przed porodem

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 22:50   #2600
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
ja słyszałam tzn. moja mama uważa że jest taka tradycja, ze mąż kupuje żonie coś z biżuterii. Mój tż na pewno tego nie praktykuje, ba nawet pewnie o tym nie słyszał, u niego w rodzinie takie rzeczy nie istnieją

gadam sobie na gg z bratową tż i mnie oświeciła, że jak chce lampke która daje mało światło to mam kupić sobie lampke solną - moim zdaniem świetna myśl
miałam iść spać

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-23 o 22:52
Stary 2011-07-23, 23:00   #2601
cotynato
Zakorzenienie

Mój też nie wiedział, na szczęście znaleźli się ludzie którzy to głośno przy nim powiedzieli Chociaż ja to biżuterii nie noszę a zegarek który mi się podoba ponad 300zł to teraz szkoda, żeby tż tyle wydawał, już chyba wpadam w tok myślenia-"lepiej kupić coś dla małego"

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 23:04   #2602
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Ancia mleczko do prania, nie płukania z tego co widziałam.
TAKIE
Ono dzieciowe więc wydawało mi się że mogę
Taak, mleczko jest ok - dostałam tego sporo w próbkach ze szkoły rodzenia, wystarzcy, by uprać wyprawkę .
Cytat:
Tak mi się śniło wczoraj
Twoja fantazja nie zna granic .
Cytat:
Za chwilę się zbieram na obiad z rodzicami, potem jade sobie potrzaskać trochę talerzy u koleżanki - na trzaskaniu - nie wiem czy znacie tą tradycje (trzaska się porcelanę na szczęscie, para młoda to zamiata, reszta pije, je i się bawi). Wyrzyję się trochę
A to kaszuby czy śląsk?
Cytat:
Skończyłam dziś sterydy, Cordafen dalej co 3 godzinki biorę, wyniki moczu , krwi super , także jestem happy, skurcze ustały , twardnienie też.
Małgosiu, to dobrze, że czujesz się lepiej, te sterydy były konieczne?? I właśnie - zostajesz do końca w szpitalu czy Cię wypuszczą??
Cytat:
Teściowa się nie interesuje ale uraczyła mnie super komplementem, powiedziała, że rzeczywiście będzie dziewczynka bo "zabrała mi urode" chyba już któraś pisała że słyszała taki komplement, gdzie rozum żeby takie rzeczy ciężarnej mówić
Moja eks teściowa taka była, współczuję. A okna pomyła?
Cytat:
A ja się przyszłam pochwalić W pasie kolejne 2 cm do przodu czyli dzidziol rośnie
Poza tym wykreśliłam z listy wyprawkowej kolejne rzeczy: wanienkę ze stelażem, przewijak na łóżeczko, pokrowiec na przewijak, matę nieprzemakalną na materac i podręczny przewijak (taki do torby do wózka) - jeden sklep + internet, zero chodzenia a jaki efekt
Czy mam gratulować dodatkowych cm w pasie?? Lepiej pogratuluję wyprawki, rośnie - i bardzo dobrze . Ja zakupy kończę chyba jutro, ale już tylko przez neta. Najmniej obciążają nogi .
Cytat:

Agnieszka , co się dzieje kochana, skąd te czarne myśli?
Cytat:
Słyszałam, uczulałam swojego, ale jakoś chyba go to nie wzięło . Teraz przez remont i zakupy wyprawki nie możemy poszaleć z kasą, więc pewnie nie mam na co liczyć.

My po imieninach, objadłam się jak bąk. I pali mnie ta cholerna zgaga, mam jej dość!!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 23:06   #2603
agnyska81
Zakorzenienie

Troszkę już ochłonęłam, pogadałam z mężem i jest mi lepiej.
Chrztu nie chcemy, bo nie uważamy się za członków kościoła, nie akceptujemy niektórych zasad. Przy chrzcie prosi się o przyjęcie dziecka do KK i zobowiązuje się do wychowania go w wierze katolickiej, a z góry wiemy, że nie chcemy tego robić. Kłamstwo nie wchodzi w grę, czyli prosty wybór
Dzięki za Wasze głosy w sprawie

Małgosiu, wiedziałam, że szpital wyjdzie Ci na dobre, ale jak tak dalej pójdzie, to jeszcze nie będziesz chciała stamtąd wychodzić Takiego towarzystwa i kontaktów z małymi dzieciaczkami to chyba każda Ci tu zazdrości A to ten szpital, gdzie chciałaś rodzić? Co mówią mamy już po porodzie, zadowolone?

Rabarbar - odpoczywaj kochana, mam nadzieję, że pomoże

Dobranoc mamcie, postaram się położyć, zobaczymy co z tego wyjdzie

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-23 o 23:09
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 23:07   #2604
acelinka
Zakorzenienie

anciaahk, umyła

co do prezentu to ja bym musiała tż napomknąć ze przydałaby mi się srebrna bransoletka, bo nie posiadam ale bardziej myślałam żeby to zrobić w kontekście rocznicy ślubu niż jako prezent na narodzinki
Stary 2011-07-23, 23:12   #2605
cotynato
Zakorzenienie

U mnie na pewno będzie chrzczone bo tż jest mocno wierzący.
Ja też jestem, ale co do kościoła mam swoje podejście.

Wymianka.
Stary 2011-07-23, 23:16   #2606
anciaahk
kosmitka

Myślałam, że tylko ja jestem nocnym markiem.

Acelinko - i dobrze, że pomyła, chociaż tyle z niej pożytku . Ja marzyłam o pierścionku złotym, ale cena powałlająca. Więc sama nie wiem co bym chciała. Sprzedałam ostatnio swój drugi telefon i miałam kupić sobie zegarek, ale może tż poproszę właśnie o zegarek.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Ja wymiękam, idę spać. Kolorowych.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-23, 23:16   #2607
acelinka
Zakorzenienie

mnie to by było miło gdyby tż coś sam od siebie kupił, a nie takie wyproszone i upatrzone
może moja mama go po cichu oświeci to ja nie będe musiała

ja też w końcu zmykam, baj baj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 00:01   #2608
spa82
Raczkowanie

Cytat:
ładne ładne
Judyty które znam to rzeczywiście specyficzne kobietki z charakterem
Cytat:
A co do imienia Judyta to faktycznie charakterne osóbki Mi się podoba
Cytat:
I coś specjalnie dla Spa, strach się bać
dzieki dziewczynki za miłe słowa ach miło mi sie zrobiło ale to podkreślone to że niby co bo tak podejrzanie zabrzmiało
Agnyska to ja się chyba nie boje bo juz straciłam dla niej głowę

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Spa ja widziałam łóżeczko na żywo i wglądało fajnie i solidnie widziałam w sklepie jaki u kolezanki(korzysta z nieg ojuz rok i sobie chwali)
Dzieki Ci za ten komentarz w takim razie Decyzja podjęta-właśnie chciałam takiego potwierdzenia.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzisiaj na obiadek pojechaliśmy na pstrąga z masełkiem czosnkowym -pycha
Zdradź gdzie Mi się właśnie taki marzy...

Cytat:
A jak nie to jest takie stare azerbejdzańskie przyslowie "nie chce to nie, niech spier...."
dokładnie niech "....dala dala" Mądre i głebokie to przysłowie-i jak sie ładnie rymuje

Za chwilę się zbieram na obiad z rodzicami, potem jade sobie potrzaskać trochę talerzy u koleżanki
Hmm ciekawa tradycja w moich stronach nie spotkałam się z czyms takim...I jak się trzaskało-ulzyłas sobie?

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
wylądowałam we wtorek w szpitalu, w piątek wyszłam. Powód: zasłabnięcie i Mój organizm nie wytrzymuje takjakby obciążenia ciążą =/
Oj to trzymaj się i dbaj o Was...
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 00:02   #2609
spa82
Raczkowanie

Cytat:
1.hhAA, leż leż, mnie tu położne ganiają jak mnie nie ma w pokoju tylko biegam po pokojach z dzieciaczkami małymi takie kruszzzzynyyy!
2.Judytka, zawsze mi się podobało to imię, zreszta bardzo dobrze mi się kojarzy
1.Zazdroszczę Ci tych pozytywnych stron pobytu...fajowo tak podpatrzeć pogadać poznać to wszystko od tej innej strony Ja chyba na ta chwilę nie mam wyobrażenia że to bedzie taka malutka kruszynka Jednak dobrze że na patologii miejsc nie mieli
2.

Cytat:
No to się u mnie burza teraz rozpęta...
Hmm kwestia religii jest tak samo niezręczna i niewygodna jak polityki itp. Kazdy ma swoje jakies przekonania i nikt nie powinien na siłe do swoich przekonywać. Powinniście zrobić jak uważacie i jak Wam podpowiada sumienie. Niby można ochrzcić dla tzw "świętego spokoju" ale to by takie zakłamanie było...Moim zdaniem to trudny temat więc nie chciałabym nic sugerować...Nie denerwuj się za bardzo tylko (wiem wiem łatwo napisać)

Cytat:
stanowczo za dużo tych kolorów, ale żaden mnie jakoś nie powalił na kolana. Raz podoba mi się ten, raz inny.
Dobrze to ujełaś Kolorów i wzorów jak na straganie a zaden nie mówi "weź mnie..." hehe ... a to tak na poprawe tego Twojego hormonalnego humoru

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Wróciłam, mam ambitny plan nadrobienia uczciwie od 21 strony idę czytać co tam u was
Nie radzę Ja jak zaczęłam nadrabiać moja nieobecnośc to na prawie 2miesiące wsiąkłam

Melduje że po imprezce jestem nazarta przezarta pełna a jutro powtórka z rozrywki Tak więc idę hodowac sadełko do łóżeczka

Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA

To chyba na tyle jeśli chodzi o mnie. Idę palulu tak więc do jutra
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 05:59   #2610
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA

To chyba na tyle jeśli chodzi o mnie. Idę palulu tak więc do jutra
normalnie szczęka mi opadła dobrze, że chociaż bez twarzy....

Dzień dobry mamusie

Co do chrzczenia- nie chrzczenia dzieci - ja swojego dziecka na pewno nie ochrzczę, bo mój TŻ jest ateistą i w tym roku ma zamiar "wypisać się" z kościoła (apostazja), a ja co prawda pochodzę z rodziny wierzącej, ale do kościoła nie chodzę i źle się tam czuję. Wiem, że nie zacznę nagle gorliwie chodzić na msze św., a za katoliczkę już od jakiegoś czasu się nie uważam. Więc po co robić coś tylko dlatego, bo "może mieć łatwiej w życiu" - słowa mojej rodziny, ale moim zdaniem to wcale nie jest prawda
Problem może pojawić się za 8 lat, jak mały będzie w wieku komunijnym - jeśli wtedy będzie taka sytuacja, że będzie źle się z tym czuł, że nie ma chrztu i nie może pójść do komunii a CHCE, to zawsze można go ochrzcić i do komunii wysłać. Ale pójść na chrzest po urodzeniu i kłamać, że wychowa się dziecko w wierze katolickiej to moim zdaniem nie jest dobry pomysł

No to się rozpisałam

A tak w ogóle to mówicie, że na wózki tak długo się czeka? 10 tygodni? Będę musiała pospieszyć mojego TŻ, bo nie zdązymy do porodu.

Miłego dnia
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości