|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
i jeszcze coś
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
zdjęcia super - zosia faktycznie nieźle wkurzona, dzieci nie lubią takich eleganckich strojów
Kubuś jak mu ubranie nie pasuje to ma metodę, żeby mnie zmusić do zdjęcia - puszcza pawia![]() Evitka, zdjęcia Lenki superowe - zazdraszczam tego placu zabaw (ale to już kilka razy Ci mówiłam ). My po południu jedziemy do koleżanki mojej ciekawe jak mały się będzie bawił z Milenką oby nie tak jak z moją siostrzenicą miałyśmy iść na gumowy plac zabaw, ale jak zwykle deszcz leje więc dupa z tego![]() Teściowa woła na obiad a ja nie mam ochoty patrzeć na tą wredną mordę teścia.... s✂✂✂✂iel już wszystko robi, żeby dziecko mi obudzić...ja go zabiję pewnego dnia
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Dziekujemy bardzo za gratulacje!
|
|
|
|
#454 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz jeszcze szukam namiotu plażowego. Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna - jeszcze raz gratulacje Cytat:
A możesz napisać, co też o nim wyczytałaś? A może ta temp wzrosła, bo nurofen przestał działać? pisałas, że dałaś w nocy - u mojej Olci przy takiej wysokiej temp. działa ok 6 godz. Może tak akurat się złożyło? Biedny Michaś - moja Olcia jakieś 2 mies, temu miała takie same objawy - jakieś zapalenie gardła to było, temperatura przeszła po 3 dniach |
|||||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Sara- Zosia faktycznie niezbyt zadowoloną minę ma. Ale i tak wygląda super.
Evitka - Lenka to zdecydowanie na rozrabiarę wygląda. A my znowu mamy biegunkę tzn. Oliwka ma biegunkę i to taką wodnistą. Jak na razie od rana było 4 kupki. Dałam smektę i próbujemy ją poić orsalitem. Mam nadzieję że jej przejdzie. Jak na razie ma tylko biegunkę bez gorączki więc mam nadzieję że będzie ok.
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
evi Lena no to niezła łobuziara, śliczna łobuziara
![]() Zoś ślicznie wygląda w tej sukience, ale faktycznie za zadowoloną nie wygląda catro no patrz, a rozważałam Karwie i w zasadzie zdecydowana byłam, w ostatniej chwili mi się odwidziało - szkoda My jedziemy 7 więc w sam raz byśmy się spotkali Jak się miewa Oleńka?? Wstaw nam jakieś aktualne foto ![]() Bao ponawiam zapytanie czy odwiedzisz kielce w pierwszym tygodniu sierpnia? Fajnie byłby się spotkać ![]() P0P oby to nie było nic poważnego, Wy już szpitalny limit przekroczyliście ![]() Oliwka pamiętam że pisałaś że Danio też od niedawna woła Jesteś moją nadziają Marci doskonale wie, że ja to mama, ale mówić do mnie nie mówi Dzwoniłaś do Mielenka??catro a jaki ręcznik zamówiłaś? Bo ja chyba też przez neta kupię. Masz jakiś namiot na oku? mrowak mi świetny pokazała, ale drogi i prawdę mówiąc szkoda mi kasy biorąc poprawkę na pogodę w Polsce ... A może Ania p albo megi macie pożyczyć namiot plażowy?? Właśnie widziałam prognozę pogody - nie wierzę w nie za cholerę, ale mogę się pocieszać, że na początku sierpnia pokazują po 30 stopni ![]() A może P0P Ty masz namiot plażowy??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-07-24 o 20:01 |
|
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
namioty plażowe (takie pół iglo) samorozkładalne były teraz w biedronce po 24,99zl. Takie chyba nie super jakości, ale cena też spoko.
|
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musi przechodzące dziecko chociaż musnąć ![]() Kurka a byłam dzisiaj z Biedronce (niedługo będę jak nie-teściowa P0P ) i nawet się za namiotem nie rozglądałam bo nie sądziłam że tam będzie ...Jak jest weekend to na wizażu cisza, w tygodniu jak człowiek w pracy bez dostępu do forum to nadążyć nie może ... SKANDAL
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale świetne zdjęcia wstawiłyście
uwielbiam oglądać nasze dzieci![]() PoP ślicznie w Chorwacji,rzeczywiście miałas niezły batalion do pomocy Lenka fajnie wygląda na tym placyku i do góry nogami,Daniel lubi te sprężyny i jak jest taki na 4 siedzenia to się buja do dechy ![]() Gmyrelka Catro chcialabym się z Wami spotkać tylko coś nie możemy się zdecydować gdzie jechać wlasnie siedzę jeszcze na necie i przeglądam,tylko,że my zdecydowanie wolimy coś wolnostojącego lub osobne mieszkania jak mieliśmy np w Niechorzu,a na kwaterze u kogoś trezba ciągle uważać żeby nie być za głośno,chociaż my do bardzo glośnych nie należymy ale...Właśnie sprawdziłam tą bieliznę co zachwalacie i jest w Rzgowie w Polrosie,jak będę to musze tam zawitać PoP biedna Oliwcia mam nadzieję,że coś zjadła i to jednorazowo
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-07-24 o 21:06 |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne zdjęcia Pop co to za miejscowośc ta z fotek . A gdzie TY ? Gril był a na koniec zaczęło lać . i tak pada do tej pory ![]() ![]() Pora deszczowa jak nic . szlag mnie już trafia z tą pogodą
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
a my po wizycie, tż walczy właśnie z Kubusiem coby zasnął. Ale dał popis - ja pierdzielę, nie poznałam swojego dziecka! Darł się, płakał jak nie wiem u tej mojej koleżanki! jej córeczka we IX skończy 2 latka i oni już parę razy się bawili, ale zawsze a to u nas, a to na placu, a dzisiaj u nich w domu istny horror! tak się kłócił z nią, wszystko wyrywał - robił dokładnie to co dominisia z nim! Mówię wam - szok! a Milenka taaaka tulaśna do niego, złapała go, przyparłą do ściany na balkonie i zaczęła go całować
co go dorwała to pod ścianę i całowanie ten najpierw nie wiedział o co jej chodzi, później się wyrywał z wrzaskiem, a na koniec jak wychodziliśmy - dali sobie buziaka w usta oboje z głośnym cmokiem, a Kubuś jeszcze sapnął tak ahhhhh po tym całusie - no myśleliśmy że się posikamy ze śmiechu
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrełka, nie wiem czy będę wtedy bo mam jechać do koleżanki na kilka dni jak będzie na urlopie, jakoś na początku sierpnia miała iść ale nie wiem jeszcze kiedy, dam Ci jeszcze znać.
Na tym ostatnim zdjęciu już przed nią ucieka
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka to my już postanowione że po 10 jedziemy nad morze
![]() Najchetniej to bym już jutro wyjechała, ale ostatnio finanse nadszarpnięte, przez to że ja nic dorobić nie moge Jest zawsze uśmiechnięty, grzeczny w sumie, ale taki żywy robaczek, wszędzie go pełno, wszędzie włazi.Cały czas musi mieć cień w postaci kogoś dorosłego Opiekunki już nie mam, bo musi komuś w rodzinie pomagać bezpłatnie, i dopiero od września jak do szkoły pójdzie to znajdzie czasami troche czasu![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- P0p Oliwke na jednym zdjęciu widziałam chyba z kuzynkami ![]() evitka Do twojej Lenki mam słabość muszę przyznać Bao on wygląda na przypartego do muru po prostu kobiety za nim szaleja i się nie dziwię---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Darusia chyba ty najbardziej obeznana z farbami(chyba że któraś wie to wdzięczna będę). Dostałam te farby w piance, i kusi mnie żeby przyciemnić troche włosy, ale z tego co mam, to np mogłabym zmieszać ciemny brąz, z platynowym blondem, i co by wyszło, chodziłoby mi o taki średni lub ciemny blond boje sie troche ryzykować. może dam mojej fryzjerce i na jej ryzyko będzie
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że mam i to nie jeden a 3 sztuki!! Mam ten samo rozkładający się i ten taki wigwan.
A to różnie. Jest tam i Mosat jest Dubrownik jest Split jest Omiś i są wodospady. A ja jestem w domu a gdzie mam być?
|
#466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bao super wyglądają,Kubus też wygląda jak 2-latek ![]() tz dzisiaj Danielka zmierzył to wyszło 82cm. Gmyrelka ja mam ten pół-namiot ajkbysmy byly w jednym miejscu to bys nie musiala pozyczac,ale jak jest cieplo to nie ma co tego rozkladac lepiej parasol bo pod tym się sauna robi i nie mozna wytrzymac,my kupilismy jak do Hiszpanii lecielismy i tylko raz to rozłożyłam i podziękowałam,ale na nasze wiatry i deszcze może się przydać ![]() Dusia widzę,ze jesteś może przyjedziesz do mnie z Olą jak nigdzie nie wyjeżdżacie?ja jestem codziennie od 17 w domu,z wyjątkiem czwartku
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-07-24 o 21:54 |
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- faktycznie dziewczyna przygwoździła chłopaka. wyglądają super.
A zaponiałąm się pochwalić nową umiejętnością mojego dziecka. Uwielbia sie stulać szklankami i krzyczeć coś ale "sto lat" - oczywiście całkowicie niezrozumiale. Madzia_Pl- ta najmłodsza właśnie w tym roku idzie do pierwszej klasy więc by pasowała .A na wakacje to tylko z taką ekipą pomagaczy wtedy człowiek może spokojnie odpocząć. A moje dziecko jest także nad wyraz ruchliwe i niczego się nie boi. Dodatkowo uwielbia sie wszędzie i na wszystko wspinać. Z drabinką też już sobie radzi. No i potrafi skakać. Nie zawsze ląduje na nogach czasami zalicza główkę.
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie miałam internetu przez dwa dni
dobrze że mam nie dużo nadrabiania
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao to zaplanuj tak by udało nam się spotkać co??
Kubuś na przedostatnim zdjęciu mam minkę pt "RATUUUUUUNKU" I kawał z Niego przystojniaka Kurcze to może ja powinnam nie namiotu a parasola szukać?? Jaki zatem polecacie?? Zakładam że pogoda będzie piękna i się przyda ![]() madzia jak nie zdecydowaliście to wybierzcie np Mielno lub okoliczne wsie P0P a my kiedy się spotkamy?
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas nadal leje ![]()
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aneczka opowiadaj teraz!! Oliwcia spryciulka |
|
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz jadę 5km od niej, ale ciągle w okolice Darłowa.Dzisiaj też mojego mierzyłam Cytat:
)
|
|
|
#473 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ręcznik zamówiłam na tej aukcji. Jutro ma przyjść, więc mogę się podzielić, czy warto tam zamawiać. A o namiocie to może mrówcia mówiła o Quechua? Mój TZ też o nim marudzi (nawet w TV o nim ostatnio było) - fakt, trochę kosztuje i też nie wiem czy się opłaca, ale na żywo nie widziałam żadnego, więc już sama nie wiem. Pogodę długoterminową widziałam!!! Budująca ![]() A zdjęcia Olci są na 1 stronie tego wątku ![]() Cytat:
Ale jakby co, to podaję link tam, gdzie zarezerwowaliśmy: http://alkakarwia.com.pl/ Cena mnie zaskoczyła - 100 za pokój, mają łóżeczka turystyczne i pokój zabaw dla dzieci jakby pogoda JEDNAK nie dopisała
|
||
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://alejka.pl/ikea-korall-namiot-...-pokojowy.html
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my bardziej Rewal,Pobierowo do Darłowa niedaleko Madzia a czemu caly czas w jedno miejsce jeździecie nie nudzi się Wam? Catro już oglądam |
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Co do namiotów yo my mamy coś takiego:
http://allegro.pl/samorozkladajacy-n...713266527.html i takiego http://allegro.pl/parawan-namiot-pla...713419468.html Oczywiście parawan i parasol także I z tym całym osprzętem codziennie na plaże chodziliśmy. Do tego jeszcze dwa duże materace. 3 koła do pływania. Jeden ponton i mały materacyk. PEłno zabawek plażowych włączając w to oczywiście wywrotkę. Dobrze że mieliśmy blisko na plażę a ja wcześnie wstawałam to zajmowałam pół plaży .Aneczkaa - ja też bardzo ciekawa jestem Waszej przygody.
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - specjalnie dla Ciebie - Tu jesteśmy we trójkę i morze
![]()
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop przykro mi ale nie mam lupy
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sierpień mówicie ma być ciepły? No to nic tylko nad morze wracać-Gabryśka codziennie mówi mi papa, a na pytanie dokąd idzie mówi, że nad MOJO.
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co ze środą- Darusiaa będzie w Łodzi. Tylko nie wiem, o której ![]() W czwartek rozkładają nam pod blokiem rusztowania- będą z miesiąc hałasować - mamy mieć malowaną elewację i będą kłaść kafle na balkonach. Tym bardziej nie sprzyja to siedzeniu w domu. Chłopaki w domu nadal nie chcą się zgodzić na wyjazd na wieś i zaczęliśmy szukać czegoś nad morzem. A gdzie- oczywicie w Mielenku - bo byliśmy tam już kilka razy i nigdzie nie było nam lepiej. Mam nadzieję, że Asiulek zadowolona - ja wstępnie zarezerwowałam w tym samym miejscu. Wstępnie bo nie ma wolnego pokoju na 8 dni, tylko w jednym na dwa dni i w drugim pokoju na sześć. Nasi poprzedni właściciele, u których byliśmy mają już pozajmowane.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

Kubuś jak mu ubranie nie pasuje to ma metodę, żeby mnie zmusić do zdjęcia - puszcza pawia
). My po południu jedziemy do koleżanki mojej ciekawe jak mały się będzie bawił z Milenką

My jedziemy 7 więc w sam raz byśmy się spotkali 

uwielbiam oglądać nasze dzieci