|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
to jestem większa od ciebie
![]() przez ten szpital jeszcze przytyje jak nic ![]()
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tym etapie ciąży kg w te czy we wte to już chyba żadna różnica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
u mnie 105
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moja przyjaciółka jako dziecko też nie była chrzczona (czasy komunizmu, a ona córka policjanta, więc nie było szans na chrzest). I miała lekki żal do rodziców, że jej tego nie zapewnili. W wieku 18 lat sama sobie zorganizowała chrzest, komunię i bierzmowanie ![]() To oczywiście Twój wybór i jeśli nie masz zamiaru wychowywać dziecka w wierze, to ceremonia chrztu byłaby trochę przekłamana, ale z drugiej strony, to nie ogranicza późniejszych wyborów twojemu dziecku. Cytat:
![]() A ja pewnie w najbliższym czasie będę musiała was nieco zaniedbać. Rodzinka się zjechała, a do tego jeszcze na dniach brat przyjedzie, a strasznie się za nim stęskniłam. Teraz jak każde z nas mieszka daleko od domu, to fajnie się raz na jakiś czas zjechać i pogadać. A teraz to w końcu przyszłą bratową poznam ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a z jakiej stronki Ty oglądasz?? może i ja zacznę ![]() właśnie wróciłam spod prysznica.... się wygimnastykowałam... normalnie jak za dawnych czasów na lekcji w-f ![]() ![]() malamutka nie ma za co ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-23 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śmiesznie to brzmi 99% wody, zobaczymy co to za cudo Sara ładnie, Laura też... Olivia ostatnio bardzo popularne, kuzyna córa ma tak na imię ![]() w ogóle co do imion to tez jestem zdania, że to nasze prawo jak nazwiemy dzieci swoje, nikomu nic do tego... a komentarze to wiecie gdzie kładźcie... nie ma się co przejmować, nasze życie nasze dzieci nasze decyzje i już! Cytat:
24 odcinki 6sezonu jeden po drugim ![]() ![]() Cytat:
![]() szczęściary, że nie nacinane... 106 cm miłości ![]()
![]() |
#2589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym jak na 30 tydzień i 1 dzień wyglądam bardzo ciążowo już choć przez miesiąc przytyłam tylko 1kg ![]() MalgosiaM8 doczytałam że w szpitalu jesteś ![]() ![]()
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Rozeznanie
|
U mnie 102cm, a jestem z terminem miesiąc za Wami
![]() A dziś jak rodzinka przyjechała, to wyskoczyli mi z tekstem: "Ładnie wyglądasz, nie jesteś taka gruba, jak mówiła Twoja mama" ![]() Nie ma to jak mieć wsparcie w najbliższych ![]() Idę się położyć, bo mała szaleje jakbym z litr kawy wypiła. A cały dzień siedziała tak cichutko - wstydziła się ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() póki miałam gości (siostra z męzem i synem) - ok. Ale obejrzałam Tristana i Izoldę, poszłam się wykąpać i ... ryczałam.... Im bliżej porodu tym bardziej boję sie o małą... Ja jestem głupia, wiem - powinnam wierzyć, że wszystko będzie ok (bo przecież MUSI BYĆ OK), ale humory i hormony mnie wykończą. I nie bijcie, ja naprawdę sama siebie nie poznaje, nie wiem co się dzieje, skąd te łzy, płacze, czarne myśli ![]() rabarbar uważaj na siebie ![]() acelinka widzę, że Twoja teściowa to taka wypisz - wymaluj jak z kawałów, strasznie taktowana kobieta ![]() Cytat:
![]() Małgoś dbaj o siebie w tym szpitalu i jedz dużo, za mnie też możesz ![]() ![]() zmykam spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Ja uwielbiałam brzudUlę polską ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-23 o 22:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Wtajemniczenie
|
Trochę poczytałam ale też mam dość dziś był dłuuuuuugi dzień, więc również dobrej nocki, kto może to nawet stosunkowo dobrej
![]() ![]()
#2595 | |||
Rozeznanie
|
DzastaW
No to się porobiło... trzymaj się cieplutko, a głupim gadaniem się nie przejmuj- Twoje życie, Twoja dzidzia i rób po swojemu. A jakby co to ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Z ust mi to wyjęłaś. My też nie zamierzamy chrzcić (bo tak ![]() Ja wczoraj zjadłam pół, potem mąż przywiózł kolejne pół to miałam na dzisiaj ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Powiesz gdzie kupowałaś? Pochwal się wanienką ze stelażem bo ja się właśnie zastanawiam jaką kupić. Miłej nocki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądałam polską wersje brzyduli, rola Sochy rzeczywiście boska, te jej przekręcanie przysłów mnie powalało
![]() a inne wersje mnie już tak nie kręcą ![]() ja też chyba pójdę w kimono ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zadomowienie
|
poleżałam... zjadłam... nic ciekawego już nie wymyślę...bo nic mi się nie chce... więc chyba najlepiej jak się zwinę spać...
do jutra ,,, wpadnę wieczorkiem pewnie,bo u nas jutro są jakies pokazy lotnicze...więc się wybieram-jeśli pogoda dopisze na spacer nad morze pooglądać co nieco..i przy okazji spotkać się ze znajomymi.. dobrej nocy i miłej niedzieli ![]()
#2599 |
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
![]() I chyba sama mu pokażę kilka ładnych rzeczy przed porodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gadam sobie na gg z bratową tż i mnie oświeciła, że jak chce lampke która daje mało światło to mam kupić sobie lampke solną - moim zdaniem świetna myśl ![]() miałam iść spać ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-23 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Mój też nie wiedział, na szczęście znaleźli się ludzie którzy to głośno przy nim powiedzieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Twoja fantazja nie zna granic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My po imieninach, objadłam się jak bąk. I pali mnie ta cholerna zgaga, mam jej dość!!
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Troszkę już ochłonęłam, pogadałam z mężem i jest mi lepiej.
Chrztu nie chcemy, bo nie uważamy się za członków kościoła, nie akceptujemy niektórych zasad. Przy chrzcie prosi się o przyjęcie dziecka do KK i zobowiązuje się do wychowania go w wierze katolickiej, a z góry wiemy, że nie chcemy tego robić. Kłamstwo nie wchodzi w grę, czyli prosty wybór ![]() Dzięki za Wasze głosy w sprawie ![]() Małgosiu, wiedziałam, że szpital wyjdzie Ci na dobre, ale jak tak dalej pójdzie, to jeszcze nie będziesz chciała stamtąd wychodzić ![]() ![]() Rabarbar - odpoczywaj kochana, mam nadzieję, że pomoże ![]() Dobranoc mamcie, postaram się położyć, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-23 o 23:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
anciaahk, umyła
![]() co do prezentu to ja bym musiała tż napomknąć ze przydałaby mi się srebrna bransoletka, bo nie posiadam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
U mnie na pewno będzie chrzczone bo tż jest mocno wierzący.
Ja też jestem, ale co do kościoła mam swoje podejście. |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
kosmitka
|
Myślałam, że tylko ja jestem nocnym markiem.
Acelinko - i dobrze, że pomyła, chociaż tyle z niej pożytku ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Ja wymiękam, idę spać. Kolorowych.
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
mnie to by było miło gdyby tż coś sam od siebie kupił, a nie takie wyproszone i upatrzone
![]() może moja mama go po cichu oświeci to ja nie będe musiała ![]() ja też w końcu zmykam, baj baj ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agnyska to ja się chyba nie boje bo juz straciłam dla niej głowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj to trzymaj się i dbaj o Was... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() Hmm kwestia religii jest tak samo niezręczna i niewygodna jak polityki itp. Kazdy ma swoje jakies przekonania i nikt nie powinien na siłe do swoich przekonywać. Powinniście zrobić jak uważacie i jak Wam podpowiada sumienie. Niby można ochrzcić dla tzw "świętego spokoju" ale to by takie zakłamanie było...Moim zdaniem to trudny temat więc nie chciałabym nic sugerować...Nie denerwuj się za bardzo tylko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Melduje że po imprezce jestem nazarta przezarta pełna a jutro powtórka z rozrywki ![]() ![]() Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA To chyba na tyle jeśli chodzi o mnie. Idę palulu tak więc do jutra ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzień dobry mamusie ![]() Co do chrzczenia- nie chrzczenia dzieci - ja swojego dziecka na pewno nie ochrzczę, bo mój TŻ jest ateistą i w tym roku ma zamiar "wypisać się" z kościoła (apostazja), a ja co prawda pochodzę z rodziny wierzącej, ale do kościoła nie chodzę i źle się tam czuję. Wiem, że nie zacznę nagle gorliwie chodzić na msze św., a za katoliczkę już od jakiegoś czasu się nie uważam. Więc po co robić coś tylko dlatego, bo "może mieć łatwiej w życiu" - słowa mojej rodziny, ale moim zdaniem to wcale nie jest prawda ![]() Problem może pojawić się za 8 lat, jak mały będzie w wieku komunijnym - jeśli wtedy będzie taka sytuacja, że będzie źle się z tym czuł, że nie ma chrztu i nie może pójść do komunii a CHCE, to zawsze można go ochrzcić i do komunii wysłać. Ale pójść na chrzest po urodzeniu i kłamać, że wychowa się dziecko w wierze katolickiej to moim zdaniem nie jest dobry pomysł ![]() No to się rozpisałam ![]() A tak w ogóle to mówicie, że na wózki tak długo się czeka? 10 tygodni? ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.