|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
rozwarcia nie mam, mam skróconą szyjkę (ma niecałe 2 cm.). Miałam robione usg, wszystkie wymiary idealne, a główka 3 tygodnie do przodu =)
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- jedyny plus Mojego pobytu w szpitalu jest taki że narzeczony się przeraził i w tym tygodniu zrobi remont pokoju teściowej powiedzieliśmy że nie wiadomo czy będzie ślub (zobaczymy jak się będę czuć), a Ona zrobiła mega awanturę i powiedziała mnóstwo przykrych słów, aż szkoda o tym pisać =/ |
|
|
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
oj ale się porobiło... dużo zdrowia dla synka biedna się namęczyłaś pewnie nocnym zbijaniem gorączki, a synek pewnie gorączką... odpoczywajcie razem i oby szybko minęło... trzymaj się ![]() Cytat:
już druga co wylądowała w szpitalu... trzeba leżeć i odpoczywać
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moj psinka odwdzięcza sie przytulakiem hihi
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do teściówki to no chyba zdrowie Twoje i dzidzi ważniejsze, wg niej chyba akcja porodowa na ślubie byłaby okej
|
|
|
|
|
#2555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hhAA, leż leż, mnie tu położne ganiają jak mnie nie ma w pokoju tylko biegam po pokojach z dzieciaczkami małymi
jestem jestem, ale jak wczoraj jak padłam spać, tak całą noc spałam, dziś kimałam, a to obiad, wizyty, gadki szmatki z ciężarówkami, albo chodzenie do dzieciaczków i lulanie ślicznej małe kruszynkiiii Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skończyłam dziś sterydy, Cordafen dalej co 3 godzinki biorę, wyniki moczu , krwi super , także jestem happy, skurcze ustały , twardnienie też. Inny problem mam z wypróżnianiem
|
|
|
#2556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy wy juz wszystkie macie powybierane imiona dla maluszków?? My wciąż mamy dylemat.... bo mi sie nic nie podoba az tak ze bym chciała
|
||
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wczoraj przymierzyłam moją sukienkę z poprawin naszego ślubu i się okazało że się zmieściłam
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
No to się u mnie burza teraz rozpęta... Tata zadzwonił, niby tak, a w końcu pyta, czy jutro idę do kościoła. A potem mnie o chrzest pyta. Sam zaczął, to co miałam mówić... Powiem Wam tylko, jego rada dla mnie: ochrzcić, mimo że do kościoła nie zamierzam chodzić, bo dziecko skrzywdzę i nie dam mu wyboru
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, weź bo pierwsza część posta jest taka że aż się chce iść do szpitala
Bujanie kruszynki, świetne spanie, rozmowy z ciężarówkami... a ja tu kisnę , walam się z boku na bok i jestem chętna na takie atrakcje ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Bo ja np. do kościoła samego w sobie mam swoje podejście. Chodzę bo ... no nieważne w każdym razie ochrzczę ponieważ nie zaszkodzę mu tym a dziecku raczej i tak fakt tego, że był chrzczony nie będzie wadził gdyby okazał się niewierzący itp.
|
|
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle widzę, że dużo z nas spotka się z brakiem zainteresowania ze strony najbliższych.... ja, cotka, spa, acelinka Cytat:
![]() 2. stanowczo za dużo tych kolorów, ale żaden mnie jakoś nie powalił na kolana. Raz podoba mi się ten, raz inny. Świetny kolor pokazywała cotka swojego wózka - taki fiolet, boski był ten kolorek martunia jaką miałaś sukienkę na poprawiny, że się jeszcze w nia mieścisz?? ja mieściłam się ledwo w swoją w styczniu
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-23 o 20:06 |
||
|
|
|
#2561 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
dziś pracowity dzień- bylam na naszym remoncie poszlifować framugi od drzwi (gł. na siedząco ), potem poszłam z psem na 40minutowy spacer, zrobiłam leczo cukiniowe i padam na pyszczek. A ręka to już mi ogóle odpada.Kellysss, Lausanne, Katarzynko - zdrówka dla Waszych dzieciaczków Ty chytrusie- dopiero jak wszystkie poszły spać to za lody się bierzesz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też mam problemy w nowym miejscu z WC Może niech Ci małż śliwek nakupi- czyszczą aż miło ![]() Kiedy Cie wypuszczą??? Cytat:
![]() Szczerze współczuję ![]() Chyba coś mi pozżerało z cytatów... no nic, może sobie jeszcze przypomnę. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Agnieszka- a jak dziś u Ciebie??? Lustereczko mówi już kto jest najpiękniejszy na świecie ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- lau- dziś dopiero przeczytałam ten artykuł "gdyby mężczyźni rodzili dzieci" - już od dawna byłam tego samego zdania
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-23 o 20:29 |
|||||
|
|
|
#2562 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dużo osób z tego co słyszałam kupuje huggis z tym leżącym dzidziusiem na początek Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i dużo zdrówka dla Alanka a lasania z Twojego przepisu...wyszła super... już jej prawie nie ma ... mąż zachwycony,ja przeżarta... a na przyszłość .. muszę tylko lepszą pasatę wynaleźć.. bo ta z romy szału nie robi... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do zaparć.. mi bardzo pomogło świeże kiwi... albo świeży ananas.. jadłam i zadziałało jak trzeba. miałam problemy na początku ciąży i na innym wątku mi mamuśki doradziły ![]() Cytat:
ale.... nie zmienia to faktu,że Nasza Sara...może jeszcze zostać Laurą albo Olivią ![]() Cytat:
My ochrzcimy ale nie wiem jak z chodzeniem do kościoła itd. ale mimo wszystko chcę ochrzcić... mój kuzyn jest niewierzący... bynajmniej tak się określa.. i nie ochrzcił syna.. później w podstawówce dziecko poszło do szkoły..zaczęły się pytania itd.. w końcu zdecydowali się ochrzcić i posłać do komunii... Cytat:
ale przylecieć to chcieli zaraz po porodzie...ni hu hu... zabukowaliśmy im bilet dopiero na koniec września skoro się teraz nie intereszą..to niech sobie poczekają aż zobaczą małą miesiąc ![]() któraś ostatnio prosiła bym pokazała swój przwijak...znalazłam na ang. mothercare..mam dokładnie taki nakłada się na łózeczko go http://www.mothercare.com/richConten...pf_rd_s=left-2 a ja dziś byłam w pracy,potem zrobiłam lasagnię,, w międzyczasie 2 prania.. a teraz leże i odpoczywam.... ale mi coś dziś ciężko pozycję znależć dla siebie..
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-23 o 21:24 |
|||||||||
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś wybitnie nudno, małż na zawody wędkarskie pojechał, przyjaciółka ma dziś rocznicę ślubu a mnie nie ma u niej Co do ploteczek to nie ma czego zazdrościć, każdy jest inny , mamy tu jedną mamusię buca na sali , która odwraca się do nas pupą, a że ma kusą koszulinę to cały czas widać jej eeee intymne miejsca Doszła dziś jedna do nas do sali, ze skurczami, wody jej już odeszły i chodzi z małżem, powiedzieli jej że dziś urodzi, w dzień terminu Co do śliwek niestety na mnie nie działają, jutro chyba zakupie sobie litrę mleczka i polecę po bandzie haha ubikacje mam po drugiej stronie sali , takżę zdażę ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż...To my musimy jeździć do niej (i Babci) a czasu przez remont za bardzo nie mamy. Z reszta co przyjedziemy to ona ciągle gdzieś wyjeżdża z pokazami swoich garów. Ech ... bez komentarza bo się nakręcam już ![]() Cytat:
2- hiihi- to uważaj po tym mleku ![]() 3- no dobra ![]() To kiedy wychodzisz?? Wiesz coś??? |
||
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam, mam ambitny plan nadrobienia uczciwie od 21 strony
idę czytać co tam u was
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
Archinta.... czyli kolejne do listy z dziwnie niezaiteresowanymi nami członkami rodziny...ale u Ciebie jeszcze gorzej-bo to mama i mieszka niedaleko... ehh
irmith... napisz co tam u Ciebie wcześniej... bo się obawiam,że czeka Cię dłuuuuga lektura ![]()
|
#2568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnyska w nerwach lepiej nawet nie zaczynać tematu z tatą, szkoda twojego zdrowia przeczytałam co i jak ze 2,5 godziny byliśmy na mieście dokupić farbę, kawałek wykładziny i takie tam i ledwo doszłam do samochodu, tż zły że mnie zabrał kazał się kłaść do łóżka i dopiero teraz wstałam. niby dobrze się czułam a tu nagle w sklepie agd prawie przestałam widzieć na prawe oko, mroczki jakieś takie i migotanie ostrości zero przestraszyłam się na maksa, dobrze że było gdzie usiąść a w domu musiałam ściągnąć obrączkę i pierścionek mimo że nic mi nie spuchło to 3 palce mi zdrętwiały i takie mrówki czułam jak by mi krew nie docierała miała któraś coś podobnego???kurcze ciśnienie normalne, dziś wręcz wzorcowe, głowa teraz dopiero mnie boli pewnie przez to spanie w dzień, nie wiem co to mogło być mam tylko nadzieję że to jakiś jednorazowy atak i się nie powtórzy tylko teraz chyba już sama nie będę prowadzić auta bo się boję
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może na zmiany ciśnienia tak teraz reagujesz???Kiedy masz kolejną wizytę? |
||
|
|
|
#2570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem. ale jak dla mnie teraz mogliby chociaż spytać jak usg-czy mała rośnie,czy się rozwija itd. kij już z pytaniem o moje samopoczucie.. ojjj napewno to wypomnę..chyba,że to tylko teraz moje hormony na to uczulone .![]() rabarbar...jak ci nie przejdzie całkiem to może idz na dyżur do szpitala.. a ja znów objedzona...tym razem arbuz
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmykam do łóżka- po dzisiejszym szaleństwie remontowym padam z nóg. Kolorowych |
|
|
|
|
#2572 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie sie tam podobało że wyglądałam na weselu jak zielona kuleczka Cytat:
![]() A Wy kochana nie dajcie się zmanipulować, zróbcie wg siebie, jak uważacie a nie jak rodzina uważa ![]() Cytat:
Teściowa się nie interesuje ale uraczyła mnie super komplementem, powiedziała, że rzeczywiście będzie dziewczynka bo "zabrała mi urode" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moze ciśnienie Ci skoczyło, albo po prostu się przemęczyłaś, uważaj na siebie i jeśli nie musisz to najlepiej nie prowadź samochodu ![]() mi łapki drętwieją ale tylko jak jestem w pozycji leżacej
|
|||||||
|
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() własnie wrócilismy od znajomych mały grilek się wywiązał ale jakaś zmęczona jestem, ide zaraz spać, dobranoc mamuski Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem jesli zdecydowaliscie, ze nie chodzicie do kosciola to nie powinniscie chrzcic dziecka i sami sobie zaprzeczać, nawet wbrew rodzinie. Trzeba byc konsekwentnym w swoich wyborach - takie jest moje zdanie poparte obserwacją ![]() do jutra |
||
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
arbuz to jest myśl
zaraz zmierzam w kierunku lodówki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my to np. jesteśmy z tych o których się mówi "wierzący ale nie praktykujący" ![]() ładne imionka najbardziej mi się podoba Hania i Olga ![]() dobranoc pchełki na noc ![]() Kurcze Natalcia dzisiaj straszliwie sie wierci, a mnie brzuch jakoś bardziej pobolewa i jakoś częściej mnie kłuje tu i ówdzie
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-23 o 21:54 |
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, moja nuda sięgnęła szczytu, siedzę i oglądam brzydulę betty od pierwszego odcinka
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, a myslałam ze to moja nuda osiągneła apogeum
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dołączam i ja.... już nawet nie mam pomysłu co dalej.... nuda,leń,nuda...
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
Dzasta dobrze, że wszystko ok ![]() Rabarbar może faktycznie Ci ciśnienie spadło, jutro proszę odpoczywać Agnyska to musi być wasza decyzja ![]() A ja się przyszłam pochwalić W pasie kolejne 2 cm do przodu czyli dzidziol rośniePoza tym wykreśliłam z listy wyprawkowej kolejne rzeczy: wanienkę ze stelażem, przewijak na łóżeczko, pokrowiec na przewijak, matę nieprzemakalną na materac i podręczny przewijak (taki do torby do wózka) - jeden sklep + internet, zero chodzenia a jaki efekt
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już od dawna się przymierzam a teraz jak już się nudzę to czemu nie zastanawiam się tylko czy nie zacząć bliżej odcinka z przemianą
|
|
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamusie po 2 lub 3 dziecku a boją się jak jasna cholerka, to co mamy my powiedzieć ![]() a jak takie małe potrafi kupkę zrobić , szok, kilka chusteczek nawilżanych potrzeba naraz ![]() aaa i powiem wam, że jedna laseczka urodziła 3100 córeczke bez nacinania, a druga chłopczyka UWAGA UWAGA 4850! BEZ NACINANIA! Szacun nie ? Ale dzieciaczki masakrycznie się różnią wielkością ale priorytety te same, cycuś mamusi ![]() jezu ja tu wariuje powoli, dobrze że jest z kim pogadać, cały czas coś jemy bez kitu, czy to 5-30 rano czy 3 w nocy haha, ale jak jedna zacznie to nie ma przeproś i mi ślina w buzi się zbiera ![]() Cytat:
![]() mi 106 stukneło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

no chyba zdrowie Twoje i dzidzi ważniejsze, wg niej chyba akcja porodowa na ślubie byłaby okej 
U mnie też, ale i tak opieram się na tym początkowym
Najczęściej jest odpowiedz "aha"
Ale ja juz do brzuszka od maja tak mówię więc teraz trudno byłoby mi się przestawić. zreszta nie wydaje mi się żeby to było jakies krzywdzące imię
Imię napewno podoba sie mojemu lekarzowi
wiem, głupia jestem
.
Może niech Ci małż śliwek nakupi- czyszczą aż miło 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)