|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
moria kurcze, to Twój tż szaleje za kierownicą ... dobrze, że nic więcej się nie stało ...
mój też szybko jeździ no auto nieźle pokiereszowane ... mary ja kąpie Gabrysię o 18:30 tylko że ja karmię piersią i wieczorna karmienie długo trwa bo mała sporo ciumka i do tego trzeba porządnie odbeczeć przed nocnym snem co by spała jak najdłużej ![]() mi włosy też już trochę wypadają, ale jeszcze tragedii nie ma spice1985 mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jednak żedne choróbsko sie nie rozwinie mimbi a wiesz że to istotne które palce Ci drętwieją ??? dobrze że już lepiej, może spałaś na ręce jakoś niewygodnie .. też kupiłam krem do stóp Gehwol, ale zapominam używać (a to za Twoją namową) dwa razy użyłam więc spektakularnych efektów nie zauważyłam ![]() TheXanthippe 550ml to nie tak źle, może akurat ma taki okres, obserwuj. ... może mniej wody dawaj, wtedy więcej zje, bo brzuszek będzie bardziej pusty ... aga_pe avatar cud-miód Norbi wymiata anula odpoczywajcie, dobrze że Was tam nie ma teraz !!!!!!! no i wracajcie szybko do nas cali i zdrowi i wypoczęci ![]() Witam się z rańca ! pogoda kiepskawa, ale chociaż nie pada ... Gabulek długo mi spał dziś ... obudził się jakoś po 7, pomachała rączkami, ale głodna nie była bo jadła koło 6 więc zasnęła i śpi do teraz .... nie wiem co dziś robić żeby dzień był inny niż reszta
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Dzień dobry!
![]() pogoda się poprawiła Moria, jakie autko ma Twój TŻ? Bosz, naprawdę najważniejsze, że nic Mu się nie stało, no i szczęście w nieszczęściu z tymi punktami ![]() Mimbi, fajnie tam masz, zazdroszczę! Opiekunek i rzeki ![]() Agnieszko.M, ja właśnie też myślę o zaczęciu czegoś porządniejszego na włosy, chociaż ciągle karmię i nie wszystko mogę... Aga.pe, Anula, dobrze, że Wy daleczko
|
|
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale boję się, że jak się zacznie wysyp, to będzie horror. Kiedyś brałam Oenobiol anti-hute, ale pewnie teraz nie można.
|
|
|
|
|
#2374 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może kiedyś się uda spotkać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u nas dziś leniwy dzień. Wczoraj byliśmy do pierwszej w nocy na kameralnej imprezce - Zuza sobie słodko spała. Teraz też kima w łóżeczku, a my się zastanawiamy na którą pójdziemy do kościoła... Trzeba by w końcu jakieś śniadanie zjeść. A propos aerobicznej szóstki weidera - czy liczba powtórzeń dotyczy serii czy pojedynczego ćwiczenia?? Też chciałabym spróbować... |
|||
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrynia się obudziła, mężul odkrył że ma łaskotki ![]() zaraz zapodam jej 50ml z butelki ... |
|
|
|
|
#2376 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja też chcę z Wami tą "6" robić
Ale od poniedziałku, ok? ![]() agnieszka_pe Norbi w bujaczku super ale avatar totalnie wymiata! Uwielbiam zdjęcia maluszków z tatusiami anula_81 u nas też mówią cały czas o Oslo na zmianę z informacją o śmierci Amy Winehouse. Jakiś trefny ten weekend po prostu Super, że Zonia taka grzeczna! Trzymam kciuki aby się pogoda poprawiała, u nas też mokro, ciemno i ponuro. Achaaa, zapomniałam Wam wczoraj napisać. W superpharm promocja -30% na całą serię Oilatum i vit.D 36 szt. chyba 12,50zł kosztuje. W promocji -50% są też tabletki skrzyp z drożdżami na włosy i paznokcie. Opakowanie chyba 15zł kosztuje a w cenie regularnej prawie 30zł więc się opłaca i super ten preparat. A co do mojego spokoju, no ja już tak mam, czasu się nie cofnie więc wyznaję zasadę, że "nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem". Stało się i już tego nie zmienimy, auto rzecz nabyta, wiadomo uszczerbek na domowym funduszu nie mały ale lepsze to, niż choćby czyjeś połamane nogi. Cieszę się, że nikt w tym wypadku nie ucierpiał, TŻ nie ma nawet 1 siniaka. My wszyscy w domu cali i zdrowi a to najważniejsze ![]() mary wolę nie mówić jakie auto aby ktoś z zewnątrz nie powiązał faktów No sportowe napiszę, 260 koni, łatwo nim wylecieć z zakrętu i przywalić w drzewo.
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z niego pirat drogowy... moze teraz bedzie bardziej ostrozny. na prawde dziekowac bogu ze nic sie nie stało. sniłas mi sie dzisiaj ![]() spice wydaje mi sie ze hanusia mieszana ale bardziewj do Ciebie podobna ![]() my wstalismy z sebkiem o 10 ![]() jadl o 2:30 i o 6 30 własciwie jeszcze sie do konca nie obudził wnerwias mnie odbijanie w nocy!!!!!!!!! jemu sie czasem po godz nie odbija i jest stekanie ja pije kawusie i jem szarlotke ![]() a pod oknami chodza mi cyganie z harmonia i graja wrrr ![]() tz w pracy AGAIN.... ale za tydz ma dwa tyg wolnego ![]() ja musze włosy zafarbowac i ide do mamy chyba wpakuje sebe w chuste ![]() wczoraj trenowałam zakładanie na poduszcze ![]() poduszce sie podobało
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Monia z numerkami no ja już 3 tygodnie po wizycie jestem i podobno miałam dostać na dniach , a album to u mnie problem ze zdjęciami, bo ja jak jakieś posiadam to głównie z wesel ![]() MoniaK ja płacę za puszkę 25zł, no i brawa dla Tymka za coraz dłuższe sny nocką ![]() Moria zazdroszczę cierpliwości i spokoju ![]() też kiedyś próbowałam a6w ale nic mi z tego nie wyszło, wytrzymałam chyba 2 dni ![]() co do chrztu - my płaciliśmy 150 zł, u nas nie było żadnego "co łaska", tylko powiedział że pobierają opłatę za chrzest w wysokości 150 zł
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
antropia jak znajdę chwilę, to zeskanuję i Wam tu wrzucę
![]() A A6W też zamierzam, ale teraz jeszcze nie. Najpierw zwykłe brzuszki, żeby wzmocnić mięśnie brzucha, bo inaczej nawet do połowy nie dojdę Idę, nawet nie chce mi się pisać, bo znów problemy
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
Po obejrzeniu fot mary normalnie sie zalamalam. chyba powinnam zapas herbatnikow wyrzucic, albo zjem je szybko (bo szkoda) i wezme sie za ''6''. Juz kiedys udalo mi sie az tydzien cwiczyc, moze teraz pojdzie lepiej.
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Gabunia wypiła z butelki
i to z Browna, a ostatnio tylko Nuka z jakimś dziwnym smoczkiem trawiła ... chyba mogę już ją zostawić, głodować nie będzie .... ![]() tylko sporo czasu jej zajmuje zassanie ![]() musi sobie przypomnieć jak to się robi, czasem jej wypada smoczek i znów z parę sekund zanim zassie ... mężul obiad dziś robi uffff, bo mi się nie chce ![]() słońce się przebija przez chmury |
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
dzielna dziewczynkafajnie ze pije z butli ja sebkowi daje herbatke, ytzn usiułuje ale nie zasysa, zassał jeden raz, pierwszy raz z tej butli a teraz wkładam mu i tylko ciumka i jakby gryzie smoczek dziasłami
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ola je pije chetnie, ale w ciagu doby zrobila 3 megazgnitozielone smierdzace kupy' wysypka nie schodzi, chyba jest gorzej rano zasuwam znow do pediatry jade na silownie
|
||
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po czasie zassysa w końcu i jakoś pomału wypije ... |
|
|
|
|
#2385 |
|
Rozeznanie
|
andziot - super! kochana dziewczynka! Pozwoliłam sobie obejrzeć zdjęcia Twoich córeczek. Dziewczyny są śliczne! A jakie podobne do siebie!!
Ja jak rozkładam matę to też pierwsza Kasia się ładuje ![]() Miłej niedzieli! Duuużo słońca!
|
#2386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co chwile coś ją męczy licze ze w koncu się to unosmuje i trzymam za was kciuki Cytat:
ale herbatka mu cos nie pasi siedem światów z tymi dzieciaczkami ![]() ja sie pogodziłąm z mysla ze nigdzie nie wyjde na dłuzej niz 1 h do póki bede karmic. usypiam go nogą i chce te moje dwu centymetrowe odrosty farbowac ale chyba przegięcie z mojej strony juz go usypiac jak spał od 21 do 10 z przerwami na jedzenie własciwie to nie moge liczyc ze to byly przerwy bo on spał. aale musze go uspic bo juz mama dzwoniła KIEDY PRZYJDE Z JEJ WNUKIEM NA OBIAD bo powinnam juz chyba o 9 przyjsc na obiad;p oni to maja szajbe... caly czas sebka nosza a potem ja mam przerąbane
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne masz dzieciaczki powiedz ile dałaś za tą platformę ??? masz jakiegoś linka, bo widzę że tego dużo na allegro a ja się nie znam na tym ![]() moja Gabrynia to ma pełno krostek wokół ust przez to ciągłe ssanie piąstek ![]() Grazin moja spała dziś od 19:30 do 5:20, zjadła i spała do 9, zjadła i właśnie zasnęła sama w łóżeczku
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#2388 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
u nas nocka spokojna zasnela o 22.30 - 2.30 potem 3-7 i 7-9.30. teraz spi na mnie w pozycji na brzuszku co jestem zdziwiona bo co ja tak kladlam to byl ryk a teraz tak zasnela
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
Agus87 biedna Oleńka, a może warto by było wybrać się do innego pediatry?? czy ty w niedziele tez śmigasz na siłownię???
![]() Aga_pe ślicznego masz tego blondaska Andziot a co tam dobrego gotuje twój mąż?? Grazin to ja mam podobnie jak idziemy do teściów, nie mogę przestać ich odwiedzać ale wkurzam się bo teściówka cały czas przenosi małego na rękach, my później wracamy do domu i jest oduczanie i wrzask przy tym i tak w kółko
|
#2390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie każe nosić i tyle, kładę na kocu i jak chcą się bawić to proszę aby się zniżyli do jej poziomu i zacieszać, głaskać i gadać sobie, noszeniu mówimy - NIE zresztą moje dzieci jakieś dziwne są bo za bardzo na rękach być nie lubią, od razu się wiercą i prężą (Zosia tak miała i Gaba też tak robi) ide prasować
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam wam powiedziec ze moja metoda usypiania 5-10-15 na prawde jest skuteczna. wczooraj juz myslalam ze nigdy nie zasnie
i wziełam uspokoiłam odłozyłam zaczał wyć poczekałam 5 min wziełam uspokoiłam połozyłam pomarudził 3 minuty i zasnał.
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Andziot to życzę smacznego obiadu, muszę się zmobilizować i też dać do zrozumienia teściom, tylko muszę to bardzo delikatnie zrobić bo się obrażą znając życie
![]() dziewczyny mające jakieś leżaczko - bujaczki mozecie jakis polecić?? i czy dzieciaczki wasze lubią w tym przebywać?? bo zaczynam się rozglądać, muszę w ciągu dnia uwolnić się chociaż na parę chwil, żeby obiad zrobić a na razie to ciężko mi wychodzi ![]() Moria pamiętam że ty wystawiałaś linka swojego, chyba taka owieczka, jak możesz to napisz mi do ilu kg tam dzieciaczki się mieszczą??
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
zosia wiele z nas ma ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...635472713.html
jest gopdny polecenia moim zdaniem i mozna bujac kapciem
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabrysia trochę w nim posiedzi, nawet bujana zaśnie jak jest padnięta, no i kupe zdziela na wibracji
|
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam bo pewnie nikt nie zauważył nawet
Mam kod na pampersy w rosie a nie wykorzystam go, która chętna to niech pisze pw z mailem to podeślę.
|
|
#2397 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa, my mamy taki: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...685015146.html
U nas się sprawdza Dzisiaj mówił do niego "te"![]() Sama radość, jak to człowiek widzi i słyszy. |
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
andziot - ja mam takąhttp://allegro.pl/dostawka-do-kazdeg...720525848.html, kupiłam używaną na allegro za 160 zł, w akpolu widziałam niedawno że się pojawiły i kosztują ok.260 zł
tu masz porównanie mini a maxi http://www.lascal.se/web/Compare_BB_pl.aspx, ja wzięłam maxi ze względu na to że Kasia już spory rozmiar stópki ma ![]() a tu możesz sprawdzić dopasowanie do twojego wózka http://www.buggyboard.info/list.php koleżanka ma też ale z firmy dokładnie takiej jak swój wózek ale zabij mnie, nie pamiętam jakiej... ![]() a tu są możesz obejrzeć jak to w realu wygląda http://www.youtube.com/watch?v=awkDhOqCrek moria - ja bym swojego małża zamordowała chyba... Oby twój miał nauczkę, przez ten strach którego się najadł...
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agnieszka_pe, jejku jak On cuuudnie wygląda ! Ta blond czuprynka i zestaw marynarski ![]() Kochana, jak Twoje cisnienie ?? Byłaś u lekarza? Bierzesz cos?? Ale masz piękny avatar ! anulinka, moja ma chyba 2 skok.. wprawdzie nie płacze w ogóle ale jeść też by chciało. Wytrwałości w ciagnięciu !!! a za tą stronkę flightradar to normalnie bym Cię ucałowała ! Swietna ! Nie mogę sie oderwac. Jakie milusie popołudnie się szykuje ![]() Cytat:
wiecej nie kupuj ! Andziot; dzielna Gabi ! Co chwilkę czegoś nowego się uczy! No a pospała Ci fenomenalnie !! Moja się popsuła... pobudka o 1,5,7,9 Chociaż tyle, że zasypia w locie, więc jestem pytomna a proszę powiedz jak badania Zosi? Wiem, że cosik z ciśnieniem było nie tak... czy już cały przegląd zrobiłyście? Wiadomo co było przyczyną zbyt wysokiego ciśnienia? Dobrze masz z TŻ Moria... OMG !! Jakie szczęście, że nic TŻ sie nie stało. Zbadali go później? Pewnie cały poobijany jest i wszystko go boli... Jak dobrze, że walnął prawą stroną a nie lewą i że jechał sam. Spotkanie z drzewem często źle się kończy.. Jak słupek przestawiony i dach wgnieciony to nie ma co takim autem jeździć chociażby ze wzgl bezpieczeństwa. Kurcze, szalony jest ! Tyle KM ma tata u siebie w aucie i wiem, jak łatwo wcisnąć gaz do dechy a tym bardziej w sportowej furze, jak u Twojego TŻ... mam nadzieję, że wyciągnie wnioski tylko niepokojące, że to nie 1 wypadek.. no ale teraz ma Igusię jeszcze! Masz rację, nie krzycz.... choć swoje zdanie grzecznie można powiedzieć Zosiaa, ja mam dla Gabrysi huśtawkę... nie powiem, sprawdza sie. Wygodna pod tym względem, że sama się huśta tzn baterie ją huśtaja Grazin, Ty byś się z moim TŻ nadała... on by TYLKO Comedy Central oglądał On podobnie jak Ty ma awersję do TVN24 Smacznego obiadku u Rodziców ![]() matall... nawet nie strasz... choć tutaj do nas, wyżal się - może będzie lepiej coś z TŻ czy z Edzikiem ?Hej Niunie Ale mi się Gabysia podrapała po buzi do krwi. Do tej pory pazurki jej się jakby łuszczyły i same odpadały ale niestety koniec tego dobrego.. Wzięłam dziś nożyczki do łapek i obcięłam. Widzę, że Anulka była już na forum... Ja do 11 pospałam, więc nie zdążyłam Wam przekazać przed nią info. Wymieniłyśmy się seskami i prosiła aby Was wszystkie pozdrowić, co niniejszym czynię !! No a resztę już wiecie z Jej postu Pogoda znów przepaskudna... pochmurno ![]() Wrzuciłam kiedyś parę zdjęć do albumu... i ja poproszę abyście pomogły mi zidentyfikować podobieństwo mojego dziecka Tata mój też nie wie do kogo Mała podobna.. Mami mówi, że do małżaNie potrafię obiektywnie na nią spojrzeć chyba...
|
|
#2400 |
|
Rozeznanie
|
grazin - zbieram moją koparę z ziemi! Sebulek cudny chłopak, a mama ma taką figurę że ja wysiadam...
daisy - przed chwilą obejrzałam zdjęcia, Gabunia jest przesłodka, a te zdjęcia z wpatrzonym tatą super! Miło się patrzy na taka miłość ojcowską... Ale nie pomogę w rozszyfrowaniu podobieństwa, bo nie potrafię... Najśmieszniej jest u nas, rodzice i znajomi moi i moich rodziców mówią że Kasia to cała ja, a od strony tż mówią że to mały Szymek hihi Zobaczysz jeszcze się 500 razy zmieni.
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-07-24 o 12:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

tylko że ja karmię piersią i wieczorna karmienie długo trwa bo mała sporo ciumka i do tego trzeba porządnie odbeczeć przed nocnym snem co by spała jak najdłużej 
(a to za Twoją namową) dwa razy użyłam więc spektakularnych efektów nie zauważyłam 

Pomarudziłabym sobie z nią trochę bo nasi TŻ'ci obaj napaleńcy na sportowe fury i ten mój cudowny mężyk rozwalił dziś kupione przed tygodniem auto, doszczętnie!
ale avatar totalnie wymiata! Uwielbiam zdjęcia maluszków z tatusiami 

WSPÓLCZUJE !!!!!!!!