Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 11:06   #2641
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Ale śniadanie dzisiaj u mojej mamy naleśniki z serkiem, malinami i borówkami, polane śmietanką słodką Pycha. Objadłam się tak, że chyba się będę turlać.
A mały mnie wkurza. Nie czuję ruchów czy kopnięć, ale wiem gdzie jest bo czuję jego ciężarek. Leniwy po mamie skubany

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:23   #2642
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

witam, ja już po wizycie gości, znowu sama. psina wierna przy boczku. smutno mi, ze siostrunia pojechała

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Inny problem mam z wypróżnianiem matko i tu wszystkie przeterminowane tak, jak się leży tylko i siedzi ehh.. a brzuch napęczniały jutro może coś dadzą,bo poprosu na siłe nie da rady, człowiek się krępuje wrr nie lubię tak
znam ten ból, po śliwkach suszonych prawie zwymiotowałam....

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
I chyba sama mu pokażę kilka ładnych rzeczy przed porodem
slyszałam, ale musze małzowi przypomniec

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Troszkę już ochłonęłam, pogadałam z mężem i jest mi lepiej.
Chrztu nie chcemy, bo nie uważamy się za członków kościoła, nie akceptujemy niektórych zasad. Przy chrzcie prosi się o przyjęcie dziecka do KK i zobowiązuje się do wychowania go w wierze katolickiej, a z góry wiemy, że nie chcemy tego robić. Kłamstwo nie wchodzi w grę, czyli prosty wybór
Dzięki za Wasze głosy w sprawie
agnyska uważam, ze wasza postawa jest bardzo uczciwa - wobec was, ale i Boga. co to za katolik co do oszukanstwa przy ołtarzu namawia.ale tak wygląda polski katolicyzm- najważniejsze to, co ludzie powiedzą. u nas babci jedna wnuczkę kościelnym tak dręczy, a im sie nie układa w ogóle, są po cywilnym i raczej rozwód będzie, babcia uważa ze koscielny bo Bóg im związek naprawi....

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
To chyba na tyle jeśli chodzi o mnie. Idę palulu tak więc do jutra
wymiękłam......

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:28   #2643
agnyska81
Zakorzenienie

Hej ho!
Ależ mi się głupoty śniły Czwarta noc z rzędu, wcześniej nie miałam takich "filmów fabularnych:

Cytat:
Nie denerwuj się za bardzo tylko (wiem wiem łatwo napisać)

A co do imienia, to oczywiście link był z przymrużeniem oka i nawiązujący do Twojego postu, nic złośliwego. My też "dziwne" dla postronnych wybraliśmy imię dla dziecka, ale najważniejsze, że rodzice są przekonani do imienia i im się podoba

Aiszka, mamy bardzo podobne zdanie A jak Twoja rodzina to przełknęła? Dobrze pamiętam, że ślubu też nie macie? Może to ich jakoś "przygotowało".

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Ale dla siebie nadal nic nie mam i nie moge cos sie zmotywowac do zakupów...
Bo te rzeczy dla nas to już nie takie ładne

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Tak, chrzest to ciężka sprawa Słyszałam że u wielu osób które nie chciały chrzcić dzieci kończyło się to prawie że awanturami ze strony rodziny.
To u mnie właśnie podobnie wygląda. Wczoraj już darcie szat tata urządzał, aż trzeba go było hamować, bo się momentami żenująco robiło

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ale świadomość, że za tydzień nie będzie tu majstrów jest niesamowita!!!!!!

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witam Was...wczoraj bylam u mojej ginki no i mam rozwarcie na cm a to jest moj 33 tc. No i mam lezec przez 3 tygodnie . Moja mala wazy 2568 g i ponoc jest duza jak na ten tydzien ciazy. Ale rozwija sie prawidlowo i z nia jest wszystko ok. Jestem zla na to angielskie prowadzenie ciazy bo te polozne wogole nie badaja ginekologicznie wiec gdybym nie umowila sie na wizyte do mojej to na nawet nie wiedzialabym i z tego co ona mi mowila urodzilabym i to o wiele za wczesnie. W poniedzialek mam wizyte z polozna i ciekawe co ona na to jak jej powiem. Wczoraj zlozylismy lozeczko i moge sie pochwalic...jest takie sliczne i gotowe dla malutkiej....
To nie za ciekawie A coś Cię zaniepokoiło, że poszłaś, czy tak po prostu kontrolnie? A jesteś na L4, czy jak to u was wygląda?

O zwyczaju kupowania prezentu młodej mamie już gdzieś slyszałam, wczoraj jak powiedziałam o tym mężowi okazało się, że on nie slyszał Właściwie nie zależy mi na tym, tym bardziej, że w końcu pieniądze na ten prezent poszłyby ze wspólnej kasy, więc troszkę tak jakbym sama sobie to zasponsorowała Co innego jakbym miała męża milionera

Indygo - to coś podobnie u mnie Myślenie magiczne, a nie uczciwe w temacie religii. Jeszcze te babcie jestem w stanie zrozumieć jakoś, moja na przykład jest starszą, niewykształconą kobietą, nie zna niczego innego i po prostu jej umysł tego nie ogarnia.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-24 o 11:42
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:29   #2644
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ja słyszałam,że na początek lepsze te takie czyste.. bez zapachów itd. ja kupiłam takie,co mają w skladzie 99% wody.. jakieś water wipes.. i na nich jest,że są od dnia narodzin..
ale dużo osób z tego co słyszałam kupuje huggis z tym leżącym dzidziusiem na początek

..
Mam te same chusteczki

Stokrotka, czy ty dostałaś jakieś potwierdzenie po wysłaniu dokumentów o maternity benefit?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej
ja ci coś napiszę z własnego (tzn brata) doświadczenia. Oni nie mają ślubu, nie chodzą do kościola bo moj brat i tata są ateistami. Bratowa niby wierząca, ale tez do kosciola nie chodzi. Ochrzcili młodego bo ich rodzinka cisnęła, nawet chrzestną jestem. No i teraz jest problem bo nie pasuje im, ze babcia go chce do kosciola czasem zabrac, nie chca zeby chodził na religie itd. Od początku to było do przewidzenia, wiec po co chrzest - sakrament w którym to rodzice i chrzestni zobowiązują się, że wychowają dziecko w religii katolickiej?

Moim zdaniem jesli zdecydowaliscie, ze nie chodzicie do kosciola to nie powinniscie chrzcic dziecka i sami sobie zaprzeczać, nawet wbrew rodzinie. Trzeba byc konsekwentnym w swoich wyborach - takie jest moje zdanie poparte obserwacją

do jutra
Jeśli są ateistami to jak to jest mozliwe ze ksiądz udzielił chrztu??

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
A dziś jak rodzinka przyjechała, to wyskoczyli mi z tekstem: "Ładnie wyglądasz, nie jesteś taka gruba, jak mówiła Twoja mama"
Nie ma to jak mieć wsparcie w najbliższych

Dobranoc

Cytat:
A to kaszuby czy śląsk?

!!
Na Kaszubach to szkło sie tłucze nie wiedziałam ze na sląsku podobny zwyczaj

Cytat:

Ale ale miałam Wam jeszcze pokazać jedną rzecz która dzisiaj mnie normalnie zszokowała
Dzisiaj mam 32t i 0d więc sobie weszłam na google i wpisuje "32 tydzien ciąży" wiadomo wyskakują różne strony artykuły ble ble no i m.in.sa też "obrazy"...weszłam oglądam fajnie fajnie no ale zaraz zaraz cos dziwnego mi mknęło (sprobuje Wam skopiowac linka ale nie wiem czy wejdzie-jesli nie to wejdzcie sobie tak jak ja i NAPEWNO nie przeoczycie tego zdjęcia-ja się normalnie zszokowałam)
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA

To chyba na tyle jeśli chodzi o mnie. Idę palulu tak więc do jutra
Coś okropnego, czy tak kobieta wstydu nie ma

Cytat:
Witam Was...wczoraj bylam u mojej ginki no i mam rozwarcie na cm a to jest moj 33 tc. No i mam lezec przez 3 tygodnie . Moja mala wazy 2568 g i ponoc jest duza jak na ten tydzien ciazy. Ale rozwija sie prawidlowo i z nia jest wszystko ok. Jestem zla na to angielskie prowadzenie ciazy bo te polozne wogole nie badaja ginekologicznie wiec gdybym nie umowila sie na wizyte do mojej to na nawet nie wiedzialabym i z tego co ona mi mowila urodzilabym i to o wiele za wczesnie. W poniedzialek mam wizyte z polozna i ciekawe co ona na to jak jej powiem. Wczoraj zlozylismy lozeczko i moge sie pochwalic...jest takie sliczne i gotowe dla malutkiej....
Napisz koniecznie co położna na to powie......w ie jest tak samo chyba tez sie wybiore do polskiego gina aby sprawdzic czy napewno jest wszystko ok.

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:31   #2645
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

To nie za ciekawie A coś Cię zaniepokoiło, że poszłaś, czy tak po prostu kontrolnie? A jesteś na L4, czy jak to u was wygląda?
Po prostu chodze sobie kontrolnie do polskiej ginki....ja i tak jestem juz na macierzynskim od czerwca. Ale jak sie pracuje to daja ci zwolnienie z pracy
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:32   #2646
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Brak słów...najważniejsze, że malutka rośnie prawidłowo i że z nią wszystko w porządku. A Ty kochana leż bo nie to nie ma żartów.
Łóżeczko pieknie wygląda. Napewno napatrzć się nie możesz co? A jak kompletowanie wyprawki?

rabarbar tak sobie jeszcze pomyślałam może dzidzia w jakiś sposób uciskała Ci jakiś nerw? NIe wiem czy to możliwe...tak mi to przyszło... Tak czy siakraz jeszcze odpoczywaj i uważaj na siebie.
Stary 2011-07-24, 11:32   #2647
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a żebyś wiedziała że kosmos, a jak takie maleństwo przebrać a mamusie po 2 lub 3 dziecku a boją się jak jasna cholerka, to co mamy my powiedzieć
a jak takie małe potrafi kupkę zrobić , szok, kilka chusteczek nawilżanych potrzeba naraz

aaa i powiem wam, że jedna laseczka urodziła 3100 córeczke bez nacinania, a druga chłopczyka UWAGA UWAGA 4850! BEZ NACINANIA! Szacun nie ?
Ale dzieciaczki masakrycznie się różnią wielkością ale priorytety te

same, cycuś mamusi
mi 106 stukneło
Ty to tam niezłą szkołę rodzenia przechodzisz!!!
4850!

A ja mam już stówkę w pasie, a jestem miesiąc za Tobą czy Natką
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
99 a jeszcze przedwczoraj było 97
chudzina
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Poza tym jak na 30 tydzień i 1 dzień wyglądam bardzo ciążowo już choć przez miesiąc przytyłam tylko 1kg gorzej że puchną mi stopy mocno i rodzinka mnie straszy że to bardzo źle i wogóle...
No to widzę,że remonty u nas wielką para
Ja już od dawna wyglądam bardzo ciążowo
A co do puchnięcia- pij dużo płynów i unikaj soli, słodyczy, trzymaj jak często się da nózie do góry no i oczywiście zgłoś ginowi, a tymi pocieszeniami rodzinki się aż tak nie przejmuj Nie ma to jak pocieszanie babki w ciąży...
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
U mnie 102cm, a jestem z terminem miesiąc za Wami

A dziś jak rodzinka przyjechała, to wyskoczyli mi z tekstem: "Ładnie wyglądasz, nie jesteś taka gruba, jak mówiła Twoja mama"
Nie ma to jak mieć wsparcie w najbliższych
Taaa... wsparcie najlepsze
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

póki miałam gości (siostra z męzem i synem) - ok. Ale obejrzałam Tristana i Izoldę, poszłam się wykąpać i ... ryczałam.... Im bliżej porodu tym bardziej boję sie o małą... Ja jestem głupia, wiem - powinnam wierzyć, że wszystko będzie ok (bo przecież MUSI BYĆ OK), ale humory i hormony mnie wykończą. I nie bijcie, ja naprawdę sama siebie nie poznaje, nie wiem co się dzieje, skąd te łzy, płacze, czarne myśli
Mnie tez czasem jakies takie schizy łapią- jak nie o młodego to o małża- bez sesnu- staram sie zaraz przeganiac i myśleć o jakiś przyjemnościach, chociaż łatwe to nie jest. To chyba taka uroda nas ciężarnych- tysiące myśli egzystencjalnych
Cytat:
Słyszałyście o tym zwyczaju, że mężusie kupują coś kobiecie po porodzie? Ja o tym nie wiedziałam do czasu aż mnie ostatnio nie uzmysłowiła koleżanka na imprezie i ostatnio babka w cerf która śpioszki mi ważyła
Nie słyszałam, ale przeczytałam tego posta na głos
Cytat:
Melduje że po imprezce jestem nazarta przezarta pełna a jutro powtórka z rozrywki Tak więc idę hodowac sadełko do łóżeczka

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...KdDIsgbZtpGjDA
To niezła imprezwoiczka z Ciebie

Fota - odlot
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
przeczytałam was, ale do dyskusji na temat wyprawki na razie nie mam nic do dodania bo jestem na etapie myslenia co kupic. Zaczełam spisywać listę ale juz widze, ze niektóre rzeczy zamówie na allegro bo w naszych sklepach niet.
To z wyprawką i tak jesteś dalej ode mnie
Jednorazowymi wskazaniami cukru tak się nie przejmuj- takich pojedynczych wypadków nie da się dobrze zinterpretować a tylko nie potrzebnie denerwują
Cytat:
Z grubszego, pobudowlanego bałaganu będzie sprzątał mąż, ja tylko będę drobiazgi sprzątać, układać itd .
Ale świadomość, że za tydzień nie będzie tu majstrów jest niesamowita!!!!!!
Zazdroszczę!!!
Cytat:
Pokaźna córcia!!!
Wypoczywaj kochana i pisz co Ci pon. ta położna powie.
Gartki łóżka- może fotę wrzucisz??

Rabarbar- a dziś już ok?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 11:34   #2648
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

Napisz koniecznie co położna na to powie......w ie jest tak samo chyba tez sie wybiore do polskiego gina aby sprawdzic czy napewno jest wszystko ok.
Lepiej idz...nic Ci nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza. U mojej ginki byla tez polska polozna i radzila mi zrobic badanie to jest wymaz z szyjki , ktorego tutaj nie robia.
Stary 2011-07-24, 11:35   #2649
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Pokaźna córcia!!!
Wypoczywaj kochana i pisz co Ci pon. ta położna powie.
Gartki łóżka- może fotę wrzucisz??

Rabarbar- a dziś już ok?
Fotke juz wrzucilam ale moge jeszcze raz,.....prosze bardzo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02207.jpg (58,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2011-07-24, 11:38   #2650
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja własnie siedzę na allegro i szukam sprzedawcy u którego zakupię większosc rzeczy ..... Wybór trudny...

Kolorek tez mi sie podoba, uwielbiam czerwien i fiolet wiec jest w "moim" kolorze
Jak znajdziesz sprzedawcę to daj cynk
I gratki wyboru wózka
Cytat:
Fotke juz wrzucilam ale moge jeszcze raz,.....prosze bardzo
No właśnie przeglądałam poprzednią stronę i widziałam juz,a wcześniej to chyba mi sie nie załadowało
Stary 2011-07-24, 11:39   #2651
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Brak słów...najważniejsze, że malutka rośnie prawidłowo i że z nią wszystko w porządku. A Ty kochana leż bo nie to nie ma żartów.
Łóżeczko pieknie wygląda. Napewno napatrzć się nie możesz co? A jak kompletowanie wyprawki?
Jak zlozylismy lozeczko to az lezka w oku zakrecila . Jesli chodzi o wyprawke to juz wszystko mam..nawet pampersy kupilam bo byly w promocji .
Stary 2011-07-24, 11:44   #2652
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śniadanie dzisiaj u mojej mamy naleśniki z serkiem, malinami i borówkami, polane śmietanką słodką Pycha. Objadłam się tak, że chyba się będę turlać.
A mały mnie wkurza. Nie czuję ruchów czy kopnięć, ale wiem gdzie jest bo czuję jego ciężarek. Leniwy po mamie skubany
wciągnęłabym taki wypas
Cytat:
Jak zlozylismy lozeczko to az lezka w oku zakrecila . Jesli chodzi o wyprawke to juz wszystko mam..nawet pampersy kupilam bo byly w promocji .
Wow- nie źle! A na kiedy masz termin?
Stary 2011-07-24, 11:44   #2653
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
My z Tż kiedyś obydwoje się poryczeliśmy jak kupiłam dresik Stefkowi....Nie wiem co to będzie jak będzie już łóżeczko czekało na małego...
Noooo to teraz możesz spokojnie leżeć, wypoczywać i gadać tu z nami.
A łóżeczko macie 140?
Stary 2011-07-24, 11:47   #2654
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
wciągnęłabym taki wypas

Wow- nie źle! A na kiedy masz termin?
Co do tych nalesnikow tez bym zjadla .......
Termin mam na 8 wrzesnia...wszystko zamowilam w jednym sklepie przez ineternet wiec nie musialam biegac od sklepu do sklepu......czasami cos dokupuje z ubranek ale juz wybieram wieksze...
Stary 2011-07-24, 11:48   #2655
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah, przeczytałam to tż żeby pokazać, że wy już macie łóżeczka i jakie to wzruszające dla nas ( bo ten wredzioch ciągle przekłada kupowanie tego łóżeczka) a on do mnie " bo ja nie chce żebyś płakała" . Normalnie głupi ten mój małż się robi ostatnio chyba z tych nudów

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-24, 11:49   #2656
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
My z Tż kiedyś obydwoje się poryczeliśmy jak kupiłam dresik Stefkowi....Nie wiem co to będzie jak będzie już łóżeczko czekało na małego...
Noooo to teraz możesz spokojnie leżeć, wypoczywać i gadać tu z nami.
A łóżeczko macie 140?
Lozeczko jest 120.....a i tak wyglada na wielkie...myslalam ze nie bede miec miejsca w sypialni ale dalo rade....Tak teraz bede mogla spokojnie lezec i gadac z wami no i wlasnie dostarczyli mi katalogi z Nexta a tam takie sliczne ubranka ze niemoge sie napatrzec....
Stary 2011-07-24, 11:50   #2657
cotynato
Zakorzenienie

A swoją drogą jakieś przełomy u mnie w domu. Bo tato mnie rano spytał jak się czuję a wczoraj o termin

Wymianka.
Stary 2011-07-24, 11:52   #2658
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahah, przeczytałam to tż żeby pokazać, że wy już macie łóżeczka i jakie to wzruszające dla nas ( bo ten wredzioch ciągle przekłada kupowanie tego łóżeczka) a on do mnie " bo ja nie chce żebyś płakała" . Normalnie głupi ten mój małż się robi ostatnio chyba z tych nudów

No i ma racje z tym placzem.....Teraz jak juz u nas stoi lozeczko to jest jakos tak inaczej, tzn wiemy ze juz wkrotce pojawi sie nowy domownik....odliczamy juz dni...Ale proponuje namawiac TZ ......przeciez nie chcecie na ostatnia chwile.....
Stary 2011-07-24, 11:56   #2659
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
No i ma racje z tym placzem.....Teraz jak juz u nas stoi lozeczko to jest jakos tak inaczej, tzn wiemy ze juz wkrotce pojawi sie nowy domownik....odliczamy juz dni...Ale proponuje namawiac TZ ......przeciez nie chcecie na ostatnia chwile.....
Ja wiem, w sumie jedno kliknięcie i zamówione. On się drażni a ja czekam aż sam też będzie już gotowy No bo łóżeczko w domu wiąże się z wywaleniem biurka i jak on przeżyje bez śmiecenia na nim

Wymianka.
Stary 2011-07-24, 11:58   #2660
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A swoją drogą jakieś przełomy u mnie w domu. Bo tato mnie rano spytał jak się czuję a wczoraj o termin
ooooooo
To rzeczywiście przełom
Może czyta co tu wypisujesz
Stary 2011-07-24, 12:00   #2661
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Lozeczko jest 120.....a i tak wyglada na wielkie...myslalam ze nie bede miec miejsca w sypialni ale dalo rade....Tak teraz bede mogla spokojnie lezec i gadac z wami no i wlasnie dostarczyli mi katalogi z Nexta a tam takie sliczne ubranka ze niemoge sie napatrzec....
Ooo no to faktycznie na zdjęciu wydaje się duże. My też mamy 120 i wszystko w sypialni ustawione "na styk" Jak w prawdziwym ciasnym gniazdku Ciężko się powstrzymać od zakupów

Cytat:
Łał Postępy. Życzę Ci aby ten przejaw zainteresowania nie był tymczasowy
Stary 2011-07-24, 12:00   #2662
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wiem, w sumie jedno kliknięcie i zamówione. On się drażni a ja czekam aż sam też będzie już gotowy No bo łóżeczko w domu wiąże się z wywaleniem biurka i jak on przeżyje bez śmiecenia na nim
A na kiedy masz termin??
Stary 2011-07-24, 12:03   #2663
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A na kiedy masz termin??
13.09 albo 11.09 jedna mówi tak, druga tak

a ty?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-24 o 12:04
Stary 2011-07-24, 12:04   #2664
luii
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej idz...nic Ci nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza. U mojej ginki byla tez polska polozna i radzila mi zrobic badanie to jest wymaz z szyjki , ktorego tutaj nie robia.
Mi akurat zrobili wymaz na moja prośbe jak sie zgłosiłam do szpitala z plamieniem a oni kazali mi wracac do domu i wrócić gdyby było krwawienie

Cytat:
Next ma cudowne ubranka ....wybralismy sie tam kiedy była wyprzedaz i wydaliśmy fortune.....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:07   #2665
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj jak bylam u ginki to tez wyszlo mi na 13.09 .

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Mi akurat zrobili wymaz na moja prośbe jak sie zgłosiłam do szpitala z plamieniem a oni kazali mi wracac do domu i wrócić gdyby było krwawienie

Next ma cudowne ubranka ....wybralismy sie tam kiedy była wyprzedaz i wydaliśmy fortune.....
W zeszly weekend byla wyprzedaz wiec tez kupilsmy pare ladnych ciuszkow.... ale w piatek bylam w H&M i jakie tam sa sliczne ubranka dla niemowlaczkow....brak slow
Stary 2011-07-24, 12:08   #2666
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj jak bylam u ginki to tez wyszlo mi na 13.09 .

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

W zeszly weekend byla wyprzedaz wiec tez kupilsmy pare ladnych ciuszkow.... ale w piatek bylam w H&M i jakie tam sa sliczne ubranka dla niemowlaczkow....brak slow
A jaki masz ten pierwszy wyznaczony termin? Bo mi teraz też już inny wychodzi

Wymianka.
Stary 2011-07-24, 12:09   #2667
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

a ty?
Teraz wyszlo mi na 8 wrzesnia
Stary 2011-07-24, 12:12   #2668
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz wyszlo mi na 8 wrzesnia
mi na wizycie miesiąc temu wyszło że 3.09, ale podobni nie ma co się na tym opierać chyba że to ten pierwszy termin ?

Wymianka.
Stary 2011-07-24, 12:26   #2669
pestka78
Rozeznanie

Cotka gratuluję postępów tatki

Wiecie o czym myslę.... czy nie kpic teraz tylko rożka i przescieradełka... Bo poduszka i kołderka nie potrzebne na początek chyba... A Wy jak kupujecie?
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:29   #2670
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka
Za 34 tydzień.
Samochody...nieźle... My też kupilismy brykę. Roan Marita

Dziękuję My mamy Tako Jumper

A tak poza tym to wiecie co...już któraś z kolei osoba - wczoraj na tym trzaskaniu kolejna - powiedziala mi, że mam nisko brzuszek... O co kaman?
A może tak po prostu masz nisko brzuszek? Bo mój od początku był nisko i nadal nie sięga do piersi, aż zrobiłam zdjęcie żeby porównać czy jest tak samo wysoko - ale jest bez zmian

Cytat:
Muszę się nastawic i przetrawic Bo po ustawieniu małej jak lekarz mi powiedział ze 95 % ze cestarka to chyba nie mam innego wyjscia
Będzie ok Ładny kolor

Cytat:
To gratuluję . Ja miałam już jakiś czas temu 107 cm, teraz nie mierzyłam .
Laktatora nie kupuję, kupię jak okaże się, że jest potrzebny, żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy. Butelek i akcesoriów do butelek też nie kupuję póki co.
Jest ten problem, że przebitka między all a sklepem jest prawie 50zł i wolałabym zamówić na all a tu wiadomo znowu trzeba czekać Butelkę mam jedną i pewnie ją wykorzystam na jakąś herbatkę potem, w razie gdyby nie było problemu z karmieniem
Za koniec remontu

MoniaZ82 ależ wieści, odpoczywaj, nogi zaciskaj faktycznie niezbyt dobrze by było gdybyś sobie nieświadomie funkcjonowała z rozwarciem

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczęta może rzeczywiście trochę przecholowałam z bieganiem, odpoczywam bo się przestraszyłam porządnie o ile mrowienie i drętwienie umiem sobie jakoś wytłumaczyć o tyle to nagłe pogorszenie widzenia już nie na szczęście malutka zachowuje się normalnie cały czas więc się nie nakręcam,
no i idę na dworek bo super pogoda chłodno ale słonecznie popatrzę trochę na zieloną trawkę to może wzrok mi odpocznie wiec dziś laba od wizażu miłej niedzieli
Dobrze, że dzisiaj lepiej

cotynato
ale śniadanie A co do taty to może chce zająć myśli czymś innym i stąd zainteresowanie, ale to w sumie dobrze

Cytat:
A ja mam już stówkę w pasie, a jestem miesiąc za Tobą czy Natką

chudzina
mój obwód długo stał w miejscu, ostatnio tak skacze jakoś

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości