Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 07:34   #2611
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki za miłe słowa ach miło mi sie zrobiło ale to podkreślone to że niby co bo tak podejrzanie zabrzmiało
Agnyska to ja się chyba nie boje bo juz straciłam dla niej głowę
nic podejrzenego nie miałam na myśli po prostu te Judyty które znam są bardzo energiczne i żywiołowe, wszędzie ich pełno, nie dadzą sobie w kasze dmuchać i zawsze mówią co myślą
Cytat:

Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA

To chyba na tyle jeśli chodzi o mnie. Idę palulu tak więc do jutra

jaki obrazek z rana, masakra
ale ma brzusio, tak wysoooooko mój jest dużo niżej od dawna
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Co do chrzczenia- nie chrzczenia dzieci - ja swojego dziecka na pewno nie ochrzczę, bo mój TŻ jest ateistą i w tym roku ma zamiar "wypisać się" z kościoła (apostazja), a ja co prawda pochodzę z rodziny wierzącej, ale do kościoła nie chodzę i źle się tam czuję. Wiem, że nie zacznę nagle gorliwie chodzić na msze św., a za katoliczkę już od jakiegoś czasu się nie uważam. Więc po co robić coś tylko dlatego, bo "może mieć łatwiej w życiu" - słowa mojej rodziny, ale moim zdaniem to wcale nie jest prawda
Problem może pojawić się za 8 lat, jak mały będzie w wieku komunijnym - jeśli wtedy będzie taka sytuacja, że będzie źle się z tym czuł, że nie ma chrztu i nie może pójść do komunii a CHCE, to zawsze można go ochrzcić i do komunii wysłać. Ale pójść na chrzest po urodzeniu i kłamać, że wychowa się dziecko w wierze katolickiej to moim zdaniem nie jest dobry pomysł

No to się rozpisałam

A tak w ogóle to mówicie, że na wózki tak długo się czeka? 10 tygodni? Będę musiała pospieszyć mojego TŻ, bo nie zdązymy do porodu.

Miłego dnia
masz racje z tym chrztem

co do wózków to zależy gdzie się zamawia i jaki, u mnie np. max. 2 tygodnie się czeka

u mnie dziś pochmurno, nie ma takiego pięknego słoneczka jak wczoraj, no ale nie pada a tż nie chce mnie zabrać do praktikera
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 07:43   #2612
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie?
moja sister dostała biżuterię chyba od teściów, ale zwyczaj super.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Agnieszka , co się dzieje kochana, skąd te czarne myśli?

Cytat:
1

Dobrze to ujełaś Kolorów i wzorów jak na straganie a zaden nie mówi "weź mnie..." hehe ... a to tak na poprawe tego Twojego hormonalnego humoru
1. stragan to jest dopiero dobre określenie
2. Dziękuje
3. A linka - widziałam.... też natknęłam się na te super zdjęcia

zmykamy do Lichenia, mam nadzieję, że się nie zamęcze... Bo pachwiny jakoś mnie ciągnęły wczoraj

buźka i miłej niedzieli

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:14   #2613
stokrotka_
Zadomowienie

dzień dobry

to se nie pospałam dziś... mąż wstawał do pracy..no i...coś wogóle dziwnego..ja nie usłyszałam budzika,co prawka słyszałam jak wstaje..ale nawet nie miałam siły zareagować... a młoda tak zaczęła się kręcić i kopać i przesuwać po brzuchu,że normalnie szok... wstać musiałam i tyle ze spania mojego

Cytat:
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
I chyba sama mu pokażę kilka ładnych rzeczy przed porodem
nie słyszałam..ale dobrze wiedzieć chociaż powiem Wam...że mi się włączyło kupowanie dla małej.. i dla niej na ciuszka nie jest mi szkoda dać tyle,czy tyle..mimo,że to na chwilę... ale dla mnie to mi szkoda

Cytat:

Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)

o matko... aż mi się śniadania jeść odechciało....

Aga.. na poprawę humoru

no i dla reszty też buziaczki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:28   #2614
pestka78
Rozeznanie

Dzien dobry
Wstałam rano i Was nadrobiłam pilnie....

Małgos kiedy wychodzisz ze szpitala? Ja tez biore te tabletki ale w domku jestem....

Spa...ale zdjęcie....Niektórzy ludzie za grosz nie mają wyczucia...

Juz powiedziałam tztowi o tradycji kupowania

My wczoraj bylismy przy okazji w dzieciowym sklepie i ogladałam wózki... Zdecydowałam sie jednak na mutsy transporter. Juz innych nie szukam chyba bo ten pasuje mi pod kazdym wzgledem.... A jak zobaczyłam jak spacerówka sie składa to juz byłam całkiem na tak

Kupiłam przy okazji 2 kocyki polarowe i ręczniczek.... Ale dla siebie nadal nic nie mam i nie moge cos sie zmotywowac do zakupów...
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:38   #2615
19natka88
Zakorzenienie

Witajcie Ja chyba powinnam te sny nagrywać albo spisywać Skąd się to bierze Dzisiaj kończymy 34 tc Chciałabym się już za miesiąc rozpakować

agnieszka 0605 ponoć to normalne na pewnym etapie ciąży Takie zamartwianie się itp. Też mam takie myśli Będzie ok

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
za zakupy.
Powiesz gdzie kupowałaś? Pochwal się wanienką ze stelażem bo ja się właśnie zastanawiam jaką kupić.
Kupowałam w sklepie stacjonarnym Maluszek się nazywa Wanienka 100cm (ja mam białą) i stelaż taka jak w załączniku A potem jeszcze kupowałam na stronie motherhood - ten taki podkład na materac i podręczny przewijak

Cytat:
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
Słyszałam i u nas się praktykuje U nas w rodzinie zazwyczaj biżuterię się daje ale znam takich, co samochody kupowali

Cytat:
Twoja fantazja nie zna granic .

Ta moja fantazja mnie wykończy kiedyś

Czy mam gratulować dodatkowych cm w pasie?? Lepiej pogratuluję wyprawki, rośnie - i bardzo dobrze . Ja zakupy kończę chyba jutro, ale już tylko przez neta. Najmniej obciążają nogi .
Możesz pogratulować bo wszyscy w koło twierdzą ze za chuda jestem
Co do wyprawki to cały czas mam zagwozdkę co zrobić z laktatorem kupować już czy nie czy jak

Cytat:
dzieki dziewczynki za miłe słowa ach miło mi sie zrobiło ale to podkreślone to że niby co bo tak podejrzanie zabrzmiało
Agnyska to ja się chyba nie boje bo juz straciłam dla niej głowę
Heh podejrzanie Judyty, które znam to po prostu osoby raczej uparte, nie dają sobie w kaszę dmuchać jak to Acelinka napisała, odważne ale bardzo koleżeńskie, uczynne i w ogóle fajne babki

spa82 zdjęcie powalające
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ec889a979d7b348bd5b27a3492f9dc02.jpg (11,2 KB, 7 załadowań)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:42   #2616
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki wpadam tylko na chwilę się przywitać i lecę dziś ciąg dalszy remontu, niby w niedzielę się nie powinno robić ale to jedyny dzień gdzie mężuś ma wolny i można najwięcej zrobić
Miłego dzionka życzę, u nas nawet słoneczko ładnie świeci
do wieczora

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:47   #2617
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kończymy 34 tc Chciałabym się już za miesiąc rozpakować

Kupowałam w sklepie stacjonarnym Maluszek się nazywa Wanienka 100cm (ja mam białą) i stelaż taka jak w załączniku A potem jeszcze kupowałam na stronie motherhood - ten taki podkład na materac i podręczny przewijak

Słyszałam i u nas się praktykuje U nas w rodzinie zazwyczaj biżuterię się daje ale znam takich, co samochody kupowali

Co do wyprawki to cały czas mam zagwozdkę co zrobić z laktatorem kupować już czy nie czy jak

Heh podejrzanie Judyty, które znam to po prostu osoby raczej uparte, nie dają sobie w kaszę dmuchać jak to Acelinka napisała, odważne ale bardzo koleżeńskie, uczynne i w ogóle fajne babki
Gratuluję konca 34 tygodnia

Ile dałas za taka wanienke i stojaczek???

Ja bizuterii nie chce bo sama ją robię Chyba ze tz u mnie kupi...hihihi..

Ja tez mysle o laktatorze...czy kupowac i jaki.... i nie wiem jak po cesarce bedzie i chyba jednak kupię.......

Ja bardzo lubię imię Judytka...

A i duuuuzo zdrówka dla DZIECIACZKÓW

Edytowane przez pestka78
Czas edycji: 2011-07-24 o 08:52

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 08:49   #2618
malamutka
Rozeznanie

Dzień dobry mamuśki
Ja dziś też po nieprzespanej nocy. Najpierw nie mogłam zasnąć, a potem w nocy nagle się obudziłam i coś mi się ubzdurało, że mała się jakoś nie wierci. Więc zaczęłam ostukiwać delikatnie brzuszek, aż dała znać, że czuwa Za to później się rozkręciła i mi spać nie dała Ech, wyrodna matka będę, żeby dziecko po nocy budzić

Cytat:
Ja słyszałam, ale znając "romantyczną" duszę mojego tż, to jakoś nie spodziewam się prezentu... On to raczej z tych, którzy uważają, że poród to naturalna kolej rzeczy, która przypadła w udziale kobiecie

Cytat:

Cytat:

A tak w ogóle to mówicie, że na wózki tak długo się czeka? 10 tygodni? Będę musiała pospieszyć mojego TŻ, bo nie zdązymy do porodu.
Aiszka chyba tylko ja będę tak długo czekać bo sobie wybraliśmy Teutonie Be You. I niestety teraz ta firma ma 2 tyg urlopu i nie produkują, model jest nowy więc nie wszędzie nawet go można obejrzeć, a do tego jeszcze wybraliśmy kolory, na które się dłużej czeka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

zmykamy do Lichenia, mam nadzieję, że się nie zamęcze... Bo pachwiny jakoś mnie ciągnęły wczoraj
Aga, a skąd jesteś, że do Lichenia na niedzielną mszę jedziesz? Bo ja ze swojego domu mam około 15km

A teraz muszę coś ze sobą zrobić bo jedziemy z rodzinką na spacer nad morze
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:50   #2619
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jednak .

Witaj w klubie. Na szczęście pewnie pójdziemy ok 18-19, więc jeszcze duuuuuuuużo czasu.

Eee tam, jeszcze mamy dużo czasu do tego "w razie czego". A tak dużo ładniej wyglądają .

Po piccolo piecze mnie zgaga.
Ja też posprzątałam, bo majstrzy uciekli. I nie wiem czy mi się kolor podoba .

Spa82 - najprościej jest to olać, moje imię krytykują też wszyscy, nawet nie ograniczają się do "aha" tylko wprost mówią - skąd Ty to wytrzasnęłaś.
I dziękuję za przepis, nie wygląda na zbyt skomplikowany .

Mój też nie wie , nie wiem czy kojarzy płeć, może tak.

Łaaał. Moja raczej by nie przyszła, zresztą starego bym zabiła, jakby ją przysłał . Jak mi pomaga mama, to ok, ale teściowej się jakoś wstydzę .

Ja kupiłam pampersa - sensitive, nie pomyślałam, czy muszą być jakieś specjalne. Zapłaciłam 6,99, nawet nie wiem, czy to dużo czy mało. Chwalą też chusteczki z Biedronki, że są mocno nawilżone, ale nie próbowałam - tak piszę o próbowaniu, bo takich chusteczek używam dla psa, ale zwykle kupuję najtańsze, pakowane po 3.
A co Ty kupiłaś za 20 zł z huggiesa ? Chyba nie pieluchy, bo 6 sztuk tylko?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Teraz doczytałam, to taniutko.

Pierzesz w płynie do prania czy chodzi o płyn do płukania? Można używać płynu do płukania??

Ja zdążyłam posprzątać i pokłócić się ze swoim okropnym mężem. Idę zrobię mu obiad. Niech ma.
Anciu pokaż kolorkimoże nie jest tak źle
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamusie...

U nas nocka nie przespana...
Maly obudzil sie o 1 z 40 stopniami goraczki.. Najpierw lecial czopek paracetamol ktory nie pomogl po 1,5 godziny wiec musialam robic malemu kapiel o 2 w nocy
do 3 zeszlo mu do 39 i do prawei 4 obkladalam go jeszcze reczniczkami i zeszlo mu
do 38..... o 6 znowu obudzil sie z 40 stopniami....
Dalam znowu czopka i tak zasnelismy wykonczeni i spalismy do 10
i znowu o 10 mial 39 i poszlismy do lekarza... ma zapalenie gardla i dostal antybiotyk i
jeszcze jeden na goraczke syropek zebym mogla uzywac na przepien z paracetamolem..
Teraz ma ok 38 goraczki ale w sumie biedaczek ladnie sie bawi... tylko taki glosik ma jak
piejacy kogut.... mam nadzieje ze szybko przejdzie i ze sie nie zaraze....
Tz dzis nie idzie do pracy (zalatwil sobie zeby mi pomoc ....

Trzydniowki raczej nie mielismy i tez wlasnie myslalam ze to to ale
gardlo czerwone i piejacy kaszel to od razu sobie pomyslalam ze zapalenie..

Biedny Konradek
Widze ze wszystkie forumowe dzieciaczki sie pochorowaly

Przelecialam na szybko co pisalyscie..

i Alanek dziekuje wizazowym cioteczka za buziaki i tez WAS WSZYSTKIE CALUJE

Pisalyscie cos o chusteczkach...

Ja kupilam dla mlodego na poczatek huggies bezzapachowe ale mi one nie podeszly bo jak sie wyciagalo z paczki to sie czesto rwaly..probowalam pozniej inne (juz pachnace) z serii huggies i wszystkie tak sie rwaly... Teraz kupuje ciagle pampers sensitive lub zwykle tescowe

ide konczyc obiadek...
kochana zdrówka dla synka
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
odrazu się przyznaje że nie nadrabiałam Was, zrobię to jutro =)
wylądowałam we wtorek w szpitalu, w piątek wyszłam. Powód: zasłabnięcie i Mój organizm nie wytrzymuje takjakby obciążenia ciążą =/

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

indygo zapomniałam napisać wcześniej, a teraz Mi się przypomniało: kocham Twojego psa =)))
o kurcze współczuję, to odpoczywaj jak najwięcej,

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 08:52   #2620
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

Mam taką samą wanienkę ze stelażem Tylko że wybraliśmy kolor seledynowy. Stoi rozłożona w pokoju i napatrzeć się nie mogę jaka ładna

Co do prezentów- mój mąż uświadomiony na szczęście. Pytał czy chcę sobie coś wybrac czy ma sam decydować. Ale ja chcę niespodziankę- wiem jedno, będzie z białego złota

Cytat:
normalnie szczęka mi opadła dobrze, że chociaż bez twarzy....

Dzień dobry mamusie

Co do chrzczenia- nie chrzczenia dzieci - ja swojego dziecka na pewno nie ochrzczę, bo mój TŻ jest ateistą i w tym roku ma zamiar "wypisać się" z kościoła (apostazja), a ja co prawda pochodzę z rodziny wierzącej, ale do kościoła nie chodzę i źle się tam czuję. Wiem, że nie zacznę nagle gorliwie chodzić na msze św., a za katoliczkę już od jakiegoś czasu się nie uważam. Więc po co robić coś tylko dlatego, bo "może mieć łatwiej w życiu" - słowa mojej rodziny, ale moim zdaniem to wcale nie jest prawda
Problem może pojawić się za 8 lat, jak mały będzie w wieku komunijnym - jeśli wtedy będzie taka sytuacja, że będzie źle się z tym czuł, że nie ma chrztu i nie może pójść do komunii a CHCE, to zawsze można go ochrzcić i do komunii wysłać. Ale pójść na chrzest po urodzeniu i kłamać, że wychowa się dziecko w wierze katolickiej to moim zdaniem nie jest dobry pomysł

No to się rozpisałam
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Troszkę już ochłonęłam, pogadałam z mężem i jest mi lepiej.
Chrztu nie chcemy, bo nie uważamy się za członków kościoła, nie akceptujemy niektórych zasad. Przy chrzcie prosi się o przyjęcie dziecka do KK i zobowiązuje się do wychowania go w wierze katolickiej, a z góry wiemy, że nie chcemy tego robić. Kłamstwo nie wchodzi w grę, czyli prosty wybór
Dzięki za Wasze głosy w sprawie
Tak, chrzest to ciężka sprawa Słyszałam że u wielu osób które nie chciały chrzcić dzieci kończyło się to prawie że awanturami ze strony rodziny. Najważniejsze żeby robić w zgodzie z własnym sumieniem

Miłej niedzieli dziewczyny! Ja wracam do łóżka bo ostatnio samopoczucie szwankuje i leżę, a z laptopa źle mi się na leżąco korzysta
Stary 2011-07-24, 09:21   #2621
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Gratuluję konca 34 tygodnia

Ja bizuterii nie chce bo sama ją robię Chyba ze tz u mnie kupi...hihihi..

Ja tez mysle o laktatorze...czy kupowac i jaki.... i nie wiem jak po cesarce bedzie i chyba jednak kupię.......

Ja bardzo lubię imię Judytka...

A i duuuuzo zdrówka dla DZIECIACZKÓW
Dziękuję Jakoś 70zł za obie rzeczy - podobnie jak na all
Słonko Ty się tak na tą cesarkę nie nastawiaj

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Mam taką samą wanienkę ze stelażem Tylko że wybraliśmy kolor seledynowy. Stoi rozłożona w pokoju i napatrzeć się nie mogę jaka ładna

Co do prezentów- mój mąż uświadomiony na szczęście. Pytał czy chcę sobie coś wybrac czy ma sam decydować. Ale ja chcę niespodziankę- wiem jedno, będzie z białego złota

Tak, chrzest to ciężka sprawa Słyszałam że u wielu osób które nie chciały chrzcić dzieci kończyło się to prawie że awanturami ze strony rodziny. Najważniejsze żeby robić w zgodzie z własnym sumieniem

Miłej niedzieli dziewczyny! Ja wracam do łóżka bo ostatnio samopoczucie szwankuje i leżę, a z laptopa źle mi się na leżąco korzysta

Ja to wczoraj ustawiłam w łazience i chodziłam sobie zaglądać Ale teraz już na strychu stoi.
Co do prezentów to ja nieśmiało zasugerowałam tż co chcę ale liczę jeszcze na jego pomysł

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 09:23   #2622
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mnie to by było miło gdyby tż coś sam od siebie kupił, a nie takie wyproszone i upatrzone
może moja mama go po cichu oświeci to ja nie będe musiała
Acelinko, gdybym miała liczyć, aż mój mąż sam się domyśli jakiegokolwiek prezentu, to chyba nigdy bym nic nie dostała , niestety on w tych tematach jest ciężki i pewne rzeczy trzeba mu dość bezpośrednio tłumaczyć.

Spa82 - niezła fota, ludzie mają fantazję .
Cytat:
Aiszka - czemu 10 tygodni??? Na które się tyle czeka??
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Aga pachwiny ciągną, a na wycieczkę jedziesz? Uważaj na siebie!!
Cytat:
My wczoraj bylismy przy okazji w dzieciowym sklepie i ogladałam wózki... Zdecydowałam sie jednak na mutsy transporter. Juz innych nie szukam chyba bo ten pasuje mi pod kazdym wzgledem.... A jak zobaczyłam jak spacerówka sie składa to juz byłam całkiem na tak
Pestka -gratuluję wyboru wózka, my nadal w polu .
Pisałam wczoraj do Ciebie w sprawie tych kolorków .
Cytat:
Ja zapłaciłam za wanienkę 29 zł, jakąś dłuższą mam chyba 110 cm, przezroczysta niebieska z takimi jakby naklejkami wewnątrz. Ale stelaż strasznie drogi - 62 zł, aż potem żałowałam, że wzięłam, ale cenę sprawdziłam dopiero na koncu, jak płaciłam za wszystko i już nie chciałam robić zamieszania przy kasie.
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja wracam do łóżka bo ostatnio samopoczucie szwankuje i leżę, a z laptopa źle mi się na leżąco korzysta
A co się dzieje? Zdrówka dużo!!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:42   #2623
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry Muminki

Malgosia
Cieszymy się, że jest poprawa i mam nadzieję, że wkrotce wypuszczą Cie do domu... Wspominałaś coś, że koło środy czy mi się przyśniło?
A. I to, że jest lepiej nie znaczy, że możesz sobie folgować My tu czuwamy nadal
4850 bez nacinania - łał - ja to wogle podziwiam, że rodziła naturalnie przy takie wadze...

Stokrotka
A jakie te ćwiczenia robisz? Ja sie boję, że sobie coś ponaciągam A bardzo bym chciała bo brakuje mi ruchu...Spacery to dla mnie za mało..

Agnieszka
Jesli odczuwasz potrzebę popłakania sobie to płacz...To nic złego. Pamiętaj przy tym, że jesteś silną babką. Ja też jestem pełna obaw. Mysle sobie, że to wynika z tego, że to wszystko staje się takie realne...coraz bliższe...Dzidziuś rośnie, jest już rozwiniętą istotką, która codziennie zaznacza nam swoją obecność. A my matki chcemy dla naszego dziecka jak najlepiej. I będzie wszystko dobrze. Staram się nie myśleć o niczym innym tylko o tym jak mi położą Stefanka na brzuchu i będę mogła spojrzeć w jego oczka... Nic innego nie bedzie miało znaczenia
Ale się rozgadałam...

Ancia
Śląsk. Ja nie jestem rodowitą ślązaczką więc dla mnie to tez atrakcja

Spa
Tego mi trzeba było... Poszło: 4 talerze, 2 kubki, i 2 miseczki
P.S. Nie próbujcie tego w domu
Zdjęcie - no comment - naprawdę nie wiem jak to skomentować...

Natka
Za 34 tydzień.
Samochody...nieźle... My też kupilismy brykę. Roan Marita

Marta
Tylko ostrożnie z tym remontem My też robiliśmy w niedzielę, w tygodniu po proacy Tż nie wiele mogł zdziałać....

A tak poza tym to wiecie co...już któraś z kolei osoba - wczoraj na tym trzaskaniu kolejna - powiedziala mi, że mam nisko brzuszek... O co kaman?
Stary 2011-07-24, 09:45   #2624
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję Jakoś 70zł za obie rzeczy - podobnie jak na all
Słonko Ty się tak na tą cesarkę nie nastawiaj

Ja to wczoraj ustawiłam w łazience i chodziłam sobie zaglądać Ale teraz już na strychu stoi.
Co do prezentów to ja nieśmiało zasugerowałam tż co chcę ale liczę jeszcze na jego pomysł
Muszę się nastawic i przetrawic Bo po ustawieniu małej jak lekarz mi powiedział ze 95 % ze cestarka to chyba nie mam innego wyjscia

Cytat:

Aiszka - czemu 10 tygodni??? Na które się tyle czeka??

Pestka -gratuluję wyboru wózka, my nadal w polu .
Pisałam wczoraj do Ciebie w sprawie tych kolorków .

Ja zapłaciłam za wanienkę 29 zł, jakąś dłuższą mam chyba 110 cm, przezroczysta niebieska z takimi jakby naklejkami wewnątrz. Ale stelaż strasznie drogi - 62 zł, aż potem żałowałam, że wzięłam, ale cenę sprawdziłam dopiero na koncu, jak płaciłam za wszystko i już nie chciałam robić zamieszania przy kasie.
Mi pan w sklepie tez powiedział ze lepiej wózek szybciej zamówic, ale około 6 tygodni wczesniej, bo czasem jak kolor jest chodliwy to trzeba czekac... I powiedział tez ze lepiej odebrac po porodzie, bo gwarancja sie liczy od zakupu a nie zamówienia Ja wybrałam taki: http://www.wozki-mutsy.pl/foto_plus/...ond-purple.jpg

Ancia nic nie doczytałam z tymi kolorkami.....
Stary 2011-07-24, 09:52   #2625
anciaahk
kosmitka

Cytat:
To gratuluję . Ja miałam już jakiś czas temu 107 cm, teraz nie mierzyłam .
Laktatora nie kupuję, kupię jak okaże się, że jest potrzebny, żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy. Butelek i akcesoriów do butelek też nie kupuję póki co.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia
Śląsk. Ja nie jestem rodowitą ślązaczką więc dla mnie to tez atrakcja

A tak poza tym to wiecie co...już któraś z kolei osoba - wczoraj na tym trzaskaniu kolejna - powiedziala mi, że mam nisko brzuszek... O co kaman?
Śmieszne to trzaskanie, u nas nie ma takich tradycji .
A z niskim brzuszkiem - też to wczoraj usłyszałam i jakoś sama jakby czuję, że on trochę opadł. Ale chyba nadal jest wysoko, sama nie wiem. A to ma jakieś większe znaczenie??
Cytat:
Fajny kolorek, u nas też jeśli będzie emmaljunga to będzie coś podobnego, może ciut ciemniejszy - taka jakby śliwka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 09:57   #2626
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

przeczytałam was, ale do dyskusji na temat wyprawki na razie nie mam nic do dodania bo jestem na etapie myslenia co kupic. Zaczełam spisywać listę ale juz widze, ze niektóre rzeczy zamówie na allegro bo w naszych sklepach niet.

Zachciało mi sie zjesc 2 kromki na sniadanie i znow cukier ześwirował :/ normalnie nie moge z tym...

Aguś ja tez ostatnio taka płaczliwa jestem...byle co mnie wyprowadza z równowagi nie lubie siebie takiej ale musimy jakos sie pozbierać,zeby nasze córy nie miały smutnych mam

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

ja wczoraj mierzyłam brzuchol -96 mam ale nie mam porównania bo mierzyłam pierwszy raz
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 09:58   #2627
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ancia
Nie mam pojecia czy ma to jakieś znaczenie dlatego zapytałam - na necie nie będę szukać bo coś wynajdę głupiego i będę się martwić
Doczytalam, że też do przodu z wyprawką jesteś?

Rabarbar
Uważaj na siebie. Mi sie to nie przytrafilo, może skok ciśnienia, albo duszno było w tym sklepie....A jak Ci się to powtórzy to do Gina
Stary 2011-07-24, 09:59   #2628
danika
Zakorzenienie

Pestka śliczny kolor wózeczka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:01   #2629
anciaahk
kosmitka

Z wyprawką pomalutku kompletuję się, w poniedziałek może uda się wybrac do apteki i hurtowni odzieżowej, to zrobię też od razu wyprawkę dla siebie. Chciałabym w tym tygodniu mieć już wszystko zamówione, bo od przyszłego jak skończy się remont, to zaczną się porządki, pranie itd, to nie będę miałam na nic czasu.

Stary 2011-07-24, 10:08   #2630
pestka78
Rozeznanie

Ja własnie siedzę na allegro i szukam sprzedawcy u którego zakupię większosc rzeczy ..... Wybór trudny...

Kolorek tez mi sie podoba, uwielbiam czerwien i fiolet wiec jest w "moim" kolorze
Stary 2011-07-24, 10:11   #2631
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Z wyprawką pomalutku kompletuję się, w poniedziałek może uda się wybrac do apteki i hurtowni odzieżowej, to zrobię też od razu wyprawkę dla siebie. Chciałabym w tym tygodniu mieć już wszystko zamówione, bo od przyszłego jak skończy się remont, to zaczną się porządki, pranie itd, to nie będę miałam na nic czasu.
Świetnie, że remont dobiega końca. Jeszcze czeka Cię dużo pracy przy ogarnianiu tego wszystkiego, ale to już przynajmniej ze świadomością, że sprzątasz "na gotowo".
Aaaaa potem, to już pranie, prasowanie, układanie
Oszczędzaj się przy tym sprzątaniu okej?
Stary 2011-07-24, 10:13   #2632
anciaahk
kosmitka

Z grubszego, pobudowlanego bałaganu będzie sprzątał mąż, ja tylko będę drobiazgi sprzątać, układać itd .
Ale świadomość, że za tydzień nie będzie tu majstrów jest niesamowita!!!!!!

Stary 2011-07-24, 10:20   #2633
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Z grubszego, pobudowlanego bałaganu będzie sprzątał mąż, ja tylko będę drobiazgi sprzątać, układać itd .
Ale świadomość, że za tydzień nie będzie tu majstrów jest niesamowita!!!!!!
) Super Ancia... Pewnie sprawi Wam to wiele radosci)

My jestesmy na etapie przygotowania poddasza pod panele.... Tz wymyslił ze robimy teraz poddasze...a ja mu na to czy jest pewien ze nie wymysli za jakis czas przeprowadzki, bo z nim nic nie wiadomo...hihih
I ciagle sie zastanawiam czy przemalowac sypialnie.....

Ancia daj mi prosze jeszze raz link do poscieli która kupowałas, bo gdzies mi wsiąkły....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 10:22   #2634
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry
Pestus sliczny kolor wózka

ktos pisał o tym ze z nudów oglada brzydule, nawet widziałam gdzie, a powiedz mi czy tam sa jakies limitty oglądania?
ja chciałam powiedzec ze z nudów to oglądam od 1 odc beverly hills90210 hehe wiec chyba pobiłam wszystko-ale na stronie gdzie oglądam mam limity buuu

zdjecie gołej baby masakra-co za ohyda, brzuch ok ale reszta zepsuła efekt
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:23   #2635
anciaahk
kosmitka

Ja jeszcze nie kupowałam, ale zakupy zrobię u tego użytkownika.

Stary 2011-07-24, 10:30   #2636
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzien dobry
Pestus sliczny kolor wózka

ktos pisał o tym ze z nudów oglada brzydule, nawet widziałam gdzie, a powiedz mi czy tam sa jakies limitty oglądania?
ja chciałam powiedzec ze z nudów to oglądam od 1 odc beverly hills90210 hehe wiec chyba pobiłam wszystko-ale na stronie gdzie oglądam mam limity buuu

zdjecie gołej baby masakra-co za ohyda, brzuch ok ale reszta zepsuła efekt
Dziękuję

hihih....ciekawe która Cie przebije i zacznie ogladac dynastie albo mode na sukces

Cytat:
Stary 2011-07-24, 10:30   #2637
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
JA też kupuję u niego dużo fajnego można u niego wygrzebać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:35   #2638
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Wierzę Ci. Napewno perspektywa końca remontu dodała Ci energii

A propos Roana Marity.
Tak jak wspomniałam wczoraj. Pierwszy plus za możliwość ściągnięcia pokrowców, materiału z budki, "wyściółki z wnętrza gondlolki itd...
Dla mnie to było bardzo ważne bo kupiłam używke. Wrzucilam je do pralki i nic się nie stało.
Ogólnie bryka zadbana. Trzeba tylko przeczyścić i nasmarować jakieś tam elementy żeby wszystko ładnie śmigało.
Musiałam nauczyć się ściągać gondolkę, ale jak już rozgryzlam wszystkie knify myślę, że nie będę miała z tym więcej problemow.
Bardzo łatwo składa się stelaż. Po złożeniu niestety ma swoje gabaryty ale z tym się liczyłam. Tż zapewnia, że zmieści mi się do bagażnika mikry - do sprawdzenia. Po bokach gondolki są uchwyty do przenoszenia.
Łatwo wkłada się kółka. Niestety nie mam jeszcze ich napompowanych.. więc nie mogłam pośmigać po pokoju. Chociaż na "flakach" te całe wahacze też dobrze amrotyzowały. Budka duża.
Jak tylko zrobię test po schodach to dam znać.
Stary 2011-07-24, 10:50   #2639
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Witam Was...wczoraj bylam u mojej ginki no i mam rozwarcie na cm a to jest moj 33 tc. No i mam lezec przez 3 tygodnie . Moja mala wazy 2568 g i ponoc jest duza jak na ten tydzien ciazy. Ale rozwija sie prawidlowo i z nia jest wszystko ok. Jestem zla na to angielskie prowadzenie ciazy bo te polozne wogole nie badaja ginekologicznie wiec gdybym nie umowila sie na wizyte do mojej to na nawet nie wiedzialabym i z tego co ona mi mowila urodzilabym i to o wiele za wczesnie. W poniedzialek mam wizyte z polozna i ciekawe co ona na to jak jej powiem. Wczoraj zlozylismy lozeczko i moge sie pochwalic...jest takie sliczne i gotowe dla malutkiej....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02207.jpg (58,3 KB, 37 załadowań)
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 10:57   #2640
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No nie za ciekawie to brzmi Może na zmiany ciśnienia tak teraz reagujesz???
Kiedy masz kolejną wizytę?
miałam w ten czwartek wizytę, za 2 tyg jadę na usg to tamtego ginka spytam czy się z takim czymś spotkał

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

to nieźle, chyba jednak powinnaś teraz już więcej odpoczywać
moze ciśnienie Ci skoczyło, albo po prostu się przemęczyłaś, uważaj na siebie i jeśli nie musisz to najlepiej nie prowadź samochodu
mi łapki drętwieją ale tylko jak jestem w pozycji leżacej
mi też drętwieją teraz często i ręce i noga jak leżę na jednym boku długo,
ale to było co najmniej dziwne bo rękę miałam na kolanie w aucie wiec niczym nie przyciskałam a ból jakby mi ktoś śrubę dokręcał na palcach

Cytat:
Hej kobitki
Rabarbar może faktycznie Ci ciśnienie spadło, jutro proszę odpoczywać
dzięki dziewczęta może rzeczywiście trochę przecholowałam z bieganiem, odpoczywam bo się przestraszyłam porządnie o ile mrowienie i drętwienie umiem sobie jakoś wytłumaczyć o tyle to nagłe pogorszenie widzenia już nie na szczęście malutka zachowuje się normalnie cały czas więc się nie nakręcam,
no i idę na dworek bo super pogoda chłodno ale słonecznie popatrzę trochę na zieloną trawkę to może wzrok mi odpocznie wiec dziś laba od wizażu miłej niedzieli

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

ah Agnyska możliwe że wysłałam ci na PW 2 odpowiedzi takie same coś net mnie dziś nie lubi dobrze że sobie skopiowałam bo chyba bym oślepła pisząc ten elaborat jeszcze raz ;( idę nas dotleniać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości