Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 09:22   #2371
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

moria kurcze, to Twój tż szaleje za kierownicą ... dobrze, że nic więcej się nie stało ...
mój też szybko jeździ najważniejsze że jest zdrów i cały i tak jak mówisz nikomu innemu nie zrobił krzywdy ... ma nauczkę na przyszłość, oby wyciągnął jakieś wnioski !!!!
no auto nieźle pokiereszowane ...

mary ja kąpie Gabrysię o 18:30 tylko że ja karmię piersią i wieczorna karmienie długo trwa bo mała sporo ciumka i do tego trzeba porządnie odbeczeć przed nocnym snem co by spała jak najdłużej
mi włosy też już trochę wypadają, ale jeszcze tragedii nie ma

spice1985 mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jednak żedne choróbsko sie nie rozwinie

mimbi a wiesz że to istotne które palce Ci drętwieją ??? dobrze że już lepiej, może spałaś na ręce jakoś niewygodnie ..
też kupiłam krem do stóp Gehwol, ale zapominam używać (a to za Twoją namową) dwa razy użyłam więc spektakularnych efektów nie zauważyłam

TheXanthippe 550ml to nie tak źle, może akurat ma taki okres, obserwuj. ... może mniej wody dawaj, wtedy więcej zje, bo brzuszek będzie bardziej pusty ...

aga_pe avatar cud-miód
Norbi wymiata

anula odpoczywajcie, dobrze że Was tam nie ma teraz !!!!!!!
no i wracajcie szybko do nas cali i zdrowi i wypoczęci

Witam się z rańca !
pogoda kiepskawa, ale chociaż nie pada ...

Gabulek długo mi spał dziś ...
obudził się jakoś po 7, pomachała rączkami, ale głodna nie była bo jadła koło 6
więc zasnęła i śpi do teraz ....

nie wiem co dziś robić żeby dzień był inny niż reszta

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:27   #2372
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dzień dobry!

pogoda się poprawiła

Moria, jakie autko ma Twój TŻ? Bosz, naprawdę najważniejsze, że nic Mu się nie stało, no i szczęście w nieszczęściu z tymi punktami

Mimbi, fajnie tam masz, zazdroszczę! Opiekunek i rzeki Co do mojego wyglądu, to zapewniam Cię, że jak zobaczysz mój tyłek, biodra i uda, to zapytasz CZEMU WZIĘŁAM GARAŻ. Spoko, obie będziemy w workach chodzić

Agnieszko.M, ja właśnie też myślę o zaczęciu czegoś porządniejszego na włosy, chociaż ciągle karmię i nie wszystko mogę...

Aga.pe,

Anula, dobrze, że Wy daleczko

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:34   #2373
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Agnieszko.M, ja właśnie też myślę o zaczęciu czegoś porządniejszego na włosy, chociaż ciągle karmię i nie wszystko mogę...
Może coś podpowiesz, co można już zażywać?? Wprawdzie moje włosy ciągle na swoim miejscu, ale boję się, że jak się zacznie wysyp, to będzie horror. Kiedyś brałam Oenobiol anti-hute, ale pewnie teraz nie można.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:42   #2374
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
500 km ooo
my z siasiem mamy 30 gdzies
jeszcze blisko eweska, daisulka, moniqac
jaki masz kochany awatar

Ja też mam dość blisko Może kiedyś się uda spotkać
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobie co napisałyście jak mnie nie było

ja już po sesji z przesympatyczną Anią panią doktor anestezjolog , która zgłosiła się do mnie po zobaczeniu wpisu na blogu.
Nie zbyt urodziwa dziewczyna, ale bardzo sympatyczna
Efekty na blogu.
Efekty świetne. Zajrzałam na Twój blog i jestem po prostu zachwycona. Może się też kiedyś do ciebie wybiorę, bo z Rybnika do Sosnowca wcale nie jest tak daleko
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
eweska modelka i make-up i zdjęcia super! Po prostu czad! I wg mnie pani anestezjolog niczego nie brakuje albo po prostu Ty wyciągnęłaś z niej to co najlepsze

No dobra kochana! A teraz przyznaj się kto za Ciebie dziecko urodził! Nie wierzę nawet w tą bliznę po CC - kredką sobie narysowałaś

Szkoda, że nie ma anuli Pomarudziłabym sobie z nią trochę bo nasi TŻ'ci obaj napaleńcy na sportowe fury i ten mój cudowny mężyk rozwalił dziś kupione przed tygodniem auto, doszczętnie! auta jeszcze nawet nie ubezpieczył... Niech mi teraz tylko burknie, że za dużo dla Iguśki kupuję to go własnoręcznie o głowę skrócę. Czekam na niego ale sama nie wiem po co bo nawet mi się nie chce go opieprzać Dobrze, że się nie zabił i nie osierocił Igusi albo że w kogoś nie uderzył i kogoś nie pozbawił życia
Achaa i podejrzewam, że stracił też prawko, bo była policja na miejscu a jemu 2 punktów do utraty prawka brakowało
Jesteś taka spokojna... Ja bym już szalała w tym momencie...

A u nas dziś leniwy dzień. Wczoraj byliśmy do pierwszej w nocy na kameralnej imprezce - Zuza sobie słodko spała. Teraz też kima w łóżeczku, a my się zastanawiamy na którą pójdziemy do kościoła... Trzeba by w końcu jakieś śniadanie zjeść.

A propos aerobicznej szóstki weidera - czy liczba powtórzeń dotyczy serii czy pojedynczego ćwiczenia?? Też chciałabym spróbować...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:44   #2375
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Może coś podpowiesz, co można już zażywać?? Wprawdzie moje włosy ciągle na swoim miejscu, ale boję się, że jak się zacznie wysyp, to będzie horror. Kiedyś brałam Oenobiol anti-hute, ale pewnie teraz nie można.
ja łykam tablety z witaminami dla mam karmiących i ciężarnych i mam nadzieję że trochę to pomoże ....

Gabrynia się obudziła,
mężul odkrył że ma łaskotki

zaraz zapodam jej 50ml z butelki ...

Stary 2011-07-24, 10:22   #2376
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki ja też chcę z Wami tą "6" robić Ale od poniedziałku, ok?

agnieszka_pe Norbi w bujaczku super ale avatar totalnie wymiata! Uwielbiam zdjęcia maluszków z tatusiami

anula_81 u nas też mówią cały czas o Oslo na zmianę z informacją o śmierci Amy Winehouse. Jakiś trefny ten weekend po prostu
Super, że Zonia taka grzeczna! Trzymam kciuki aby się pogoda poprawiała, u nas też mokro, ciemno i ponuro.

Achaaa, zapomniałam Wam wczoraj napisać. W superpharm promocja -30% na całą serię Oilatum i vit.D 36 szt. chyba 12,50zł kosztuje. W promocji -50% są też tabletki skrzyp z drożdżami na włosy i paznokcie. Opakowanie chyba 15zł kosztuje a w cenie regularnej prawie 30zł więc się opłaca i super ten preparat.

A co do mojego spokoju, no ja już tak mam, czasu się nie cofnie więc wyznaję zasadę, że "nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem". Stało się i już tego nie zmienimy, auto rzecz nabyta, wiadomo uszczerbek na domowym funduszu nie mały ale lepsze to, niż choćby czyjeś połamane nogi. Cieszę się, że nikt w tym wypadku nie ucierpiał, TŻ nie ma nawet 1 siniaka. My wszyscy w domu cali i zdrowi a to najważniejsze

mary wolę nie mówić jakie auto aby ktoś z zewnątrz nie powiązał faktów No sportowe napiszę, 260 koni, łatwo nim wylecieć z zakrętu i przywalić w drzewo.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:34   #2377
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
eweska modelka i make-up i zdjęcia super! Po prostu czad! I wg mnie pani anestezjolog niczego nie brakuje albo po prostu Ty wyciągnęłaś z niej to co najlepsze

No dobra kochana! A teraz przyznaj się kto za Ciebie dziecko urodził! Nie wierzę nawet w tą bliznę po CC - kredką sobie narysowałaś

Szkoda, że nie ma anuli Pomarudziłabym sobie z nią trochę bo nasi TŻ'ci obaj napaleńcy na sportowe fury i ten mój cudowny mężyk rozwalił dziś kupione przed tygodniem auto, doszczętnie! auta jeszcze nawet nie ubezpieczył... Niech mi teraz tylko burknie, że za dużo dla Iguśki kupuję to go własnoręcznie o głowę skrócę. Czekam na niego ale sama nie wiem po co bo nawet mi się nie chce go opieprzać Dobrze, że się nie zabił i nie osierocił Igusi albo że w kogoś nie uderzył i kogoś nie pozbawił życia
Achaa i podejrzewam, że stracił też prawko, bo była policja na miejscu a jemu 2 punktów do utraty prawka brakowało
boze dobrze ze nie osierocił Igusi
ale z niego pirat drogowy... moze teraz bedzie bardziej ostrozny. na prawde dziekowac bogu ze nic sie nie stało.
sniłas mi sie dzisiaj

spice wydaje mi sie ze hanusia mieszana ale bardziewj do Ciebie podobna

my wstalismy z sebkiem o 10
jadl o 2:30 i o 6 30
własciwie jeszcze sie do konca nie obudził

wnerwias mnie odbijanie w nocy!!!!!!!!!
jemu sie czasem po godz nie odbija i jest stekanie
ja pije kawusie i jem szarlotke
a pod oknami chodza mi cyganie z harmonia i graja wrrr

tz w pracy AGAIN.... ale za tydz ma dwa tyg wolnego
ja musze włosy zafarbowac i ide do mamy
chyba wpakuje sebe w chuste
wczoraj trenowałam zakładanie na poduszcze
poduszce sie podobało
Stary 2011-07-24, 10:37   #2378
zosiaaa
Zadomowienie

hej

Monia z numerkami no ja już 3 tygodnie po wizycie jestem i podobno miałam dostać na dniach , a album to u mnie problem ze zdjęciami, bo ja jak jakieś posiadam to głównie z wesel

MoniaK ja płacę za puszkę 25zł, no i brawa dla Tymka za coraz dłuższe sny nocką

Moria zazdroszczę cierpliwości i spokoju

też kiedyś próbowałam a6w ale nic mi z tego nie wyszło, wytrzymałam chyba 2 dni

co do chrztu - my płaciliśmy 150 zł, u nas nie było żadnego "co łaska", tylko powiedział że pobierają opłatę za chrzest w wysokości 150 zł

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:42   #2379
matallewar
Zakorzenienie

antropia jak znajdę chwilę, to zeskanuję i Wam tu wrzucę
A A6W też zamierzam, ale teraz jeszcze nie. Najpierw zwykłe brzuszki, żeby wzmocnić mięśnie brzucha, bo inaczej nawet do połowy nie dojdę

Idę, nawet nie chce mi się pisać, bo znów problemy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:45   #2380
Zytus
Rozeznanie

Po obejrzeniu fot mary normalnie sie zalamalam. chyba powinnam zapas herbatnikow wyrzucic, albo zjem je szybko (bo szkoda) i wezme sie za ''6''. Juz kiedys udalo mi sie az tydzien cwiczyc, moze teraz pojdzie lepiej.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:45   #2381
andziot
Zakorzenienie

Gabunia wypiła z butelki
i to z Browna, a ostatnio tylko Nuka z jakimś dziwnym smoczkiem trawiła ...
chyba mogę już ją zostawić, głodować nie będzie ....
tylko sporo czasu jej zajmuje zassanie
musi sobie przypomnieć jak to się robi,
czasem jej wypada smoczek i znów z parę sekund zanim zassie ...

mężul obiad dziś robi
uffff,
bo mi się nie chce

słońce się przebija przez chmury

Stary 2011-07-24, 10:48   #2382
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
antropia jak znajdę chwilę, to zeskanuję i Wam tu wrzucę
A A6W też zamierzam, ale teraz jeszcze nie. Najpierw zwykłe brzuszki, żeby wzmocnić mięśnie brzucha, bo inaczej nawet do połowy nie dojdę

Idę, nawet nie chce mi się pisać, bo znów problemy
o boze jakie znowu problemy?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Gabunia wypiła z butelki
i to z Browna, a ostatnio tylko Nuka z jakimś dziwnym smoczkiem trawiła ...
chyba mogę już ją zostawić, głodować nie będzie ....
tylko sporo czasu jej zajmuje zassanie
musi sobie przypomnieć jak to się robi,
czasem jej wypada smoczek i znów z parę sekund zanim zassie ...

mężul obiad dziś robi
uffff,
bo mi się nie chce

słońce się przebija przez chmury
brawo Gabulku dzielna dziewczynka

fajnie ze pije z butli
ja sebkowi daje herbatke, ytzn usiułuje ale nie zasysa, zassał jeden raz, pierwszy raz z tej butli
a teraz wkładam mu i tylko ciumka i jakby gryzie smoczek dziasłami
Stary 2011-07-24, 10:58   #2383
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
agus tylo nie przesadz na tym pępkowm
bo bedzie jak ostatnio, nocka nad sedesem a tz z Olą
ja bylam kierowca
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
MoniaK; jesli będziesz dokarmiala Tymusia to też nic się nie stanie.. nie wyrzucaj sobie Monia! Najwazniejsze aby Malutki był najedzony i szczęśliwy - a Ty przy nim

Grazin; nie wiedziałaś o bombach bo nie oglądasz tvn24 A wiesz, ze ja jestem uzależniona od tego programu u mnie tylko to leci non stop
ale masz patent z suszarką jednak ważne, że pomaga!
Zdj wymiata
Robcie zdjecia z Siasiem ładne !! ale fajnie, ze sie spotkacie

SiLLee; WSPÓLCZUJE !!!!!!!!

eweska w 30 min zdj i makijaz? Mistrzynią swiata jesteś, wiesz?
Cuuuuudny Twoj avatar, masz taką wdzięczną urodę, że normalnie w każdym makijazu wyglądasz ślicznie jak stąd do księżyca No i Twoje zdolności makijazowo-zdjęciowe! Że mnie Bozia choć jednym takim darem/zdolnością nie obdarowała

agus no i nutramigen cosik pomaga ? Biedna Oleńka

dziekuje za linka !!!!!!!!

andziot; no to Twoja Gabrynia pięknie pospała!!!! Coraz dłuzej lula Twoja Dziewuszka
Moja dziś poszalała pobudka o 2, 4,6 ale potem do 10 spałysmy. Na szczęście ona pociumcia w nocy kilka minut i zasypia od razu a ja z nią
Też mam google+ ale widzę, że juz nieaktualne, ale chcialam powiedzieć o pułapce, uważajcie jak połączycie z kontem Wasze zdjęcia. Gdy skaskujecie sobie jakiś album to zniknie też z Picassy i nie do odzyskania

Dziewczonka; ale sie strachu najadłaś! Całe szczeście, ze byłaś z TŻ
Wspołczuje Kochana

Camomile; standardowo super nocka! Oby dzień był taki sam. Moze Bio gaja jakiś cud uczyni..
Za nową umiejętność Naduni
Na co dzień pomaga mi teraz mama a w domu jest ciężko... najgorsze jest podnoszenie małej... czasem na 2 razy ją biorę bo boję się, że upuszczę. No nic, niedługo do lekarza a poza tym za tydzień mąż juz wraca to wieczorami on się Malutką zajmuje
Tyyyyyle się wylatałąs ?? Byłas stewardesa? Ja też strasznie lubię latać ale i się bojee... jednak gdy lecielismy wielkim boeingiem 777 i airbusem ale nie pamietam modelu (małz mi mowił, ze jego nastepca jest A380) to stwierdziłam ze latanie to czysta przyjemnosc. Nadziwić sie nie mogłam, że moge sobie filmy ogląac, grać etc etc... poza tym linie Etihad z Emiratów Arabskich chyba jedne z lepsiejszych bo nic nam tam nie brakowalo
Zapalenie piersi nadal Ci się robi ???

dorka, kupiłas pampersy? dla mnie zabrakło kodów

enchantresss, Gabrysia tak miala podczas 1 skoku - non stop papu i rączki.. wiem co czujesz

gusia, suuuper, ze z Nadusią wszystko dobrze !! No to się Dziewczynka naprawiła

mamaoptymistka, moi rodzice tak wszystko pisali gdy ja byłam malutka. Wyjęli własnie tydzien temu te zapiski... nawet szczególiki kiedy i o której oraz w jakich okolicznościach powiedziałam pierwsze agu
Chyba też zacznę pisac, jednak na pewno nie tak szczegółowo ;]

czesc Mamusie !!

noo wreszcie pogoda troszkę się klaruje ! U mnie jako tako słonko, jednak mocno wieje i nie ruszam sie z domku.
Boję się, że Gabi ma powiekszony węzeł chłonny
Taka zyłka jak gdyby poniżej płatka prawego uszka.. umieram ze strachu, bo mnie węzły chłonne tylko z jednym złym się kojarzą... Chyba, ze to nie węzeł? ale pasuje mi na węzełka Małżowi nie mowie ..
nie wiem czy pomga
ola je pije chetnie, ale w ciagu doby zrobila 3 megazgnitozielone smierdzace kupy'

wysypka nie schodzi, chyba jest gorzej
rano zasuwam znow do pediatry

jade na silownie
Stary 2011-07-24, 10:59   #2384
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

ja sebkowi daje herbatke, ytzn usiułuje ale nie zasysa, zassał jeden raz, pierwszy raz z tej butli
a teraz wkładam mu i tylko ciumka i jakby gryzie smoczek dziasłami
no moja też tak robi ...
ale po czasie zassysa w końcu i jakoś pomału wypije ...

Stary 2011-07-24, 11:01   #2385
asiak1981
Rozeznanie

andziot - super! kochana dziewczynka! Pozwoliłam sobie obejrzeć zdjęcia Twoich córeczek. Dziewczyny są śliczne! A jakie podobne do siebie!!
Ja jak rozkładam matę to też pierwsza Kasia się ładuje

Miłej niedzieli! Duuużo słońca!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:04   #2386
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja bylam kierowca

nie wiem czy pomga
ola je pije chetnie, ale w ciagu doby zrobila 3 megazgnitozielone smierdzace kupy'

wysypka nie schodzi, chyba jest gorzej
rano zasuwam znow do pediatry

jade na silownie
biedna ta Olusia
co chwile coś ją męczy
licze ze w koncu się to unosmuje i trzymam za was kciuki

Cytat:
no moja też tak robi ...
ale po czasie zassysa w końcu i jakoś pomału wypije ...
moze jakbym mu dała mleko w tej butelce to by było inaczej
ale herbatka mu cos nie pasi

siedem światów z tymi dzieciaczkami
ja sie pogodziłąm z mysla ze nigdzie nie wyjde na dłuzej niz 1 h do póki bede karmic.

usypiam go nogą i chce te moje dwu centymetrowe odrosty farbowac
ale chyba przegięcie z mojej strony juz go usypiac jak spał od 21 do 10 z przerwami na jedzenie własciwie to nie moge liczyc ze to byly przerwy bo on spał.
aale musze go uspic bo juz mama dzwoniła KIEDY PRZYJDE Z JEJ WNUKIEM NA OBIAD bo powinnam juz chyba o 9 przyjsc na obiad;p
oni to maja szajbe...
caly czas sebka nosza a potem ja mam przerąbane
Stary 2011-07-24, 11:06   #2387
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
andziot - super! kochana dziewczynka! Pozwoliłam sobie obejrzeć zdjęcia Twoich córeczek. Dziewczyny są śliczne! A jakie podobne do siebie!!
Ja jak rozkładam matę to też pierwsza Kasia się ładuje

Miłej niedzieli! Duuużo słońca!
też zajrzłam do Ciebie piękne masz dzieciaczki
powiedz ile dałaś za tą platformę ???
masz jakiegoś linka, bo widzę że tego dużo na allegro a ja się nie znam na tym

moja Gabrynia to ma pełno krostek wokół ust przez to ciągłe ssanie piąstek

Grazin moja spała dziś od 19:30 do 5:20, zjadła i spała do 9, zjadła i właśnie zasnęła sama w łóżeczku

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-24 o 11:09
Stary 2011-07-24, 11:10   #2388
SiLLee
Raczkowanie

dzien dobry

u nas nocka spokojna zasnela o 22.30 - 2.30 potem 3-7 i 7-9.30. teraz spi na mnie w pozycji na brzuszku co jestem zdziwiona bo co ja tak kladlam to byl ryk a teraz tak zasnela
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:11   #2389
zosiaaa
Zadomowienie

Agus87 biedna Oleńka, a może warto by było wybrać się do innego pediatry?? czy ty w niedziele tez śmigasz na siłownię???

Aga_pe ślicznego masz tego blondaska

Andziot a co tam dobrego gotuje twój mąż??

Grazin to ja mam podobnie jak idziemy do teściów, nie mogę przestać ich odwiedzać ale wkurzam się bo teściówka cały czas przenosi małego na rękach, my później wracamy do domu i jest oduczanie i wrzask przy tym i tak w kółko

Stary 2011-07-24, 11:11   #2390
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
też zajrzłam do Ciebie piękne masz dzieciaczki
powiedz ile dałaś za tą platformę ???
masz jakiegoś linka, bo widzę że tego dużo na allegro a ja się nie znam na tym

moja Gabrynia to ma pełno krostek wokół ust przez to ciągłe ssanie piąstek

Grazin moja spała dziś od 19:30 do 5:20, zjadła i spała do 9, zjadła i właśnie zasnęła sama w łóżeczku
ale Ci zazdroszcze tak dlugiego spania bez pobudki ...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:19   #2391
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Andziot a co tam dobrego gotuje twój mąż??

Grazin to ja mam podobnie jak idziemy do teściów, nie mogę przestać ich odwiedzać ale wkurzam się bo teściówka cały czas przenosi małego na rękach, my później wracamy do domu i jest oduczanie i wrzask przy tym i tak w kółko
mąż się specjalizuje we wszelkiego rodzaju makaronach

ja nie każe nosić i tyle,
kładę na kocu i jak chcą się bawić to proszę aby się zniżyli do jej poziomu i zacieszać, głaskać i gadać sobie,
noszeniu mówimy - NIE
zresztą moje dzieci jakieś dziwne są bo za bardzo na rękach być nie lubią,
od razu się wiercą i prężą (Zosia tak miała i Gaba też tak robi)

ide prasować

Stary 2011-07-24, 11:21   #2392
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

chciałam wam powiedziec ze moja metoda usypiania 5-10-15 na prawde jest skuteczna. wczooraj juz myslalam ze nigdy nie zasnie
i wziełam uspokoiłam odłozyłam zaczał wyć poczekałam 5 min wziełam uspokoiłam połozyłam pomarudził 3 minuty i zasnał.
Stary 2011-07-24, 11:52   #2393
zosiaaa
Zadomowienie

Andziot to życzę smacznego obiadu, muszę się zmobilizować i też dać do zrozumienia teściom, tylko muszę to bardzo delikatnie zrobić bo się obrażą znając życie

dziewczyny mające jakieś leżaczko - bujaczki mozecie jakis polecić?? i czy dzieciaczki wasze lubią w tym przebywać?? bo zaczynam się rozglądać, muszę w ciągu dnia uwolnić się chociaż na parę chwil, żeby obiad zrobić a na razie to ciężko mi wychodzi
Moria pamiętam że ty wystawiałaś linka swojego, chyba taka owieczka, jak możesz to napisz mi do ilu kg tam dzieciaczki się mieszczą??

Stary 2011-07-24, 12:01   #2394
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

zosia wiele z nas ma ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...635472713.html
jest gopdny polecenia moim zdaniem i mozna bujac kapciem
Stary 2011-07-24, 12:10   #2395
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mające jakieś leżaczko - bujaczki mozecie jakis polecić?? i czy dzieciaczki wasze lubią w tym przebywać?? bo zaczynam się rozglądać, muszę w ciągu dnia uwolnić się chociaż na parę chwil, żeby obiad zrobić a na razie to ciężko mi wychodzi
Moria pamiętam że ty wystawiałaś linka swojego, chyba taka owieczka, jak możesz to napisz mi do ilu kg tam dzieciaczki się mieszczą??
róznie to jest, np Zosia nie lubiła naszego bujaczka, służył nam tylko do karmienia później jak jeszcze nie siedziała ...
Gabrysia trochę w nim posiedzi, nawet bujana zaśnie jak jest padnięta, no i kupe zdziela na wibracji

Stary 2011-07-24, 12:21   #2396
bzyczka1
Zakorzenienie

ponawiam bo pewnie nikt nie zauważył nawet

Mam kod na pampersy w rosie a nie wykorzystam go, która chętna to niech pisze pw z mailem to podeślę.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:21   #2397
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

zosiaaa, my mamy taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...685015146.html
U nas się sprawdza Przynajmniej można coś w domu zrobić. Wprawdzie na robienie kupy słabo działa, ale Pepe uwielbia wręcz rozmowy z kurczakiem z leżaczka Dzisiaj mówił do niego "te"
Sama radość, jak to człowiek widzi i słyszy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S7300422.jpg (133,8 KB, 44 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:27   #2398
asiak1981
Rozeznanie

andziot - ja mam takąhttp://allegro.pl/dostawka-do-kazdeg...720525848.html, kupiłam używaną na allegro za 160 zł, w akpolu widziałam niedawno że się pojawiły i kosztują ok.260 zł

tu masz porównanie mini a maxi http://www.lascal.se/web/Compare_BB_pl.aspx, ja wzięłam maxi ze względu na to że Kasia już spory rozmiar stópki ma

a tu możesz sprawdzić dopasowanie do twojego wózka http://www.buggyboard.info/list.php

koleżanka ma też ale z firmy dokładnie takiej jak swój wózek ale zabij mnie, nie pamiętam jakiej...

a tu są możesz obejrzeć jak to w realu wygląda http://www.youtube.com/watch?v=awkDhOqCrek

moria - ja bym swojego małża zamordowała chyba... Oby twój miał nauczkę, przez ten strach którego się najadł...

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Stary 2011-07-24, 12:35   #2399
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeden kod z rossmana na pampy, a nie bede jednak kupować to jak któraś chętna to na pw maila prosze mi podać
jesli to aktualne to ja bardzo chętnie przygarnę Twój kod...

agnieszka_pe
, jejku jak On cuuudnie wygląda ! Ta blond czuprynka i zestaw marynarski Rewelacja
Kochana, jak Twoje cisnienie ?? Byłaś u lekarza? Bierzesz cos??
Ale masz piękny avatar !

anulinka, moja ma chyba 2 skok.. wprawdzie nie płacze w ogóle ale jeść też by chciało. Wytrwałości w ciagnięciu !!!
a za tą stronkę flightradar to normalnie bym Cię ucałowała ! Swietna ! Nie mogę sie oderwac. Jakie milusie popołudnie się szykuje

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Po obejrzeniu fot mary normalnie sie zalamalam. chyba powinnam zapas herbatnikow wyrzucic, albo zjem je szybko (bo szkoda) i wezme sie za ''6''. Juz kiedys udalo mi sie az tydzien cwiczyc, moze teraz pojdzie lepiej.
: hahaha: zjedz szybko wiecej nie kupuj !

Andziot; dzielna Gabi ! Co chwilkę czegoś nowego się uczy! No a pospała Ci fenomenalnie !! Moja się popsuła... pobudka o 1,5,7,9 no ale do 11 jeszcze potem pospałysmy. Zwalam to na skok Chociaż tyle, że zasypia w locie, więc jestem pytomna
a proszę powiedz jak badania Zosi? Wiem, że cosik z ciśnieniem było nie tak... czy już cały przegląd zrobiłyście? Wiadomo co było przyczyną zbyt wysokiego ciśnienia?
Dobrze masz z TŻ

Moria... OMG !!
Jakie szczęście, że nic TŻ sie nie stało. Zbadali go później? Pewnie cały poobijany jest i wszystko go boli... Jak dobrze, że walnął prawą stroną a nie lewą i że jechał sam. Spotkanie z drzewem często źle się kończy.. Jak słupek przestawiony i dach wgnieciony to nie ma co takim autem jeździć chociażby ze wzgl bezpieczeństwa.
Kurcze, szalony jest ! Tyle KM ma tata u siebie w aucie i wiem, jak łatwo wcisnąć gaz do dechy a tym bardziej w sportowej furze, jak u Twojego TŻ... mam nadzieję, że wyciągnie wnioski tylko niepokojące, że to nie 1 wypadek.. no ale teraz ma Igusię jeszcze! Masz rację, nie krzycz.... choć swoje zdanie grzecznie można powiedzieć

Zosiaa, ja mam dla Gabrysi huśtawkę... nie powiem, sprawdza sie. Wygodna pod tym względem, że sama się huśta tzn baterie ją huśtaja

Grazin, Ty byś się z moim TŻ nadała... on by TYLKO Comedy Central oglądał Standardem jest,że ok 7 rano jakoś zawsze ogląda Pingwiny z Madagaskaru czy jakoś tak... to jeszcze trawię ale seriale.. no way On podobnie jak Ty ma awersję do TVN24
Smacznego obiadku u Rodziców

matall... nawet nie strasz... choć tutaj do nas, wyżal się - może będzie lepiej coś z TŻ czy z Edzikiem ?

Hej Niunie

Ale mi się Gabysia podrapała po buzi do krwi. Do tej pory pazurki jej się jakby łuszczyły i same odpadały ale niestety koniec tego dobrego.. Wzięłam dziś nożyczki do łapek i obcięłam.
Widzę, że Anulka była już na forum... Ja do 11 pospałam, więc nie zdążyłam Wam przekazać przed nią info.
Wymieniłyśmy się seskami i prosiła aby Was wszystkie pozdrowić, co niniejszym czynię !! No a resztę już wiecie z Jej postu
Pogoda znów przepaskudna... pochmurno

Wrzuciłam kiedyś parę zdjęć do albumu... i ja poproszę abyście pomogły mi zidentyfikować podobieństwo mojego dziecka Tata mój też nie wie do kogo Mała podobna.. Mami mówi, że do małża
Nie potrafię obiektywnie na nią spojrzeć chyba...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:37   #2400
asiak1981
Rozeznanie

grazin - zbieram moją koparę z ziemi! Sebulek cudny chłopak, a mama ma taką figurę że ja wysiadam...

daisy - przed chwilą obejrzałam zdjęcia, Gabunia jest przesłodka, a te zdjęcia z wpatrzonym tatą super! Miło się patrzy na taka miłość ojcowską... Ale nie pomogę w rozszyfrowaniu podobieństwa, bo nie potrafię... Najśmieszniej jest u nas, rodzice i znajomi moi i moich rodziców mówią że Kasia to cała ja, a od strony tż mówią że to mały Szymek hihi Zobaczysz jeszcze się 500 razy zmieni.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-07-24 o 12:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości